|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Kokon pro
|
jezu baby jak mnie dawno nie bylo nawet nadrabiac dalej niz 5 stron sily brak
ale co to za klotnie ja nie wiem :p ps co do niby retuszu sa wizazanki ktore maja zeby koloru najjasniejszego na skali dent, nawet przeciez ostatnio isenia sciagala i tez idealnie biale miala ;] a za obrazanie innych dostaje sie punkty karne tak dla przypomnienia, bo niektorzy zapomnieli "wyluzowac" trzymajcie sie i wklejajcie zdjecia to zacheca ludzi do zakladania drutexow
|
|
|
|
|
#4443 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
parę razy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- A! dziewczyny.. 5 godzin mnie nie było a tu jakaś awantura beze mnie ... ale już czytam i zaraz będę na bierząco
|
||
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkleję dziewczyny foteczki we wtorek po założeniu dolnego łuku. Niepokoi mnie jednak to, że nie widzę zamian na górze. 6 tygodni minęło, a mi może minimalnie dwójka się naprostowała. Jak czytam, że u Was takie widoczne zmiany to mnie krew zalewa, ża u mnie cisza i spokój.
|
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
bardzo śmieszne... ciekawe kto dał Ci prawo obrażania innych...
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
Nawiązując jeszcze do mojego ostatniego pytania dotyczącego tego czy ładnie mi się ząbki wyprostują jak będę miała tylko aparat na gorę chciałam dodać, że na dole mam tylko dwa krzywe ząbki... Dlatego nie wiem czy konieczny jest aparat... Spytam jeszcze dokładnie mojej orto....
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najłatwiej jest atakowac osoby które są tu nowe, wy macie swoje poparcie więc co tam... zdepczemy ją jak robaka, poniżymy(mówię tu o dwóch przemiłych Paniach!!) a zdjęcia dodałam BO PROSIŁYŚCIE O TO, a teraz oskarżasz mnie o gwiazdorzenie, a że uznałyście oczywiście TYLKO we trzy że to retusz(jedna rzuciła hasło, a zaraz dwie ją poparły) to sorry... moze czas zacząc myć zęby ![]() jesczze jedna wzmianka Pani Mądralińska... naucz się czytać, bo napisałam kilka wiadomości o moich ząbkach, wadzie i procesie leczenia... więc radzę nauczyć się czytać i szanować ODMIENNE zdanie innych ludzi... proszę nie piszcie nic więcej już na mój temat, bo jest mi najnormalniej w świecie przykro...
Edytowane przez tewa1259 Czas edycji: 2009-04-24 o 00:47 |
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
|
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miejmy jednak nadzieję, że będzie po Twojej mysli i uda się tylko na góre założyć. Mój kolega miał zakładaną tylko górę i wszystko mu popasowało z dołem. Szansa więc jest.
|
|
|
|
#4450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i hihi ![]() jutro wszyscy wstaniemy z super humorami.. bo już piątek (ja mam w weekend zjazd więc średno sicieszę z piątku hihi) no i nie miewm co mclilu jutro ma.. ale też mogę trzymać kciuki ![]() lecę spać.. dobranoc wszystkim Edytowane przez rozgwiazda Czas edycji: 2009-04-23 o 23:45 |
|
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc, kolorowych snów
|
|
|
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
paappa
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta Drogie, dawno mnie tu nie było.
Nie dość, że tematy rozmów są dalekie od forum aparatowego- ale samym aparatem człowiek nie żyje - to na dodatek pojawia się złość i agresja.Tawa1259- jeśli to są Twoje zęby- bez retuszu to gratuluje, mi osobiście od koloru bardziej podoba się kształt. Taka mała rada: masz prawo mieć odmienne zdanie, możesz je wyrażać. Jedyne co rzuciło mi się w Twoich wypowiedziach to odgórne traktowanie innych. Może jestem przewrażliwiona, a może Ty masz po prostu taki styl. Nie wszyscy lubią słuchać innych ludzi niczym wyroczni. (Z drugiej strony Dziewczyny i Wam przydałyby się dwa głębokie wdechy )Tak znamy się, ale nie zauważyłam na tym forum kółek wzajemnej adoracji. Teraz namnożyła się masa nowych aparatek i już nie wszystkich ogarniam, a siedzę na forum ładnych kilka miesięcy. Co do mojego leczenia: Miesiąc ze złomkiem. Wszyscy mówią, że zęby się ustawiają, a ja zrobiłam wczoraj kontrolne fotki i nic. Wiem, że miesiąc to mało, ale wiecie jak to jest jak człowiek jest w gorącej wodzie kąpany.. Za tydzień wizyta u orto. Wkleję Wam fotki. Ocenicie same... Ja chce mieć już piękny łuczek!! |
|
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny...
wczoraj mialam pierwsza wizyte u ortodontki...kurde bylam tak zdenerwowana ze zapomnialam ja zapytac....moja jedynka jest zlamana ...i poszla sobie do przedu...chcialam zalozyc na nia koronke, ale stomatolog powiedzial mi zebym lepiej najpierw wyprostowala sobie zabki...ta jedynka od 15 lat jest doklejona...jest brzydka i wogole za krotka....złamana była w połwie...a wczoraj z tego wszytskiego zapomnialam o tym z ortodontka pogadac...czy ja moge miec takie zabki prostowane..??czy z ta jedynka powiennam najpierw cos zrobic??
|
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
A ja na 9.30 na wyrwanie piątki, brrrr. Miałam się już nie bać a jednak stresik jest
|
|
#4456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czy najpierw robić ząbka czy potem.. bo w końcu będzie Cię leczyła i powie Ci jak będzie najlepiej.. Może ktoś na forum miał podobną sytuację.. to napewno pomoże
|
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Raczkowanie
|
kurde tak tylko ona juz mi kazala isc do zdjecia...a za ta pierwsza wizyte zaplacilam 60zl za 10 minut...i co mam znow isc i jej placic eh...moja glupota
|
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Alarm, załamka!!!
![]() po wczorajszej separacji na dole (przypomnę - mam stłoczonę ząbki), zaglądam dzisiaj w lustro, a TU... jakby jedynka peknieta. Rysa wzdłuż przez caly ząb Ratunku!!!To mozliwe....? miala ktoras z Was tak?
Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2009-04-24 o 09:34 |
|
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
A ja już po dzisiejszej wizycie
Nic wielkiego orto nie zmieniała. Ligaturki w kolorze jasnego różu, nie mogłam się zdecydować (orto ma za duży wybór kolorków ) i wzięłam ten, do którego mam największe zaufanie Jedynie na prawej dolnej dwójce ligaturkę założoną mam na pół zamka i dodatkowo obok przymocowany klin. Wyciągi noszę nadal, jednak nie musze cały czas. Mam je zakładać na około 16 h/dobę. Kolejna wizyta 5 czerwca.A, i jeszcze najważniejsze (jak dla mnie) Zeszłam już z fotela, siadam do biurka, żeby umówić się na następną wizytę i zapłacić, daję jej całe 100zł. (ogólnie płacę 80zł.), a ona sięga po portfel, szuka, szuka i mówi: "Za to, że jesteś moją pierwszą pacjentką w nowym gabinecie, to dzisiaj pół ceny" I zapłaciłam tylko 40zł., nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, hehe No to tyle
|
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz przesliczne zabkli, ciagle sie gapie na Twoj avatar.
|
|
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4462 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Huhu masz to samo co ja na swoich jedynkach ![]() I prawdę mówiąc szczoteczka elektryczna świetnie sobie z ty radzi, a te plamki mają to d o siebi, że pojawiają się i znikają co jakiś czas. W ogóle elektryczna szcoteczka to pogrom na przebarwienia, przynajmniej w mom przypadku ![]() Cytat:
Cytat:
) to i Ty dasz spokojnie radę. Swoją drogą moja bulwa na twarzy zmniejszyła objętość do dość zadowalających rozmiarów. Nawet wyciągi dziś udało mi się założyć ![]() Natomiast nadal nie moge obejść się bez ketanolu. Cholera jeszcze trochę i się uzależnię i jak dr. Hause na prochach przeciwbólowych całe, życie hihihihiW każdym razie wszystko jest na dobrej drodze. Tylko ta świadomość, że jeszcze jedna 8 do wyszarpania ze szczęki mej... A moja mama w ogóle jaką panikę zasiała. Milion diagnoz mi wystawiła w związku z moją opuchlizną. Lament, że nie powinno byc takiej dużej, że zapalenie okostnej mam, że do lekarza natychmiast mam iść, że p 2 dniach to już mi opuchlizna zejść powinna i za długo się utzrymuje. No normalnie mówi Wam sajgon z nią taki, że hej. No ale ona trochę niereformowalna jest więc wybacza ![]() Uuuu ale się rozpisaam ![]() Natentychmiast pędź do orto albo do dentysty. A boli Cię ta 1? |
|||
|
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Raczkowanie
|
Aaaa i jeszcze jedno. Zauważyłam, że po wyrwaniu tej mojej nieszczęsnej ósemki żuchwa przesunęła mi się trochę w prawo ( wyrywałam prawą ósemkę ). Tzn. jak zagryzę teraz zęby to jedynki górne i dolne nie są symetrycznie jak wcześniej. Dolne są przesunięte w prawo. O kurczaki, czy to możliwe, czy to tylko moja wyobraźnia albo skutki działania drutexa??
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamki są do zębów przyklejane specjalnym klejem, a drut trzyma się własnie na zamkach i ligaturkach ( kolorowych gumkach przytwierdzanych do zamków )
|
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i również jedynka, bolała mnie przez jakiś czas nie dałam rady nią gryść możliwe że szkliwo zostało uszkodzone, ale teraz ta rysa zanika i jak by wszystko wraca do normy. Najwyraźniej nie było mocno uszkodzona żeby sama się zregenerowała chociaż trochę to dziwne a przez to że mam sporo na głowie zapomniałam zapytać orto. o tą jedynkę. Nie wiem czy będzie wyraźne zdjęcie ale zaznaczam jak miałam rysę na ząbku...teraz jej już nie ma!
Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-04-24 o 10:37 |
|
|
|
|
|
#4468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hehe...![]() Cytat:
Ja zdjęcie, które mam w avatarze zrobiłam w poczekalni u dentysty, kiedy to miałam ściągnięte właśnie gumki i drut - i zostały same zamki.
|
|
|
|
#4469 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny wiem ze niie bywam tu czesto ale czytam was teraz nie dlugo mija mi 2 mies z górnym aparatem i teraaz bede zakladac dół jednak orto chce mi dac grubszy łuk na góre co to ma na celu zęby beda sie szybciej prostować?
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

Polecam
Świetny 

3/3/6-22/7/8
bo mojego nie mogę nawet za rączkę do dermatologa zaciągnąć,bo "pryszcze mu same przejdą" totalne olewactwo ubrania, fryzury... uważa, że wystarczy jak jest czysty i pachnący
18 lat- da się jeszcze zreformować? 
na górze. 6 tygodni minęło, a mi może minimalnie dwójka się naprostowała. Jak czytam, że u Was takie widoczne zmiany to mnie krew zalewa, ża u mnie cisza i spokój.

i
hihi 

chociaż trochę to dziwne a przez to że mam sporo na głowie zapomniałam zapytać orto. o tą jedynkę. Nie wiem czy będzie wyraźne zdjęcie ale zaznaczam jak miałam rysę na ząbku...teraz jej już nie ma!
hehe...