Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 23:11   #4441
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Tak, mam zwykły metal Polecam
Kurcze, strasznie malutki, prawie go nie widać Świetny
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 23:13   #4442
kasiek87
Kokon pro

jezu baby jak mnie dawno nie bylo nawet nadrabiac dalej niz 5 stron sily brak ale co to za klotnie ja nie wiem :p ps co do niby retuszu sa wizazanki ktore maja zeby koloru najjasniejszego na skali dent, nawet przeciez ostatnio isenia sciagala i tez idealnie biale miala ;]

a za obrazanie innych dostaje sie punkty karne tak dla przypomnienia, bo niektorzy zapomnieli "wyluzowac"

trzymajcie sie i wklejajcie zdjecia to zacheca ludzi do zakladania drutexow

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 23:23   #4443
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
I w ogóle, wspominałam wcześniej o plamce jaką zauważyłam na krawędzi lewej jedynki od wewnętrznej strony.. Orto powiedziała, że to coś w rodzaju zalążka próchnicy.. Ale baaardzo dokładnie szorowanie powinno sobie z tym poradzić..
kurcze.. ja też znalazłam taką plamkę u siebie, tylko na 5-tce.. i jedna dentystka powiedziała, żebym sobie go zrobiła.. tylko nie wiem czy aparat mi nie przeszkodzi.. bo już jej nie pytałam bo to taka jednorazowa dentystka

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
dajce mi trochę z tych swoich Tżtów bo mojego nie mogę nawet za rączkę do dermatologa zaciągnąć,bo "pryszcze mu same przejdą" totalne olewactwo ubrania, fryzury... uważa, że wystarczy jak jest czysty i pachnący 18 lat- da się jeszcze zreformować?
18.. no to jeszcze da radę parę razy i będzie ok ihhiih

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

A! dziewczyny.. 5 godzin mnie nie było a tu jakaś awantura beze mnie ... ale już czytam i zaraz będę na bierząco
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 23:27   #4444
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Perfectaa Pokaż wiadomość
ksylwia dzięki za pastę, jutro lecę do apteki, wolę dmuchać na zimne
Cieszę się, że mogłam pomóc.
Wkleję dziewczyny foteczki we wtorek po założeniu dolnego łuku. Niepokoi mnie jednak to, że nie widzę zamian na górze. 6 tygodni minęło, a mi może minimalnie dwójka się naprostowała. Jak czytam, że u Was takie widoczne zmiany to mnie krew zalewa, ża u mnie cisza i spokój.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 23:30   #4445
tewa1259
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
tewa1259 a twoje ząbki to retusz jak nic.
Chciałam ci tylko powiedzieć,że poprzez kłamstwo nie wiele osiągniesz.

a retusz to nawet mogłaś sobie dupą zrobić,bo ty taka mądra jesteś.
pewnie wszystko potrafisz.
moze jeszcze czegoś nowego się dowiemy?

majgasz...
bardzo śmieszne... ciekawe kto dał Ci prawo obrażania innych...
tewa1259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 23:34   #4446
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Nawiązując jeszcze do mojego ostatniego pytania dotyczącego tego czy ładnie mi się ząbki wyprostują jak będę miała tylko aparat na gorę chciałam dodać, że na dole mam tylko dwa krzywe ząbki... Dlatego nie wiem czy konieczny jest aparat... Spytam jeszcze dokładnie mojej orto....

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 23:34   #4447
tewa1259
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, nie chcę komentować Twojej osoby, ani tego co tu wyczyniasz. Przychodzisz znikąd, zero przywitania, wtrącenia paru słów o sobie, leczeniu, gwiazdorzysz niemiłosiernie [zapewne teraz szczerzysz swoje tuszowane zęby do monitora, że ktokolwiek zwraca na Ciebie uwagę], wymądrzasz się niesamowicie, co ciekawsze wypisując bzdety, ale ok, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.. Proponowałabym zbastować nieco, bo nie na tym tu polega, a ideą tego forum nie jest, to co robisz Ty - a wspomaganie się nawzajem, psychiczne wsparcie w trudnych chwilach związanych z drutexem..
przepraszam bardzo - jeśli wy nei potraficie uszanować odmiennego zdania od waszego (bo oczywiście trzymacie się razem, bo się znacie z forum)
Najłatwiej jest atakowac osoby które są tu nowe, wy macie swoje poparcie więc co tam... zdepczemy ją jak robaka, poniżymy(mówię tu o dwóch przemiłych Paniach!!)

a zdjęcia dodałam BO PROSIŁYŚCIE O TO, a teraz oskarżasz mnie o gwiazdorzenie, a że uznałyście oczywiście TYLKO we trzy że to retusz(jedna rzuciła hasło, a zaraz dwie ją poparły) to sorry... moze czas zacząc myć zęby
jesczze jedna wzmianka Pani Mądralińska... naucz się czytać, bo napisałam kilka wiadomości o moich ząbkach, wadzie i procesie leczenia... więc radzę nauczyć się czytać i szanować ODMIENNE zdanie innych ludzi...

proszę nie piszcie nic więcej już na mój temat, bo jest mi najnormalniej w świecie przykro...

Edytowane przez tewa1259
Czas edycji: 2009-04-24 o 00:47
tewa1259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 23:38   #4448
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Kurcze, strasznie malutki, prawie go nie widać Świetny
Dzięki Jednak wspomnę, bo nie wiem czy czytałaś, w avatarze-foto są same zamki - bez ligaturek i drutu.

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 23:38   #4449
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Nawiązując jeszcze do mojego ostatniego pytania dotyczącego tego czy ładnie mi się ząbki wyprostują jak będę miała tylko aparat na gorę chciałam dodać, że na dole mam tylko dwa krzywe ząbki... Dlatego nie wiem czy konieczny jest aparat... Spytam jeszcze dokładnie mojej orto....
Orto na pewno wszystko wyjaśni. Najważniejszy jest bowiem zgryz. Górne zęby muszą pasować do dołu i dlatego nawet na prosty dół niektórzy muszą zakładać również aparat.

Miejmy jednak nadzieję, że będzie po Twojej mysli i uda się tylko na góre założyć. Mój kolega miał zakładaną tylko górę i wszystko mu popasowało z dołem. Szansa więc jest.
Stary 2009-04-23, 23:40   #4450
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
A! dziewczyny.. 5 godzin mnie nie było a tu jakaś awantura beze mnie ... ale już czytam i zaraz będę na bierząco
hihi cytuję samą siebie.. a to dobre!!! ale już jestem na bierząco.. i widzę już spokój, więć nie muszę nikogo i hihi
jutro wszyscy wstaniemy z super humorami.. bo już piątek (ja mam w weekend zjazd więc średno sicieszę z piątku hihi) no i nie miewm co mclilu jutro ma.. ale też mogę trzymać kciuki
lecę spać.. dobranoc wszystkim

Edytowane przez rozgwiazda
Czas edycji: 2009-04-23 o 23:45
Stary 2009-04-24, 00:32   #4451
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
jutro wszyscy wstaniemy z super humorami.. bo już piątek (ja mam w weekend zjazd więc średno sicieszę z piątku hihi) no i nie miewm co mclilu jutro ma.. ale też mogę trzymać kciuki
lecę spać.. dobranoc wszystkim
Ja na pewno wstanę jutro, <a w zasadzie dzisiaj> w świetnym humorze. Po pierwsze wizyta u orto, a po drugie zakończenie szkoły i 'imprezka'

Dobranoc, kolorowych snów

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-04-24, 00:39   #4452
Perfectaa
Raczkowanie

paappa
Stary 2009-04-24, 07:48   #4453
rudo-zielona
Zadomowienie

Dziewczęta Drogie, dawno mnie tu nie było.
Nie dość, że tematy rozmów są dalekie od forum aparatowego- ale samym aparatem człowiek nie żyje - to na dodatek pojawia się złość i agresja.

Tawa1259
- jeśli to są Twoje zęby- bez retuszu to gratuluje, mi osobiście od koloru bardziej podoba się kształt.
Taka mała rada: masz prawo mieć odmienne zdanie, możesz je wyrażać. Jedyne co rzuciło mi się w Twoich wypowiedziach to odgórne traktowanie innych. Może jestem przewrażliwiona, a może Ty masz po prostu taki styl. Nie wszyscy lubią słuchać innych ludzi niczym wyroczni. (Z drugiej strony Dziewczyny i Wam przydałyby się dwa głębokie wdechy )
Tak znamy się, ale nie zauważyłam na tym forum kółek wzajemnej adoracji. Teraz namnożyła się masa nowych aparatek i już nie wszystkich ogarniam, a siedzę na forum ładnych kilka miesięcy.

Co do mojego leczenia:
Miesiąc ze złomkiem. Wszyscy mówią, że zęby się ustawiają, a ja zrobiłam wczoraj kontrolne fotki i nic. Wiem, że miesiąc to mało, ale wiecie jak to jest jak człowiek jest w gorącej wodzie kąpany..
Za tydzień wizyta u orto. Wkleję Wam fotki. Ocenicie same...
Ja chce mieć już piękny łuczek!!
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 08:00   #4454
1405
Raczkowanie

dziewczyny...
wczoraj mialam pierwsza wizyte u ortodontki...kurde bylam tak zdenerwowana ze zapomnialam ja zapytac....moja jedynka jest zlamana ...i poszla sobie do przedu...chcialam zalozyc na nia koronke, ale stomatolog powiedzial mi zebym lepiej najpierw wyprostowala sobie zabki...ta jedynka od 15 lat jest doklejona...jest brzydka i wogole za krotka....złamana była w połwie...a wczoraj z tego wszytskiego zapomnialam o tym z ortodontka pogadac...czy ja moge miec takie zabki prostowane..??czy z ta jedynka powiennam najpierw cos zrobic??
z - umiejetność trzymania języka za zębami.

Wystarczy, że zaczniesz kreować swoją rzeczywistość tak, jak tego chcesz...
1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 08:28   #4455
bastylianka
Raczkowanie

A ja na 9.30 na wyrwanie piątki, brrrr. Miałam się już nie bać a jednak stresik jest
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 08:33   #4456
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1405 Pokaż wiadomość
dziewczyny...
wczoraj mialam pierwsza wizyte u ortodontki...kurde bylam tak zdenerwowana ze zapomnialam ja zapytac....moja jedynka jest zlamana ...i poszla sobie do przedu...chcialam zalozyc na nia koronke, ale stomatolog powiedzial mi zebym lepiej najpierw wyprostowala sobie zabki...ta jedynka od 15 lat jest doklejona...jest brzydka i wogole za krotka....złamana była w połwie...a wczoraj z tego wszytskiego zapomnialam o tym z ortodontka pogadac...czy ja moge miec takie zabki prostowane..??czy z ta jedynka powiennam najpierw cos zrobic??
ja bym pogadała z orto o tym.. ona powinna najlepiej poradzić czy najpierw robić ząbka czy potem.. bo w końcu będzie Cię leczyła i powie Ci jak będzie najlepiej.. Może ktoś na forum miał podobną sytuację.. to napewno pomoże
Stary 2009-04-24, 08:46   #4457
1405
Raczkowanie

kurde tak tylko ona juz mi kazala isc do zdjecia...a za ta pierwsza wizyte zaplacilam 60zl za 10 minut...i co mam znow isc i jej placic eh...moja glupota
z - umiejetność trzymania języka za zębami.

Wystarczy, że zaczniesz kreować swoją rzeczywistość tak, jak tego chcesz...
1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 08:50   #4458
ksylwia
Zadomowienie

Alarm, załamka!!!

po wczorajszej separacji na dole (przypomnę - mam stłoczonę ząbki), zaglądam dzisiaj w lustro, a TU... jakby jedynka peknieta. Rysa wzdłuż przez caly ząb Ratunku!!!

To mozliwe....? miala ktoras z Was tak?

Edytowane przez ksylwia
Czas edycji: 2009-04-24 o 09:34
Stary 2009-04-24, 09:27   #4459
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

A ja już po dzisiejszej wizycie Nic wielkiego orto nie zmieniała. Ligaturki w kolorze jasnego różu, nie mogłam się zdecydować (orto ma za duży wybór kolorków) i wzięłam ten, do którego mam największe zaufanie Jedynie na prawej dolnej dwójce ligaturkę założoną mam na pół zamka i dodatkowo obok przymocowany klin. Wyciągi noszę nadal, jednak nie musze cały czas. Mam je zakładać na około 16 h/dobę. Kolejna wizyta 5 czerwca.

A, i jeszcze najważniejsze (jak dla mnie) Zeszłam już z fotela, siadam do biurka, żeby umówić się na następną wizytę i zapłacić, daję jej całe 100zł. (ogólnie płacę 80zł.), a ona sięga po portfel, szuka, szuka i mówi: "Za to, że jesteś moją pierwszą pacjentką w nowym gabinecie, to dzisiaj pół ceny" I zapłaciłam tylko 40zł., nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, hehe No to tyle

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-04-24, 09:32   #4460
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja już po dzisiejszej wizycie Nic wielkiego orto nie zmieniała. Ligaturki w kolorze jasnego różu, nie mogłam się zdecydować (orto ma za duży wybór kolorków) i wzięłam ten, do którego mam największe zaufanie Jedynie na prawej dolnej dwójce ligaturkę założoną mam na pół zamka i dodatkowo obok przymocowany klin. Wyciągi noszę nadal, jednak nie musze cały czas. Mam je zakładać na około 16 h/dobę. Kolejna wizyta 5 czerwca.

A, i jeszcze najważniejsze (jak dla mnie) Zeszłam już z fotela, siadam do biurka, żeby umówić się na następną wizytę i zapłacić, daję jej całe 100zł. (ogólnie płacę 80zł.), a ona sięga po portfel, szuka, szuka i mówi: "Za to, że jesteś moją pierwszą pacjentką w nowym gabinecie, to dzisiaj pół ceny" I zapłaciłam tylko 40zł., nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, hehe No to tyle
O! Szybko sie uwinelas. Masz przesliczne zabkli, ciagle sie gapie na Twoj avatar.
Stary 2009-04-24, 09:51   #4461
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1405 Pokaż wiadomość
kurde tak tylko ona juz mi kazala isc do zdjecia...a za ta pierwsza wizyte zaplacilam 60zl za 10 minut...i co mam znow isc i jej placic eh...moja glupota
może masz do niej tel???? żeby nie płacić znowu za wizytę..

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
szczęściara...
Stary 2009-04-24, 09:55   #4462
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
A wracając do tematu, to w końcu coś zżarłam i co? Nic.. Lewy kiełek jedynie dał nieco o sobie znać.. Wręcz zawiedziona jestem, bo dostałam grubszy łuk

I w ogóle, wspominałam wcześniej o plamce jaką zauważyłam na krawędzi lewej jedynki od wewnętrznej strony.. Orto powiedziała, że to coś w rodzaju zalążka próchnicy.. Ale baaardzo dokładnie szorowanie powinno sobie z tym poradzić..

Huhu masz to samo co ja na swoich jedynkach
I prawdę mówiąc szczoteczka elektryczna świetnie sobie z ty radzi, a te plamki mają to d o siebi, że pojawiają się i znikają co jakiś czas.
W ogóle elektryczna szcoteczka to pogrom na przebarwienia, przynajmniej w mom przypadku

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
tewa1259 przecież od początku tłumaczyłam,że mój facet nie był jakimś tam lalusiem.
ale trzeba potrafić jeszcze czytać cóż.
a myślałam,że w XXI wieku,to już nie ma analfabetów.

a twoje ząbki to retusz jak nic.
Chciałam ci tylko powiedzieć,że poprzez kłamstwo nie wiele osiągniesz.

a retusz to nawet mogłaś sobie dupą zrobić,bo ty taka mądra jesteś.
pewnie wszystko potrafisz.
moze jeszcze czegoś nowego się dowiemy?

majgasz...
mistrzstwo świata normalnie

Cytat:
Napisane przez bastylianka Pokaż wiadomość
A ja na 9.30 na wyrwanie piątki, brrrr. Miałam się już nie bać a jednak stresik jest
Ja po poziomej ósemce, żeję ( jeszcze ) to i Ty dasz spokojnie radę.
Swoją drogą moja bulwa na twarzy zmniejszyła objętość do dość zadowalających rozmiarów. Nawet wyciągi dziś udało mi się założyć
Natomiast nadal nie moge obejść się bez ketanolu. Cholera jeszcze trochę i się uzależnię i jak dr. Hause na prochach przeciwbólowych całe, życie hihihihi
W każdym razie wszystko jest na dobrej drodze. Tylko ta świadomość, że jeszcze jedna 8 do wyszarpania ze szczęki mej...

A moja mama w ogóle jaką panikę zasiała. Milion diagnoz mi wystawiła w związku z moją opuchlizną. Lament, że nie powinno byc takiej dużej, że zapalenie okostnej mam, że do lekarza natychmiast mam iść, że p 2 dniach to już mi opuchlizna zejść powinna i za długo się utzrymuje. No normalnie mówi Wam sajgon z nią taki, że hej. No ale ona trochę niereformowalna jest więc wybacza

Uuuu ale się rozpisaam

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Alarm, załamka!!!

po wczorajszej separacji na dole (przypomnę - mam stłoczonę ząbki), zaglądam dzisiaj w lustro, a TU... jakby jedynka peknieta. Rysa wzdłuż przez caly ząb Ratunku!!!

Natentychmiast pędź do orto albo do dentysty. A boli Cię ta 1?
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 09:56   #4463
kropka1
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Jednak wspomnę, bo nie wiem czy czytałaś, w avatarze-foto są same zamki - bez ligaturek i drutu.
Jak to same zamki Może mi ktoś wytłumaczyć jak jest zbudowany aparat? same zamki mogą się trzymać na zębie? myślałam, że one jakoś na drucie są
kropka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 09:59   #4464
susinka1
Raczkowanie

Aaaa i jeszcze jedno. Zauważyłam, że po wyrwaniu tej mojej nieszczęsnej ósemki żuchwa przesunęła mi się trochę w prawo ( wyrywałam prawą ósemkę ). Tzn. jak zagryzę teraz zęby to jedynki górne i dolne nie są symetrycznie jak wcześniej. Dolne są przesunięte w prawo. O kurczaki, czy to możliwe, czy to tylko moja wyobraźnia albo skutki działania drutexa??
Stary 2009-04-24, 10:00   #4465
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka1 Pokaż wiadomość
Jak to same zamki Może mi ktoś wytłumaczyć jak jest zbudowany aparat? same zamki mogą się trzymać na zębie? myślałam, że one jakoś na drucie są
Nie, drut jest potrzebny. Jednak Karolina(?) robila zdjecie podczas wizyty u orto., podczas wymiany łuku, więc dlatego na zdjeciu sa same zamki.
Stary 2009-04-24, 10:01   #4466
susinka1
Raczkowanie

Cytat:

Zamki są do zębów przyklejane specjalnym klejem, a drut trzyma się własnie na zamkach i ligaturkach ( kolorowych gumkach przytwierdzanych do zamków )
Stary 2009-04-24, 10:06   #4467
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Alarm, załamka!!!

Możliwe też tak miała po wyrwaniu dwójki i również jedynka, bolała mnie przez jakiś czas nie dałam rady nią gryść możliwe że szkliwo zostało uszkodzone, ale teraz ta rysa zanika i jak by wszystko wraca do normy. Najwyraźniej nie było mocno uszkodzona żeby sama się zregenerowała chociaż trochę to dziwne a przez to że mam sporo na głowie zapomniałam zapytać orto. o tą jedynkę. Nie wiem czy będzie wyraźne zdjęcie ale zaznaczam jak miałam rysę na ząbku...teraz jej już nie ma!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17-04-09_1053.jpg (9,2 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez elinka20
Czas edycji: 2009-04-24 o 10:37
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 10:24   #4468
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
O! Szybko sie uwinelas. Masz przesliczne zabkli, ciagle sie gapie na Twoj avatar.
Dziękuję Ja jestem bardzo zadowolona z kształtu swoich ząbków

Cytat:
szczęściara...
hehe...

Cytat:
Tak jak już ktoś wspomniał, zamki to pierwszy element aparatu, który pojawia się na ząbkach (poza pierścieniami), przyklejane są one do ząbków na specjalny klej. Na zamki wchodzi drut, a następnie gumki, które go przytrzymują.

Ja zdjęcie, które mam w avatarze zrobiłam w poczekalni u dentysty, kiedy to miałam ściągnięte właśnie gumki i drut - i zostały same zamki.

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-04-24, 10:50   #4469
spioch7
BAN stały

Dziewczyny wiem ze niie bywam tu czesto ale czytam was teraz nie dlugo mija mi 2 mies z górnym aparatem i teraaz bede zakladac dół jednak orto chce mi dac grubszy łuk na góre co to ma na celu zęby beda sie szybciej prostować?
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 10:56   #4470
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze niie bywam tu czesto ale czytam was teraz nie dlugo mija mi 2 mies z górnym aparatem i teraaz bede zakladac dół jednak orto chce mi dac grubszy łuk na góre co to ma na celu zęby beda sie szybciej prostować?
rzecz jest chyba w tym.. że na początku zakłada się cienki drucik, żeby zęby trochę się przyzwtyczaiły i pomału przesówały.. zdaje mi się że jak jest grubszy to mocniej działa na nacisk zębów..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości