|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
On nie ma nic przeciw, tylko czy USG dopochwowe...nie zawstydzi Go
on nigdy nie był..ale odważny jest, i zrobi wszystko żeby mnie wesprzeć ![]() WEZMĘ GO ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- strasznie się denerwuję....zaraz wychodzimy do lekarza..mam nadzieję że wrócę z dobrymi wieściami...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi małż kupił dziś gazetę, ale bez płyty I jutro ma kupić już z dodatkiem Będę miała dwie sztuki gazet
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
PS: bardzo słusznie , weź go ja zmykam ćwiczonka robić , trzeba wzmacniać kręgosłup i rozciągać to co ma się do porodu rozciągnąć.. PS: mój mąż znów musi pracować dziś wieczór..buuuu ale mówi, że krótko...smutnawo mi, bo ostatnie wieczory tak ciągle, ale jakiś ważny serwer im padł więc musi..heh "bo męska rzecz to być daleko, a kobieca wiecznie czekać..."
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Hello! Melduję się dopiero teraz, bo po powrocie z pracy pochłonęła mnie lektura M jak mama
Ćwiczeń na płytce jeszcze nie oglądałam. Zostawiam to na jutro. Dziś muszę wreszcie zwalczyć zalegającą stertę ciuchów na ciążę do powieszenia w szafie i spakowanie reszty chwilowo niepotrzebnej.
|
#4385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
pewnie ze tak. moj był ze mna od samego poczatku i nie załujemy. Troche on sie bał bo mu opowiadałam na czym polegaja badania i sie wahał do ostatniej chwili, ostatecznie zdecydował ze nie, ale lekarz zaprosił nas razem, wiec maz wszedł.
gazetke juz przeczytałam, plytke obejzałam. ale pocwiczyłam tak samo jak codzien, czyli wg cwiczen z jakiejs gazety. moze jutro pocwicze z plytki. a gazete znalazłam za pierwszym razem i to z plytka, co mnie bardzo zdziwiło, bo zawsze mam problem z jej dostaniem na moim osiedlu. |
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anusia a ćwiczysz z muzyką? Ja ćwiczęz muzyką relaksacyjną. Zwyklę włączam to http://www.youtube.com/watch?v=4UlZyuFiGks 30 minut ćwiczeń+ 10 minut relaksacji i jestem jak nowo narodzona. zwykle mąż ćwiczy ze mną , a dziś pracuje ![]() Aliisanka u gina...
|
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
dla Alisanki
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
dla Alisanki
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Alisanka już pewnie po badaniach, ja też kupiłam gazetkę ale jutro poczytam, bo tak sie najadłam pizzą że nie mam siły sie ruszać
ale u mie pustka w mieszkaniu bez męża :/ mam nadzieje że szybko zasnę a jutro już będzie dobranoc mamusiom i dzidziusiom
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
mam super wieści
dzidziuś ma się dobrze akcja serduszka jest sama widziałam ma całe 3 mm gdyby nie Wy to chyba bym zwariowała dziękuję że jesteście! ![]() i dziękujemy za kciuki ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- ja sobie jutro kupię to poczytadło, i może jeszcze jakąś książkę jedną o ciąży ![]() bo ta co mam to mało wciąga... chyba kupię tą "Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach" bo ktoś już tutaj chyba ją polecał
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4392 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty Orzeszku chyba w pierwszej ciąży też tak miałaś? Na początku nie za bardzo a potem Ci się poprawiła, prawda? Fajnie obudzić się rano z buźką bez wypryskówAaaa no i na dekoldzie też miałam taką "kaszkę" i też już jej prawie nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję MAMUSIU Caałe trzy milimetry Ja polecam książkę "W oczekiwaniu na dziecko". Sporo mądrości w niej znalazłam, bardzo ciekawa. |
|
|
|
|
#4394 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- a w jakich tygodniach ??? miesiacach ??? dziewczyny jestescie ciazy??? ja od poniedzialku 20 TC |
||
|
|
|
#4395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacjeWczoraj spedzilismy cudny dzien ) najpierw moj TZ wrocil do domu z bukietem roz (bal sie chyba do momu wrocic przez ten rachunek .No i umowilam sie do lekarza na badanie krwi i moczu na poniedzialek ![]() Dzisiaj czeka mnie duzo pracy musze oproznic szafe na gorze i zabezbieczyc pokoj przed farba, najgorsze to przyklejanie paskow do listew podlogowych, tego nie cierpie . No i musze w koncu wziac sie za prasowanie .Nic uciekam pod prysznic i biore sie za robote Pozniej moze znajde chwilke to Was poczytam. Milego dnia Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-04-24 o 08:04 |
|
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam wczoraj jeszcze tu wejść, ale tak się zaabsorbowaliśmy z małżem dr.housem i wieczorną dyskusją ![]() Ja dziś też chyba wezmę się za prasowanie, tym bardziej, że od kilku dni już całkiem dobrze się czuję A od środy wracam do pracy, więc i mniej czasu na wizaż będzie
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie to jakoś 5 tydzień jest od zapłodnienia
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Aliisanka gratuluje wyników i maleństwa, pamietam jak ja była pierwszy raz u lekarza i potwierdził ciążę, super uczucie. Ja też mam górę do prasowania, chyba będe na raty prasować
uciekam na poranną kawusię
|
#4399 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się wczoraj przejęłam , że mi się śniłaś - i właśnie to mi się przyśniło, że napisałaś na forum, że wszystko jest bardzo dobrze...obudziłam się rano, szybki prysznic i lecę do kompa!!!!!! suuuuper wieści!! jak dobrze że już piątek ![]() baaardzo lubię piątki... domek mam posprzątany, wszystko prawie gotowe , niech tylko mąż wróci z pracy i już będzie weekend ![]() a my jutro mamy dokładnie 16 tygodni czyli od niedzieli zaczynamy 17 tydzien, miesiąc 5! PS: wiem, że to wątek o dzieciach i ciążach, ale właśnie przeczytałam i aż się zagotowałam http://pies.onet.pl/25722,13,17,gdy_...1,artykul.html właśnie dlatego uważam, że rasy agresywne powinne być traktowane wg prawa tak jak posiadanie broni i powinny obowiązywać testy psych wszystkich właścicieli takich psów. kłopot w tym, że ludzie kupują psy nie rasowe, mieszane a potem chodzą i "szpanują" agresywnym psem...koszmar...wystarcz y się przejśćNową Hutą w Krakowie ...
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-24 o 09:08 |
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jest dokładnie tak samo. Myślę, że zostanie tak już do końca ciąży, może i w Twoim przypadku też tak będzie?Aliisanka to wspaniałe wieści!!!! Jutro kończę 19tc i zaczynam 20tc, jejj jak ten czas leci!!!
|
|
#4404 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie brzuchatki!
Przeglądam Wasze archiwa w tym wątku i serce mi rośnie - tyle kobiet w podobnej sytuacji Jako że nie posiadam suwaczka: 19 tc, pdp 21 września, właśnie po drugim USG - wszystkie drżące dziewczyny zapewniam, że ani ginekologiczne ani standardowe nie jest bolesne! Co do zabierania taty zaś to chyba kwestia dosyć indywidualna, na pewno warto o tym porozmawiać. Mnie trudno sobie wyobrazić, że można się bać - pierwsze, stwierdzające ciążę (7 tc) było dla mnie i mojego TŻ wielkim przeżyciem, żeby darował sobie drugie musiałabym mu chyba nie powiedzieć, że idę - tak chciał sobie potomka pooglądać Byliśmy tylko trochę rozczarowani, że płeć nie została stwierdzona A trzecie i ostatnie ponoć dopiero w 30 tc ![]() Co do książek, ja bazuję na dr Preeti Agrawal, Odkrywam macierzyństwo. Ciąża, poród, połóg i opieka nad noworodkiem w harmonii z naturą (2008). Bardzo ciekawa jestem Waszych książek, dzielcie się, skąd czerpiecie informacje i inspirację ![]() I co to za płyta z ćwiczeniami do gazetki, o której mowa (bo nie mogę się doszukać )? Chodzę na jogę i basen, ale chciałabym też ćwiczyć codziennie sama w domu - codziennie postanawiam zacząć A krzyż woła o litość ![]() Pozdrawiam i zmykam do zajęć! Miłego piątku
|
#4405 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Skoro się cieszysz to gratuluję mdłości
ale jednocześnie życzę żeby nie męczyły Cię za długo bo po kilku tygodniach będziesz miała dość ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spróbuj w Empiku, oni tam zawsze mają duży wybór. Cytat:
![]() Ja miałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i mi się nie podobała, szybko się jej pozbyłam. Cytat:
no badań i usg to my się nie boimy bo przechodzimy je co miesiąc od początku ciąży - ja miałąm już 4 usg a jestem w 19/20 tc.Ja właściwie nie mam żadnych książek - jedną pożyczoną od koleżanki ale jeszcze jej nie czytałam i zamierzam kupić Spocka. Głównie opieram się na gazetach, mam też wydania seryjne w formie książki "Mamo to ja", informacjach na wizażu no i oczywiście od koleżanek już dzieciatych.Płytka z ćwiczeniami dołączona jest do gazetki "M jak mama". (właśnie dzisiaj rano udało mi się ją zdobyć )
|
||||
|
|
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
no cóż będzie skrzywiony po matce
Cytat:
Allisanko super wieści
|
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czerpię wiedzę z 2 książek: "BĘDZIEMY RODZICAMI- ciąża i opieka nad noworodkiem" S.Jones, M.Jones - świetna książka, oraz "DZIECKO-pielęgnacja i wychowanie" B.Spock - na początku myślałam że tylko wyrzuciłam kasę bo w czasie ciąży i zaraz po porodzie książka wcale mi się nie przydała, ale potem...z czasem jak mała rosła, książka była mi niezwykle pomocna, teraz również mi się przyda, bo mowa w niej o ZAZDROŚCI RODZEŃSTWA O NOWEGO CZŁONKA RODZINY, czego z pewnością nie unikniemy. Poza tym internet i wiedza mamusiek z forów - NIEZASTĄPIONA!!! Swego czasu kupowałam też gazetki typu M JAK MAMA, czy inne; gazetkę DZIECKO dostawałam za darmo przez pierwszy rok po porodzie. Gazetki wyrzuciłam, bo tylko zajmowały mi miejsce, a i tak po przeczytaniu już do nich nie wracałam, a jak miałam jakiś problem to włączałam net ![]() ![]() ![]() ![]() Oj to się rozpisałam ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę napisać co czytamy z mężem , ale wątpię aby komukolwiek coś to mówiło...
Książki "Conception, Pregnancy and Birth" dr. M. Stoppard ( prawdziwa perełka, o wszystkim,zapłodnieniu, kłopotach z płodnością, rozwoju ciązy, radzeniu sobie z doelgliwościami ciązowymi, o badaniach, żywieniu noi ćwiczenie, z których korzystam codziennie "Het Grote Wonder" Nilsson/ Hamberger ( też super , o rozwoju ciąży , piekne zdjęcia) Gazetki "Wij", "Zwanger"
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak tu sie nie cieszyc...![]() U mnie nie ma takich fajnych gazetek dla mamus...jakies tam sa, ale plytek z cwiczeniami nie ma zadnych... ![]() Moj tz obudzil mnie dzisiaj o 3 w nocy z tekstem "Kochanie, a moze byc imie Anne Sophie albo Marie Sophie dla naszej dzidzi?"... Myslal am, ze go zamorduje...powiedzialam, ze NIE takie imie nie moze byc i jak sie nie zamknie to bedzie spal na sofie...I co? W pol minuty pozniejn spal sobie smacznie a ja przez godzine sie przewracalam z boku na bok...
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po drugim śniadanku, piję sobie kubek herbaty z cytryną i szperam po necie. Na dworze piękne słońce....
Qrcze, przecież ja jestem w pracy!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

on nigdy nie był..ale odważny jest, i zrobi wszystko żeby mnie wesprzeć 

A trzecie i ostatnie ponoć dopiero w 30 tc
)? Chodzę na jogę i basen, ale chciałabym też ćwiczyć codziennie sama w domu - codziennie postanawiam zacząć
A krzyż woła o litość
Myslal am, ze go zamorduje...powiedzialam, ze NIE takie imie nie moze byc i jak sie nie zamknie to bedzie spal na sofie...I co? W pol minuty pozniejn spal sobie smacznie a ja przez godzine sie przewracalam z boku na bok...