Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-24, 09:15   #31
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Nic nie będę opisywała
Chciałam tylko napisac, że przypomniało mi się. A dwie minuty po urodzeniu Bartusia już nic nie pamiętałam - taka byłam szczęśliwa
to zazdroszcze bo ja ten bol pamietam do dzis - fakt jak dostalam maluszka na raczki to juz sie o tym w ogole nie myslalo i nie pamietalo, ze przed chwila przechodzilo horror ale jednak jaki to jest bol pamietam
a najbardziej pamietam, ze wtedy bylam pewna, ze umre moja mama do dzis sie ze mnie smieje jak powtarzalam do niej: "mamo przyrzekam Ci, ze jeszcze jeden skurcz i umre, przyrzekam, umre napewno" hehe
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja wiem ze kazdy ma prawo, ale ja sie tylko boje o dziadka ze ta baba go zostawi i bedzie na lodzie.......nawet nie bedzie mial gdzie mieszkac bo sie wymeldowal z mieszkania i w spoldzielni i w urzedzie!!!
mam nadzieje ze nic zlego sie nie stanie......
oby dziadkowi sie tym razem poszczescilo
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 09:30   #32
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nigdy nie jest za pozno na milosc

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

p4w Ty kupilas transportera tak?
Cytat:

Kupiła UrbanRidera, ze skrętną osią
dokładnie tak Mutsy Urban Rider

dziewczyny czy Wy też jesteście takie zmęczone?
ja już nie mogę sobie dać rady - cały czas czuję się jak po ciężkiej fizycznej pracy, a to dopiero 10.30, a jeszcze od 14 do 20 muszę być w pracy... , że nie wspomnę o tym, ze mam jeszcze dwa miesiące z brzuszkiem, który raczej się nie będzie zmniejszał

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 09:34   #33
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
wlasnie jak spotkalam ostatnio te znajoma co te bliznaki urodzila to powiedziala ze teraz ma porowanie do sn i cc- bo 1 corke rodzila sn a blizniakow tez miala rodzic sn, ale w czasie akcji porodowej jeden z blizniat obrocil sie poprzek i miala cc......
powiedziala ze nigdy wiecej cc!!! i ze jak bede miala wybor to tylko sn!!
wspomina ze po sn .......2-3 godziny mogla wstac i nic ja nie bolalo, mala miala przy sobie, a teraz 3 godziny po cc jak znieczulenie ustalo to poczula taki bol ze nie mogla wytrzymac i ze 3 dni nie mogla wstac z lozka co tak ja bolalo.....
nie ma co sie sugerowac - kazdy organizm jest inny
ja mam kolezanki, ktore mialy pierwszy porod sn a drugi cc i mowia, ze jakby byly w ciazy znowu to bez wahania wybralyby znow cc bo wszystko sprawnie gladko i szybko i bez tych meczarni
ogolnie wszystkie moje znajome, ktore mialy cc sa zadowolone i kazda szybko doszla do siebie
Stary 2009-04-24, 09:39   #34
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
no ale stopy puchna wszerz - to ewentualnie moze miec szersze stopy

ale wydluzyc sie one nie moga bo to jest nierealne
moje puchną do wysokości kostek.Poprostu banki.
Puchnie stopa, puchną paluszki, kostki nie widać...
dobrze ze zaraz w japonki bedzie mozna wskoczyć , bo na wieczornym spacerku z psem już sportowe, rozchodzone buty mnie cisną, i to wszedzie, wzdłuż i w szerz. Nie wiem co to za fenomen.
Może wstawie wam fotke
A odzywka-rewelka włoski takie przyjemne w dotyku itp.
Podgrzałam się raz suszarka i trzymało mnie około40min, potem zmyłam.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wy też jesteście takie zmęczone?
ja już nie mogę sobie dać rady - cały czas czuję się jak po ciężkiej fizycznej pracy, a to dopiero 10.30, a jeszcze od 14 do 20 muszę być w pracy... , że nie wspomnę o tym, ze mam jeszcze dwa miesiące z brzuszkiem, który raczej się nie będzie zmniejszał
nieeee, teraz to ja bym góry przenosiła, najchętniej dziś jeszcze posprzątałąbym na szafkach, zniosła wszystko na dół, okleiła szafki folią przed jutrzejszym malowaniem, i podłogi gazetą, ale wiem że mi nie wolno. Z reszta Małżowiec sie zobligował do tej roboty.
Ja od 8:30 na nogach i już mam spuchnięte, a właściwie siedziałam przy kompie, a stałam tylko pod prysznicem i jak surówke robiłam.
Która z resztą wyszła świetna i do obiadu może niewiele zostać

Mąż pojechał po rybki, więc moja pieczeń na jutro będzie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 09:41   #35
Wojtusia
Zakorzenienie

Halo halo, spalam do 10 a tu takie zaskoczenie, nowy wątek... super.
Tak wiec witam z rana z herbatką, juz zdązylam na sniadanie wczorajsza zupe jarzynowa zjeść
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 09:42   #36
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja mam trudnosci z wstaniem jak siedze a co dopiero inne rzeczy
zmeczenie to pikus przy tym jak ja sie czuje

i pomyslec, ze w pierwszej ciazy w ostatnim miesiacu chodzilam na piechote do szkoly na drugi koniec miasta bo mi sie siedziec w tramwaju nie chcialo

o matko a teraz jakby auta nie miala to chyba w ogole bym sie z domu nie ruszala
Stary 2009-04-24, 09:49   #37
p4w
Zakorzenienie

1. Cytat:
    ja mam trudnosci z wstaniem jak siedze a co dopiero inne rzeczy
Cytat:
zmeczenie to pikus przy tym jak ja sie czuje

i pomyslec, ze w pierwszej ciazy w ostatnim miesiacu chodzilam na piechote do szkoly na drugi koniec miasta bo mi sie siedziec w tramwaju nie chcialo

o matko a teraz jakby auta nie miala to chyba w ogole bym sie z domu nie ruszala
sądząc po tym jak biegasz do fryzjera, po hurtowniach itp. to energia Cię roznosi

nie będę pisać więcej o niemiłych odczuciach, a napiszę o miłych - teraz sobie leżałam i słuchałam maluszka i śmiac mi się chciało, bo czułam jak się przeciągał - czułam uciśnięcia w róznych częściach brzucha jednocześnie
momentami było to bardzo mocne aż mi brakowało tchu, ale baaardzo przyjemne

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-24, 09:51   #38
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
nie będę pisać więcej o niemiłych odczuciach, a napiszę o miłych - teraz sobie leżałam i słuchałam maluszka i śmiac mi się chciało, bo czułam jak się przeciągał - czułam uciśnięcia w róznych częściach brzucha jednocześnie
fajne uczucie to musi byc
Stary 2009-04-24, 09:51   #39
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czy biegam?? nie wiem czy mozna nazwac bieganiem pojechanie raz w tygo do hurtowni czy fryzjera SAMOCHODEM, zrobienie kilku krokow i padniecie na twarz ze zmeczenia

nooo to fajne uczucie - moj tez takie ekscesy robi w brzuszku, ze hoho

ide na sloneczko
Stary 2009-04-24, 09:53   #40
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
jak my malowalismy pokoje to 2 dni smierdzialo, ale okna byly otwarte caly czas....
mnie teraz bedzie czekac malowanie holu, a potem sypialni i chyba sie ewakuuje na ten czas z domu hehe

wlasnie zmierzylam obwod mojego brzuchola i powiem ze sie zdziwilam bo myslalam ze pewnie setke przekroczylam a tu 96cm!!!!

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

wiecie co przed chwila dzwonil moj dziadek i mowi haslo do mnie ze ma fajna dziewczyna, ktora go kocha!!! ze poszedl z domu bo babci przeszkadzal , a ona tylko buczala pod nosem.......
chwalil sie ze ma ogrod i teraz jest w swoim zywiole......
czyzby prawdziwa milosc w podeszlym wieku??
Dobry ten Twój dziadek...

Cytat:
Czasami się zdarza
Żywotny ten Twój Dziadek

Kupiła UrbanRidera, ze skrętną osią

Wiecie co, te skurcze wczorajsze przypomniały mi ból z porodu. Tak jak zapomniałam w chwili zobaczenia Bartusia i przez tyle lat nie byłam sobie w stanie przypomniec, tak teraz wszystko stanęło mi przed oczami...
Nie strasz

Cytat:
ja wiem ze kazdy ma prawo, ale ja sie tylko boje o dziadka ze ta baba go zostawi i bedzie na lodzie.......nawet nie bedzie mial gdzie mieszkac bo sie wymeldowal z mieszkania i w spoldzielni i w urzedzie!!!
mam nadzieje ze nic zlego sie nie stanie......

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

wlasnie jak spotkalam ostatnio te znajoma co te bliznaki urodzila to powiedziala ze teraz ma porowanie do sn i cc- bo 1 corke rodzila sn a blizniakow tez miala rodzic sn, ale w czasie akcji porodowej jeden z blizniat obrocil sie poprzek i miala cc......
powiedziala ze nigdy wiecej cc!!! i ze jak bede miala wybor to tylko sn!!
wspomina ze po sn .......2-3 godziny mogla wstac i nic ja nie bolalo, mala miala przy sobie, a teraz 3 godziny po cc jak znieczulenie ustalo to poczula taki bol ze nie mogla wytrzymac i ze 3 dni nie mogla wstac z lozka co tak ja bolalo.....
Hmmm... sama już nie wiem co lepsze SN czy CC, ale chyba każda kobieta jest inna. Moja kumpela, która urodziła 3 tyg. temu, chwali sobie CC. No nic, co ma być, to będzie, jakoś damy radę.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
dobrze ze zaraz w japonki bedzie mozna wskoczyć , bo na wieczornym spacerku z psem już sportowe, rozchodzone buty mnie cisną, i to wszedzie, wzdłuż i w szerz. Nie wiem co to za fenomen.
Może wstawie wam fotke
A odzywka-rewelka włoski takie przyjemne w dotyku itp.
Podgrzałam się raz suszarka i trzymało mnie około40min, potem zmyłam.

nieeee, teraz to ja bym góry przenosiła, najchętniej dziś jeszcze posprzątałąbym na szafkach, zniosła wszystko na dół, okleiła szafki folią przed jutrzejszym malowaniem, i podłogi gazetą, ale wiem że mi nie wolno. Z reszta Małżowiec sie zobligował do tej roboty.
Ja od 8:30 na nogach i już mam spuchnięte, a właściwie siedziałam przy kompie, a stałam tylko pod prysznicem i jak surówke robiłam.

Ja też już bym chciała w klapkach chodzić

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Halo halo, spalam do 10 a tu takie zaskoczenie, nowy wątek... super.
Tak wiec witam z rana z herbatką, juz zdązylam na sniadanie wczorajsza zupe jarzynowa zjeść
a co na obiadek Ci zostało?

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 09:55   #41
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
fajne uczucie to musi byc

Cytat:
czy biegam?? nie wiem czy mozna nazwac bieganiem pojechanie raz w tygo do hurtowni czy fryzjera SAMOCHODEM, zrobienie kilku krokow i padniecie na twarz ze zmeczenia

nooo to fajne uczucie - moj tez takie ekscesy robi w brzuszku, ze hoho

ide na sloneczko
to może mam takie wrażenie, ze Ty ciągle gdzieś na wylocie

ja sobie jeszcze poleżę przed pracą, co by zebrać energię

3220g 54 cm

------------------

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-24, 09:56   #42
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
[list=1][*]

sądząc po tym jak biegasz do fryzjera, po hurtowniach itp. to energia Cię roznosi

Taaak... fajne uczucie Mój smerf wczoraj takie wygibasy robił. Nie obeszło się bez skopania pęcherza i żeberek

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-24, 09:57   #43
Wojtusia
Zakorzenienie

zupki juz nie ma, a na obiadek cos trzeba bedzie wymyslec, chyba mam ochote na placki ziemniacznane.... pomysle jeszcze
Stary 2009-04-24, 09:58   #44
UnholyOne
Ola-Unhola

Mój Antos tańczy rock'n'rolla w brzuchu ostatnio - chyba ma to po mamusi
Jest już dośc spory i czuję go w każdej częsci brzuszka jak się rusza, i po prawej i po lewej, lub na górze i na dole jednocześnie. Muszę się w końcu wziąc na nakręcenie mojego falującego brzuszka

Oj klapeczki mmm
Mam trzy pary i juz nie mogę się doczekac. Mam nadzieję tylko, że moje stópki będą się nadawały do pokazania w klapkach i nie będą za bardzo napompowane
Stary 2009-04-24, 10:05   #45
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Oj klapeczki mmm
Mam trzy pary i juz nie mogę się doczekac. Mam nadzieję tylko, że moje stópki będą się nadawały do pokazania w klapkach i nie będą za bardzo napompowane
ja tez tęsknie za ciepełkiem - tak ok 25 stopni byłoby ok

jeśli chodzi o stópki - najważniejsze żeby tobie było wygodnie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-04-24, 10:38   #46
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

to może mam takie wrażenie, ze Ty ciągle gdzieś na wylocie

ja sobie jeszcze poleżę przed pracą, co by zebrać energię
bo widzisz Ty pracujesz to jest inaczej, ja siedze ciagle w domu to sie nudze i wymyslam

a wszedzie jezdze autem a i tak to sprawia mi trudnosc

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

no to jade zaraz z kolezanka na tobruk a potem do fryzjera (tym razem jej potowarzyszyc)

ile mozna siedziec w domu i nic nie robic
Stary 2009-04-24, 10:38   #47
UnholyOne
Ola-Unhola

Idę do sklepu na loda

Bartuś wyciągnął 5 zł ze skarbonki i mnie zaprasza
Nie można nie skorzystac
Stary 2009-04-24, 10:40   #48
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ania czytalas w poprzednim watku? pomyslalysmy zeby w liscie umiescic liste naszych wozkow - tych ktore juz sa i dopisywac zeby wszystko bylo wiadomo
no własnie nie zdązyłam jeszcze nadrobic wczorajszych zaległosci ... ale dobry pomysł
W takim razie podajcie jakie wózki macie ... bo ja nie w temacie
Cytat:
A ja wczoraj wieczorem i w nocy trochę przeżyłam "stresa"
Dostałam skurczy, prawdopodobnie tych Braxtona-Hicksa.
Przez dwie godziny, co 5-7 miniut brzuch mnie bolał jak na okres. Nie powiem, trochę sie przestraszyłam. W pierwszej ciązy tego nie miałam i tym bardziej było to dla mnie dziwne. A ból był naprawdę niczego sobie. Pocieszało mnie, ze Antoś się rusza i w krzyżu nie boli i jakos zasnełam. Teraz spokój (odpukac) i całe szczeście mam wizytę wieczorem, to powiem Ginkowi, żeby wszystko sprawdził, bo inaczej bałabym się na ta naszą wieś wyjechac.
oooo ... dobrze, ze juz przeszło!
Koniecznie napisz co Ci gin powie ... oczywiscie
Cytat:
jak tak mi się stanie to szczegółowo opisze w okolicach sierpnia
Ale jak juz wcz wspomniałam siorze i ciotce puchły stopy i siorce zostały większe, a mała ma już ponad 4mc-wiec juz pewnie nie wróci do 37, a ciotka jedną ma jak przed ciążą a drugą większą.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Jak wrócisz, będzie kolejna część
Dołączam się do toastu za dzisiejsze studniówki.
A co do skórczy, to też bym się przestraszyła, bo zabardzo nie wiem czego się spodziewać.
nam wczoraj pani położna na SR mówiła, ze te skurcze to są takie jak wstajemy z łózka np i napinają nam się mięśnie brzucha ... to jest prawie tak samo ...
Nie wiem, bo jeszcze nie miałam
Cytat:
wiecie co przed chwila dzwonil moj dziadek i mowi haslo do mnie ze ma fajna dziewczyna, ktora go kocha!!! ze poszedl z domu bo babci przeszkadzal , a ona tylko buczala pod nosem.......
chwalil sie ze ma ogrod i teraz jest w swoim zywiole......
czyzby prawdziwa milosc w podeszlym wieku??
hehehe moze jeszcze na wesele sie załapiesz

Cytat:
Może wstawie wam fotke

a z czego ta surówka???
na spuchnięte stopy:
- nasypac do pudełka piasku, wystawić na taras zeby sie zagrzał i deptac w miejscu przez kilka minut - palce piety palce piety - to podobno pomaga
- naprzemiennym zimnym i ciepłym prysznicem masować stopy ... kierować strumień od palców do łydki - tez podobno pomaga
To ze szkoły rodzenia
Cytat:
Mój Antos tańczy rock'n'rolla w brzuchu ostatnio - chyba ma to po mamusi
Jest już dośc spory i czuję go w każdej częsci brzuszka jak się rusza, i po prawej i po lewej, lub na górze i na dole jednocześnie. Muszę się w końcu wziąc na nakręcenie mojego falującego brzuszka
hehehe mój też tak szaleje ... od rana!

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Idę do sklepu na loda

Nie można nie skorzystac
no na takie zaproszenie też bym się skusiła

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 10:40   #49
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Ania p4w ma mutsy urban rider
tru nie pamietam jaki ma

i ktoras z dziewczyn ma ta limitowana wersje x-landera ale juz tak sie gubie, ze zapomnialam ktora

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-24, 10:43   #50
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ania p4w ma mutsy urban rider
tru nie pamietam jaki ma

i ktoras z dziewczyn ma ta limitowana wersje x-landera ale juz tak sie gubie, ze zapomnialam ktora

Właśnie Tru ma limitowana wersję x-landera, kolor blue

Eleeri nie pamiętam jaki kupiła.
Stary 2009-04-24, 10:43   #51
megi b
Wtajemniczenie

Boże ja jeszcze w starym wątku się produkuję a tu już nowy no to tylko proszę baaaaaaaaardzo o trzymanie kciukasów za Tż-a prawko. O 15 zdaje na C Jak wrócimy opiszę co wczoraj wyprowadziło mnie z równowagi Pa brzuszki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 10:44   #52
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Właśnie Tru ma limitowana wersję x-landera, kolor blue

Eleeri nie pamiętam jaki kupiła.
aa czyli to eleeri ma ten nie pamietam jaki mowilam, ze mi sie miesza
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Boże ja jeszcze w starym wątku się produkuję a tu już nowy no to tylko proszę baaaaaaaaardzo o trzymanie kciukasów za Tż-a prawko. O 15 zdaje na C Jak wrócimy opiszę co wczoraj wyprowadziło mnie z równowagi Pa brzuszki
trzymam
Stary 2009-04-24, 10:47   #53
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no własnie nie zdązyłam jeszcze nadrobic wczorajszych zaległosci ... ale dobry pomysł
W takim razie podajcie jakie wózki macie ... bo ja nie w temacie

oooo ... dobrze, ze juz przeszło!
Koniecznie napisz co Ci gin powie ... oczywiscie

nam wczoraj pani położna na SR mówiła, ze te skurcze to są takie jak wstajemy z łózka np i napinają nam się mięśnie brzucha ... to jest prawie tak samo ...
Nie wiem, bo jeszcze nie miałam
(...)
Dzięki za porównanie

Cytat:
za TŻ-ta

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-04-24, 10:56   #54
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

tak mi wlasnie wpadlo do glowy, ze jak juz bedziemy zakladac ta czesc w watku, w ktorej juz bedziemy sie rozpakowywac to moze ona brzmiec:
"niebawem lato nastanie a my zaczynamy rozpakowywanie"

jeszcze pewnie bedzie wiele propozycji bo troche czasu zostalo

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

ide jeszcze na chwile na sloneczko bo kolezanka jeszcze sie nie wyrobila
trzeba korzystac bo niedlugo to juz tylko mi balkonik zostanie
Stary 2009-04-24, 10:59   #55
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
trzymamy moooocno!

Mam nadzieję, ze nic złego się nie stało!
Cytat:
tak mi wlasnie wpadlo do glowy, ze jak juz bedziemy zakladac ta czesc w watku, w ktorej juz bedziemy sie rozpakowywac to moze ona brzmiec:
"niebawem lato nastanie a my zaczynamy rozpakowywanie"

jeszcze pewnie bedzie wiele propozycji bo troche czasu zostalo

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

ide jeszcze na chwile na sloneczko bo kolezanka jeszcze sie nie wyrobila
trzeba korzystac bo niedlugo to juz tylko mi balkonik zostanie
fajne!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-24, 11:03   #56
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

eee jednak jade juz bo kolezanka sie wyrobila
to do pozniej kochane
Stary 2009-04-24, 11:09   #57
Miramej
Zakorzenienie

Obecna

Cytat:
to i ja sie dolaczam!!!!
wiec oficjalnie zapraszam wszystkie mamcie na moja studniowke!!!!do wyboru do koloru:pijem y:!!!!!
Gratulacje

Cytat:
A ja wczoraj wieczorem i w nocy trochę przeżyłam "stresa"
Dostałam skurczy, prawdopodobnie tych Braxtona-Hicksa.
Przez dwie godziny, co 5-7 miniut brzuch mnie bolał jak na okres. Nie powiem, trochę sie przestraszyłam. W pierwszej ciązy tego nie miałam i tym bardziej było to dla mnie dziwne. A ból był naprawdę niczego sobie. Pocieszało mnie, ze Antoś się rusza i w krzyżu nie boli i jakos zasnełam. Teraz spokój (odpukac) i całe szczeście mam wizytę wieczorem, to powiem Ginkowi, żeby wszystko sprawdził, bo inaczej bałabym się na ta naszą wieś wyjechac.
Ojej, współczuję , podpytaj gina, a potem napisz co powiedział. Trzymamy kciuki .

Cytat:
Wiecie co, te skurcze wczorajsze przypomniały mi ból z porodu. Tak jak zapomniałam w chwili zobaczenia Bartusia i przez tyle lat nie byłam sobie w stanie przypomniec, tak teraz wszystko stanęło mi przed oczami...
Może to macica przygotowuje się już do porodu?

Cytat:
a najbardziej pamietam, ze wtedy bylam pewna, ze umre moja mama do dzis sie ze mnie smieje jak powtarzalam do niej: "mamo przyrzekam Ci, ze jeszcze jeden skurcz i umre, przyrzekam, umre napewno" hehe
Hehe

Cytat:
Fajnie brzmi , mój też się lubi przeciągać.

Cytat:
Idę do sklepu na loda

Nie można nie skorzystac
No pewnie

Cytat:

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 11:11   #58
eleeri
Zakorzenienie

Cześć i czołem,
pisałam do Unholy, że będzie 4 część jak wróci, a nie zanim wyjedzie

ale macie produkcję i znowu mnie zakończenie starej części i rozpoczęcie nowej ominęło.

Lecę czytać co spłodziłyście

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 11:17   #59
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
32 sztuki mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś ............ Mutsy Urban Rider
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka
ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś ..................... X-lander w. limitowana
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek
bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel
Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-04-24, 11:18   #60
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI

25 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika
frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ???
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ???
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (???, 21l, Warszawa/Ostrołęka) -------- t.p. 25.08.09 - Tomuś
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 27 : 18 Dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości