Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-24, 10:24   #2791
doruś
Zadomowienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc mi to nie sprwia przyjemności żadnej poprostu takie smyranie po głowie..a o efektach za wczesnie bo dopiero pare razy go użyłam..ale czuć po nim taką ciepłą głowe...
to milutko

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
niestety to jest zgodne z prawem. Mogą ale nie muszą przyjąc. Nie mam pewnosci jak to jest z aptekami i lekami ale np sklepy nie musza przyjmowac zwrotów. MOGĄ ale to indywidualnie konkretny sklep sam ustala. Co innego zwrot, co innego reklamacja...
moja siostra jest po prawie i robiła specjalizacje prawa konsumenta i stąd wiem, że to nie jest zgodne z prawem. Kiedyś miałam niemiłą sytuacje w sklepie odzieżowym, nie chcieli przyjąć ode mnie za ciasnych spodni, wysłałam Anie i załatwiła to szybko, nawet jednorazowy rabat dostała na 30%

Często się spotyka też "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględniamy" to już jest w ogóle chamówa

Edytowane przez doruś
Czas edycji: 2009-04-27 o 08:03
doruś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 10:27   #2792
frontin
Raczkowanie

Dwa miesiące temu ścięłam włosy na modnego bardzo boba Fryzura jest, a raczej była twarzowa, ale trochę niewygodna. Teraz moje włosy przypominają wszystko, tylko nie ostatnia fryzurę. Chciałabym je zapuścić do ramion, ale te końcówki, które każdy bob ma z przodu doprowadzają mnie do szału. Czy któraś z Was ma jakiś pomysł, jakby tu szybko sobie z nimi poradzić? Czy przetrzymać i zapuszczać, czy obciąć trochę te końcówki, czy co?
frontin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 10:34   #2793
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frontin Pokaż wiadomość
Dwa miesiące temu ścięłam włosy na modnego bardzo boba Fryzura jest, a raczej była twarzowa, ale trochę niewygodna. Teraz moje włosy przypominają wszystko, tylko nie ostatnia fryzurę. Chciałabym je zapuścić do ramion, ale te końcówki, które każdy bob ma z przodu doprowadzają mnie do szału. Czy któraś z Was ma jakiś pomysł, jakby tu szybko sobie z nimi poradzić? Czy przetrzymać i zapuszczać, czy obciąć trochę te końcówki, czy co?
Masz 3 wyjścia
- przecierpieć i chodzić tak jak jest
- podpinać przód tak by Cię nie denerwował
- wyrównać przód do reszty włosów
nic innowacyjnego nie wymyśliłam
Stary 2009-04-24, 10:40   #2794
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Tak. Znikają z rynku: krem truskawkowy (zastąpiony ma być kremem księżniczkowym, o zmienionym składzie i połowie mniejszej pojemności za podobną cenę ), a spray malinowy ma mieć zmieniony skład (alkohol denat ).

u mnie są juz tylko te nowe, ale w katowicach jeszcze napotkam inne.

Cytat:
OOO cholera ale jestem wściekła głupie baby w aptece wcisneły mi Vichy dercos spray mówiąc że na opakowaniu nie ma napisane dla jakiej płci jest spray i że dla kobiet też bedzie ok!Otwieram opakowanie a tak zapach męskich perfum...po 2 facet jest narysowany na opakowaniu którego na początku nie widziałam i zaznaczone ma zakola!!Czyli jawnie to dla facetów.Wydałam 130 zł na spray dla facetów.Głupie baby może dogadam sie z TŻ to odkupi ode mnie.....i bede mogła kupić ampułki dla kobiet
o0 mozliwe ze nie mialy tych dla kobiet a taka klientka co tyle wyda nie wchodzi za czesto

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 10:53   #2795
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
to robią to niezgodnie z prawem i można ich postraszyć prawami konsumenta
Oj nie, nie można ich postraszyć. Przyjmowanie zwrotu leków to łamanie ustawy Prawo farmaceutyczne Leki to coś innego niż np. ciuchy Ale zwrot kosmetyku powinni chyba uwzględnić w aptece Tak sobie przypominam, że mój tato niedawno oddał Waxa - miał mi kupić polskiego, a kupił zagranicznego
Stary 2009-04-24, 10:56   #2796
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Oj nie, nie można ich postraszyć. Przyjmowanie zwrotu leków to łamanie ustawy Prawo farmaceutyczne Leki to coś innego niż np. ciuchy Ale zwrot kosmetyku powinni chyba uwzględnić w aptece Tak sobie przypominam, że mój tato niedawno oddał Waxa - miał mi kupić polskiego, a kupił zagranicznego
tak, ale vichy nie jest lekiem i reklamacje w aptece muszą przyjąć tym bardziej, że wprowadzono klienta w błąd.
Stary 2009-04-24, 11:07   #2797
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Modraszka Pokaż wiadomość
Poza tym, kupiłam jeszcze odżywkę Garnier Nutri Gładki. Spojrzałam na skład (choć nie znam się na tym zbyt dobrze), zobaczyłam niacynamid na czwartym miejscu, sporo ekstraktów, a z silikonów jedynie amodimethicone i wzięłam Jeżeli dobrze pamiętam, Narek ją polecała.
Tak tak, dobrze pamiętasz, Narek ją polecała
Wzięłam ją właśnie ze względu na te ekstrakty, niacinamide i amodimethicone w składzie

Cytat:
Narku, gdybyś zaznaczyła, że z zasadą to też by było źle, więc nie masz co się złościć Przeca trawienie skrobi pod wpływem amylazy zachodzi w jamie ustnej, a tam jest odczyn obojętny (zresztą było to nawet w tekście - że ślina ma odczyn obojętny ), stąd probówka ostatnia, bez kwasu i zasady - w niej będzie zachodził proces rozkładu skrobi, podobny do trawienia skrobi w jamie ustnej
O, rzeczywiście A byłam święcie przekonana, że w 4 probówce miałam stężone NaOH

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 11:17   #2798
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, w aptece nie przyjmują zwrotów. Przynajmniej leków. Ale nie wiem, jak z kosmetykami W każdym razie ja bym nie była taka pewna, że Klaudiczce przyjmą zwrot tego Dercosa
hmm... no ale powinni przynajmniej jej wymienić na ten dla kobiet no nie wiem ale moim zdaniem warto spróbować zamiast zmuszać TŻ do odkupienia tego...
Stary 2009-04-24, 11:31   #2799
carlo_rossi
Rozeznanie

Nie chce sie spierac...ale sama tez studiuje prawo i z tego co mi wiadomo to jesli towar jest pełnowartosciowy i zgodny z umową to sprzedwca nie musi przyjąc zwrotu. Moze zdecydowac ze przyjmie/ wymieni ale to jest ego wola. Moge podac nawet podstawe prawna jakby ktos chcial.. ALE jesli towar jest wadliwy alo niezgodny z umową to mozna zlozyc reklamacje.
Co do zasady bez dobrowolnej zgody sprzedawcy nie możemy zwrócić pełnowartościowego towaru, zgodnego z umową, ani też wymienić go na inny. (są wyjątki)
W tym przypadku najlepie bedzie isc i pogadac zeby wymieniła na ten dla kobiet w koncy została wprowadzona w błąd, wiec mozna podciągnąc pod stwierdzenie, ze towar jest niezgodny z umową.
Stary 2009-04-24, 11:34   #2800
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
W sumie tak czego sie nie robi dla urody..
nie chciały mi się krecić

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Acha... No to mogę Ci polecić niedrogi puder w kamieniu Rimmel Stay Matte.
dziękuję, rozejrzę się za nim

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
CzerwonyKolczyk bardzo dobrym pudrem jest Pierre Rene w kompakcie, na KWC ma bardzo wysokie noty, a sama zaczynam już drugie opakowanie.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez cat_on_de_road Pokaż wiadomość

już wczesniej pytalam, ale albo zostało przemilczane, albo nie zauważyłam odpowiedzi:
Co się dzieje z seria Liliputz? jest wycofywana czy co, ze tak ją wykupujecie?

co do włosków... korci mnie żeby je ściąć :P nie chcą się tak ładnie układac, 2 maja wesele, nie mam pomysłu na moje krecone wlsoy z odrostami... cos czuje ze skonczy sie na fryzjerze
a moze jakis pomysl na fryzure któraś ma, zeby 'toto' ujarzmić?
co do liliputza to widzę, że już ktoś odpowiedział

mnie też korci , żeby ściąć włosy
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 11:43   #2801
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
Nie chce sie spierac...ale sama tez studiuje prawo i z tego co mi wiadomo to jesli towar jest pełnowartosciowy i zgodny z umową to sprzedwca nie musi przyjąc zwrotu. Moze zdecydowac ze przyjmie/ wymieni ale to jest ego wola. Moge podac nawet podstawe prawna jakby ktos chcial.. ALE jesli towar jest wadliwy alo niezgodny z umową to mozna zlozyc reklamacje.
Co do zasady bez dobrowolnej zgody sprzedawcy nie możemy zwrócić pełnowartościowego towaru, zgodnego z umową, ani też wymienić go na inny. (są wyjątki)
W tym przypadku najlepie bedzie isc i pogadac zeby wymieniła na ten dla kobiet w koncy została wprowadzona w błąd, wiec mozna podciągnąc pod stwierdzenie, ze towar jest niezgodny z umową.
dokładnie o to mi chodzi
Stary 2009-04-24, 11:55   #2802
carlo_rossi
Rozeznanie

Stary 2009-04-24, 12:09   #2803
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny to prawda, że wax l'biotica może "przybrudzic" kolor jasntych blond włosów? tak mi powiedziała pani w aptece, dlatego wzięłam waxa do blond włosów, ale chciałabym spróbowac innych, a boję się o mój kolorek włosów.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 12:14   #2804
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny to prawda, że wax l'biotica może "przybrudzic" kolor jasntych blond włosów? tak mi powiedziała pani w aptece, dlatego wzięłam waxa do blond włosów, ale chciałabym spróbowac innych, a boję się o mój kolorek włosów.
E, to jest mit jakiś.
Wax, zwany mylnie "Waxem do włosów ciemnych", jest przeznaczony dla każdego koloru włosów tak naprawdę

A, teraz doczytałam, że Ty pytasz o polski Wax. Ale on też nie powinien "przybrudzić" Ci koloru włosów.

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2009-04-24 o 12:15
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 12:50   #2805
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to nieprawda. Henna, zawarta w takich maseczkach, nie barwi włosów. Możesz następnym razem uświadomić to Pani w Aptece Możesz spokojnie używać innych maseczek, nie tylko tych do włosów blond

Strasznie już mnie wkurzają te reklamy Super Pharm.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 12:54   #2806
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Nie, to nieprawda. Henna, zawarta w takich maseczkach, nie barwi włosów. Możesz następnym razem uświadomić to Pani w Aptece Możesz spokojnie używać innych maseczek, nie tylko tych do włosów blond

Strasznie już mnie wkurzają te reklamy Super Pharm.
Cytat:
E, to jest mit jakiś.
Wax, zwany mylnie "Waxem do włosów ciemnych", jest przeznaczony dla każdego koloru włosów tak naprawdę

A, teraz doczytałam, że Ty pytasz o polski Wax. Ale on też nie powinien "przybrudzić" Ci koloru włosów.
dzięki Dziewczyny bo ja w tej aptece zgłupiałam póki co i tak muszę wykończyc tą do blondów, a jestem z niej zadowolona, włosy może nie są mega nawilżone ale bardzo ładnie się układają, zupełnie jak nie moje
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:21   #2807
frontin
Raczkowanie

Doruś no tak, chyba nic więcej się nie da zrobić. Wybieram opcję drugą i pierwszą, zatem będę cierpieć Dzięki
frontin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 13:36   #2808
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
dzięki Dziewczyny bo ja w tej aptece zgłupiałam póki co i tak muszę wykończyc tą do blondów, a jestem z niej zadowolona, włosy może nie są mega nawilżone ale bardzo ładnie się układają, zupełnie jak nie moje
o, to super
muszę go spróbować
ile dałaś ?
Stary 2009-04-24, 14:08   #2809
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
hmm... no ale powinni przynajmniej jej wymienić na ten dla kobiet no nie wiem ale moim zdaniem warto spróbować zamiast zmuszać TŻ do odkupienia tego...
Akurat zmuszać go nie musze..jego tata jest łysy i jemu też to grozi bo już mu zakola widać i włosy żadsze ma...także oddałam mu ten spray a sama dziś zakupiłam ampułki dla kobiet...Razem bedziemy się kurowaća ten masażer bardziej mu sie spodobał niż mi....

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 14:23   #2810
Magdzia94
Zakorzenienie

dzisiaj nałożyłam więcej kallosa niż ostatatnio i dłuzej go trzymałam (25 min) i są lepsze efekty. Włosy błyszczące miękkie nawilżone. Ale gdy tak myslę to największe efekty były po nafcie z jajkiem. Musze kiedyś do tego wrócic.
Umówiłam się na 4 do fryzjera.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 14:30   #2811
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
dzisiaj nałożyłam więcej kallosa niż ostatatnio i dłuzej go trzymałam (25 min) i są lepsze efekty. Włosy błyszczące miękkie nawilżone. Ale gdy tak myslę to największe efekty były po nafcie z jajkiem. Musze kiedyś do tego wrócic.
Umówiłam się na 4 do fryzjera.
obcinasz się ?
Stary 2009-04-24, 14:35   #2812
Magdzia94
Zakorzenienie

Podcinam końcówki( rozdwojone) i grzywka(już prawię nie widze na oczy). Nie chcę dużo się obcinac. Teraz będe miała nowy cel nie doprowadzic do rozdwojenia końcówek. Chociaz wkurzają mnie już tyle w nie pakuję a one nadal się rozdwajają. : /

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 14:41   #2813
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
a ten masażer bardziej mu sie spodobał niż mi....
Znaczy co - ma dzięki niemu orgazmy?
Stary 2009-04-24, 14:48   #2814
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Podcinam końcówki( rozdwojone) i grzywka(już prawię nie widze na oczy). Nie chcę dużo się obcinac. Teraz będe miała nowy cel nie doprowadzic do rozdwojenia końcówek. Chociaz wkurzają mnie już tyle w nie pakuję a one nadal się rozdwajają. : /
też nie lubię swoich końcówek
Stary 2009-04-24, 14:54   #2815
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Znaczy co - ma dzięki niemu orgazmy?
Może bez przesady ale dobrze mu robi
Mój TŻ lubi strasznie jak sie go drapie np. po plecach albo po głowie a jeżeli chodzi o ten masażer on właśnie tak delikatnie drapie i masuje...

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie

Edytowane przez Klaudiczka997
Czas edycji: 2009-04-24 o 14:55
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 14:57   #2816
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Może bez przesady ale dobrze mu robi
Mój TŻ lubi strasznie jak sie go drapie np. po plecach albo po głowie a jeżeli chodzi o ten masażer on właśnie tak delikatnie drapie i masuje...

Ja też lubię drapanie po głowie i po plecach
Stary 2009-04-24, 15:04   #2817
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:

a kto nie lubi

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 15:13   #2818
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
a kto nie lubi
To dziwne, ale mojemu TŻ drapanie po plecach jest raczej obojętne. Ale po głowie lubi
Stary 2009-04-24, 15:14   #2819
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frontin Pokaż wiadomość
Doruś no tak, chyba nic więcej się nie da zrobić. Wybieram opcję drugą i pierwszą, zatem będę cierpieć Dzięki
Bądź dzielna Trzymam kciuki

Cytat:

ja też jestem strasznie miziasta i uwielbiam wszelkiego typu mizianie i smyranie wszędzie
Stary 2009-04-24, 15:41   #2820
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też lubię, jak byłam mała kładłam głowę na mamy kolanach i mnie smyrała
Ja nie mam czym za bardzo drapać TŻ bo mam króciutkie paznokcie i twierdzi, że go łaskocze a nie drapie.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości