|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Miałam Wam tego nie pisać bo Wy takie szczęśliwe jesteście i wogóle, ale nie mam się komu wyżalić, mam wrażenie, że jestem sama jak palec.
Myślałam, że ciąża będzie najpiękniejszym moim przeżyciem i niby tak jest bo cieszę się, że jestem w ciąży ale psychicznie nie wyrabiam ![]() nie wiem już co ze sobą zrobić, non stop płaczę i jestem smutna, jestem już strzępkiem nerwów, do tego dochodzą te moje problemy fizyczne np to ciśnienie, ale psychicznie jest milion razy gorzej. Nie mam żadnego wsparcia. Mam wrażenie, że jak coś się nie zmieni to stracę tę ciążę przez ten stres ![]() a najgorsze jest to, że najbliższa mi osoba wogóle mnie nie rozumie ![]() Myslałam, że jak będę w ciąży to będę non stop uśmiechnięta ale na każdym kroku gdziekolwiek bym była coś musi być nie tak, nikt mi nie wierzy jak u kogoś jesteśmy, że chcę jechać do domu bo źle się czuje, kazdy myśli, że skoro ktoś czuł się dobrze to ja też muszę. Tak bardzo bym chciała by ktoś mnie przytulił, wsparł i powiedział, że będzie dobrze ![]()
#4442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do miesiący ciązy, już kiedyś mówiłam każde źródlo dzieli inaczej, ja się trzymam takiego (tylko uwaga tu są tygodnie ciąży a nie wg ostatniej OM) 1.miesiac 1-4 tydzień 2.miesiac 5-8 tydzień 3.miesiac 9-12 tydzień 4.miesiac 13-16 tydzień 5.miesiac 17-20 tydzień 6.miesiac 21-24 tydzień 7.miesiac 25-28 tydzień 8.miesiac 29-32 tydzień 9.miesiac 33-38 tydzień
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
sweetpinky
![]() ![]() To tylko hormony. Robią z nami, co chcą. Ja codziennie odwiedzam rodziców i codziennie wychodzę od nich wściekła, trzaskając drzwiami, sama nie mogę zrozumieć, co mnie tak denerwuje.. Ale przecież jestem szczęśliwa... tylko że po mnie często tego nie widać ![]() Pogoń precz czarne myśli. BĘDZIE DOBRZE!! Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-04-24 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zadomowienie
|
hej Dziewczynki, my dziś właśnie rozpoczynamy 15 tydzień
![]() więc wg książki margolci jestem w 4 miesiącu, uff ale ten czas leci ![]() w końcu brzuchol trochę mi się zaokrąglił, rano tak jeszcze nie widać ale popołudniu mam już się czym chwalić ![]() co do apetytu na owoce to dziwi mnie to, że w ogóle nie mam chęci na moje ulubione awokado. mój chyba nie zauważył, że mi nie podchodzi i cały czas je kupuje a ja zepsute wyrzucam i tylko kiwi i kiwi bym jadła i kefir z rzodkiewkami, ale to już nie owoce... wczoraj dzielnie posprzątałam cały domek, ale musiałam sobie robić przerwy bo opadałam z sił. dziś też czeka mnie prasowanie i chyba zupkę zrobię - pomidorowy krem. a na drugie danie dam się zaprosić na miasto, choć nie wiem no co mam ochotę....chyba, że będzie tak jak ostatnio - obrażona wyjdę z restauracji bo nie dostanę tego co chciałam.... ![]() życzę miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A rozmawiałaś ze swoim mężczyzną na ten temat? Tzn. czy pytałaś go, jak on się z tym wszystkim czuje? Czasem faceci zasypywani tekstami typu "bo ja..." po prostu się wycofują, uważając, że z nimi nikt się nie liczy. Oni też na swój sposób przezywają ciążę. Wiem to po swoim mężu.
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
witam kochane mamuśki!
przebijam się przez kolejne strony tego co naskrobałyście ale powoli mam dość plecy mnie bolą no i ten brzuch twardnieje... Podobno jak twardnieje to szyjka się może skracać u mnie narazie jest ok szyjka ma 5 cm wię cw normie, ale i tak się boje łykam tą no-spę i odpoczywam ile da radę ![]() kończe czytanie na141 bo jestem wykończona PS śliczne te bluzeczki, a zdjęcia dzidzi jakie super ehhhh ja na połówkowe wybieram sie dopiero 29 maja... narazie po tym szpitalu mam dość widoku jakich kolwiek lekarzy.. a w domu tata i brat chorzy też na rotawirusa więc siedzę zamknięta w mieszkaniu i tylko z psem gadam ehhhh ![]()
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśle, że powinnaś porozmawiać z mężem o swoich emocjach... ja wiem o czym mówisz, moja siostra przeszłą ciążę świetnie i też miała mało zrozumienia dla moich dolegliwości...trudno...t o samo moja mama. i ja wcale nie jestem zawsze szczęśliwa, mam swoje dołki, gorsze chwile, lęki .... czasem czuję się samotna , bo się przeprowadziliśmy i nikogo tu nieznam.. fakt, że mam wilee wsparcia i miłości od męża... Pinky porozmawiaj z nim- o tym co czujesz czego sięboisz co cię martwi , powiedz mu ze go potrzebujesz, porzebujecie raczej...
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-04-24 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ' Cytat:
![]()
![]() |
#4450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() też miewam takie myśli jak TY i wiem jak ciężko to przełamać, ale tak jak pisałam dzidzia odczuwa już nasze emocje, zarówno te pozytywne jak i negatywne. gdy Ty jesteś zadowolona to i dzidzi jest szczęśliwe, skacze wtedy po całym brzuszku. gdy Ty jesteś smutna ono ze smutku ssie paluszki. chociażby dlatego warto postarać się o swoje dobre samopoczucie. spróbuj porozmawiać ze swoim facetem, mnie też czeka taka rozmowa, bo oni to chyba nie wiedzą jak źle i dlaczego tak się czujemy. główka do góry - zobacz jak pięknie na dworze ![]() mi w takich chwilach pomaga ulubiona książka no i lody ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-24 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | ||
Zakorzenienie
|
Oj tak tak...i to z jaka wzajemnoscia...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze, wczoraj obiadek zjadł i wyobraź sobie, że talerzyki hop siup do zlewu i tak leż do dziś...jak mu zwróciłam uwagę, to urażony wyszedł do pracy - trzeba coś z tym zrobić ![]() aha, a jak wczoraj wrócił z pracy to zły był, bo na półkach mu pozmieniałam i sam wszystko potem przestawiał według niego "na swoje miejsce" eh, chyba przestanę sprzątać !!! a niech tylko przyczepi się do prania... Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-24 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka z pracy ma już wyniki po amniopunkcji. Dziecko jest zdrowe, no i będzie dziewczynka, tak jak sobie wymarzyła.
Ja też chcę mieć wymarzone dziecko, tzn. chłopca... Eh... Jeszcze 5,5 miesiąca niepewności ![]()
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4457 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi jakoś udało się swojego przyzwyczaić do tego, że gotujemy razem - w tygodniu ja, w weekendy on (bardzo lubi gotować), pranie, sprzątanie i dbanie o dziecko to oczywiście moja rola, a prasowanie jego ![]() Cytat:
Nie korci Cię dowiedzieć się jaka płeć dzidziusia będzie?
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez czuje, ze to bedzie chlopiec! ![]() Nawet ostatnio zalozylismy sie z tz'tem bo on mowi ze bedzie dziewczynka... A znalazlam chyba imie dla chlopca...Daniel albo Dawid...Bo dla dziewczynki mam juz dawno... ![]() A ty masz juz imie??
![]() |
#4459 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pinky głowa do góry, każda ma zawirowania i wątpliwości, nawet te o których myślisz ze wciąż mają uśmiech na ryjku, pogadaj z mężem i wyzalaj się nam - bedzie dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Wtajemniczenie
|
NIKUŚ Kochana! ja pamiętam jak cieszyłyśmy się z Twojego testu ciążowego pozytywnego! a tutaj już tyle czasu mineło!
![]() ![]() miss hot wpisz mi termin na 15 grudnia, imiona to hm... dziewczynka to na bank Małgosia, bo mąż inaczej nie chce i już, to odpuszczę niech będzie Małgosia, a jak będzie chłopiec to nazywam ja i będzie Nikodem ![]() ja już mam dość siedzenia w domu...nudzę się ..za mało aktywności, nie to co praca, ale najważniejsze że stresu związanego z pracą nie mam.. dziś więc sprzątam na maxa, umyłam okna, lodówkę łazienkę, zaraz biorę się za pokoje.. ![]() ![]() najważniejsze że dzidziuś zdrowy ![]() mdłości dziś nie mam, apetytu też nie ![]() mówicie że dużo produktów mlecznych trzeba spożywać? ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zadomowienie
|
a ja gdzieś wyczytałam, żeby nie przesadzać, bo potem dzidzia może mieć alergie
i żadnych arachidów to silny alergen Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-24 o 12:00 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Nie. Dlatego gwałtownie zareagowałam na ostatnim USG, że tego nie chcemy wiedzieć.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4465 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() imionka ładne ![]() Malin, czyżby twoja córcia też Lenka? ja chciałam inne imię dla dziewczynki ale odkąd przyśniła mi się Lenka....zostało Lenka. dla dziewczynki w każdym razie...ale może być chłopiec -zobaczymy ![]() właśnie mąż dzownił i pytał czy jutro się dowiemy jaka płeć. w sumie w tej klinice piszą że ustalają płeć od 17 tyg a my jesteśmy w 16. ale ja na to nie liczę...chcę tylko wiedzieć że wszystko jest dobrze... eh te przewrażliwione mamy po przejściach ![]() ja też nie ma przeczuć co do płci...
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochane jesteście, co do męża nie rozmawialiśmy o tym w ogóle
![]() ogólnie jak jest mi źle i chciałabym pogadać, zapominam języka w gębie i łzy mi się cisną na oczy a jak on się odezwie to wybucham płaczem. I tak na przykład dziś było, zdenerwował się , wyszedł i pojechał na naszą budowę ![]() moje obawy tyczą się wszsytkiego, co będzie jak ja sie zmienie fizycznie, czy nadal będę podobać się mężowi, czy będzie między nami OK, czy dziecko nie sprawi, że się od siebie oddalimy, czy przez to, że jestem w ciąży i nie mogę niektórych rzeczy to czy mój mąż się ze mną nie nudzi, czy dam radę z dzieckiem, czy sobie poradzę w codziennych czynnościach bo nigdy nie miałam do czynienia z malutkim dzieckiem. Tych obaw mam miliony i nie wiem co począć ![]()
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Jan to sliczne imie...niestety podoba mi sie tylko po polsku a imie naszej dzidzi musi byc wymawialne po portugalsku, niemiecku i polsku... ![]() Dla dziewczynki bedzie na 95%Sophie (moze Amelie...) a dla chlopca tak jak pisalam... ![]()
![]() |
#4468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, nie możesz obwiniać męża, że wychodzi zły , skoro on na pewno wogóle nie wie o co chodzi i może mysli,że o coś jesteś zła, albo że coś robi nie tak... zwykłe nieporozumienie i niedomówienie... spisz nakartce to, co nam napisałaś...i daj mu i przytul go..kochana nie pozwól by źle się między wami działo- dziecko poczęło się z wielkiej miłości WASZEJ miłości , jest jej owocem i będziejej teraz bardzo potrzebowało, tak jak wy potrzebujecie siebie nawzajem. widze, że bardzop otrzebujesz zapewnienia od męża, że będzie cię kochałnadal- daj mu szansę ci o tym powiedzieć. wszystkie twoje lęki i strachy są naturalne, Pinky, wszystko z tobą w porządku i twoja nademocjonalność to też normalne. przełam się troszkę i powalcz o wasz związek. dziecko jest bardzo ważne , ale najpierw zawsze są rodzice i to wasza miłość jest najważnijesza bo zniej wykwitło dziecko i tylko ta miłość może daćdziecku szczęście , z tej miłości wykwita miłośćdo dziecka również. jednym słowem: wasza miłość jest źródłem wszystkiego - nie daj mu wyschnąć pinky ![]() i dobrze że się tutaj wygadujesz kochana, nie wolno takich smutków trzymać w sobie.
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.