|
|
#4471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
ngdy nie rób tak że np. napiłaś się gorącej herbaty i przepłukałaś usta zimną wodą, albo coś zimnego się napiłaś - od tego też mogą być pęknięcia szkliwa aha jest taka pasta jak Biorepair, ona odnawia szkliwo - moja siostra miała też taki problem jak Ty, ale nie nosi aparatu i ta pasta jej pomogła ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
nie będzie tak źłe najgorsze są tzw. zęby mądrości, z piątką pójdzie Ci jak po maśle, zobaczysz :p
Edytowane przez tewa1259 Czas edycji: 2009-04-24 o 11:01 |
||
|
|
|
|
#4472 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam szpary i to nie małe miedzy 2ką a 3 ką na objetość małego palca^^ 2ki i 1ki sie juz zeszły..
|
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Rozeznanie
|
bastylianka jak tam twoja piątka kochana?
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- kasiek87 bo cię tak dawno nie było,to teraz masz do nadrabiania. ![]() wyluzowałam ![]() susinka1
|
|
#4474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i silniej działa na zębiska Bynajmniej tak mi się wydaje..
|
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
wracając do rozcieńczania płynów np. listerine z wodą to miałam rację, z tyłu na opakowanie jest napisane - nie rozcieńczać!
|
|
#4476 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale dla mnie to póki co ciemna magia.Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Do tej pory próchnica to dla mnie abstrakcja..![]() Cytat:
|
|
|
#4477 |
|
BAN stały
|
Wam też zmieniają drut co 2 mies? Mam na mysli aparat zwykły metal..
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj założyli mi tą separacje na górne zęby, ale orto się ze mnie śmiała bo przyszłam taka przestraszona (znajomi mnie nastraszyli że ta separacja strasznie boli tzn, po założeniu jej żeby itd.) sama z siebie się śmiałam że takie małe dzieciaki przychodzą zadowolone niczego się nie boją a ja 21 lat na karku taka przerażona :P ale przejdę do rzeczy - nie było tak strasznie trchę dziąsło mam podrażnione bo moje ząbki są do siebie ściśle przylegające i jednak troche siły musiała orto uzyć aby się przez nie przebić - ale jest okej samo zakładanie nic nie bolało aczkolwiek takie dziwne uczucie i też mnie nic nie boli - po wizycie pojechałam do mc donalda zjeść troche dłużej niż zwykle jadłam bo jednak uczucie jest dziwne przez te gumki się dziwnie gryzie - ale jest dobrze nic mnie nie boli itd. tylko gumy rzuć nie mogę a za tydzień we czwarek zakładam aparat - i tu mam wielki dylemat moja orto radziła mi aby załozyła Damona (chyba tak to sie pisze?) no bo nie będe musiała wyrywać zębów, wizyty są rzadższe, i dla niej jest lepiej leczyć itd.(oczywiście cena też jest niezła 2.5 tys) ale czego się nie robi dla pięknego uśmiechu? sama nie wiem zakładać zwykły metalowy? czy ten droższy? jak to jest ?? śmiechotka to jakiego orto chodzisz w Białym? |
|
|
|
|
#4479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czytałam wszystko tylko ze na początku. ale jak mi zaczęły wyłazić oczy na wierzch po 5 sek. to się tylko męczyłam . No nic.. czas na zmianę plynu
|
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Rozeznanie
|
ksylwia ja mam takie rysy na kilku zębach na górnych i na dolnych... kiedyś niechcący dostałam pięścią w twarz od faceta który miał wielkie sygnety na palcach i takie rysy mi się porobiły..pewnie coś mi ta popękało ale orto oglądała zdjęcia moich zębów przed założeniem aparatu i nic mi na ten temat nie powiedziała że coś jest nie tak... te rysy mam już ponad 5 lat ale widać je tylko jak się dokładnie przyglądam w lusterku. Ja nie byłam po tym incydencie u dentysty ani u orto tak odrazu żeby sprawdzić czy wszystko ok jest ale przezorny zawsze ubezpieczony dlatego dla własnego spokoju idź do orto.... sama się zastanawiam jak moje zęby zareagują na dolną separację...bo miejsca nie ma ni ciut ciut i mam 5mm stłoczenia i orto będzie kombinować bez wyrywania i szukać 5mm przestawiając zęby i striping(chyba tak to się nazywa) robić
|
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
hotgirl muszę to napisać bo nie mogę się powstrzymać
hiih.. przez 7 sek. patrzę na ten wyraz z Twojego postu "rzadższe" i nie mogłam skumać o co chodzi i co to znaczy hiih.. ale to tylko tak musiałam się podzielić tym zjawiskiem mrużenia oczu przed komp ![]() no i jeszcze muszę Cię zapytać o avart.. czy to Twój tatuoo? |
|
|
|
|
#4482 | |
|
Rozeznanie
|
Mi orto zmienia druta co każdą wizytę, czyli co miesiąc
![]() Rzewnicka na Wygodzie, a Ty? ![]() Cytat:
|
|
|
#4483 | |||
|
Zadomowienie
|
Dentystka moja przyjmuje od 13.00, a orto jest w innym mieście i jeżdżę do niej specjalnie. Nic nie boli. Po umyciu kreseczka prawie znikła
![]() Cytat:
ale uspokoiłyście mnie troszkę, że nie tylko ja jakaś pechowa jestem.Cytat:
Cytat:
Dzięki wszystkim za reakcję
|
|
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
rozgwiazda z normalnego Pc'ta przerzuciłam się na laptopa, i klawiatura dziwna taka płaska i robie ostre błedy w wyrazach bo dziwnie mi się pisze
więc wychodzą takie byki:Psmiechotka ja chodze do Urban na Zeromskiego ile placilas za swoj aparacik?smiechotka i rozgwiazda co do awatru to Victoria Beckham tak jak mowiecie, ale ja na plecach mam taki sam tatuaż :Pa i przepraszam za błędy ale muszę się przezywczaić do nowego sprzętu:P Edytowane przez hotgirl Czas edycji: 2009-04-24 o 12:50 |
|
|
|
|
#4485 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się uśmiecham to z tymi plamami wyglądam jak totalny przygłup. ![]() Cytat:
tak drogo?? Masakra. Mnie się osobiście wydaje, że Deamnon to trochę przereklamowany jest.
|
||
|
|
|
|
#4486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdania na temat podanej przez moją orto ceny sa podzielone jedeni znajomi mówią "boże co tak drogo? co to ze złota" ? a drudzy "o jejku a co tak tanio? " a ja sama nie wiem co myśleć, chociaż nie chodzi tu o sam fakt tej ceny - tylko o piękne zdrowe zeby i przedewszystkim o dzialanie tych aparatow? wiec skoro roznica a cenie jest az tak wielka to roznica w leczeniu tez chyba musi byc jakas inna? chociaz takie rozumowanie chyba jest bez sensu ... Edytowane przez hotgirl Czas edycji: 2009-04-24 o 12:59 |
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Raczkowanie
|
hotgirl tatuaż jest cudowny! Twoje pseudo pasuje idealnie do wizerunku :d a co tam masz dokładnie napisane? ;>
|
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Damon ma mniejsze zamki, wytrzymalsze - działa z mniejszą siłą na zęba (co nie znaczy że jest mniejszy efekt) czego wynikiem jest mniejsze tarcie, po prostu siła jest tak wyważona ze oddziałuje w bardzo bezpieczny sposób, najważniejsze jest to że taki sam efekt w zwykłym aparacie osiągniesz dużo dłużej - reasumując dopłacisz do wizyt i tyle samo Ci wyjdzie ten zwykły aparat Czym sie rózni?- Najwazniejsza zaleta jest ze nie trzeba usuwac zebów!aha i nie ma gumek tylko zatrzaski. jeśłi miałabym wybór wybrałabym Damon'a
Edytowane przez tewa1259 Czas edycji: 2009-04-24 o 13:38 |
|
|
|
|
|
#4490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale śmiechotka oczywiście musiała zgadnąć ![]() no to z błędów już jesteś rozgrzeszona a fotę tatuoo (swojego) możesz mi przeslać na pv, byłabym wdzięczna ihih
|
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Konto usunięte
|
Z tego co się orientuję to powinno tam być "jestem mojego ukochanego, a on jest mój".
|
|
|
|
|
#4492 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ten Urban to naprzeciwko cerkwi? Mieszkam na Nowym Mieście .Płacisz dość drogo. A co do lokalizacji, to na Krętej przyjmuje też dobry facet, bo o tym Urbanie nic nie słyszałam. Nikt ze znajomych tam się nie przymierzał i nie leczył, a jest ich sporo, także ciekawa będę opinii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() . Śmiechotna nie zgadła, Śmiechotna wiedziała
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-04-24 o 13:41 |
|||||
|
|
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
słyszałam dużo dobrych opinii o tym całym Damon-ie, nie wiemjak to się ma do praktyki bo nie znam nikogo kto go nisił ale podobno daje dużo lepsze efekty niż tradycyjny aparat
|
|
|
#4494 |
|
Rozeznanie
|
Efekty daje raczej podobne, z tym, że jest stosowany do o wiele cięższych wad zgryzu, z którymi radzi sobie lepiej, bo np. nie ma ligaturek, które by pękały od zbyt dużego naciągnięcia, etc.
|
|
#4495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po hebrajsku "jam jest miłego mego, a miły mój jest mój" ![]() tewa1259 , dzięki wielkie co do wielkości zamków rozmawiałam na ten temat z moją orto - powiedziała że wielkość zamków jest taka sama jak w zwykły jak w tym droższym, że pracują tylko na małych zamkach a nie na takich co zakrywają cały ząb, ale mówie mam takie wątpliwości bo tak się nastawiłam na zakładanie tego za 2.5 tys ale jak ktoś mnie pyta o aparat i cenę to potem mówią że jestem durna że taki drogi, że zwykły jest najlepszy że pewnie moją orto chce naciągnać na koszta żeby dla niej było jak najlepiej - ja osobiście się z tym nie zgadzam po przeliczeniu wyjdzie mi za wizyty (przy założeniu zwykłego druciaka) tyle samo mniej więcej co za leczenie tym całym Damonem, więc chyba nie ma co słuchać gadania znajomych .. |
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Raczkowanie
|
bo Victoria ma nieproporcjonalnie dużą głowę do ciała i z kilometra widać ze to ona :p
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4498 | |
|
Raczkowanie
|
no co to dziewczyny lepiej zapłacić więcej za aparat, i mieć lepszy tak?
smiechotka, moich paru znajomych leczylo sie u Urban i byli zadowoleni ja o tej z wygody nic nie slyszalam , Zeromskiego to tam gdzie mowisz przy cerkwi na Kretej jest Bielaczyc tez u niego bylam, ale wybralam Urban. rozgwiazda zaraz wysle tylko fotke zmniejsze a co do tatuażu zorbiłabym kolejny z chęcią bo to jest piękna sztuka a co do tego że widoczne miejsce nie powiedziałabym nie noszę koszulek z odkrytymi plecami itd, więc każdy nie ma okazji go zobaczyć![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
hahahah pięknie ją podsumowałaś ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- rozgwiazda daj mi lepiej meila bo ja nie wiem jak przez wizaż wysłać Ci fotkę bo dawno tu nie siedziałam, a nie wiem w dodatku strasznie mi się tnie ten wizaż ... :/ |
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Rozeznanie
|
no tak zostawic Was na 24h to mam 6stron do nadrobienia... poczytalam poczytalam i no ciezko sie ustosunkowac to tego wszystkiego... ja od razu zrezygnowalam z Damona ze wzgledu na te koszty... i tak wychodzi mi duzo..a jeszcze 11dni do wizyty :O
)
|
|
|
|
|
#4500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :roll eyes:. Ale skoro masz 'sprawdzony' cały ten Urban to okej, powinno byc bez 'niespodzianek'
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Ratunku!!!

fot0: #
. Ale dla mnie to póki co ciemna magia.

a za tydzień we czwarek zakładam aparat - i tu mam wielki dylemat moja orto radziła mi aby załozyła Damona (chyba tak to sie pisze?) no bo nie będe musiała wyrywać zębów, wizyty są rzadższe, i dla niej jest lepiej leczyć itd.(oczywiście cena też jest niezła 2.5 tys) ale czego się nie robi dla pięknego uśmiechu? sama nie wiem zakładać zwykły metalowy? czy ten droższy? jak to jest ?? 

chociaż trochę to dziwne a przez to że mam sporo na głowie zapomniałam zapytać orto. o tą jedynkę. Nie wiem czy będzie wyraźne zdjęcie ale zaznaczam jak miałam rysę na ząbku...teraz jej już nie ma!
tak drogo?? Masakra. Mnie się osobiście wydaje, że Deamnon to trochę przereklamowany jest.