Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-24, 13:54   #4501
manka1982
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Niunia20 żyje żyje własnie mija miesiąc od założenia aparatu, w środę byłam na pierwszej wizycie i zmienil mi drucik na grubszy oraz gumeczki ) Kolejna wizyta 27.05 i wtedy zakładam dół . i znowu problem jaki założyć ehhhhhh na dół założyłabym metal, ale boję się że jednak mnie uczuli i wtedy bo wtedy zapłacę podwójnie i zamiast taniej wyjdzie dwa razy drożej.....

Niestety mam problem ze zdjeciami, bo nie mam aparatu (zepsułam) a przy telefonie nie mam kabelka Ale jak uda mi się pożyczyć aparat to zrobie i wkleję zdjątka )

Dziewczęta nie kłócić sie tu !!!!!

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 13:55   #4502
201604190949
Konto usunięte

hotgirl Ej! Ja też chce zobaczyć! Sama mam dwa, przymierzam się do trzeciego...
Wciąga, nie?

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2009-04-24 o 13:56
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 14:01   #4503
hotgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
hotgirl Ej! Ja też chce zobaczyć! Sama mam dwa, przymierzam się do trzeciego...
Wciąga, nie?

pewnie że wciąga ja też mam 2 pierwszy był malutki:P a potem zachiciało sie coś większego teraz mi chodzą myśli co do 3 ale kurdę boję się strasznie co to będzie jak będe brała ślub, suknia ślubna itd .. :P

smiechotka, na aleji jest Szarmachowa też chciałam się u niej leczyć - ale kazała mi wyrywać 4 zęby, a wyrwanie ich wziełaby 1.5 tysia najlepszą opcją leczenia okazała mi się opcja Urbanowej a okaże się w praniu co to będzie w razie czego można zmienić orto?
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 14:04   #4504
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość
smiechotka, na aleji jest Szarmachowa też chciałam się u niej leczyć - ale kazała mi wyrywać 4 zęby, a wyrwanie ich wziełaby 1.5 tysia najlepszą opcją leczenia okazała mi się opcja Urbanowej a okaże się w praniu co to będzie w razie czego można zmienić orto?
Pewnie, że można . Nie jesteś uwiązana jak na smyczy przecież.
Jakim cudem chciała brać kasę za wyrywanie zębów? Bierzesz skierowanie i lecisz na NFZ na Ogrodowej na chirurgie szczękową, albo do jakiegokolwiek innego dentysty [o ile to nie są 8ki]. W szoku jestem. Znajoma się u niej leczy, z tym, że tamta to ma meksyk w buzi, bo miała wyciągane zęby stałe spod mleczaków w wieku 19stu lat

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 14:04   #4505
201604190949
Konto usunięte

No proszę Cię! Dopasowujesz siebie do sukni czy suknię do siebie?
Ja to się będę starała żeby było widać właśnie, po to je robiłam. To lepsze niż jakakolwiek suknia czy biżuteria.

Ja też będę miała wyrywane 4 zęby i wyjdzie mi 450...

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2009-04-24 o 14:13
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 14:06   #4506
tewa1259
Zadomowienie

hotgirl chyba strasznie bolał tatuaż w tym miejscu? ;>
a ten trzeci to gdzie chcesz sobie wydziergać? mi się marzy na tak biodrze z boku 3 gwiazdki, ale nie wiem czy się odważę... :p
tewa1259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 14:11   #4507
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tewa1259 Pokaż wiadomość
Damon ma mniejsze zamki, wytrzymalsze - działa z mniejszą siłą na zęba (co nie znaczy że jest mniejszy efekt) czego wynikiem jest mniejsze tarcie, po prostu siła jest tak wyważona ze oddziałuje w bardzo bezpieczny sposób, najważniejsze jest to że taki sam efekt w zwykłym aparacie osiągniesz dużo dłużej - reasumując dopłacisz do wizyt i tyle samo Ci wyjdzie ten zwykły aparat Czym sie rózni?- Najwazniejsza zaleta jest ze nie trzeba usuwac zebów!
aha i nie ma gumek tylko zatrzaski.
jeśłi miałabym wybór wybrałabym Damon'a
Nie jest prawdą, że da Damon'a nie trzeba usuwać zębów. Jeśli dobrze pamiętam to był tu na forum nawet przypadek, gdzie właściciel Damon'a miał usuwane zęby. Wszystko zależy od pacjenta, jego wady, predyspozycji itp.
Fakt Damon działa z mniejszym tarciem i wizyty są rzadsze ale faktem jest też, że im wolniej zęby się przemieszczają tym lepiej dla nich efekt jest wtedy trwalszy, a i zęby mniej rozchwiane.

No i pytanie czy koleżanka chce się pobawić w deasainera aparatowego Wymiana kolorowych gumek to niezła zabawa i przyjemność a Damon tego nie ma niestety i aparat jest wciąż taki sam. Szary i nudny

Damona nie posiadam więc moje kompetencje kończą się na powyższych sostrzeżeniach Jednak jestem zwoleniczką tego aby nie marnować bez sensu kasy skoro taki sam efekt można uzyskać mniejszym kosztem. A za ten tysiąc zł czeka tyle przyjemności ze hoho. Chociażby na osłodę trudów bycia aparatką
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 14:15   #4508
hotgirl
Raczkowanie

smiechotka, prywtanie u niej kosztuje wyrwanianie zębów 4 ok. 1.5 tys oczywiście można na NFZ ale to trzeba czekać itd, a u mnie byłyby do wyrwania dwie 8 i dwie 5, a ja nie dam sobie wyrwać zdrowych zębów, Bielaczyc i Urban dla mnie powiedzieli to samo że Szarmachowa i Cwalina jest dobrym specjalistą ale i drogim i wybierają takie opcje leczenia które są dla nich najbardziej korzystne, Bielaczyc i Urban powiedzieli że jeśli chcę mogę wyrwać te zęby, ale nie ma takiej konieczności wcale, chyba że coś wtrakcie się bedzie działo to można zrobić to wtedy, chciałam się leczyć u Bielaczyca ale długo trzeba czekać na zakładanie aparatu bo aż do czerwca, a ja wyjeżdzam i wybrałam Urban bo szybciej

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
No proszę Cię! Dopasowujesz się do sukni czy suknię do siebie?
Ja to się będę starała żeby było widać właśnie, po to je robiłam. To lepsze niż jakakolwiek suknia czy biżuteria.

Ja też będę miała wyrywane 4 zęby i wyjdzie mi 450...
ja nie wyrywam nie dam wyrwać zdrowych zębów które i tak potem mi wypadną na starość .. obejdzie się bez

a co do tatuażu i sukni ślebnej - no to owszem suknie dopasowuje pod siebie ale wiesz rodzina, kościół jak to wyglądać bedzie ale raz się zyje

tewa1259 chcę na plecach też skrzydła:P ale myśle zastanawiam się

a boleć nie bolało, może trochę pod koniec - da się przeżyć
Stary 2009-04-24, 14:18   #4509
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
smiechotka, prywtanie u niej kosztuje wyrwanianie zębów 4 ok. 1.5 tys oczywiście można na NFZ ale to trzeba czekać itd, a u mnie byłyby do wyrwania dwie 8 i dwie 5, a ja nie dam sobie wyrwać zdrowych zębów, Bielaczyc i Urban dla mnie powiedzieli to samo że Szarmachowa i Cwalina jest dobrym specjalistą ale i drogim i wybierają takie opcje leczenia które są dla nich najbardziej korzystne, Bielaczyc i Urban powiedzieli że jeśli chcę mogę wyrwać te zęby, ale nie ma takiej konieczności wcale, chyba że coś wtrakcie się bedzie działo to można zrobić to wtedy, chciałam się leczyć u Bielaczyca ale długo trzeba czekać na zakładanie aparatu bo aż do czerwca, a ja wyjeżdzam i wybrałam Urban bo szybciej

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

ja nie wyrywam nie dam wyrwać zdrowych zębów które i tak potem mi wypadną na starość .. obejdzie się bez

a co do tatuażu i sukni ślebnej - no to owszem suknie dopasowuje pod siebie ale wiesz rodzina, kościół jak to wyglądać bedzie ale raz się zyje

tewa1259 chcę na plecach też skrzydła:P ale myśle zastanawiam się

a boleć nie bolało, może trochę pod koniec - da się przeżyć
Jejkuuuu no nie mogę jak strasznie dogo u Ciebie.

Ja we Wrocławu w prywatny gabineci za wyrwanie poziomo położonej niewyrżniętej ósemki zapłaciłam 350 zł. Nawet jak by to pomnożyć przez 4 to wyjdzie mniej niż u Ciebie. A Wrocław to przecież duże i z pewnością droższe miasto niż Białystok...
Stary 2009-04-24, 14:19   #4510
tewa1259
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Nie jest prawdą, że da Damon'a nie trzeba usuwać zębów. Jeśli dobrze pamiętam to był tu na forum nawet przypadek, gdzie właściciel Damon'a miał usuwane zęby. Wszystko zależy od pacjenta, jego wady, predyspozycji itp.
jasne ze to prawda co mówisz, ale ogólnie założeniem tych aparatów jest niewyrywanie zębów, wyrywane są tylko w szczególnych przypadkach i bardzo rzadko przy zastosowaniu tej metody - sama jestem tego żywym przykładem, przy Damonie miałabym swoje ząbki, niestety przy zwykłym aparacie musiałam usunąć... ...o czym nie zostałam powiadomiona wcześniej ;/

Edytowane przez tewa1259
Czas edycji: 2009-04-24 o 14:22
Stary 2009-04-24, 14:22   #4511
hotgirl
Raczkowanie

Stary 2009-04-24, 14:25   #4512
tewa1259
Zadomowienie

musisz zasięgnąc rady specjalisty, ale jakiegoś zaufanego, bo wiadomo lekarz lekarzowi nierówny
Stary 2009-04-24, 14:25   #4513
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Patrze ładny maraton zaliczyłaś po wszystkich orto

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 14:29   #4514
hotgirl
Raczkowanie

smiechotka ja byłam tylko u 3, Szarmach, Bielaczyca i Urban, u Cwaliny nie byłam zostałam przy Urban bo mi jej opcja leczenia przypadła do gustu, dr Bielaczyca zreszta tez ale tak jak pisałam długi termin zakładania aparatu a mi nie pasowalo to

pogadamy wieczorem bo ide do pracy a wyjsc nie moge przez to forum:P

3majcie sie dziewczeta
Stary 2009-04-24, 15:02   #4515
ksylwia
Zadomowienie

Od wczorajszej sepracji i zmiany drucika na górze na mocniejszy znowu boli... gryzienie utrudnione. Chyba boli troszkę mniej niż w przypadku góry.

We wtorek zakładam dół i mocno zastanawiam się czy mieszać moją kryształową górę z metalem czy także i na dół zapodać kryształ.

Myślałam, że jeśli założę dół metalowy to wizyty będę miała częściej niż 6 tygodni. Jednak moja orto mówiła, że w przypadku metalu wizyty będą także co 6 tygodni. Też tak macie?
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 15:22   #4516
bastylianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tewa1259 Pokaż wiadomość

nie będzie tak źłe najgorsze są tzw. zęby mądrości, z piątką pójdzie Ci jak po maśle, zobaczysz :p
Dzięęęęęęęęęęki za wsparcie, ale niestety dziś sie nie udało !! Jednak to zapalenie zatok wszystko skomplikowało i wizyta przełożona na 8 maja, a jakby tego było mało to wyczaiłam jakąś kropke na zębie i to najprawdopodobniej do wyleczenia! a myślalam, ze mam to juz za sobą

A tak już chce aparat!!

Wyluzuj a piątka dobrze, jeszcze jest ze mną :P
13.06.2009

Edytowane przez bastylianka
Czas edycji: 2009-04-24 o 15:36
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 15:58   #4517
tewa1259
Zadomowienie

ja miałam tak samo, ciągle mi się wydawało że nie dobrnę nigdy do tego dnia kiedy nałożą mi aparat, najpierw miałam zapalenie po wyrwaniu ósemek i kilka innych komplikacji które oddalały moją wizję owego sprzętu... ale po 3 miesiącach od wyrwania ząbków wreszcie sie udało
więc u Ciebie moja Droga nie jest tak źle :p lepiej wszystko mieć zapięte na ostatni guzik i spokojnie leczyć

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Myślałam, że jeśli założę dół metalowy to wizyty będę miała częściej niż 6 tygodni. Jednak moja orto mówiła, że w przypadku metalu wizyty będą także co 6 tygodni. Też tak macie?
ja mam wizyty co 4 tygodnie, nie wiem czy nie za często, bo jakoś mi się wydaje że to zbyt szybko... na dodatek wizyta mnie kosztuje 100zł ;/
Stary 2009-04-24, 15:59   #4518
sQuara
Rozeznanie

sie chyba nie doczekamy tego aparatu nigdy... widze masz wizyty przekladane to to to siamto... :/
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 16:04   #4519
szpiczasta
Raczkowanie

Witam wszystkie Aparatki.

Dokładnie o 14.20 wyszłam z gabinetu zadrutowana (góra, kosmetyczny).

Mam kilka pytań, bo z wrażenia nie docierało do mnie to co mówi moja doktor
Czy konieczne jest mycie zębów po każdym innym napoju niż woda?? (Nie chciałabym zżókłnąć ;/ i trudno mi sobie wyobrazić wyjście do jakiegokolwiek lokalu...)
Czy macie jakieś wskazówki ad. aparatu kosmetycznego np. jaka pasta najlepsza... jakich posiłków unikać..
Czy zęby myje normalną szczoteczka tak jak zwykle tj. szoruje po aparacie?? (boje się, że mi zamki odlecą )

Czy znacie jakiś sposób na OSAD nazębny np. sprawdzoną pastę czy jakiś inny specyfik? Jestem uzależniona od kawy i herbaty i walczę z osadem, który wyłazi nie wiem dlaczego (po piaskowaniu myłam zęby prawie po każdym posiłku a po miesiącu, tuz przed założeniem aparatu musiałam zabieg powtórzyć...)

A poza tym dużo schudłyście na tej "aparackiej diecie"?

Edytowane przez szpiczasta
Czas edycji: 2009-04-24 o 16:06
szpiczasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 16:20   #4520
tewa1259
Zadomowienie

szpiczasta na Twoim aparacie będą robiły się przebarwienia dlatego musisz bardzodbać o higienę, najlepiej słodkie napoje pij przez słomkę, unikniesz w ten sposób nie tylko przebarwień aparatu ale również zębów.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez szpiczasta Pokaż wiadomość

ja nie schudłam ani grama, wpierdzielam wszystko na co mam ochotę, jedynie przez pierwsze 4dni po nałożeniu aparatu nie mogłam chleba wcinać, a teraz nie mam żadnych oprów

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:

Czy znacie jakiś sposób na OSAD nazębny np. sprawdzoną pastę czy jakiś inny specyfik? Jestem uzależniona od kawy i herbaty i walczę z osadem, który wyłazi nie wiem dlaczego (po piaskowaniu myłam zęby prawie po każdym posiłku a po miesiącu, tuz przed założeniem aparatu musiałam zabieg powtórzyć...)

najlepiej zapytaj się w aptece, jest duży wybór takich past, płynów na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:

Czy konieczne jest mycie zębów po każdym innym napoju niż woda??
najlepiej byłoby myć ale wiadomo że nie zawsze jest to możliwe, jeśli masz aparat kosmetyczny musisz to robić bardzo często tym bardziej że pijesz kawunie... niestety
Stary 2009-04-24, 16:21   #4521
susinka1
Raczkowanie

Cytat:

Czy konieczne jest mycie zębów po każdym innym napoju niż woda?? (Nie chciałabym zżókłnąć ;/ i trudno mi sobie wyobrazić wyjście do jakiegokolwiek lokalu...)
Czy macie jakieś wskazówki ad. aparatu kosmetycznego np. jaka pasta najlepsza... jakich posiłków unikać..
Czy zęby myje normalną szczoteczka tak jak zwykle tj. szoruje po aparacie?? (boje się, że mi zamki odlecą )

1) Nie nie jest konieczne mycie zębów po każdym napoju innym niż woda. ja myje jedynie po posiłkach i ewentualnie jak sobie walnę ze 3 herbatki pod rząd
2) Ja mam metal więc tutaj nie pomogę
3)Tak zęby myje się normalnie, zwykłą szczoteczką, a zamki nie dlecą, spokojnie Ja np. używam elektrycznej i ok wszystko z moimi zamkami ( tfu tfu tfu nie zapeszam ) A metodę mycia zębów powinna Ci orto pokazać. Trzeba myć każdy ząb po kolei okrężnymi ruchami. A potem wymiatająco od wewnątrz
4) U mnie z osadem dzielnie walczy właśnie szczoteczka elektryczna. Lepiej czyści zęby I podobnie jak u Ciebie walczę z tym dziadostwem

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

aaaa i ja też nic a nic nie schudłam. Wręcz przeciwnie pochłaniam żarcie tonami :P jedynie przez kilka dni po założeniu było ciężko no i teraz po wyrwaniu ósemki.
Stary 2009-04-24, 16:49   #4522
wiewioora83
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Ja nie myję zębów po każdym napoju.
A jeśli chodzi o żółknięcie, to niestety trzeba się z tym liczyć mając aparat kosmetyczny i jasne ligatury. Dbam o higienę, myję zęby po każdym posiłku, a pomimo tego gumki z czasem żółkną - niestety Orto powiedziała mi, że to przez barwniki zawarte w jedzeniu.

Cytat:
Mi ortodontka powiedziała, że obojętnie jaka pasta.
Jakich posiłków unikać? Prawie wszędzie są jakieś barwniki, więc nie ma co przesadzać z tym ograniczaniem się. Chyba nie chcesz żyć o chlebie i wodzie

Cytat:
Tak, szoruje się normalną szczoteczką lub nawet elektryczną (osobiście nie próbowałam). Nie martw się, zamki nie odlecą

Cytat:
Kilka kg. Najpierw wyrywanie zębów, potem założenie separacji, no i w końcu aparatu - przez cały ten czas mało jadłam, no i były to głównie jogurty, serki, budynie i inne miękkie rzeczy
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 18:06   #4523
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję!
Cytat:
Czy konieczne jest mycie zębów po każdym innym napoju niż woda?? (Nie chciałabym zżókłnąć ;/ i trudno mi sobie wyobrazić wyjście do jakiegokolwiek lokalu...).
Zęby raczej nie zżółkną przy dbaniu o nie. Co do aparatu to zależy od materiału, ale też nie powinien. Ja mam kosmetyczny i po 6 tygodniach nawet gumeczki doczyściłam, bo po melisce zrobiły się zielone , a doczyściłam je pastą Blanx, antyosad, brązowa. Powtarzam się z nią, ale na prawdę polecam.
Cytat:
Czy macie jakieś wskazówki ad. aparatu kosmetycznego np. jaka pasta najlepsza... jakich posiłków unikać...
Jem wszystko, jednak nigdy nie piłam kawy i nie zamierzam wiec nie wiem jak jest z nią. Po herbacie lipton w saszetkach miałam problem bo osad zostawia piekielny.
Cytat:
Czy zęby myje normalną szczoteczka tak jak zwykle tj. szoruje po aparacie?? (boje się, że mi zamki odlecą ).
myję i zwykłą i ortodontyczną, a miejsca gdzie robia mi się przebarwienia dokładniej jeszcze szoruję wyciorkiem - jednak nie znalazłam jeszcze takiego, który by się nie odginał

Cytat:

Schudnąć nie schudłam pierwsze 4 dni po nałożeniu aparatu troszkę upierdliwe są przez ich obcieranie, ale je się w miarę normalnie.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość
własnie mija miesiąc od założenia aparatu, w środę byłam na pierwszej wizycie i zmienil mi drucik na grubszy oraz gumeczki ) Kolejna wizyta 27.05 i wtedy zakładam dół . i znowu problem jaki założyć ehhhhhh na dół założyłabym metal, ale boję się że jednak mnie uczuli i wtedy bo wtedy zapłacę podwójnie i zamiast taniej wyjdzie dwa razy drożej.....
O widzę, że i rocznikowo tak samo i synchronizacja z aparacikiem dzień różnicy. Ja wczoraj miałam zmieniany drucik, jednak już 28.04 mam zakładany dół.

Widzisz jakieś różnice na górze? Bo u mnie minimalne

Edytowane przez ksylwia
Czas edycji: 2009-04-24 o 17:52
Stary 2009-04-24, 18:06   #4524
szpiczasta
Raczkowanie

Dziękuje za miłe powitanie i za każdą radę a blanx antyosad napewno przetestuje
szpiczasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 18:08   #4525
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Od wczorajszej sepracji i zmiany drucika na górze na mocniejszy znowu boli... gryzienie utrudnione. Chyba boli troszkę mniej niż w przypadku góry.

We wtorek zakładam dół i mocno zastanawiam się czy mieszać moją kryształową górę z metalem czy także i na dół zapodać kryształ.

Ja chyba jednak dolny też wezmę kosmetyczny
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 18:24   #4526
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Ja chyba jednak dolny też wezmę kosmetyczny
Ja też tak powiedziałam mojej orto wychodząc z gabinetu mimo, że przekonywała mnie do metalu. Zastanawiam się tylko nad jednym - moje zęby na dole są drobniutkie w przeciwieństwie do góry i czy mi zamki nie zasłonią całych zębów?

Jak się trzymasz? Dobrze, dobrze?

Ja cierpię akutalnie fizycznie po zmianie łuku i po separacji na dole. Jednak wolę to cierpienie od innego
Pozdrawiam Cię cieplutko
Stary 2009-04-24, 19:40   #4527
Wyluzuj
Rozeznanie

bastylianka szkooda,że musisz czekać.

sQuara tez tak jakoś nie mogę się doczekać tego aparatu.

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 20:06   #4528
Perfectaa
Raczkowanie

a z zamkami jak macie? odklejają się czesto? bo ja wyczuwam tak jakby w jednym luz, ale może jestem już przewrażliwiona...
Stary 2009-04-24, 20:27   #4529
edziek244
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, wyprzedziłaś mnie, bo właśnie miałam o to samo pytać Ale już wszystko wiem

A ja mam jeszcze inne pytanie. Jak Wy się nauczyłyście normalnie mówić w aparacie? Bo mi się wydaje, że seplenię, a już jak mówię jakiś wyraz z "f", to w ogóle masakra... Jakoś tak świszczę tym aparatem, jak wymawiam spółgłoskę "f"... Da się na to coś poradzić?

[ross_i]216904[/ross_i]

edziek244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 20:30   #4530
Perfectaa
Raczkowanie

edziek to kwestia przyzwyczajenia, na razie może być Ci dziwnie, ale z czasem wymawianie powinno być wyraźne.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości