|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII
![]() Aleee było faajnie ![]() Nie kupiłyśmy NIC kosmetycznego, w żadnym sklepie nie byłyśmy,wykluczcie nas z wątku Basiu jaka Ty jesteś śliczna ) I nie piszę tego dlatego, że wypiłam 2 piwa Jak przyjedziecie z Aante to weźmiemy Was na wabia A i muszę Izę pochwalić, bo zrobiła pyszne ciasto rabarbarowe, w którym rabarbaru nie wyczułam ![]() Po tym niekosmetycznym spotkaniu naszła mnie ochota na zakupy, dziwne ![]()
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Prosze mi tak nie słodzić bo się przyzwyczaję
|
|
#3753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
została mi już do zużycia tylko 1 maseczka tubkowa- resztka glinki Argiletz więc zamówienie z Himalayi coraz bliżej Cytat:
to zrobimy tak: ja Wam poślę zapiekanki z Kazimierza a wzamian poproszę ciastucho-rabarbarucho ![]() No a teraz troszkę wstydliwsze wyznanie- znów oblałam kolokwium z farmy ![]() Pocieszyłam się gruszkowym pilingiem z SP ![]() I kusił mnei jeszcze lakier do włosów Fructis- miałyści emoze te nowe z ekstraktem z bambusa? Nabłyszczającego nie ma więc nie wiem czy wybrać Volume czy zwykły ale o najmocniejszm utrwaleniu ![]() I strasznie chce mi się kupić coś z kolorówki nowego, a jutro idę do cioci do pracy po zamówienie z Avonu od jej współpracownic i jak mi dadzą trochę zarobić to nie wiem czy wytrzymam
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
A jak ten peeling? Ładnie pachnie? ![]() Ja dziś idę do Natury po pracy, nie ma bata. Już za długo to odkładałam a mam straszną chcęć na zakupy.
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj paletke Pro3 Inglota - 2 zielenie (jedna to taka bardzo złota zieleń a druga to ciemniejszy błyszczacy zielony) i na "zapas" jasna kawa z mlekiem (nr bodajże 35 ). Do tych odcieni zieleni muszę się przyzwyczaić, ale myslę że się przekonam ![]() Zabrałam sie wczoraj do robienia fotek całych moich zbiorów i aktualizacji kwietniowej
|
#3756 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ciasto mogę wysłać, bardzo chętnie, ma duużo kruszonki, a rabarbaru można dodać ile się chce Tylko nie wiem, jak by przeżyło taką podróż![]() Cytat:
![]() Dobra. Miłego dnia Wam życzę, dzisiaj nie wchodzę na wizaż, tylko piszę
|
|
#3757 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam, że to może jakiś preparat stricte złuszczający, ale jeśli w połączeniu z glinką to chyba jednak wrócę do MK, bo glinek mam już stanowczo za dużo Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Zminimalizowane to one nie są napewno, ale sporo się pozmieniało od mojej ostatniej całościowej aktualizacji.
Jeszcze nie prędko Lada dzień wykończę 2 błyszczyki
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-04-24 o 10:41 |
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
W końcu wolne i w końcu słonko. A ja jak na złość mam trochę roboty w domu, ale potem wypełznę na światło dzienne i proszę o trzymanie za mnie kciuków od 14, będą potrzebne rzyrafka Ci za wiele o nim nie powie, bo peeling grzecznie czeka w kolejce. Ja go mam i używam i powiem, że jest bardzo apetyczny. Pachnie taką soczystą, słodziutką gruszką, aż ślinka cieknie I to dosłownie. Wg mnie najbardziej udany z dotychczas używanych, a nie używałam chyba jeszcze tylko ten nowej żurawiny.Cytat:
Uwielbiam rabarbar i z braku laku ostatnio w pracy pijam tymbarkową lemoniadę z rabarbarem. Niezła jest.A tak w ogóle ktoś tu mi obiecał przepis na ciasto z nutellą Tylko kurka nie pamietam kto
|
|
|
|
|
#3760 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Byłam wczoraj w SP i wąchałam te nowe peelingi Joanny. Gruszka faktycznie śliczna, taka słodziutka
ale żurawina bardzo mi się nie podoba Nie kupiłam też maski L'Biotica proteinowej bo nie była przeceniona jako jedyna No cóż, to chyba znak że muszę najpierw coś wykończyć..MagJa też polubiłam tę tymbarkową lemoniadę ma taki fajny kwaskowaty smak!Wreszcie dotarła przesyłka z pechowymi Clarinsami, dzisiaj odbieram
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mnie natchnie to wtedy to zrobię.
|
|
|
#3762 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( a raczej przybyć Ale i tak czekam z niecierpliwością. Cytat:
Cytat:
najwyżej będziemy cię później zamęczać pytaniami![]() Kochanie, czemu cię widzę w pasku na dole? ;> ktoś miał chyba dziś pracę pisać
Trust the lust. Go deeper. Edytowane przez lizzie Czas edycji: 2009-04-24 o 11:13 |
|||
|
|
|
#3763 | ||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Bossy, też chętnie zobaczę Twój zbiorek ![]() ja już po zakończeniu roku i mogę się posługiwać terminem "wykształcenie średnie" .. a ogólnie źle się czuję, że tak mało czasu zostało
|
#3767 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Chociaż muszę do niego podejść oszczędnie, bo niedługo ogłoszę bankructwo chyba jak tak dalej pójdzie. Straszne mam wydatki w tym miesiącu.Cytat:
Jak sobie pomyślałam o wyciąganiu tego wszystkiego to od samego tego poczułam się zmęczona.![]() Cytat:
![]() Wkleiłam mój "minimalizm" kolorówkowy. ![]() Strasznie mnie roznosi dzisiaj energia, chociaż jestem niewyspana, dobrze że idę na fitness.
|
|||
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja już w domu. Było bardzo fajnie (i mam nowego adoratora Zaraz zbieram się do Komorowa na urodzinowego grilla mojej koleżanki. cieszę się, że piwko się Wam wczoraj udało ![]() Lecę oglądać zaraz gazetkę SP i myśleć, co bym chciała
|
#3770 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też piłam tę lemoniadę, nawet fajna jest![]() Cytat:
![]() A w ogóle to miałam pisać pracę, a się okazało, że mam kolosa z prawa we wtorek i zaczęłam się uczyć - musiałam tak wcześnie, bo w ogóle na wykłady nie chodziłam![]() ![]() Cytat:
... wolałabym wyższe już![]() A to dobrze, że to niedługo, wreszcie będziesz miała to za sobą I nie bój się, naprawdę nie ma czym się stresować![]() Cytat:
A co to za adorator ?Dobra, muszę wracać do nauki, ja nie wiem, po co robią kolokwia, skoro taka piękna pogoda i jest tyle innych rzeczy do robienia?
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
A taki tam opowiem jak sie spotkamy
Kurcze, mój plan oszczędzania i odwykowania to mogę sobie wsadzić w buty
|
#3772 |
|
Wtajemniczenie
|
To czekam
![]() Aaa to przepis na ciasto rabarbarowe ![]() 175 g pokrojonego rabarbaru 175 g pokrojonych jabłek 3 jajka 200 g cukru trzcinowego (ja mieszam pół na pół biały z ciemnym muscovado - uwielbiam ten cukier!) 190 g stopionego masła 260 g mąki 1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy, imbir lub cynamon Kruszonka: 180 g mąki 100 g cukru 1 mały cukier waniliowy 1/2 kostki mocno rozgrzanego, roztopionego masła 1/4 łyzeczki cynamonu Przygotować kruszonkę - mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, zalać gorącym, roztopionym masłem i dobrze wszystkie składniki połączyć. Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do ubitych jajek, wlać stopione masło i dobrze wszystko wymieszać. Wlać ciasto do natłuszczonej lub wyłożonej papierem foremki. Rabarbar i jabłka wymieszać z 2 łyżkami brązowego cukru z imbirem i cynamonem i równomiernie nałożyć na ciasto, lekko ‘wcisnąć’ owoce w ciasto. Następnie posypać przygotowaną kruszonką. Piec w temp. 180 około 35-40 minut. Mi te składniki starczaja na dużą blachę ![]() Oczywiście owoców można dodać więcej - nawet lepiej, bo wg przepisu wychodzi ich dosyć mało. No i można zmieniać rodzaj owoców, chociaż ja i tak najbardziej lubię z rabarbarem
|
#3773 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja gazetkę SP przejrzałam już wzdłuż i wszerz i na szczęście nic mi się nie podoba ![]() Cytat:
![]() W takim razie trzymam kciuki we wtorek ![]() Cytat:
Ale widzimy się chyba dopiero za 2 tygodnie, buuu.A co cię kusi z SP? Ja też się zbieram na urodziny koleżanki, będę pewnie dopiero jutro po południu. Pa, pa, miłego weekendu wszystkim życzę
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
hej!
cudownie, ze weekend. Rajciu, jak ja dawno temu zdawałam maturę I okropniaście się bałam. Ale poszło pięknie i wiem - z perspektywy czasu, ze nie jest to tak straszne.Wiecie.. ja mam straszne pokusy... pracuję w takim biurowcu, ze na dole mam SP i Sephorę, Inglota, a do niedawna Naturę. Jak tu wytrwać?
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Lizzie, a gdzie ta Twoja imprezka ?
![]() Mi się z gazetki podoba maska Wax, jakiś balsam do ciała (Nivea lub/i L'oreal) , muszę nabyć też żel pod prysznic.
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
Maski Wax używam. Dla mnie REWELACJA.
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Uff...wreszcie dotarłam do domu, korki mnie dobijają
![]() Ale udało mi się obskoczyć Naturę(dostałam dziś premię w pracy, więc żal było nie wykorzystać tej kasy ) i kupiłam kilka rzeczy: - tusz Define-a-Lash - micel Ziaji - zmywacz do paznokci - lakier Manhattan w kolorze takim śliwkowo-bakłażanowym - żel Fa Melon i liczi - filtr - emulsja Lirene SPF 20 - ciekawe czy dobry, jeśli nie nada się do buzi to zużyję do ciała ![]() Cytat:
Cytat:
Wasze opisy mnie zachęciły ![]() Cytat:
Matura pójdzie Ci jak z płatka, zobaczysz EDIT: Hexiu nasza biochemiczna skarbnico wiedzy, gdybyś miała chwilkę to czy mogłabyś rzucić okiem na tą emulsję Lirene, którą dziś kupiłam? Wklepałabym Ci skład To jest ta: http://www.raan.istore.pl/sklep,1846...content=597973
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2009-04-24 o 19:08 |
|||
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
joł joł
![]() pokochalam na nowo podklad w musie Isa Dory. jednek jest cudowny. lekki, deliaktny, och ach szkoda tylko, ze nie robia jasniejszego docienia od tego, co mam. bo on jest dobry teraz, jak mnie juz slonko zlapalo deliaktnie, na zime jest zdecydowanie zbyt mulatkowaty no i nie wiem, jak moglam przez tak dlugi czas zlewac Benefity przeciez to sa cudenka kosmetyczne. Dandelion jest po prostu obledny w sierpniu bede w Londynie drzyjcie Bootsy, drzyjcie bo nadchodze
|
#3779 | |||||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
![]() Biszkopt z Nutella i suszonymi śliwkami Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem z Nutellą i śliwkami: ½ kg suszonych śliwek (bez pestek) wódka do namoczenia śliwek (ok. ½ szklanki) 25 dag masła 20 dag Nutelli Wierzch: ½ litra śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania "śmietan-fix" Do dekoracji: 10 dag gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć ponczem (mocna herbata + wódka). Suszone śliwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódką, zakręcić słoik i zostawić na 24 godziny. Na drugi dzień, jak już wchłoną alkohol pokroić je w kostkę. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać porcjami Nutellę. Pod koniec dodać pokrojone śliwki i wymieszać. Krem wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec dodać "śmietan-fix" i wymieszać. Następnie wyłożyć ją na krem. Na bitą śmietanę zetrzeć na tarce o dużych oczkach gorzką czekoladę. Schłodzić w lodówce. Cytat:
![]() Cytat:
Lecem oglądać. Cytat:
![]() A jest taki wątek 'nie-apteczne filtry na plażę' i tam dziewczyny zajmują się nowościami drogeryjnymi na bieżąco. Obejrzałam dzisiaj limitowankę Essence i nie spodobała mi się. Kolory niby ładne, ale nie przemawiały do mnie. Tak więc chyba już nic nie kupię w kwietniu kosmetycznego
|
|
#3780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z okazji dzisiejszych 2 godzin fitnessu ![]() A te śliwki to miękną od tego moczenia? I czy bardzo czuć ten charakterystyczny posmak suszonych śliwek? Bo ogólnie śliwki wielbię, ale suszone tak sobie, a mam takich osobników, co w ogóle niekoniecznie zjedzą suszone... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

) I nie piszę tego dlatego, że wypiłam 2 piwa
Jak przyjedziecie z Aante to weźmiemy Was na wabia 

czegos takiego brakuje mojej kolorowce 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

No cóż, to chyba znak że muszę najpierw coś wykończyć..
ma taki fajny kwaskowaty smak!

no i nie wiem, jak moglam przez tak dlugi czas zlewac Benefity