|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Dzien dobry
![]() Ja jakis czas temu nie mialam biustu i nosilam 75A potem okazalo sie ze powinnam nosic 65C a teraz mam biust i niestety ni jak sie rozmiarowka ma do mnie a raczej zalezne to od modelu... mam 74pod i 92w i puki co ok jest 75E lub 70F ale ja nie o tym chcialam zapytac Was: Jaki model biustonosza zrobi 'rowek' nie potrzebuje push up ani nic takiego, szukam modelu ktory ma miski blisko siebie... kompletnie nie wiem jaki mi da taki efekt kiedys nie bylo na to szans i tak... bardzo prosze o rade
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też tak chcę![]() A ten typ stanika to Plunge. Tak apropos raczej nie noś 75tek, na Twoim miejscu wypróbowałabym 65tkę. Wg kalkulatora wychodzi 65F, ale skoro 70F jest dobre to może 65FF/G? I zmierzyłaś się pod bardzo ciasno?
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-24 o 16:48 |
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje za rade jak trafie na porzadny sklep z takimi rozmiarami to cos sobie dobiore... jak to zrobilam? nie wiem jak... spalam... a jak obudzilam sie byly gotowe
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo myślałam, że może migracja u ciebie zadziałała, ale chyba nie dałoby się aż tyle.
|
|
#4355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
możesz próbować 65FF bo wtedy będzie miejsce do zgarniania .. no chyba że brytyjskie mierzyłaś 70F |
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12025524]ale 70F pewnie polskie ... wiec z tym 65G bym się nie rozpędzała raczej
możesz próbować 65FF bo wtedy będzie miejsce do zgarniania .. no chyba że brytyjskie mierzyłaś 70F[/QUOTE] No ja odruchowo pomyślałam o brytyjskim rozmiarze, a faktycznie to mógł być raczej polski.
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do staniczka to firmy Filana mam 75E i jest mi za duzy w obwodzie i miska moglaby byc ciut wieksza chyba...
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to tak jak mówi imp18 No, ale wiadomo trzeba pomierzyć.
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
smileofangel - konkretne modele, które robią "rowek" to np. "Inferno" firmy Panache (bossski rowek!), teraz już zastąpiony nowym udoskonalonym modelem "Zara". Oprócz tego inne plunge - np. Freya Retro plunge, Masquarade Luna, Polka, Shanghai... Ale Inferno to mój typ nr 1 poki co
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
ma ktoś może ten model kostara?
http://www.dopasowana.pl/product-pol...ostar-035.html zamówiłam dzisiaj na allegro, bo bardzo mi się podoba, a nie był drogi, ale boje się trochę, że będzie rozciągliwy (obwód trochę na taki wygląda) |
|
|
|
#4361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tej chwili mam Curvy Kate, lada moment będzie Freya i Panache 6 maja będzie kolejne spotkanie bra fittingowe, na którym będzie tez Comexim. Jeśli możesz to wpadnij, jeśli chciałabyś się umówić na mierzenie wcześniej, to napisz pw
|
|
|
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obwód rzeczywiście dość rozciągliwy, ale mam nadzieję, że będzie Ci pasował, bardzo ładnie się układa.
Edytowane przez evelinek_r Czas edycji: 2009-04-24 o 20:28 |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę fajnie, że powstaje coraz więcej sklepów i coraz więcej kobiet jest uświadomionych. U mnie w Ka-ce są 2 sklepy, 3. powstał w Sosnowcu (tej samej firmy co w Ka-ce niestety, więc i modele pewno te same). No, ale jak tak na to popatrzeć to nadal mało jak na takie duże miasto. Ale ja jestem pełna nadzieji, że będzie tylko lepiej.
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Btw, to prawda, że na spotkaniu będzie można zakupić biustonosz, ewentualnie zamówić? Bo już się psychicznie nastroiłam ![]() Powiedzcie mi , dziewczyny, bo mnie ten mój ballecik trochę na mostku ciśnie (jest dość wysoki) i chyba zbyt szeroki rozstaw fiszbin ma. To czego ja mam szukać? Wąskofiszbinowego plunge'a? A Curvy Kate będzie dobry do migracji- ogólnie wiem, że tak, ale czy konkretnie w moim przypadku? |
||
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
witam
zostałam tu odesłana z wątku minerałocholiczek, skuszona przez Rzabbe swoją drogą, możecie się spodziewać najazdu skuszonych w tamtym wątku a do rzeczy wymierzyłam się i ![]() i przymierzam się poważnie do zakupów na dopasowanej i brastopie Antii89 - gdzie w Katowicach są takie sklepy? jeden znam -6 zmysł (na Dworcowej i w Sosnowcu), gdzie jest drugi?? ale mam może dziwne pytanie, bo nie znalazłam na nie odpowiedzi w wątku - do tej pory nosiłam usztywniane staniki, ponieważ mam stosunkowo wypukłe brodawki sutkowe i tylko usztywniane wystarczająco je maskują pod bluzeczkami z góry napiszę, że nawet jeśli to jest modne lub pożądane, to taki efekt mi się nie podoba czy w miękkich biustonoszach dobrze dobranych, będzie inaczej niż w tradycyjnych? bo jeśli nie to zostają mi tylko usztywniane, a ich jakoś mniej
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
www.bieliznaija.pl Jutro od 10-14 jest spotaknie bra-fittingowe właśnie w MiGu z Maheda Można pójść posluchać, profesjonalnie dobierze stanik i poprzymierzać można różne modele. (w MiGu jest głównie Panache, ale też np. Dalia)edit: 6ty zmysł w S-ce miesci się w Outlecie... Hm to znaczy, że staniki tam są przecenione? I tańsze niż w Katowicach? Cytat:
Najlepiej jak zmierzysz, ubierzesz koszulkę i ocenisz, ale wydaje mi się, że nie powinno się tak dziać.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-24 o 23:17 |
||
|
|
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do outletu i cen , nie mam porównania, więc nie potrafię powiedzieć PS jak kliknęłam podany link to przeglądarka napisała, że wykryto złośliwe oprogramowanie zwiesiła się edi 2 ja jeszcze się uczę - kto to jest Maheda?
IQ tłumu jest zawsze znacznie niższe niż IQ najgłupszego przedstawiciela Edytowane przez spot Czas edycji: 2009-04-25 o 00:08 |
|
|
|
|
#4370 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie najlepsza, to przynajmniej jedna z najlepszych brafitterek w Polsce.
http://lobby.blox.pl/2009/03/Bedac-m...afitterka.html |
|
|
|
#4371 |
|
Winter is coming
|
Maheda jest guru brafittingu
jeśli masz możliwość się z nią spotkać-to biegusiem na spotkanie, na pewno nie będziesz żałować!
|
|
|
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
już się dokształciłam, dziękuję
postaram się jutro dotrzeć
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co z tym linkiem zawsze działał, ale faktycznie też mi się tak zrobiło
Na spotkanie zachęcam idź idź. Maheda jest guru stanikowym i naprawdę idealnie ci stanik dobierze. WartO!
|
#4374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), Panie sympatyczne (szczególnie pani Marysia jest fachowa i miła).
life is a series of mishaps but every now and then one of those mishaps goes wrong and things turn out well Edytowane przez espera Czas edycji: 2009-04-25 o 14:38 |
|
|
|
|
#4375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wg tutaj przesiadujących dziewczyn ten staniczek na fiszbinach mam dobrze dobrany, wiec raczej na moj laicyzm bym nie zwalala |
||
|
|
|
#4376 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Postanowiłam zmienić zawartość mojej bieliźniarki. Zmierzyłam swoje obwody i zajrzałam na kilka stron i niestety już nie moge sie połapać jaki rozmar jest dla mnie dobry. pod biustem 73 cm, w biuście 88 cm. obecnie noszę 70D firmy Eldar, kiedyś tak mi pani dobrała, tylko miseczka wydaje się czasem za duża jak się schylę to wszystko widać w dodatku (to chyba normalne) lewa pierś większa od prawej, więc miseczka w prawej to już kompletnie nie przylega do piersi . Wg tabel i przeliczników wyszło że powinnam nosić: 65 E, 70D, 70C i 75B. No i nie wiem który wybrać. Pomożecie?
|
|
|
|
#4377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na 74 pod obwód 75 na pewno jest za luźny, 70-tka byłaby dobra tylko w ściśliwcach i też raczej u osób o umięśnionych plecach. Zmierzam do tego, że nie było powodu rezygnacji z 65-tek (realnego powodu, bo brak zaopatrzenia w kiepskich sklepach, to ich problem, nie Twój). Z tego co nosisz widać, że jesteś nadtabelkowa, czyli potrzebujesz nieco większych miseczek, niż to wynika z tabelki. A w takim razie powinno Ci pasować brytyjskie 65FF. Co powoduje, że możesz się rozejrzeć wśród Maskaradek. Moim zdaniem robią nieziemski efekt. Tu nie chodzi o zwykłe, prymitywne ściśnięcie biustu, one robią coś o wieele lepszego Przynajmniej niektóre modele, jak np. Aragon czy Antoinette ![]() Tu masz link do 4 stron wyboru samych maskaradek. Temat rowków i kreseczek z pewnością znajdziesz na LMB. Zresztą nie tylko dlatego warto tam zajrzeć - fantastyczne forum I mają tam też katalog LMB z modelami staników i komentarzami
|
|
|
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a co mnie byscie doradzily?
94 pod biustem a 113 w biuscie zbliza sie pensja i chcialam wreszcie zainwestowac w 2 porzadne staniki moze dzieki temu moje piersi nie beda az takie obwisle |
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłali mi meila, że kolekcja Cleo wyjdzie dwa trygodnie później niż miala wyjść, dopiero w drugiej polowie maja!
mam nadzieje że jakoś to wynagrodza
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#4380 |
|
Raczkowanie
|
Jakie to Flamenco jest ścisłe! Przepięłam się wczoraj na pierwszą haftkę i i tak po całym dniu noszenia bolą mnie żebra! Dzisiaj zrobiłam sobie dzień przerwy...Miałyście tak kiedyś, że obwód był tak ciasny, że aż bolało?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

nie wiem jak... spalam... a jak obudzilam sie byly gotowe

w dodatku (to chyba normalne) lewa pierś większa od prawej, więc miseczka w prawej to już kompletnie nie przylega do piersi