|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: KTO SIE ODWAżYł sciąć długie włosy na KRóTKO????
Cytat:
Ja ostatnio scielam wlosy prawie do pasa na wlosy do ramion, zastanawialam sie nad tym dobre 3 miesiace, wszyscy mowili, zebym nie scinala, nawet fryzjerka za jakis miesiac ide podciac jeszcze bardziej, poki co eksperymentuje z kolorem i nie mam ochoty wracac do dlugich wlosow ![]() No tylko przykro mi, bo jak dowiedzialam sie z tego watku, ze przez to ze nie scielam sie na zapalke, jestem nikim |
|
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z długich na krótkie-która się odważyła?
Papiszynko, to pewnie wszystko przez te straszne Wizażanki, które, po serii wirtualnych tortur, wymusiły na Tobie przysięgę, iż nie zetniesz swych włosów na krótko (chodzi mi o takie jedynie prawdziwe "na krótko", a nie o jakąś długość do ramion).
Naprawdę, jak niebezpieczny jest ten cały wizaż. (a tak w ogóle, zadziwiają mnie osoby, które widzą problem tam, gdzie go nie ma. jak ktoś naprawdę chce obciąć włosy na krótko, to zamiast wchodzić na wizaż, by zapytać się innych, czy ściąć, czy nie, idzie prosto do fryzjera i prosi o krótką fryzurkę. jak się martwisz o te niezdecydowane, które pytają na forum, czy im lepiej będzie w długich czy w krótkich włosach i słyszą różne opinie, także i takie, by wlłosów broń Boże nie ścinać - no cóż, chciałabym mieć tylko takie powody do zmartwienia) |
|
|
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W którym miejscu ktoś tak napisał? .... Nie znalazłam. Jakaś dziwna nadwrażliwość. Ale skoro się domagasz, to postaram się nazwać tę przypadłość. Na myśl przychodzi mi raczej osoba, która wszędzie chce dojechać autobusem 522, osoba która wszystko doprawia ćwikłą, osoba która zawsze zakłada zielone sandałki, do każdego zwraca się "Wojtek" i każdego świętuje wolną sobotę. Bo to wszystko jedno. Kto mi zabroni? Tak właśnie. Długie włosy? Krótkie włosy? To samo ![]() Wątek o skarpetkach? O homeopatii? O wózkach dla bliźniaków? - "Nie ścinaj, będziesz żałować". Ale z byciem nikim nic to nie ma wspólnego. To kwestia samooceny, nic więcej. Zatem nie przypisuj mi proszę obrażania kogokolwiek. Mam swoje zdanie na temat ultra-zachowawczości, na temat tego że tu na wizażu na hasło "ścinam na krótko" pada zawsze odpowiedź "nie rób tego". Zresztą, zaczynam się powtarzać. Jeśli interesuje Cię moja opinia, zapraszam: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327846 Pozdrawiam Dagmar Edytowane przez dag_mar Czas edycji: 2009-04-14 o 11:29 Powód: takie tam... |
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam lubie krótkie fryzurki- mimo, ze podobno mi nie pasują
![]() ciagle jak byłam mała ścinałam włoski na boba, a jak miałam już dłuzsze to mamuśka mi podcinała a ja tylko krzycząłm:krócej! krócej ![]() ostatnio z rok temu z długich wlosków za ramiona obciełam je na króciuteńko wygladałam super potem odrosły mi aż do hm... za piersi i ścielam je do ramion - fryz mi ściął chociaż ja chciałam tylko podciać![]() a dzis ide do fryza znowu, mam włoski do piersi i nie wiem co zrobić z nimi teraz widziałam siebie juz w każdej fryzurce i pomysły mi się skonczyły ![]() na metamorfozach dziewczyny radza, abym zrobiła sobie grubą grzywę, albo grzywę na bok , a ja teraz mam cieniutką w skos i nie wiem ale za 3 godzinki bedzie po dylemacie![]() Włosy nie zęby- odrosną
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już na pierwszym roku dowolnych studiów kulturowych tłumaczą, że kontekst jest najistotniejszy ![]() Nie zmienia to faktu, że jest część osób, które za radą, nota bene identyczną dla każdej pytającej, ma szansę wydać mnóstwo pieniędzy na metamorfozę, po której zniknie w tłumie. Darować sobie monologi? Jest dialog, dzięki Tobie droga Wizażanko. Cieplutko pozdrawiam Dagmar |
|
|
|
|
|
#697 |
|
Przyczajenie
|
A ja drugi raz w życiu ściełam włoski na króciutko
znowu na 3mm ścinane z długości prawie do ramion. Jest super zwłaszcza że coraz cieplej się robi i znowu czuję ten cudowny wiaterek na głowie i mam odsłoniety kark![]() Włoski zgoliłam przed świętami w sobotę. Prawie już zamykałam salon, usiadłam na fotelu i stwierdziłam, że muszę cos radykalnego zrobić z włosami. Nie było juz ani jednej kolezanki więc sama chwyciłam za nożyczki i ścięłam na krótko, potem zabrałam się za golenie i tu przyszła mi z pomocą szefowa (tak jakbym sama sobie nie poradziła ). Szefowa zabrała mi maszynkę i powiedziała "nie wierć się Milka" i równiutko na 3mm mnie zgoliła. Czułam się jak mała dziewczynka, której scinaja loki . Wprawną reka szefowej mam zapałeczke na głowie. Szefowa mi wyznała, ze pierwszy raz w 30 letniej karierze fryzjerki damskiej goliła dziewczynie głowę a niech się cieszy![]() Zamieszczam fotkę. Fotke robił TŻ, gdy przyjechał odebrać mnie z pracy
Edytowane przez milla1984 Czas edycji: 2009-04-14 o 23:40 |
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Milla masz piękną twarz i kształt głowy - super, gratuluję odwagi, wyglądasz kwitnąco!
Papiszynko - właśnie mam bardzo podobnie do Ciebie. widziałam zresztą Twoją metamorfozę chyba na 'msd' i tym bardziej się przekonuję wiem, że jak nie spróbuję teraz na wiosnę, to już nie wiem kiedy ![]() Orenda - dziękuję za komplement odnośnie włosów. nie zamierzam ukrywać, że również je sobie dosyć mocno cenię stąd te dylematy, ale chyba warto spróbować, w końcu jednak odrosną; )April007, Cfaniaras - właśnie zastanawiam się nad lekkim bobem lub artystycznym nieładem długości 'do ucha', mam nadzieję, że będę zadowolona ![]() dag_mar - nie znalazłam wątku "z długich na półdługie", więc postanowiłam się wypowiedzieć tutaj. chyba nie masz mi tego za złe? ![]() rozumiem Twoje zirytowanie niektórymi wątkami i w pewnym sensie popieram, choć do głowy by mi nie przyszło 'ratowanie świata' w ten sposób pamiętaj, że każda z nas uważa się za wyjątkową i w takiż sposób chciałaby być traktowana - indywidualnie. inaczej istnienie forum nie miałoby sensu, można by było wszystkie porady ująć w 5 artykułach.i tak w moim przypadku - ścięcie moich włosów 'do pasa' na długość 'do ucha' jest dla mnie 'z długich na krótkie' i raczej nic mojego przekonania nie zmieni ![]() Pozdrawiam
|
|
#699 | |
|
Raczkowanie
|
Pewnie, podobnie jak nic nie zmieni przekonania mojego sąsiada, że ma limunzynę
- jeździ Matizem. Wszystko jest względne - jak kiedyś powiedział klasyk filozofii Więc miejmy limuzyny.---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Cóż za zaszczyt dla nas i jaka konsekwencja w stylu pisania. Nasza-klasa, Wizaż.pl, forum gazety - i jak tu znaleźć czas na spotkania ze znajomymi ![]() A do tego te wszystkie nicki, hasła i loginy. To się nazywa pamięć ![]() Stał się Pan już ikoną, jakże rozpoznawalną, wielkie ukłony
|
|
|
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
dag_mar
tez o nim pomyslalam czytajac ten wpis... |
|
|
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
Hhhhmmmm taaaaaaak....
Na myśl przychodzi mi zdanie, które często wypowiada kierownik mojego wydziału. Bo to czasem tak jest, że wszyscy widzą na czyjejś głowie czapkę clowna, a on myśli, że to nierówny przedziałek... Zresztą na tej podstronie tego wątku MrH alias AM wypowiedział się też pod innym nickiem. Kamuflatorem to on nie jest, PRAWDA? A co do tego rozdwojenia, czy powielokrotnienia jaźni, to trzeba to zrozumieć. Wiadomo. Edytowane przez dag_mar Czas edycji: 2009-04-15 o 10:01 Powód: ktoś tu głupa nieźle pali ;) |
|
|
|
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
Już od jakiegoś czasu zastanawiałam się czy obciąć włosy na krótko i końcu się odważyłam. Od dawna nie mogłam dobrać koloru a po nie udanym cieniowaniu postanowiłam że obetnę
|
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
No to ja zabiore glos
Zawsze mialam dlugie wlosy, ktore byly bardzo geste i piekne.Zawsze byly dla mnie waze, a kiedy mialam w nocy koszmary to dotyczyly one tego, ze mam obciete wlosy.Tak wiec dla mnie wlosy byly swietoscia i znakiem rozpoznawczym.Jednak ... z czasem zaczelam sie nudzic dlugimi wlosami.Powiedzialam sobie - dosc.I tak dosc dlugo wahalam sie - obciac czy nie? Bardzo podobala mi sie fryzura na boba, kusila mnie i necila.Az w koncu sie zdecydowalam i poszlam do fryzjera.Obcial mi fajnie.Moj TZ byl zachwycoy, mowil ze mi strasznie pasuje.Poza tym wczesniej zawsze mowil ze 'Tobie pasuja krotkie wlosy bo masz wyrazne rysy twarzy' i ze 'wlosy to wlosy, odrastaja przeciez'. Na poczatku fajnie,zadowolona.Ale nastepego dnia rozbeczalam sie w najlepsze pytajac siebie - cos Ty narobila? I od tamtej pory trwa obsesja Raz mi sie wydaje ze dobrze wygladam a raz ze do kitu.Moje wlosy juz nieco urosly, siegaja do ramion.Kocham dlugie wlosy, ale nie zaluje eksperymentu.I wiem ze mega dlugich nie chce, no bo po co.Takie do lopatek mi wystarcza
|
|
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Wszyscy mówią że teraz starzej wyglądam. Trochę nie jestem zadowolona z tej fryzury. Następnym razem zetnę krócej
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#709 |
|
Konto usunięte
|
renata - mi też się bardzo podobasz w krótkich, ale też podejrzewam, że w jeszcze krótszych mogłoby Ci być nawet ładniej.
Buzia nabrała wyrazu i jak dla mnie wcale nie wyglądasz starzej tylko własnie ... wyraźniej
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze przedwczoraj moje włosy sięgały talii, dziś są do brody i choć czuję się dziwnie w takich krótkich, tak jakby mniej dziewczęco :p to pozostaje mi chyba jedynie się do nich przyzwyczaić.
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pokaż zdjęcia !
|
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w krókich wyglądasz kwitnąco, i wcale nie starzej ;P
|
|
|
|
#713 |
|
Konto usunięte
|
Ja też odważyłam się ściąć z włosów prawie do pasa na króciutkie, takie 3 cm. Czuję się o niebo lepiej, choć parę razy chciałam zapuścić, ale zrobiłam sobie symulacje komputerową i najlepiej wyglądam we wszelkiech odmianach krótkich włosów. I tak jest mi wygodnie.
Moje włosy widziały chyba wszystkie kolory, od blondu do czerni, poprzez czerwone, miodowe, fiolety itd. I teraz nie widzę się w długich włosach. |
|
|
|
|
#714 |
|
Przyczajenie
|
Krótka historia. Szykując się na studia obcięłam włosy długie (takie sięgające za zapięcie stanika), gdyż denerwowały mnie uwagi typu 'weź te swoje kłaki, latają ci wszędzie". No to wzięłam i poszłam do fryzjera męskiego i obcięłam się na zero. Facet pytał mnie kilkanaście razy czy na pewno, poopowiadał kilka historii tego typu po czym związał mi włosy w warkocz, odciął ten warkocz, zapakował i mi oddał. A dalej normalnie - nożyczki a potem brzytwa (bo to taki fryzjer z zasadami był, powiedział, że nie będzie mi maszynką niszczył włosów). Darował sobie tylko wodę kolońską :-D Generalnie w domu szok, w szkole szok, no ale co mieli zrobić? Potem chodziłam tylko do niego lub prosiłam tatę aż mi się odwidziało i teraz znów mam długie. Jak tak teraz o tym myślę to strasznie szybko mi odrosły.
Bardzo dziwne uczucie po pozbyciu się tak dużej ilości włosów. Głowa jest strasznie lekka, mała i taka... zimna ;-) |
|
|
|
|
#715 |
|
Przyczajenie
|
Super, dziewczyny!
Zdecydowanie bardziej podobają mi się krótkie wersje fryzurek. Są bardziej twarzowe niż topielice
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
pierwsze zdjęcie jest chyba z grudnia i nie widać całych włosów, ale nie mam lepszego;p a drugie jest z teraz, robione kamerką z laptopu więc kiepskiej jakości.
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozytywnie
|
|
|
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
echh ja niestety wkrótce musze obciąć i wcale mnie to nie cieszy. Zawsze miałam długie włosy- bardzo się do nich przyzwyczaiłam, ale ostatnio strasznie mi się rozdwajają, ogólnie zrobiły się bardzo słabe. W tym momencie mierzą ok 75cm a obciąć będę musiała sporo, martwi mnie to
a moj TŻ jest wręcz wniebowzięty
|
|
|
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

), ale troszkę brakuje mi odwagi.
Ja ostatnio scielam wlosy prawie do pasa na wlosy do ramion, zastanawialam sie nad tym dobre 3 miesiace, wszyscy mowili, zebym nie scinala, nawet fryzjerka
za jakis miesiac ide podciac jeszcze bardziej, poki co eksperymentuje z kolorem i nie mam ochoty wracac do dlugich wlosow 

a moj TŻ jest wręcz wniebowzięty