Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-27, 08:56   #541
ania20m
Wtajemniczenie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

dziewczyny a jak dostaniecie na ślubie słodycze, czekoladki, bombonierki to co z tym zrobicie? ja myślałam żeby zawieść do domu dziecka i dać dzoeciakom, albo żeby goście nam dawali zamiast kwiatów maskotki i dać je do domu dziecka żeby sie maluchy cieszyły?? co myślicie?

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:03   #542
liliputek
Raczkowanie

Uff nadrobiłam.
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a mój TZ mnie bardzo często zaskakuje, tym, ze nic nie robi
czasami nachodzą mnie takie dni (jak dzis) ze sie zastanawiam co ja tu robię?? ze moze z kims innym byłabym szczęsliwsza. ale zaraz swiadamiam sobie, ze przeciez go kocham i nie chce innego. ale nie wiem czy te obawy są normalne
Meżczyżni tak maja, Mój Tż to na wszytsko ma czas, sama mu musze przypominac ze trzeba zamowic to i tamto. A pózniej wielce zdziwiony, że nie ma juz terminu na przykład u kamerzysty
Cytat:
NO... wstałam. TZ na 8 pojechał do pracy, ja ide na 9.30, wiec jeszcze mam troche czasu. wczoraj zamknełam się w łazience, wypłakałam. czy my lepiej?? nie
Wczoraj starałam sie pogadac z TZ, powiedziec co jest nie tak. ale on wiecej milczał niz mówił i w dodatku w tym samym czasie był na necie i cos tam czytał. poczułam sie ignorowana powiedziałam mu to, na co on, ze w koncu ma czas na net (bo tak pracuje długo na codzien). ja do niego, ze ok. ale ja z nim gadam na powazne tematy a nie o pierdołach. Na co TZ stwierdził, ze ja zawsze gadam i nie ma chwili abym nie gadała o czymś tam.
Nic nie powiedziałam... poszłam spac.
Dzis jak wychodził, nie przytulił mnie, nie pocałował jak zwykle, pogłaskał mnie po głowie zapytałam sie czy teraz bedzie sie tak żegnac jak idziemy do pracy. Na co TZ stwierdził, ze jak chce to moze mnie pocałowac. Odpowiedziałam "nie, nie chce abys sie zmuszał do czegokolwiek"... wyszedł

Moze powinnam sie zamknąć w sobie. Nie mówić nic, odpowiadac pół słówkami na jego pytania. Siedziec cicho i czekac... ale czy to ma sens?? Od jakiegos czasu jestem rozbita. Nie moge się odnaleźć
Wiesz co mnie sie wydaje, że on sie tez stresuje tym ślubem i okazuje to w ten a nie inny sposób. Pamiętam jak moj brat przed własnym slubme sie denerwował, to sie kłocił z całą rodzina dookoła takiego miał pietra hehe..a Taki z niego kozak na codzien

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a ja dowiedzialm sie jednej dobrej rzeczy i jednej zlej na temat mojego slubu - na sali jest mozlewe zaczepic kremowe dekoracje w cenie i to jest na "+" a na minus ze na jakims portalu wycyztalam ze pecha pryznosi slub o niepelnej godzinei a ja mam zaklepana godizne na 17:30 i sie zalamalam bo koleznak akiedys tez brala o 17:30 i sie rozwiodla .....
Ja nie ślyszałam nigdy o takim przesadzie. Zreszta zauważyłam, że ludzie lubią sobie wymyślac róze takie przesady, chyba tylko po to by sobie życie komplikowac. Także sie nic nie przejmuj. Na pewno bedziecie bardziej udanym małżeństwem od niejednej pary co wzieła slub o pełnej godzinie.

Cytat:
edit:
No i zeby było smieszniej od jakis 2 miesiecy nie noszę pierscionka zaręczynowego. Kiedys go zdjełam (sama nie pamietam czemu, chyba mi palec spóchł i musiałam) i teraz jakos mi nie po drodze, aby go załozyc. Ostatnio o mało co go nie wyrzuciłam, bo zbierałam smieci ze stołu i go przez przypadek złapałam razem z nimi. Teraz TZ go przełozył do szafy i tak saobie leży ;(
Ja tez jak sie pokłóce z TŻ-em to tak jakoś dziwnie mi ten pierscionek ciąży...Ale jednak staram sie na dłuższy czas nie zdejmowac.

Cytat:
a wiecie musze wam cos napisac:
W pracy u mnie jest taki Polak - Szymon sie nazywa. Pracuję tam 2 miesiące a on ponad rok. Ja robie na górze a on na dole naszego budynku, ale co przerwa musze schodzic na dół, bo robie dla wszystkich kawe, herbate itp. jak mnie widzi, rzuca dosłownie wszytsko i leci ze mną pogagadac. zrobie kawe, załaduje wszytsko na tace i ide na góre a ten za mna otwierając mi wsyztskie drzwi po kolei Czasami w trakcie pracy jak ma przerwe (bo mamy o róznych porach) przychodzi do mnie na góre i gadamy. A tam nikt nie ma nic przeciwko, ze pracuje i gadam z nim jednoczesnie.
Dzis tak jak wam pisałam pracowałam w innym dziale tzn na dole , razem z nim Mimo, ze miał dostarczac wszytskim materiały do pracy, to głównie stał obok mnie i gadalimsy. tak samo na przerwie. az w kncu sie mnie zapytał czy sie z nim umówie na kawe... zaskoczył mnie. usmiechnełam sie i... zmienilam temat. nie wiedziałam co mu powiedziec. skusiło mnie to, chyba dlatego, ze z TZ jest nie ciekawie teraz, ale potem sobie pomyslałam, ze przeciez jestem z TZ i po co mam sie umawiac z innymi?? ech... ale miło mi sie zrobiło
Hm no to widze, że masz adoratora To bardzo miłe dla każdej kobiety, ja sama lubie byc adorowana ale chyba bym nie poszła na kawe bo bym sie bała, że przez takie nic w sumie popsułabym wieloletni zwiazek. Aczkolwiek musze sie Wam przyznac, ze jesli jakis chlopak mnie adoruje a miedzy man a Tżem sa jakies chłodniejsze dni to staram sie aby moj Tż-et sie "przypadkiem" dowiedział o tym moim adoratorze. Od razu stosunki miedzy nami staja sie cieplejszeNie robie tego zbyt czesto, ale jak juz inne sposoby nie dawaja rady to wtedy jak najbardziej..

Cytat:
SSR TZ twierdzi, ze mnie kocha, ze jest ze mną szczesliwy (tak wczoraj mówił jak sie go pytałam)ale mi jednak czegos brakuje.. nie czuje sie zbyt doobrze czuje jakby TZ traktowal mnie w stylu: jest moja, wiec po co sie starac??wiesz co mam na mysli??teraz pojechał z samochodem na myjnie, potem mamy jakis obiad robic
Cytat:
dokładnie, a ja sie starac za 2 osoby nie będę

ej napisałam i nie wiem gdzie to znikło :/
nie odzywam sie do niego, odpowadam tylko na jego pytania, co jest cudem, bo ja gadam non stop. zero czułosci z mojej strony. Myslicie ze to wystraczy?? czy jeszcze cos powinnam dodac??
jestem rozbita i jakos cięzko mi sie mysli
Cytat:
ps. wczoraj i dzis miałam bardzo powazną rozmowe z TZ. tyle łez sie polało...
Nie martw sie na pewno wszytsko sie ułozy. W każdym związku raz jest lepiej raz gorzej. Ja zasami swojego tż-ta najchętniej bym zdzieliła jakąs cięzka patelnia tak mnie wnerwia
Ale sa chwile kiedy jest naprawde kochany. JAk rozmowa nie poskutkuje to spróbuj moze nieopatrznie wspomniec o tym chłopaku co tak sie Toba interesuje. Swoja droga do jakich trików musi sie uciekac kobieta(przynajmniej ja), żeby jej facet poświecił troche wiecej uwagi
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
My teoretycznie mamy mieszkanko dwupokojowe, które wykupiliśmy starszej zaprzyjaźnionej sąsiadce na tej zasadzie, że ona może tam mieszkać do śmierci, ale myślę, że to się opłacało, bo nawet jeżeli my tam nie zamieszkamy będziemy mogli potem sprzedać te mieszkanie i dużo na nim zyskać.
O to fajnie macie, my mieszkamy sami bo PAni do której mieszkanko nalezy jestw inny miescie i bedzie chciala je sprzedac za jakis czas. Jednak nie oplaca sie wynajmowac jak teraz to wszytsko kalkuluje także jesli nam środki finansowe pozwola to je wykupimy.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:11   #543
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

My tak wykupiliśmy mieszkanko niestety wypadło nam to przed ślubem i dlatego na ślub zmniejszył nam się budżet no i póki co mieszkanko jeszcze nie jest nasze, ale ja myślę, że to była dobra inwestycja, bo w przyszłości możemy na tym zyskać
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:11   #544
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziwisz się? Wysłałam do Ciebie wiadomość zwrotną o który kalendarz Tobie chodzi, ale nie raczyłaś mi odpowiedzieć. Przypominam, że mamy Kalendarz "Powiedzą tak", Nowy Kalendarz Ślubny, listę w pierwszym poście tego wątku. Proszę następnym razem dokładnie określić, gdzie mam dokonać wpisu, żeby nie było żadnych niejasności. Prosiłam też o to w poście #383 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=383
Nie odpisałam bo nie byłam dostepna w tym czasie kiedy mi napisałas wiadomosc. Jak tylko weszłam na Wizaż odpisałam na PW. A tamtego posta, że nie widnieje w spisie pisałam wczesniej, przed Twoim mailem zdaje sie.
Stary 2009-04-27, 09:12   #545
kliwia
Zakorzenienie

ania zjemy
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:15   #546
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ania zjemy
mój tż powiedział dokładnie to samo
tylko ja chciałam zrobić coś dobrego i dać coś tym biednym dzieciom

Stary 2009-04-27, 09:23   #547
kliwia
Zakorzenienie

ania czy ja wiem czy slodycze dla nich to dobry pomysł. Co innego ajkby to przypadalo przed swietami jakimis BN np. ALe tak to oni potrzebują innych zreczy do funkjonowania w takich domach. Twoja decyzja
Stary 2009-04-27, 09:28   #548
ania20m
Wtajemniczenie

kliwia - sama już nie wiem.

Stary 2009-04-27, 09:34   #549
celi25
Rozeznanie

Witam po weekendzie
agus87, Rosette, jupik, popscene - Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia !!!

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:39   #550
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie
agus87, Rosette, jupik, popscene - Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia !!!
Ja również podlaczam sie do życzeń. Dziewczyny samych uśmiechnietych dni Wam życzę i sił na współne radzenie sobie z rzeczywistością.

ania20
już nie raz na wizażu toczyła sie dyskusja na temat podarków dla domów dziecka. Maskotek czasami jest tam za dużo, ze słodyczami też nie wiadomo, czy utrafisz. Najlepiej jest podjechać tam i porozmawiać z opiekunem, który będzie w temacie i na pewno poradzi co bardziej by się dzieciakom przydało.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2009-04-27 o 09:58
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:00   #551
agnusek22
Wtajemniczenie

Hej wszystkim

Naszym czterem świeżo upieczonym żonkom życzę szczęścia na nowej drodze życia!!!! I bardzo wam zazdroszczę!!!

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:12   #552
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dzieki dizewczyny mam nadizje ze przesady pozostana tylko wymyslami ludzkimi

co do prezentow dla domow dizecka to nie jestem przekonana - my mamy zamiar wpisac na zaproszeniu zeby zamiast kwiatow przynosili nam kupony lotto

a nie slyszalyscei gdize mozna w miare przystepnej cenie kupic beczke z kranikiem na bimberek?

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2009-05-11 o 08:00
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:12   #553
kliwia
Zakorzenienie

kaśka z mielca :P nie ma u nas nikt tej sukni z LF co wskazałaś.
Stary 2009-04-27, 10:16   #554
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

Dla rodziców postanowiliśmy zrobić taki mix piosenek (już kiedys któraś z dziewczyn o tym wspominała). Będzie "Cudownych rodziców mam", "A ja wolę moją mamę" i "Co powie tata". Postanowiliśmy zrobić to trochę z przymrużeniem oka, dlatego, żeby uniknąć mojego płaczu. Niestety już taki mój urok, że szybko się wzruszam i potem jakoś nie mogę się opanować

C.
To mój pomysł
A macie już taki mix zrobiony?

Cytat:
I jak już jest dobrze?? Ja też przez weekend porozmawiałam sobie z moim TŻ, bo też coś ostatnio się okropnie zachowywał, ale powiedział, że obiecuje się postarać być porządnym mężem i że już będzie się starał dobrze zachowywać. Ehh nie wiem co jest z tymi facetami? Głupieją przed ślubem czy co
Głupieją
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Dziewczyny a zamawiacie grawerowane kieliszki na szampana?
My grawerowanych nie. Ale marzą mi się takie. Chyba poproszę ciocię, żeby nam cos takiego na szydełku wyczarowała.
A poza tym my nie będziemy pić szampana tylko czerwone wino. Po szampanie oboje mamy potem ... nieprzyjemności żołądkowe...

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a nie slyszalyscei gdize mozna w miare przystepnej cenie kupic beczke z kranikiem na bimberek?
A sprawdzałaś na allegro?

Dziewczyny, okazało się, że Tż nie ma świadectw z liceum i że w ogóle nawet nie jest pewien czy w 3 i 4 klasie liceum chodził na relgię. Co myslicie? Co robić?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg post-4140-1136763255.jpg (3,8 KB, 130 załadowań)

Edytowane przez Justyna33333
Czas edycji: 2009-04-27 o 10:18
Justyna33333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:23   #555
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, okazało się, że Tż nie ma świadectw z liceum i że w ogóle nawet nie jest pewien czy w 3 i 4 klasie liceum chodził na relgię. Co myslicie? Co robić?
Nasz ksiądz powiedział że w sytuacji gdy nie jest się w stanie udokumentować uczestnictwa w religii trzeba wziąść 10 lekcji katechezy.
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:29   #556
kliwia
Zakorzenienie

justyna masz jakis blad w podpisie o już nie ma
A ze swiadectwami to.... ja nie chodzilam na religie w LO w ogóle. I zaniose ostatnie swiadecwto z ocena jakie posiadam, czyli z podstawowki. Twój tz też niech tak zrobi. no mozna tez isc zagadac z ksiedzem , zeby pozniej nie bylo ze wam slubu nie udzieli
Stary 2009-04-27, 10:37   #557
diya1983
Zadomowienie

dziewczyny, mam takie zapytanko - do ślbuu wymarzyłam sobie bukiet ze stroczyków samych i taki kwiat we włosy - czy do jasnej cery pasowałyby kremowe z intensywnym środeczkiem?
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:38   #558
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Gold czyli na swoje robiłąs akrylki a nie tipsy tak?? b=pytam bo sie nie znam na tym wcale, a u ciebie tak bardzo naturalnie wyszło
Sam akryl, bez doklejania końcówek

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
A kazal Wam cos płacic za licencje?? (doczytalam pozniej ze nie, ale ze i tak mu dalas wiec mam pytanie ile? )
50 zł za zapowiedzi. Wczoraj byłam w kościele i wiszą ale to niesamowite uczucie
zrobiłam zdjecie do naszej księgi

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
suknia będzie ecru. Niby podobno do ecru bardziej pasuje żółte złoto ale ja mam pierścionek zaręczynowy z białego złota i obrączki też prawdopodobnie będą z białego więc wolałabym srebrną biżuterię.
ja tez mam ecru i srebro

Cytat:
Napisane przez princessa0121 Pokaż wiadomość
ZROBIE TAK POJADE W NIEDZIELE RANO DO TEGO KOSCIÓŁKA BLISKO SALI I JAK TAM NIC SIE NIE DA ZROBIĆ( ALE MAM TAKĄNADZIEJĘ ŻE BĘDZIE WOLNA TA 1700 ) TO PÓJADE DO MOJEGO KSIĘDZA PO MSZY ŚW O GODZ 12 00 I ZAKLEPIĘ JUŻ GODZINKĘ ABY NIE BYŁO PROBLEMÓW.
MOŻE MACIE RACJE Z TĄ 16 00.
Ta 16 to lepsza godzina

Cytat:
Moze powinnam sie zamknąć w sobie. Nie mówić nic, odpowiadac pół słówkami na jego pytania. Siedziec cicho i czekac... ale czy to ma sens?? Od jakiegos czasu jestem rozbita. Nie moge się odnaleźć
Nie to nie jest dobra metoda. Madziu tak czekałaś na pierścionek a teraz go nie nosisz? Niedawno pisałas ze juz nie mozesz sie doczekać tego slubu, a teraz piszesz, ze już jakis czas jesteś rozbita... Spokojnie, moze to stres TZ i dlatego tak sie zachowuje. Moim zdaniem powinnaś podejsć do tego poważnie , nie ma milczenia i czekania na zmianę. Mozesz strzelić foszka ale jakies ,,półsłowka" sa dobre dla małolatów,a nie dla NARZECZONYCH!

My tez byliśmy na kursie tańca i ledwo chodzimy, chyba to ponaciagane ścięgna kulejemy od 2 dni.

A wczoraj poleciałam do księdza, bo okazało się, że musimy mieć jeszcze pozwonie parafii na której terenie mieszkamy (bo spisywalismy w mojej parafii, gdzie jestem zameldowana ) . Załatwiłam to pozwolnie, idę do zakrystii a tam proboszcz. I mówi do mnie, ze to jeszcze nie koniec Bo jeżeli ślub ma być lekiem na kryzys w zwiazku... Ja na niego takie oczy i niemal się zaśmiałam, ze nie ma żadnego kryzysu! A on żebym usiadła, wiec powiedziałam ze się spieszę na uczelnię, a on że porozmawiamy innym razem w kancelariWróciłam do domu i sie pyatm TZ czy moze coś wspominał że nie chce slubu czy coś... przy spisywaniu protokołu ale on był równie zdziwiony jak ja. Normalnie padłam w tej zakrysti Tak wyskoczył z tym kryzysem jakby się urwał z choinki. No i cały weekend się śmialiśmy że mamy kryzys No przesadził.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:42   #559
Lustereczko
Rozeznanie

Czesc dziewczyny troche mnie nie bylo, ale staram sie czytac na biezaco tylko czasu brak na pisanie...
Do slubu 2 miesiace ale ten czas leci
Jestesmy na etapie rozwozenia zaproszen ale pomalu nam idzie...nie wiem kiedy to wszystko rozwieziemy
Do tego jeszcze doszly problemy z mieszkaniem....pod koniec kwietnia mielismy zadzwonic do tej babki i umowic sie na spisanie umowy no wiec wczoraj TZ dzwonil a ona mowi ze nieaktualne :szok: bo znalazla kogos innego, kto jej wiecej zaplaci. Ale sie wkurzylismy. No ale nic trudno. Jutro mamy do ogladniecia mieszkanie 55 m, 3 pokoje czynsz plus odstepne 600 zl, czyli tez w miare ok.
A w miedzyczasie pisze prace i tez kiepsko mi idzie
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 10:46   #560
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:

A sprawdzałaś na allegro?

no walsnie sprawidzlam i jest kilka fajnych do 200zl a jedna za 270 z wypalanymi imionami mlodych dizeki za podpowiedz ;-)
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 11:00   #561
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
.

A wczoraj poleciałam do księdza, bo okazało się, że musimy mieć jeszcze pozwonie parafii na której terenie mieszkamy (bo spisywalismy w mojej parafii, gdzie jestem zameldowana ) . Załatwiłam to pozwolnie, idę do zakrystii a tam proboszcz. I mówi do mnie, ze to jeszcze nie koniec Bo jeżeli ślub ma być lekiem na kryzys w zwiazku... Ja na niego takie oczy i niemal się zaśmiałam, ze nie ma żadnego kryzysu! A on żebym usiadła, wiec powiedziałam ze się spieszę na uczelnię, a on że porozmawiamy innym razem w kancelariWróciłam do domu i sie pyatm TZ czy moze coś wspominał że nie chce slubu czy coś... przy spisywaniu protokołu ale on był równie zdziwiony jak ja. Normalnie padłam w tej zakrysti Tak wyskoczył z tym kryzysem jakby się urwał z choinki. No i cały weekend się śmialiśmy że mamy kryzys No przesadził.
Nie no księza to sa dobrzy...MOże w jego mniemaniu chciał "dmuchac na zimne" jakby sie jednak okazało, że macie kryzys..Heh Jak oni wszytsko wiedza lepiej od samych zainteresowanych:rolleyes :
Stary 2009-04-27, 11:16   #562
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
my po ślubie zamieszkamy u mnie tzn z moimi rodzicami bo rodzice mają nowo wybudowany dom i dostaliśmy jeden pokój i pomieszkamy z nimi troche i jak zbierzemy kaske to sobie wybudujemy domek
Cytat:
My też po ślubie będziemy tymczasowo mieszkac u moich rodziców. Tyle, że ja mam mieszkanie dwupokojowe, ale jeden pokój będziemy mieć dla siebie A w ttrakcie będziemy szukać jakiegoś mieszkania z przydziału lub do wynajęcia. Nam też marzy się domek taka mała parterówka, ale póki co nie da rady, bo ja nie pracuje, a z jednej pensji może nasze prawnuki sie doczekają tego domku.
Moi rodzice też mają domek i też właśnie tu będziemy mieszkac do czasu aż sobie czegoś nieupatrzymy (już się powoli rozglądamy, ale chcemy na spokojnie już po weselu się za to zabrać, żeby nie załatwiać wszystkiego naraz), na szczęscie mój pokój jest tak jakby troszke oddzielnie więc mamy dosyć komfortowe warunki

Cytat:
dziewczyny a jak dostaniecie na ślubie słodycze, czekoladki, bombonierki to co z tym zrobicie? ja myślałam żeby zawieść do domu dziecka i dać dzoeciakom, albo żeby goście nam dawali zamiast kwiatów maskotki i dać je do domu dziecka żeby sie maluchy cieszyły?? co myślicie?
Ja uważam jak kolanka.. maskotki się w domu dziecka nie przydadzą.. najlepiej się przejść i spytać co by im było najbardziej potrzebne

Cytat:
Ja bym się przeszła do księdza z kościoła w którym macie ślub. Lepiej go spytać bo to pewnie od jego podejscia wszystko zależy.
Stary 2009-04-27, 11:24   #563
kaska87
Zakorzenienie

gdzie dziewczyny ja chcę relacje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 11:42   #564
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
gdzie dziewczyny ja chcę relacje

JA TEZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! PODGLADALAM TEZ NK ALE NIC NIE MA
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 11:45   #565
ania20m
Wtajemniczenie

Pewnie odpoczywają albo sale sprzątają

Stary 2009-04-27, 11:47   #566
kliwia
Zakorzenienie

kaska pewnie na sesjach plenerowych szaleja z mężami

ania Ty będziesz sprzatac swoja salę? bo ja nie zamierzam z jakiej racji?
Stary 2009-04-27, 11:51   #567
ania20m
Wtajemniczenie

ja też nie zamierzam kliwia tak tylko mi sie napisało

Stary 2009-04-27, 11:58   #568
diya1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny troche mnie nie bylo, ale staram sie czytac na biezaco tylko czasu brak na pisanie...
Do slubu 2 miesiace ale ten czas leci
Jestesmy na etapie rozwozenia zaproszen ale pomalu nam idzie...nie wiem kiedy to wszystko rozwieziemy
Do tego jeszcze doszly problemy z mieszkaniem....pod koniec kwietnia mielismy zadzwonic do tej babki i umowic sie na spisanie umowy no wiec wczoraj TZ dzwonil a ona mowi ze nieaktualne :szok: bo znalazla kogos innego, kto jej wiecej zaplaci. Ale sie wkurzylismy. No ale nic trudno. Jutro mamy do ogladniecia mieszkanie 55 m, 3 pokoje czynsz plus odstepne 600 zl, czyli tez w miare ok.
A w miedzyczasie pisze prace i tez kiepsko mi idzie

o kurcze, to troszke sie porobilo, ale nie martw sie- na pewno cos znajdziecie
a co do pisania pracy to normalne- masz teraz inne sprawy na glowie- slub, mieszkanie...
zobaczysz niedlugo wszystko sie ustabilizuje
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 11:59   #569
kliwia
Zakorzenienie

ania ihiyhhi a już myślałam
Stary 2009-04-27, 12:02   #570
monarika
Wtajemniczenie

Witam wszystkie

Cytat:
witam.

aby było cięższe. podobno takie zwykłe plastikowe nic nie daje. a przy cięzszym dodatkowo bardziej boli. ja zamawiam sobie jeszcze to hula hop http://www.allegro.pl/item613215678_...e.html#gallery aż strach sie bac.
No niezłe to hula-hop ciekawe czy skuteczne

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Witajcie
A z moich przygotowań: załamana jestem po wczorajszej wizycie u fryzjera Miała mi zafarbować włosy na brąz, tak żeby odrosty nie odznaczały mi się od reszty... i co? Wyszłam z włosami brąz... ale w słońcu były rude! Po prostu tragedia...w pomieszczeniu jakoś by to można było znieść, ale w słońcu (na plenerze) byłyby strasznie rude. I kupiłam inną farbę i teraz wyszły mi praktycznie czarne Masakra jakaś!
Dzisiaj się okazalo, że nie wzięliśmy z sobą papierków do USC i TŻ musiał teraz jechać specjalnie po nie.
Mam nadzieję, że już więcej niespodzianek nie będzie. Aż nie chcę myśleć co jeszcze może się wydarzyć w tym tygodniu.
Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Same porażki normalnie... TŻ pojechał po te papierki do USC których zapomnielismy i na rondzie koleś zajechał mu drogę, to TŻ zatrąbił na niego... a koleś wyszedł i dał mu za to w mordę No jakaś paranoja!!!
Nie wiem jak wygląda, bo tylko dzwonił i nie chciał za wiele powiedzieć. Mam nadzieję, że lima nie będzie
No to faktycznie pech... ale nic się nie bój jak włoski wyjdą źle na zdjęciach to zawsze możesz poprosić fotografa żeby wyretuszował

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
dobry wieczór Koleżanki
Ja niedawno do łóżka się położyłam. Weekend z moim Ukochanym był CUDNY!!! Wczoraj zabrał mnie na wycieczkę, a potem jedzonko i ... spaciu razem. Było jak w bajce . Tak bardzo się cieszę,że go mam i że właśnie on będzie moim mężulkiem . Kiedyś pisałam Wam , że tak rzadko używa mojego imienia, a w sobotę ciągle Emilka Tak mnie miło zaskoczył,że byłam w szoku. Tak dobrze między nami jest,że czuje się taka szczęśliwa. Tak bardzo za nim tęsknie.JEST KOCHANY I CHCĘ JUŻ PAŹDZIERNIK.
Mam nadzieję,że Wam weekend minął tak miło jak mi
No to super, że było fajnie a ja z tżtem prawie cały weekend przeleżeliśmy w łóżeczku

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość

ania20
już nie raz na wizażu toczyła sie dyskusja na temat podarków dla domów dziecka. Maskotek czasami jest tam za dużo, ze słodyczami też nie wiadomo, czy utrafisz. Najlepiej jest podjechać tam i porozmawiać z opiekunem, który będzie w temacie i na pewno poradzi co bardziej by się dzieciakom przydało.
Zgadzam się z kolanka! Najlepiej pojechać do tego Domu Dziecka i zapytać bo bardzo dużo Młodych par wpada na ten pomysł, żeby dawać maskotki i słodycze do domu dziecka i oglądałam kiedyś na ten temat program i Pani się wypowiadała, że oni już nie mają tego gdzie trzymać...
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości