|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Witam wszystkie mamusie po weekendzie!
Miss.Hot - dziękuję za dodanie do listy Cytat:
Nie wiem, czy to było przesilenie wiosenne czy pomogło moje stanie na głowie , ale od dłuższego czasu podskoczyło mi do 110/75 i z tym da się żyć Sorejna, dziękuję też za link do kołysanek! Ja jestem z frakcji nieśpiewnej i już mi szkoda mojego maluszka... Cudne! I nie przejmowałabym się wcale Wiśniewskim - wszyscy nosimy imiona, które ma też ktoś inny. A Wera to jest samodzielne imię? Mówimy tak na moją przyjaciółkę, ale u niej to akurat przydomek od nazwiska Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na krwawiące dziąsła z powodu hormonalnego rozpulchnienia polecam Meridol - używam pasty i płynu do płukania i widzę skuteczność Najwyższa pora zebrać się do pracy. Miłego poniedziałku!
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie o poranku, jakże pięknie jest na lubelszczyźnie, ciepluteńko, tylko że straszny wiaterek wieje. Poza tym cudo!!! Zaraz wybieramy się z Gabi na miasto, pooglądać cóż się zmieniło przez ten czas jak nas tu nie było
)Karamari to świetnie że mamy termin porodu na ten sam dzień, ciekawe która szybciej się wysypie hihihi
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, czy tutaj dostanę ten meridol w Holandii, lelarz mi polecił płyn elmex ( używam ten pasty) i jakiś inny na L.... ale się zapomniało...hehe no i jeszcze namiętnie używam nitki dentystycznej hihi
|
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Orzeszek.1;12056867]Witajcie o poranku, jakże pięknie jest na lubelszczyźnie, ciepluteńko, tylko że straszny wiaterek wieje. Poza tym cudo!!! Zaraz wybieramy się z Gabi na miasto, pooglądać cóż się zmieniło przez ten czas jak nas tu nie było
)[\quote]coś mi tu świruje ten wizaż :\ u nas też wieje od rana, ale i słonko świeci ten wiatr to chyba taka ogólna przypadłość
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2009-04-27 o 10:57 Powód: bo sie coś zbuntowało |
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orzeszek długo tu zostajecie ?
|
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie w kolejnm tc zaczetym
Ale u nas dzis wieje Tez bylam na grilu w sobote, pojadlam jak nie wiem, karczki, kielbaski, chlebek, ziemniaki z ogniska ,kurczaczki mmm a konca nie widac, bo nawet 1 sciany calej nie mam, cholerny klej nie chce tak latwo schodzic nawet pod woda buuuu
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny....
chyba pani z usg miała rację...ja chyba czuję moje dziecko.................. bardzo delikatnie ( to na pewno nie jelita) coś jakby łaskotanie, dotykanie, bąbelki , rybki w moim brzuchu................? sama nie wiem....cięzko opisać ale mam wrażenie że to to... Klaudia to odpoczywaj od czasu do czasu i uważaj bo takie zrywanie tapet to ciężka robota.... ja mam do sprawdzenia testy zaliczeniowe studentów....
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny na krwawiące dziąsła podobno tez pomaga wit. C. Kochane, jak przygotować sie do pierwszej wizyty u lekarza? Mam tyle pytań ale boję sie ze o czymś ważnym zapomnę. O co warto zapytać na początku, macie może jakiś podpowiedzi, hm?
|
|
|
#4660 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wogóle bym się nie przejmowała starymi babkamiCytat:
A ja jeszcze 2 tygodnie muszę czekać na usg To będą bardzo dłuuuuugie 2 tygodnie....![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki kochana, płeć była nam obojętna więc w każdym wyapdku bylibyśmy szczęśliwi- to co nas najbardziej cieszy to, że maleństwo rośnie... no a na 100% płci zawsze trzeba poczekać do porodu wit C biorę Kochana, zrób listę pytań, ja tak zawsze robię. zapytaj o to jakie badania i kiedy, zapytaj czy masz przyjmować jaki preparat witaminowy oprócz foliku czy coś jeszcze. napewno sam lekarz ci wiele powie, ale wszystko spisz na kartkę i wypytaj. a kiedy wizyta? Margolciu dziękuję! tak właśnie listerine!
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-27 o 11:50 |
|
|
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszek no pewnie że na lubelszczyźnie jest pięknie, a ja już wróciłam ze spaceru, faktycznie wieje ale musiałam sie troszke przejść bo jak siedze cały dzien w domu to się źle czuję, zaraz ide po kefir bo mie naszło na młode ziemniaczki z koperkiem i kefirem
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wizyta w środę, przebieram nogami ![]() Mam liste pytań, juz zaczęłam sobie spisywać, ale moze o czymś zapomniałam? Zdrowie fasolki przede wszystkim, badania, witaminy, z zagadnień dodatkowych seksik, rower i w ogóle ćwiczenia, coś jeszcze? A o porod /szpital od razu pytalyście?
|
|
|
#4664 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wolno Ci !!!!!!!!!!!! Cytat:
i to jest bardzo przyjemne, potem moze bolec (uświadomiły mnie starsze stazem kolezanki - mamy),ale teraz jest bardzo miłe a ja właśnie produkuję testy zaliczeniowe dla studentów - wiec znam Twoj ból Cytat:
bo ja między wizytą mam 3 czy 4 tygodnie, no to mogę o czymś zapomnieć, a tak dopisuję i potem pytam ciurkiem o wszsytko
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny ale jesteście produktywne siedzę i siedzę z 10 stron miałam do nadrobienia. Udało się! Ile ja miałam do powiedzenia przez te strony jak was czytałam i teraz już nie wiem co pisać. Zazdroszczę mamusiom które czuję już ruchy. Ja jestem jeszcze ich niepewna i nie mogę jasno powiedzieć czy to ja czy moje maleństwo. Mam jeszcze trochę czasu bo właśnie rozpoczęłam 17 tc. Co do imienia dla dziecka uważam że każda z nas ma inny gust to co może podobać się mi nie koniecznie innym. Ja ze swoim narzeczonym sprzeczamy się o imiona mi się podobają stare polskie imiona a jemu różnie. Doszliśmy jednak do porozumienia i jak będzie dziewczynka to będzie Martyna a jak chłopczyk Staś (on wybrał dla dziewczynki ja dla chłopca). Natura zdecyduje co ma być.
|
|
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę w środę trzymać kciuki! Cytat:
mnie pani z usg jak zobaczyła dzieciaczka powiedziała, że w tym tygodniu jej zdaniem powinnam poczuć pierwsze ruchy i jak powiedziałam, że nie mogę siędoczekać to odparła, że mała tak kopie, że niedługo będęwdzięczna za chwilę spokoju ![]() ja testy już zrobiłam teraz muszę sprawdzać.....a taaaaaaak mi się nie chce... w dodatku test z historii był chyba trudny bo już były pytania o poprawki, więc się boję siąść do nich...ciekawe ile będzie nie zaliczonych...
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Co do gadania ludzi to to też odczułam to na własnej skórze i też mi było przykro. Mam 24 lata i wydaje mi się że jestem w idealnym wieku żeby urodzić dziecko ale niestety rożnie patrzą na mnie ludzie ponieważ nie mam jeszcze ślubu a widać już że jestem w ciąży. Różne spotykam opinie. Najbardziej jednak zabolała mnie opinia mojej siostry która stwierdziła że jestem głupia bo się puszczałam i wpadłam i teraz muszę szybko brać ślub i jak mogę teraz iść do ślubu w welonie i białej sukni i co ja sobie myślę... Muszę dodać że jestem już z moim narzeczonym już dwa lata a ze ślubem zwlekaliśmy bo nam się nie chciało, mieszkamy ponad rok ze sobą ( moi rodzice o tym nie wiedzą) Rożnie ludzie na to reagują i to nie zależy od wieku ale od poglądów.
|
|
|
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
to ja 1,5 tygodnia temu i mój piesek tequilla
|
#4669 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja to bym im tylko paluszek pokazała i uciekła do innego wagonu tym samym potwierdzając ich teorię. wyglądam jak szczeniara i zachowuje się jak szczeniara a w tym roku 29 na karku...do tego ścięłam się na krótko to już mojego o pedofilię mogą podejrzewać no proszę jak ładnie ![]() Cytat:
mi ta plomba co jak korektor biała była dopasowała się do koloru ząbków, aż sama się zdziwiłam Cytat:
![]() i jemu paluszek bym pokazała, tylko gorzej z ucieczką dziewczyny leże sobie teraz w łóżeczku czytam i odpisuje o tu nagle po lewej stronie na dole jakieś zgrubienie widziałam, dotknęłam - a to się przesunęło i zniknęło ![]() w 15 tyg. chuda jestem, brzuch już mi wyskoczył ale jak leże, to nadal jest płaski. co to innego mogło być ![]() a teraz po prawej duże twarde, aż mi się słabo zrobiło ... Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-27 o 12:49 |
||||||
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Ale ładny brzuszek..... i super piesek. Nam się marzy taki jak będziemy mieli własne mieszkanko. Lubię obserwować brzuszki ciężarnych zawsze wydawały mi się ładne a na swój jakoś patrzę z obrzydzeniem że jest taki wielki... wiem że to podłe ale nie mogę się na niego patrzeć pomimo tego że cieszę się że jestem w ciąży. Wcześniej nie mogłam się doczekać kiedy będzie widać a teraz jakoś z tego się nie cieszę. Wydaje się mi że to po części jest spowodowane tym że ludzie się patrzą jakoś dziwnie na mnie a ja mam wrażenie że każdy widzi to że jestem bez ślubu... mam trochę kompleks z tego powodu.
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak masz kompleks, to pogadaj ze swoim. u nas nie ma z tym problemu, zresztą wielu młodych ludzi decyduje się na takie życie. Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-27 o 12:57 |
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuuuper brzusio i piesek też milusi. Cytat:
![]() no farta mam z tym dentystą , super fajny jest, napewno dobrze się zajmie moim uzębieniem. mąż się też tam zapisuje... o popatrz, czyli się dopasowała do koloru , no to superancko! mi się niewydaje naprawde, aby w 15 tyg to by się dzidzia tak wypchała... ja tak miałam przed ciążą i nadal czasem mam z jelitami- że górka mi wyskakuje twarda z jednej lub drugiej strony i jak się ją uciska to znika, bo to co w jelicie się przesuwa. byłam z tym u lekarki i powiedziała że tak, to jelito ( to było 2 lata temu) pewnie tak ci się robi, bo dzidzia rośnie i wszystkie organy w brzuchu się przesuwają. nie sądze aby taka mała dzidzia tak wypchała rączkę czy cokolwiek innego, pierwsze ruchy to przecież zwykle motylki i rybki bo tylko tyle najpierw czujemy - delikatne słabe uczucie. nie martw się w każdym razie!
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
I dla sprostowana nie chciałam nikogo urazić tu chodzi tylko o mnie ja nie mogę patrzeć tylko na swój. Mam jakoś manię na tym punkcie wszędzie widzę przyszłe mamusie ich brzuszki i to że maja obrączki na palcu i czuję się trochę gorsza.
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro ostatni dzień L4, a że czuję się już dobrze (przynajmniej teraz w domu
|
#4675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Pojawiam się tak późno, bo od rana nie było mnie w miejscu pracy. Tzn. pracowałam, ale miałyśmy "wyjście", no i nie było jak wejść na Wizaż. Nadrobiłam właśnie zaległości z dzisiaj - ale się rozgadałyście
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też bym się wkurzyła ichoć z natury nieśmaial jestem, na pewno w tym momencie bym nie wytrzymała (jak mnie coś wkurzy na maxa, to nie ma zmiłuj). Bardzo dobrze zrobiłaś. Choć wątpię, czy już tego nigdy nie powtórzą.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
Biedroneczka ale kochana psinka, zawsze taka chcialam ! Ale do bloku to nie bardzo
Mam swira na punkcie psiakow teraz juz nie ma miejsca na psa skoro bedzie maluch ehhh,ale moze kiedysKatarzinka hehe az tak sie nie przemeczam, a nie chce bezczynnie siedziec, czas chociaz szybko leci a Tz wroci to bedzie zadowolony bo on nie ma nerwow do tego jemu zostanie p[ozniej zrobienie gladzi gipsowej i wymalowanie ![]() Ja do Usg mam jeszcze... 10 dni kurde dlugo ![]() dzis jade bo skrocone jeansy,wkoncu bede miala gacie to chodzenia a nie ciagle rozpiete
|
|
#4677 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ładny brzucholek Cytat:
może maluszek, ja swojego czułam w 17 tygodniu na początku, mimo, ze to pierwsza ciąża
|
|
|
#4678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
I dla sprostowana nie chciałam nikogo urazić tu chodzi tylko o mnie ja nie mogę patrzeć tylko na swój. Mam jakoś manię na tym punkcie wszędzie widzę przyszłe mamusie ich brzuszki i to że maja obrączki na palcu i czuję się trochę gorsza.
|
|
|
|
#4680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze bedzie wszsytko dobrze, bo maleństwo Cię pochłonie bez reeszty i nie bedziesz juz się tym przejmować Cytat:
a powtórzyć na pewno powtórzą nie raz nie tylko mnie, ale własnie pomysłałam jak musiały mi tylek obrobic jak wysiadłam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

nic dziwnego, że sama z sobą walczę by wstać z łóżka 
, ale od dłuższego czasu podskoczyło mi do 110/75 i z tym da się żyć 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

Together forever

bardzo delikatnie ( to na pewno nie jelita) coś jakby łaskotanie, dotykanie, bąbelki , rybki w moim brzuchu................?

To będą bardzo dłuuuuugie 2 tygodnie....

chyba muszę po prostu przestać kupowac.....