|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI
a wlasnie a jak sie dogadujecei ze swoimi salami co do jedzienia ktore zostanie po weselu? ja nie robie porpawin i chetnei wiezlambym ciasto do domu za ktroe zaplacialam
|
|
|
|
#572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() dzis w pracy dostałam 2 bukiety po 10 róz ![]() liliputku dzieki za tyle rad nacytowałas ie mnie ze hoho![]() Cytat:
Powiedział mi,z e wczesniej tak nie przezywał tego slubi, ale teraz im blizej bardzo sie go boi. zarówno samego slubu jak i tego co będzie po nim. Tego jak bedzie z nami. Powiedział, ze ma jakąs traume przez swoich rodziców, ze przed oczami ma non stop sceny z dziecinstwa, z teraz (przeciez wzieli rozwód w marcu dopiero, a od kilki lat nie mieszkają juz razem). Jego siostry mówią, ze ona jak sie na nich napatrzyły to nigdy nie wezmą slubu is ie dziwiły, ze TZ sie zdecydował. ale TZ twierdzi, ze mnie kocha jednak bardzo sie obawia. Obawia sie, ze bedzie u niego tak samo. Chciałam wyciagnąc od niego co dokłądnie było, aby wiecej mi powiedział, ze moze to pomoze mu zrozumiec jak ma postepowac aby nasz związek by udany, ae to dla niego jakies doswiadczenie moze byc, ze przeciez to, ze jego rodzicom nie wyszło, nie oznacza ze i nam nie wyjdzie. ale TZ powiedział, ze nie powie mi tego. nie chce o tym rozmawiac... wiecie myslałam, ze mój TZ wcale nie przezywa tego slubu, ze nie panikuje tak jak ja, nie mysli o tym po nocach , a on to poprostu ukrywał. bał sie. Powiedział, ze czecko mu mówic o uczuciach, bo jakos nie potrafi. zapytałam sie go, czy chce tego slubu, powiedział ze tak, ale panicznie sie boi. Stwierdzilismy, ze postaramy sie aby teraz było jak najlepiej między nami. Wczoraj na wieczór Tz znowu mnie przytulił, ogladalismy w łozku do póxna filmy, rano dał mi buzi jak szłam do pracy, przytulił. A ja wiem jedno, chce sie starac ile tylko moge, aby TZ choc troche pozbył sie tych obaw. Mam nadzieje, ze kiedys uwierzy, ze między nami nie musi byc tak, jak u jego rodziców. Ze w koncu sie uspokoi, moze choc troche zapomni jak było między nimi. Kocham go i jestem tego pewna, tak samo jak tego, ze to włąsnie z nim chce byc. jestem razem 7,5 roku to tez o czyms swiadczy. To swiadczy,z e jednak potrafilismy stworzyc związek. wytrzymalismy w nim i teraz musmy o niego dbac. ps. Musiałam to komus napisac. juz mi troszke lepiej. |
|
|
|
|
#575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja zauważyłam ostatnio,że z tygodnia na tydzień kocham TŻ coraz mocniej
|
|
|
|
|
#577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jego rodzice sie kłuca strasznie i na każdym kroku sobie dogryzają i wytykają sobie wszystko już pare lat temu była mowa o rozwodzie ale tż tego nie wytrzymał i zrobił awanture rodzicom że zachowują sie jak dieci (nie wiem dokładnie jak to bylo bo tż też mie chce mi o tym mówić), a potem ojciec tż jechał autem po piwie i jego matka zadzwoniła na policje i zabrali mu prawko i na pół roku poszedł do aresztu i matka miała pół roku spokoju jak mówiła. Mój tż bardzo to przeżywa i strasznie sie boi żeby u nas tego nie było, też nie daje mi tego poznać ale ja wiem że te myśli go dręczą, a ja sie staram jak moge żeby mu pokazywać jak bardzo go kocham żeby wiedział że zawsze może na mnie liczyć. tż ma 3 braci a najmłodszy ma 6 lat i powiedzcie jakie to dziecko ma dzieciństwo jak ciągle tylko słyszy jak rodzice sie kłucą mój tż też sie w tych kłutniach wychował i boli go to bardzo
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, ciesze się że sobie to wyjaśniliście. W takiej sytuacji to strach jest naturalny. To nawet dobrze, że tak poważnie traktuje ten dzień, że martwi się. Dawaj mu dużą dawke miłosci codziennie a poleci na skrzydłach pod ołtarz
A te TZ
|
|
|
|
#580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie
od szefa ![]() Cytat:
Wiem tez, ze nie otworzył sie jeszcze przede mną do konca, ale nie wiem czy w ogóle to zrobi. te wspomnienia sa chyba dla niego zbyt bolesne, by o nich mówic. zreszta skoro jego siostry (20 lat i 17 lat) twierdza, ze przez to nigdy nie wezma slubu, to znaczy , ze te przezycia musiały byc bardzo cięzkie. Cytat:
chce mu pomóc. Chce by czuł sie przy mnie bezpiecznie, tak jak ja przy nim Tz rodzice od lat, nie mówia sobie nawet'czesc". Tz mi tego nie powiedział. tzn powiedział z 4 miesiace temu dopiero. Wszystko jakis czasu temu opowiedziała mi jego siostra. Mówiła, ze tez sie bardzo kochali a nagle koniec. I jeden drugiemu nie moze tego wybaczyc. TZ ojciec na dodatek ma inną kobiete od jakiegos czasu (ona tez jest po rozwodzie )
|
||
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki, czekam z niecierpliwoscia na relacje ze ślubów "naszych" Żoneczek
na rady tez:P im bliżej ślubu tym więcej stresu:P
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
a ja głupia myslałam, ze mu nie zalezy, ze nie kocha. miałam tyle obaw. Niepotrzebnie.
|
|
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej wszystko wyjaśnić przed ślubem niż potem dowiedzieć się czegoś po.
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wychowałam sie w rodzinie, gdzie nigdy nie było rozwodów, moi rodzice wcale sie nie kłócą. nie wiem jak to jest byc w sytuacji TZ. cięzko mi to zrozumiec, ale staram sie. a teraz jak znam obawy TZ bede sie starała podwójnie. |
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
no a juz myslalm ze sie do teog posunal kolega :p
fajeni ze sobie wyjasniliscie z Tz ja mam podobny problem tylko i u moich rodizco nie njalepiej i u mojego Tz trohce inaczje ale coz mam ndizje ze my stowryzmy zdorwa normlana roidzne na wieki |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz tylko, ze ty rozumiesz, ze u was nie musi byc tak jak u waszych rodziców. a mój TZ tak jak i jego siostru sa zdania, ze tak własnie bedzie jak i ich rodziców. Tz siostry dodatkowo (na szcscie TZ nie) twierdza, ze bez sensu jest kochac bo i tak sie człowiek potem bedzie kłócił, szarpał, nienawidził. ze teraz jest miłosc a za kilka lat bedzie nienawisc.
|
|
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A może w podróże poślubne pojechały... Nie pamiętam co mówiły czy jadą od razu czy nie?
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() |
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Normalnie mialam 11 stron do nadrobienia ![]() uufff ale nadrobiłam Madzia będzie dobrze ja też czekam na relację od żonek a tu cisza ![]() moja teściowa ma odemnie w ![]() Aha ponieważ moja grypa żołądkowa dośc długo trwała, postanowiliśmy z tż że zrobię sobie ten test czy jestem w ciąży, no i niestety okazało się że NIE i tz się troszkę zawiódł bo już myślała.... więc pocałowałam i przytuliłam miśka i powiedziałam że nic straconego i możemy się postarać także miałam dość ciekawy i przyjemny w miarę weekend ale tylko pod tym względem a dzisiaj rano tż powiedział mi że nie spał całą noc ( nawet nie zauważyłam tak mocno spałam) miał biegunke i bardzo go brzuch boli co nie dawało wogóle mu zmróżyć oka, biedny zaraził się ![]() AGUŚ CZEŚĆ MÓW SZYBKO , JAK TAM, JAK SIĘ CZUJESZ ??????????
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2009-04-27 o 13:00 |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie nawet nie pytałam co z jedzeniem zrobią jak zostanie. w sumie mam potem poprawiny wiec pewnie sie wiekszosc zje, ale czesc )oraz masa ciasta) napewno zostanie
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ty tu tak nie milcz, tylko zdawaj relacje wszytskie od soboty na to czekamy
|
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Żonko
|
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja mam w nosie co si estanie z podeschnietymmi wedlinami i rybami ze stolow ale chetnie bym wziela na niedzielne sniadanie ?;p???
cisato bo lasuchy z nas sa duze
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
kasiapruszków sala ma obowiązek dać Ci to co zostało
nawet jeśli masz poprawiny, coś tam zostanie, jesli powiedzą że nic nie zopstało to kucharki wzięły dla siebie - co się często zdarza. Niestety...agus czekamy : ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
a no wlasnie a czy pownnam im zaniesc jakeis opakowania czy to w ich gesti lezy
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie czytam ten artykuł. http://zdrowie.onet.pl/1553499,2040,...tyl_zycia.html myslicie, ze pary które są ze sobe te 6, 7, 8. itd lat przed slubem łatwiej potem sie rozchodzą?? Mi sie wydaje, ze nie. (moi rodzice byli ze soba 7 lat przed slubem). a jaka jest wasza opinia??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

ciekawe na ile zadziala...

Spokojnie, moze to stres TZ i dlatego tak sie zachowuje. Moim zdaniem powinnaś podejsć do tego poważnie , nie ma milczenia i czekania na zmianę. Mozesz strzelić foszka ale jakies ,,półsłowka" sa dobre dla małolatów,a nie dla NARZECZONYCH!
. Ja zauważyłam ostatnio,że z tygodnia na tydzień kocham TŻ coraz mocniej