|
|
#4681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
o wosku też pamiętam...jak wrócę to zdam relacje jak było
|
|
|
|
|
|
#4682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i oczywiście.. może byc tak, że proszki nie będą potrzebne i wosk też hiih.. ale jak to ja zawsze powtarzam.. że nie zaszkodzi być przezornym
|
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Wszystkim,
zapewne mnie nie znacie, ponieważ nie zaglądam w zasadzie na forum. Nie mam w ogóle na nic czasu - praca, szkoła i jeszcze mam zamiar się bronić w tym pięknym roku ;-) Aparat mam od grudnia 2008 roku - tylko górę, a dziś idę na założenie dołu i niestety cementu na szóstkach :-(Jak na razie najgorzej wspominam separacje - aparat pikuś, co miesięczne wizyty - pikuś, jak trochę boli tzn, że aparat się sprawdza ![]() ale ta separacja W pt. również miałam taką głupią sytuację, ponieważ na gorze mam porcelanę i jak moja orto zakładała mi "krewetki" (nosze takie metalowe ligaturki, ponieważ wyglądają dla mnie lepiej niż zżółknięte białe :-/), chyba ukruszyła mi zamek na kle. Zauważyłam to dopiero wieczorem w domu jak myłam zęby przed snem nicią dentystyczną - wtedy oglądam zęby ;-) Wiem, że nie stało się to wcześniej, bo pamiętam jak wyciądałam coś białego po wyzycie, ale myślałam, że to jakiś paproch mi wleciał Co mi radzicie, mam jej powiedzieć, że to przez nią, ale nie sądzę, że przejdzie i tak będę musiała płacić za nowy zame. Co prawda on się lekko ukruszył i drut się trzyma bez problemu, no ale jest ukruszony.Proszę o podowiedź jak to z nią najlepiej rozegrać ;-) P.S Czy nie głupio wyglada Waszym zdaniem takie połączenie góra porcelana dół metal? Nie mogę na dół założyć porcelany, bo nie wytrzyma niestety. |
|
|
|
|
#4684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do zamka.. to wydaje mi się, że może założy Ci darmo więc nie będziesz musiała się jej tłumaczyć..
|
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Raczkowanie
|
ja też się kwalifikuję do aparaciku
Edytowane przez AniaBielsko Czas edycji: 2010-12-11 o 01:06 |
|
|
|
|
#4686 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
O 17.30 jestem umówiona na założenie dołu ![]() Właśnie moja orto powiedziała, że nie mogę mieć porcelanowego na dole, ponieważ jej się będzie ciężko pracować na nim i może mi założyć łączony 1,2 w porcelanie a reszta metal - co dla mnie jej bezsensu, więc już wole założyć cały metal, tylko mam jakieś mieszane uczucie jak to wyglądać będzie. Jakieś teraz mam wątpliwości :-/ |
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
nie tak dawno, ale duzo duzo postow dalej
wiec zadzwonilam do orto i ona mowi ze spoko luz ze koronka po zakonczeniu leczenia...bo moze mi ja aparacikiem poniszczyc...a ze pol ząbka jest doklejone to ona moze na tym dzialac co jest...ale ostatnio bardzo mi reagują ząbki na zimno, ciepło, wiatr...czy ktos zna jakas dobra paste na to...?? i czy ktos stosowal BIOREPAIR...co niby?? naprawia szkliwojuz sie nie moge doczekac tego aparacika heheheh
|
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale może ktoś jeszcze coś poleci.. bo chyba pasta ELMEX była tu jeszcze proponowana
|
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
mam pytanie odnośnie ligaturek , czy białe gumki które przebarwiły się np od picia kawy można jakoś wybielić znacie jakieś sposoby ?
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Przyczajenie
|
no nic trudno ;/ poszłabym wymienić ale orto gdzieś wyjechała a nie wygląda to ładnie :/
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
zróbcie nowy temat bo 150+ stron to już dużo xd
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
#4693 |
|
Rozeznanie
|
baby produkujecie
![]() a u mnie nuda.. czekam w dalszym ciągu na aparat cóż. mam nadzieję,że się doczekam.
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
|
kolejną część wątku zakłada się, gdy liczba postów przekroczy 5000, więc jeszcze trochę nam zostało
![]() A mi się chyba oderwał haczyk na wyciągi - bo ten drucik dookoła zamka na którym haczyk był zaczepiony jest, a haczyka nie ma to chyba że się jakoś tak sprytnie podwinął że go nie widzę zaraz to oblukam dokładniej
|
|
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
może być ok 5000 postów z tego co pamiętam hiih
![]() papryka nam zakładała cz. V więc może i VI stworzy
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
Hotgirl ważne że Ty wiesz, że to nie głupota!!
1000days tylko pozazdrościć takiej pewności i rzecz jasna szczęscia dziewczyny ![]() :roll eyes:Tyle się Was naczytałam o tych snach, że mi się dziś śniło, że miałam proste ząbki, ale w ogole nie pasowały do mnie :P AniaBielsko lepiej chwile głupkowato wyglądać aaa później piękne ząbki mieć, czyż nie? ![]() ![]() ![]() 1405 mój tata na wrażliwe ząbki używa sensodyne lub lacalut, ale z tej pierwszej jest bardziej zadowolony ale to chyba też indywidualna sprawa, wiec ciezko cos polecic :< trzeba próbować ![]() Wyluzuj że się doczekamy!! ![]() ![]()
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
Widzicie co orto to inne zdanie. Ja mam górę kryształowa i taki sam raczej dół chcę mieć, a moja orto namawiała mnie na metal. heheheh jednak jej argumentem nie było to, że jest mocniejszy, lepszy itp tylko, żebym kaskę oszczędziła. Może któraś z Was czytała jakiś w miarę obiektywny artykuł dotyczący porównania leczenia tymi dwoma aparatami.
Z separacją jakoś żyję - jutro zakładam dół A listerine stay white... bbrrrr jak dla mnie to oblecha ...
|
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
No to teraz chyba mogę do was dołączyć
23 maja idę na wyrywanie górnej piątki, a 28 zakładam aparacik-góra nie mogę nadal uwierzyć, że w końcu moje marzenie się ziści. Miałam różne przygody z zębami, nie wszystkie dobrze się kończyły, ale cóż... Teraz nareszcie doprowadzę sprawę do końca! ![]() ![]() Tak więc witam was przygarniecie ? ;P
Razem: 22.02.2008r. ![]() najszczęśliwsza. Edytowane przez dzastairasta Czas edycji: 2009-04-27 o 17:45 |
|
|
|
|
#4699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi strasznie reagują na słodycze, zwłaszcza na czekoladę. brrr... boję się co to będzie, jak mi aparat założą, na te moje "mocne" zęby przy robieniu odcisków myślałam, że mi powypadają
|
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zeby tez sa bardzo wrazliwe na zimno, a na czekolade to juz w ogole...
Mialam dzis wstawic zdj moich zabkow, ale dzis nie da rady. Po prostu nie wyrabiam sie dzis z czasem. Tylko na chwile weszlam na wizaz Przepraszam was dziewczyny, postaram sie jutro
|
|
#4701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i jestem już po standardowo aparacik metalowy z pierścieniami na szóstkach, do tego rurkę na prawej siódemce, łuk mam 14 a ligaturki mam niestety przezroczyste (nie wiem dlaczego, ale nie ważne) i co gorsza na trzy miesiące mam założony łuk podniebienny fotki wstawie może później jak wyjdą możliwe....
|
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
Za 5 stron nowy watek gaduły Ja to jestem pechowa.. Dziś rozwaliłam sobie kolano w nodze, którą miałam na śrubach . I do tego prawy nadgarstek sobie rozwaliłam tak porządnie.. babcia mnie opatrzyła, zawinęła rączkę, no i po powrocie do domu przyszło mi jechać na dodatkowe zajęcia.. A, że bstok rozkopany, korki, to i policjanci ruchem kierują.. I tak o to na jednym ze skrzyżowań drapałam się po głowie, a moja zawinięta prawa ręka z daleka wygląda jakby była w gipsie, no i pan policjant tak na mnie dziwnie popatrzył i pogroził paluszkiem.. No to ja co? Wyszczerzyłam mu drutexa.. Gościu uśmiechnął się i puścił mi oczko.. Pewno wziął mnie za jakieś dziecko wojny
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś kupiłam BioRepair, została mi polecona (podobno dobra) zobaczymy czy będą jakieś efekty. To cudko pomaga w zwalczaniu niewielkich, niewidoczne gołym okiem uszkodzeń, które powstają codziennie przy piciu, jedzeniu - takich których nie unikniemy, więc warto stosować taką paste
|
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje o matko to miałaś nie zła przygodę z wyjątkiem tych obrażeń
|
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Rozeznanie
|
bastylianka doooczekamy się
a ja jutro do dentysty ![]() aj stracha mam,ale to zawsze będzie doobrze.---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- smiechotka
|
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
Boli, piecze i w ogóle
. Maturę będę pisać z strupem na pół ręki A w ogóle to jeszcze miałam fajną sytuację . Przed angolem sobie siedzieliśmy i kolega przyszedł z kolegą, no i ja tam opowiadam jaka to ze mnie sierota, a ten drugi tak jakoś się dziwnie na mnie patrzy.. ja se myślę, okej, pewnie ma mnie za idiotkę, że taka łamaga i w ogóle.. Ale tak po chwili zrozumiałam, że on mi się patrzy wprost na zęby.. No to co? Wyszczerz.. A jego reakcja? taaki sam wyszczerz w moją stronę . No i doszło do mnie, że on po prostu ma już 'zboczenie'.. Miał piękny szafir na górze i dole.I od razu mówię, że jeżeli ktoś się zastanawia nad kosmetycznym, niech bierze szafir, bo jest naprawdę o wiele mniej widoczny niż porcelana.
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-04-27 o 19:52 |
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
Ja rowniez musze sie pochwalic, ze jutro wybieram sie na pierwsza wizyte do orto. Troche sie boje... chociaz od kilku lat nosze aparat ruchomy i juz mam dosc.. Czy moze mi ktoras z Was powiedziec jak to sie ma w porownaniu z aparatem ruchomym, czy jest duzo wygodniej, czy bardzo boli![]() I takie tam potrzebne informacje..
|
|
|
|
|
#4708 |
|
Raczkowanie
|
Och, dziewczyny, przygody macie ciekawe
![]() .Ja dzisiaj byłam na wizycie, gumasy wzięłam turkusowe (jak ostatnio zresztą), ale to tylko ze względu na to, że wyjeżdżam, a ten kolorem jest dla mnie najlepszy . A miksa nie mogłam wziąć, mimo że chciałam , bo łańcuszek mam od dwójki aż do pierścienia... wyglądałabym co najmniej dziwnie ![]() .A, i sytuacja z wizyty: orto mi podkręca druta, podkręca, podkręca, a w momencie gdy stwierdziłam, że zaraz będę krzyczeć zrobiłam wielkie oczy, na co moja orto: [O] - Te, Martucha, za mocno może? Poluzować? [Ja] - Nie, nie.. twarda jestem, wytrzymam... [O] - Tiaaa... sado-macho. ![]() ![]() No, czytam Was dzielnie, mimo że z trudem nadążam nad Waszą produkcją, haha. Pozdrawiam Was gorąco i powodzenia w noszeniu naszych drutexów .
|
|
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
smiechotka no tak,ale nie każdy może sobie pozwolić na szafir wkońcu większe koszta.
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
A ja postanowiłam za przykładem smv (swoją drogą gdzież to nam się zapodziałaś
) stworzyć filmik z postępami w leczeniu orto. Moje wypociny można oglądać na moim blogu (link w podpisie) Tylko coś mi się popsuło z muzyczką i nic niestety nie słychać a taką fajną piosenkę wybrałam... Zapraszam do oglądania
![]() Goniowe karteczki quillingowe soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul ![]() Edytowane przez ~Gonia~ Czas edycji: 2009-04-27 o 20:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

fot0: #
i niestety cementu na szóstkach :-(

ze koronka po zakonczeniu leczenia...bo moze mi ja aparacikiem poniszczyc...a ze pol ząbka jest doklejone to ona moze na tym dzialac co jest...
naprawia szkliwo

przy robieniu odcisków myślałam, że mi powypadają
szafir na górze i dole.
I takie tam potrzebne informacje..
a taką fajną piosenkę wybrałam...