Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-27, 11:21   #4681
elinka20
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
rozgwiazda aaaaaaaaa... to dziś zakladasz.. hmmm.. szybka rada: nie zapomnij wosku! i miej na noc proszki przeciwbólowe.. to powinno starczyc
wielkie dzięki za rade proszki przeciwbólowe mam już przygotowane dwie paczki Ibuprom MAX mam nadzieje że wystarczy o wosku też pamiętam...jak wrócę to zdam relacje jak było
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 12:08   #4682
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
wielkie dzięki za rade proszki przeciwbólowe mam już przygotowane dwie paczki Ibuprom MAX mam nadzieje że wystarczy o wosku też pamiętam...jak wrócę to zdam relacje jak było
no to czekam po powrocie na relacje
no i oczywiście.. może byc tak, że proszki nie będą potrzebne i wosk też hiih.. ale jak to ja zawsze powtarzam.. że nie zaszkodzi być przezornym
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 13:16   #4683
MSdrucia
Przyczajenie

Question Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cześć Wszystkim,

zapewne mnie nie znacie, ponieważ nie zaglądam w zasadzie na forum.
Nie mam w ogóle na nic czasu - praca, szkoła i jeszcze mam zamiar się bronić w tym pięknym roku ;-)

Aparat mam od grudnia 2008 roku - tylko górę, a dziś idę na założenie dołu i niestety cementu na szóstkach :-(

Jak na razie najgorzej wspominam separacje - aparat pikuś, co miesięczne wizyty - pikuś, jak trochę boli tzn, że aparat się sprawdza
ale ta separacja w pt. miałam założoną na dól i boli mnie cała żuchwa, aż do gardła

W pt. również miałam taką głupią sytuację, ponieważ na gorze mam porcelanę i jak moja orto zakładała mi "krewetki" (nosze takie metalowe ligaturki, ponieważ wyglądają dla mnie lepiej niż zżółknięte białe :-/), chyba ukruszyła mi zamek na kle. Zauważyłam to dopiero wieczorem w domu jak myłam zęby przed snem nicią dentystyczną - wtedy oglądam zęby ;-) Wiem, że nie stało się to wcześniej, bo pamiętam jak wyciądałam coś białego po wyzycie, ale myślałam, że to jakiś paproch mi wleciał Co mi radzicie, mam jej powiedzieć, że to przez nią, ale nie sądzę, że przejdzie i tak będę musiała płacić za nowy zame. Co prawda on się lekko ukruszył i drut się trzyma bez problemu, no ale jest ukruszony.

Proszę o podowiedź jak to z nią najlepiej rozegrać ;-)

P.S
Czy nie głupio wyglada Waszym zdaniem takie połączenie góra porcelana dół metal? Nie mogę na dół założyć porcelany, bo nie wytrzyma niestety.
MSdrucia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 13:29   #4684
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MSdrucia Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim,

zapewne mnie nie znacie, ponieważ nie zaglądam w zasadzie na forum.
Nie mam w ogóle na nic czasu - praca, szkoła i jeszcze mam zamiar się bronić w tym pięknym roku ;-)

Aparat mam od grudnia 2008 roku - tylko górę, a dziś idę na założenie dołu i niestety cementu na szóstkach :-(

Jak na razie najgorzej wspominam separacje - aparat pikuś, co miesięczne wizyty - pikuś, jak trochę boli tzn, że aparat się sprawdza
ale ta separacja w pt. miałam założoną na dól i boli mnie cała żuchwa, aż do gardła

W pt. również miałam taką głupią sytuację, ponieważ na gorze mam porcelanę i jak moja orto zakładała mi "krewetki" (nosze takie metalowe ligaturki, ponieważ wyglądają dla mnie lepiej niż zżółknięte białe :-/), chyba ukruszyła mi zamek na kle. Zauważyłam to dopiero wieczorem w domu jak myłam zęby przed snem nicią dentystyczną - wtedy oglądam zęby ;-) Wiem, że nie stało się to wcześniej, bo pamiętam jak wyciądałam coś białego po wyzycie, ale myślałam, że to jakiś paproch mi wleciał Co mi radzicie, mam jej powiedzieć, że to przez nią, ale nie sądzę, że przejdzie i tak będę musiała płacić za nowy zame. Co prawda on się lekko ukruszył i drut się trzyma bez problemu, no ale jest ukruszony.

Proszę o podowiedź jak to z nią najlepiej rozegrać ;-)

P.S
Czy nie głupio wyglada Waszym zdaniem takie połączenie góra porcelana dół metal? Nie mogę na dół założyć porcelany, bo nie wytrzyma niestety.
jeśli chodzi czy głupio wygkąda czy nie.. to moim zdaniem normalnie.. czasem tak jest, że są oba inne.. tylko jeszcze kwestia czy orto będzie Ci chciała załozyć metal na dól.. bo czasem orto twierdzą, że np. nie jest wskazane nosić jednego takiego a drugiego takiego...
a co do zamka.. to wydaje mi się, że może założy Ci darmo więc nie będziesz musiała się jej tłumaczyć..
Stary 2009-04-27, 13:33   #4685
AniaBielsko
Raczkowanie

ja też się kwalifikuję do aparaciku

Edytowane przez AniaBielsko
Czas edycji: 2010-12-11 o 01:06
AniaBielsko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 13:38   #4686
MSdrucia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
jeśli chodzi czy głupio wygkąda czy nie.. to moim zdaniem normalnie.. czasem tak jest, że są oba inne.. tylko jeszcze kwestia czy orto będzie Ci chciała załozyć metal na dól.. bo czasem orto twierdzą, że np. nie jest wskazane nosić jednego takiego a drugiego takiego...
a co do zamka.. to wydaje mi się, że może założy Ci darmo więc nie będziesz musiała się jej tłumaczyć..
Mam taką nadzieję, bo w sumie to ona mi tam coś zrobiła, ja uważam na niego jak mogę a tu bach idziesz do orto na wizytę i możesz wyjść ze złamanym zamkiem. Dziś z nią o tym pogadam.

O 17.30 jestem umówiona na założenie dołu
Właśnie moja orto powiedziała, że nie mogę mieć porcelanowego na dole, ponieważ jej się będzie ciężko pracować na nim i może mi założyć łączony 1,2 w porcelanie a reszta metal - co dla mnie jej bezsensu, więc już wole założyć cały metal, tylko mam jakieś mieszane uczucie jak to wyglądać będzie. Jakieś teraz mam wątpliwości :-/
MSdrucia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 13:40   #4687
1405
Raczkowanie

nie tak dawno, ale duzo duzo postow dalej pisalam o tej mojej jedynce co jest zlamana i nie wiem czy na nia aparat...
wiec zadzwonilam do orto i ona mowi ze spoko luz ze koronka po zakonczeniu leczenia...bo moze mi ja aparacikiem poniszczyc...a ze pol ząbka jest doklejone to ona moze na tym dzialac co jest...

ale ostatnio bardzo mi reagują ząbki na zimno, ciepło, wiatr...czy ktos zna jakas dobra paste na to...?? i czy ktos stosowal BIOREPAIR...co niby??naprawia szkliwo????

juz sie nie moge doczekac tego aparacika heheheh
z - umiejetność trzymania języka za zębami.

Wystarczy, że zaczniesz kreować swoją rzeczywistość tak, jak tego chcesz...
1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 14:10   #4688
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1405 Pokaż wiadomość
nie tak dawno, ale duzo duzo postow dalej pisalam o tej mojej jedynce co jest zlamana i nie wiem czy na nia aparat...
wiec zadzwonilam do orto i ona mowi ze spoko luz ze koronka po zakonczeniu leczenia...bo moze mi ja aparacikiem poniszczyc...a ze pol ząbka jest doklejone to ona moze na tym dzialac co jest...

ale ostatnio bardzo mi reagują ząbki na zimno, ciepło, wiatr...czy ktos zna jakas dobra paste na to...?? i czy ktos stosowal BIOREPAIR...co niby??naprawia szkliwo????

juz sie nie moge doczekac tego aparacika heheheh
ja mogę polecić SENSODYNE fluor.. osobiście mi pomogła więc polecam ale może ktoś jeszcze coś poleci.. bo chyba pasta ELMEX była tu jeszcze proponowana
Stary 2009-04-27, 14:21   #4689
Agniesiaxxx
Przyczajenie

Hej wszystkim mam pytanie odnośnie ligaturek , czy białe gumki które przebarwiły się np od picia kawy można jakoś wybielić znacie jakieś sposoby ?
Agniesiaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 14:26   #4690
hotgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agniesiaxxx Pokaż wiadomość
Hej wszystkim mam pytanie odnośnie ligaturek , czy białe gumki które przebarwiły się np od picia kawy można jakoś wybielić znacie jakieś sposoby ?

raczej tego nie cofniesz
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 14:28   #4691
Agniesiaxxx
Przyczajenie

no nic trudno ;/ poszłabym wymienić ale orto gdzieś wyjechała a nie wygląda to ładnie :/
Agniesiaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 15:16   #4692
skyman
Raczkowanie

GG do skyman

zróbcie nowy temat bo 150+ stron to już dużo xd
Debile nie widzicie jak wszystko można stracić
Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..."

skyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 15:29   #4693
Wyluzuj
Rozeznanie

baby produkujecie
a u mnie nuda.. czekam w dalszym ciągu na aparat cóż.
mam nadzieję,że się doczekam.

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 15:32   #4694
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skyman Pokaż wiadomość
kolejną część wątku zakłada się, gdy liczba postów przekroczy 5000, więc jeszcze trochę nam zostało

A mi się chyba oderwał haczyk na wyciągi - bo ten drucik dookoła zamka na którym haczyk był zaczepiony jest, a haczyka nie ma to chyba że się jakoś tak sprytnie podwinął że go nie widzę zaraz to oblukam dokładniej

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 15:33   #4695
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skyman Pokaż wiadomość
może być ok 5000 postów z tego co pamiętam hiih
papryka nam zakładała cz. V więc może i VI stworzy
Stary 2009-04-27, 16:48   #4696
bastylianka
Raczkowanie

Hotgirl ważne że Ty wiesz, że to nie głupota!! 1000days tylko pozazdrościć takiej pewności i rzecz jasna szczęscia dziewczyny :roll eyes:

Tyle się Was naczytałam o tych snach, że mi się dziś śniło, że miałam proste ząbki, ale w ogole nie pasowały do mnie :P

AniaBielsko lepiej chwile głupkowato wyglądać aaa później piękne ząbki mieć, czyż nie?

1405 mój tata na wrażliwe ząbki używa sensodyne lub lacalut, ale z tej pierwszej jest bardziej zadowolony ale to chyba też indywidualna sprawa, wiec ciezko cos polecic :< trzeba próbować

Wyluzuj że się doczekamy!!
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 17:16   #4697
ksylwia
Zadomowienie

Widzicie co orto to inne zdanie. Ja mam górę kryształowa i taki sam raczej dół chcę mieć, a moja orto namawiała mnie na metal. heheheh jednak jej argumentem nie było to, że jest mocniejszy, lepszy itp tylko, żebym kaskę oszczędziła. Może któraś z Was czytała jakiś w miarę obiektywny artykuł dotyczący porównania leczenia tymi dwoma aparatami.

Z separacją jakoś żyję - jutro zakładam dół

A listerine stay white... bbrrrr jak dla mnie to oblecha ...
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 17:43   #4698
dzastairasta
Raczkowanie

No to teraz chyba mogę do was dołączyć 23 maja idę na wyrywanie górnej piątki, a 28 zakładam aparacik-góra nie mogę nadal uwierzyć, że w końcu moje marzenie się ziści. Miałam różne przygody z zębami, nie wszystkie dobrze się kończyły, ale cóż... Teraz nareszcie doprowadzę sprawę do końca!

Tak więc witam was przygarniecie ? ;P

Razem: 22.02.2008r.

najszczęśliwsza.

Edytowane przez dzastairasta
Czas edycji: 2009-04-27 o 17:45
dzastairasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 17:51   #4699
kropka1
Raczkowanie

Cytat:

dzisiaj kupiłam sensodyne fluor i jak się okaże, że działa, to dam znać mi strasznie reagują na słodycze, zwłaszcza na czekoladę. brrr... boję się co to będzie, jak mi aparat założą, na te moje "mocne" zęby przy robieniu odcisków myślałam, że mi powypadają
kropka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 18:13   #4700
klada
Zakorzenienie

Moje zeby tez sa bardzo wrazliwe na zimno, a na czekolade to juz w ogole...
Mialam dzis wstawic zdj moich zabkow, ale dzis nie da rady. Po prostu nie wyrabiam sie dzis z czasem. Tylko na chwile weszlam na wizaz
Przepraszam was dziewczyny, postaram sie jutro
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 18:48   #4701
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
no to czekam po powrocie na relacje
no i oczywiście.. może byc tak, że proszki nie będą potrzebne i wosk też hiih.. ale jak to ja zawsze powtarzam.. że nie zaszkodzi być przezornym

No i jestem już po znaczy się po wizycie u orto. i założeniu góry więc zdaje relacje standardowo aparacik metalowy z pierścieniami na szóstkach, do tego rurkę na prawej siódemce, łuk mam 14 a ligaturki mam niestety przezroczyste (nie wiem dlaczego, ale nie ważne) i co gorsza na trzy miesiące mam założony łuk podniebienny i to jest nie znośne z tego wszystkiego... fotki wstawie może później jak wyjdą możliwe....
Stary 2009-04-27, 18:57   #4702
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
No i jestem już po znaczy się po wizycie u orto. i założeniu góry
Gratulacje .
Za 5 stron nowy watek gaduły .

Ja to jestem pechowa.. Dziś rozwaliłam sobie kolano w nodze, którą miałam na śrubach . I do tego prawy nadgarstek sobie rozwaliłam tak porządnie.. babcia mnie opatrzyła, zawinęła rączkę, no i po powrocie do domu przyszło mi jechać na dodatkowe zajęcia.. A, że bstok rozkopany, korki, to i policjanci ruchem kierują.. I tak o to na jednym ze skrzyżowań drapałam się po głowie, a moja zawinięta prawa ręka z daleka wygląda jakby była w gipsie, no i pan policjant tak na mnie dziwnie popatrzył i pogroził paluszkiem.. No to ja co? Wyszczerzyłam mu drutexa.. Gościu uśmiechnął się i puścił mi oczko.. Pewno wziął mnie za jakieś dziecko wojny

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:09   #4703
tewa1259
Zadomowienie

Cytat:
i czy ktos stosowal BIOREPAIR...co niby??naprawia szkliwo????

ja dziś kupiłam BioRepair, została mi polecona (podobno dobra) zobaczymy czy będą jakieś efekty.
To cudko pomaga w zwalczaniu niewielkich, niewidoczne gołym okiem uszkodzeń, które powstają codziennie przy piciu, jedzeniu - takich których nie unikniemy, więc warto stosować taką paste
tewa1259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:29   #4704
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Gratulacje .
Za 5 stron nowy watek gaduły .

Ja to jestem pechowa.. Dziś rozwaliłam sobie kolano w nodze, którą miałam na śrubach . I do tego prawy nadgarstek sobie rozwaliłam tak porządnie.. babcia mnie opatrzyła, zawinęła rączkę, no i po powrocie do domu przyszło mi jechać na dodatkowe zajęcia.. A, że bstok rozkopany, korki, to i policjanci ruchem kierują.. I tak o to na jednym ze skrzyżowań drapałam się po głowie, a moja zawinięta prawa ręka z daleka wygląda jakby była w gipsie, no i pan policjant tak na mnie dziwnie popatrzył i pogroził paluszkiem.. No to ja co? Wyszczerzyłam mu drutexa.. Gościu uśmiechnął się i puścił mi oczko.. Pewno wziął mnie za jakieś dziecko wojny

dziękuje
o matko to miałaś nie zła przygodę z wyjątkiem tych obrażeń
Stary 2009-04-27, 19:42   #4705
Wyluzuj
Rozeznanie

bastylianka doooczekamy się
a ja jutro do dentysty
aj stracha mam,ale to zawsze będzie doobrze.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

smiechotka sierotka.

Stary 2009-04-27, 19:51   #4706
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
o matko to miałaś nie zła przygodę z wyjątkiem tych obrażeń
Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość

smiechotka sierotka.
Boli, piecze i w ogóle . Maturę będę pisać z strupem na pół ręki

A w ogóle to jeszcze miałam fajną sytuację . Przed angolem sobie siedzieliśmy i kolega przyszedł z kolegą, no i ja tam opowiadam jaka to ze mnie sierota, a ten drugi tak jakoś się dziwnie na mnie patrzy.. ja se myślę, okej, pewnie ma mnie za idiotkę, że taka łamaga i w ogóle.. Ale tak po chwili zrozumiałam, że on mi się patrzy wprost na zęby.. No to co? Wyszczerz.. A jego reakcja? taaki sam wyszczerz w moją stronę . No i doszło do mnie, że on po prostu ma już 'zboczenie'.. Miał piękny szafir na górze i dole.
I od razu mówię, że jeżeli ktoś się zastanawia nad kosmetycznym, niech bierze szafir, bo jest naprawdę o wiele mniej widoczny niż porcelana.

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

Edytowane przez smiechotka
Czas edycji: 2009-04-27 o 19:52
smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:59   #4707
evebeve88
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny Ja rowniez musze sie pochwalic, ze jutro wybieram sie na pierwsza wizyte do orto. Troche sie boje... chociaz od kilku lat nosze aparat ruchomy i juz mam dosc.. Czy moze mi ktoras z Was powiedziec jak to sie ma w porownaniu z aparatem ruchomym, czy jest duzo wygodniej, czy bardzo boli I takie tam potrzebne informacje..
evebeve88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 20:09   #4708
Aishwarya0
Raczkowanie

Och, dziewczyny, przygody macie ciekawe .

Ja dzisiaj byłam na wizycie, gumasy wzięłam turkusowe (jak ostatnio zresztą), ale to tylko ze względu na to, że wyjeżdżam, a ten kolorem jest dla mnie najlepszy . A miksa nie mogłam wziąć, mimo że chciałam , bo łańcuszek mam od dwójki aż do pierścienia... wyglądałabym co najmniej dziwnie .

A, i sytuacja z wizyty:
orto mi podkręca druta, podkręca, podkręca, a w momencie gdy stwierdziłam, że zaraz będę krzyczeć zrobiłam wielkie oczy, na co moja orto:
[O] - Te, Martucha, za mocno może? Poluzować?
[Ja] - Nie, nie.. twarda jestem, wytrzymam...
[O] - Tiaaa... sado-macho.

No, czytam Was dzielnie, mimo że z trudem nadążam nad Waszą produkcją, haha. Pozdrawiam Was gorąco i powodzenia w noszeniu naszych drutexów .

Mera Baadshah!
Aishwarya0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 20:30   #4709
Wyluzuj
Rozeznanie

smiechotka no tak,ale nie każdy może sobie pozwolić na szafir wkońcu większe koszta.

Stary 2009-04-27, 20:30   #4710
~Gonia~
Rozeznanie

A ja postanowiłam za przykładem smv (swoją drogą gdzież to nam się zapodziałaś ) stworzyć filmik z postępami w leczeniu orto. Moje wypociny można oglądać na moim blogu (link w podpisie) Tylko coś mi się popsuło z muzyczką i nic niestety nie słychać a taką fajną piosenkę wybrałam...

Zapraszam do oglądania

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul

Edytowane przez ~Gonia~
Czas edycji: 2009-04-27 o 20:34
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości