|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
no wiec Lusmarijko jestem i moge ci juz napisac co mi samej sie w Krk najbardziej podoba
![]() przede wszystkim Rynek i uliczki - mozecie obejsc wszystkie i stwierdzic, ktora wy najbardziej lubicie. u mnie chyba #1 jest Kanonicza - bardzo klimatyczna, a obok niej plac Marii Magdaleny i widok na kosciol Piotra i Pawla (w ktorym sa wieczorami koncerty, a w dzien mozna popatrzec na wahadlo Foucault) - lubie to miejsc )tak jak pisala Chilanes mozeciez wejsc na wieze kosciola Mariackiego (tylko jak traficie ze akurat bedzie taka mozliwosc) zeby popatrzec na panorame miasta. ale panorame mozecie tez ogladnac z ktoregos kopca (Kosciuszki - najbardziej oblegany, platne wejscie, pewno beda tlumy; Pilsudskiego - najwiekszy kopiec, mozna na niego isc spacerkiem spod ZOO, wstep jak najbardziej bezplatny, bardzo go lubie; Kraka - to calkiem niedaleko mnie, obok bylego obozu Plaszow, gdzie krecono Liste Schindlera, rowniez bezplatny i rowniez bardzo lubie ) sa jeszcze dwie inne alternatywy na ogladniecie panoramy miasta: albo z Diabelskiego Mlynu przy Rondzie Grunwladzkim (wlasnie postawili tam fajny lunapark - cos czuje, ze TZ mnie tam niebawem wyciagnie![]() , albo mozecie tez ogarnac cale miasto z miejscowej 'nowosci' - platforma widokowa ktora unosi sie do gory na 150 metrow podczepiona do wielkiego balonu na tym jeszcze nie bylismy, ale TZ tez ma wielka ochote i nawet nie ze wzgledu, ze widok na miasto - bardziej go fakt uniesienia sie do gory balonem kreci ![]() jakbyscie sie chcieli poopalac i polenic na trawce to albo bulwary pod Wawelem (pewno beda dzikie tlumy jak zawsze z reszta, wiec przy weekendzie majowym tym bardziej...) albo na Bloniach - to miejsce ja sama polecam, uwielbiam lezec na srodku Bloni i sie wygrzewac w sloncu tam dla pasjonatow - skala Papieza.... ![]() polecam udac sie do Tynca opactwo benedyktynow, sklepik z ich wyrobami, restuaracja i przede wszystkim kosciol - miejsce mojego slubu ![]() a no i Wawel - aczkolwiek to juz do waszej decyzji zostaje czy zwiedzac go dokladnie czy pobieznie (mnie zamki nie kreca, wiec ograniczylabym sie do dziedzinca, krypt itp )a jak lubicie takie rzeczy to mozecie jechac na wycieczke do kopalni w Wieliczce ![]() a no i Kazimierz - jak lubicie to synagogi, a jak nie to knajpy a na ulicy Waskiej do ogladniecie budynek mojego bylego LO (ale to dla pasjnoatow i jak bedziecie wieczorem to koniecznie idzcie na zapiekanki z okraglaka na Placu Nowym moj obowiazkowy punkt programu (i cichy zabojca diety )aaa i jeszcze jest Nowa Huta... ostatnio bardzo popularne miejsce zwiedzania wsrod obcokrajowcow (szczegolnie wycieczki Crazy Guides ). no bedziecie sie musieli na cos zdecydowac bo jak macie tylko weekend to raczej nie zdazycie wszystkiego obleciec ![]() Cytat:
na razie bedzie ze swoja kocia mama przez jakies 2 miechy. ale to nie znaczy, ze nie bede go dogladac czy rosnie jak nalezy po pierwszym miesiacu przywioze mu juz taka karme dla malych kociaczkow, bo juz bedzie sie przestawial z mleka na konkretniejsze papu. i trzeba go bedzie pare razy odrobaczyc, ciocia nauczy go tez mam nadzieje kuwetkowania i gdzies tak koncem czerwca przywieziemy go do nas mam nadzieje, ze znajda z Beniem wspolny jezyk ![]() Cytat:
i wcale nie odczuwamy zadnej rutyny,kochamy sie coraz mocniej i nie mamy zadnej watpliwosci, ze chcemy ze soba byc i ze chcemy zalozyc razem rodzine Tancerko po raz kolejny szczere kondolencje z powodu posiadania takiego szwagra ![]() ja wlasnie od gina wrocilam z nowym zapasem pigul. a zaraz TZ do mnie przyjedzie, bo dzis sie wczesniej z pracy urwal
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-27 o 14:13 |
||
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja wróciłam dziś na stancję i mam trochę czasu żeby popisac tutaj bo w domku to nigdy nie mam jak... Piękny był u mnie weekend Chociaż nie pojechaliśmy do tej Krynicy... Ale za to w sobotę sobie zorganizowaliśmy grilla a w niedzielę byliśmy nad rzeczką a potem ze znajomymi na dancingu Wytańczyliśmy się z TŻcikiem za wszystkie czasu i mnie dziś trochę nogi bolą...Tancerci składam kondolencję z powodu szwagra a Kasi z powodu zajętej orkiestry
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać mam doła
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
kaska co jest, co to za dół i spanie o 16?
nie smutaj
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, teraz na pewno nie zginiemy ![]() oby udało nam się zobaczyć 1/8 tego to będzie dobrze ![]() jeszcze raz dziękuję za taką odpowiedz to wyskakuj z niego szybko, a nie!!! znajdziecie inny, fajniejszy zespół, tylko trzeba zacząć ostro szukać a zobaczysz, ze będzie dobrze
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w tym co teraz biorę pod uwagę to jest
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
nooo to kasiu musicie się sprężyć i albo zaklepać ten, co go macie, albo poszukać innego, bo czasu już coraz mnie, będzie coraz trudniej cos znaleźć
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki,
ja od wczoraj znowu chodze zasmarkana nie wiem co jest kiedys tak nie chorowałam tancerko wspólczuje szwagra dzis sie dowiedziałam ze nasz wspolny kolega własnie sie zareczył i szukaja z nazeczona sali i wszystkiego bo ślub chca jeszcze w tym roku ciekawe czy im sie uda, kasia moze z tym zespołem wyjdzie lepiej niz myslisz |
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
No i Kasia takie pozytywne myślenie to się nam podoba
Nie ten zespół to inny Widocznie tak miało byc ![]() ![]()
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny wróciłam juz ze spacerku i oglądania wystaw z sukniami ślubnymi... i stwierdzam że nie mogę się doczekać już mierzenia.. chciałabym sobie pomierzyć kiecki choćby tak dla sportu
jedna mi się bardzo podobała na manekinie ale na bank wyglądałabym w niej jak sierota hehehe no bo manekin był blondynką z dużym biustem a ja jestem kompletnym przeciwieństwem![]() wszystkim dziękuję za kondolencje- nie martwcie się ja tego tak nie zostawię Kasia ty zamiast spać to byś orkiestry szukała hehehe gadałam na weselu ze świeżopoślubioną kuzynką i mi opowiadała jak oni szukali zespołu bo nie mieli żadnych namiarów na żaden więc przesłuchiwali demówki i w końdu doszli do wniosku że na trzeźwo tego się nie da robić więc zaopatrzyli się w nniezły zapas wina hehehe i skończyło się to kompletnym pijaństwem ale za to ile śmiechu było- no i wybrali orkiestrę więc jeśli nie masz nic pod ręką to maszeruj po wino do sklepu i szukaj nowego zespołu
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
jeden zespół mam na oku, jesli chodzi o drugi to czekam aż TZ zadzwoni do kolegi, żeby wziąć numer, bo nawet nie wiemy jak się nazywa ten zespół a jak byliśmy salę zaklepać to pani mówiła, że właśnie ten kolega-kuzyn miał fajną
|
#1663 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zobaczymy co to mi da ![]() Cytat:
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym Tadzisław jest na treningu
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym to jestem mega ekonomiczna jak na przyszłą księgową przystało.... 2 piwa i finito
|
|
#1666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ostatnio to w ogóle mnie alkohol nie kręci.. nie mam ochoty go w ogóle pić.. już nawet na ochotnika się jako kierowca zgłaszam co jest dziwne bo ja się boję samochodem jeździć w nocy i wozić ludzi...
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
nie no w tym tygodniu na pewno musimy zamówić orkiestrę
Tancerka dzwonił dzisiaj TZ do nich i mają wolne więc nie ma co czekać trzeba rezerwować!
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to szkoda że tak daleko mieszkasz bo po ślubie chętnie bym wpadła do ciebie pooglądać płytę z twojego wesela no i w ogóle najchętniej bym pooglądała wszystkie wesela was w przyszłym roku ale technicznie to chyba niemożliwe hehehe chyba ![]() ale ja mam nadzieję że na gmailu to wkleicie wszystkie wasze weselne fotki bo ja się trzema nie zadowolę
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
no fajnie by było się spotkać
a szkoda, nawet bym przełamała swoja nieśmiałość dla Was a jestem strasznie niesmiała mimo, że sprawiam całkiem odwrotne wrażenie
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze płytki można pocztą wysłać
![]()
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Panienki
Ojj mieliśmy fajniutki weekendzik z TŻ, byliśmy w Rotterdamie, potem grill, spacerki i porobiliśmy fajne fotki, miło było ![]() Ale powrót do rzeczywistości był nieunikniony ![]() Ale w czwartek mamy wolne bo jest święto 'pomarańczowych", wysmarujemy buzie w kolorach Hol. i od środy wieczorem imprezowanie się zacznie ![]() Poczytam co naskrobałyście teraz
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie możnaby ustalić kolejność np zaznaczyc miasta na mapie i wedlug ustalonej kolejności jedna do drugiej by wysyłała chyba miałybyśmy zajęcie na cały 2011 rok
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze tez na koniec 2010 roku mozemy jakis zlot zrobic
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja już wykąpana, pachnąca i "zabalsamowana" jestem
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-04-27 o 18:51 |
|
|
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Heheheh ale ja lubię oglądać weslea, ale tylko te na których mnie nie było:P Bo siebie nei lubię oglądać![]() A zlot to całkiem fajny pomysł Tylko gdzie by tu się spotkać![]() ![]() ![]()
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam do Lublina
zabierzemy was z Onaelką do Kazimierza i nałęczowa i innych ładnych miasteczek np do mojego hehehe
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
oj dziewczyny wam też już tęskno do Tego Dnia?
tak czytam sobie na LUBelskich Pannach Młodych już pierwsze dziewuszki wychodzą za mąż..... ja też chcę!! a to jeszcze 404 dni
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
ej! PM mają od nas zgapiony tytuł
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę tylko sprawdzić ile to km![]() ![]() hihihi
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

) sa jeszcze dwie inne alternatywy na ogladniecie panoramy miasta: albo z Diabelskiego Mlynu przy Rondzie Grunwladzkim (wlasnie postawili tam fajny lunapark - cos czuje, ze TZ mnie tam niebawem wyciagnie
i nawet nie ze wzgledu, ze widok na miasto - bardziej go fakt uniesienia sie do gory balonem kreci
)
i wcale nie odczuwamy zadnej rutyny,kochamy sie coraz mocniej i nie mamy zadnej watpliwosci, ze chcemy ze soba byc i ze chcemy zalozyc razem rodzine 
nie smutaj