Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-27, 19:06   #4471
karolinka86
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Aha, rozumiem... No ja mam niesymetryczne piersi i to trochę utrudnia mi znalezienie dobrego stanika Więc moje wymiary faktycznie mogą być mylące... duzo zalezy od modelu stanika...

Naprawde w triumphie nie ma innych rozmiarów?! A na ich stronie są w tabelce...

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:11   #4472
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość

Modele Mileny, które pokazałaś są bardzo ścisłe, 60tka na pewno będzie za ciasna. Z Flamenco i Toffino możesz spróbować 65D, Sylvestrine 65C. Obwód 65 w Toffino powinien być ok, ale we flamenco i sylvestrine może okazać się za ciasno.

A czy to 72 pod biustem było mierzone bardzo ciasno? I czy mogłabyś jeszcze zmierzyć obwód biustu w zwisie (luźno w pozycji pochylonej pod kątem 90 stopni - bez sutków).
Dziękuję za opinie co do staników

Do tej pory mierzyłam biust w staniu, teraz zrobiłam twoja metoda w zwisie i jest 3cm więcej czy to możliwe? Czyli wyszło mi nie 83 a 86cm
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:22   #4473
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie co do staników

Do tej pory mierzyłam biust w staniu, teraz zrobiłam twoja metoda w zwisie i jest 3cm więcej czy to możliwe? Czyli wyszło mi nie 83 a 86cm
Oczywiście, że możliwe... Po latach zgniatania swojego biustu stanikami w dziwnych rozmiarach.
Jak się pochylę to też mam więcej
Stary 2009-04-27, 19:24   #4474
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że możliwe... Po latach zgniatania swojego biustu stanikami w dziwnych rozmiarach.
Jak się pochylę to też mam więcej
Tak masz rację, jak chodzę w tym ściśliwym to inaczej biust wyglada, nie wspomnę o tym że się nie garbię czyli powinnam liczyc jako 86cm?
Stary 2009-04-27, 19:27   #4475
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Zajrzałam, w brytyjskiem rozmiarówce oba kalkulatory pokazują 65E, a w polskiej powinno być 65G, czyli tak jak pokazuje drugi, nowszy kalkulator.
Kojarzę, że ktoś kiedyś mówił, że ten pierwszy kalkulator nie uwzględnia tego, że w polskiej rozmiarówce miski zmieniają się o 2cm, a nie o 2,5cm.
chyba 60 a nie 65

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:

Bo musisz patrzeć na ten sam rozmiar w tej samej (brytyjskiej np. rozmiarówce). W obydwu wychodzi 60E brytyjskie.

w tym 2. i 1. to jest pierwsze okienko.
Tyle to wiem, brytyjski się zgadza ale polski jest różny.

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:29   #4476
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
chyba 60 a nie 65

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Dlatego korzystaj z http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html i po kłopocie
Zresztą rozmiar z tabelki traktuje się tylko jako wyjściowy.
Stary 2009-04-27, 19:31   #4477
megan_77
Rozeznanie

Cytat:
Na mnie Confetti leży identycznie bez ramiączek jak i z przypiętymi. Zresztą jego konstrukcja jest taka, że nie da się w nim bardziej unieść piersi.
W Milenie (ale tylko w trzech ścisłych modelach: Toffino, Flamenco i Sylvestrine) celowałabym w rozmiar 70G, w pozostałych w 65I/J.
Widziałam że w sklepie intymna.pl jest spory wybór staników z odpinanymi ramiączkami firmy Mardo. Osobiście nie znam tej marki (niestety nie szyje ona mojego rozmiaru), ale z jej tabeli rozmiarów wynika, że na Ciebie 65I powininno być dobre (można jeszcze z 65J spróbować dla porównania). Ceny przystępne 60-70zł. Może warto coś zamówić, jak Ci nie podpasuje, to można zwrócić.
Wielkie dzięki Luizko
Najbardziej spodobał mi się Panache Evie - znalazłam go tylko w Bravissimo (jeszcze od nich nic nie zamawiałam) - czy ten staniczek ma standardowe miski, czy dobry byłby 65FF?

Jeszcze o nim i o firmie Mardo poczytam sobie na LB.

Jeszcze raz dziękuję za rady
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:32   #4478
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego korzystaj z http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html i po kłopocie
Zresztą rozmiar z tabelki traktuje się tylko jako wyjściowy.
No własnie z tego skorzystałam i wyszło 60F a w innym wyszło 60G. Wiem że to tylko wyjsciowy rozmiar i trzeba przymierzyc stanik ale tak tylko się zastanawiam o co tu chodzi?

Stary 2009-04-27, 19:34   #4479
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Tak masz rację, jak chodzę w tym ściśliwym to inaczej biust wyglada, nie wspomnę o tym że się nie garbię czyli powinnam liczyc jako 86cm?
U mnie sprawdza się liczenie większego rozmiaru Może też dlatego, że mam u góry niepełne piersi, rozjechane na boki i zmaltretowane jakimś 75B...

No ale wiadomo, że trzeba przymierzyć, bo w różnych modelach można mieć różny rozmiar.

Chociaż ja przymierzałam dużomiseczkowce Freyi w moim rozmiarze 28FF i nie były za duże.
Ale ja zauważyłam u siebie lekką nadtabelkowość bo na moje 88(89) 28FF już troszkę bułkuje. Ale może się źle mierzę.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
No własnie z tego skorzystałam i wyszło 60F a w innym wyszło 60G. Wiem że to tylko wyjsciowy rozmiar i trzeba przymierzyc stanik ale tak tylko się zastanawiam o co tu chodzi?
No tak jak mówiła Luizka_, że pewno jest tam mały błąd.
Stary 2009-04-27, 19:34   #4480
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez espera Pokaż wiadomość
Jeżeli znajdziesz w H&M to może nawet będzie ok (choc ja przed 'uswiadomieniem' nosiłam właśnie ten rozmiar i wydaje mi się, że w pewnym momencie zniknął z h&m'ów, ale nie wiem jak jest teraz...). Na bazarkach raczej staniki nie trzymają żadnych rozmiarówek, więc nie warto ich kupować. Na szczeście w różnych sklepach z bielizną dostaniesz ten rozmiar. W sklepach internetowych jest też duży wybór polskich staników w przystepnych cenach (nie mam dużego doświadczenia, bo kupiłam w ten sposób tylko pojedyncze staniki nim odnalazłam właściwy rozmiar, ale moge chyba polecić np. firmę Venus - całkiem ładne i porządne, dość ścisłe; Axami - raczej rozciągliwe).

Ale jesteś pewna tego 70C? sprawdzałaś w kalkulatorze?...
tak, na pewno polskie 70C sprawdzałam w tabelce kiedyś a teraz jeszcze w dwóch różnych kalkulatorach
a co, nie wyglądam?
moje wymiary: 77/88

rozmiar polski, brytyjski, i kilka innych dziwnych cyferek i różnych literek... zamotac się można i w końcu jak przychodzi do kupowania to nie wiem jaki mam rozmiar.. a tak w ogóle to skąd mam wiedziec czy to brytyjska rozmiarówka czy francuska czy jakaśtam..?

Edytowane przez *Catherrine*
Czas edycji: 2009-04-27 o 19:43 Powód: dopisek
*Catherrine* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:36   #4481
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
tak, na pewno polskie 70C
a co, nie wyglądam?
Oooo 70C!

Chociaż niezdziwiłabym się jakby ci 70D pasowało. Albo coś z 65tek.

Co do HM to oni tam mają zaniżone miski. 75B wygląda jak 70A (ale nei pod względem obwodu). Byłam ich ofiarą;P
Stary 2009-04-27, 19:38   #4482
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie sprawdza się liczenie większego rozmiaru Może też dlatego, że mam u góry niepełne piersi, rozjechane na boki i zmaltretowane jakimś 75B...

No ale wiadomo, że trzeba przymierzyć, bo w różnych modelach można mieć różny rozmiar.

Chociaż ja przymierzałam dużomiseczkowce Freyi w moim rozmiarze 28FF i nie były za duże.
Ale ja zauważyłam u siebie lekką nadtabelkowość bo na moje 88(89) 28FF już troszkę bułkuje. Ale może się źle mierzę.

Ja maltretowałam 70B
Stary 2009-04-27, 19:40   #4483
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:

No tak jak mówiła Luizka_, że pewno jest tam mały błąd.
Zapewne tak ale poki co to mnie to nie przejmuje bo i tak prędko nie dostanę nic bardziej odpowiedniego niz dostępne w sklepie stacjonarnym 65D.. żal mi moich biednych piersiątek ale co robić

Tak mi przyszło do głowy żeby może napisać listy do wszystkich babskich pism i np w programach typu "jak dobrze wyglądać nago" gdzie własnie zwracają uwage na problem źle dobranych staników na antenie się poskarżyć że dobrze dobrane są tak trudno dostępne i drogie

Edytowane przez *piękna
Czas edycji: 2009-04-27 o 19:43
Stary 2009-04-27, 19:42   #4484
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
tak, na pewno polskie 70C sprawdzałam w tabelce kiedyś a teraz jeszcze w dwóch różnych kalkulatorach

rozmiar polski, brytyjski, i kilka innych dziwnych cyferek i różnych literek... zamotac się można i w końcu jak przychodzi do kupowania to nie wiem jaki mam rozmiar.. a tak w ogóle to skąd mam wiedziec czy to brytyjska rozmiarówka czy francuska czy jakaśtam..?
Musisz trochę poznać się na firmach Brytyjczyki są dostępne gł. na stronach interentowych oraz w naszych uświadomionych sklepach.
Z polskich to np. Konrad, Milena, Kostar, Comexim, Atlantic (?), Dalia...

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Zapewne tak ale poki co to mnie to nie przejmuje bo i tak prędko nie dostanę nic bardziej odpowiedniego niz dostępne w sklepie stacjonarnym 65D.. żal mi moich biednych piersiątek ale co robić
A to zamawiaj z neta a nie maltretuj ich 65D!!!!
Stary 2009-04-27, 19:45   #4485
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:

A to zamawiaj z neta a nie maltretuj ich 65D!!!!
ale w necie strasznie trudno cos znalezc jak sie nie umie no i te ceny :/

Stary 2009-04-27, 19:47   #4486
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz trochę poznać się na firmach Brytyjczyki są dostępne gł. na stronach interentowych oraz w naszych uświadomionych sklepach.
Z polskich to np. Konrad, Milena, Kostar, Comexim, Atlantic (?), Dalia...
Mam właśnie aktualnie na sobie Atlantica którego kupiłam kiedyś tam dawno, to mój jedyny miękki stanik - 75 B i jest idealny. Miękkiego nie mogłabym miec mniejszego... obwód może tak, ale miska większa by mi nie trzymała piersi..

A tak w ogóle to mam raz mniejsze, raz większe piersi.. Ale zauważyłam że jak noszę większą miskę (z usztywnianych bo takie noszę oprócz tego nieszczęsnego - a może i szczęsnego dzisiejszego Atlantica) to mam ładniejszy i jędrniejszy biust.
Stary 2009-04-27, 19:51   #4487
nelyen
Zadomowienie

huh, w trakcie cyklu niektóre kobiety mają bardzo duże wahania rozmiaru, u mnie na szczęście jest to jakieś pół rozmiaru. śmiesznie było, jak poleciałam na warszawski zlot i co mierzę w moim rozmiarze, to za małe w misce, albo tak na granicy i mi mówią dziewczyny, że nie, że brać większe. ale ja wiem, jakie są u mnie te wahania i że to, co wtedy mierzyłam, np. teraz było by dobre.
kobieta jak księżyc - dopełnia lub cienieje

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:52   #4488
Nusiunia
Raczkowanie

Ostatnio znalazłam na bazarku biustonosze po 12 zł
Bardzo fajne są, różne rozmiary i fajnie się nosi

Nusiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:54   #4489
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam właśnie aktualnie na sobie Atlantica którego kupiłam kiedyś tam dawno, to mój jedyny miękki stanik - 75 B i jest idealny. Miękkiego nie mogłabym miec mniejszego... obwód może tak, ale miska większa by mi nie trzymała piersi..

A tak w ogóle to mam raz mniejsze, raz większe piersi.. Ale zauważyłam że jak noszę większą miskę (z usztywnianych bo takie noszę oprócz tego nieszczęsnego - a może i szczęsnego dzisiejszego Atlantica) to mam ładniejszy i jędrniejszy biust.
A wygarnełaś wszystko? Dobrze go założyłaś?? Bo to jest podstawą... Inaczej każdy będzie dobry
Obwód jest na pewno za szeroki.
Wklej zdjęcia w tym 75B to zobaczymy czy on jest taki dobry..:P

Cytat:
ale w necie strasznie trudno cos znalezc jak sie nie umie no i te ceny :/
Milena ma tanie i ładne staniczki Tylko tam trzeba inne trochę rozmiary brać w zależności od modelu.
Poza tym jest Curvy Kate za 100...
Jest giełda na Lobby, jest allegro i e-bay
Na początku można kupić coś używanego, tańszego... Bo wiadomo migracja i te sprawy;p
Stary 2009-04-27, 19:54   #4490
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
huh, w trakcie cyklu niektóre kobiety mają bardzo duże wahania rozmiaru, u mnie na szczęście jest to jakieś pół rozmiaru. śmiesznie było, jak poleciałam na warszawski zlot i co mierzę w moim rozmiarze, to za małe w misce, albo tak na granicy i mi mówią dziewczyny, że nie, że brać większe. ale ja wiem, jakie są u mnie te wahania i że to, co wtedy mierzyłam, np. teraz było by dobre.
kobieta jak księżyc - dopełnia lub cienieje
hihi właśnie Ci o tym pisałam w wątku o silikonowym biustonoszu kurcze już tam nic nie mówię
powiem raz jeszcze tu że mi przed okresem biust czasem rosnie ponad rozmiar i to dopiero problem..

Stary 2009-04-27, 19:56   #4491
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
chyba 60 a nie 65

Miałobyć 60 tylko cyferki mi się pomyliły Bryt 60E/polskie 60G bez większego problemu dostaniesz w polskich sklepach internetowych. Ja to nawet wolę kupowanie przez internet, można na spokojnie poprzymierzać i się zastanowić, a w razie co, odesłać.

Cytat:
Wielkie dzięki Luizko
Najbardziej spodobał mi się Panache Evie - znalazłam go tylko w Bravissimo (jeszcze od nich nic nie zamawiałam) - czy ten staniczek ma standardowe miski, czy dobry byłby 65FF?
Ja praktycznie tylko w Bravissimo zamawiam i mogę polecić ten sklep - super obsługa, kontakt, największy wybór staników w moim rozmiarze
Wkleję swoje zdjęcia Panache Evie, żebyś mogła się mniej więcej zorientować jak on leży. Z tym, że za dużo nie zobaczysz, bo stanik jest na mnie za szeroki i za duży.
Zamówiłam go w kolorze Ivory w rozmiarze 28GG (normalnie noszę 28G). Obwód okazał się rozciągliwy jak w 30, a miski standardowe (myślałam, że będzie małomiseczkowcem jak Porcelain dlatego niepotrzebnie zamówiłam GG). Gdyby miał obwód ścisły, to bym go pewnie wymieniła, a tak to lepszy okazał się dla mnie Confetti.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Evie1.jpg (16,1 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Evie3.jpg (14,6 KB, 61 załadowań)
Stary 2009-04-27, 19:56   #4492
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Milena ma tanie i ładne staniczki Tylko tam trzeba inne trochę rozmiary brać w zależności od modelu.
Poza tym jest Curvy Kate za 100...
Jest giełda na Lobby, jest allegro i e-bay
Na początku można kupić coś używanego, tańszego... Bo wiadomo migracja i te sprawy;p
Ale właśnie ja jakos nie mogłabym przekonać się do noszenia używanej bielizny.. moze to głupie ale no tak jakoś mam i już a mogłabyś mi podesłac jakiś link do jakiego sklepu który wymieniłas?

Stary 2009-04-27, 19:59   #4493
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
hihi właśnie Ci o tym pisałam w wątku o silikonowym biustonoszu kurcze już tam nic nie mówię
powiem raz jeszcze tu że mi przed okresem biust czasem rosnie ponad rozmiar i to dopiero problem..
dobra, *piękna, zostańmy już lepiej w tym wątku, żeby tam takiego offtopu nie robić i się nie ganiać po dwóch wątkach
z tych moich dwóch zabudowanych (dwa rio z frei) jeden jest mniejszy, drugi większy - beżowe 65DD podszyte gumką i już mimo wszystko luźne noszę, kiedy biustu mam mniej, a kiedy więcej drugie rio - czerwone 60F o dużych miskach i jest ok

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 20:02   #4494
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale właśnie ja jakos nie mogłabym przekonać się do noszenia używanej bielizny.. moze to głupie ale no tak jakoś mam i już a mogłabyś mi podesłac jakiś link do jakiego sklepu który wymieniłas?
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=advices

Hm, ale na all można czasem zlapać coś co ma metki albo było nie wiem mierzone tylko czy noszone przez tydzień.
http://www.dopasowana.pl/search.php

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-04-27 o 20:03
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 20:11   #4495
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
A wygarnełaś wszystko? Dobrze go założyłaś?? Bo to jest podstawą... Inaczej każdy będzie dobry
Obwód jest na pewno za szeroki.
Wklej zdjęcia w tym 75B to zobaczymy czy on jest taki dobry..:P
Tak, nic mi nie wystaje nigdzie właśnie - miękki stanik niby a tak ładnie trzyma..
Nom, obwód jest trochę za szeroki.
Zdjęc nie będzie bo jest ciemno
Ogólnie jestem zadowolona ze swojego biustu, mógłby tylko się nie rozchodzic na boki bo czasem troszkę się rozchodzi.. Dlatego lepiej wygląda w usztywnianych stanikach, odkąd noszę te usztywniane, to mniej się rozchodzi..
Ahh.. i tak chciałabym miec taki biust jak teraz zawsze.. za 10, 20, 30 lat
A c ozrobic żeby piersi po karmieniu (dziecka) nie zwisły? Da sie temu jakoś zapobiec albo chociaż zminimalizowac? (jeszcze nie mam dziecka, nie jestem w ciąży, ale za parę lat..)
Stary 2009-04-27, 20:14   #4496
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, nic mi nie wystaje nigdzie właśnie - miękki stanik niby a tak ładnie trzyma..
Nom, obwód jest trochę za szeroki.
Zdjęc nie będzie bo jest ciemno
Ogólnie jestem zadowolona ze swojego biustu, mógłby tylko się nie rozchodzic na boki bo czasem troszkę się rozchodzi.. Dlatego lepiej wygląda w usztywnianych stanikach, odkąd noszę te usztywniane, to mniej się rozchodzi..
Ahh.. i tak chciałabym miec taki biust jak teraz zawsze.. za 10, 20, 30 lat
A c ozrobic żeby piersi po karmieniu (dziecka) nie zwisły? Da sie temu jakoś zapobiec albo chociaż zminimalizowac? (jeszcze nie mam dziecka, nie jestem w ciąży, ale za parę lat..)
Te rozchodzenie się piersi to może być właśne wina noszenia złego rozmiaru. Ale po pewnym czasie noszenia dobrych staników powinno być lepiej. No chyba, że taka twoja uroda.
Stary 2009-04-27, 20:20   #4497
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=advices

Hm, ale na all można czasem zlapać coś co ma metki albo było nie wiem mierzone tylko czy noszone przez tydzień.
http://www.dopasowana.pl/search.php
dzięki w tym dopasowana.pl jest duzo staników mileny tylko wiecej rozmiarów

Stary 2009-04-27, 20:32   #4498
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Te rozchodzenie się piersi to może być właśne wina noszenia złego rozmiaru. Ale po pewnym czasie noszenia dobrych staników powinno być lepiej. No chyba, że taka twoja uroda.
Nom masz rację, bo teraz i tak jest lepiej niż kiedyś - myślę że nie mam na co narzekac Oby ten stan utrzymac jak najdłużej
Stary 2009-04-27, 20:42   #4499
*piękna
Zakorzenienie

A mam takie pyatnie. czy jak zamówię stanik na dopasowana.pl i bede chciała odebrac sama w warszawie to bede mogła go tam przymierzyć? Była tam któraś z Was?

Stary 2009-04-27, 20:48   #4500
luizka__
Rozeznanie

Piękna, na pewno można umówić się na mierzenie. Najlepiej wysłać maila do dopasowanej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości