![]() |
#1441 |
Rozeznanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
No cóż, prawo z 2/3 robią ludzie, którzy płacą za studia, bo znaczna większość to studenci wieczorowi i zaoczni. A największą predyspozycją do studiowania tego kierunku przez pierwsze lata jest umiejętność zapamiętywania masy materiałów. Nie analizowania, rozumienia, ale właśnie zapamiętywania. A pamięć można wyćwiczyć, a jak się nie wyćwiczy to kombinuje się (pewnie jak na każdych studiach). Ja nauczyłam się mnóstwa bzdur bo taki była zakres materiału, nikt nam tego nie tłumaczył, ale ważne było aby dokładnie wygramolić to na egzaminie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() A czego Pani Nauczycielka będzie uczyć?? ![]() Ja też mam dobrą wiadomość, dostałam pracę ![]() Na razie jakoś nie potrafię się w pełni cieszyć, bo ma stresa przed rozmową z moją obecną szefową. W poniedziałek czeka mnie rozmowa z nią a ona im w tym tygodniu powiedziała, że mi przedłuży umowę i wogóle pytał mi się jak mi się pracuje itp. ![]()
![]() |
![]() |
#1443 |
Rozeznanie
|
Iza gratulacje!!!!
ale się posadki posypały ![]() ![]() Pochwal się co to za praca???? Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
Teraz będę specjalistą ds controllingu ![]() ![]() Co dla mnie jest najważniejsze jest to praca w moim mieście, więc skończą się codzienne dojazdy autobusem. 30 km. Molka a ty czym się zajmujesz w pracy bo nie pamiętam
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-04-25 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1445 |
Raczkowanie
|
Pani nauczycielka będzie uczyć Historii. O ile oczywiście wszystko się dobrze potoczy
![]() Iza a co będziesz kontrolować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie będę kontrolować ![]() Dział controllingu to raczej analizy kosztów, raportowanie do centrali itp to tak z teorii ze studiów a tak w praktyce to się dopiero przekonam. ![]() Podoba mi się to że to firma zagraniczna, więc będę na co dzień używać języków w kontaktach ze siedzibą, bo jak się nie używa w praktyce to wszystko wylatuje z głowy.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1448 |
Zadomowienie
|
Iza - gratuluję
![]() ![]()
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
Dzięki,
wiedziałaś, czyżbyś przewidywał przyszłość ![]() To teraz jeszcze musisz wywróżyć pracę reszcie dziewczyn z wątku ![]() Mój przypadke pokazuje, że jest jeszcze jakaś nadzieja dla dziewczyn po ekonomii ![]()
![]() |
#1450 | ||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam takie studia, że każdy egzamin zdawaliśmy ustnie i musieliśmy myśleć, także wykucie tak średnio wchodziło w grę. Dlatego twierdzę, że aby być prawnikiem trzeba mieć predyspozycje..absolwent prawa to co innego ![]() Iza gratulacje ![]()
![]() Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2009-04-26 o 15:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1451 |
Zadomowienie
|
Gdybym umiała przewidywać pewnie bym się tym zajęła
![]() Jutro znowu na ten angielski. Jeszcze 4 tygodnie i koniec ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, po minięciu euforii w związku z propozycja pracy jako nauczycielka, zrezygnowałam z tego stanowiska.
Po głębszym zastanowieniu się doszłam do wniosku, że to nie ma sensu. Umowę dostałabym do końca czerwca, potem drugą od września do listopada, więc 2 miesiące wakacji zostaję na lodzie ![]() Po wygaśnięciu umowy także zostaję z niczym i bezrobocie od nowa. Po 2. do stażu nauczycielskiego nie zaliczy mi się ani jeden dzień bo aby staż był odbębniony trzeba przepracować nieprzerwanie 10 miesięcy w tym zawodzie. Ponadto gdybym jednak dostała jakąś inną pracę to nie mogłabym zrezygnować z nauczania i przeleciałaby mi jakaś fajna oferta koło nosa. Wiecie, chyba wolę poczekać i znaleźć coś bardziej pewnego i stabilnego. Więc nadal szukam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
Zadomowienie
|
Ja dziś byłam na rozmowie, ale nie dostałam tej pracy, poszło mi bardzo dobrze, ale szukali kogos bardziej dyspozycyjnego.
![]() |
#1454 |
Rozeznanie
|
Ja już nawet na rozmowy nie chodzę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1455 |
Zadomowienie
|
Iza, przyłączam się do gratulacji
![]() ![]() susinka, przemyśl jeszcze raz tą ofertę ![]() I nie prawda, ze nic z tego nie będziesz miała, bo nawet jeśli nie zaliczą ci tego do stażu nauczycielskiego, to zawsze będziesz miała doświadczenie zawodowe, co będzie dodatkową mocną pozycją w Twoim CV ![]()
![]() |
#1456 |
Raczkowanie
|
kasia może i tak ale będę miała też 2 miesiące bez ubezpieczenia i niemożliwość podjęcia innej pracy w międzyczasie. Owszem mogłabym się zarejestrować w PUPie ale tam jak dostaniesz skierowanie to możesz tylko 3 razy odmówić. A gdyby się coś trafiło to też głupio byłoby mi zrezygnować ze szkoły bo "teściowa" załatwiła
![]() Z resztą moja cierpliwość musi zostać kiedyś nagrodzona nieeee??????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
Zadomowienie
|
Ja przy takich warunkach pracy bym ja wzięła, a na wakacjach sama się zarejestrowała i normalnie szukała. I nie miałabym żadnych oporów przed znalezieniem czegoś lepszego i pomachania tamtym na pożegnanie. Jak będzie im na tobie zależeć, to zaoferują ci coś lepszego, a jak nie to jak im przedstawisz swoją sytuację (w razie znalezienia lepszej pracy) to powinni zrozumieć. Praca to nie jest jakaś niewola, że nie możesz się zwolnić od swojego pana bo cię wychłosta
![]() ![]()
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
![]() ja dzisiaj powiedziałam w pracy, że rezygnuje, miałam mega stresa. Szefowa próbuje mnie przekonać, żebym jednak została, a ja się z tym wszystkim źle czuję. Bravurko jakiej oni w tej pracy dyspozycyjności wymagają???
![]() |
#1459 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że pracodawca to nie pan i władca, ale jeżeli chodzi o szkołe i nauczanie to uważam, że powinnam dotrzymać słowa. Nie ze względu na siebie tylko na dzieciaki. Zmieniając im nauczyciela co 2 miesiące niewiele się nauczą. Cytat:
![]() Hehe sorry za 100 pytań do... ale ciekawska z natury jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Susinko - ja też bym tej pracy nie wzięła. Szkoła to szkoła a na rozmowę wyrwać się nie da jak u zwykłego pracodawcy wykręcając się nawet chorobą.
![]() |
![]() |
#1461 |
Raczkowanie
|
tak właśnie bravurko
![]() po za tym nie chce brać wszystkiego co się nawinie. Nie o to chodzi. Wolę poczekać, być trochę bardziej cierpliwa i znaleźć pracę stabilną, w której będę się dobrze czuła. Co mi po pracy na 2 - 3 miesiące i potem znowu od nowa szukanie. I tak w koło macieju. Co innego gdyby były perspektywy zostania tam na dłużej, chociaż minimalna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ale tu się porobiło. Coś się zaczyna rozkręcać bo przynajmniej na rozmowy chodzicie
![]() Susinko warunki lipne i nie zadręczaj się, ze nie przyjęłaś pracy. Trafi się coś lepszego, a my musimy się cenić. nie ma sensu co kilka miesięcy znów szukać pracy. Poza tym jak w CV wpiszesz, że miesiąc pracowałaś, później 2 nie, a później znów kilka miesięcy to chyba nie wygląda to najlepiej bo świadczy o niestabilności. Czy Ty jeszcze chadzasz do G.B. czy już skończyłaś definitywnie tam karierę? Bravurko do Ciebie to samo, na pewno trafi się coś lepszego, bardziej adekwatnego ![]() Anulkaa ja Ci niczego nie zabraniałam, wyraziłam swoje zdanie, bez trybu rozkazującego. To jest po prostu moje stanowisko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1463 |
Raczkowanie
|
molka - chadzam chadzam jeszcze do czwartku mam umowę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- wciąż sporo się tam zmienia swoją drogą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1464 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No może jakbym przez 6 miesięcy nie miała pracy to bym zaczęła brać wszystko. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1465 |
Raczkowanie
|
Ha! a ja pracę nauczyciela nagrałam koledze z roku.
molka - Piotrek P. przyjął propozycję entuzjastycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Zadomowienie
|
No cóż, ja siedzę na bezrobociu od października, czyli juz ponad pół roku... Już pomału wariuję w domu i ja bym się rzuciła na wszystko co sie nawinie... moja samoocena jak widac z każdym miesiącem spada coraz bardziej...
![]() A propo, ktoś z tego wątku siedzi na bezrobociu tyle co ja, czy tylko ja jestem taka niezaradna ![]()
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Straszne to wszystko jest, ciągle trąbią o tym kryzysie i wzrastającym bezrobociu ![]() Mam nadzieję, że już niedługo wszystkie dostaniecie pracę. ![]() Czasami jedyną opcją pozostaje własna działalność lub przeprowadzka.
![]() |
![]() |
#1468 |
Zadomowienie
|
przed chwila o mało nie spadłam z krzesła jak coś przeczytałam:
W necie pojawiły się wyniki naboru na stanowisko na które aplikowałam. Do mnie oczywiście nawet się nie odezwali, bo nie miałam doświadczenia zawodowego - trzeba było mieć pół roku stażu urzędniczego (ja mam jedynie 9 miesięcy stażu w bibliotece). Do tego wymagano tam wykształcenie min. średnie i nic specjalnego poza tym... Wiecie co napisali w uzasadnieniu dla czego zatrudnili właśnie tą osobę, którą zatrudnili? "Osoba wykazała się praktyczną znajomością programu Excel" Czyli w tym jestem gorsza od tej osoby ![]() Znajomość całego office'a + wielu innych przydatnych urzędniczych programów to widocznie za dużo ![]()
![]() |
#1469 |
Zadomowienie
|
Ja siedze 4 miesiące w domu i najbardziej mnie denerwuje to, że ofert nie ma. Tak sobie teraz myślę, że jak nie znajdę pracy do końca wakacji to potem składam na każdą ofertę, która będzie w miarę.
![]() |
#1470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.