|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
Melk, a można wiedzieć, co zdajesz? i na co się wybierasz? ...ja, żeby być spokojna o studia potrzebowałabym 80% z 3 przedmiotów rozsz
dlatego też już spadam powtarzać polski... bo biologia tyle razy wałkowana była, że póki co, starczy ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- a no i też zaczynam od kawy
|
#2882 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A uczę się z niego najwięcej, co uważam za stratę czasu, której nie mogę przeboleć Polskiego nie zdaję, bo nie muszę Z angielskiego każdy wynik od 75% wzwyż jest przeliczany na 100%. Więc niby lajtowo. Powinnam być spokojna... ![]() A wybieram się na lingwistykę stosowaną UW, z niemieckim jako językiem wiodącym. 90% z obu języków to mało, żeby się dostać ![]() Biologii współczuję ![]() winter |
|
|
|
|
#2883 |
|
BAN stały
|
Witam....znowu obniżony mam nastrój, wręcz płakać się chce i to bez powodu
|
|
|
|
#2884 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Mnie mąż wkurzył,poryczałam się i teraz mi lepiej Za dużo mam ostatnio na głowie i tyle ![]() A taka piękna pogoda dzisiaj
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja drugi dzien jestem bezrobotna
|
|
|
|
|
#2886 |
|
grozi wypollizowaniem
|
melk- co to jest angielski dwujęzyczny?
|
|
#2887 |
|
BAN stały
|
Na nagraniu do listeningu maturalnego mówią, że "ma na celu sprawdzenie umiejętności rodzimych użytkowników języka angielskiego" (czy jakoś tak).
Krótko mówiąc, jest ona trudniejsza od rozszerzonej, mniej więcej na poziomie proficiency, jak sądzę. Nie wiem dokładnie, jakie są różnice między rozszerzoną a dwujęzyczną, bo w sumie nie zagłębiałam się w to, jak wygląda rozszerzona. Na pewno na dwujęzycznej wszystkie polecenia są tylko po angielsku, no i pracę trzeba napisać na 300-350 słów, a nie 200-250. Hm.. No i nie ma zadań typowo gramatycznych, żadnych przekształceń itp. - jest tylko słuchanie, czytanie i dwie prace do napisania. Chodziłam do klasy dwujęzycznej (7 h angielskiego tygodniowo), więc przygotowywaliśmy się tylko pod kątem tej dwujęzycznej matury. Na większości uniwersytetów jest ona honorowana właśnie w ten sposób, że każdy wynik od 75% do góry jest przeliczany na 100%. Czyli bardzo sensownie
|
|
|
|
#2888 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
i nie musisz serio pisać matury z polskiego? a jak szłaś do lo na ten profil dwujęzyczny to jaki stopien zaawansowania ang trzeba było mieć?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-04-28 o 12:17 |
|
|
|
|
#2889 | ||
|
BAN stały
|
Trzymam
za Was, będzie dobrze ![]() Skąd ta radość? Zakochać się chcesz? ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2890 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
A Ty się Gryksie w maju zakochujesz?
![]() Po prostu lubię ten miesiąc,taki prawdziwie wiosenny-to moja ulubiona pora roku
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2891 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No i polskiego nie piszę - olimpiada Dopiero widzę, że warto było się męczyć w pierwszej klasie - teraz mam o tyle lżej, że nawet tej gópiej prezentacji nie muszę przygotowywać No i 100% w kieszeni. Szkoda tylko, że polskiego nie biorą pod uwagę przy rekrutacji na mój kierunek Ale i tak - zawsze to jeden stres mniej.Dobra, wracam do mojej sterty notatek, bo trochę się tu zasiedziałam (jak zawsze). Dobrze, że przynajmniej pogoda sprzyja i mogę sobie siedzieć na balkonie i przy okazji wygrzewać na słoneczku
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj się nie rozpisywałam, ale teraz już na spokojnie Twoja Pani D. musi mieć spore doświadczenie, bo nie dość,że jej propozycje są urozmaicone to jeszcze wydają się być skuteczne Jakby była taka możliwość, to bym się uśmiechnęła o kolejne dwa tygodnie
|
|
#2893 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
W rewanżu chcę na wygwizdowo
|
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
jeeeej, Melk, jak ja Ci zazdroszcze!! ja właśnie powtarzam polski... angielski piszę właśnie rozszerzony, ale bardzo niepewnie się czuję, bo w szkole przygotowywali nas na podstawe, a ja w ostatnich dniach zmienilam decyzje jednak na rozsz. jedynie fajnie, ze biologie naprawde uwielbiam i najmniej sie jej boje, mimo ze najbardziej mi sie na studia liczy
|
#2895 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, Gryksiu, nie zakochuj się, nie ma co, teraz świat należy do singli, a jak!
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
słusznie, może pogryźć
![]() Cytat:
|
|
#2898 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
no to poprawka - do singli i zamężnych wizażanek, no i tych związanych z kimś też!
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prawie się kończy ![]() w dół poszło niewiele, bo ok kilograma, ale najważniejsze,że w dół, a ja nie jestem głodna, wręcz przeciwnie. Wczoraj robiłam naleśniki z farszem bolońskim i tak pachniało,że myślałam,że mnie skręci, ale byłam dzielna i ograniczyłam się do sałatki z pomidorów ![]() Jeszcze tylko z 15 kg i będę zadowolona a na wygwizdowo zapraszam, będziemy się lansować u mnie na dzielni
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-04-28 o 13:07 |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Ja też
.... chaliera, jak nic wypada się rozwieść, bo inaczej to nam single świat zawłaszczą
|
#2902 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Bo nie pasujemy do tej lepszej wizji świata ![]()
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
vesenko, a odchudzasz sie? a mozna wiedzziec, czy jakas diete stosujesz, czy co? kurka, mi przez nerwy ogolnotygodniowe to spadly 3 kg i chociaz jeden pozytywny aspekt tych spraw
i z tych nerwow, mimo ze skreca zoladek, to nic nie przelkne :/ no ale zastanawiam się, jak to utrzymać (pewnie rzez najblizsze 2 tygodnie w gore nie pojdzie, bo stres przedmaturalny dojdzie i bede jednym wielkiem klebkiem nerwow... ale przynajmniej chudym )---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- eii no, nie rozwodzić się - zrobiłam wyżej poprawkę ! świat należy do szczęśliwych! jak macie udane związki, to naprawdę szczęściary z Was pozazdrościć!
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba już za stara jestem na dopasowywanie się do wizji ....
![]() trudno ... przeminę razem ze swoją epoką ... nie dla mnie kultura postfiguratywna
|
#2905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłoby trochę popadać, ale w nocy . A tak na marginesie to: słońce i wysoka temperatura + rozsądna ilość deszczu= szparagi za grosze .Oczywiście deszcz będzie nie mile widziany w weekend majowy. Grillowanie w deszczu to smutny widok... Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-04-28 o 13:18 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
rozwydrzona
tak się tylko trochę nad Tobą pastwimy ... ... kurodomowo siedzimy i się nam nudzi
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
pani w Sephorze zamowiła mi flache Rush2
![]() i jestem zlana do pepka i dzien dobry ; ) |
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że w trakcie odpowiadania na liczne cytaty komp mi się zawiesił
W każdym razie najważniejsze: Vesenko, mam nadzieję że to już koniec i nie będziesz więcej mieć nieprzyjemności czytać wiadomości tego rodzaju ![]() Zuziku Maturzystki! Z naszymi kciukami i swoimi umiejętnościami macie wielkie szanse powodzenia Byłam u lekarza i dowiedziałam się, że mam zapalenie tchawicy. Czyli tak jak myślałam
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
lepsze pastwienie niż użalanie się nad sobą
tzn nade mną wczorajsze załamanie po trochu przechodzi...ja siedzę z zeszytem od polskiego, więc łączę przyjemne z pożytecznym
|
#2910 |
|
BAN stały
|
Dziękuje Wam
ale mam taką dziurę w serduchu jednak...ale zaraz się pozbieram, nie dopuszczę się do takiej tęsknoty jak kiedyś...o nie...!!!! Spadam niedługo na siłownię, może wypocę te wszystkie dołki i smutki. Głupia jestem noooo |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

dlatego też już spadam powtarzać polski... bo biologia tyle razy wałkowana była, że póki co, starczy 

A uczę się z niego najwięcej, co uważam za stratę czasu, której nie mogę przeboleć
Polskiego nie zdaję, bo nie muszę

za Was, będzie dobrze 

tzn nade mną