![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
a dlaczego te rodziny które szukają au pair nie szukają np w swoich krajach ? przeciez napewno jest duzo dziewczyn które szukają takiej pracy . dlaczego więc te rodziny biorą obcych ludzi z innch państw ? zawsze mnie to zastanawiało
#1172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zbankrutowali. A tak biora operke, dają jej 100$ tygodniowo, zakwaterowanie, jedzenie i wszyscy są szcześliwi. ![]() Aaaaaaa! Dostałam pozytywną odpowiedź od hiszpańskiej rodzinki z dwójką dzieci.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Konto usunięte
|
czyli jak nie masz member to du.pa
![]() szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zadomowienie
|
No pewnie du.pa, chyba że oni sobie jednak ten member wykupią. Bo jakoś nie sądzę, żeby dużo aupair'ek miało to wykupione..
![]() Ale chyba nie warto się napalać. ![]() Dzieciaki fajne, ale nie wyglądają na jakieś super ekstra sympatyczne. Chłopiec i dziewczynka, 4 i 2 lata. Mieszkają W katalonii, nad morzem, ale na jakimś totalnym zadupiu, daleko, daleko od jakiegokolwiek miasta.. Znajdę lepszych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() super Cytat:
no wlasnie to juz pewne ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
znajdziesz znajdziesz ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- ciekawe co tam u elfik5 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zadomowienie
|
No u mnie pewne bo ja w sumie kontaktu z rodzina jeszcze nie mialam tylko przez dziewczyne z Polski ktora juz tu wraca i szuka operki do swojej rodziny
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Konto usunięte
|
aha
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, ale mi się marzy hiszpańska rodzinka... Zobaczyć minę moich psorek od hiszpańskiego, kiedy powiem 'Pani! ja do Hiszpanii lecę! Na dwa miesiące! Bachorkami się będę zajmować!' ![]() ![]() ![]() Bezcenne.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze, gdy dostajemy nagle nie wiadomo skad wiaodmosc na maila, nie dostajac wczesniej powiadomienia ze strony, ze ktos sie nami zainteresował czy cos- od razu powinnysmy to zignorowac. Logicznie myslac: a SKAD oni mieli Twojego maila? Widzialas na stronie profil agencji?- jasne, ze nie. wiec ..rejestrują się jako rodzina, zyskując od kogos pozytywa widza jego maila i ..machina sie nakręca... Nie ma sie co przejmowac, moze ci hiszpanie dopiero zlaozyli kontoi szukaja juz dziewczyn a nie wykupili member'a. Radze byc dobrej mysli. a dzis sie okazalo, ze ludzie ode mnie z roku doszlo do wniosku,ze mamy za duzo egzaminów i kół w ciagu 3 tygodni ze trzeba bedzie to rozbic, wiec ...nie koncze roku akademiskiego 2 czerwca tylko...gdzies tydzien pozniej. raaany boskie., a ja juz bilet na 5 go kupilam.wrrr...i albo sobie poprzekładam co nieco na wrzesien...albo ...bede musiala stawac na rzesach zeby to wszystko pozdawac. kurde. ![]()
![]() |
#1180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2009-04-28 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() uczysz sie hiszpanskiego? zawsze o tym marzylam ![]() ![]() Cytat:
![]() a co studiujesz? bo albo mi umknelo albo nie wiem ja to mam pamiec felerna ![]() ć. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zadomowienie
|
Taaaa, 'uczę'... 18h tygodniowo..
![]() Też zawsze o tym marzyŁAM. ![]() Cytat:
Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2009-04-28 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zadomowienie
|
ojj popsułam ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Konto usunięte
|
ja tez marzylam ale nie mam gdzi i jak a na studia zwiazane z innym jezykiem chce isc
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zadomowienie
|
Moze macie racje ...
he chyab zaraz jej odmowie ... xD i znów szukac ,, masakra ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale miałam juz szalony pomysł, żeby od przyszłego roku przenieść sie na japoński, byłoby fajnie, tylko hiszpana mi szkoda..:P ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jestes z Bydgoszczy i chodzisz do 1 lo ? ![]() ja juz sama nie wiem co mam robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Zadomowienie
|
Bo tez jestem z Bydgoszczy i własnie słyszałam ze maja zrobic japonska klase
![]() tez chciałabym sie uczyc hiszpana ale za pozno sie dowiedziałam o tej klasie i teraz planowałam isc na kurs zerowy na nkjo gdybym nie wyjechala ... No ale powysyłam jeszcze pare zgloszen mam nadzieje ze cos znajde |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Konto usunięte
|
tez tak ,mysle
![]() szukajcie a znajdziecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Raczkowanie
|
Roux nie ma tego zlego,ja mam w planie przeniesc cala sesje na pazdziernik,przynajmniej sie cos poucze w wolnej chwili:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
yhh dzieki dziewczyny za ciepłe słowa....spanikowałam, zawsze miałakm poukładane i wiedziałam co i jak i mialam na wsyztsko czas i nigdy nic na wrzesien. noo ale chyba trzeba bedzie zmienic przyzwyczajnia.... ![]() Kachaa, ja jestem na IV roku resocjalizacji. ![]() Cytat:
![]() ![]() duzo tego masz na październik?
![]() |
#1195 |
Konto usunięte
|
zaliczysz, jestes madra kobietka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Wtajemniczenie
|
Ada, to jednak Niemcy nie wypalą? Szkoda, mogłybyśmy się odwiedzić. Ja będę mieszkała w Uberherrn ( u umlałt, jakkolwiek to się pisze ). Szkoda, mogłybyśmy się odwiedzić.
![]() Dziewczyny, Jeśli mam jeden weekend w miesiącu wolny i jeden dzień w tygodniu, to nie jest za mało? Oni mi wprost napisali, że podstawowa stawka w Niemczech to 260 euro, ale oni płacą 350 euro, bo z ich małymi siedzą au pair 35-40 h w tygodniu. I w sumie pieniężnie to nie jest dużo ( mam na myśli to, że mówicie, że stawka to jakieś 400 euro ), ale oni mi opłacają kurs niemieckiego, więc wtedy się wyrównuje, prawda? No i widzę, że chcą mi dogodzić, bo babka nawet pytała, czy nie wolę francuskiego od niemieckiego, bo mieszkają blisko Francji, ale powiedziałam, że mając taką okazję wolę niemiecki. ![]() Jeszcze sprawdzałam wczoraj ich wiarygodność i tak - dzieci te same na fotach, hostka mi wysłała swoje zdjęcie i męża, potem patrzyłam na stronę ich firmy w necie, to na takiej broszurce reklamowej też jest ona, więc się zgadza. W ogóle, laski, jaki oni mają hotel i sklep, oni chyba srają pieniędzmi...Jeśli chcecie, to Wam pokażę, ale to aż się wierzyć nie chce, że istnieją tak bogaci ludzie. ![]() Roux, mi jak się coś chrzani, to też od razu panika.:/ Ale na pewno da się coś wykombinować. ![]() Już nie nadążam za Waszymi postami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba jednak wypala ;p napisalam do laski powiedziała ze ona szuka au pair bo nie chce zawiesc rodziny a musi wrocic do polski poprawic mature a potem ma jakos operacje i poprostu nie chce zostawic ich na lodzie. W koncu do odwaznych świat nalezy ![]() Nooo twoje uberherrn jest 750km ode mnie xD czyste szalenstwo ale zobaczymy moze sie uda xD |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 |
Konto usunięte
|
Kinia no nie wiem ja mam kazdy weekend wolny ale i tak nie ma zamiaru zamknac sie w pokoju i z mala nie pobawic
![]() to dziwne by bylo troche nie uwazacie? wizaz mi muli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zadomowienie
|
Kinia a ty z nimi rozmawiasz teraz po angielsku ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pogadaj z nimi koniecznie! Bo ona to sobie może szukać, spoko, ale ja bym nie pojechała, dopóki sama bym nie zobaczyła z kim mam do czynienia. Mi też wizaż muli.. I zostało mi tylko 13 potencjalnych hiszpańskich rodzinek.. Reszta olała, albo wysłała negatyw... ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.