|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII
ooo to niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- kredka z gąbeczką (fioletowa i czarna - czarną można bez problemu zrobić kreski po wewnętrznej stronie powieki, reszty kolorów nie miałam) - szminka powiększająca usta - mam kolory: Plump Pink, Frozen Rose i Naked Truth. Moja mama ma Molten Brown (miedziany), miałam też Blonde Ambition ale za jasna dla mnie. Kolory w katalogu lekko przekłamane ale w wątku ze zdjeciami kosmetyków Avonu wrzucałam zdjecia- laser na pękniete naczynka - Anew (jeśli oczywiście masz z nimi problem )- peeling do twarzy Clearskin ( - krem do rąk Dry Skin SOS - świetny na noc, na początku lekko się klei, ale szybko to mija, podobno balsam z tej serii też jest świetny - maseczka peel-off z drzewem herbacianym Naturals - dokładnie po 17 minutach zrywa sie z całosci, działa antybakteryjnie i dobrze oczyszcza bez wysuszenia - szampon z odżywką 2 w 1 - Advance Techniques - serum na zniszczone końcówki Advance Techniques - szampon oczyszczający Advance Techniques - złuszczający peeling do stóp Foot Works - krem intensywnie zmieczajacy stopy - trochę sie klei, wiec trzeba go malutko nakładać, ewentualnie jeszcze "dosmarować" po wchłonięciu No ale wiadomo, że gusta i wymagania są różne, więc niekoniecznie to się spodoba Tobie. Miałam wczoraj niespodziewaną wycieczkę rowerową i plecy mnie znowu bolą, a po południu fitness
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, Ciebie zawsze i wszędzie
Idę do lekarza , bo to gardło mnie już strasznie męczy, a nie chciałabym być jeszcze bardziej chora na majówkę Wczoraj bawiłam się wszystkimi minerałkami, i stwierdziłam, że teraz wszystkie podkłady, których wcześniej używałam, są do kitu - a to się odcinają, a to ciemnieją, a to odcień nie taki. Muszę dziś sobie zrobić podliczenie finansowe i zobaczyć, czy mogę skoczyć jeszcze na małe zakupy przedmajówkowe do Rossmanna - tak na ładne zamknięcie nieudanego odwykowego miesiąca
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Hehe, wtedy co moja koleżanka z pracy ![]() Cytat:
|
|
#3874 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nazwy to tak: granat to Saphire a fiolet - Fresia. Z trwałością to różnie, generalnie 2-3 dni się trzymają spokojnie, a czy więcej to zależy od tego co się robi. Jak za 6zł to moim zdaniem do przeżycia, poza tym mi się zawsze krócej niż innym trzymał lakier do paznokci, niezależnie jakiej firmy (nie mam pojęcia czemu tak ). Jakbyś nie znalazła u siebie to mogę Ci kupić i przesłać.![]() A ja dalej nie kupuję kosmetyków. Tzn. wczoraj kupiłam żel do golenia (skończył się) i miniaturkę masła Dove w Rossmannie (tylko 30ml), bo u TŻ nie miałam się czym posmarować.
|
||
|
|
|
#3875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do minerałków to też się w nich zakochałam, chociaż jak na moje potrzeby trochę za słabo kryją, na większe wyjścia niestety odpadają. Ostatnio dostałam w MACu próbkę podkładu tego nowego Sculpt cośtam i jest rewelacyjny do suchej skóry Lecę na wydział, czeka mnie długi dzień i ciężki tydzień, przydałoby się coś, co by zregenerowało moje siły witalne
|
|
#3876 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Takie piękne słońce jest, że zaraz biorę książkę, smaruję się filtrem i lecę na balkon.
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wpadam tylko na chwilę życzyć miłego dnia. Pogoda cudna Muszę kupić jakiś filtr do ciała do smarowania odkrytych części( rąk, dekoltu). Polecacie jakieś lekkie mleczko?
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
sleepy polecam to mleczko Lirene, które ja ostatnio kupiłam(SPF 20), całkiem fajne i nie klei się na skórze
Też bym chętnie wyszła na słoneczko, w pracy nudy i nie mamy bardzo co robić. Za to jutro będzie mnówstwo roboty i już się boję, bo wszystko będzie na mojej głowie(koleżanka z którą "wpółpracuję" przy projekcie ma L4 do 11 maja)
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ale cudownie jest na dworzu ![]() Zizuś, a jaki masz pierścionek zaręczynowy? ![]() Ice, zazdroszczę takiego pomieszkiwania z TŻ ![]() chyba znów jakieś mininaczynko mi pękło ;( nie wiem czemu tak się dzieje, żadnych inwazyjnych kosmetyków nie stosuję, alkoholu się wystrzegam, a one i tak pękają.. i to znów na nosie.. niby mało widać, ale jak tak dalej pójdzie to przed 20tką będę cała w naczynkach :/ chciałam dziś kupić w R. jakieś smarowidło do ciała, stałam pół godziny nad balsamami i nic nie wybrałam za to pojawiły się nowe dezodoranty Nivea, kosztują 15.99, właściwie nie wiem czemu nie kupiłam Garnier na zwykłym spacerze wymięka niech ja zacznę nadrabiać KWC
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochotę na biedronkowy peeling i masło do ciała: http://www.biedronka.pl/img/ofespec/bb2009/1195.php (od koniec gazetki sa, po lewej stronie, za 12,99) i na któryś z kremów do rąk (dalej niż masło i peeling) I co ja mam zrobic?
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dawno nie pisałam, bo odkąd wróciłam do Londynu mam deficyt czasu nawet nie czytałam wątku na bieżąco przez ostatni tydzień... I w ogóle jakoś tak mi smętnie, nie cierpię wracać tutaj po miło spędzonym w Polsce czasie; pierwszy tydzień po przyjeździe jest zawsze okropny. Nawet pogoda jest tu gorsza, mimo że i tak nie mogę narzekać (ciepło, choć pochurno). Na pocieszenie kupiłam kilka drbiażdżków na eBayu i idę dziś do kina z TŻtem.Hosenko, no jak to co zrobić? Kupić oczywiście Aaa i zapomniałam Ci powiedzieć, że fajne są te mazidła od Ciebie
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że Ci się podobają ![]() Gdzieś natknełam się na link do angielskiej (chyba ) strony z olejkami, hydrolatami itp ... co za cuda tam były ![]() Kupiłam peeling gruszkowy Joanny I wiecie co .. 4,50 zapłaciłam ... kartą EDYCJA: Ola, znalazłam: http://www.quinessence.com/ranges/hydrosols-43-1.htm
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-04-28 o 16:55 |
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam od pół roku kartę i jeszcze ani razu z niej nie skorzystałam - ani płacąc ani wyciągając kasę z bankomatu Pomalowałam pazury moim śliwkowym Manhattanem, zaraz muszę jeszcze wacikiem pousuwać lakier z okolic paznokci, bo zawsze się gdzieś usmaruję niechcący
|
|
#3884 |
|
Miss Pudernica
|
Warszawianki
W czwartek jadę do domu i będę miała ograniczony dostęp do neta. Więc chciałam Wam powiedzieć, że mogę przyjechać 8,9, 10 maja. Pojawiłabym się koło 10-11, odjazd to kwestia do omówienia i ograniczenia pociągowe. Wyślę Wam na PW mój telefonu i postaram się tu zajrzeć, ale myślę że kontakt telefoniczny będzie łatwiejszy
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby co, to mi pasuje każdy dzień, tyle że w piątek dopiero po południu.Już się nie mogę doczekać tak dużego zlotu
|
|
#3886 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
|
|
#3887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech się pozostałe dziewczyny wypowiedzą kiedy im najbardziej pasuje, ostatnio jak gadałyśmy to chyba obstawiałyśmy niedzielę ale mi tam jest wszystko jedno
|
|
#3888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do stóp i ja polecam złuszczający piling do stóp )Rough skine remover) to mój stały produkt jak również sezonowe pilingi o różnych zapachach Lubię też szampony Naturals głównie za zapachy ale też czasem któryś mi na prawde przypasuje Teraz kupiłam wielką butlę Limetka&passiflora ale jak się skończy to mam ochotę na Mango&imbir Polecam jeszcze szminki z musem Cytat:
![]() Cytat:
Upichciłam ciasto rabarbarowe- pyyycha ![]() Ta uczelnia mnie wykończy
|
|
#3889 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeść
Już drugi dzień wracam do domu i ledwo żyję, siedzenie po zajęciach na polach mokotowskich jest taaakie męczące![]() Cytat:
![]() Przecież to już-zaraz! Faaajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale za to piątek i niedziela są super, przyjedź na trzy dni![]() A ja teraz siedzę i się głowię, jutro moi rodzice jadą do Drezna i nie wiem, co od nich wyciągnąć , szkoda tylko, że na pewno nie będzie im się chciało latać po sklepach (dziwne![]() )No a na uczelni mam tyle zaległości, nie mam pojęcia, jak ja to wszystko nadrobię, w dodatku ciągle mi się nie chce To sobie ponarzekałam, idę zrobić maseczkę ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- No to super
|
|
#3890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak już będzie po wszystkim to pójdziemy sobie na duuuże piwo do Lolka Cytat:
Też się chyba zaraz wymaseczkuję, ostatnio przez to lenistwo zaniedbałam trochę regularne rolniczenie
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast 50 ma 70ml Pamiętam jak był u nas taki maleńki dezodorant Nivea świetna rzecz, bardzo dobrze chronił, na długo starczał mimo wielkości.. i go wycofali (a w Niemczech nadal jest
|
|
#3892 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
napisał same potrzebne rzeczy ![]() Dzięki za pomysły A z takiego złotego katalogu spray z tej samej serii do stóp z miętą, liner fioletowy i maseczkę do stóp z lawendą. Szminek właściwie nie używam, szampon też już mam idealny. A pamiętałam, że właśnie do stóp mają fajne serie, miałam kiedyś świetny peeling diamentowy czy jakoś tak. Cytat:
Cytat:
Wypróbowałam dziś moje nowe nabytki I pachnę teraz jak świeżo wyciśnięta limonka ![]() Peeling Lirene pachnie gorzkawą, soczystą mandarynką i ma porządne, dobrze ścierające drobiny a balsam oprócz boskiego zapachu dobrze się też wchłania i zostawia taką fajną, gładką, ale nie tłustą powłoczkę, chyba się polubimy ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [quote=karolina1985;120803 26] Cytat:
![]() Phi Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie długo się nie przekonam, bo na razie jadę na Garnierku, a jeszcze porzucony Dove czeka na skończenie. A Garnier nie jest zły wg mnie, na razie nie narzekam. Mniam ![]() A z uczelnią co znów nie tak? Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i wczoraj kupiłam 2 żele do golenia i peeling do ciała. Żele 2, bo była promocja na 2 w cenie 1 na moje ulubione Nivejki, a waniliowo-pomarańczowy peeling Daxa mi się kończy i wracam do czekoladowego ![]() ************** Zizku, a mówiłam Ci już, że poniekąd będziemy świętować razem Tylko Ty ślubujesz, a mi kolejny roczek stuknie Nie mam coś dzisiaj siły. W pracy obaliłam 2 kawy i na niewiele się zdały, wróciłam i nic mi się nie chce. No ale może się zmuszę, przyniosę michę z wodą, wymoczę stópki i zrobię mani i pedicure. Może... Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2009-04-28 o 22:48 |
|||
|
|
|
#3895 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Witam
Wiecie co się stało okazało się że sypaniec Clarinsa też mi się powoli kończy ja nie wiem co ja robię z tymi pudrami ale idą mi coś za szybko Zużyłam też pomadkę ochronną, co wydawało mi się kiedyś niemożliwe ![]() Mnie się już właściwie zaczął długi weekend
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, rychło w czas zorientowaliśmy sie z samcem że weekend majowy to juz teraz Musze pochwalić puder propolisowy i uspokaja serę.
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
O, Hosenko widzę ż epozbywasz się hydrolatu oczarowego
jakby nikt się po niego nie zgłosił to ja chętnie Co prawda nie mam nic na wymianę ale np. zbliżają się targi i moge Ci coś kupić ![]() Miłego dnia, trzymajcie kciuki ok 14-15 ![]()
|
#3898 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój długi weekend rozpoczyna się dzisiaj o 20 i trwa do 13 maja
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia. Edytowane przez aante_e Czas edycji: 2009-04-29 o 10:54 |
||
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie że będziemy ![]() Aante_e - ja miodku nie czuję, a raczej słodko-kwaśny zapach jak witamina C (tylko mniej intensywny)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-04-29 o 10:53 |
|
|
|
|
#3900 | |||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Cytat:
i też chyba kupię następną, bo są naprawdę świetne, o wiele lepsze od Nivei.Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

z limonką)
Ale tak jak mówię, ostatnio zamawiałam lata temu, nie wiem co jest warte uwagi. Zastanawiam się nad linerami i czymś do stóp: jakieś peelingi, maseczki?Radźcie!
ale w wątku ze zdjeciami kosmetyków Avonu wrzucałam zdjecia

Powiem tylko że u mnie tej cudownej wiosny niestety nie widać
musze sobie sprawic troche radości a zakup kosmetyków mi to właśnie rekompensuje
). Jakbyś nie znalazła u siebie to mogę Ci kupić i przesłać.

niech ja zacznę nadrabiać KWC

do tego mam straszny sajgon na uczelni...ehhh, podczytuję was tylko ostatnio.
okazało się że sypaniec Clarinsa też mi się powoli kończy