|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]() w każdym razie jak wybiorę się do ginekolożki po nową receptę i badania, to popytam o to i owo ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- a ulotkę zawsze zostawiam sobie nową, może akurat coś dopiszą
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
ja w Szczecinie w Superpharmie w Galaxy place 43 zl.
|
|
|
|
#1623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam tak samo wzięłam pierwszą tabletkę yazu i okres sie zatrzymał aż do 18 tabletki -kiedy to zaczęłam mieć miesiączkę która trwa do dzis ( to już 11 dzień i dziś zażyję ostatnią białą tabletkę pierwszego opakowania), mam nadzieję że się skończy gdy zacznę drugie opakowanie
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że mówisz o tym 1000mg, bo ja mam takie musujące tabletki z wit C z dawką właśnie 1000mg (jakaś końska dawka ). A tak swoją drogą to byłam przekonana, że duże dawki wit C nie wpływają źle na organizm, bo nadmiar jest wydalany No, ale już nie offtopuję![]() Dziś będzie 2tab. 2 opakowania. Po wczorajszej okres jakby gwałtownie się zmniejszył, ufff ![]() Miłego dnia życzę
|
|
|
#1625 |
|
BAN stały
|
treść postu usunięta przez moderatora
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-04-28 o 19:58 Powód: próba sprzedaży |
|
|
|
#1626 |
|
Przyczajenie
|
Nadmiar witaminy c jest wydalany z moczem, wiec niema sie co martwic, ale tez sie zastanawialam jaki wplyw ma przeziebienie, nawet gdy nie bierze sie lekow, bo czesto choruję... No ale jak wpadnę to wam powiem ze ma..
Jestem na 7 tabletce 2 opakowania i znow jestem strasznie spiaca i zamulona, tak samo mialam na poczatku 1 opakowania... :/ Tez u mnie bardzo czesto pojawiaja sie swedzenie plecow, ud, i ramion ale pewnie to przez nadmierne wysuszenie,mimo ze staram sie pic bardzo duzo plynow
Edytowane przez pinky Czas edycji: 2009-04-28 o 17:20 |
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Próba sprzedaży zgłoszona do moderatora - na Wizażu jest zakaz sprzedaży
Co do witaminy C to u mnie niestety chyba bez antybiotyku się nie obędzie Wiecie może dziewczyny czy jest jakiś bezpieczny antybiotyk przy naszych tabletkach? I tak dla pewności jeszcze zapytam, w czasie brania antybiotyku i 7 dni po skończeniu brania antybiotyku dodatkowo się zabezpieczamy? Jestem na 18 tabletce z pierwszego opakowania, więc czas antybiotyku przypadnie na końcówkę pierwszego opakowania, od nowego opakowania antybiotyk się pewnie skończy. Czy dobrze mówię o tych 7 dniach dodatkowego zabezpieczenia na początku nowego opakowania? Czy może radzicie zrobić inaczej? Nie wiem czy ja jestem niedowidząca przez to choróbstwo czy nie ma o tym w ulotce
|
#1628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo miałam wyjatkowe szczescie, albo jednak nie trzeba
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Niemniej, jeśli jutro moja internistka będzie chciała mi jednak zapisać antybiotyk to ją "pogwałcę" odnośnie wpływu na anty
|
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zawsze pytam w aptece jak cokolwiek kupuję, baaaa, nawet sprawdzam składy wszystkich nowych herbatek, które mam zamiar wypić Może to już obsesja, ale wolę sprawdzić, niż trafić na przykład na dziurawiec Co do antybiotyku, to na wrazie czego wezmę ze sobą ulotkę i jak będzie chciała mi go przepisać to niech sobie ją poczyta, bo lek jest dość nowy i internista może się nie orientować jakie zastrzeżenia zwarł producent ale coś marne szanse, bo mam tak zawalone zatoki, że ledwo dycham i jeszcze ta gorączka
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
Kobietki,ponawiam moje pytanko-czy picie czerwonej herbaty(ok.3-4 szklanek dziennie)może osłabić działanie tabletek anty?
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
a jaki ma skład? ale wątpię, żeby obniżała, no chyba że ma działanie przeczyszczające.
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1635 |
|
DOMator
|
Kończę drugie opakowanie yaz i trądzik jak był tak jest. Nie ma nawet najmniejszej poprawy, a ostatnio nawet od dwóch osób usłyszałam, że moja cera wygląda fatalnie i chyba mnie ostatnio wysypało
![]() W czwartek idę do ginekologa i poproszę o receptę na coś sprawdzonego - diane lub regulon. Raczej kolejnej szansy yaz nie dam. Szkoda kasy i cierpliwości. Po miesiącu brania diane miałam super cerę, przy regulonie też było ok, ale powró do pigułek w wykonaniu yaz to pomyłka. Po dwóch cyklach jakiekolwiek działanie powinno być juz widoczne. |
|
|
|
#1636 |
|
Raczkowanie
|
Endokrynolodzy przestrzegają przed Diane35, ponieważ działa silnie hepatotoksycznie. Z tego co wiem, cerę najlepiej regulować preparatami hormonalnymi, aczkolwiek często niemającymi działania antykoncepcyjnego.
|
#1637 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1638 |
|
Przyczajenie
|
właśnie kończę 1 opakowanie yaz, wcześniej nie brałam tabletek. dzisiaj wieczorem czeka mnie 3 biała tabletka, okres pojawił się wczoraj po południu, bałam się że się pojawi dopiro rzy 3-4 tabletce a tu takie miłe zaskoczenie ; D jest go tak mało jakby go wogóle nie było. ogólnie przez całe opakowanie czułam się dobrze, może z 2 razy miałam taki strasznie dziwny nastrój, tzn od płaczu do śmiechu. wczoraj troche pobolała głowa. a jeśli chodzi o trądzik to nigdy problemu z nim nie miałam, tzn czasami wyskoczyły jakieś małe kropki na twarzy. podczas brania tabletek też mi coś wyskoczyło ale szybko znikło. właściwie jak na razie jestem zadowolona, zobaczymy co czas pokaże ; )
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Witam
ja juz w trakcie i prawie na koncu drugiego opakowania zero skutków ubocznych mrowienie przeszło mi co do tych tabletek przeczyszczajacych... z powodu moich zaparci musze brac chociaz jedna lub dwie tabletki przeczyszajace w tygodniu... biore je oczywiscie w odstepie 4 godzin od wziecia Yazu i współżyłam z facetem bez zadnego dodatkowego zabezpieczenia... wiec niewiem jak to jest z tym oddziaływaniem tabletek przeczyszajacych na tabletki antykoncepcyjne ....
|
|
|
|
#1640 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich po długiej nieobecności
Mam pytanko, czy ktos wie czy nastepujący skład tabletek uspokajających obniża skuteczność Yazu? -kwas walerenowy 0.15mg -korzeń kozłka (valerianae radix) -szyszka chmielu (lupuli strobulus) -melisa (melissae) -ziele serdecznika (leonuri herba) -koloidalny dwutlenek krzemu -skrobia ziemniaczana ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- dodam, że są to tabletki ziołowe |
|
|
|
#1641 |
|
Przyczajenie
|
A ja prosiłabym o małą radę: otóż jutro lub pojutrze zaczynam brać Yaz (moje pierwsze tabletki) tymczasem przyplątało mi się jakieś zapalenie (nieciekawe upławy, troszkę swędzenie) , zaczęło się to wczoraj a na wizyte w tej sprawie u ginekologa jestem umówiona w poniedzialek :/ i tak się zastanawiam, czy mogę zacząć brać pigułki? Na ulotce nie jest napisane... A to mój pierwszy raz z tabletkami, dlatego troszkę się boję
|
#1642 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
W Poznaniu:
Apteka Magiczna (Al. Marcinkowskiego) 48zł -5% rabatu przy lekach pełnopłatnych 45,60zł (po rabacie) Super-pharm (Stary Browar) 43pln
|
|
|
|
#1643 |
|
Przyczajenie
|
Ja znowu z pytankiem ;p Czy po zażyciu tabletki trzeba odczekać jakiś czas zanim sie wypije alkohol? Nie znalazłam o tym nic w ulotce ;/
|
|
|
|
#1644 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Rozeznanie
|
Dziś dostałam @ więc zaczynam zażywać YAZ.
Tabletkę mam zamiar wziąć ok.20, gdyż zazwyczaj o wcześniejszych porach jestem na uczelni i mogłoby się zdarzyć, że zapomniałabym jej zażyć. Będę na bieżąco informować o reakcji mojego organizmu na tabletki anty, aczkolwiek mam nadzieję, że nie będzie z nimi większych problemów ![]() Przyznam szczerze, że najbardziej zaskakującą dla mnie rzeczą jest fakt,że tabletki powinno połykać się ,,na sucho". Zazwyczaj wszystkie leki popijam wodą,a tu taka niespodzianka.Dobrze, że tabletki są niewielkich rozmiarów-powinny łatwo przejść przez przełyk
Wakacje! Egipt! Edytowane przez klaudynka18 Czas edycji: 2009-04-29 o 18:45 |
|
|
|
#1646 |
|
Przyczajenie
|
kochane! a wiec zaczelo mnie to martwic, bo dzis wzielam 8 tabletke i mam nadal okres, nie jest silny, ale wydzielina "krew" jest bardziej czarna i nasila sie przy siusianiu i gdy rano wstaje. nie ma wyjasnione w ulotce a do lekarza nie wiem czy jest sens isc bo moze jest to normalne wiecie cos o tym?
Pozdrawiam Was serdecznie! |
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mialam podobnie i to w sumie do troche ponad polowy pierwszego opakowania....takze trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i przeczekac.... |
|
|
|
|
#1649 |
|
Przyczajenie
|
hejka! jedna z dziewczyn wspomnialm powyzej ze powinno sie tabletki polykac na sucho, ale czy jest jakis problem jezeli ja zawsze popijam woda? wydaje mi sie ze nie ma to najmniejszego znaczenia, bo to tak jakbym za chwile sie czegos napila. Ale wole sie upewnic. i nie ryzykuje ze nie polkne na sucho, w sumie ona jest tak mala ze i dziecko by sobie z nia poradzilo
|
|
|
|
#1650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tam zawsze popijam każde lekarstwoU mnie krwawienie pojawiło się tak jak w zeszłym miesiący na 4.placebo. Mam straszna migrenę strasznie się czuję. Ostatnio miałam też straszne humorki, ale ostatnio w ogóle jestem nerwowa - dużo stresów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

Rutinacea ma 60 mg witaminy C, więc w 9 tabletkach będzie to 540 mg, więc bezpiecznie
Zastanawiałam się również czy sam fakt na przykład stanu podgorączkowego nie ma wpływu na wchłanianie i działanie tabletki 
Mogliby sporządzić porządniejszą ulotkę i sprzedawać opakowania z ulotkami i bez, do wyboru, bo jak ktoś bierze któreś już opakowanie to po co mu kolejna ulotka, której nawet nie otworzy, bo ma poprzednią.

(jakaś końska dawka
). A tak swoją drogą to byłam przekonana, że duże dawki wit C nie wpływają źle na organizm, bo nadmiar jest wydalany
No, ale już nie offtopuję

ja juz w trakcie i prawie na koncu drugiego opakowania