|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
witam, jestem w 4 tygodniu ciąży
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kamilunia oczywiście że może tak byc ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sohf Czas edycji: 2009-04-24 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
nie martw się ja tez jakoś szczególnie wrażliwych piersi nie miałam i do teraz tak jest tylko trochę się zaokrągliły i czasami ale to rzadko bolą mnie w pachwinach.
Gratuluję i trzymam kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4445 |
Przyczajenie
|
IZA240 to jest zdecydowanie za wczesnie, lepiej poczekać do dnia spodziewanej mesiączki, bo można sie nie potrzebnie rozczarować
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuje za gratulacje i man nadzieję ze wszystko bedzie oki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny gratuluje Wam brzuszków!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a raczej tych lokatorów w środku
![]() ![]()
#4447 |
Rozeznanie
|
dzień spodziewanej miesiączki- brak okresu.
a humor wczoraj miałam jak przed okresem.. Jeśli pierwsze objawy to prawie podobne do zblizajacego sie okresu, to czy humor tez się do tego zalicza? jutro albo w poniedzialek zrobie test. Bo robilam wczoraj wieczorem(nie wytrzymalam), ale negatyw.. grr.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Rozeznanie
|
no to czekam na znak od Ciebie:P ja tez jutro albo w poniedzialek, jeszcze nie wiem, mysle bardziej o pon.
okresu brak:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Rozeznanie
|
grr madmuazelle
nie wytrzymalam,zrobilam dzisiaj, 32dc i nic, negatyw, jedna kreseczka ![]() a wczoraj jakieś wypieki na buzi dostalam i w jajniku kłucie miałam;/ ale minęło. jutro ide do ginekologa,czuje ze okresu nie dostane, hmm i co ja mam mu powiedziec? jak zaczac rozmowe? skoro testy mi wykazuja brak ciąży... pomocy;/ Edytowane przez ziaaa Czas edycji: 2009-04-26 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Rozeznanie
|
Moge wam powiedzieć/napisać, że ja jestem w 29tc i jakoś nie miałam w ogóle nabrzmiałych piersi...nie bolały ani nic, czasami tylko brodawki, jakby skóra była za sucha.
Co do uczucia mokrości- cały czas tak mam od początku ciąży. Dodatkowo lekkie kłucie w jajnikach jak na @ i nic więcej. U mnie nie było żadnych objawów-mdłości, zmęczenia, zgaga, to mnie nie dotyczyło. A wiedziałam o ciąży, bo w końcu no....jak się ktoś stara to wie, że może się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
BAN stały
|
Ziaa,a ja już testować nie musze,obudził mnie rano ból brzucha i przyszedł okres.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Rozeznanie
|
uuu... madmuazelle przykro mi
![]() ja sie nie czuje jak na okres, wiec nie wiem co jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4457 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Rozeznanie
|
Anusia z tego co sie orientuje to podwyzszona temp w pochwie musi sie utrzymywac okolo 2tygodni jak nie wiecej. Jesli mierzylas jednorazowo... to raczej to nic nie da, poniewaz musisz znac swoj caly cykl. Tak jak u mnie 36,9- 37,1 (jak probowalam mierzyc przez dluzszy czas) , a 2dni/dzien przed okresem 36,8-36,7 to juz byla ta obnizona.
Więc ciężko to tak ocenić, jeśli się nie mierzy któryś cykl z rzędu. w którym dniu cyklu jestes? madmuazelle rozumiem Cię doskonale. Dużo par jak ma problem z zajsciem w ciaze, to pozniej sie kocha z zalozeniem ze teraz sie uda, z mysla o tym zaplodnieniu. Tez tak nie chce, nie chce przechodzic tego co one... To strasznie meczy psychike i ma ogromny wplyw na zycie, podobnie jak Ty wole "wpasc". Tylko w sumie Ci powiem, że dużo jest ludzi, którzy tego nie rozumieją, z resztą nie interesuja sie takimi problemami, dla nich to rzadkość, a dla mnie jak czytam o tym to wystepuje bardzo często- mowa o problemie zajscia. Minal dzien, okresu brak ![]() dopiska 27.04: po wizycie u ginka... zbadal, powiedzial ze to bardziej mu wyglada na stan przed okresem, hm no i umówiona jestem na nastepny poniedzialek, jesli nie dostane okresu. Edytowane przez ziaaa Czas edycji: 2009-04-27 o 10:38 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Raczkowanie
|
Witam. Mam nadzieję, że nie zaśmiecę postu... Ostatnia miesiączka była 9 marca, planowana powinna byc ok 9 kwietnia zatem, ale zamiast niej przez 3 dni mialam brazowe plamienia...test negtywny wtedy robilam. Po 15 dniach (w sobote) znowu plamienia sa... takie bunatne jakies. Nic mnie nie boli w zasadzie, czasami cos tam zakluje ale to nic wielkiego. No i spac mi sie chce...poza tym nic...Wizyte u gina mam na 5 mja, wiec bardzo Was prosze o odp...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobienie badać na obecność gonadotropiny kosmówkowej (beta hcg) w laboratorium kosztuje ok 4o do 70 zł. i na wyniki można czekać z tydzień (do trgo jeszcze majowy week). ginekolog może dać Ci skierowanie i zrobisz sobie je bezpłatnie. ale całkiem możliwe, że ten dziwny okres może być spowodowany przez zaburzenia hormonalne, stres czy infekcje. na wizycie wszystkiego się dowiesz daj nam znać co gin Tobie powiedział. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Raczkowanie
|
Dzieki. Dam znac. Choc czekanie mnie zabija :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Rozeznanie
|
Dairine
ja robiłam badanie beta hcg i kosztowało 24 zł, a wynik odbierałam po kilku godzinach tego samego dnia i wynik był taki jaki chciałam czyli pozytywny. ![]() Więc jeśli dręczy Cię niepewność (a wiem co to znaczy) to idź do laboratorium i będziesz miała odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Rozeznanie
|
no i dostalam okresu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko troszkę nas to zmartwiło, że może coś być z nami nie tak, może wyolbrzymiam,ale się przestraszyłam. Mam nadzieje, że to tylko kwestia czasu ![]() Rozmawiałam z mama i też mówiła, że się starali 4lata niecałe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
a ja czekam...jak na razie byly to dni plodne...i zobaczymy czy cos z tego sie urodzi...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie,
Tak sobie tu u was trochę poczytałam... Myślałam, że to niemożliwe żeby po 1 - 1,5 tygodnia coś zacząć już czuć, ale widzę, że tak czasem bywa... 2,5 miesiąca temu odstawiłam tabletki, trochę odczekaliśmy, postanowiliśmy podejść do sprawy na luzie, bez pilnowania dni płodnych, wyliczania itd.... No i od trzech dni ciągle mi niedobrze, mdli mnie od niektórych zapachów i smaków, dzisiaj napiłam się soku i pobiegłam go zwymiotować... Właściwie mogę pić tylko herbatę czarną z cytryną, bo po zielonej też mnie mdli... Ciągle jestem zmęczona... Oczywiście ja nie zorientowałam się o co chodzi, chociaż się staraliśmy, dopiero mąż mi uświadomił, że może chodzić o ciążę... Byłby to 1 - 1,5 tydzień... Narazie się nie ekscytuję, staram się nadal podchodzić na luzie...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.