|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI
Cytat:
wlasnie bukiet piekny i tez pozwolilam zapisac sobie zdjecie strasznie mi sie podoba, w dodatku chcialabym, aby druchny mialy w podobnym kolorze sukienki (jeszcze zobacze czy faktycznie tak z tymi sukienkami, ale wydaje mi sie, ze to fajny pomysl) i moze na samochodzie tez podobne kwiatki o ile bede ubierac samochod, bo wiekszosc z Was powiedzila, ze do tego auta to nie pasuje... a wlasnie mamy propozycje jazdy innym autem do slubu... i sama juz nie wiem co zrobic. a Wy ktore radzicie? dodam, ze za hummera musimy zaplacic jakies 1000 zl, a mercedesem pojechalibysmy za darmo. 500_300_122746_upload_P%20030_13jb[1].jpgmerc1[1].jpg23884433a64efc3b6ab[1].jpg zmykam spac. milych snow dla wszystkich
Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-04-29 o 00:28 |
|
|
|
|
#932 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Cytat:
nakrecasz sie ze jestes w ciazy , napewno jest jakis inny powod .. tym bardziej ze bierzesz tabletki anty Cytat:
![]() u nas ksiadz ostatnio dobrze powiedzial na kazaniu ze to Bog nam wybacza grzechy i zawsze to robi a ksieza nie moga odmowic nigdy ! Cytat:
zgodze sie z Toba w 100% Kurcze a jak my spisywalismy protokol to ksiadz nas nie pytal czy mieszkamy razem ... no i my tez nic nie mowilismy ... dal nam karteczki i kazal isc 2 razy do spowiedzi
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
oj kobitki ile wy znow nasmarowałyscie
![]() ja ostatnio w ogole nie mam czasu na wizaż, bo ciagle z zaproszeniami jezdzimy... kurcze, zaprosic ponad 200 osob to jednak nie lada sztuka ale juz jestesmy przy koncowce ![]() co do nazwiska to ja tez przyjmuje nazwisko TZ-ta ![]() moje to 11 liter a jego 4 i podoba mi sie wiec nie widze problemu ![]() agus - pięknie wyglądaliscie a Ty to w ogóle... sliczne zdjątka i zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia ja po niedzieli odbieram z salonu swoja suknie i buciki ![]() suknie zaniose do swojej krawcowej, bo ta salonowa to jakas niekumata za bardzo, a za duzo trzeba poprawiac zebym to zostawila takiej kobiecie... ![]() miłego dnia laseczki i za duzo tam sie znow nie rozpisywac
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() był u mnie wczoraj TZ i pomoagał mi robić albumy (tzn więcej przeszkadzał niż pomagał ) ale mi doradzał chociaż jak bedzie ładniej, ale sie uśmiałam ale wyszły ślicznie jak zrobie fotki to wam pokaże ![]() a na 19:15 pojechaliśmy na lekcje tańca i wogule nam nic nie wychodziło tz mylił kroki ale śmiesznie było i już mamy układ na pierwszą zwrotke i 2 refreny, jeszcze nam zostały 2 zwrotki do nauczenia ale do września jest jeszcze czas na szczęście![]() mam też pytanko do dziewczyn z wielkopolski apropos majówek - czy wiecie może gdzie są jakieś majówki w naszej okolicy?? chcemy gdzieś sie wybrac z tz ale nie wiemy jeszcze gdzie ![]() a byłabym zapomniała jade jutro po suknie Edytowane przez ania20m Czas edycji: 2009-04-29 o 07:23 |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
ania w trzciance jakas majowka chyba jest
![]() Dzieki dziewczyny madzia Ty juz ze 2 razy w tej holandii bylas w ciazy A spowiedz przedslubna jest tylko jedna gdy się mieszka razem i to w piątek przed ślubem. I raczej nie powinno się już grzeszyć po spowiedzi nawet mieszkając razem :PJa dostałam okres, wszytsko mnie boli A na dodatek 29 Czyliw dniu ślubu okres jak nic i to najbardziej bolący :/
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
kliwia strasznie mi przykro z powodu wujka...
![]() co do spowiedzi to nie jestem przekonana - wszyscy moi znajomi mieszkający razem byli 2 razy. A co jeśli mieszkasz a miesiąc przed przeniesiesz się do rodziców??? dziwne są te ustalenia.... z okresem mam podobnie, kombinuję jakby go przesunąć... |
|
|
|
#937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc to chyba zależy na jakiego księdza się trafi...
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
a my razem nie mieszkamy i mamy luz
|
#939 |
|
Rozeznanie
|
zlotko855 ja bym wybrała mercedesa, nawet jak jeszcze nie doczytałam o kasie.. a to przemawia tylko jeszcze bardziej za, no bo macie 1000zł na podróż np albo na coś innego.
To zależy od księdza chyba co zadecyduje, po za tym chyba byś mu musiała o tym odrazu powiedzieć, że przeniesiesz się do rodziców od momentu 1 spowiedzi. Nas ksiądz nie pytał czy mieszkamy razem, a na 1 spowiedzi jak spowiadaliśmy się ze współzycia to ksiądz nawet nic nie mówił na ten temat.
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dzierwczyny, ale chyba trafiacie na księzy którzy nie do konca znaja prawo kanoniczne
U mnie w okolicy sie tego trzymaja. Zresztą mi to obojętne. gdybym dostala kartke na dwie spowiedzi to bym poszla. Nasz proboszcz wytlumaczyl nam ze obowiazuje nas 1 spowiedz, i przypomnial, ze z racji tergo ze mieszkamy bez slubu nie mozemy byc rodzicami chrzestnymi. w sensie ze w takich okolicznosciach nie mozemy trzymac do chrztu ![]() Jak bylismy u proboszcza o pozwolenie na slub w innym kosciele - to ja sie od razu wpisalam do nas do parafii. Wiec mial na karcie przed oczami ze mieszkamy razem
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
muszę się wtrącić
sama mieszkam z moim TZ, ale nie dostałam rozgrzeszenia i obowiązuje tylko jedna spowiedź przed samym ślubem. I nie obraźcie się dziewczyny, ale mieszkanie razem to jest grzech śmiertelny, księża jak nie dają rozgrzeszenia to naprawdę mają co do tego powód... Ale pocieszające jest to że ta jedna spowiedź przed samym ślubem jest najważniejsza, póxniej nie zdąrzycie już za bardzo nagrzeszyć
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
A dlaczego nie możecie być chrzestnymi??
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
złotko tez bym wybrala mercedesa, za darmo i klasycznie
![]() kwatuszek zyjac w grzechu nie mozesz trzymac dzieciaczka do chrztu. Tak to okrelsa prawo kanoniczne.
|
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzialenka nawet jak jestes w ciazy to tylko dobrze do slubu duzy brzuch ci nie urosnie a juz bedziesz miala rodzinke w tym samym roku Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2009-04-29 o 09:06 |
|
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
a mnie zastanawia jaka jest roznica miedzy grzeszeniem mieszkajac razem a robieniem tego samego nie mieszkajac razem???
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zlotko ja też jestem za tym mercedesem. Po 1 za darmo, a po 2 to ciemne autko, a na ciemnym ładniej wygląda dekoracja ślubna (przynajmnije tak mi powiedziała babka w kwiaciarni).
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, weszłam się tylko przywitać, zaraz jadę na uczelnię. Mam zebranie w sprawie obron
|
|
|
|
#948 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aguś wygladałaś przeslicznie Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja platki roz kuplam w rzgowie za 10 zl nawet nie wiem ile ich bylo poszukaj w sklepach z artykulami slubnymi bo szkoda jest kupowac zywe roze i obrywac - garnitur kupilismy w ostrowie kolo rynku przy ul. raszkowskiej tu zaraz na poczatq za 569 zl - za swoj bukiet slubny dalam 270 zl
|
||||||||
|
|
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znalazłam, że: "wspólne zamieszkiwanie ludzi niebędących małżeństwem jest stwarzaniem bezpośredniej okazji do grzechu również wtedy, kiedy do grzechu jeszcze nie doszło."
Edytowane przez zielony_motylek Czas edycji: 2009-04-29 o 09:16 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś- my też kupiliśmy garniyur przy rynku w sklepie"moda męska" chyba na raszkowskiej tez. za 499zł
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
Zlotko - ja wybralabym mercedesa, bo jakos bardziej slubnie mi sie kojarzy i macie 1000zl w kieszeni Kliwia - przykro mi z powodu wujka ale dobrze ze nie skonczylo sie jeszcze gorzejTancerka - co do cen bukietow to pewnie zalezy gdzie i jaki - ja bede miec wachlarz (taki jak w zalaczniku-z ewentualnymi zmianami, jesli nie dostaniemy tego czegos co jest w wachlarzu, a co nie jest storczykiem Madzia-okres spoznia Ci sie dopiero pare godzin wiec no panic Agus - 2 ostatnie zdjecia sa moimi najulubienszymi a ja wczoraj dla "spokojnosci" przypomnialam sie: -zespolowi - mamy sie zglosic po plytke z propozycjami na pierwszy taniec i na podziekowania i pozniej dopiero na 1.5 tygodnia przed slubem - kamerzyscie - mamy przyjsc 1-2 tygodnie przed i sie umowimy co do godzin - restauracji - mamy menu, a reszte 2 tygodnie przed weselem (zaliczka+lista osob+wybor kolorystyki sali+zamowic wiejski stol) - jutro mam przymiarke sukni - dzis ide oddac kartke o zapowiedziach i wziac namiary na mlodych z tego samego dnia, by sie zgadac co do dekoracji - tego boje sie najbardziej ![]() - zaraz bede dzwonic do makijazystki uffff troche jestem spokojniejsza, bo sie balam by nikt nie pomyslal, ze zrezygnowalismy, bo sie nie odzywalismy od podpisania umow
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2009-04-29 o 11:05 |
|
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
myszka_maj co się stało?
|
#954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czemu spryzja mieszkanie razem
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
ja to wszystko rozumiem, może wyjaśnię inaczej nad czym się zastanawiam:
1- powiedzmy że mieszkam sama na studiach, moj facet osobno, ale śpi u mnie prawie codziennie i je u mnie obiady - dostaję rozgrzeszenie 2- moja kumpela mieszka z facetem, oboje pracują, on często ma szkolenia więc rzadko się widzą - nie dostaje rozgrzeszenia ???????????????????????? |
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dzis w nocy zmarła TZ ukochana babcia Bardzo mi smutno
|
|
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przykro mi |
||
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
Diya chodzi o to, ze mieszkając razem popełniacie tez grzech zgorszenia, ktory jest grzechem ciężkim. Dowiedzialam się na naukach
Tzn ze inne osoby patrzac na Was, moga zejsc na złą drogę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

strasznie mi sie podoba, w dodatku chcialabym, aby druchny mialy w podobnym kolorze sukienki (jeszcze zobacze czy faktycznie tak z tymi sukienkami, ale wydaje mi sie, ze to fajny pomysl) i moze na samochodzie tez podobne kwiatki o ile bede ubierac samochod, bo wiekszosc z Was powiedzila, ze do tego auta to nie pasuje... a wlasnie mamy propozycje jazdy innym autem do slubu... i sama juz nie wiem co zrobic. a Wy ktore radzicie? dodam, ze za hummera musimy zaplacic jakies 1000 zl, a mercedesem pojechalibysmy za darmo. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale do września jest jeszcze czas na szczęście
przed ślubem. I raczej nie powinno się już grzeszyć po spowiedzi