![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Ja też rozstępów nie mam, a używam na brzuch i piersi oliwki raz dziennie
![]() Zmykam spać, bo jutro po długiej przerwie pobudka o 5:30 i do pracy ![]() Słodkich snów ![]()
#4892 |
Wtajemniczenie
|
wzajemnie i dla wszystkich
![]() ja też lecę bo jutro rano jade na badanie krwi ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Raczkowanie
|
czy mozesz kochana napisac jaki to krem ??? tez bym sobie taki zafundowala moze,
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zadomowienie
|
aniago25 pięknie dziękuję za książeczki
![]() Wygląda na to, że tylko ja mam rozstępy... no ale cóż, myślę że cyce już mi większe nie urosną, ale brzusio ho ho... ten to jeszcze ma możliwości ![]() Zmykam smarować, a potem spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
ale produkujecie, nie nadążam za wami ![]() Tequillko pociesze cie że ja tez mam rozstępy na piersiach ![]() Po pierwszej ciazy mam kilka rozstepów na brzuchu i na udach od we wnetrznej strony. orzeszku zazroszcze ci takiego porodu ![]() ![]() aniago25- napisałam ci PW My jutro idziemy na usg 3d połówkowe, mam nadzieje że dzidzius pokaże co tam ma między nóżkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() |
#4897 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja narazie nie mam rozstepów ale boję się o piersi bo miałam małe a teraz rosną jak szalone. Ja uzywam na rozstępy Fissanu i kremu z Ziajki i stosuję zamiennie, wcześniej smarowałam sie oliwką dziecinna ale nie wiem czy to wystarczy dlatego uzywam kremów, ostatnio mam bardzo słucha skórę na plecach w okolicach lędzwiowych i normalnie czuje jak mnie tam skóra ciągnie.
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-29 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4899 |
Zadomowienie
|
Witajcie, mój małż wczoraj odebrał moje wyniki badań. Mam cały czas niski poziom progesteronu, nawet nie zwiększył się od czasu kiedy biorę duphaston, stoi w miejscu. 7 maja mam konsultację, więc mam nadzieję że się uspokoję. Ale chyba ja tak poprostu mam, bo w pierwszej ciąży chociaż nie robiłam badań na progesteron to wiem że miałam mały ale obyło się bez brania duphastonu
#4900 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Orzeszku znalazłam taką informację: Wykrywane w badaniu laboratoryjnym stężenia progesteronu ulegają podwyższeniu jeśli kobieta używa doustnie leki na bazie naturalnego progesteronu (czasem bada się poziom progesteronu właśnie w celu określenia czy dawka leku została odpowiednio dobrana). Laboratoryjne zestawy nie wykrywają natomiast sztucznego progestagenu np. zawartego w Duphastonie, pomimo, że w organizmie działa on identycznie. Stosowanie środków działających miejscowo np. żeli czy globulek dopochwowych z progesteronem podnosi jego poziom ogólny w stopniu mniejszym niżby to wynikało z zastosowanej dawki (stężenie miejscowe jest wyższe niż we krwi). Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-04-29 o 07:57 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4902 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() no wzruszyłaś mnie......... ![]() Cytat:
bo ja kocham zmieniać avatarki! ![]() ja też mam nowe pieprzyki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja też tak słyszałam i czytałam, ponieważ zawierają retinol, który jest podobno szkodliwy.
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-04-29 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Wtajemniczenie
|
Malinko! jak ten czas leci! przecież ja dobrze pamiętam jak zaszłaś w ciążę! ja chyba każdą tutaj pamiętam
![]() ![]() cudownie cudownie ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4906 |
Wtajemniczenie
|
co do filmy pharmaceris, to bardzo sobie ją chwalę
![]() jest to taka ekskluzywna seria dr. ireny eris ![]() polecam Wam także różne kremy dla kobiet w ciąży Vichy ![]() też rewelka, ostatnio kilka sobie kupiłam, ale z tym na rozstępy wstrzymam się jak coś mi zacznie rosnąć ![]() ps. rosną Wam piersi? bo mnie na razie nie ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja jak na razie smaruje sie oliwką, czego maz nie lubi, i potem nie chce sie przytulic bo ponoc tłusta jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
my jesteśmy w połowie 17 tygodnia, w sobotę zaczynamy 18 tydzień, ale moje dziecko wg rozmiarów usg jest dwa dni starsze hihihi ( nadal nie mogę w to uwierzyć, że się martwiłam, że okruszek jest za mały na swój wiek....)
4 maja idę do położnej , ale na pewno nie zrobi usg. ciekawe co powie... ![]()
![]() |
#4909 |
Wtajemniczenie
|
ale to zwykla glukoza stęzenie w krwi na czczo to nie jeszcze ta do picia
![]() A tak mi sie walsnie skojarzyło co do odczuwania ruchow dziecka, to malenstwa bardziej są ruchliwe wlasnie po dawce glukozy czy jak cos zjemy energrtycznego to i przekłada sie na ruchy jesli je juz czujecie ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.usg4d.pl/index_files/Page439.htm Aniago25- dziekuje za ksiązki ![]()
Kubuś ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/2dd354ee1d.png Ola ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/1eaf2db6d5.png My ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006062400900930.png Edytowane przez joannah Czas edycji: 2009-04-29 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Są super wygodne
![]() ![]() My dziś 16 zaczynamy ![]() Mi już urosły i jestem zadowolona akurat z tego ![]() W pracy oczywiście nawał zaległości, także ciężki dzień po powrocie ![]() Nie piszcie za dużo, bo jak wrócę, to nie nadrobię ![]() ![]()
#4912 | ||
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() Cytat:
![]() ja skończyłam produkować testy, a tu się okazało, że o jednym zapomniałam i musze jeszcze jeden zrobić+ ![]() Cytat:
![]() ja od wczoraj panikuje przed egzaminem - to chyba przez ciążę, tak wcześnie to mnie nigdy stres nie ograniał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już mam jednego z boku przy sutku ale tak mało widoczny, że trzeba się przyglądać. ooooo ja też uwielbiam ![]() a ja dziś pospałam do 10:30 ![]() ![]()
![]() |
#4914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi juz urosly, mam tylko dwa staniki w ktorych moga chodzić. I bolą jak cholera. Dziewczyny, w ciąży nie można używac praparatów na cellulit! One tam zawierają składniki żeby skóra była jędrniejsza i badziej zwarta, a w ciązy właśnie trzeba zadbac o to zeby była elastyczniejsza i się ładnie ponaciagała, tam gdzie musi...
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
Coś mnie głowa zaczęła boleć
![]() Jej, jak ja się nie mogę doczekać weekendu...
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jutro idę do gina, ciekawe co bedzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
Widocznie Twój ginek jest z tych, co robią 3 USG w czasie całej ciąży.
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oto co znalzłam: Mimo iż nie powinien on przenikać do krwiobiegu, jednak może lepiej go ograniczyć (jak retinol) ze względu na właściwości poronne i wybitnie podrażniające. Zdania na temat retinolu są bardzo podzielone jeśli chodzi o jego skuteczność w walce ze zmarszczkami. Jedni twierdzą, że jest to rewelacyjny środek zapobiegający starzeniu się skóry, drudzy, że skóra leczona retinolem wygląda młodziej tylko dlatego, że jest lekko nabrzmiała , więc drobne zmarszczki stają się niewidoczne. Jednak wszyscy mają jedno zdanie jeśli chodzi o używanie retinolu w ciąży ABSOLUTNIE NIE ! Z lekarskiego punktu widzenia wiadomo, że retinoidy stosowane w okresie ciąży mogą spowodować poważne uszkodzenia płodu. Tak samo jest z matkami karmiącymi. Na pewno nie wolno używać podkładów wygładzających zmarszczki, działających „dogłębnie”. Co prawda, wśród kosmetyków kolorowych nie ma zbyt wielu działających na głębsze warstwy skóry. Coraz częściej dodaje się do nich jednak retinol, czyli pochodną witaminy A, który złuszcza powierzchniowe warstwy naskórka. U kobiety w ciąży może on spowodować powstanie trudnych do usunięcia ciemnych plam pigmentacyjnych Należy unikać preparatów zawierających hormony, retinol, algi. W okresie ciąży i karmienia piersią bezwzględnie zakazane są następujące substancje: witamina A i jej pochodne (retinol i retinoidy), bo działają teratogennie (mogą powodować uszkodzenia płodu); Kobieta w ciąży nie powinna używać kosmetyków o silnym działaniu, np. tych które zawierają kwasy owocowe, retinol, witaminę C oraz kwas alfaliponowy Wszystko ze stron typu : porady specjalistów dla kobiet w ciąży. A my jutro mamy dzień królowej czyli mój mąż ma wolne ![]() siedzę znów w testach, ale idę jeść lunch Pinky ja idę do położnej w poniedziałek, ale na bank nie zrobi mi usg buuuu trudno ...a może ty się już płci dowiesz co? czy chcesz czekać do porodu? tutaj się robi geslachtbepaling , czyli określenie płci od 17 tyg
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-29 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Raczkowanie
|
ja sie dzis obudzilam z bolem glowy i teraz czekam czy sie wzmocni czy oslabnie :/
Mam nadzieje ze to drugie Aniu dziekuje z ksiazki, ale jedna nie chce mi sie otworzyc, moglabys przyslac jeszcze raz??? z gory dzieki !
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.