mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-28, 20:23   #4891
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Ja też rozstępów nie mam, a używam na brzuch i piersi oliwki raz dziennie

Zmykam spać, bo jutro po długiej przerwie pobudka o 5:30 i do pracy

Słodkich snów

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 20:36   #4892
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Słodkich snów
wzajemnie i dla wszystkich
ja też lecę bo jutro rano jade na badanie krwi (morfologia, glukoza na czczo i AFP) zmykam spać do jutra
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 20:51   #4893
doda22
Raczkowanie

GG do doda22 Send a message via Skype™ to doda22

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Choć nie mam z tym (jeszcze) problemów to od początku ciąży stosuje krem na rozstępy i cellulit. Od 4 m-ca zaczęłam używać ujędrniający krem do pielęgnacji biustu w okresie ciąży i karmienia.
Zobaczymy czy to pomoże
czy mozesz kochana napisac jaki to krem ??? tez bym sobie taki zafundowala moze,
doda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 20:58   #4894
Tequillla
Zadomowienie

aniago25 pięknie dziękuję za książeczki

Wygląda na to, że tylko ja mam rozstępy... no ale cóż, myślę że cyce już mi większe nie urosną, ale brzusio ho ho... ten to jeszcze ma możliwości Kupiłam sobie na rozstępy Mustelę, ale muszę uczciwie przyznać, że nie smaruję się nim regularnie, jego zapach mnie dobija, wolę oliwkę... ale chyba się powinnam przełamać.

Zmykam smarować, a potem spać
Stary 2009-04-28, 21:21   #4895
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cześć dziewczynki

ale produkujecie, nie nadążam za wami

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie rozstępy? Mnie się na piersiach pojawiły
Tequillko pociesze cie że ja tez mam rozstępy na piersiach, pojawiły mi sie w okresie dojrzewania, kiedy piersi intensywnie rosły.
Po pierwszej ciazy mam kilka rozstepów na brzuchu i na udach od we wnetrznej strony.

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
NIE ZAUWAŻYŁAM ŻE RODZE!
orzeszku zazroszcze ci takiego porodu ja rodziłam prawie 16 godz, więc nie dało by sie nie zauważyc, mam nadzieje że drugi poród będzie krótszy i szybszy

aniago25- napisałam ci PW

My jutro idziemy na usg 3d połówkowe, mam nadzieje że dzidzius pokaże co tam ma między nóżkami.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 06:32   #4896
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
aniago25 pięknie dziękuję za książeczki

Wygląda na to, że tylko ja mam rozstępy... no ale cóż, myślę że cyce już mi większe nie urosną, ale brzusio ho ho... ten to jeszcze ma możliwości Kupiłam sobie na rozstępy Mustelę, ale muszę uczciwie przyznać, że nie smaruję się nim regularnie, jego zapach mnie dobija, wolę oliwkę... ale chyba się powinnam przełamać.

Zmykam smarować, a potem spać
ja też używam Mustellę i według mnie za taką cenę można było się spodziewać czegoś lepszego

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

ale produkujecie, nie nadążam za wami

Tequillko pociesze cie że ja tez mam rozstępy na piersiach, pojawiły mi sie w okresie dojrzewania, kiedy piersi intensywnie rosły.
Po pierwszej ciazy mam kilka rozstepów na brzuchu i na udach od we wnetrznej strony.

orzeszku zazroszcze ci takiego porodu ja rodziłam prawie 16 godz, więc nie dało by sie nie zauważyc, mam nadzieje że drugi poród będzie krótszy i szybszy

aniago25- napisałam ci PW

My jutro idziemy na usg 3d połówkowe, mam nadzieje że dzidzius pokaże co tam ma między nóżkami.
a wy już na połówkowe? ja jestem zapisana w 23tc - czyli 29 maja
Stary 2009-04-29, 06:59   #4897
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie ja narazie nie mam rozstepów ale boję się o piersi bo miałam małe a teraz rosną jak szalone. Ja uzywam na rozstępy Fissanu i kremu z Ziajki i stosuję zamiennie, wcześniej smarowałam sie oliwką dziecinna ale nie wiem czy to wystarczy dlatego uzywam kremów, ostatnio mam bardzo słucha skórę na plecach w okolicach lędzwiowych i normalnie czuje jak mnie tam skóra ciągnie.

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-04-29 o 07:01
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 07:16   #4898
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Hej mamusie ja narazie nie mam rozstepów ale boję się o piersi bo miałam małe a teraz rosną jak szalone. Ja uzywam na rozstępy Fissanu i kremu z Ziajki i stosuję zamiennie, wcześniej smarowałam sie oliwką dziecinna ale nie wiem czy to wystarczy dlatego uzywam kremów, ostatnio mam bardzo słucha skórę na plecach w okolicach lędzwiowych i normalnie czuje jak mnie tam skóra ciągnie.
ja mam takie samo wrażenie skóra nie ciągnie mnie tak mocno na brzuchu jak na plecach ( mam uczucie jakbymmiała jakieś cięzarki przyczepione do skóry na plecach które ciągną w stronę brzucha)
Stary 2009-04-29, 07:29   #4899
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witajcie, mój małż wczoraj odebrał moje wyniki badań. Mam cały czas niski poziom progesteronu, nawet nie zwiększył się od czasu kiedy biorę duphaston, stoi w miejscu. 7 maja mam konsultację, więc mam nadzieję że się uspokoję. Ale chyba ja tak poprostu mam, bo w pierwszej ciąży chociaż nie robiłam badań na progesteron to wiem że miałam mały ale obyło się bez brania duphastonu
Stary 2009-04-29, 07:41   #4900
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A i przyszły też rybaczki http://www.allegro.pl/item612463637_...rozmiar_m.html - i chodzę dziś już w nich i są super - materiał je lekki, akurat na cieplejsze dni, mają regulację w pasie - jest bardzo zadowolona
O fajne spodenki. Przydały by mi się takie do chodzenia po domu

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Katarzinka ja rozumie ze dziecko moze sie tym zmeczyc jak bym jej na 5 pietro wprowadzala, ale ona dziennie w domu i na podworku spokojnie potrafi z 10 km zrobic , to żywe dziecko i miało z tego frajde że ide samo to nie wiem w czym Pan mial problem, dodatkow ja miałam naprawde nieprzyjemne problemy w 1 trymestrze po po za torbielem ktory mi zalega w lewym janiku plamiłam przez tydzien, no ale na glupote lekarstwa nie ma...
Rano bylam w Czwe stoje sobie czekam na parkingu, przy samodzodzie a moja dopatrzyła sie placu zabaw, z uwagi iz nie mogalm odejsć bo czekałam na dokumenty moja zrobiła akcje typu kłade sie na chodnik i placze (standardowe zachowanie buntu 2 latki, z którym próbuje walczyc bo od października coraz trudniej bedzie spelniac kaprysy panny) na nieszczescie zobaczyła to jakas przechodząca babcia. Staneła i stoi obok mnie i patrzy, ja probuje mala zignorować, mala woła żeby ja wziaść, a babcia: No czemu jej nie bierzesz? Milcze, ale babcia nie dala za wygrana, szturcha mnie stoi dalej i znowu No czemu jej nie bierzesz? W koncu powiedzialam, co jest i co ja na ten temat myśle. Oburzona babcia zebral sie jak zmyta Kobieta nie rozumie sytuacji ze jak raz ustapie dziecku takie zachowanie bedzie non stop, a jej sie krzywda nie stała, ale z boku jestem wyrodna matka.. laski wszystko przed wami

Ej czemu wy tak czesto zmieniacie avantarki niepoznaje was

Pisałyście o kremach z filtrem, używajcie dziewczyny skóra w ciąży bardzo pigmentuje i naprawde warto ja po 1 ciazy mam conajmniej z 20 nowych piepszykow na róznych częściach ciała mimo kremów

Co do szkół rodzenia ja nie chodzialam z podstawowej przyczyny, moj tz ma taka prace a nie inna i nie mógł byc z nami, wiec sam tak nie chciałam chodzić, i jakoś urodzilam, zreszta nasze babki, prababki rodzily tak samo , z pewnoscia daje to jakis komfort ze pierworodka żóltodziub ma jakieś konkretne rzetelne informacje na temat co ja czeka, co i jak sie bedzie odbywac i jak zając sie potem malenstwem... ale wierzcie mi realnia od wszelkich teorii, ksiazek, artykulow itd są zdecydowanie inne, idywidualne jak my i nasze dziecko
Uwielbiam ludzi którzy wtrącają się w wychowywanie nie swoich dzieci a zwłaszcza obce babcie Ja myślę ze kazdy rodzic wie najlepeij jak wychowywac swoje dziecko i wszelkie uwagi z otoczenia sa nie na miejscu. Mam nadzieje że do mojego nikt nie będzie ingerował...

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość

Ja proszę trochę deszczu u nas. Jest za sucho (a jak tak lubię wiosenne burze) .
Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
My z mężem uwielbiamy burze i też się doczekać nie możemy
Matko dziewczyny lubicie burze???? Ja nie cierpię i bardzo się ich boje. A poza tym mam bardzo przykre wspomnienia związane z burzą. Mojego bardzo dobrego kolegę piorun zabił

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
na rozstępy i cellulit używam kremu avon solutions, na lato mam jeszcze wersje modelująco-opalającą i jestem zadowolona
mam jeszcze pharmaceris, to krem utrzymujący elastyczność i jędrność skóry biustu (do nabycia w aptece).
A można stosować co kolwiek na cellulit w ciąży? bo mi ginka powiedziała ze absolutnie nie

Cytat:
Ja od miesiąca używam Pharmaceris M przeciw rozstępom. Na początku stosowałam to dwa razy dziennie i na większe partie ciała, ale szybko okazało się, że zawartość tubki gwałtownie się zmniejsza. Niedługo bedę musiała kupić nowe opakowanie. Chyba dokupię do tego krem do samego biustu.
No właśnie jakoś mało wydajny ten Pharmaceris M. Mi tubka wystarczyła na 3 tygodnie Mam też z tej samej serii do biustu i ten mam już podad 2 miesiące i jeszcze myślę że mi wystarczy na trochę.... w sumie na piersi to nie potrzeba tego specyfiku dużo.

Cytat:
wzajemnie i dla wszystkich
ja też lecę bo jutro rano jade na badanie krwi (morfologia, glukoza na czczo i AFP) zmykam spać do jutra
Już glukoza? Ja myślałam że to się robi jakoś w 22 tyg

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość

Super!! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze no i żeby się wkońcu dzidzia ujawniła

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
j
Ja idę w 22 tyg czyli za 2 tygodnie. Chciałam wczesniej ale lekarz powiedział że najlepiej jak jest skończony 21 tydzien bo wtedy jest serce już ukształtowane w pełni i można je dokładnie zbadać....

Cytat:
Ja też teraz używam fissanu i bardzo mi odpowiada. Jest taki tluściutki i dobrze nawilża skóre na brzuszku. A co do pozostałych partii ciała to też mam z tym problem. Właśnie od kilku dni zaczęlam smarować również plecy bo normalnie spać nie mogłam w nocy tak mnie szczypała z przesuszenia

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Witajcie, mój małż wczoraj odebrał moje wyniki badań. Mam cały czas niski poziom progesteronu, nawet nie zwiększył się od czasu kiedy biorę duphaston, stoi w miejscu. 7 maja mam konsultację, więc mam nadzieję że się uspokoję. Ale chyba ja tak poprostu mam, bo w pierwszej ciąży chociaż nie robiłam badań na progesteron to wiem że miałam mały ale obyło się bez brania duphastonu
Orzeszku ja też brałam w pierwszym trym duphaston i też miałam niski progesteron. Moja ginka mowila mi że on tak działa ze dostarcza organizmowi progesteron ale nie widac go w badaniach. Wiem że to trochę dziwne ale tak jest nawet gdzies to w internecie czytalam. Zaraz poszukam i podam linka .

Orzeszku znalazłam taką informację:

Wykrywane w badaniu laboratoryjnym stężenia progesteronu ulegają podwyższeniu jeśli kobieta używa doustnie leki na bazie naturalnego progesteronu (czasem bada się poziom progesteronu właśnie w celu określenia czy dawka leku została odpowiednio dobrana). Laboratoryjne zestawy nie wykrywają natomiast sztucznego progestagenu np. zawartego w Duphastonie, pomimo, że w organizmie działa on identycznie. Stosowanie środków działających miejscowo np. żeli czy globulek dopochwowych z progesteronem podnosi jego poziom ogólny w stopniu mniejszym niżby to wynikało z zastosowanej dawki (stężenie miejscowe jest wyższe niż we krwi).

Edytowane przez margolcia1006
Czas edycji: 2009-04-29 o 07:57
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:07   #4901
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Orzeszku ja też brałam w pierwszym trym duphaston i też miałam niski progesteron. Moja ginka mowila mi że on tak działa ze dostarcza organizmowi progesteron ale nie widac go w badaniach. Wiem że to trochę dziwne ale tak jest nawet gdzies to w internecie czytalam. Zaraz poszukam i podam linka .

Orzeszku znalazłam taką informację:

Wykrywane w badaniu laboratoryjnym stężenia progesteronu ulegają podwyższeniu jeśli kobieta używa doustnie leki na bazie naturalnego progesteronu (czasem bada się poziom progesteronu właśnie w celu określenia czy dawka leku została odpowiednio dobrana). Laboratoryjne zestawy nie wykrywają natomiast sztucznego progestagenu np. zawartego w Duphastonie, pomimo, że w organizmie działa on identycznie. Stosowanie środków działających miejscowo np. żeli czy globulek dopochwowych z progesteronem podnosi jego poziom ogólny w stopniu mniejszym niżby to wynikało z zastosowanej dawki (stężenie miejscowe jest wyższe niż we krwi).
O dzięki, jesteś koffana!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 08:31   #4902
Nika1980
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Śliczny avatarek Nika! Pomiziaj Lenkę od cioci Tequilli
no wzruszyłaś mnie.........

Cytat:
Rano bylam w Czwe stoje sobie czekam na parkingu, przy samodzodzie a moja dopatrzyła sie placu zabaw, z uwagi iz nie mogalm odejsć bo czekałam na dokumenty moja zrobiła akcje typu kłade sie na chodnik i placze (standardowe zachowanie buntu 2 latki, z którym próbuje walczyc bo od października coraz trudniej bedzie spelniac kaprysy panny) na nieszczescie zobaczyła to jakas przechodząca babcia. Staneła i stoi obok mnie i patrzy, ja probuje mala zignorować, mala woła żeby ja wziaść, a babcia: No czemu jej nie bierzesz? Milcze, ale babcia nie dala za wygrana, szturcha mnie stoi dalej i znowu No czemu jej nie bierzesz? W koncu powiedzialam, co jest i co ja na ten temat myśle. Oburzona babcia zebral sie jak zmyta Kobieta nie rozumie sytuacji ze jak raz ustapie dziecku takie zachowanie bedzie non stop, a jej sie krzywda nie stała, ale z boku jestem wyrodna matka.. laski wszystko przed wami

Ej czemu wy tak czesto zmieniacie avantarki niepoznaje was

Pisałyście o kremach z filtrem, używajcie dziewczyny skóra w ciąży bardzo pigmentuje i naprawde warto ja po 1 ciazy mam conajmniej z 20 nowych piepszykow na róznych częściach ciała mimo kremów
no właśnie takie zachowanie to norma w tym wieku, wogóle ignoruje takie głupie stare baby.....
bo ja kocham zmieniać avatarki!

ja też mam nowe pieprzyki dlatego na słońce kupiłam krem z filtrem 30- może to coś pomoże, jak nie to trudno

Cytat:
o rety ja też mam suchą skórę na plecach mąż mnie smaruje balsamem tam

Cytat:
ja mam takie samo wrażenie skóra nie ciągnie mnie tak mocno na brzuchu jak na plecach ( mam uczucie jakbymmiała jakieś cięzarki przyczepione do skóry na plecach które ciągną w stronę brzucha)
dokładnie mam to samo wrażenie, chyba skóra stamtąd się naciąga na rosnący brzuszek

Cytat:

A można stosować co kolwiek na cellulit w ciąży? bo mi ginka powiedziała ze absolutnie nie
ja też tak słyszałam i czytałam, ponieważ zawierają retinol, który jest podobno szkodliwy.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:41   #4903
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
A jaką objętość ma pharmaceris ?
150 ml

Dzisiaj zaczynamy 17 tc

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-04-29 o 08:43
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:50   #4904
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Malinko! jak ten czas leci! przecież ja dobrze pamiętam jak zaszłaś w ciążę! ja chyba każdą tutaj pamiętam to było tak nie dawno temu, a tu już 17 tydzień
cudownie cudownie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:52   #4905
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Malinko! jak ten czas leci! przecież ja dobrze pamiętam jak zaszłaś w ciążę! ja chyba każdą tutaj pamiętam to było tak nie dawno temu, a tu już 17 tydzień
cudownie cudownie
no, czas leci. Zobaczysz, że zanim się obejrzysz, sama będziesz zaczynać 17 tydzień
Stary 2009-04-29, 08:52   #4906
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

co do filmy pharmaceris, to bardzo sobie ją chwalę
jest to taka ekskluzywna seria dr. ireny eris
polecam Wam także różne kremy dla kobiet w ciąży Vichy
też rewelka, ostatnio kilka sobie kupiłam, ale z tym na rozstępy wstrzymam się jak coś mi zacznie rosnąć
ps. rosną Wam piersi? bo mnie na razie nie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:54   #4907
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beata 76 Pokaż wiadomość
pomlilo mi sie troszeczke o fasoleczke 4 chcialam zapytac ale swoja droga gdzie obydwie sie podziewaja?
tez sie zastanawiałam gdzie Fasoleczka sie podziała, chyba o nas zapomniałą

ja jak na razie smaruje sie oliwką, czego maz nie lubi, i potem nie chce sie przytulic bo ponoc tłusta jestem.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:24   #4908
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj zaczynamy 17 tc
my jesteśmy w połowie 17 tygodnia, w sobotę zaczynamy 18 tydzień, ale moje dziecko wg rozmiarów usg jest dwa dni starsze hihihi ( nadal nie mogę w to uwierzyć, że się martwiłam, że okruszek jest za mały na swój wiek....)
4 maja idę do położnej , ale na pewno nie zrobi usg. ciekawe co powie...

Stary 2009-04-29, 09:30   #4909
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Już glukoza? Ja myślałam że to się robi jakoś w 22 tyg
ale to zwykla glukoza stęzenie w krwi na czczo to nie jeszcze ta do picia

A tak mi sie walsnie skojarzyło co do odczuwania ruchow dziecka, to malenstwa bardziej są ruchliwe wlasnie po dawce glukozy czy jak cos zjemy energrtycznego to i przekłada sie na ruchy jesli je juz czujecie ja jeszcze nie czuje a do slodkiego mnie nie ciagnie
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:36   #4910
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Ja jutro zaczynam 21 tydz. Tam gdzie będe robic usg to zalecane terminy wykonywania badania to 18-22 tydz.
http://www.usg4d.pl/index_files/Page439.htm

Aniago25- dziekuje za ksiązki

Edytowane przez joannah
Czas edycji: 2009-04-29 o 09:57
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:53   #4911
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
O fajne spodenki. Przydały by mi się takie do chodzenia po domu
Są super wygodne

Cytat:
Dzisiaj zaczynamy 17 tc

My dziś 16 zaczynamy

Cytat:
Mi już urosły i jestem zadowolona akurat z tego

W pracy oczywiście nawał zaległości, także ciężki dzień po powrocie

Nie piszcie za dużo, bo jak wrócę, to nie nadrobię

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:58   #4912
katarzinka
Wtajemniczenie

witajcie
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
tak, kotek jest suuuper.

dokładnie to samo mówi mój mąż, że niewie jak to zniesie to bezsilne patrzenie na mój ból, ale ja go zawsze uświadamiam, że już sama jego obecność i wsparcie dużo mi da...

będziemy trzymać kciuki zatem 27 maja...

a ja siedzę z nosem w testach zaliczeniowych i sprawdzam...faktycznie poszły średnio...

.
NIEdziękuję
ja skończyłam produkować testy, a tu się okazało, że o jednym zapomniałam i musze jeszcze jeden zrobić+

Cytat:
Katarzinka ja rozumie ze dziecko moze sie tym zmeczyc jak bym jej na 5 pietro wprowadzala, ale ona dziennie w domu i na podworku spokojnie potrafi z 10 km zrobic , to żywe dziecko i miało z tego frajde że ide samo to nie wiem w czym Pan mial problem, dodatkow ja miałam naprawde nieprzyjemne problemy w 1 trymestrze po po za torbielem ktory mi zalega w lewym janiku plamiłam przez tydzien, no ale na glupote lekarstwa nie ma...
ja to napisałam o rodzicach, którzy uważają, że dziecko ma siedziec przed TV albo przed kompem a potem jak jest puplecik to go przyprowadzają na zajęcia np do mnie do klubu i myślą, ze jak poćwiczy 2 razy w tygodniu to schudnie i będzie miało mniej energii - i to właśnie było coś na kształt tego co wcześniej napisałaś - dlaczego nie widną tylko schodami ech niektórzy to mają poprzestawiane

ja od wczoraj panikuje przed egzaminem - to chyba przez ciążę, tak wcześnie to mnie nigdy stres nie ograniał
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:02   #4913
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam jakiś czas podobną sytuację
Pojechaliśmy z mężem do marketu na zakupy a że w ten sam dzień trochę przesadziłam ze sprzątaniem to mnie biodra bardo bolały... więc poszłam do kasy z pierwszeństwem oczywiście nikt nie miał zamiaru mnie przepuszczać .. i tak stoje i stoje wypinam ten brzuch aż w końcu jakaś babka mówi żeby mnie przepuścić bo w ciazy jestem... i na dodatek jeszcze kasjerka mówiła żebym sobie spokojnie pakowała ona poczeka... a ja jak ktoś się nademną lituje to odrazu się wzruszam.. no i poszło bolały biodra wszyscy wokół mili a ja stałam i ryczałam a mąż szybko pakował żebyśmy już poszli... ryczałam jeszcze pół wieczoru - hormony normalnie szalały
no to rzeczywiście hormony Cię nieźle dopadły
Cytat:
hi hi chyba żadnej z nas to nie omija Przy tych kołysankach, do których któraś z Was podawała linka -ryczę jak bóbr. Na filmach płaczę, nawet na kreskówkach... A przed ciążą raczej trudno mnie było aż tak rozczulić...
Dziewczyny, macie rozstępy? Mnie się na piersiach pojawiły
ja mam rozstępy z okresu dojrzewania na pośladkach więc tym bardziej dbam o siebie bo się strsaznie boję rozstępów na piesiach a jednego mam więc na piersi stosuję Mustellę a na resztę różnie bo cały czas zminiam no i co drugi dzień masuję się rękawicą szorstką.
Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Oczywiście nie nadrobiłam tych zaległych kilku stron

Mnie nie bolą, ale wieczorem mnie strasznie swędzą i mąż się ze mnie śmieje jak się drapię i wydaję dziwne odgłosy przy tym

Powiem Ci za tydzień bo właśne wtedy zaczynamy zajęcia ale jak wstępnie rozmawialiśmy z położną to jest bardzo dużo ciekawych zagadnień.

Ja też czuję w tych strefach chociaż raczej nisko przy jajnikach niż przy pępku. No i ostatnio zauważyłam, że małej spodobały się organy kościelne bo zaczęła wywijać jak organista zagrał w kościele.

My nie musimy przynosić żadnego zaświadczenia od ginekologa.

Już myślałam, ze one pojawią się pod koniec ciąży jak dużo urośniemy. No chyba że bardzo urosły Ci piersi.
mnie strasznie swędzą piersi jak zadna inna partia ciała, nie chcę mieć rozstępów
ja już mam jednego z boku przy sutku ale tak mało widoczny, że trzeba się przyglądać.
Cytat:
My z mężem uwielbiamy burze i też się doczekać nie możemy
ooooo ja też uwielbiam

a ja dziś pospałam do 10:30 ale fajnie, spałam jak zabita

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:12   #4914
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Orzeszku, a skąd to wiadomo bez badań?

Cytat:
co do filmy pharmaceris, to bardzo sobie ją chwalę
jest to taka ekskluzywna seria dr. ireny eris
polecam Wam także różne kremy dla kobiet w ciąży Vichy
też rewelka, ostatnio kilka sobie kupiłam, ale z tym na rozstępy wstrzymam się jak coś mi zacznie rosnąć
Aliisanko ładne zdjęcie.
Mi juz urosly, mam tylko dwa staniki w ktorych moga chodzić. I bolą jak cholera.

Dziewczyny, w ciąży nie można używac praparatów na cellulit! One tam zawierają składniki żeby skóra była jędrniejsza i badziej zwarta, a w ciązy właśnie trzeba zadbac o to zeby była elastyczniejsza i się ładnie ponaciagała, tam gdzie musi...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:15   #4915
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Coś mnie głowa zaczęła boleć Zjadłam pyszne drugie śniadanko - serek wiejski z rzodkiewkami. Przydałyby się do tego jeszcze kiełki.

Jej, jak ja się nie mogę doczekać weekendu...
Stary 2009-04-29, 10:29   #4916
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mnie głowa zaczęła boleć Zjadłam pyszne drugie śniadanko - serek wiejski z rzodkiewkami. Przydałyby się do tego jeszcze kiełki.

Jej, jak ja się nie mogę doczekać weekendu...
Malin tylko jutro i masz weekend
a ja jutro idę do gina, ciekawe co bedzie chciałabym by zrobił mi USG bo poprzednio mi nie robił

Stary 2009-04-29, 10:32   #4917
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Malin tylko jutro i masz weekend
a ja jutro idę do gina, ciekawe co bedzie chciałabym by zrobił mi USG bo poprzednio mi nie robił
Widocznie Twój ginek jest z tych, co robią 3 USG w czasie całej ciąży.
Stary 2009-04-29, 10:34   #4918
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Dziewczyny, w ciąży nie można używac praparatów na cellulit! One tam zawierają składniki żeby skóra była jędrniejsza i badziej zwarta, a w ciązy właśnie trzeba zadbac o to zeby była elastyczniejsza i się ładnie ponaciagała, tam gdzie musi...
kosmetyki na cellulit bardzo często zawierają retinol, który jest odradzany w ciąży , oczywiście to jest osobista decyzja każdego.
oto co znalzłam:

Mimo iż nie powinien on przenikać do krwiobiegu, jednak może lepiej go ograniczyć (jak retinol) ze względu na właściwości poronne i wybitnie podrażniające.
Zdania na temat retinolu są bardzo podzielone jeśli chodzi o jego skuteczność w walce ze zmarszczkami.
Jedni twierdzą, że jest to rewelacyjny środek zapobiegający starzeniu się skóry, drudzy, że skóra leczona retinolem wygląda młodziej tylko dlatego, że jest lekko nabrzmiała , więc drobne zmarszczki stają się niewidoczne.
Jednak wszyscy mają jedno zdanie jeśli chodzi o używanie retinolu w ciąży ABSOLUTNIE NIE !
Z lekarskiego punktu widzenia wiadomo, że retinoidy stosowane w okresie ciąży mogą spowodować poważne uszkodzenia płodu.
Tak samo jest z matkami karmiącymi.
Na pewno nie wolno używać podkładów wygładzających zmarszczki, działających „dogłębnie”. Co prawda, wśród kosmetyków kolorowych nie ma zbyt wielu działających na głębsze warstwy skóry. Coraz częściej dodaje się do nich jednak retinol, czyli pochodną witaminy A, który złuszcza powierzchniowe warstwy naskórka. U kobiety w ciąży może on spowodować powstanie trudnych do usunięcia ciemnych plam pigmentacyjnych

Należy unikać preparatów zawierających hormony, retinol, algi.

W okresie ciąży i karmienia piersią bezwzględnie zakazane są następujące substancje:
witamina A i jej pochodne (retinol i retinoidy), bo działają teratogennie (mogą powodować uszkodzenia płodu);

Kobieta w ciąży nie powinna używać kosmetyków o silnym działaniu, np. tych które zawierają kwasy owocowe, retinol, witaminę C oraz kwas alfaliponowy

Wszystko ze stron typu : porady specjalistów dla kobiet w ciąży.

A my jutro mamy dzień królowej czyli mój mąż ma wolne

siedzę znów w testach, ale idę jeść lunch

Pinky ja idę do położnej w poniedziałek, ale na bank nie zrobi mi usg buuuu trudno ...a może ty się już płci dowiesz co? czy chcesz czekać do porodu?
tutaj się robi geslachtbepaling , czyli określenie płci od 17 tyg

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-29 o 10:36
Stary 2009-04-29, 10:34   #4919
nimitz
Raczkowanie

ja sie dzis obudzilam z bolem glowy i teraz czekam czy sie wzmocni czy oslabnie :/
Mam nadzieje ze to drugie

Aniu dziekuje z ksiazki, ale jedna nie chce mi sie otworzyc, moglabys przyslac jeszcze raz??? z gory dzieki !
Stary 2009-04-29, 10:35   #4920
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Widocznie Twój ginek jest z tych, co robią 3 USG w czasie całej ciąży.
ehhh chyba tak bo miałam raptem 2 wkurza mnie to strasznie ale może jak powiem, że czuję już dzidziusia to mi zrobi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości