|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!
Bardzo produktywne jesteście...;p
Tak zerkam na to co piszecie i myśle, że powinnam Was zdemotywowac...im mniej będziecie umieć, tym wasze wyniki będą gorsze a co za tym idzie moje nie będą się prezentować tak źle Matura za kilka dni a ja nadal stoje w miejscu, z biologii nic nie powtórzone, z chemii chodziłam na kroki wiec coś wiem, ale poziom mojej wiedzy mnie nie zadowala, angielski jakoś to będzie, ale polski ... boje sie:| 3 lata można rzecz przespalam i teraz zerkając na streszczenia niewiele kojarze... Może już poruszałyście ten temat, jakie sa wasze typy lekturowe oprócz porównań hałsa z innymi lekarzami;p niech któraś mnie pocieszy, że na pewno nie będzie chlopów... musiałam wylać swoje żale. owocnej pracy
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio, w tym przeciekowym wątku na plotkowym, ktoś napisał, że ma być Nad Niemnem i Przedwiośnie.
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Chłopów nie czytałam a ze streszczenia mało co wiem ![]() ![]() w ogóle u nas 3/4 klasy nie przeczytało żadnej lektury, albo 1-2.. ja jak bym była na takim miejscu to chyba bym już w wariatkowie ze stresu siedziała ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ehh...![]() W każdym razie dziękuję za wyprowadzenie z błędu A żeby tak odejść od matury - właśnie przeglądalam oferty pracy OHP (zagraniczne). I czegoś tu nie rozumiem: bo wynagrodzenie jest powiedzmy 1500 Euro na miesiąc, a miesięczny koszt wyżywienia i zakwaterowania: 1800 Euro... Nie trzeba być matematykiem, zeby widzieć, że się nie opłaca Czyli oznacza to, że oni podają ten koszt wyżywienia i zakwaterowania, ale tak naprawdę to oni za to płacą i podają tak do Twojej informacji? Bo już nic nie rozumiem
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie źle mi wyleczyła zęba dentystka
Jutro i tak mam następną wizytę, więc jej powiem o tym, ale co mi z tego, jeśli on pewnie będzie do kanałowego się teraz nadawał? |
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BO ja musialam oddac ksiazke do biblioteki i nie doczytalam. Jaki byl koniec.
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jutra mam zamiar się brać za szybką powtórkę ich
|
|
|
|
|
#2619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tango by mogło być... ;p
|
|
#2620 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Czy uratowałby noge Kuby?
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
sydunia
Nie wiem, co te maturzystki mają z tymi zębami. Już któraś osoba w wątku pisze o jakichś wizytach u stomatologa ostatnio. Ja też byłam tydzień temu a po geografii mam kolejną wizytę. Kilka koleżanek też ma ostatnio jakieś problemy z zębami.Matura to powoduje? ![]() ![]() ![]() Oczywiście dowiecie się tuż po przerwie reklamowej
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2624 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ide nagotowac mleka :P I wziac sie do roboty!
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole patrze na Twoj podpis- konczysz matury 2 tygodnie przede mna.. o ja
bedziesz miec dluzsze wakacje
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie robię sobie jakieś ćwiczenia z angielskiego jednocześnie szukając czegoś w internecie żeby sobie wydrukować na jutro, bo zamierzam dokończyć epoki z polskiego, powtórzyć odrobinę wosu no i dla relaksu zrobić angielski
problem jest taki, że mi się ćwiczenia skończyły xD
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja chyba zwariuje xD nie wiem kompletnie o co chodzi z ta internetową rekrutacją? gdzie ja się mam tam rejestrować?? na stronce nic nie jest napisane :/ na UWr tylko że 1-3 czerwca jest rekrutacja, za to na UP nie ma nic :/ żadnych terminów :/:/ nic z tego nie kapuje...... jakieś zbyt skomplikowane to dla mnie.... |
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
ilo16na, dochodzi do ostatniego spotkania między Laurą a Czarusiem. Oboje przekonali się o dalej tlącej się miłości, lecz musieli się rozstać bezpowrotnie. Pod wpływem emocji i rozgoryczenia Cezary przyłącza się do robotniczego protestu zorganizowanego przez komunistów [w tym Lulka], które powstało wskutek zamknięcia fabryki. A dosłownie ostatnia scena pokazuje Cezarego na czele tego tłumu, gdyż w pewnym momencie odłącza się od nich i idzie sam przed nimi, ubrany w swój żołnierski ''kask''
, naprzeciw żołnierzom, którzy mają za zadanie ich stłumić ![]() Scenę zakończeniową można rozumieć różnie. Wydaje nam się, iż Baryka oddala się od komunistów, a zbliża do działań, które reprezentuje Szymon Gajowiec. I tu następuje zdziwienie czytelnika, gdyż nagle Cezary staje się przewodnikiem manifestu. Musimy jednak pamiętać, iż jest to osoba nie umiejąca panować nad uczuciami, a chwilę wcześniej miało miejsce dramatyczne rozstanie z Laurą... To spotkanie na nowo budzi uczucia Cezarego i jego trochę poukładany już świat. I słowa Cezarego o tym, iż gotów byłby rozpętać rewolucję, aby dorwać Barwickiego w ręce. Cezary tą nienawiść przenosi na cały świat i w ten sposób przyłącza siędo manifestacji. Niekoniecznie więc świadczy to o poglądach lecz to raczej emocjonalne pobudki On wyraża swój żal, swój gniew, walczy o swoje sprawy, dlatego idzie oddzielnie
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo
![]() Mam pytanie, mogę się jeszcze dopisać na listę jako maturzystka, tam o na początku?
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
no tylko że ja sie boje że później sie nie dostane na studia bo nie bede umiala sie zarejestrować :/ jakiś suchar z tym :/ jakby nie moglo byc tak ze bierzemy swiadectwo i idziemy na uniwerek sie zapisać xD
|
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
się Im bliżej matury ... to czuję się coraz gorzej.
Sumienie mam czyste bo się uczyłem ale teraz przeglądam arkusze i mam poczucie że nic nie umie. Wy też macie??? Jutro sobie ang powtórze i od piątku Polski. Ale jestem mądry .Tego posta napisałem u maturzystek 2008.
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec te internetowe *******ki to przydatna rzecz
|
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomnij mi tylo co zdajesz![]() Cytat:
nie wiem dlaczego, ale mnie lęk przed tym ogarnia xD bo co, zarejestruję się, zobaczę wynik matury i się rozmyślę jednak, co wtedy?
|
||
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Praktycznie już wszsytko umie.Teraz to powtarzałem.
Ideologii się nie nauczę ani konfliktów bo mi cięzko się przyswaja.... Tylko muszę teraz się jakoś przygotować na wypracowanie .... Tylko nie wiem jak.
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Pouczyłam sie prezntacji i umiem już "prawie" połowe.. Jak będzie mi się jeszcze dzisiaj chciało do dokończę żeby była już połowa..
Mam nadzieję że jutro babka na korkach nie będzie na mnie krzyczeć że jeszcze nie umiem, no ale nie tylko prezentacja jest na maturze a do 11 na pewno zdąże się na uczyć Wykąpałam się, nalożyłam maseczkę i chwila relaksu, a potem streszczonka poczytam... Renia ja przeczytałam mało lektur wstyd się przyznać, właśnie męcze "Chłopów" do prezenatcji i został mi "Makbet"... Ale sie nie boje, bo z fragmentu można dużo wyczytać a reszta no hmm.. pościemniać a nóż widelec niech sie trafi ;P Będzie co ma być ;P |
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
I koniec mojej edukacji w tym roku szkolnym. Nie liczę oczywiście kucia do matury. Wróciłam z ostatniego angielskiego. I mówcie co chcecie ale się prawie rozryczałam tam xD! Tak to jest jak się jest samemu w grupie i uczy cię dziewczyna cztery lata starsza, która chodziła do tego samego LO...
*** marcia uwierz, że ja tą prawie połowę chciałabym mieć napisaną. W głowę sobie strzelę jak tego nie napiszę albo pójdę na żywioł i powiem to co mi w głowie siedzi. Edytowane przez anlejka Czas edycji: 2009-04-29 o 20:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

oprócz porównań hałsa z innymi lekarzami;p 

spójrz na spis lektur na maturę 2009.

problem jest taki, że mi się ćwiczenia skończyły xD