|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Moja dzisiejsza RRRRedukcja
![]() 8:15 Śn.-> placuszki owsiane ( płatki, otręby, jabłko, jajko, rodzynki, wiórki) 10:30 II Śn.->3 kromki grahama+masło+chuda wędlina drobiowa+ogórek+rzodkiewk i 12:30 -> jabłko ![]() 13:40 Ob.->pół woreczka ryżu brązowego+pół paczki warzyw z patelni (marchew, brokuł, kalafior) 16:00 P.-> jajko na twardo+garść orzechów laskowych 18-19 K.-> twaróg+rzodkiewki/szczypior/ogórek ![]() ![]() ![]()
#3932 |
Rozeznanie
|
moje U (=>P)
sn; placek owsiany z jajka, cukru, musli z rodzynkami, cynamonu z truskawkami smazonymi z cukrem, kikat, pysio 2sn; 2 galki lodow w slodkim rozku : pomarancz i arachidowy ob; piers z kurczaka pieczona z morelami, surówka, troche sosu grzybowego , 2 ciasteczka fornetti (jagoda i kiwi) ko; serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidorem i przyprawa tzazyki |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To mój dzisiejszy jadłospis(R): I śniadanie: Nesvita (tym razem jabłkowa) i szklanka mleka 2% II śniadanie: chipsy-suszone jabłka z cynamonem (mniam ![]() Obiad: mrożona mieszanka warzyw po chłopsku (tu były ziemniaki) i kawusia (bez cukru! mój sukces!) Podwieczorek: pół sera chudego (ok 125 g) z jogurtem naturalnym , 2 rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym. No i jeszcze z 2 orzeszki ziemne i 2 rodzynki ![]() Kolacja: jak dobrze pójdzie to tuńczyk w sosie własnym z fasolką z puszki(białą i nie całą!) i ogórkami konserwowymi i musztardą . Obowiązkowo kubek mleka na noc ![]() I jak? Proszę o ocenkę ![]()
„Jeśli chcesz być kochany, kochaj sam” (Seneka) Kochając siebie za to,jakim się jest. Nauka i dbanie o kręciołki na łebku ; * Edytowane przez piegowata piratka Czas edycji: 2009-04-29 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze P!:
Ś: omlet z dwóch jaj+ serek wiejski 200g+ otręby+ miseczka mrożonych trudkawek IIŚ: szklanka mleka koziego+ garść orzechów laskowych+ łycha migdałów O: pierś z kurczaka+ 50g kaszy gryczanej+ sos chiński pudliszki+ pomidora, szczypiorku, olej z pestek winogron P: dwie kromki chleba wieloziarnistego+ trójkącik serka topionego fit+ pomidor+ rzodkiewki+ ogórek małosolny K: sałatka z: puszka sardynek 125g+ sałata+ szczypiorek+ pomidor+ oliwki czarne I jak? Proszę o ocenkęę
#3937 | |
Wtajemniczenie
|
Co to jest W?!?! to Redukcja?
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Nie jestem tu z byt długo ale przeczytalam caly ten watek od początku i nawet ja wiem ze czipsy suszone jablka z cynamonem to nie posilek!!! Może najpierw przeczytaj kilka watków na temat "naszych codziennych jadłospisów i dopiero podawaj tu swoje, bo aż rażą w oczy takiego laika jakim jestem jaaaaaaaaaa! ps lepiej samemu zrobic owsianke niz jesc gotowa z ogramna iloscia cukru jakim jest neswita czy fitella |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3938 |
Zakorzenienie
|
I ja wkleje mój jadłospis, oczywiście R ; d
I śniadanie: płatki owsiane (ok 3 dużych łyżek) z rozgniecionymi orzechami włoskimi (ok.2) kawałkami jabłka, cynamonem, odrobina płatek zbożowych, a wszystko to na mleko 0,5% II śniadanie: zazwyczaj to tylko jabłko jakieś duże Obiad: ryż brązowy (niecałe 100g) z mięsem drobiowym pokrojonym w kosteczkę + sałatka z ogórka, pomidora, sałaty na jogurcie naturalnym Podwieczorek: 2 'kromki' chrupkiego pieczywa wasa, posmarowane jogurtem danone i posypane fitellą cynamonową Kolacja: serek wiejski (200g) + otręby |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Rozeznanie
|
Oto mój dzisiejszy dzień (R)... I mój pierwszy post, więc witam
![]() ś: 3/4 kubka jogurtu naturalnego, 1 łyżka mieszanki płatków, 1 łyżka otrębów pszennych, trochę rodzynek i migdałów, jabłko 2ś: kromka razowego z wędliną +plasterki ogórka i duuuża kawa z mlekiem (albo raczej mleko z odrobiną kawy ![]() o: 5 małych pierogów z mięsem i kapustą, miseczka warzyw na patelnię, chwilę później jeszcze jabłko k: miska sałatki: 1 jajko, pierś z indyka (duży i gruby plaster), rzodkiewka, kawałek ogórka, szczypiorek, zioła Od jutra jem 5 posiłków, bo muszę wcześniej wstawać. Coś jeszcze by się przydało zmienić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zadomowienie
|
a ja mam takie pytanie... troche OT - z góry przepraszam za to
Co jest kaloryczne, ale zdrowe? Bo już nie wiem co mogę jeść... Muszę zapełniać kalorie, ale nie chce żeby były puste, a też jeść ogromne porcje kaszy, czy płatków to po prostu dużo i ciężko. Coś polecacie?
#3941 |
Raczkowanie
|
a ja dziś nie wkleję swojego jadłospisu, ale mam prośbę do tych z Was, które się już troszkę na tym wszystkim znają i co nieco o odrzywianiu wiedzą
![]() PS Podaję wzrost, wagę i wiek: wzrost;160cm waga;42(tak wynika z ostatniego wazenia) wiek;14 lat Z góry dziękuję, to dla mnie ważne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym orzechy- są kaloryczne, o ile dobrze wiem. suszone owoce- mają chyba też całkiem całkiem, więcej niż normalne.
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Raczkowanie
|
stoookroootkaaa - zajrzyj do wątku z przykładowymi jadłospisami, napewno coś dla siebie znajdziesz.
Moje U (nieśmiało proszę o ocenę) Ś: dwie kromki chleba żytniego: jedna z masłem, sałatą i szynką, druga z wędzoną makrelą, dwie rzodkiewki, pól ogórka 2ś: Podwójna kanapka tego samego chleba z serkiem topionym i pomidorem O: 6 pierogów z kapustą i grzybami, pól paczki warzyw na patelnie smażonych na oliwie z oliwek P: Serek homo naturalny z wkrojonymi truskawkami, pasek gorzekiej czkolady K: Omlet z dwóch jajek z szynką kukurydzą i groszkiem konserwowym, pół pomidora |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Rozeznanie
|
rrr....
może być???..ślicznie proszę o ocenę..
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to Moje uuu I: 3 opieczone na patelni kromki orkiszowego , twarożek domowy z piątnicy (150g) wymieszany z 2 łyżeczkami dżemu porzeczkowego i 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika, pasek czerwonej papryki, kawa pół na pół z mlekiem II: 2 wielgachne jabłka O: 70g kaszy gryczanej, filet z kurczaka ok 170g, porcja buraczków i parę pasków ogórka z zalewy musztardowej P- brak , wybrałam się na długą przejażdżkę rowerową. K: 2 kromki grahama, jedna z paprykarzem pikantnym i ogórkiem kiszonym, druga posmarowana cienko serkiem turek, na to 2 plastry polędwicy z indyka, pomiror i cebulka
![]() |
#3947 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
I śniadanie godz.5.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 1,5%, jogurt danone naturalny 130g, 1 łyżka otrąb pszennych), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru. II śniadanie godz. 9.00: 2 plasterki polędwicy sopockiej, pół pomidora, bułka własnej roboty ![]() III śniadanie godz. 12.00: serek homo naturalny 130g, garść orzechów(mieszanki studenckiej). Obiad 16.00: garść makaronu świderki pełnoziarnistego Lubella, 100g piersi z kurczaka gotowanej w vegecie, pomidor, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, wymieszane z ziołami (orygano, bazylia, tymianek, sól) w między czasie kawa Inka pół na pół z mlekiem 1,5% ![]() Kolacja godz. 19.30: pół serka wiejskiego lekkiego, 4 łyżeczki tuńczyka w sosie własnym, pół pomidora, z 2,3 liście sałaty, ok.5 rzodkiewek, jajko na twardo i tak o to powstała z tego sałatka ![]() I jak dzisiaj ![]() Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brakuje: pełnowartościowego białka (mięso, ryby), tłuszczy (olej, oliwa). No i postępów w Twoim myśleniu. Cytat:
Piszę to każdemu. Dziewczyny zakumajcie w końcu, że w tabletkach odchudzających BIO cla np. są właśnie wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Po co tykać tabletki jak mozna sobie tego dostarczyć w jedzeniu? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 ![]() rrr....
może być???..ślicznie proszę o ocenę.. ![]() Ogólnie kiepsko - mam wrażenie, że codziennie jesz to samo, piszesz codziennie kukurydza i walisz głową w mur. To jej nie jedz jak wiesz, że źle, albo jedz i żałuj. Brakuje: pełnowartościowego białka (mięso, ryby), tłuszczy (olej, oliwa). No i postępów w Twoim myśleniu. Rosalyn,dziękuję ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Napisane przez Magdalena0603 ![]() rrr....
może być???..ślicznie proszę o ocenę.. ![]() Ogólnie kiepsko - mam wrażenie, że codziennie jesz to samo, piszesz codziennie kukurydza i walisz głową w mur. To jej nie jedz jak wiesz, że źle, albo jedz i żałuj. Brakuje: pełnowartościowego białka (mięso, ryby), tłuszczy (olej, oliwa). No i postępów w Twoim myśleniu. Rosalyn-dziękuje za komentarz..co prawda,kukurydze jem bardzo rzadko,a w alę głową w mur chyba z przyzwyczajenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Zakorzenienie
|
moje U:
1. dwie grahamki: 1 z szynką i serem żółtym, druga z masłem orzechowym i dżemem, herbatka 2. twaróg z dzemem i masłem orzechowym, kinder delice z masłem orzechowym ![]() 3. brązowy ryż, trzy rodzaje surówek, kotlety z kapusty w sosie chyba grzybowym ![]() 4. trzy ciepłe, pyszne kromy żytniego z masłem orzechowym i dżemem ![]() ![]() ![]() ![]() 5. twaróg z jajkiem, warzywami i przyprawami, garść mieszanki studenckiej (nic wiecej nie wcisnełam ![]()
![]() |
#3952 |
Zakorzenienie
|
Magdalena0603 no może dziwnie napisałam, ale wierzę, że wiesz o co mi chodzi. O to, że nic się nie zmienia w Twoich jadłospisach..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Rozeznanie
|
Redukcja, trochę dziś napsułam
![]() I. 4 Łyżki płatków owsianych+pół serka wiejskiego+2 małe jabłka+pół szklanki mleka godzina aerobów II. 2 kromki chleba pełnoziarnistego z serkiem wiejskim, sałatą, papryką, cebulą i oliwkami III. 300 ml soku warzywnego, łyżeczka oliwy z oliwek, brzoskwinia, kilka truskawek IV 200g pieczonego mintaja, 250g duszonych warzyw (fasolka, marchewka, groszek, kukurydza, chyba nie bardzo na redukcji ![]() tamilee ramiona.posladki, brzuch V. kiepsko: brzoskwinia i kilka truskawek, ok 1/3 szkl galaretki pomarańczowej (z cukrem ![]() VI 2 jajka, sałatka z ogórków ( byłam w gościach i tylko to mieli "dietetycznego" ![]()
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-04-29 o 21:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3954 |
Rozeznanie
|
Magdalena0603 no może dziwnie napisałam, ale wierzę, że wiesz o co mi chodzi. O to, że nic się nie zmienia w Twoich jadłospisach..
wiem,ja poważnie Ci dziekuje za ocenkę..jest ok,masz rację..pozdrawiam! ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- a jak juz tak się deklaruję,że od jutra UUU...to co powiecie na to?(tak kombinuje wstępnie ![]()
może tak byc??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Przyczajenie
|
U:
śniadanie - owsianka (4 łyzek platkow+ szklanka mleka + łyżka kakao + śliwki suszone + garsc mieszanki bakaliowej); jablko IIśniadanie - 2 kanapki z chleba razowego z maslem, łososien wędzonym, sałata i rzodkiewką; znowu jablko ![]() obiad - 150 gr piersi kurczaka, 2 -3 ziemniaki, 150 gr (chyba?) surówki (niestety kupnej deser - paczka ciastek lu go! podwieczorek - jogurt gruszkowy z rodzynkami; pomarańcza kolacja - grahamka z masłem, sałatą, kilkucentymetrowa warstwa twarogu poltlustego, rzodkiewka, ogórkiem, pomidorem, posypana szczypiorkiem po - znowu jabłuszko myslalam,ze wcisne jeszcze wiecej, ale sie jakos napchana czuje...ciekawe czy przez to zasne... ![]() i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zakorzenienie
|
To ja wstawie jadłospis który przygotowałam na jutro (R):
I śniadanie: owsianka - (3 łyżki), rozgniecione włoskie (ok. 2) cynamon, kawałki jabłka, trochę zbożowych, wszystko to na mleku 0,5% , wiem, wiem że za mało białka więc może 20-30 (?) g sera twarogowego chudego <: II - bułka razowa z sałatą, serem twarogowym chudym, ogórkiem zielonym i może pomidorem Obiad: ryż brązowy ok. 60-80g z jabłkami (minimalnie posłodzonymi) i cynamonem (wiem że będzie za mało białka, ale potem może dołożę więcej ![]() Podwieczorek: pół bułki razowej z tym co na śniadanie + tuńczyk z sosie pomidorowym - 20g Kolacja: serek wiejski (200g) + 2 łyżki otrębów z jabłkami |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() śliczniaście ![]()
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza RRRRRRRRR
Śniadanie: 2 kromki razowce z grubą warstwą pasty z cieciorki (cieciorka zmiksowana z oliwą z oliwek i przyprawami na gładką masę), pomidorem, papryką, rzodkiewkami i zieleniną II śniadanie: serek wiejski lekki ze startą skórką z cytryny, kolendrą i 3 śliwkami suszonymi Obiad: 5 kotletów sojowych ugotowanych w bulionie, a następnie zapieczonych w piekarniku z plasterkiem sera żółtego light, 30 g ryżu brązowego, surówka (sałata, rzodkiewki, ogórek, szczypiorek, jogo naturalny) Podwieczorek: garść mieszanki studenckiej Kolacja: pierś z kaczki pieczona z gruszką w jakimś sosie, warzywa z kozim serem, 2 kieliszki czerwonego wina --------> byłam na kolacji z przystojnym Francuzem ![]() Wiem, że dziś bez szału, ale nowy, przystojny znajomy zdecydowanie wart był tego grzechu ![]()
#3960 |
Rozeznanie
|
Moje R z prośbą o ocenę
![]() śniadanie: owsianka (2 czubate łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, łyżka rodzynek, jogurt naturalny 100g) drugie: 2 spore kromki chleba żytniego razowego z pasztetem, pomidor obiad: duży talerz zupy kalafiorowej zabielanej mlekiem 1,5% kolacja: serek homogenizowany naturalny, jajko na twardo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.