Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-29, 15:18   #3931
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Moja dzisiejsza RRRRedukcja
8:15 Śn.-> placuszki owsiane ( płatki, otręby, jabłko, jajko, rodzynki, wiórki)
10:30 II Śn.->3 kromki grahama+masło+chuda wędlina drobiowa+ogórek+rzodkiewk i
12:30 -> jabłko
13:40 Ob.->pół woreczka ryżu brązowego+pół paczki warzyw z patelni (marchew, brokuł, kalafior)
16:00 P.-> jajko na twardo+garść orzechów laskowych
18-19 K.-> twaróg+rzodkiewki/szczypior/ogórek

Stary 2009-04-29, 15:32   #3932
Sherrie
Rozeznanie

moje U (=>P)

sn; placek owsiany z jajka, cukru, musli z rodzynkami, cynamonu z truskawkami smazonymi z cukrem, kikat, pysio

2sn; 2 galki lodow w slodkim rozku : pomarancz i arachidowy

ob; piers z kurczaka pieczona z morelami, surówka, troche sosu grzybowego , 2 ciasteczka fornetti (jagoda i kiwi)

ko; serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidorem i przyprawa tzazyki
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 15:45   #3933
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
moje U (=>P)

sn; placek owsiany z jajka, cukru, musli z rodzynkami, cynamonu z truskawkami smazonymi z cukrem, kikat, pysio

2sn; 2 galki lodow w slodkim rozku : pomarancz i arachidowy

ob; piers z kurczaka pieczona z morelami, surówka, troche sosu grzybowego , 2 ciasteczka fornetti (jagoda i kiwi)

ko; serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidorem i przyprawa tzazyki
toś dowaliła dzisiaj, Sherrie

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 16:05   #3934
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
poszukaj, gdzieś na dietetyce jest wątek o produktach dobrych na R, poszukaj, nie gryzie to, a nie pytasz o każdym posiłku czy jest dobry, nie ten wątek
Yhm... no cóż przepraszam. Poprostu jestem mało doświadczona i dlatego tak pytam. No ale masz racje. Tyle,że szukałam tego wątku i nie mogłam znaleźć.

To mój dzisiejszy jadłospis(R):

I śniadanie: Nesvita (tym razem jabłkowa) i szklanka mleka 2%
II śniadanie: chipsy-suszone jabłka z cynamonem (mniam )
Obiad: mrożona mieszanka warzyw po chłopsku (tu były ziemniaki) i kawusia (bez cukru! mój sukces!)
Podwieczorek: pół sera chudego (ok 125 g) z jogurtem naturalnym , 2 rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym. No i jeszcze z 2 orzeszki ziemne i 2 rodzynki
Kolacja: jak dobrze pójdzie to tuńczyk w sosie własnym z fasolką z puszki(białą i nie całą!) i ogórkami konserwowymi i musztardą . Obowiązkowo kubek mleka na noc

I jak?
Proszę o ocenkę

Kochając siebie za to,jakim się jest.

Nauka i dbanie o kręciołki na łebku ; *

Edytowane przez piegowata piratka
Czas edycji: 2009-04-29 o 16:34
piegowata piratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 16:22   #3935
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje W, o ocenę proszę

I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, pół jabłka, dwie łyżki serka wiejskiego, orzechy włoskie, rodzynki, cynamon, kostka gorzkiej czekolady.
II. Koktajl z dużej szklanki kefiru, truskawek i otrębów.
III. Ryż brązowy zapiekany z papryką i pomidorami.
IV. Kromka grahama z pasztetem sojowym, sałatą i ogórkiem.
V. Jajecznica z dwóch jaj (smażona bez tłuszczu, na teflonie) sałatka z rzodkiewek, sałaty, ogórka, szczypiorku i cebulki.
Up
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 16:25   #3936
beaufyf00l
Zadomowienie

Dzisiejsze P!:
Ś: omlet z dwóch jaj+ serek wiejski 200g+ otręby+ miseczka mrożonych trudkawek
IIŚ: szklanka mleka koziego+ garść orzechów laskowych+ łycha migdałów
O: pierś z kurczaka+ 50g kaszy gryczanej+ sos chiński pudliszki+ pomidora, szczypiorku, olej z pestek winogron
P: dwie kromki chleba wieloziarnistego+ trójkącik serka topionego fit+ pomidor+ rzodkiewki+ ogórek małosolny
K: sałatka z: puszka sardynek 125g+ sałata+ szczypiorek+ pomidor+ oliwki czarne

I jak?
Proszę o ocenkęę

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 17:26   #3937
olalola24
Wtajemniczenie

Co to jest W?!?! to Redukcja?

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez piegowata piratka Pokaż wiadomość
To mój dzisiejszy jadłospis(R):

I śniadanie: Nesvita (tym razem jabłkowa) i szklanka mleka 2%
II śniadanie: chipsy-suszone jabłka z cynamonem (mniam )
Obiad: mrożona mieszanka warzyw po chłopsku (tu były ziemniaki) i kawusia (bez cukru! mój sukces!)
Podwieczorek: pół sera chudego (ok 125 g) z jogurtem naturalnym , 2 rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym. No i jeszcze z 2 orzeszki ziemne i 2 rodzynki
Kolacja: jak dobrze pójdzie to tuńczyk w sosie własnym z fasolką z puszki(białą i nie całą!) i ogórkami konserwowymi i musztardą . Obowiązkowo kubek mleka na noc

I jak?
Proszę o ocenkę

Nie jestem tu z byt długo ale przeczytalam caly ten watek od początku i nawet ja wiem ze czipsy suszone jablka z cynamonem to nie posilek!!! Może najpierw przeczytaj kilka watków na temat "naszych codziennych jadłospisów i dopiero podawaj tu swoje, bo aż rażą w oczy takiego laika jakim jestem jaaaaaaaaaa!
ps lepiej samemu zrobic owsianke niz jesc gotowa z ogramna iloscia cukru jakim jest neswita czy fitella
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 18:07   #3938
stupify
Zakorzenienie

I ja wkleje mój jadłospis, oczywiście R ; d

I śniadanie: płatki owsiane (ok 3 dużych łyżek) z rozgniecionymi orzechami włoskimi (ok.2) kawałkami jabłka, cynamonem, odrobina płatek zbożowych, a wszystko to na mleko 0,5%
II śniadanie: zazwyczaj to tylko jabłko jakieś duże
Obiad: ryż brązowy (niecałe 100g) z mięsem drobiowym pokrojonym w kosteczkę + sałatka z ogórka, pomidora, sałaty na jogurcie naturalnym
Podwieczorek: 2 'kromki' chrupkiego pieczywa wasa, posmarowane jogurtem danone i posypane fitellą cynamonową
Kolacja: serek wiejski (200g) + otręby
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 18:21   #3939
jelonk
Rozeznanie

Oto mój dzisiejszy dzień (R)... I mój pierwszy post, więc witam

ś: 3/4 kubka jogurtu naturalnego, 1 łyżka mieszanki płatków, 1 łyżka otrębów pszennych, trochę rodzynek i migdałów, jabłko

2ś: kromka razowego z wędliną +plasterki ogórka i duuuża kawa z mlekiem (albo raczej mleko z odrobiną kawy )

o: 5 małych pierogów z mięsem i kapustą, miseczka warzyw na patelnię, chwilę później jeszcze jabłko

k: miska sałatki: 1 jajko, pierś z indyka (duży i gruby plaster), rzodkiewka, kawałek ogórka, szczypiorek, zioła

Od jutra jem 5 posiłków, bo muszę wcześniej wstawać. Coś jeszcze by się przydało zmienić?
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 19:09   #3940
beaufyf00l
Zadomowienie

a ja mam takie pytanie... troche OT - z góry przepraszam za to

Co jest kaloryczne, ale zdrowe? Bo już nie wiem co mogę jeść... Muszę zapełniać kalorie, ale nie chce żeby były puste, a też jeść ogromne porcje kaszy, czy płatków to po prostu dużo i ciężko. Coś polecacie?

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 19:23   #3941
stoookroootkaaa
Raczkowanie

GG do stoookroootkaaa

a ja dziś nie wkleję swojego jadłospisu, ale mam prośbę do tych z Was, które się już troszkę na tym wszystkim znają i co nieco o odrzywianiu wiedzą chciałabym przytyć tak ze 2-3kg... w sumie nie, że chciałabym, ale powinnam, bo chcę aby wróciła mi miesiączka (miesiączkowałam regularnie, ale gdy zaczęłam się odchudzać, to zanikł mi okres, nie mam już od 7 miesięcy, schudłam jakieś 13 -15kg)- wiem, że w moim wieku to nie było rozsądne ... no ale w końcu poszłam po rozum do głowy.. a wracając do prośby. Czy któraś z Was mogłaby mi ułożyć jeden przykładowy jadłospis na takie średnie P? Bo chciałabym przytyć te 2-3kg ale nie w 2 dni i nie objadając się pustymi kaloriami, fast food'ami i tłustymi rzeczami, tylko jedząc zdrowo i w miarę smacznie.

PS Podaję wzrost, wagę i wiek:

wzrost;160cm
waga;42(tak wynika z ostatniego wazenia)
wiek;14 lat

Z góry dziękuję, to dla mnie ważne !
stoookroootkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 19:30   #3942
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie... troche OT - z góry przepraszam za to

Co jest kaloryczne, ale zdrowe? Bo już nie wiem co mogę jeść... Muszę zapełniać kalorie, ale nie chce żeby były puste, a też jeść ogromne porcje kaszy, czy płatków to po prostu dużo i ciężko. Coś polecacie?
hmm.. a wszelkie koktajle owocowe czy coś- z tego co wiem, to niektóre mają sporo kcal.
poza tym orzechy- są kaloryczne, o ile dobrze wiem.
suszone owoce- mają chyba też całkiem całkiem, więcej niż normalne.
Stary 2009-04-29, 19:38   #3943
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Co to jest W?!?! to Redukcja?

--\
W to wychodzenie z diety, czyli okres przejściowy między redukcją a utrzymaniem, polegający na stopniowym dodawaniu kalorii
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 19:43   #3944
Gipsy
Raczkowanie

stoookroootkaaa - zajrzyj do wątku z przykładowymi jadłospisami, napewno coś dla siebie znajdziesz.

Moje U (nieśmiało proszę o ocenę)

Ś: dwie kromki chleba żytniego: jedna z masłem, sałatą i szynką, druga z wędzoną makrelą, dwie rzodkiewki, pól ogórka
: Podwójna kanapka tego samego chleba z serkiem topionym i pomidorem
O: 6 pierogów z kapustą i grzybami, pól paczki warzyw na patelnie smażonych na oliwie z oliwek
P: Serek homo naturalny z wkrojonymi truskawkami, pasek gorzekiej czkolady
K: Omlet z dwóch jajek z szynką kukurydzą i groszkiem konserwowym, pół pomidora
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 19:46   #3945
Magdalena0603
Rozeznanie

rrr....
  1. 2 kromki razowca z gyrosem,pomidorem,ogórkie m
  2. pół grahamki z pasztetem Profi (nic innego nie było pod ręką..)
  3. zapiekanka na bułce-z serem,szynką,trochę pieczarek,kapka keczupu
  4. garść orzechów laskowych
  5. pół talerzyka sałatki-tuńczyk wsw,kukurydza(wiem,) trochę groszku,do tego jajko na miękko-pewnie juz to jajko niepotrzebnie..ale miałam apetyt
może być???..ślicznie proszę o ocenę..
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 19:56   #3946
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gipsy Pokaż wiadomość
stoookroootkaaa - zajrzyj do wątku z przykładowymi jadłospisami, napewno coś dla siebie znajdziesz.

Moje U (nieśmiało proszę o ocenę)

Ś: dwie kromki chleba żytniego: jedna z masłem, sałatą i szynką, druga z wędzoną makrelą, dwie rzodkiewki, pól ogórka
: Podwójna kanapka tego samego chleba z serkiem topionym i pomidorem
O: 6 pierogów z kapustą i grzybami, pól paczki warzyw na patelnie smażonych na oliwie z oliwek
P: Serek homo naturalny z wkrojonymi truskawkami, pasek gorzekiej czkolady
K: Omlet z dwóch jajek z szynką kukurydzą i groszkiem konserwowym, pół pomidora
Bardzo ładny jadłospis, chyba wszystko co być powinno jest w nim. Super.

a to Moje uuu
I
: 3 opieczone na patelni kromki orkiszowego , twarożek domowy z piątnicy (150g) wymieszany z 2 łyżeczkami dżemu porzeczkowego i 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika, pasek czerwonej papryki, kawa pół na pół z mlekiem
II: 2 wielgachne jabłka
O: 70g kaszy gryczanej, filet z kurczaka ok 170g, porcja buraczków i parę pasków ogórka z zalewy musztardowej
P- brak , wybrałam się na długą przejażdżkę rowerową.
K: 2 kromki grahama, jedna z paprykarzem pikantnym i ogórkiem kiszonym, druga posmarowana cienko serkiem turek, na to 2 plastry polędwicy z indyka, pomiror i cebulka
Stary 2009-04-29, 19:59   #3947
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
toś dowaliła dzisiaj, Sherrie
wiem...
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 19:59   #3948
pidzamcia
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R:
I śniadanie
godz.5.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 1,5%, jogurt danone naturalny 130g, 1 łyżka otrąb pszennych), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru.

II śniadanie godz. 9.00: 2 plasterki polędwicy sopockiej, pół pomidora, bułka własnej roboty (skład na 8 sztuk: 250 g mąki pełnoziarnistej "Lubella", paczka sypkich drożdży, 1,5 szklanki mleka, 1 łyżeczka cukru, i łyżeczka soli ), kawa 2w1 nescafe :/.

III śniadanie godz. 12.00: serek homo naturalny 130g, garść orzechów(mieszanki studenckiej).

Obiad 16.00: garść makaronu świderki pełnoziarnistego Lubella, 100g piersi z kurczaka gotowanej w vegecie, pomidor, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, wymieszane z ziołami (orygano, bazylia, tymianek, sól)

w między czasie kawa Inka pół na pół z mlekiem 1,5%

Kolacja godz. 19.30: pół serka wiejskiego lekkiego, 4 łyżeczki tuńczyka w sosie własnym, pół pomidora, z 2,3 liście sałaty, ok.5 rzodkiewek, jajko na twardo i tak o to powstała z tego sałatka

I jak dzisiaj
Proszę o ocenę
pidzamcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 20:43   #3949
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RedApple Pokaż wiadomość
może ktos oceni moje R? bede wdzięczna

śn: 2kromki chleba graham z chrzanem i jajkiem na twardo, kiszony ogórek i ketchup na jajo mogą być 2 jaja
II śn: jogurt nat + otręby (dość sporo) + jabłko dobrze, ale nie wiem jak z ilością
obiad: warzywa na parze + buraki + kawałek ryby to samo, tu bym dodała oliwę
podwieczorek: twaróg domowy z warzywami jak duuużo warzyw to ok, dodaj orzechy
kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem i zieloną sałatą. ok
Jakościowo brakuje tu tłuszczy---> NNKT. Ilości nie oceniam, bo nie piszesz ile czego było.

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza RRRRedukcja
8:15 Śn.-> placuszki owsiane ( płatki, otręby, jabłko, jajko, rodzynki, wiórki) mniam, jutro próbuję tego wynalazku
10:30 II Śn.->3 kromki grahama+masło+chuda wędlina drobiowa+ogórek+rzodkiewk i powinno być dużo wędliny
12:30 -> jabłko jako przekąska ok
13:40 Ob.->pół woreczka ryżu brązowego+pół paczki warzyw z patelni (marchew, brokuł, kalafior) a gdzie jakieś mięcho lub ryba?
16:00 P.-> jajko na twardo+garść orzechów laskowych ok
18-19 K.-> twaróg+rzodkiewki/szczypior/ogórek ok

Myślę, że jest dobrze, warzyw sobie nie żałuj na prawdę. Poza tym nie bój się używać oleju lub oliwy do smażenia. Tłuszcze pomagają chudnąć, believe me!

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
I ja wkleje mój jadłospis, oczywiście R ; d

I śniadanie: płatki owsiane (ok 3 dużych łyżek) z rozgniecionymi orzechami włoskimi (ok.2) kawałkami jabłka, cynamonem, odrobina płatek zbożowych, a wszystko to na mleko 0,5% super, jak dodasz tu białko to jeszcze szybciej schudniesz
II śniadanie: zazwyczaj to tylko jabłko jakieś duże to za mało w takim razie, zjedz kanapkę tu, z chudą wędliną i surówką
Obiad: ryż brązowy (niecałe 100g) z mięsem drobiowym pokrojonym w kosteczkę + sałatka z ogórka, pomidora, sałaty na jogurcie naturalnym ok, mam nadzieję, że mięsa było tyle, że się najadłaś
Podwieczorek: 2 'kromki' chrupkiego pieczywa wasa, posmarowane jogurtem danone i posypane fitellą cynamonową nie jedz tektury, zamień na razowe, wyjdzie Ci na zdrowie, no nie wiem co to fitella
Kolacja: serek wiejski (200g) + otręby możesz dodać warzywa
Pamiętaj, że te wszystkie fit-coś-tam to tylko chwyt marketingowy. Zjedz lepiej coś razowego, nieprzetworzonego.

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
Oto mój dzisiejszy dzień (R)... I mój pierwszy post, więc witam

ś: 3/4 kubka jogurtu naturalnego, 1 łyżka mieszanki płatków, 1 łyżka otrębów pszennych, trochę rodzynek i migdałów, jabłko z płatków najlepsze są owsiane, mam nadzieję, że nie chodzi o jakieś słodkie

2ś: kromka razowego z wędliną +plasterki ogórka i duuuża kawa z mlekiem (albo raczej mleko z odrobiną kawy ) +jeszcze 1 taka kanapka to ok

o: 5 małych pierogów z mięsem i kapustą, miseczka warzyw na patelnię, chwilę później jeszcze jabłko mączne dania nie za bardzo na redukcję, i w ogóle nie pisz mi tu o pierogach bo uwielbiam

k: miska sałatki: 1 jajko, pierś z indyka (duży i gruby plaster), rzodkiewka, kawałek ogórka, szczypiorek, zioła super

Od jutra jem 5 posiłków, bo muszę wcześniej wstawać. Coś jeszcze by się przydało zmienić?
Dodać olej, oliwę, masło, pestki.

Cytat:
Napisane przez stoookroootkaaa Pokaż wiadomość
a ja dziś nie wkleję swojego jadłospisu, ale mam prośbę do tych z Was, które się już troszkę na tym wszystkim znają i co nieco o odrzywianiu wiedzą chciałabym przytyć tak ze 2-3kg... w sumie nie, że chciałabym, ale powinnam, bo chcę aby wróciła mi miesiączka (miesiączkowałam regularnie, ale gdy zaczęłam się odchudzać, to zanikł mi okres, nie mam już od 7 miesięcy, schudłam jakieś 13 -15kg)- wiem, że w moim wieku to nie było rozsądne ... no ale w końcu poszłam po rozum do głowy.. a wracając do prośby. Czy któraś z Was mogłaby mi ułożyć jeden przykładowy jadłospis na takie średnie P? Bo chciałabym przytyć te 2-3kg ale nie w 2 dni i nie objadając się pustymi kaloriami, fast food'ami i tłustymi rzeczami, tylko jedząc zdrowo i w miarę smacznie.

PS Podaję wzrost, wagę i wiek:

wzrost;160cm
waga;42(tak wynika z ostatniego wazenia)
wiek;14 lat

Z góry dziękuję, to dla mnie ważne !
Jest taki wątek "Tyjemy razem", tam dostniesz dużo informacji o tym, o co pytasz.

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
rrr....
  1. 2 kromki razowca z gyrosem,pomidorem,ogórkie m co to za gyros?
  2. pół grahamki z pasztetem Profi (nic innego nie było pod ręką..) pasztet bo ani to zdrowe, ani małokaloryczne
  4. garść orzechów laskowych ser, bułka powinna być razowa
  5. pół talerzyka sałatki-tuńczyk wsw,kukurydza(wiem,) trochę groszku,do tego jajko na miękko-pewnie juz to jajko niepotrzebnie..ale miałam apetyt jajko potrzebne
Ogólnie kiepsko - mam wrażenie, że codziennie jesz to samo, piszesz codziennie kukurydza i walisz głową w mur. To jej nie jedz jak wiesz, że źle, albo jedz i żałuj.
Brakuje: pełnowartościowego białka (mięso, ryby), tłuszczy (olej, oliwa).
No i postępów w Twoim myśleniu.

Cytat:
Napisane przez pidzamcia Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R:
I śniadanie
godz.5.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 1,5%, jogurt danone naturalny 130g, 1 łyżka otrąb pszennych), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru. cukier ale to chyba oczywiste, jak musisz mieć słodko to dadaj miód

II śniadanie godz. 9.00: 2 plasterki polędwicy sopockiej, pół pomidora, bułka własnej roboty (skład na 8 sztuk: 250 g mąki pełnoziarnistej "Lubella", paczka sypkich drożdży, 1,5 szklanki mleka, 1 łyżeczka cukru, i łyżeczka soli ), kawa 2w1 nescafe :/. no ok, ale znowu cukier, nie lepiej zjeść bułkę grahamkę? i 2 plasterki to za mało białka

III śniadanie godz. 12.00: serek homo naturalny 130g, garść orzechów(mieszanki studenckiej). ok

Obiad 16.00: garść makaronu świderki pełnoziarnistego Lubella, 100g piersi z kurczaka gotowanej w vegecie, pomidor, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, wymieszane z ziołami (orygano, bazylia, tymianek, sól) więcej warzyw

w między czasie kawa Inka pół na pół z mlekiem 1,5%

Kolacja godz. 19.30: pół serka wiejskiego lekkiego, 4 łyżeczki tuńczyka w sosie własnym, pół pomidora, z 2,3 liście sałaty, ok.5 rzodkiewek, jajko na twardo i tak o to powstała z tego sałatka ok

I jak dzisiaj
Proszę o ocenę
Moim zdaniem nie jest źle, mogłabyś dodać jeszcze olej lub oliwę.

Piszę to każdemu. Dziewczyny zakumajcie w końcu, że w tabletkach odchudzających BIO cla np. są właśnie wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
Po co tykać tabletki jak mozna sobie tego dostarczyć w jedzeniu?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 20:56   #3950
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603
rrr....
  2. pół grahamki z pasztetem Profi (nic innego nie było pod ręką..) pasztet bo ani to zdrowe, ani małokaloryczne
  5. pół talerzyka sałatki-tuńczyk wsw,kukurydza(wiem,) trochę groszku,do tego jajko na miękko-pewnie juz to jajko niepotrzebnie..ale miałam apetyt jajko potrzebne

Ogólnie kiepsko - mam wrażenie, że codziennie jesz to samo, piszesz codziennie kukurydza i walisz głową w mur. To jej nie jedz jak wiesz, że źle, albo jedz i żałuj.

Rosalyn,dziękuję..brak postępow w mysleniu-wow..fajny text..od jutra przechodzę na U,jestem ciekawa czy bedzie lepiej..dziekuje raz jeszcze i całuje..pa

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Napisane przez Magdalena0603
rrr....

Rosalyn-dziękuje za komentarz..co prawda,kukurydze jem bardzo rzadko,a w alę głową w mur chyba z przyzwyczajenianiemniej jednak dziekuje Ci bardzo bardzo za ocenke,a od jutra przechodze na U..może bedzie lepiej...
Stary 2009-04-29, 21:03   #3951
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

moje U:

1. dwie grahamki: 1 z szynką i serem żółtym, druga z masłem orzechowym i dżemem, herbatka

2. twaróg z dzemem i masłem orzechowym, kinder delice z masłem orzechowym

3. brązowy ryż, trzy rodzaje surówek, kotlety z kapusty w sosie chyba grzybowym sok witaminka, jabłko

4. trzy ciepłe, pyszne kromy żytniego z masłem orzechowym i dżemem (no cóż, dziś monotonnie)

5. twaróg z jajkiem, warzywami i przyprawami, garść mieszanki studenckiej (nic wiecej nie wcisnełam)

Stary 2009-04-29, 21:17   #3952
Rosalyn
Zakorzenienie

Magdalena0603 no może dziwnie napisałam, ale wierzę, że wiesz o co mi chodzi. O to, że nic się nie zmienia w Twoich jadłospisach..

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 21:22   #3953
venus in furs
Rozeznanie

Redukcja, trochę dziś napsułam

I. 4 Łyżki płatków owsianych+pół serka wiejskiego+2 małe jabłka+pół szklanki mleka
godzina aerobów
II. 2 kromki chleba pełnoziarnistego z serkiem wiejskim, sałatą, papryką, cebulą i oliwkami
III. 300 ml soku warzywnego, łyżeczka oliwy z oliwek, brzoskwinia, kilka truskawek
IV 200g pieczonego mintaja, 250g duszonych warzyw (fasolka, marchewka, groszek, kukurydza, chyba nie bardzo na redukcji ), sałatka z sałaty, pomidora, papryki, ogórka, oliwek i kiełków z oliwą i octem
tamilee ramiona.posladki, brzuch
V. kiepsko: brzoskwinia i kilka truskawek, ok 1/3 szkl galaretki pomarańczowej (z cukrem ),kostka czekolady 70% kakao
VI 2 jajka, sałatka z ogórków ( byłam w gościach i tylko to mieli "dietetycznego" )

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona

Edytowane przez venus in furs
Czas edycji: 2009-04-29 o 21:25
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 21:36   #3954
Magdalena0603
Rozeznanie

Magdalena0603 no może dziwnie napisałam, ale wierzę, że wiesz o co mi chodzi. O to, że nic się nie zmienia w Twoich jadłospisach..

wiem,ja poważnie Ci dziekuje za ocenkę..jest ok,masz rację..pozdrawiam!

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

a jak juz tak się deklaruję,że od jutra UUU...to co powiecie na to?(tak kombinuje wstępnie
  • 2 kanapki razowca z serem żółtym,rzodkiewki,szczypi orek
  • jajko na miękko
  • kubeczek żurku
  • piers z kurczaka -100 g,smażona na oliwce z oliwek,garść frytek,zestaw surówek
  • tuńczyk wsw-pół puszki i serek wiejski,wymieszane to wszystko
może tak byc??
Stary 2009-04-29, 21:46   #3955
sweet like nutella
Przyczajenie

GG do sweet like nutella

U:
śniadanie - owsianka (4 łyzek platkow+ szklanka mleka + łyżka kakao + śliwki
suszone + garsc mieszanki bakaliowej); jablko
IIśniadanie - 2 kanapki z chleba razowego z maslem, łososien wędzonym, sałata i
rzodkiewką; znowu jablko
obiad - 150 gr piersi kurczaka, 2 -3 ziemniaki, 150 gr (chyba?) surówki (niestety
kupnej
deser - paczka ciastek lu go!
podwieczorek - jogurt gruszkowy z rodzynkami; pomarańcza
kolacja - grahamka z masłem, sałatą, kilkucentymetrowa warstwa twarogu
poltlustego, rzodkiewka, ogórkiem, pomidorem, posypana szczypiorkiem
po - znowu jabłuszko
myslalam,ze wcisne jeszcze wiecej, ale sie jakos napchana czuje...ciekawe czy przez to zasne...
i jak?
sweet like nutella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 21:54   #3956
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez sweet like nutella Pokaż wiadomość
U:
śniadanie - owsianka (4 łyzek platkow+ szklanka mleka + łyżka kakao + śliwki
suszone + garsc mieszanki bakaliowej); jablko
IIśniadanie - 2 kanapki z chleba razowego z maslem, łososien wędzonym, sałata i
rzodkiewką; znowu jablko
obiad - 150 gr piersi kurczaka, 2 -3 ziemniaki, 150 gr (chyba?) surówki (niestety
kupnej
deser - paczka ciastek lu go!
podwieczorek - jogurt gruszkowy z rodzynkami; pomarańcza
kolacja - grahamka z masłem, sałatą, kilkucentymetrowa warstwa twarogu
poltlustego, rzodkiewka, ogórkiem, pomidorem, posypana szczypiorkiem
po - znowu jabłuszko
myslalam,ze wcisne jeszcze wiecej, ale sie jakos napchana czuje...ciekawe czy przez to zasne...
i jak?
ładnie

Stary 2009-04-29, 22:21   #3957
stupify
Zakorzenienie

To ja wstawie jadłospis który przygotowałam na jutro (R):
I śniadanie:
owsianka - (3 łyżki), rozgniecione włoskie (ok. 2) cynamon, kawałki jabłka, trochę zbożowych, wszystko to na mleku 0,5% , wiem, wiem że za mało białka więc może 20-30 (?) g sera twarogowego chudego <:
II - bułka razowa z sałatą, serem twarogowym chudym, ogórkiem zielonym i może pomidorem
Obiad:
ryż brązowy ok. 60-80g z jabłkami (minimalnie posłodzonymi) i cynamonem (wiem że będzie za mało białka, ale potem może dołożę więcej )
Podwieczorek:
pół bułki razowej z tym co na śniadanie + tuńczyk z sosie pomidorowym - 20g
Kolacja:
serek wiejski (200g) + 2 łyżki otrębów z jabłkami
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 05:57   #3958
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
moje U:

1. dwie grahamki: 1 z szynką i serem żółtym, druga z masłem orzechowym i dżemem, herbatka

2. twaróg z dzemem i masłem orzechowym, kinder delice z masłem orzechowym

3. brązowy ryż, trzy rodzaje surówek, kotlety z kapusty w sosie chyba grzybowym sok witaminka, jabłko

4. trzy ciepłe, pyszne kromy żytniego z masłem orzechowym i dżemem (no cóż, dziś monotonnie)

5. twaróg z jajkiem, warzywami i przyprawami, garść mieszanki studenckiej (nic wiecej nie wcisnełam)
trochę tylko zaskoczyłaś mnie kolacją....GDZIE MASŁO ORZECHOWE ?
śliczniaście

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 05:57   #3959
Limonka1987
Zakorzenienie

Wczorajsza RRRRRRRRR

Śniadanie:
2 kromki razowce z grubą warstwą pasty z cieciorki (cieciorka zmiksowana z oliwą z oliwek i przyprawami na gładką masę), pomidorem, papryką, rzodkiewkami i zieleniną
II śniadanie: serek wiejski lekki ze startą skórką z cytryny, kolendrą i 3 śliwkami suszonymi
Obiad: 5 kotletów sojowych ugotowanych w bulionie, a następnie zapieczonych w piekarniku z plasterkiem sera żółtego light, 30 g ryżu brązowego, surówka (sałata, rzodkiewki, ogórek, szczypiorek, jogo naturalny)
Podwieczorek: garść mieszanki studenckiej
Kolacja: pierś z kaczki pieczona z gruszką w jakimś sosie, warzywa z kozim serem, 2 kieliszki czerwonego wina --------> byłam na kolacji z przystojnym Francuzem

Wiem, że dziś bez szału, ale nowy, przystojny znajomy zdecydowanie wart był tego grzechu
Stary 2009-04-30, 11:42   #3960
aniaesz88
Rozeznanie

Moje R z prośbą o ocenę

śniadanie: owsianka (2 czubate łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, łyżka rodzynek, jogurt naturalny 100g)
drugie: 2 spore kromki chleba żytniego razowego z pasztetem, pomidor
obiad: duży talerz zupy kalafiorowej zabielanej mlekiem 1,5%
kolacja: serek homogenizowany naturalny, jajko na twardo
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości