Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-30, 14:52   #61
Foka29
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Jakie cudo zdjęcia!!!!!
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 14:58   #62
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
dziewczyny pisałam Wam, że dziś czuję dziwne zapachy. Wyszłam przed chwilą do sklepu i cały czas czułam zapach podpalanej kury! co się ze mną dzieje?

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
dziewczynki dziękuje za miłe słowa i gratulacje

W niedzele napisze więcej, bo teraz jedziemy do teściów na weekend.

Oto nasza córeczka

Na zdjęciu środkowym jest wypieta pupka
o jaka piękna!!! Żałuję, że nie będę miała usg w trójwymiarze, tak słodko tu widać Twoje dzieciątko... ale za każdym razem gdy patrzę na takie fotki zastanawiam się, czy tam jest wygodnie w takiej ciasnocie. I od razu prostuję plecy, żeby dzieciątka nie gnieść
Stary 2009-04-30, 15:04   #63
aniago25
Zadomowienie

Przepiekne zdjęcia córeczki

A u na jakis huragan, leje deszcz, pogoda straszna :/ martwie się o męża bo własnie wyszedł z pracy, a tu tak strasznie wieje.
Stary 2009-04-30, 15:07   #64
Shine01
Raczkowanie

moje usg bedzie 9czerwca
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 15:54   #65
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy

Joannah, No to super nowina, gratuluje CORECZKI

Ja mam na piatego maja badanie polowkowe 4D juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze mojego synusia Wlasnie wrocilam z zakupow. Kupilam sobie jeansy w h&m( sa bardzo wygodne), kilka bluzeczek, leginsy i spodniczke. No i oczywiscie dwa kompleciki dla maluszka z czego jeden jest taki fajniutki z kubusiem puchatkiem i jeszcze kilka rzeczy, bo poprostu nie moge sie oprzec tym malutkim ubranka

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 17:37   #66
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witam serdecznie, ależ wąteczek nam się rozwija, nononono ))

Dziś mieliśmy ciężki upalny dzień, na lubelszczyźnie troszeczkę popadało i zaraz znów było duszno. Dziś niezbyt ciekawie się czułam a i Gabi była wściekła jak osa - idzie jej kolejny ząbek, dlatego jest chodząca histerią. Jak sobie pomyślę że będę drugi raz to przechodzić to ojej...włos na głowie się jeży, ale damy rade ) Mówię Wam okres ząbkowania jest strasznie ciężki zarówno dla dziecka jak i dla rodziców.

Na domiar tego wszystkiego mały bąbelek dawał mi się dzisiaj we znaki, ileż dziś dostałam kopniaków, ojjejjj, czasem myślę że to chłopiec będzie hihi USG już 9 maja, więc ginek sprawdzi czy aby na pewno będzie dziewczynka, chociaż 100% pewnośc co do płci będziemy mieli dopiero po porodzie

Dziś przyjeżdża do nas mój ukochany, już nie mogę się doczekać stęsknionego męzulka i psa z ADHD ))
Stary 2009-04-30, 18:31   #67
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A u na jakis huragan, leje deszcz, pogoda straszna :/ martwie się o męża bo własnie wyszedł z pracy, a tu tak strasznie wieje.
My między tymi zlewami zdążyliśmy zjeść pizzę

Cytat:
Oto nasza córeczka
śliczna

Ja dopiero wróciłam, byliśmy na zakupach, no i małż kupił mi łańcuszek z zawieszką http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,srebro,4,1443

A teraz wcinam winogrona

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-30, 19:26   #68
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
To i ja sie melduję w 2 części, co do pozycji to " na łyżeczke" dla mnie najlepsza, a w ciąży to już miodzio ta pozycjia to chyba do samego porodu jest najbezpieczniejsza
Ja też uważam, że na łyżeczki najlepiej

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie w II części wątku. Czy u Was też takie lato jest ... u mnie teraz jest 24 stopnie
Teraz to u mnie leje

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ale czytałyśmy Twojego posta w poprzedniej częsci, nie ma potrzeby kopiować

Szczęściara z tej Twojej siostry. Ja tez pewnie będę typem z centymetrem w ręce ale lekarz wczoraj powiedzial mi ze spokojnie mogę dalej sobie ćwiczyć, wiec jestem dobrej myśli
Mnie tez lekarz dzisiaj powiedział , że mogę ćwiczyć. Twardnienie brzusia niczym poważnym nie było i pewnie tak jak mówiłam było spowodowane nerwami z powodu choroby mamy. W każdym razie szyjka jest w porządku, więc jeśli czuje się na siłach to mogę ćwiczyć.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Gdzie ja bym to trzymała ?
Jakiś to sposób jest.
My postanowiliśmy odkładać część pieniążków dla dzidzi właśnie
Do oszczędnych nie należymy, więc samo postanowienie było dla nas sukcesem

Dziewczyny mam pytanie co do becikowego i nowych, pożal się boże zasad, które wchodzą w życie od 1 listopada 2009 r.
Wiadomo, że wniosek złoże dopiero po porodzie, więc do 1 listopada mogę nie zdążyć (chyba że...).
Kartę ciąży miałam założoną dość późno, bo w 13 tyg. ale od 7 tyg. byłam pod opieką lekarza, a poza tym mam wypisy ze szpitala, pierwsze z 7 tyg., drugie z 10 tyg. Czy to wystarcza, czy muszę mieć jeszcze jakieś zaświadczenie od gina?
My tez odkładamy.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Jeszcze 1,5 godziny i długi weekend Jakie macie plany?
Jutro jak pogoda będzie to wypadniemy w plener. Na sobotę planów nie mamy, a w niedzielę mojej rodzicielki imieniny są.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 20:10   #69
Shine01
Raczkowanie

ładna zawieszka, mi podoba sie ta http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,zloto,4,1085
ale od kilku lat nosze delfinka z bialego zlota i raczej go nie zmieniam na inne wisiorki

bylam na zakupach z mama i tez wcinam winogrona ;p
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 20:27   #70
Tysiak7
Wtajemniczenie

Witam w II częsci
Joannah gratulacje córeczki
Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
własnie zostałam uświadomiona

"kobiety mają problemy z parkowaniem, bo mężczyźni przez całe życie im wmawiają, że 15 centymetrów to dużo" [COLOR="Silver"]
katarzinka juz cie lubie, masz moje poczucie humoru sikam
zagladałam wczesniej ale ucieklam bo burza u nas była Ja przekosilam dzis poł podwórka i padam na ryjek, a podwórko mam jak małe pole golfowe znikam poleżeć
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 20:29   #71
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dziewczyny, do kogo trzeba zgłosić, żeby stary wątek został zamknięty? Bo widzę, że jest jeszcze "aktywny".

mis.hot - ładna zawieszka. Ale do Apartu jestem zrażona. Wolę małe punkty jubilerskie.

A my jutro jedziemy na majówkę do skansenu: http://www.muzeumkluki.pl/imprezy_fo...zne-1.htmlMoże potem wrzucę tu jakieś zdjątka z brzusiem w roli głównej
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:01   #72
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot bardzo ładna zawieszka
Ja już jestem u mamy, nareszcie dotarlismy straszny ruch na drodze był.
Uciekamy spać
Stary 2009-05-01, 07:06   #73
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
ładna zawieszka, mi podoba sie ta http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,zloto,4,1085
ale od kilku lat nosze delfinka z bialego zlota i raczej go nie zmieniam na inne wisiorki
Ja mierzyłam wczoraj różne i niektóre było trochę grube i ciężkawe, a przez to nie za ładnie się układały na dekoldzie i wybrałam taki delikatny

Cytat:
Dziewczyny, do kogo trzeba zgłosić, żeby stary wątek został zamknięty? Bo widzę, że jest jeszcze "aktywny".
Już zgłaszałam do moderatororki, ale może nie było jej od wczoraj

Cytat:
mis.hot - ładna zawieszka. Ale do Apartu jestem zrażona. Wolę małe punkty jubilerskie.
Dzięki
Ja też lubię mniejsze salony, nawet obrączki kupowaliśmy w takim mniejszym

Cytat:
Miss.hot bardzo ładna zawieszka
Dzięki

A my dziś pospaliśmy dłużej w końcu (po dwóch dniach wczesnego wstawania )

Stary 2009-05-01, 07:43   #74
Nika1980
Zakorzenienie

Witajcie...

jeden dzień mnie nie było a tu nowa część.....

nie było mnie, gdyż wczoraj w Holandii było święto narodowe- Dzień Królowej, cały dzień spędziliśmy z mężem w mieście, bo była muzyka , market, gdzie dzieci wyprzedają swoje stare zabwaki książeczki, market z innymi rzeczami, pogoda jak marzenie była ..ja oczywiście kupiłam spódnice...ale kosztowała jedynie 20 eu- a jest super lekka przewiewne no i ma gumkę którą można zawinąć pod brzuch a potem rozwinąć na cały brzuch...
Dzień Królowej zaczął się pieknie, a potem...wróciliśmy do domu i słyszymy w TV, że jakiś debil wjechał w ludzi rozpędzonym autem...5 osób umarło...szok...

Jutro rano jedziemy na cały weekend do Antwerpii do mojej siostry a w Antwerpii się z mężem poznaliśmy i łączt nas z tym miastem mnóstwo wspomnień...więc bardzo się cieszę!
a w niedzielę mamy rocznicę zaręczyn, mieliśmy ją uczcić piknikiem w parku ( w taki sposób mąż mi się oświadczył wśród kwiatów w maju, w pięknym parku, tylko nas dwoje na polance..byłam kompletnie zaskoczona...) ale okazuje się , że będziemy świętować w Antwerpii- też super...

Teraz was poczytam i nadrobię zaległości

całusek na dzień dobry!

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Hmmm...... to chyba też nie do końca tak jest z tym przybieraniem w udach Moja siostra w ciągu całej ciązy nie przytyła w udach ani centymetra. Pod koniec ciąży rozrosła jej się tylko miednica ale to dosłownie 2 cm. Ja też od początku ciązy prowadze takie pomiary W każdy poniedziałek mierze się od stóp do głów : obwód biustu, pasa, bioder, uda, kolana, i ręki. Wiem, wiem pewnie pomyślicie że jestem jakaś stuknieta ale ten typ tak ma Po prostu muuuuszę kontrolować czy mój przyrost wagi wynika z rosnącego brzuszka czy nie koniecznie

Dziewczynki orientujecie się czy można jeść mozzarellę tą w zalewie? Naszła mnie straszna ochota na taką mozzarellę z pomidorami i bazylią. Mniammm.....
o bozie, to ja się jedynie ważę i cieszę się, że mi nareszcie zaczęło przybywać, poza tym poszerzyły mi się biodra, ale mąż mówi, że na jego oko to nie tłuszczyk tylko mi się tak miednica rozeszła...możliwe...:rol leyes: sama nie wiem...
mozarella z pomidorkiem rukolą i sosem mniaaaaaam...

Cytat:
.

Co do fety ja jem od początku ciąży, uwielbiam w sałatkach
fete w sałatce greckiej z grilowanym kurczaczkiem pycha.............

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Oh, zazdraszczam...my bedziemy musieli kupic wszystko od podstaw...Jak pomysle, ze za kazde body czy koszulke trzeba bedzie placic min. 5-6 Euro...
oj Kareninko ale to sama przyjemność! ja pewnie dostanę troszkę ciuszków od siostry , ale ona ma synka. teściowa już mi dała katalog, kaxzała pokazaćco się podoba i bierze sięza drytu, będąsweterki ciepłe i śpioszki ....

Cytat:
dziewczynki dziękuje za miłe słowa i gratulacje

W niedzele napisze więcej, bo teraz jedziemy do teściów na weekend.

Oto nasza córeczka

kochana zdjęcia piękne!!!!!!! my takie echo chcemy zrobić ok 24-25 tyg ciązy....
no i wielkie gratulacja córeczki!!!!!!!! najważniejsze że zdrowa!!!

Słuchajcie wczoraj wyprzątnełam szafę jedziemy do siostry więc dostanie moje ciuchy na okres mojej ciążuy , bo mamy ten sam rozmiar.
i wiecie co.... mój brzuszke naprawdę już wygląda jak ciążowy...nie da się go ukryć bardzo się cieszę!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 09:09   #75
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Witajcie...

jeden dzień mnie nie było a tu nowa część.....

nie było mnie, gdyż wczoraj w Holandii było święto narodowe- Dzień Królowej, cały dzień spędziliśmy z mężem w mieście, bo była muzyka , market, gdzie dzieci wyprzedają swoje stare zabwaki książeczki, market z innymi rzeczami, pogoda jak marzenie była ..ja oczywiście kupiłam spódnice...ale kosztowała jedynie 20 eu- a jest super lekka przewiewne no i ma gumkę którą można zawinąć pod brzuch a potem rozwinąć na cały brzuch...
Dzień Królowej zaczął się pieknie, a potem...wróciliśmy do domu i słyszymy w TV, że jakiś debil wjechał w ludzi rozpędzonym autem...5 osób umarło...szok...

Jutro rano jedziemy na cały weekend do Antwerpii do mojej siostry a w Antwerpii się z mężem poznaliśmy i łączt nas z tym miastem mnóstwo wspomnień...więc bardzo się cieszę!
a w niedzielę mamy rocznicę zaręczyn, mieliśmy ją uczcić piknikiem w parku ( w taki sposób mąż mi się oświadczył wśród kwiatów w maju, w pięknym parku, tylko nas dwoje na polance..byłam kompletnie zaskoczona...) ale okazuje się , że będziemy świętować w Antwerpii- też super...

Teraz was poczytam i nadrobię zaległości

całusek na dzień dobry!

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

o bozie, to ja się jedynie ważę i cieszę się, że mi nareszcie zaczęło przybywać, poza tym poszerzyły mi się biodra, ale mąż mówi, że na jego oko to nie tłuszczyk tylko mi się tak miednica rozeszła...możliwe...:rol leyes: sama nie wiem...
mozarella z pomidorkiem rukolą i sosem mniaaaaaam...

fete w sałatce greckiej z grilowanym kurczaczkiem pycha.............

oj Kareninko ale to sama przyjemność! ja pewnie dostanę troszkę ciuszków od siostry , ale ona ma synka. teściowa już mi dała katalog, kaxzała pokazaćco się podoba i bierze sięza drytu, będąsweterki ciepłe i śpioszki ....

kochana zdjęcia piękne!!!!!!! my takie echo chcemy zrobić ok 24-25 tyg ciązy....
no i wielkie gratulacja córeczki!!!!!!!! najważniejsze że zdrowa!!!

Słuchajcie wczoraj wyprzątnełam szafę jedziemy do siostry więc dostanie moje ciuchy na okres mojej ciążuy , bo mamy ten sam rozmiar.
i wiecie co.... mój brzuszke naprawdę już wygląda jak ciążowy...nie da się go ukryć bardzo się cieszę!
Nika masz świetną teściową-zazdroszczę!!!
A co do ubrań , ja w pierwszej wersji upchnęłam na dno szafy, po czym olśniło mnie, że siostre mam (!) i wywiozłam do niej.
No i w końcu wczoraj u ginka byliśmy. Z dzidzią wszystko w porządku. Pięknie się rozwija. I według USG jest starsze o 12 dni niż było wyliczone na początku. Mierzy 22 cm i waży 400 g (ale byk ! ).

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja mierzyłam wczoraj różne i niektóre było trochę grube i ciężkawe, a przez to nie za ładnie się układały na dekoldzie i wybrałam taki delikatny

Już zgłaszałam do moderatororki, ale może nie było jej od wczoraj

Dzięki
Ja też lubię mniejsze salony, nawet obrączki kupowaliśmy w takim mniejszym

Dzięki

A my dziś pospaliśmy dłużej w końcu (po dwóch dniach wczesnego wstawania )
Mnie maleństwo obudziło przed 9. Wyprężyło się i kopało jak szalone. Jeszcze trochę i to kopniaczki zaczną być bolesne. Już teraz zdarza się, że kopniak w okolicy pęcherza bywa nieprzyjemny (zwłaszcza jak pęcherz opróżnić trzeba )
Nam obrączki robił znajomy jubiler. Dał nam katalogi wszelkich możliwych salonów z obrączkami do wyboru i powiedział, że zrobi jakie tylko będziemy chcieli. Generalnie jeśli chodzi o obrączki to najbardziej podobają mi się klasyczne, gładkie półokrągłe i takie sobie zażyczyliśmy.

Edytowane przez 19martusia86
Czas edycji: 2009-05-01 o 09:12
Stary 2009-05-01, 09:28   #76
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Nika masz świetną teściową-zazdroszczę!!!
A co do ubrań , ja w pierwszej wersji upchnęłam na dno szafy, po czym olśniło mnie, że siostre mam (!) i wywiozłam do niej.
No i w końcu wczoraj u ginka byliśmy. Z dzidzią wszystko w porządku. Pięknie się rozwija. I według USG jest starsze o 12 dni niż było wyliczone na początku. Mierzy 22 cm i waży 400 g (ale byk ! ).

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Mnie maleństwo obudziło przed 9. Wyprężyło się i kopało jak szalone. Jeszcze trochę i to kopniaczki zaczną być bolesne. Już teraz zdarza się, że kopniak w okolicy pęcherza bywa nieprzyjemny (zwłaszcza jak pęcherz opróżnić trzeba )
Nam obrączki robił znajomy jubiler. Dał nam katalogi wszelkich możliwych salonów z obrączkami do wyboru i powiedział, że zrobi jakie tylko będziemy chcieli. Generalnie jeśli chodzi o obrączki to najbardziej podobają mi się klasyczne, gładkie półokrągłe i takie sobie zażyczyliśmy.
ślicznie , że dzidzia tak rośnie

my też mamy klasyczne złote obrączki, ja uważam, że obrączka to symbol, który wyraża tak wiele nawet w zwykłej prostej formie- tak jest najbardziej przemawiająca...w końcu to symbol...
ja lubię symbole...
mąż jak mi się oświadczał i wręczył pierścionek ( sam wybrał, to była kompletna niespodzianka...) i jak opadły emocje powiedział:
ten pierścionek jest symboliczny, te dwie splatające się końcówki to my ( pierścionek ma dwa splatające się pasma, jedno z białego , drugie z żóltego złota) a trzy diamenty między nimi również mają znaczenie : najmniejszy to nasza przeszłość, bo nie wiele jaj było, średni to to, co teraz a największy to nasza współna przyszłość...no i poryczałam się wtedy, chyba dlatego że wszystko tak pięknie przygotował. nosił pierścionek miesiąc ze sobą czekając na dobrą okazję...mój kochany mąż...

a co będziecie mięć wypisane na obrączkach?
my mamy datę ślubu i słowa ( na obu takie same) "all of me" ( całego / całą mnie ) - tytuł naszej kochane jpiosenki "all of me" - to była przewodnia piosenka na naszym ślubie i tą piosenkę nagrał mi ( we własnym wykonaniu ) mój mąż aby mi wyznać miłość...

wybaczcie, ta rocznica sięzbliża i mam wspomnienia w głowie...

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-05-01 o 09:31
Stary 2009-05-01, 09:36   #77
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
ślicznie , że dzidzia tak rośnie

my też mamy klasyczne złote obrączki, ja uważam, że obrączka to symbol, który wyraża tak wiele nawet w zwykłej prostej formie- tak jest najbardziej przemawiająca...w końcu to symbol...
ja lubię symbole...
mąż jak mi się oświadczał i wręczył pierścionek ( sam wybrał, to była kompletna niespodzianka...) i jak opadły emocje powiedział:
ten pierścionek jest symboliczny, te dwie splatające się końcówki to my ( pierścionek ma dwa splatające się pasma, jedno z białego , drugie z żóltego złota) a trzy diamenty między nimi również mają znaczenie : najmniejszy to nasza przeszłość, bo nie wiele jaj było, średni to to, co teraz a największy to nasza współna przyszłość...no i poryczałam się wtedy, chyba dlatego że wszystko tak pięknie przygotował. nosił pierścionek miesiąc ze sobą czekając na dobrą okazję...mój kochany mąż...

my mamy datę ślubu i słowa ( na obu takie same) "all of me" ( całego / całą mnie ) - tytuł naszej kochane jpiosenki "all of me" - to była przewodnia piosenka na naszym ślubie i tą piosenkę nagrał mi ( we własnym wykonaniu ) mój mąż aby mi wyznać miłość...

wybaczcie, ta rocznica sięzbliża i mam wspomnienia w głowie...
Nie grawerowaliśmy obrączek-postanowiliśmy, że zrobimy to przy jakiejś okrągłej rocznicy (myślimy o 10). A nasz prezent na rocznicę trochę się spóźni. Braliśmy ślub 16 sierpnia a dzidzia dopiero we wrześniu się urodzi. Tak sobie myślę, że gdybym urodziła wcześniej to może na mamy mojej 50 urodziny by się udało, ale by babcia miała prezent
Stary 2009-05-01, 09:47   #78
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie co do becikowego i nowych, pożal się boże zasad, które wchodzą w życie od 1 listopada 2009 r.
Wiadomo, że wniosek złoże dopiero po porodzie, więc do 1 listopada mogę nie zdążyć (chyba że...).
Kartę ciąży miałam założoną dość późno, bo w 13 tyg. ale od 7 tyg. byłam pod opieką lekarza, a poza tym mam wypisy ze szpitala, pierwsze z 7 tyg., drugie z 10 tyg. Czy to wystarcza, czy muszę mieć jeszcze jakieś zaświadczenie od gina?
Do becikowego będzie potrzebne zaświadczenie od lekarza, że od 10 tyg. ciąży byliśmy pod opieką lekarza, ale jeszcze ONI nie wiedzą jak to zaświadczenie dokładnie będzie miało wyglądać - taką wypowiedź słyszałam w telewizji. Podejrzewam, że lekarze dostaną wzór takiego zaświadczenia

Cytat:
Oto nasza córeczka

Prześliczne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Dziś niezbyt ciekawie się czułam a i Gabi była wściekła jak osa - idzie jej kolejny ząbek, dlatego jest chodząca histerią. Jak sobie pomyślę że będę drugi raz to przechodzić to ojej...włos na głowie się jeży, ale damy rade ) Mówię Wam okres ząbkowania jest strasznie ciężki zarówno dla dziecka jak i dla rodziców.
Twoja córeczka jest chyba starsza od mojego synka, a on już od dawna ma wszystkie ząbki Chyba, że chodzi ci o ostatnie zęby ... te całkiem w tyle. A co do ząbkowania to nie ma na to zasady ... mój urwis przeszedł to całkowicie bezboleśnie, gdyby nie to że mocno się ślinił to wogóle bym nie wiedziała że ząbkuje

Cytat:
Super wiadomości Gratuluję zdrowo rozwijającego się maleństwa.
Moja fasolka na ostatnim USG w 16 tyg. ciąży ważyła niecałe 200 g i nawet nie wiem czy to dużo czy mało jak na jej wiek

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 10:08   #79
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Do becikowego będzie potrzebne zaświadczenie od lekarza, że od 10 tyg. ciąży byliśmy pod opieką lekarza, ale jeszcze ONI nie wiedzą jak to zaświadczenie dokładnie będzie miało wyglądać - taką wypowiedź słyszałam w telewizji. Podejrzewam, że lekarze dostaną wzór takiego zaświadczenia

Prześliczne zdjęcia

Twoja córeczka jest chyba starsza od mojego synka, a on już od dawna ma wszystkie ząbki Chyba, że chodzi ci o ostatnie zęby ... te całkiem w tyle. A co do ząbkowania to nie ma na to zasady ... mój urwis przeszedł to całkowicie bezboleśnie, gdyby nie to że mocno się ślinił to wogóle bym nie wiedziała że ząbkuje

Super wiadomości Gratuluję zdrowo rozwijającego się maleństwa.
Moja fasolka na ostatnim USG w 16 tyg. ciąży ważyła niecałe 200 g i nawet nie wiem czy to dużo czy mało jak na jej wiek
Specjalistą nie jestem, ale myślę że wszystko jest w normie.. W każdym razie zwykle sprawdzam w necie jakie mniej więcej wymiary ma dzidzia w danym tygodniu. To już taki rytuał, że w każdy poniedziałek wpisuje w google tydzień w którym jestem i czytam jakie mniej więcej jest dziecko i co się u niego zmienia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-01, 10:19   #80
madziarek1
Rozeznanie

to już nie fasolka
ja jestem w 20tg i moje dzidzi na ostatnim usg nic nie pokazało
wierciło się tak że nawet lekarz nie zmierzył...
Za to 20 maja mam wizytę na 3D już się nie mogę doczekać

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Specjalistą nie jestem, ale myślę że wszystko jest w normie.. W każdym razie zwykle sprawdzam w necie jakie mniej więcej wymiary ma dzidzia w danym tygodniu. To już taki rytuał, że w każdy poniedziałek wpisuje w google tydzień w którym jestem i czytam jakie mniej więcej jest dziecko i co się u niego zmienia.

no ja tak samo wizyty co 3-4 tygodnie, a mnie tak strasznie ciekawi co "tam" słychać
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 10:41   #81
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Ja mam chyba podobny pierścionek zaręczynowy
A na obrączkach mamy datę ślubu, inicjały i słowa "Teraz i na zawsze..."

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
no ja tak samo wizyty co 3-4 tygodnie, a mnie tak strasznie ciekawi co "tam" słychać
Tak to już jest, że żyjemy od wizyty do wizyty
Ja idę we wtorek na kolejną

A od wczoraj jakoś dziwnie mi brzuch wywaliło i jest taki całkiem duży
Fajnie, że rośnie, ale zdziwiłam się, że tak nagle do przodu

Stary 2009-05-01, 11:06   #82
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nie grawerowaliśmy obrączek-postanowiliśmy, że zrobimy to przy jakiejś okrągłej rocznicy (myślimy o 10). A nasz prezent na rocznicę trochę się spóźni. Braliśmy ślub 16 sierpnia a dzidzia dopiero we wrześniu się urodzi. Tak sobie myślę, że gdybym urodziła wcześniej to może na mamy mojej 50 urodziny by się udało, ale by babcia miała prezent
hehe, nasz ślub 13 września a termin porodu na 10 pażdziernik , teraz się na 8 przesunął

Cytat:
my mamy specjalny kalendarz w kuchni gdzie każdy tydzień jest opisany i sobie czytamy , oraz wieczorami w łóżeczku z mężem zawsze czytamy nasze "ciążowe książeczki"
a netu przychodzi mi z każdym moim rozpoczynającym się tygodniem informacja o dzidzi i ciąży w tym danym tygodniu ale ze strony holenderskiej. czytam wtedy po holendersku co i jak.

Cytat:
Ja mam chyba podobny pierścionek zaręczynowy
A na obrączkach mamy datę ślubu, inicjały i słowa "Teraz i na zawsze..."

Tak to już jest, że żyjemy od wizyty do wizyty
Ja idę we wtorek na kolejną

A od wczoraj jakoś dziwnie mi brzuch wywaliło i jest taki całkiem duży
Fajnie, że rośnie, ale zdziwiłam się, że tak nagle do przodu
ślicznie

mi też brzuszek wyskoczył

ja właśnie ogarnęłam w domku, zmachałam się myciem podłóg , a teraz mogę myśleć o tym co bym zjadła na lunch....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzien krolowej 007.jpg (76,8 KB, 57 załadowań)

Stary 2009-05-01, 12:14   #83
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
hehe, nasz ślub 13 września a termin porodu na 10 pażdziernik , teraz się na 8 przesunął

my mamy specjalny kalendarz w kuchni gdzie każdy tydzień jest opisany i sobie czytamy , oraz wieczorami w łóżeczku z mężem zawsze czytamy nasze "ciążowe książeczki"
a netu przychodzi mi z każdym moim rozpoczynającym się tygodniem informacja o dzidzi i ciąży w tym danym tygodniu ale ze strony holenderskiej. czytam wtedy po holendersku co i jak.

ślicznie

ja właśnie ogarnęłam w domku, zmachałam się myciem podłóg , a teraz mogę myśleć o tym co bym zjadła na lunch....
Faktycznie brzuszek wyskoczył

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-01, 12:22   #84
Nika1980
Zakorzenienie

idę na spacerek , po zakupy a potem zajrzę do was, cieszę się, że tu tak pusto, znaczy , że mamusie korzystają z odpoczynku i łądnej pogody...i obecności mężów w domu...

Stary 2009-05-01, 12:28   #85
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Red face Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:

ślicznie

Piękny brzuszek - mam mniejwięcej podobny - najfajniej jest wieczorek kiedy robi się ogromny - aż się boje tego co będzie za 4 miesiące

A ja dzisiaj siedzę sama ze względu na brzuszek - czasami boli i non stop twardnie już zaczynam się tym martwić - szwagierka też miała takie twardnienia i urodziła wcześniaka ..

My na obrączkach też nie mamy nic wygraderowanego - może kiedyś.. a obrączki mamy zwykłe ze wstęgą białego ( cienki pasek) zlota który biegnie po przekątnej obrączki

ja tez zawsze sprawdzam w necie co i jak dzieje się u dzidzi, najgorsze jest to że dane są różne i tak naprawdę nie wiem ile może mierzyći ważyć dzidzia w 20 tygodniu
Stary 2009-05-01, 12:31   #86
bea83
Rozeznanie

Cytat:
idę na spacerek , po zakupy a potem zajrzę do was, cieszę się, że tu tak pusto, znaczy , że mamusie korzystają z odpoczynku i łądnej pogody...i obecności mężów w domu...
Właśnie ... rzadko się zdarza taka cisza na naszym wątku wizażowym Synka położyłam spać i spokój w domu, a za oknem w porównaniu do wczorajszych 24 stopni to chłodno - tylko 17 mamy i zimny wiatr do tego wieje, ale jak mój łobuz się obudzi to zjemy obiadek i na spacerek wyjdziemy
Przyjemnego weekendowania z mężami przy boku

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 12:37   #87
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie ... rzadko się zdarza taka cisza na naszym wątku wizażowym Synka położyłam spać i spokój w domu, a za oknem w porównaniu do wczorajszych 24 stopni to chłodno - tylko 17 mamy i zimny wiatr do tego wieje, ale jak mój łobuz się obudzi to zjemy obiadek i na spacerek wyjdziemy
a u mnie gorąco straszliwie i siedzę bez męża ehhhh ( siedzi na działce i robi folie na pomidrowy i będą mieli grilla buuuuu)
Stary 2009-05-01, 13:47   #88
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Nika ładny brzusio

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
My na obrączkach też nie mamy nic wygraderowanego - może kiedyś.. a obrączki mamy zwykłe ze wstęgą białego ( cienki pasek) zlota który biegnie po przekątnej obrączki
No to chyba podobne do naszych
To nasze http://www.jubiler-lublin.com/wzory/wzor_104.html

A ja jestem właśnie po 2 godzinnej drzemce jakoś mnie tak naleciało
A samopoczucie jakieś dzisiaj dziwne

Stary 2009-05-01, 13:57   #89
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

no to właśnie te - tyle że złoto zółte jest z połyskiem - nie chciałam piaskowanego bo to się wyciera- my obrączki robiliśy u jubilera z naszego złota - cała rodzinka coś dała babcie pierścionki teściowa i mama medalioniki kolcczyki a my daliśmy złote przywieszki jeszcze z komuni - więc cała rodzina jest w parze obrączek - miło tak czasem spojrzeć i wspomnieć skąd pochodzą
Stary 2009-05-01, 14:33   #90
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny brzuszek - mam mniejwięcej podobny - najfajniej jest wieczorek kiedy robi się ogromny - aż się boje tego co będzie za 4 miesiące

A ja dzisiaj siedzę sama ze względu na brzuszek - czasami boli i non stop twardnie już zaczynam się tym martwić - szwagierka też miała takie twardnienia i urodziła wcześniaka ..

ja tez zawsze sprawdzam w necie co i jak dzieje się u dzidzi, najgorsze jest to że dane są różne i tak naprawdę nie wiem ile może mierzyći ważyć dzidzia w 20 tygodniu
oj ty to się masz z tym brzuszkiem, odpoczywaj dużo...
moje zdjęcie mąz zrobił rano, ale wieczorem fakt, brzuszek jest jeszcze większy
to prawda , że informacje w necie się różnią , dlatego ja ufam najbardzije książce, ale na necie też czytam a potem wyciągam średnią z wniosków hihi

Cytat:
i bardzo dobrze, jak was wiosna wywieje w czasie weekendów sprzed komputerów to wtedy ja będę miała mniej w poniedziałki do nadrabiania hahaha

u nas dziś niestety dzień pracujący ale weekend obiecujący

Cytat:
Nika ładny brzusio

No to chyba podobne do naszych
To nasze http://www.jubiler-lublin.com/wzory/wzor_104.html

A ja jestem właśnie po 2 godzinnej drzemce jakoś mnie tak naleciało
A samopoczucie jakieś dzisiaj dziwne
dzięki śliczne obrączki!

Cytat:
no to właśnie te - tyle że złoto zółte jest z połyskiem - nie chciałam piaskowanego bo to się wyciera- my obrączki robiliśy u jubilera z naszego złota - cała rodzinka coś dała babcie pierścionki teściowa i mama medalioniki kolcczyki a my daliśmy złote przywieszki jeszcze z komuni - więc cała rodzina jest w parze obrączek - miło tak czasem spojrzeć i wspomnieć skąd pochodzą
bardzo fajny pomysł

a ja wróciłam ze spacerku , prawie dwie godziny wow...
a teraz jem brzoskwinkę i gruszkę , a mam taką ochotę na czekoladkę albo ciastko...to moje dziecko to się jednak ze smakiem we mnie wdało hihi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości