Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-01, 10:09   #2941
Renia90
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!

dzień dobry

noc miałam niezbyt spokojną bo około 2,3 przyszedł brat z kumplami z imprezy i nie dość że mnie obudzili to jeszcze sobie gadali prawie pod moim oknem

wstałam 8:50.. zabieram się do roboty(czytania streszczeń) miłego dnia dziewczyny i chłopaku

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 10:51   #2942
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

dzień dobry!

Niedawno wstałam. Jem śniadanie, zaraz uciekam do łóżeczka czytać streszczenia..
Potem tŻ przyjeżdza i będę się relaksować

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:06   #2943
Anuu
Zakorzenienie

A ja zdycham @ dostałam i żadne tabletki nie pomagają czy ja zawsze muszę mieć takie, że umieram? chyba dziś cały dzień spędzę w łóżku pijąc herbatę hektolitrami i się ucząc
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:07   #2944
kasiencja
Pani Buka

Nie było mnie wczoraj (najpierw TŻ mnie odstresowywał, potem wzięłam się za wos i polski), więc jestem niezorientowana nieco a nie mam czasu nadrabiać... w każdym razie, gdzie pojechała Paula?

Jest już 1 maja, masakra

Cytat:
Napisane przez Totylkokasia Pokaż wiadomość
a najgorsze ejst to, że znalzałam progi procentowe z tamtego roku na uczelnie na jakie chcialam sie wybrac... i co? i papa!
marzenia o psychologii prysły - nawte nie składam tam papierów bo i po co? moje wyjście awaryjne okazało mało awaryjne... (po co tyle dziennikarzy?!) i stoje na niczym... wiecej alternatyw nie zaplanowałam, zero perspektyw na przyszłosc.... a musze juz cos wybrac aby choc troche czuc sie bezpiecznie... ale dlaczego ja te wsyztskie kierunki wybieram takie nieosiągalne?
a na jaką uczelnię chcesz iść?
możliwe, że jesteśmy w podobnej sytuacji - ja myślałam o edytorstwie na UJ (cud żebym się dostała), a tak to poza psychologią nic mi nie przychodzi do głowy, bo właśnie - dziennikarstwo to podobno bezcelowe studia, socjologia jest nudna i bez przyszłości, na prawo nie chcę... awaryjnie zostaje mi jakaś filologia... anglistyka albo np italianistyka albo iberystyka

Cytat:
Napisane przez gamaa Pokaż wiadomość
do WOSOWCÓW

gdzie mogę znaleźć [byle w jednym miejscu] wszystkich najważniejszych parlamentarzystów, ministrów etc... coś czuję że to nas spotka :/
Skład rządu masz np tutaj tutaj a w zdjeciach na pewno pomoże google najbardziej zaufane źródła to chyba w ogóle zresztą te wszystkie strony państwowe...

Też jestem tu własnie po to by sprawdzić parę rzeczy na WOS, to się ciągle przecież zmienia życzę miłego dnia

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:08   #2945
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Anuu

uciekam czytac
Miłego

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:11   #2946
DeBourbon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arkadia1616 Pokaż wiadomość
Przeczytałam sobie właśnie dość szybkim tempem moją prezentację. Nie skończyłam jej jeszcze. Omówiłam dopiero 3,5 na 5 książek no i nie mam zakończenia i wyszło mi 12 minut!!!
O ludzie i co teraz? połowę normalnie musze wyrzucić!!!! Pytanie tylko JAK?!
ja też tak mam tylko że nawet gorzej, bo omawiam 3 i mowie 13 minut, a wydaje sie ze mowisz najwazniejsze rzeczy i jeszzce ztego wykreslac ;o ;o ;o
DeBourbon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:13   #2947
Anuu
Zakorzenienie

Ja jeszcze chwilę posiedzę i gdzieś o12:00 zabieram się za polski i wos... nigdzie się dziś nie wybieram więc mogę się do tego przyłożyć...
Stary 2009-05-01, 11:18   #2948
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

kasiencja Paula pojechała na wolontariat, na festiwal filmowy, ale niestety nie wiem gdzie dokładnie

idę do chemiiii.....
Stary 2009-05-01, 11:18   #2949
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Anuu -

Wstałam. Śniło mi się zakończenie roku organizowane w mojej podstawówce z klasami z podst gim i LO Że najpierw było przedstawienie na auli a później w klasach ( z wych i klasą z LO ) ale wspomnienia mi leciały jak slajd z całej mojej edukacji szkolnej i wogóle poryczałam się w tym śnie że juz nigdy więcej ławki książek 8:00 itp.

A jak wstałam to sobie pomyślałam I dzięki Bogu!

Teraz czas na nowe lepsze dorosłe życie!

Idę na śniadanki i zaraz siadam do Wosu. Nie wiem jak wy ale ja mam się zamiar uczyć i w niedziele wieczorem nawet z racji tego że jestem typem 'na ostatnią chwilę' i całe życie się tak uczę. Nie potrafię sobie rozplanowac np 'oho za 2 tyg spr to juz zaczynam sie uczyc' u mnie jest 'o cholera! po jutrze spr aaaa!'
No i tak na ostatnią chwilę mi najlepiej i najwięcej wchodzi

Szczęśliwa dziewczyna od 09.2014

~dbam o włosy
~100 dni bez chipsów dzień: 88/100
~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56
arkadia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:22   #2950
Anuu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arkadia1616 Pokaż wiadomość
Anuu -

Wstałam. Śniło mi się zakończenie roku organizowane w mojej podstawówce z klasami z podst gim i LO Że najpierw było przedstawienie na auli a później w klasach ( z wych i klasą z LO ) ale wspomnienia mi leciały jak slajd z całej mojej edukacji szkolnej i wogóle poryczałam się w tym śnie że juz nigdy więcej ławki książek 8:00 itp.

A jak wstałam to sobie pomyślałam I dzięki Bogu!

Teraz czas na nowe lepsze dorosłe życie!

Idę na śniadanki i zaraz siadam do Wosu. Nie wiem jak wy ale ja mam się zamiar uczyć i w niedziele wieczorem nawet z racji tego że jestem typem 'na ostatnią chwilę' i całe życie się tak uczę. Nie potrafię sobie rozplanowac np 'oho za 2 tyg spr to juz zaczynam sie uczyc' u mnie jest 'o cholera! po jutrze spr aaaa!'
No i tak na ostatnią chwilę mi najlepiej i najwięcej wchodzi
Ja niestety mam to samo
Stary 2009-05-01, 11:23   #2951
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

Kasiencja ja jestem z wielkopolski wiec ine miasto nie wchodzi u mnie w gre jak tlyko Poznań czyli UAM ewentualnie Wrocław... socjologia bez przyszlosci i nudna? to były chyba jedyne studia na ktore mialabym szanse sie dostac a tak... co ja ze sobą poczne..? brak pomysłów na przyszłosc mnie kiedys dobije
zdaje biologie-pr, historie-pr, polski-pr... na uczelnie medyczne brak szans, bo nie zdaje chemi.. a na humanistyczne tez droga zamknieta bo brak WOSu... nastawiłam sie w 100% na tą psychologie a nie wziełam pod uwage ilosci chetnych.. zaczynam sie bac, że nie bede studiowac nigdzie...
Totylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:24   #2952
ilo16na
Zakorzenienie

A ja siedze obecnie w romantyzmiePrzelecialam po krotce(nie ucze sie-czytam i przypominam sobie) renesans,barok,oswiecenie
Mowilam ze zdaze do poniedzialku wszystkie epoki
Podoba mi sie romantyzm i wspolczenosc z epok-to zamawiam na maturze.Ale Kordiana nie chce

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:28   #2953
Anuu
Zakorzenienie

Z romantyzmu też bym mogła mieć lektury, taki Faust np
Stary 2009-05-01, 11:31   #2954
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Totylkokasia Pokaż wiadomość
Kasiencja ja jestem z wielkopolski wiec ine miasto nie wchodzi u mnie w gre jak tlyko Poznań czyli UAM ewentualnie Wrocław... socjologia bez przyszlosci i nudna? to były chyba jedyne studia na ktore mialabym szanse sie dostac a tak... co ja ze sobą poczne..? brak pomysłów na przyszłosc mnie kiedys dobije
zdaje biologie-pr, historie-pr, polski-pr... na uczelnie medyczne brak szans, bo nie zdaje chemi.. a na humanistyczne tez droga zamknieta bo brak WOSu... nastawiłam sie w 100% na tą psychologie a nie wziełam pod uwage ilosci chetnych.. zaczynam sie bac, że nie bede studiowac nigdzie...
Nie przejmuj się, że nie masz jeszcze pomysłu na studia. Ja przez 3 lata myślałam, ze wiem co chcę robić a teraz się oakzuje że nie mam pojęcia

Nie dostaniesz się w tym roku na wymarzone studia, to spróbujesz w następnym, możesz nawet poprawić maturę świat się nie kończy a jeden rok w plecy to nie tragedia, niektórzy zmieniają studia po 3 latach.

A moze wcale nie bedzie tak źle jak mówisz i się dostaniesz warto próbować.
Stary 2009-05-01, 11:33   #2955
kasiencja
Pani Buka

Kasia, moze nie bedzie tak źle - weź pod uwagę drugą rekrutację moja przyjaciółka w zeszłym roku nie miała rewelacyjnych wyników i w pierwszej rekrutacji nie dostała się nigdzie - ale już w drugiej na prawo na UKSW.

a moze jednak posprawdzaj inne miasta? moze gdzieś ta rozszerzona biologia Ci się przyda? na razie nie martwmy się studiami i skupmy na jak najlepszym napisaniu matury

co do socjologii to właśnie moja inna kumpela będąca w niemalże identycznej sytuacji co ja (te same przedmioty, zainteresowania) poszła na to, bo nie dostała się na psychologię do Wrocławia - i zrezygnowała, bo spodziewała się czego innego, a teraz całym sercem mi odradza socjologię i zdaje na pedagogikę, może to też jakieś wyjscie?

ja na poziom rozszerzony nie powtarzam dokładnie lektur, bardziej ogólnie pojęcia

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2009-05-01 o 11:43
Stary 2009-05-01, 11:33   #2956
RedApple
Zakorzenienie

mi się już nie chce siedzieć w tych książkach. Zrobiłam cała biologię do matury. Biorę się za nią od nowa
RedApple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:35   #2957
ilo16na
Zakorzenienie

JA chce w sumie jakis wiersz o milosci
Np Franciszka Karpinskiego(ale to oswiecenie akurat)
->http://univ.gda.pl/~literat/krpnski/002.htm np taka Laura i Filon(prawie jak Romeo i Julia)

Stary 2009-05-01, 11:40   #2958
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Heeeej

Anuu- A Ty zdajesz rozszerzony polski?

Mam w planach zrobić dzisiaj pozytywizm i młodą polskę. A jak się uda to jeszcze więcej
Mam już dość! Chcę te zasłużone wakacje!!!

Jejku, ale miałam dzisiaj sen. Śniło mi się zakończenie szkoły, ale było tam parę moich koleżanek z gim. Jakoś takoś dziwne to wszystko było. Osoby wyróżnione wjeżdżały na czymś co przypominało rowery
A najlepsze jest to, że obudziłam się zaryczana, a normalnie na zakończeniu w ogóle nie płakałam

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:40   #2959
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

kasiencja i grudniowa-szatynka hmm.. no to juz zupełnie zbiłas mnie z mojej dorgi zyciowej tą wiadomością o socjologii... złoże papiery na tą psychologie gdyż całą swoją nadzieje pokładam w tym, że jestesmy niżem mam nadzieje że ogromnym nie chce studiowac w innych miastach.. urodziłam sie w Poznaniu i chce wrocic na stare śmieci tęsknie za tym miastem i tak jakoś sie juz anstawiłam, że tam bede studiowac

kasiencja pedagogika w moim przypadku odpada - nie bardzo widze sie w roli przedszkolanki

ale jakie pojecia powtarzasz? motywy? te wszystkie hiperbole, anafory, epifory, parafrazy itp?

trzymam za ciebie kciuki aby ci się wsyztsko udało

Edytowane przez Totylkokasia
Czas edycji: 2009-05-01 o 11:43
Stary 2009-05-01, 11:43   #2960
Flames
Zakorzenienie

A mi się śniło, że mój TŻ pojechał do klubu i jak wrócił miał na obu rękach wielkimi nr napisane KASIA + nr tel a na drugiej chyba ANIA i też nr Aaa i miał też wielką malinkę na szyi

Muszę dokończyć ekologię, a tak mi się nie chce No i oczywiście lektury....

Flames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:48   #2961
kasiencja
Pani Buka

pedagogika to niby nie tylko praca z dziećmi - są też specjalizacje skupione bardziej na pracy z dorosłymi, jakieś doradztwo itd... ale też nie wiem czy się w tym widzę, z dwojga złego chyba już lepsza socjologia, mimo że to trochę bawienia się z nudnymi wykresami i liczbami

nie wiem dlaczego się tak uparłam z kolei na to edytorstwo - studia cholernie trudne ponoć i 20 miejsc na całą Polske...

i tak, mam na myśli nazwy środków stylistycznych, gatunki literackie, jakieś motywy i pojęcia... nigdy nie wiadomo czym możesz zabłysnąć

dziewczyny a używacie w swoich wypracowaniach takich zwrotów jak: "teraz zaprezentuję...", "chciałabym przejść do...", "zwrócę uwagę na..."... bo ja nigdy tego nie robiłam, a moja polonistka na korkach powiedziała mi, że na szkoleniu dla egzaminatorów dowiedziała się, że coś takiego jest jak najbardziej pożądane

Stary 2009-05-01, 11:48   #2962
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flames Pokaż wiadomość
A mi się śniło, że mój TŻ pojechał do klubu i jak wrócił miał na obu rękach wielkimi nr napisane KASIA + nr tel a na drugiej chyba ANIA i też nr Aaa i miał też wielką malinkę na szyi

ja mam zawsze tak porąbane sny, że szkoda gadać np. rozmawiam sobie z mamą tż NAGO całkowicie na lajcie, po czym wchodzi jego wujek więc się zakrywam w strategicznym miejscu a on: "i tak widziałem"
i co on biedny ma o mnie myśleć jak mu to opowiadam.. a to jedna z mniej hardkorowych "wizji"

ale właśnie dzisiaj nic ciekawego nie było

kasiencja ja wypracowania piszę zazwyczaj raczej bezosobowo więc nie uzywam takich zwrotów.

Edytowane przez grudniowa-szatynka
Czas edycji: 2009-05-01 o 11:51
grudniowa-szatynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:51   #2963
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość

ja mam zawsze tak porąbane sny, że szkoda gadać np. rozmawiam sobie z mamą tż NAGO całkowicie na lajcie, po czym wchodzi jego wujek więc się zakrywam w strategicznym miejscu a on: "i tak widziałem"
i co on biedny ma o mnie myśleć jak mu to opowiadam.. a to jedna z mniej hardkorowych "wizji"

ale właśnie dzisiaj nic ciekawego nie było
Ja tez mam glupie sny..dzisiaj to juz pokonalo wszystko
Cos ala studniowka mi sie snilo z bratem kumpla.
Mialam jakis smieszny stroj bo bluzke na ramiaczkach i krotkie spodenki (w kolorze zlota to mialam czy jakos tak) w 2 czesci snu mialam juz zlota elegancka suknie i dlugie wlosy i byl konkurs na tanczenie i z tym znajomym zajelam 4 miejsce a w jury byl ten kolega z klasy i to robilam na pokaz przed nim
Dobrze ze to tylko sen.. a i wygralam maskotke za te super zwyciestwo

Stary 2009-05-01, 11:51   #2964
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Flames Pokaż wiadomość

buhaha śniło mi sie ze byłam na KRFT (konfrontacje różnych form tanecznych) i szłam z Tż i nagle on poszedł wcześniej a ja sie odwróciłam. patrze na niego a on stoi przy pewnej pannie ktorej nei cierpie i ją mizia po szyi.
zawsze mam z nia tak realistyczne sny ze mam zniszczony caly dzien

plan na dziś... epoki. a potem ksiazka od gegry,notatki z polski (ale to na sloncu jak sie bed eopalac na dzialce )
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:53   #2965
Anuu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
Heeeej

Anuu- A Ty zdajesz rozszerzony polski?

Nadal nie wzięłam książek, nie dam rady się skupić, myślę tylko o tym, że mnie brzuch boli
Stary 2009-05-01, 11:56   #2966
Czarnula4
Zakorzenienie

witam

wczoraj nawet nie zajrzałam do książek,
więc dzisiaj musze to nadrobić,
bo wieczorem mój Tżet przyjeżdza i coś sie szykuje na majówke

a Wy macie jakieś plany czy tylko nauka?

– Państwo wyglądają na szczęśliwą parę. Jak do tego doszliście?
– Jesteśmy powierzchowni i nie mamy nic do powiedzenia.
Czarnula4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:56   #2967
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

ja nie uzywam takich zwrotów.. jedynie do czego czasem sie ograniczam to "chciałabym zwróci uwage na..." albo "nie nalezy zapomniec o..." i tyle boje sie uzywac takich zwrotów, sama nie wiem czemu...
Stary 2009-05-01, 12:04   #2968
ma_linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RedApple Pokaż wiadomość
mi się już nie chce siedzieć w tych książkach. Zrobiłam cała biologię do matury. Biorę się za nią od nowa
wow całą?! zazdroszczę

ja siedzę dalej w polskim - dziś streszczenia nawet mnie ta Lalka wciągnęła tak wam powiem

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 12:05   #2969
Flames
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnula4 Pokaż wiadomość
witam

wczoraj nawet nie zajrzałam do książek,
więc dzisiaj musze to nadrobić,
bo wieczorem mój Tżet przyjeżdza i coś sie szykuje na majówke

a Wy macie jakieś plany czy tylko nauka?
Planowałam nie melanżować w ten weekend, no ale jednak wychodzę gdzieś dzisiaj Trza się odstresować przy piwku

Flames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 12:08   #2970
ilo16na
Zakorzenienie

ja nauka-bo nie ma z kim melanzowac
Kolezanka z ktora robilam bibki sie powaznie wziela za polski bo sie go boi..bo nie zdala probnej i mowi ze jej polski slabo idzie
Ja sie polskiego nie boje-ale sama imprezowac nie bede

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości