|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!
dzień dobry
![]() noc miałam niezbyt spokojną bo około 2,3 przyszedł brat z kumplami z imprezy i nie dość że mnie obudzili to jeszcze sobie gadali prawie pod moim oknem wstałam 8:50.. zabieram się do roboty(czytania streszczeń) miłego dnia dziewczyny i chłopaku ![]()
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
![]() Niedawno wstałam. Jem śniadanie, zaraz uciekam do łóżeczka czytać streszczenia.. Potem tŻ przyjeżdza i będę się relaksować
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zdycham
@ dostałam i żadne tabletki nie pomagają czy ja zawsze muszę mieć takie, że umieram? chyba dziś cały dzień spędzę w łóżku pijąc herbatę hektolitrami i się ucząc
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Pani Buka
|
Nie było mnie wczoraj (najpierw TŻ mnie odstresowywał, potem wzięłam się za wos i polski), więc jestem niezorientowana nieco a nie mam czasu nadrabiać... w każdym razie, gdzie pojechała Paula?
Jest już 1 maja, masakra ![]() Cytat:
możliwe, że jesteśmy w podobnej sytuacji - ja myślałam o edytorstwie na UJ (cud żebym się dostała), a tak to poza psychologią nic mi nie przychodzi do głowy, bo właśnie - dziennikarstwo to podobno bezcelowe studia, socjologia jest nudna i bez przyszłości, na prawo nie chcę... awaryjnie zostaje mi jakaś filologia... anglistyka albo np italianistyka albo iberystyka Cytat:
najbardziej zaufane źródła to chyba w ogóle zresztą te wszystkie strony państwowe...Też jestem tu własnie po to by sprawdzić parę rzeczy na WOS, to się ciągle przecież zmienia
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też tak mam tylko że nawet gorzej, bo omawiam 3 i mowie 13 minut, a wydaje sie ze mowisz najwazniejsze rzeczy i jeszzce ztego wykreslac ;o ;o ;o
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze chwilę posiedzę i gdzieś o12:00 zabieram się za polski i wos... nigdzie się dziś nie wybieram więc mogę się do tego przyłożyć...
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
kasiencja Paula pojechała na wolontariat, na festiwal filmowy, ale niestety nie wiem gdzie dokładnie
![]() idę do chemiiii.....
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Anuu -
Wstałam. Śniło mi się zakończenie roku organizowane w mojej podstawówce z klasami z podst gim i LO Że najpierw było przedstawienie na auli a później w klasach ( z wych i klasą z LO ) ale wspomnienia mi leciały jak slajd z całej mojej edukacji szkolnej i wogóle poryczałam się w tym śnie że juz nigdy więcej ławki książek 8:00 itp.A jak wstałam to sobie pomyślałam I dzięki Bogu! Teraz czas na nowe lepsze dorosłe życie! Idę na śniadanki i zaraz siadam do Wosu. Nie wiem jak wy ale ja mam się zamiar uczyć i w niedziele wieczorem nawet z racji tego że jestem typem 'na ostatnią chwilę' i całe życie się tak uczę. Nie potrafię sobie rozplanowac np 'oho za 2 tyg spr to juz zaczynam sie uczyc' u mnie jest 'o cholera! po jutrze spr aaaa!' ![]() ![]() No i tak na ostatnią chwilę mi najlepiej i najwięcej wchodzi
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 |
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2951 |
|
BAN stały
|
Kasiencja ja jestem z wielkopolski wiec ine miasto nie wchodzi u mnie w gre jak tlyko Poznań czyli UAM ewentualnie Wrocław... socjologia bez przyszlosci i nudna? to były chyba jedyne studia na ktore mialabym szanse sie dostac a tak... co ja ze sobą poczne..? brak pomysłów na przyszłosc mnie kiedys dobije
![]() zdaje biologie-pr, historie-pr, polski-pr... na uczelnie medyczne brak szans, bo nie zdaje chemi.. a na humanistyczne tez droga zamknieta bo brak WOSu... nastawiłam sie w 100% na tą psychologie a nie wziełam pod uwage ilosci chetnych.. zaczynam sie bac, że nie bede studiowac nigdzie...
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedze obecnie w romantyzmie
Przelecialam po krotce(nie ucze sie-czytam i przypominam sobie) renesans,barok,oswiecenieMowilam ze zdaze do poniedzialku wszystkie epoki ![]() Podoba mi sie romantyzm i wspolczenosc z epok-to zamawiam na maturze.Ale Kordiana nie chce
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Z romantyzmu też bym mogła mieć lektury, taki Faust np
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dostaniesz się w tym roku na wymarzone studia, to spróbujesz w następnym, możesz nawet poprawić maturę świat się nie kończy a jeden rok w plecy to nie tragedia, niektórzy zmieniają studia po 3 latach. A moze wcale nie bedzie tak źle jak mówisz i się dostaniesz warto próbować.
|
|
|
#2955 |
|
Pani Buka
|
Kasia, moze nie bedzie tak źle - weź pod uwagę drugą rekrutację
moja przyjaciółka w zeszłym roku nie miała rewelacyjnych wyników i w pierwszej rekrutacji nie dostała się nigdzie - ale już w drugiej na prawo na UKSW. a moze jednak posprawdzaj inne miasta? moze gdzieś ta rozszerzona biologia Ci się przyda? na razie nie martwmy się studiami i skupmy na jak najlepszym napisaniu matury co do socjologii to właśnie moja inna kumpela będąca w niemalże identycznej sytuacji co ja (te same przedmioty, zainteresowania) poszła na to, bo nie dostała się na psychologię do Wrocławia - i zrezygnowała, bo spodziewała się czego innego, a teraz całym sercem mi odradza socjologię i zdaje na pedagogikę, może to też jakieś wyjscie? ja na poziom rozszerzony nie powtarzam dokładnie lektur, bardziej ogólnie pojęcia
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2009-05-01 o 11:43 |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
mi się już nie chce siedzieć w tych książkach. Zrobiłam cała biologię do matury. Biorę się za nią od nowa
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
JA chce w sumie jakis wiersz o milosci
![]() Np Franciszka Karpinskiego(ale to oswiecenie akurat) ->http://univ.gda.pl/~literat/krpnski/002.htm np taka Laura i Filon(prawie jak Romeo i Julia )
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
Heeeej
![]() Anuu- A Ty zdajesz rozszerzony polski? Mam w planach zrobić dzisiaj pozytywizm i młodą polskę. A jak się uda to jeszcze więcej ![]() Mam już dość! Chcę te zasłużone wakacje!!! ![]() Jejku, ale miałam dzisiaj sen. Śniło mi się zakończenie szkoły, ale było tam parę moich koleżanek z gim. Jakoś takoś dziwne to wszystko było. Osoby wyróżnione wjeżdżały na czymś co przypominało rowery A najlepsze jest to, że obudziłam się zaryczana, a normalnie na zakończeniu w ogóle nie płakałam ![]() ![]()
|
|
#2959 |
|
BAN stały
|
kasiencja i grudniowa-szatynka hmm.. no to juz zupełnie zbiłas mnie z mojej dorgi zyciowej tą wiadomością o socjologii... złoże papiery na tą psychologie gdyż całą swoją nadzieje pokładam w tym, że jestesmy niżem
mam nadzieje że ogromnym nie chce studiowac w innych miastach.. urodziłam sie w Poznaniu i chce wrocic na stare śmieci ![]() kasiencja pedagogika w moim przypadku odpada - nie bardzo widze sie w roli przedszkolanki ![]() ale jakie pojecia powtarzasz? motywy? te wszystkie hiperbole, anafory, epifory, parafrazy itp? trzymam za ciebie kciuki aby ci się wsyztsko udało Edytowane przez Totylkokasia Czas edycji: 2009-05-01 o 11:43 |
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się śniło, że mój TŻ pojechał do klubu i jak wrócił miał na obu rękach wielkimi nr napisane KASIA + nr tel a na drugiej chyba ANIA i też nr
Muszę dokończyć ekologię, a tak mi się nie chce No i oczywiście lektury....
|
#2961 |
|
Pani Buka
|
pedagogika to niby nie tylko praca z dziećmi - są też specjalizacje skupione bardziej na pracy z dorosłymi, jakieś doradztwo itd... ale też nie wiem czy się w tym widzę, z dwojga złego chyba już lepsza socjologia, mimo że to trochę bawienia się z nudnymi wykresami i liczbami
nie wiem dlaczego się tak uparłam z kolei na to edytorstwo - studia cholernie trudne ponoć i 20 miejsc na całą Polske...![]() i tak, mam na myśli nazwy środków stylistycznych, gatunki literackie, jakieś motywy i pojęcia... nigdy nie wiadomo czym możesz zabłysnąć ![]() dziewczyny a używacie w swoich wypracowaniach takich zwrotów jak: "teraz zaprezentuję...", "chciałabym przejść do...", "zwrócę uwagę na..."... bo ja nigdy tego nie robiłam, a moja polonistka na korkach powiedziała mi, że na szkoleniu dla egzaminatorów dowiedziała się, że coś takiego jest jak najbardziej pożądane
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zawsze tak porąbane sny, że szkoda gadać np. rozmawiam sobie z mamą tż NAGO ![]() i co on biedny ma o mnie myśleć jak mu to opowiadam.. a to jedna z mniej hardkorowych "wizji" ![]() ale właśnie dzisiaj nic ciekawego nie było ![]() kasiencja ja wypracowania piszę zazwyczaj raczej bezosobowo więc nie uzywam takich zwrotów.
Edytowane przez grudniowa-szatynka Czas edycji: 2009-05-01 o 11:51 |
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cos ala studniowka mi sie snilo z bratem kumpla. Mialam jakis smieszny stroj bo bluzke na ramiaczkach i krotkie spodenki ![]() a w jury byl ten kolega z klasy i to robilam na pokaz przed nim![]() Dobrze ze to tylko sen.. a i wygralam maskotke za te super zwyciestwo
|
|
|
#2964 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
plan na dziś... epoki. a potem ksiazka od gegry,notatki z polski (ale to na sloncu jak sie bed eopalac na dzialce )
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() wczoraj nawet nie zajrzałam do książek, więc dzisiaj musze to nadrobić, bo wieczorem mój Tżet przyjeżdza i coś sie szykuje na majówke ![]() a Wy macie jakieś plany czy tylko nauka?
|
|
#2967 |
|
BAN stały
|
ja nie uzywam takich zwrotów.. jedynie do czego czasem sie ograniczam to "chciałabym zwróci uwage na..." albo "nie nalezy zapomniec o..." i tyle
boje sie uzywac takich zwrotów, sama nie wiem czemu...
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja siedzę dalej w polskim - dziś streszczenia nawet mnie ta Lalka wciągnęła tak wam powiem
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
ja nauka-bo nie ma z kim melanzowac
![]() Kolezanka z ktora robilam bibki sie powaznie wziela za polski bo sie go boi..bo nie zdala probnej i mowi ze jej polski slabo idzie ![]() Ja sie polskiego nie boje-ale sama imprezowac nie bede
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

@ dostałam i żadne tabletki nie pomagają

mam nadzieje że ogromnym