Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-01, 13:31   #1261
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

hej dziewczynki
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

to jest moj projekt zaproszen wzystko jest na srebrnej kartce w srodku na kalce tekst i przywiazane sznureczkiem rudym, niestety niemam czasu juz robic fotki wiec wklejam taki wstepny i uciekam spac bo rano o 6 pobudka musicie w wyobrazni je zgiac na pol przez srodek i to gdzie jestesmy kolo drzewa jest z tylu zaproszen

udanego weekendu
super te zaproszenia

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no mam nadzieje ze bedzie milo

kupilismy projekt domu dzisiaj juz przyszedl w 4 kopiach
bierzemy sie do budowy

tak wyglada

1,2 zdjecie - wyglad projektu

reszta zdjec... domy zrobione wg projektu w roznych formach z roznych materialow i kolorow

my chcemy caly drewniany
drewno brazowe
zielony dach
zielone parapety okiennice
gartuluje rocznicy a i domek przesliczny

my mielismy niedawno 3 latka i tez myslimy o domku ale na razie chcemy miec stale zatrudnienie w pl a wtedu pewnie ruszymy z budowa mam nadzieje przynajmniej

a ja mialam dzis dzien w sumie dopludnie lenia a teraz taka sliczna pogoda az nie chce sie w dmu siedziec ale bez tz nie chce mi sie ruszac a on jeszcz w pracy buuu
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 13:32   #1262
Ana***
Zakorzenienie

Jaga, zapomniałam spytać. Ty tę kolposkopię to miałaś pod jakimś znieczuleniem? w gabinecie czy w szpitalu?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 13:40   #1263
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Jaguś wiem czytała, pozwoliłam sobie nawet zacytować wyżej fragment . Być może przesadzam, ale ja mam problemy nie tylko z nadżerką, a w przedostatniej cytologii wyszły mi nieciekawe zmiany... komórki nieznanego pochodzenia itp. kolejna cytologia była już II więc lepiej. A u ilu ja już ginów byłam, a ile kasy poszło to Bóg jeden wie. Np. mój aktualny gin za wizytę bierze 150zł ale co się nie robi dla zdrowia....
No i brak okresu... teraz to i tak lepiej bo tak co 2-3 miesiące jest ale bywało, że nie miałam 9 miesięcy. Każdy lekarz daje mi tylko leki na obniżenie prolaktyny a gdy przestaje je brać to wszystko z powrotem wraca. Będąc w gimnazjum zaś, miałam raz krwawienie przez jakieś 3 tyg. poszłam do gina i mi dała na wstrzymanie, no i jak mi wstrzymała to nie miałam przez te 9 miesięcy. Załamać się idzie.
Oj, przesadzasz.
Ja tez bylam u wielu lekarzy, tez mase kasy wydalam na leki, ktore byly nieskuteczne a wrecz czasem i pogarszaly moj stan, ale trzeba chodzic i szukac. Ja w koncu znalazlam dwie dobre ginekolozki.

A tego wycinka to sie nie poj. Nawet nie wiadomo, czy zostanie on pobrany. A jesli juz to i tak nic nie poczujesz, bo szyjka mamicy nie jest unerwiona.

|Ja tez mam wiele inncyh problemow zdrowotnych. Ale mowie sobie, ze niektorzy i tak maja gorzej jak ja i mi sie poprawia.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

kolposkopie mialam w gabinecie i bez nieczulenia. Bo szyjka macicy nie jest unerwiona i nie ma co bolec. :P

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 13:53   #1264
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Byłam wczoraj po te buciki i jestem załamana, bo nic nie znalazłam i nie wiem gdzie mogę jeszcze pojechać, ale mam nadzieję, ze coś się wymysli i w końcu znajdę jakieś buciki

Strobiluska bardzo mi przykro z powodu dzidziusia ale nie załamuj się na pewno będzie wszystko dobrze i jeszcze będziesz nam się chwaliła cudownym dzidziusiem

Dzisiaj mam równe 60 dni do ślubu A jeszcze tyle spraw do załatwienia. Jutro jedziemy po obrączki i mam nadzieję, że już zamówimy jakieś. Znalazłam fajnego i taniego jubilera i ma bardzo duży wybór obrączek więc myślę, że to już będziemy mieli z głowy.
A za 27 dni będziemy mieli z TŻ 5 rocznice już się nie mogę doczekać A teraz mykam na działke korzystać ze słoneczka
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 14:03   #1265
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Oj, przesadzasz.
Ja tez bylam u wielu lekarzy, tez mase kasy wydalam na leki, ktore byly nieskuteczne a wrecz czasem i pogarszaly moj stan, ale trzeba chodzic i szukac. Ja w koncu znalazlam dwie dobre ginekolozki.

A tego wycinka to sie nie poj. Nawet nie wiadomo, czy zostanie on pobrany. A jesli juz to i tak nic nie poczujesz, bo szyjka mamicy nie jest unerwiona.

|Ja tez mam wiele inncyh problemow zdrowotnych. Ale mowie sobie, ze niektorzy i tak maja gorzej jak ja i mi sie poprawia.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

kolposkopie mialam w gabinecie i bez nieczulenia. Bo szyjka macicy nie jest unerwiona i nie ma co bolec. :P
Jaga czytałam, że niektóre dziewczyny mają w szpitalu pod znieczuleniem, więc nie rozumiem. Albo one coś przekłamują, albo nie wiem...
A tutaj jeszcze cytat: "Pobranie wycinka wykonuje się po uprzednim ostrzyknięciu szyjki macicy środkiem znieczulającym (lignokainą)." - czyli jednak jakieś znieczulenie to jest .
Ja nie znalazłam dobrego ginekologia (być może ten, bo i tak jest najlepszy z tych wszystkich co byłam, inni to w ogóle tacy znawcy, że... a jedna ginekolożka to już skandal, darła się, a ja wyłam z bólu...) i jak tu nie być uprzedzonym i się nie bać...
Czasami mam ochotę się poddać i mieć to wszystko gdzieś, za długo to trwa. Prędzej umrę na chorobę serca wywołaną tym ciągłym stresem, albo na wątrobę po codziennym łykaniu pigułek i innych leków przez 6 lat!

PS: też się pocieszam, że inni mają gorzej, ale przestaje to skutkować .
Stary 2009-05-01, 14:12   #1266
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jejku to już jutro

Azzis juz mi głupio ciebie tak wypytywać, ale słyszałaś coś o zespole FEST? bo na necie brzmią fajnie, ale nie wiem jak prowadzą wesele
Coś słyszałam, ale tyylko o nazwie. Nie wiem jak prowadzą wesela i jakie ceny mają.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Kochana no i jaktam?? Nerwy już Cię łapią?? To już jutro
A jako nie mam wielkich nerwów. Tylko denerwuję się pierwszym tancem...

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Cwiczcie ,cwiczcie ale zazdroszcze tego waznego dnia trzymam kciuki baaaaaaaaaaaaardzo mocno i prosze o relacje
Oczywiście zdam relację
Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
azzis jutro już twój wielki, trzymaj sie
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
azzis trzymam kciuki za jutro, zeby wszytsko poszlo gladko trzymaj sie aleeeeee Ci fajnie
Oby było jak piszesz - wszystko gładko.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 14:17   #1267
śliweńka
Zakorzenienie

no azzis Twój dzień już coraz bliżej już zostały godziny

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 15:07   #1268
Ana***
Zakorzenienie

azzis powodzenia oby wszystko poszło po Waszej myśli .
Stary 2009-05-01, 15:14   #1269
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
maggie sliczny makijaz
kurcze tak czytam o tych krajach: Tunezja, egipt i większosc opini to"syf". Brudne plaże itp. poza tym łatwo sie zarazić ich wodą i jedzonkiem a wtedy nie fajnie by było.
Eee nie sugerowałabym się opiniami.My bylismy w zeszlym roku w Egipice i bylo bajecznie.A brod to faktycznie jest ale poza hotelami...

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 15:20   #1270
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Jaga czytałam, że niektóre dziewczyny mają w szpitalu pod znieczuleniem, więc nie rozumiem. Albo one coś przekłamują, albo nie wiem...
A tutaj jeszcze cytat: "Pobranie wycinka wykonuje się po uprzednim ostrzyknięciu szyjki macicy środkiem znieczulającym (lignokainą)." - czyli jednak jakieś znieczulenie to jest .
Ja nie znalazłam dobrego ginekologia (być może ten, bo i tak jest najlepszy z tych wszystkich co byłam, inni to w ogóle tacy znawcy, że... a jedna ginekolożka to już skandal, darła się, a ja wyłam z bólu...) i jak tu nie być uprzedzonym i się nie bać...
Czasami mam ochotę się poddać i mieć to wszystko gdzieś, za długo to trwa. Prędzej umrę na chorobę serca wywołaną tym ciągłym stresem, albo na wątrobę po codziennym łykaniu pigułek i innych leków przez 6 lat!

PS: też się pocieszam, że inni mają gorzej, ale przestaje to skutkować .
to ja nie wiem co to za kolposkopia. Ja mialam normalnie w gabinetach ja robiona i bez znieczulen. Nic mnie nie bolalo za wyjatkiem wziernika, ktorego nawet jesli jest najmniejszy ledwo znosze. Same "gmeranie" przy szyjsce macicy nic nie bolalo. Jesli juz to lekko szczypalo, to wszystko. Moze inaczej jest jak jest wskazanie do pobrania wycinka plus kolposkopii w przypadku, gdy cytologia jest bardzo zla i podejzenie np. guza. Ale jesli bedziesz miec kolposkopie w gabinecie lekarskim i nie masz skierowania na pobranie wycinka to nie masz sie czym przejmowac.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Madzialenka,ja wczoraj ogladalam program o wyjazdach no i okazuje sie, ze plaze poludniowe morza srodziemnego, czyli egipt i reszta krjow afrykanskich, to jedna z najbrudniejszych plaz na swiecie, bo te biedne kraje nie oczyszczaja wody i w wielu przypadkach (nie pisze, ze we wszystckich) scieki z hoteli rurami trafiaja prosto do morza. Wypowiadali sie wczasowicze, ktorzy odnajdywali prezerwatywy, strzykawki i tampony, ktore byly spuszczane w toaletch rano a po poludniu plywaly w morzach :P

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-01, 15:27   #1271
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Azzis bedzie dobrze, ćwiczcie ten taniec koniecznie AAAAaa to już jutro

A gdzie nasze zoneczki z 25 kwietnia? wpadły w wir obowiązków małżeńskich czy co?
pojechały w podróże poślubne

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 15:50   #1272
baja_86
Zakorzenienie

Ślubującym jutro życzę cudownych, niezapomnianych chwil, pięknej pogody i radości z każdego dnia spędzonego przy boku Męża
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 16:01   #1273
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Pięknego dnia dla ślubujących jutro!!
Niech ten dzień będzie taki jak w Waszych marzeniach
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 16:08   #1274
sas
Wtajemniczenie

ja tez sie dolaczam do zyczen
oby ten jutrzejszy dzien byla dla was niezapomniany .niech bedzie początkiem cudownego życia w malznstwie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 16:11   #1275
baja_86
Zakorzenienie

Sas powiedz mi kochana jak sie udała a randka pod okiem kamerzysty? Jak to wygladało, bo szukam dobrego pomyslu na wstęp do filmu ze slubu
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 16:40   #1276
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny nie wiecie, czy po usuwaniu nadżerki można zajść normalnie w ciążę?
Moja mama miała 2 razy wypalaną nadżerke (to było już po tym jak ja się urodziłam) i miała potem jeszcze 2ke dzieci Ja osobiście miałam nadżerke zamrażaną.. nic mnie to nie bolało i mam nadzieje, że będe mogła mieć dzieci.. co prawda teraz nie jestem do końca pewna czy to byla dobrze zdjagnozowana nadrzerka, ale gdy rozmawiałam z ginem to mówił, że własnie są 2 rodzaje no i ja mam tą własnie co się usuwa.. zresztą nie ma co rozpamiętywać już i tak tego nie cofne.. też się dużo naczytałam o tym w swoim czasie, ale nie ma co się sugerować.. jak już raz pisałam mojej koleżance gin powiedział, że nie będzie mogła mieć dzieci prawdopodobnie, a na jutro ma termin porodu

A my dziś z TŻ'tem byliśmy w palmiarni i w parku potem wkleje jakieś foty Wypiliśmy sobie po kawie mrożonej z lodami, mniammm... A wieczorem ide na ognisko

Ja również dołączam się do życzeń dla ślubujących jutro PM'ek Laski nie ma się co stresować tylko delektujcie się tym dniem bo już się więcej nie powtórzy
Stary 2009-05-01, 16:49   #1277
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam robić paznokcie, pojechaliśmy po kwiaty na samochód i do kościoła, byliśmy stroić salę. Dzisiaj jeszcze strojenie kościoła i do końca strojenie sali, musimy ustawić gości przy stołach. No i koniecznie musimy poćwiczyć piwerszy taniec bo to już jutro, a my zero....
jejku to juz jutro !
ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Pięknego dnia dla ślubujących jutro!!
Niech ten dzień będzie taki jak w Waszych marzeniach
ja rowniez sie dolaczam

a mi dzis snil sie moj slub ... ehhh porazka normalnie nie mielismy obraczek wogole nie bylismy przygotowani i jeszcze jak wyszlam z domu to .... ptak mi nasral na przod sukienki chcialam wyczyscic to jeszcze wieksza plame zrobilam normalnie porazka , pojechalismy do Kosciola a tam nic nie przygotowane nawet ksiedza nie bylo .. wiec wrocilismy do domu i slub mielismy miec za tydzien haha skad sie wogole takie sny biora?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 17:00   #1278
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a mi dzis snil sie moj slub ... ehhh porazka normalnie nie mielismy obraczek wogole nie bylismy przygotowani i jeszcze jak wyszlam z domu to .... ptak mi nasral na przod sukienki chcialam wyczyscic to jeszcze wieksza plame zrobilam normalnie porazka , pojechalismy do Kosciola a tam nic nie przygotowane nawet ksiedza nie bylo .. wiec wrocilismy do domu i slub mielismy miec za tydzien haha skad sie wogole takie sny biora?
ze stresu

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 17:01   #1279
jaga_2001
Zakorzenienie

Ja rowniez dlaczam sie do zyczen dla jutrzejszych PM.

PM z 1.08, od dzis mamy rowne 3 miesiace do slubu!!!

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-01, 18:32   #1280
kaska87
Zakorzenienie

wszystkim jutro ślubującym życzę wszystkiego najlepszego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 18:48   #1281
darenka0707
Raczkowanie

Wszystko najlepszego dla jutrzejszych Panien Mlodych Aby ten dzien minal jak najpiekniej
Mi jutro mija jak jestem tydzien żonka Zaluje ze "ten" dzien tak szybko minal bo byl piekny i cudowny i...
darenka0707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 18:48   #1282
Maggie1983
Zakorzenienie

Azzis i inne PM

wszystkiego naj naj w tym jedynym najwazniejszeym w zyciu dniu zeby slonko i milosc was nie opuszczalo
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 19:27   #1283
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darenka0707 Pokaż wiadomość
Wszystko najlepszego dla jutrzejszych Panien Mlodych Aby ten dzien minal jak najpiekniej
Mi jutro mija jak jestem tydzien żonka Zaluje ze "ten" dzien tak szybko minal bo byl piekny i cudowny i...
..i co?

Stary 2009-05-01, 19:33   #1284
darenka0707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
..i co?
Czeka sie na "ten" dzien A Ślub w moim przypadku ok. 45 min I wesele cala noc mineło bardzo szybko Jak odjeżdżałam do domku to mi było bardzo przykro że to już koniec Było super wszyscy się bawili No oczywiste że osoby starsze to większą część czasu siedziało Do Oczepin troszkę czas wolniej leciał ale po Oczepinach to już baaaardzo szybko Było super nie przejmowałam sie niczym A teraz mam w maju praktyki i resztę dnia przeznaczam wyłącznie na spędzenie czasu z Meżem
Stary 2009-05-01, 19:35   #1285
kaska87
Zakorzenienie

ja też się boję, że przygotowania trwają tak długo a później jeden wieczór i zleci i pewnie będzie mi żal, że już po, ale będę już miałam mojego TZ-a przy sobie bo razem będziemy po ślubie dopiero mieszkać

Stary 2009-05-01, 20:16   #1286
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Czeka sie na "ten" dzien A Ślub w moim przypadku ok. 45 min I wesele cala noc mineło bardzo szybko Jak odjeżdżałam do domku to mi było bardzo przykro że to już koniec Było super wszyscy się bawili No oczywiste że osoby starsze to większą część czasu siedziało Do Oczepin troszkę czas wolniej leciał ale po Oczepinach to już baaaardzo szybko Było super nie przejmowałam sie niczym A teraz mam w maju praktyki i resztę dnia przeznaczam wyłącznie na spędzenie czasu z Meżem
Masz jakies fotki??

szafa

Stary 2009-05-01, 20:19   #1287
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

UWAGA JUTRZEJSZE PM-wszystkiego naj naj:cmo k:aby ten dzien byl BYSCIE BYLI W TYM DNIU JAK ale w kosciele nie By wszyscy goscie nic nierobili tylko za wasze zdrowie!!!Aby wasze prezenty byly liczniejsze niz Niech cale weselicho bedzie udane,jedzonko smaczne ,goscie nie bo musi na poprawinki zostac Zycze wam aby nigdy miedzywami niedoszlo do a zawsze goscila a dalsza droga zycia byla uslana bez kolcow
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 20:30   #1288
darenka0707
Raczkowanie

atomufka Na poprawinach zostawilismy aparat "gdzies" i do tej pory nie mozemu go znalezc A zdjecia od fotografa to nie wiem kiedy beda
Tak szkoda mi tego aparatu bo byly tam nasze zdjecia jak wychodzlismy z domku itp
Stary 2009-05-01, 20:46   #1289
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka Na poprawinach zostawilismy aparat "gdzies" i do tej pory nie mozemu go znalezc A zdjecia od fotografa to nie wiem kiedy beda
Tak szkoda mi tego aparatu bo byly tam nasze zdjecia jak wychodzlismy z domku itp
O kurcze szkodaMoze jeszcze sie znajdzie.Ale rodzina na pewno robila zdjecia

szafa

Stary 2009-05-01, 22:04   #1290
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluje Super, że sie wesele udało. Życze samych cudownych dniu u boku męża

Wszytkim jutrzejszym PM, życze udanego ślubu i wesela, aby wszytko poszło tak jak sobie zaplanowałyście i oczywiscie czekamy na relacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości