Moja kolekcja perfum - część IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-29, 14:48   #3301
Murszafka
To ja :)

Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
o matko boska
ile wy macie perfum
szczerze zazdroszczę i pokazuję mój baaaardzo skromniutki zbiór, choć aż mi wstyd przy waszych pięknych, bogatych kolekcjach
Poczekaj... Jak juz wdepnelas w ten watek, kolekcja zacznie sie gwaltownie mnozyc

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 15:09   #3302
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia

Cytat:
o matko boska
ile wy macie perfum
szczerze zazdroszczę i pokazuję mój baaaardzo skromniutki zbiór, choć aż mi wstyd przy waszych pięknych, bogatych kolekcjach
Przy niektórych dziewczynach to twoja kolekcja jest skrona ale i tak b. ładna. Nie liczy sie ilość a jakość. Ważne że tobie one odpowiadają. A euphorii bardzo zazdroszczę.
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 15:32   #3303
little.b.blue
Zakorzenienie

Murszafka wątpię, za droga impreza takie hobby
fergieniuna dziękuję

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 16:19   #3304
Sabbath
Wiedźma

Dziewczyny, czytam ten watek, nie pomijam, ale jakoś nigdy nie mogę zebrać się, żeby napisać, jak bardzo mnie urzekły wasze kolekcje. Po prostu brakuje mi słów - dosłownie.

Napiszę więc tylko, że wszystkie zaprezentowane tu zbiory są piękne. A niektóre po prostu cudne.

Zizou - Twoje zdjęcia kojarzą mi się z fotografiami modelek w studio. Szczególnie elegantki Organzy i Kenzo.

Golgie, masz tych cudów rzeczywiście mnóstwo. najbliższy mi jest Liliowy Aniołek, którego może nawet nosiłabym, gdybym nie obawiała się, że nie pasuje do wizerunku wiedźmy. Ale pamiętam, że kiedy nosiłam, komplementów zbierałam mnóstwo. Oczywiście nie od tych osób, od których zbieram zwykle.

Bulbo - Kolekcja, która kojarzy mi się z połączeniem niewinnej młodości i świadomej kobiecości. Piękna.

Hawo, dużo masz zapachów, które bardzo mi się podobają: Narciso, Nina, Angel, Bombka, Sloń... No po prostu cuda!

Estell, zdjęcia super, nwawet jesli w pośpiechu. To zielone tło zupełnie niezwykłej lekkości dodało tym dość esencjonalnym woniom. Niezły koncept!

MoniuK, czy ja dobrze widzę? masz i Wodę Cudów i Elixir? Do tego OI, Bombkę i Hot Couture, które absolutnie uwiodło mojego Królewnę. Pięknie!

Kissek, podziwiem szczerze, że potrafisz nosić Neroli Jasmin. O ile jaśmin udaje mi się oswoić powoli, to neroli jest jedną z najtrudniejszych dla mnie nut w perfumach.

StudentkoAM, zbiór twoich zapachów wygląda na... skomponowany, a nie nałapany. Pasują do siebie, uzupełniają się, mają wspólną "aurę". Gratuluję.

GabiPati, nie ma sktomniuteńkich kolekcji. Wszystkie sa wspaniałe!
Powiedz, co jest w białym flakoniku? Nie znam go jeszcze.

Skarbiątko, pieknie! Sporo masz zapachów o statusie gwiazd na forum. Zasłuzonym ststusie gwiazd!

Zafascynowana
, u Ciebie najbliżej mi w tej chcwili do Słonia (i nie mam na mysli swoich rozmiarów bynejmniej ), ale i Narciso jest drogi mojemu sercu (choć zdradziłam go już).. Którą wersję masz?

Zielona30 - no, tu przyznaję, padłam. Jak dla mnie kolekcja w sam raz do tego, by klękać przed monitorem. Sporo mam, sporo z twoich skarbów bym chciała mieć. heh... No co tu dużo gadać? Rewelacja!

Babeczko 81, przyznaję, że z zaskoczenia przyładowałaś. Już samo pierwsze zdjęcie wystarcza, by wgnieść oglądającego w fotel. A i dalej napięcie nie spada. Gratulacje!

Little.b.blue, już pisałam, że żaden zbiór perfum nie jest skromniutki. Nawet jeden flakon to przepych i piekno. I tego będę się trzymała. Winszuję zbioru. Posiedź więcej na forum, a urośnie, nawet nie będziesz wiedziała kiedy.

Ufff...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 17:30   #3305
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
o matko boska
ile wy macie perfum
wstyd to kraść
Bardzo fajna i wesoła kolekcja

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
MoniuK, czy ja dobrze widzę? masz i Wodę Cudów i Elixir? Do tego OI, Bombkę i Hot Couture, które absolutnie uwiodło mojego Królewnę. Pięknie!
Królewna wie co dobre
A może zrobiłabyś mu przyjemność i pachniała od czasu do czasu Bombką hihihi, oczywiście żart bo już sobie wyobrażam Ciebie w oparach Flowerbomb
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 22:13   #3306
babeczka81
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, czytam ten watek, nie pomijam, ale jakoś nigdy nie mogę zebrać się, żeby napisać, jak bardzo mnie urzekły wasze kolekcje. Po prostu brakuje mi słów - dosłownie.

Napiszę więc tylko, że wszystkie zaprezentowane tu zbiory są piękne. A niektóre po prostu cudne.

Zizou - Twoje zdjęcia kojarzą mi się z fotografiami modelek w studio. Szczególnie elegantki Organzy i Kenzo.

Golgie, masz tych cudów rzeczywiście mnóstwo. najbliższy mi jest Liliowy Aniołek, którego może nawet nosiłabym, gdybym nie obawiała się, że nie pasuje do wizerunku wiedźmy. Ale pamiętam, że kiedy nosiłam, komplementów zbierałam mnóstwo. Oczywiście nie od tych osób, od których zbieram zwykle.

Bulbo - Kolekcja, która kojarzy mi się z połączeniem niewinnej młodości i świadomej kobiecości. Piękna.

Hawo, dużo masz zapachów, które bardzo mi się podobają: Narciso, Nina, Angel, Bombka, Sloń... No po prostu cuda!

Estell, zdjęcia super, nwawet jesli w pośpiechu. To zielone tło zupełnie niezwykłej lekkości dodało tym dość esencjonalnym woniom. Niezły koncept!

Kissek, podziwiem szczerze, że potrafisz nosić Neroli Jasmin. O ile jaśmin udaje mi się oswoić powoli, to neroli jest jedną z najtrudniejszych dla mnie nut w perfumach.

StudentkoAM, zbiór twoich zapachów wygląda na... skomponowany, a nie nałapany. Pasują do siebie, uzupełniają się, mają wspólną "aurę". Gratuluję.

GabiPati, nie ma sktomniuteńkich kolekcji. Wszystkie sa wspaniałe!
Powiedz, co jest w białym flakoniku? Nie znam go jeszcze.

Skarbiątko, pieknie! Sporo masz zapachów o statusie gwiazd na forum. Zasłuzonym ststusie gwiazd!

Zafascynowana
, u Ciebie najbliżej mi w tej chcwili do Słonia (i nie mam na mysli swoich rozmiarów bynejmniej ), ale i Narciso jest drogi mojemu sercu (choć zdradziłam go już).. Którą wersję masz?

Zielona30 - no, tu przyznaję, padłam. Jak dla mnie kolekcja w sam raz do tego, by klękać przed monitorem. Sporo mam, sporo z twoich skarbów bym chciała mieć. heh... No co tu dużo gadać? Rewelacja!

Babeczko 81, przyznaję, że z zaskoczenia przyładowałaś. Już samo pierwsze zdjęcie wystarcza, by wgnieść oglądającego w fotel. A i dalej napięcie nie spada. Gratulacje!

Little.b.blue, już pisałam, że żaden zbiór perfum nie jest skromniutki. Nawet jeden flakon to przepych i piekno. I tego będę się trzymała. Winszuję zbioru. Posiedź więcej na forum, a urośnie, nawet nie będziesz wiedziała kiedy.

Ufff...
Sabbath, od Ciebie wyjątkowo miło słyszeć tak miłe słowa,ale troszku przesadziłaś D

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

jesli chodzi o mój zbiór oczywiście
babeczka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 22:15   #3307
Aszku73
Rozeznanie

GG do Aszku73

Cytat:
Napisane przez kesly1 Pokaż wiadomość
Aktualizję swoją kolekcję perfum...
Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Moja skromniutka kolekcja
Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
witajcie raz juz pokazywalam sie w tymw atku, jednak moj zbior ulegl pewnej modyfikacji kilku flakonow sie pozbylam, kilka nowych do mnie doszlo...
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
A oto moja, dziś się zdobyłam na odwagę i policzyłam<szok>.Przy sprzyjających warunkach wstawię foty
Cytat:
Napisane przez feliz1984 Pokaż wiadomość
Feliz pokazuje Na razie nie duzo, ale jest chrapka na wiecej
Cytat:
Napisane przez Bulba1 Pokaż wiadomość
To i ja pokażę swój skromny i niespójny zbior , czekam jeszcze na używki Cocona i Escady Magnetism, ale poczta nie jest dla mnie łaskawa .
Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
A o to moja kolekcja.
Cytat:
Napisane przez Estell Pokaż wiadomość
Przyszła krysk na matyska, ujawnię się z tym co mam.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Jestem daleko w tyle z Waszymi pięknymi kolekcjami ale każdej z osobna gratuluję i zazdroszczę wielu flaszek
Z racji chwili wolnego zrobiłam aktualizację mojego małego zbioru
Cytat:
Napisane przez kisssek Pokaż wiadomość
Aktualnie mój zbiór wygląda tak jak na zdjęciu
Cytat:
Napisane przez studentkaAM Pokaż wiadomość
Składam półroczny raport i z przyjemnością (?)
Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
dla podtrzymania wątku wklejam swoją skromniuteńką kolekcję
Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
To teraz ja pokaże co mam....wywlokłam zapasy z czeluści..pudełka po Heelysach;
Cytat:
Napisane przez zafascynowana1 Pokaż wiadomość
Przyszedł czas na mnie Nazbierało sie tego trochę. Mimo wszystko dalej zbieram, poluję, kupuję...
Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
Ja też pozwolę sobie zaprezentować fotki mojego ,, pachnącego nałogu'
Cytat:
Napisane przez babeczka81 Pokaż wiadomość
witam
kolej na mnie
Cytat:
o matko boska
ile wy macie perfum
Dziewczyny
Wspaniałe, kolekcje i te mniejsze początkujących i te liczne starych wyjadaczek Jedne różnorodne inne bardziej spójne.
Zizou, Zielona30 (jakbym znała jedną z flaszeczek z Twoich zdjęć ), Hawa, Golgie
Niejedna perfumeria mogłaby zazdrościć takiego asortymentu

Przy okazji i ja coś pokażę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Figi-seria.jpg (61,8 KB, 277 załadowań)
Stary 2009-04-29, 22:20   #3308
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez Aszku73 Pokaż wiadomość

aaaa jak ta fig apricot pachnie?

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 22:24   #3309
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Królewna wie co dobre
A może zrobiłabyś mu przyjemność i pachniała od czasu do czasu Bombką hihihi, oczywiście żart bo już sobie wyobrażam Ciebie w oparach Flowerbomb
Wiesz... Mnie się Bombka bardzo podoba, szczególnie wersja edp.
Tyle, że ja tak mam, że dużo rzeczy mi się podoba, ale niewiele z tego jestem w stanie "oswoić". Tak mam z Niną - dostałam nawet odlewkę i o ile Bombka, czy Ninka nadgarstkowo sprawiają mi sporo frajdy, to globalnie czuje się... Przebrana. Nie wiem, czy dobrze to wytłumaczyłam.
Cytat:
Sabbath, od Ciebie wyjątkowo miło słyszeć tak miłe słowa,ale troszku przesadziłaś D
Ależ Babeczko, ty mi tu nie tłumacz, co mnie wgniata, a co nie wgniata, bo to ja przy Tym byłam, nie Ty. Zachwyca. Rzekłam!
Stary 2009-04-29, 22:26   #3310
Aszku73
Rozeznanie

GG do Aszku73

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
aaaa jak ta fig apricot pachnie?
Owocowo, morelowo, brzoskwiniowo, początkowo...
Później - figowo
Chcesz sama sprawdzić ?
Stary 2009-04-29, 22:27   #3311
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

Ach jooo... <i tu mina a'la Krecik ze złożonymi łapkami>
Jesteś figową wymiataczką, Aszku!
Pięknie!

I przy okazji będę miała do Cię interesik. nie chciałabys przy okazji wymienić po 1 ml swoich fig na 1 ml Red Incense i 1 ml Baltic Amber z zakupów u Cbr?
Stary 2009-04-29, 22:33   #3312
Aszku73
Rozeznanie

GG do Aszku73

Cytat:
Ach jooo... <i tu mina a'la Krecik ze złożonymi łapkami>
Jesteś figową wymiataczką, Aszku!
Pięknie!

I przy okazji będę miała do Cię interesik. nie chciałabys przy okazji wymienić po 1 ml swoich fig na 1 ml Red Incense i 1 ml Baltic Amber z zakupów u Cbr?
Wymiataczka powiadasz
Pokochałam figę całym... nosem Z pierwszymi ciepłymi dniami flakoniki same wyszły z komody
W 3 przypadkach flakoniki zawdzięczam Wizażankom. Tzn w 2. Jedna jest od Wizażana
Co do wymianki...
No pewnie !
Będziesz pisać zbiorczo o figach ?
Stary 2009-04-29, 23:25   #3313
skarbiatko
Zakorzenienie

kurczęę nie umiem tak mnogo cytować.........Sabbath dziękuję,miło przeczytać takie słowa od starej(bez obrazy ) wyjadaczki
StudentkoAM i Tobie dziękuję za pochwałę
Wszystkim Wam dziewczyny gratuluję Waszych kolekcji,każda jest piękna ,i w każdej coś do pozazdroszczenia i fajne jest to ,że każda inna,tak jak my
Uwielbiam oglądać wasze kolekcje

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 09:00   #3314
Zielona30
Zakorzenienie

Cytat:

Ufff...
Dzięki,chociaż trochę przesadziłaś oczywiście.Również potwierdzam,że siedzenie na wizażu w dziwny sposób rozmnaża kolekcje

Cytat:

Dziewczyny
Wspaniałe, kolekcje i te mniejsze początkujących i te liczne starych wyjadaczek Jedne różnorodne inne bardziej spójne.
Zizou, Zielona30 (jakbym znała jedną z flaszeczek z Twoich zdjęć ), Hawa, Golgie
Niejedna perfumeria mogłaby zazdrościć takiego asortymentu

Tak,a którą?
Jaka ta figowa buteleczka jest sliczna,bardzo zazdroszczę tego cudeńka.

Cytat:
kurczęę nie umiem tak mnogo cytować.........Sabbath dziękuję,miło przeczytać takie słowa od starej(bez obrazy ) wyjadaczki
StudentkoAM i Tobie dziękuję za pochwałę
Wszystkim Wam dziewczyny gratuluję Waszych kolekcji,każda jest piękna ,i w każdej coś do pozazdroszczenia i fajne jest to ,że każda inna,tak jak my
Uwielbiam oglądać wasze kolekcje
Na dole ,po prawej stronie każdego postu masz trzy okienka,klikasz na środkowe okienko w każdym poście który chcesz zacytować.Póżniej tylko Cytuj,wpisujesz odpowiedzi i Odpowiedz.
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 16:09   #3315
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

Wymiataczka powiadasz
Pokochałam figę całym... nosem Z pierwszymi ciepłymi dniami flakoniki same wyszły z komody
W 3 przypadkach flakoniki zawdzięczam Wizażankom. Tzn w 2. Jedna jest od Wizażana
Co do wymianki...
No pewnie !
Będziesz pisać zbiorczo o figach ?
Raczej nie, większość figowych zapachów (z wyjątkiem dwóch odlewek malutkich) poszła już ode mnie w świat. Trudno tak je porównywać z pamięci. Po prostu ciekawa jestem.

Cytat:
Starej wypijaczki raczej.
Proszę bardzo.
Cytat:
Dzięki,chociaż trochę przesadziłaś oczywiście.Również potwierdzam,że siedzenie na wizażu w dziwny sposób rozmnaża kolekcje
Jeśli przesadziłam, to tylko troszkę i tylko dlatego, że w pozycji klęczącej patrzenie na monitor jest niewygodne.
Stary 2009-04-30, 17:49   #3316
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Sabb dziękuję ślicznie za miłe słowa Może kolekcja i spójna, ale zaczęło mnie już ciągnąć do innego typu zapachów Zbankrutuje ja biedna studentka

Aszku rzeczywiście figi jak się patrzy Gratuluję
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 18:12   #3317
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

Aszku, Ty mi się właśnie z figami zawsze kojarzyłaś Pięknie
Muszę kiedyś dorwać jakiegoś figowca i potestować globalnie bo coś czuję, że mogłyby mi się spodobać

Cytat:
Wiesz... Mnie się Bombka bardzo podoba, szczególnie wersja edp.
Tyle, że ja tak mam, że dużo rzeczy mi się podoba, ale niewiele z tego jestem w stanie "oswoić". Tak mam z Niną - dostałam nawet odlewkę i o ile Bombka, czy Ninka nadgarstkowo sprawiają mi sporo frajdy, to globalnie czuje się... Przebrana.
wiem wiem i pamiętam, że już kiedyś wspominałaś o zapachach tego typu i Twoim podejściu do nich Tak więc doskonale rozumiem
Stary 2009-04-30, 18:18   #3318
GothicAristocrat
BAN stały

Cytat:
To teraz ja pokaże co mam....wywlokłam zapasy z czeluści..pudełka po Heelysach
o Ty fiołkowa dziewczyno! baaardzo przyjemnie u Ciebie, chętnie bym tam pobuszowała
co to jest to turkusowe? wygląda nieziemsko!
Cytat:
cudna kolekcja! nasze gusta bardzo się pokrywają mogłabym się w niej zaszyć dużo nas łaczy, i dużo flaszek z Twojej kolekcji mi się marzy

Cytat:

ooo... chyba uwielbiasz figowce? bardzo konsekwentna kolekcja i marki które sobie cenie. Zazdroszcze L'Aartisana w tym przepięknym flakonie
Cytat:
witam
kolej na mnie
chciałam sie pochwalić swoja nieliczną kolekcją zapachów .
bjutiful! zwłaszcza lartisany! to właśnie miłośc do tej marki nas łączy, tak samo jak Lutensowska wanilia i Etra

ach... wszystkie macie cudne kolekcje! a ja nie mam czasu na przejrzenie ich!

Edytowane przez GothicAristocrat
Czas edycji: 2009-04-30 o 18:19
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 20:12   #3319
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GothicAristocrat Pokaż wiadomość
o Ty fiołkowa dziewczyno! baaardzo przyjemnie u Ciebie, chętnie bym tam pobuszowała
co to jest to turkusowe? wygląda nieziemsko!
No jak co? fiołek oczywiście Violetta Penhaligon's

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:24   #3320
rachela
Zakorzenienie

Z lekką zachętą Aragonte, postanowiłam się zaktualizować.
Choć zmiany w porównaniu do grudnia są nieznaczne.

Wyraźne zdjęcie tutaj.

Drugi plan: Tea Rose Perfumer's Workshop, Ouarzazate, Jaisalmer, Avignon CdG, Watch Micallef, odlewka Fleurs d'Oranger SL, Neonatura Cocon YR, Dune CD, Le Roy Soleil, Must, czarna Mania, Gloria Cacharel, Messe de Minuit Etro, hodowla Smoków, Holy Smoke Demeter.
Pierwszy plan: kuferek z próbkami, atomizerem Absinthe Lacroix i New Haarlem; Black Cashmere DK, Black Bvlgari, Comme des Garcons 2, Encre Noire.

Nie uwzględniłam odlewek: Au the Rouge Bvlgari, Ambre Sultan, Molecule 01, L'Eau Trois, Calamus, Zagorsk CdG, zapomniałam o wanilii z paczulą Sephory i nie wyjęłam z kuferka Terre d'Hermes oraz miniaturki Glorii. Musicie wierzyć na słowo, że gdzieś tam są

P.S. A Babeczce zazdroszczę nieziemsko trzech L'Artisanów od lewej: Dzing!, Tea for Two, Patchouli Patch... Mmm. Marzenie.
.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aprilskies.jpg (145,3 KB, 402 załadowań)

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:25   #3321
GothicAristocrat
BAN stały

Cytat:
a no można było się tego spodziewać... wygląda cudnie, jak laguna
te Penhaligony mają cudne kolorki

rachelo! toż to są same skarby!

Edytowane przez GothicAristocrat
Czas edycji: 2009-04-30 o 21:28
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 22:14   #3322
Aszku73
Rozeznanie

GG do Aszku73

Cytat:
Raczej nie, większość figowych zapachów (z wyjątkiem dwóch odlewek malutkich) poszła już ode mnie w świat. Trudno tak je porównywać z pamięci. Po prostu ciekawa jestem.
Kochana, przy najbliższej okazji masz na przypominawcze wąchanie wszystko
Cytat:
Aszku rzeczywiście figi jak się patrzy Gratuluję

Cytat:
Aszku, Ty mi się właśnie z figami zawsze kojarzyłaś Pięknie
Muszę kiedyś dorwać jakiegoś figowca i potestować globalnie bo coś czuję, że mogłyby mi się spodobać
Polecem ! Jakby co to pisz
Cytat:
ooo... chyba uwielbiasz figowce? bardzo konsekwentna kolekcja i marki które sobie cenie. Zazdroszcze L'Aartisana w tym przepięknym flakonie
Konsekwentny wycinek kolekcji A tego L'Artisana to sama sobie zazdroszczę To był fuks za niewielkie jak na tą flaszeczkę pieniądze

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Z lekką zachętą Aragonte, postanowiłam się [I]zaktualizować
Incensy, BC
A ten zegarek Micallefa to rzeczywiście chodzi ?
Stary 2009-04-30, 23:42   #3323
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
rachelo! toż to są same skarby!
Oj tak, sama przyjemność je codziennie oglądać i pachnieć (:
Cytat:
A ten zegarek Micallefa to rzeczywiście chodzi ?
Spieszy się o dziesięć minut, nie mam pojęcia jak go przestawić

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 00:32   #3324
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Aszku, figi wyglądają pysznie! Gratuluję
Cytat:
Rachela , cieszę się, że cię widzę!
Nie napiszę nic nowego: kolekcja piękna (jak zwykle)
Stary 2009-05-01, 07:04   #3325
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:

Aszku przepiękna kolekcja fig. Zazdraszczam Ci tego cudownego flakonu l'artisana

Cytat:

.
Rachelo, coż mogę powiedzieć, jak zawsze "tak rachelowato" i pieknie
Stary 2009-05-01, 07:59   #3326
MoniaK
Zakorzenienie

Rachelo smocza dziewczyno super Cię widzieć Kolekcja jak zwykle przepiękna i z charakterem
Stary 2009-05-01, 09:33   #3327
Aszku73
Rozeznanie

GG do Aszku73

Cytat:
Spieszy się o dziesięć minut, nie mam pojęcia jak go przestawić
Gorzej byłoby gdyby się spóźniał
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Aszku, figi wyglądają pysznie! Gratuluję
I takie też są
Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
Aszku przepiękna kolekcja fig. Zazdraszczam Ci tego cudownego flakonu l'artisana

Stary 2009-05-01, 10:05   #3328
Zielona30
Zakorzenienie

Cytat:

Wyraźne zdjęcie tutaj.

Drugi plan: Tea Rose Perfumer's Workshop, Ouarzazate, Jaisalmer, Avignon CdG, Watch Micallef, odlewka Fleurs d'Oranger SL, Neonatura Cocon YR, Dune CD, Le Roy Soleil, Must, czarna Mania, Gloria Cacharel, Messe de Minuit Etro, hodowla Smoków, Holy Smoke Demeter.
Pierwszy plan: kuferek z próbkami, atomizerem Absinthe Lacroix i New Haarlem; Black Cashmere DK, Black Bvlgari, Comme des Garcons 2, Encre Noire.

Nie uwzględniłam odlewek: Au the Rouge Bvlgari, Ambre Sultan, Molecule 01, L'Eau Trois, Calamus, Zagorsk CdG, zapomniałam o wanilii z paczulą Sephory i nie wyjęłam z kuferka Terre d'Hermes oraz miniaturki Glorii. Musicie wierzyć na słowo, że gdzieś tam są

P.S. A Babeczce zazdroszczę nieziemsko trzech L'Artisanów od lewej: Dzing!, Tea for Two, Patchouli Patch... Mmm. Marzenie.
.
Zapachy raczej nie do końca moje ale jakie śliczne czarne buteleczki.Bardzo ładna kolekcja.
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 16:34   #3329
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sabb dziękuję ślicznie za miłe słowa Może kolekcja i spójna, ale zaczęło mnie już ciągnąć do innego typu zapachów Zbankrutuje ja biedna studentka
Studentko, pamiętam ten moment u siebie.
Od tego momentu z mojej kolekcji zmieniło się niemal wszystko... Ale dało mi to wiele radości (choć i wiele rozterek przeżyłam). Ciekawa jestem następnej odsłony Twojej kolekcji.
Cytat:
wiem wiem i pamiętam, że już kiedyś wspominałaś o zapachach tego typu i Twoim podejściu do nich Tak więc doskonale rozumiem
O tak, jestem przekonana, że rozumiesz.
Cytat:
Ni ja to co? Bomba!
Cytat:

Wyraźne zdjęcie tutaj.

.
Wierzymy, wierzymy, a jakże!

Rachelo, jak zawsze pięknie. Tyle razy już zachwycałam się Twoją kolekcją, że kurczę... To już jakaś nowa, świecka tradycja się robi.

Statystyki są następujące:
Łączą nas Jaisalmer, Avignon CdG, Holy Smoke, Black Cashmere DK, Black Bvlgari, Encre Noire, Au the Rouge Bvlgari, Ambre Sultan, L'Eau Trois, Calamus, Zagorsk CdG i Messe de Minuit. Sporo.

Z wahaniem podiwaniłabym flaszeczke Messe, bo mam tylko resztkę odleweczki od Koty Kochanej, za którą wdzięczna Jej jestem teraz i zawsze i na wieki.... jak dam radę.

Natomiast zawsze rozwala mnie to, jak fenomenalnie te Twoje flaszki na zdjęciach wyglądają... Naprawdę, masz talent do komponowania zdjęć.

Cytat:

Kochana, przy najbliższej okazji masz na przypominawcze wąchanie wszystko

Aszku, najbardziej cieszy mnie to, że bedzie następna okazja.
Mamy w planie dwa terminy i kombinujemy powoli kolejne spotkanie. Dam znać. No i odkopiemy wątek.

A Twój pomysł sprowokował mnie do zliczenia fig, które miałam okazję poznać.
Na razie jest ich szesnaście, a dojdą jeszcze dwie. Tyle, że ze części nie pamiętam za bardzo... Muszę przegrzebać pudło z próbkami...
Cytat:

Gorzej byłoby gdyby się spóźniał
A czy my ciągle o zegarku mówimy?
Stary 2009-05-01, 18:03   #3330
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Gratuluję wszystkim kolekcji! Szczególną uwagę zwróciłam na dwie - pozwólcie, że je wyróżnię

Rachelo! W tej kwestii nic się nie zmieniło - Twoja kolekcja jest mi nadal niesssamowicie bliska Oczywiście nie wszystkie zapachy się zgadzają, nie wszystkie mam, nawet nie wszystkie chciałabym mieć, ale - myślę, że wiesz, o co chodzi - wpisuje się klimatem No i zbiorek Smoków zachwycający!

babeczko81, ogromnie zazdroszczę kolekcji Artisanów! Też mi się marzy ładnych "parę". Póki co mam Dzinga, ale już dawno przestał mi wystarczać
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości