|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
To ja :)
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Cytat:
|
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Murszafka wątpię, za droga impreza takie hobby
![]() fergieniuna dziękuję
|
#3304 |
|
Wiedźma
|
Dziewczyny, czytam ten watek, nie pomijam, ale jakoś nigdy nie mogę zebrać się, żeby napisać, jak bardzo mnie urzekły wasze kolekcje. Po prostu brakuje mi słów - dosłownie.
Napiszę więc tylko, że wszystkie zaprezentowane tu zbiory są piękne. A niektóre po prostu cudne. Zizou - Twoje zdjęcia kojarzą mi się z fotografiami modelek w studio. Szczególnie elegantki Organzy i Kenzo. Golgie, masz tych cudów rzeczywiście mnóstwo. najbliższy mi jest Liliowy Aniołek, którego może nawet nosiłabym, gdybym nie obawiała się, że nie pasuje do wizerunku wiedźmy. Ale pamiętam, że kiedy nosiłam, komplementów zbierałam mnóstwo. Oczywiście nie od tych osób, od których zbieram zwykle. ![]() Bulbo - Kolekcja, która kojarzy mi się z połączeniem niewinnej młodości i świadomej kobiecości. Piękna. Hawo, dużo masz zapachów, które bardzo mi się podobają: Narciso, Nina, Angel, Bombka, Sloń... No po prostu cuda! Estell, zdjęcia super, nwawet jesli w pośpiechu. To zielone tło zupełnie niezwykłej lekkości dodało tym dość esencjonalnym woniom. Niezły koncept! MoniuK, czy ja dobrze widzę? masz i Wodę Cudów i Elixir? Do tego OI, Bombkę i Hot Couture, które absolutnie uwiodło mojego Królewnę. Pięknie! Kissek, podziwiem szczerze, że potrafisz nosić Neroli Jasmin. O ile jaśmin udaje mi się oswoić powoli, to neroli jest jedną z najtrudniejszych dla mnie nut w perfumach. ![]() StudentkoAM, zbiór twoich zapachów wygląda na... skomponowany, a nie nałapany. Pasują do siebie, uzupełniają się, mają wspólną "aurę". Gratuluję. GabiPati, nie ma sktomniuteńkich kolekcji. Wszystkie sa wspaniałe! Powiedz, co jest w białym flakoniku? Nie znam go jeszcze. ![]() Skarbiątko, pieknie! Sporo masz zapachów o statusie gwiazd na forum. Zasłuzonym ststusie gwiazd! ![]() Zafascynowana, u Ciebie najbliżej mi w tej chcwili do Słonia (i nie mam na mysli swoich rozmiarów bynejmniej ), ale i Narciso jest drogi mojemu sercu (choć zdradziłam go już).. Którą wersję masz?Zielona30 - no, tu przyznaję, padłam. Jak dla mnie kolekcja w sam raz do tego, by klękać przed monitorem. Sporo mam, sporo z twoich skarbów bym chciała mieć. heh... No co tu dużo gadać? Rewelacja! ![]() Babeczko 81, przyznaję, że z zaskoczenia przyładowałaś. Już samo pierwsze zdjęcie wystarcza, by wgnieść oglądającego w fotel. A i dalej napięcie nie spada. Gratulacje! Little.b.blue, już pisałam, że żaden zbiór perfum nie jest skromniutki. Nawet jeden flakon to przepych i piekno. I tego będę się trzymała. Winszuję zbioru. Posiedź więcej na forum, a urośnie, nawet nie będziesz wiedziała kiedy. Ufff...
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajna i wesoła kolekcja Cytat:
A może zrobiłabyś mu przyjemność i pachniała od czasu do czasu Bombką hihihi, oczywiście żart bo już sobie wyobrażam Ciebie w oparach Flowerbomb
|
|
#3306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
D---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- jesli chodzi o mój zbiór oczywiście |
|
|
|
|
#3307 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wspaniałe, kolekcje i te mniejsze początkujących i te liczne starych wyjadaczek Jedne różnorodne inne bardziej spójne.Zizou, Zielona30 (jakbym znała jedną z flaszeczek z Twoich zdjęć ), Hawa, Golgie ![]() Niejedna perfumeria mogłaby zazdrościć takiego asortymentu ![]() Przy okazji i ja coś pokażę
|
||||||||
|
|
|
#3308 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
|
#3309 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Tyle, że ja tak mam, że dużo rzeczy mi się podoba, ale niewiele z tego jestem w stanie "oswoić". Tak mam z Niną - dostałam nawet odlewkę i o ile Bombka, czy Ninka nadgarstkowo sprawiają mi sporo frajdy, to globalnie czuje się... Przebrana. Nie wiem, czy dobrze to wytłumaczyłam. ![]() Cytat:
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
Owocowo, morelowo, brzoskwiniowo, początkowo...
Później - figowo ![]() Chcesz sama sprawdzić ? ![]() |
|
|
|
#3311 |
|
Wiedźma
|
Ach jooo... <i tu mina a'la Krecik ze złożonymi łapkami>
Jesteś figową wymiataczką, Aszku! Pięknie! I przy okazji będę miała do Cię interesik. nie chciałabys przy okazji wymienić po 1 ml swoich fig na 1 ml Red Incense i 1 ml Baltic Amber z zakupów u Cbr?
|
#3312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pokochałam figę całym... nosem Z pierwszymi ciepłymi dniami flakoniki same wyszły z komody ![]() W 3 przypadkach flakoniki zawdzięczam Wizażankom. Tzn w 2. Jedna jest od Wizażana ![]() Co do wymianki... No pewnie ! ![]() Będziesz pisać zbiorczo o figach ? |
|
|
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurczęę
nie umiem tak mnogo cytować.........Sabbath dziękuję,miło przeczytać takie słowa od starej(bez obrazy ) wyjadaczki![]() StudentkoAM i Tobie dziękuję za pochwałę ![]() Wszystkim Wam dziewczyny gratuluję Waszych kolekcji,każda jest piękna ,i w każdej coś do pozazdroszczenia i fajne jest to ,że każda inna,tak jak my ![]() Uwielbiam oglądać wasze kolekcje
|
|
#3314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jaka ta figowa buteleczka jest sliczna,bardzo zazdroszczę tego cudeńka. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3315 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Proszę bardzo. Cytat:
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Sabb dziękuję ślicznie za miłe słowa
Może kolekcja i spójna, ale zaczęło mnie już ciągnąć do innego typu zapachów ![]() Aszku rzeczywiście figi jak się patrzy Gratuluję |
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Aszku, Ty mi się właśnie z figami zawsze kojarzyłaś
Muszę kiedyś dorwać jakiegoś figowca i potestować globalnie bo coś czuję, że mogłyby mi się spodobać ![]() Cytat:
Tak więc doskonale rozumiem
|
|
#3318 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
baaardzo przyjemnie u Ciebie, chętnie bym tam pobuszowała co to jest to turkusowe? wygląda nieziemsko! cudna kolekcja! nasze gusta bardzo się pokrywają dużo nas łaczy, i dużo flaszek z Twojej kolekcji mi się marzy![]() ooo... chyba uwielbiasz figowce? bardzo konsekwentna kolekcja i marki które sobie cenie. Zazdroszcze L'Aartisana w tym przepięknym flakonie![]() Cytat:
zwłaszcza lartisany! to właśnie miłośc do tej marki nas łączy, tak samo jak Lutensowska wanilia i Etra![]() ach... wszystkie macie cudne kolekcje!
Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-04-30 o 18:19 |
||
|
|
|
#3319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Violetta Penhaligon's
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Z lekką zachętą Aragonte, postanowiłam się zaktualizować.
Choć zmiany w porównaniu do grudnia są nieznaczne. Wyraźne zdjęcie tutaj. Drugi plan: Tea Rose Perfumer's Workshop, Ouarzazate, Jaisalmer, Avignon CdG, Watch Micallef, odlewka Fleurs d'Oranger SL, Neonatura Cocon YR, Dune CD, Le Roy Soleil, Must, czarna Mania, Gloria Cacharel, Messe de Minuit Etro, hodowla Smoków, Holy Smoke Demeter. Pierwszy plan: kuferek z próbkami, atomizerem Absinthe Lacroix i New Haarlem; Black Cashmere DK, Black Bvlgari, Comme des Garcons 2, Encre Noire. Nie uwzględniłam odlewek: Au the Rouge Bvlgari, Ambre Sultan, Molecule 01, L'Eau Trois, Calamus, Zagorsk CdG, zapomniałam o wanilii z paczulą Sephory i nie wyjęłam z kuferka Terre d'Hermes oraz miniaturki Glorii. Musicie wierzyć na słowo, że gdzieś tam są ![]() P.S. A Babeczce zazdroszczę nieziemsko trzech L'Artisanów od lewej: Dzing!, Tea for Two, Patchouli Patch... Mmm. Marzenie. .
|
#3321 |
|
BAN stały
|
a no można było się tego spodziewać... wygląda cudnie, jak laguna![]() te Penhaligony mają cudne kolorki ![]() rachelo! toż to są same skarby! Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-04-30 o 21:28 |
|
|
|
#3322 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tego L'Artisana to sama sobie zazdroszczę To był fuks za niewielkie jak na tą flaszeczkę pieniądze ![]() Incensy, BC ![]() A ten zegarek Micallefa to rzeczywiście chodzi ?
|
|||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, sama przyjemność je codziennie oglądać i pachnieć (:Spieszy się o dziesięć minut, nie mam pojęcia jak go przestawić
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Aszku, figi wyglądają pysznie! Gratuluję
Cytat:
![]() Nie napiszę nic nowego: kolekcja piękna (jak zwykle)
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Aszku przepiękna kolekcja fig. Zazdraszczam Ci tego cudownego flakonu l'artisana
Cytat:
" i pieknie
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Rachelo smocza dziewczyno
super Cię widzieć
|
#3327 | |
|
Rozeznanie
|
Gorzej byłoby gdyby się spóźniał
![]() I takie też są ![]() Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Od tego momentu z mojej kolekcji zmieniło się niemal wszystko... Ale dało mi to wiele radości (choć i wiele rozterek przeżyłam). Ciekawa jestem następnej odsłony Twojej kolekcji. Cytat:
Ni ja to co? Cytat:
Rachelo, jak zawsze pięknie. Tyle razy już zachwycałam się Twoją kolekcją, że kurczę... To już jakaś nowa, świecka tradycja się robi. ![]() Statystyki są następujące: Łączą nas Jaisalmer, Avignon CdG, Holy Smoke, Black Cashmere DK, Black Bvlgari, Encre Noire, Au the Rouge Bvlgari, Ambre Sultan, L'Eau Trois, Calamus, Zagorsk CdG i Messe de Minuit. Sporo. Z wahaniem podiwaniłabym flaszeczke Messe, bo mam tylko resztkę odleweczki od Koty Kochanej, za którą wdzięczna Jej jestem teraz i zawsze i na wieki.... jak dam radę. ![]() Natomiast zawsze rozwala mnie to, jak fenomenalnie te Twoje flaszki na zdjęciach wyglądają... Naprawdę, masz talent do komponowania zdjęć. Cytat:
Mamy w planie dwa terminy i kombinujemy powoli kolejne spotkanie. Dam znać. No i odkopiemy wątek. A Twój pomysł sprowokował mnie do zliczenia fig, które miałam okazję poznać. Na razie jest ich szesnaście, a dojdą jeszcze dwie. Tyle, że ze części nie pamiętam za bardzo... Muszę przegrzebać pudło z próbkami... A czy my ciągle o zegarku mówimy?
|
|
#3330 |
|
BAN stały
|
Gratuluję wszystkim kolekcji! Szczególną uwagę zwróciłam na dwie - pozwólcie, że je wyróżnię
![]() Rachelo! W tej kwestii nic się nie zmieniło - Twoja kolekcja jest mi nadal niesssamowicie bliska Oczywiście nie wszystkie zapachy się zgadzają, nie wszystkie mam, nawet nie wszystkie chciałabym mieć, ale - myślę, że wiesz, o co chodzi - wpisuje się klimatem No i zbiorek Smoków zachwycający!babeczko81, ogromnie zazdroszczę kolekcji Artisanów! Też mi się marzy ładnych "parę". Póki co mam Dzinga, ale już dawno przestał mi wystarczać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Do tego OI, Bombkę i Hot Couture, które absolutnie uwiodło mojego Królewnę. Pięknie! 

Na razie nie duzo, ale jest chrapka na wiecej
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)