|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Właśnie wrociłyśmy od lekarza..mala byla mega wesoła! wazy 9700..
![]() dostałyśmy puchę mleka ENFAMIL 2 .. czy wiecie coś na jego temat? ma wskladzie LPC i inne super dodatki to mala dostanie pierwsze w zyciu sztuczne mleko!! to sie będzie dzialo! chyba odrazu dam jej z niekapka... |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cześc Mamuśki
![]() Ja już bardziej wyspana,więc w lepszym humorze ![]() Byłam wczoraj pierwszy raz w LIDL, czy uzywała może któraś z Was ich pieluchy? Taka mam manie,że próbuję wszystkich, ale tych akurat się trochę boję bez zasięgnięcia języka.Kupiłam natomiast ich chusteczki nawilżane-zobaczymy,co to jest. Jeszcze tylko Hippa nie uzywałam. Najlepsze dla mnie są Dzidziuś (są dość mokre i co najważniejsze-nie wysychają!) i Bambino ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
xandra my uzywamy pampkow od poczatku teraz juz 4+ i maja gumki w pasie po bokach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Scorpionec - a dlaczego dostałyście mleczko? Coś jest nie tak czy poprostu od cycka odstawiasz?? 9700 ![]() ![]() ![]() A ja dzisaij poznałam mamusię na spacerku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() Dzisiaj znowu piękny dzionek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() xandra78 nie pomogę bo tych z lidla nigdy nie miałam ale koleżanka kiedyś kupowała i była zadowolona tylko tyle wiem o nich ![]() scorpionec no proszę jaka duża kobitka ![]() ![]() ![]() LadyM super że się wyspałaś ![]() gosiaczek śliczne krzesełko i super zdjęcia dzisiaj się tak wnerwiłam na koleżankę że nie macie pojęcia ąż muszę się tutaj wygadać bo mi się przykro zrobiło ![]() Mój mąż pracuje razem z kumplem swoim z technikum i jego żona ma synka miesiąc młodszego od mojego Igorka no i tak zawsze jak dzownili o jakaś radę itd to im się pomagało a teraz miałyśmy się zacząć umawiać na spacerki z maluchami. Oczywiście już raz się ta dziewczyna na mnie obraziła i nie dzowniła wogóle bo nie odwiedziliśmy ic od kąd ic synek się urodził i na nic były tłumaczenia że ja w weekendy w szkole byłam a jak nam pasowało to znowu im nie ehhh oni mają psa i jej maż musi przyjezdzac do domu w południe żeby z nim wyjść bo sama sobie nie radzi z wózkiem i psiakiem to ostatnio poszłam jej pomóc... dzisiaj dzownie do niej ze ide z małym o 11 a ona do mnie żebym zaczekała godzinke na nią bo jej mały jeszcze nie jest gotowy więc mówie że ja nie moge poczekać bo nakarmilam malego i jest tak przyzwyczajony ze jak bedzie wychodzic to niech da znac i sie w trakcie spacerku spotakmy... ( dodam ze mam do niej kawalek drogi ) i mowilam ze ide do sklepu w przeciwna strone niz ona mieszka. Doszłam prawie do sklepu dzowni że wychodzi mowie jej ze przed sklepem jestem a ona do mnie z takimi pretensjami że przeze mnie jej maz musi wychodzic z pracy zeby z psem wyjsc itd mowie spokojnie ze najwzej innego dnia sie spotakamy jak nie chce w ta strone isc a ta jak sie wydarla ze ona tez ma dziecko i nie bedzie sie dostsowaywala do mnie bo moje rano wychodzi to mwoie jej spokojnie ze w takim razie nikt jej nie zmusza zeby wychodzila jz nami ak jej nie pasuje zaczela sie drzec i rzuciala mi sluchawka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
natomiast wszytskie Pampki sa z gumeczkami, ale trzeba zwrocic uwage na rysunek chyba rumianku w kolku- Jesli pisze tam stretch i narysowana jest gasienica to to sa wlasnie te z gumkami ![]() ![]() ![]() ![]() Scorpionec- 9700 ![]() ![]() ![]() ![]() Paula- nic sie nie przejmuj. Machnij na to reka, bo szkoda nerwow. Tak to bywa, ze ludzie sa niewdzieczni i robia z igly widly. Zreszta pewnie sie obrazila, wiec problem masz juz z glowy ![]() Mialam Wam tyle odpisac, a tu mi sie wszytsko skasowalo. moze pozniej, bo teraz musze chalupe ogarnac, bo wieczorem mamy gosci ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-30 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Kiedy wracasz do pracy? Hehe, blond tez juz bylam, ale fakt ze wygladalam ja w perulce ![]() No a jak bedziecie chcieli kiedys podrzucic Kinge to nie ma sprawy. W koncy ani Wy ani my nie mamy na miejscu nikogo, wiec trzeba tworzyc grupy wsparcia ![]() Cytat:
![]() No i juz gadamy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Krzeselko bardzo fajne ![]() Cytat:
![]() ![]() Od bobovity ucieklam ze wzgledu na zawartosc ryzu, ale jesli inne nie beda mu za bardzo zmakowaly to moze wrocimy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbuję Szymona jakoś przetrzymać, udaję że śpię ale ten już gada na całego. Po jakimś czasie się znudzi i płacze, jeść chce, a potem się bawić... Kolejna drzemka ok 7 ale to raptem 1/2 h - czyli zanim ja zasne to On już wstaje. Potem ok 10 za to śpi ponad godzinę. W kogo to dziecko się wdało? Na pewno nie we mnie... Dla mnie to trauma takie wstawanie. Zresztą jak byłam w ciąży to najbardziej się bałam braku snu. No i masz babo placek. Powoli chodzę już spać z kurami...ale wtedy mąż narzeka... Trudno. Mądrala nadal śpi w salonie... Ktoś przesadził żeby nazywać ten czas urlopem... Cytat:
Jak dla mnie rewelacja. Mocno mokre, nie wysychają, dużo ich a tanie więc nie trzeba oszczędzać ![]() Tam są też jakieś inne ale tamte mi nie leżały. Ale jak życie (forum) pokazuje, każdy lubi co innego... My ostatnio też mamy długofalowy kryzys z mężem. Chyba oboje jesteśmy przemęczeni i wtedy o spięcia nietrudno. On pracuje od rana do 21, ja całymi dniami jestem sama z Maluchem (też już nie mam siły) i tak to jest. Nawet w długi weekend zamierza pracować więc ja się zawijam i jadę do mamy na parę dni. Odpoczniemy trochę od siebie a ja też od codziennej rutyny i może będzie lepiej. Buziole dla Wszystkich ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zadomowienie
|
skylie - super że już wszystko się poukładało
![]() Paula - nie denerwuj się, mój szef zawsze mi powtarzał - "za każdy dobry uczynek dostaje się po dupie", często tak właśnie jest-człowiek stara się pomaga a potem jeszcze maja pretensje. Olej laskę i tyle. Po co Ci kłótliwa baba. ![]() JaGaa - oby szybciutko kryzys minął, a jak wpuścisz męża do sypialni to moze szybciej minie ![]() A moje dziecko padło mi z wyczerpania o 17.30 i do tej pory śpi. Normalnie kąpiel jest o 19 i nie wiem czy zostawic ją i niech sobie śpi, czy budzic. Pomóżcie..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do mojej wagi to wole sie nie wypowiadac - tragedia... ale podobno jak sie karmi to sie ma 5 kg zapasu.. i tej wersji sie trzymam..jak odstawi mala od cyca to biore sie za odchudzanie !!! paula ta laska jakaś nie zrownoważona ![]() kupilam se dzis krople do oczu VISINE a tam pisze ze u kobiet karmiących tylko po konsultacji z lekarzem.. myslicie ze nie powinnam uzywac?? dostalam dzis od kolezanki pieluche z rossmana na wypróbowanie.. ale to wcale duzo taniej nie wychodzi bo ich jest 44 za 30pare zeta..a pamków 62 za 45 kupiłam ostanio i jeszcze chusteczki byly w gratisie... ![]() salomea ja bym budzila zeby sie nie roregulowal maluch ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-30 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj konkubent tez spi w salonie, ale dlartego ze on spi jak zajac. jak tylko polka chrumknie, mlasnie to on oczy otwarte. a ja gadam przez sen podobno w dodatku... i nie biczuj sie ze zle wam sie teraz uklada. mowia ze do tanga trzeba dwojga. ja co jakies 2 miesiace robie nam przerwe. lece do mamy i wtedy o wiele przyjmeniej jest wracac do siebie ps moja mama uzywa tych chusteczek, bardzo sobie chwali ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 |
Zadomowienie
|
scorpionec- ja też staram się pampki w promocjach kupowac. Tzn zawsze jak jest promo to biorę, tz tez się nauczył bo zamiast 52-55zł płacę 45.
A problem rozwiązał sie sam. Chciałm jej chociaż pampka zmienic i się obudziła. Kazała przystawic sie do cycka ![]() A my jutro z samego rańca ruszamy na majówkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A przyjmując średnio że co noc śpi jakieś 9 h...to wstanie o ... 1.00 ![]() A co do męża to ja bardzo chętnie go wpuszczę ale on nie chce wracać ![]() Na całe nocki oczywiście ![]() Uciekam! Pizza przyjechała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zadomowienie
|
No i jednak była kąpiel. Zaraz po napisaniu posta Tuśka wstała, zaczeła się śmiac na głos. Pofikała przez 10 min i znowu zaczeła padac. To ja szybciutką kąpiel i właśnie zasypia. Ehh te dzieciaki....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Scorpionec a wkleilabys prosze zdjecie skladu tego mleczka. Bardzo jestem ciekawa. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja tesknie za mezem, a dopiero 6 dni sie nie widzielismy... ![]() ![]() Buziaki i dla Ciebie! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje sie winna temu ze nie czytam jak wy sklady sloiczkow, kaszek i innych rzcezy. jakos naiwnie wychodzilam z zalozenia ze skoro dopuszczone do obiegu to musza spelniac wysokie standardy... nawet nie zauwazylam ze soki przecierowo hipp niektore maja cukier... ale idac tym tropem musialabym 3/4 rzeczy dziecku odmowic bo wszedzie cos nie tak a mialam sie pytac. dlaczego unikacie bobovity, bo ma ryz? a co w zwiazku z tym? nas gerber uczulil. nie byly to jagody bo juz jadlysmy po poprzedniej akcji i bylo spokojnie ciekawe co u antysuj, drobcii, magadaleny i reszty dziewczyn? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Bobovity (cow & gate) sloiczkow z obiadkami nie kupuje bo maja strasznie skomplikowa sklady i wydaje mi sie, ze za duzo tam ryzu a za malo tresci jesli rozumiesz o co mi chodzi. ![]() Gerbera w Polsce kupuje tez wybrane sloiczki i sa ok. Olimpii smakuja, uczulenia nie ma. Duzo dziewczyn zniknelo z forum. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie ![]() ![]() ![]() nie uwazm ze ryz jest zly ale nie kumam czemu jest potajemnie przemycany? uwazam ze jak na sloiczku jest napisane marchew to w składzie powinna byc tylko marchew (ew woda) jakbym chciala kupic marchew z ryzem to powinno byc wyraźnie napisane "marchewka z ryżem" zwlaszcza ze tego ryzu jest tam ok 30% ![]() i bardzo mni zdziwilo dodawani do obiadków pow 4 m-ca kalafiora ! przecież to bardzo wzdymające warzywko..nawet mama karmiącym odradzane... i smietana tez uważam ze jest zuplni nie potrzebna.. dzieci w tym wieku sa na mleku mamy ub modyfikowanym nie bez powodu... nas jeszcze nic nie uczulilo.. ale jmy sloiczki max dwu skladnikowe.. ew wymieszne dwa znane słoiczki... tak tez zamierzam miesko wprowadzic.. np do sloiczka marchewki z ziemniakami dodam troche sloiczka samego inyka lub kurczaka ![]() co do dziewczyn znikających z forum to naprawdę szkoda ![]() ![]() ![]() enfamil trudno coś znaleźć w necie.. to mleko z apteki znalazlam takie cuś moze ci sie przyda w angli tez jest ale chyba nie nazywa sie premium ![]() http://ai24.pl/apteka/Mleka_odzywki/...a/c870/p20526/ http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p4280-Enfam..._Lipilem_400_g nasza puszka wyglada jak ta z drugiego linku.. producent holenderski MEAD JOHNSON ale trudno cos na ich stronie konkretnego znaleźć raczej marketing ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-05-01 o 07:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
ale noc - polka obudzila sie o 3 i zazdala jedzenia. a ze mialam koncowke mleka na dobranoc ( teraz chce wyprobowac inne) wiec zuzzylam wszytsko co bylo, wyszlo ok 250ml... i ona to wszystko wciagnela. a normalnie w nocy jak zje 150 ml to jest luz. nie wiem co jej zrobilam, moze ten spacer 4 godzinny?
i maly sukces, zjadla kasze ze sloiczkowymi owocami i sliniak nadal czysty ![]() alyiah jak w polsce? pogode masz? bo u nas pieknie jak nie wieje. a jak zawieje to az buda na wozku mi sie gnie. tz ma dzis urodziny, planujmey posiedziec na plazy caly dzien, ale nie wiadomo jak bdzie wlasnie z pogoda, bo juz widze ze niebieskie niebo poszlo precz wiesz co scorpionec, sprawdzilam jablko z marchewka bobovity i nie ma ryzu. w hiipie ale ang przy ziemniakach z marchewka tez nie. jest w zupie jarzynowej z krolikiem, obok ziemniakow ja takiego mleka nie widzialam. ale skoro lekarz ci dal to chyba mozna spokojnie dawac ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 |
Raczkowanie
|
Witam w to piękne komunistyczne święto
![]() paula tą koleżanką się nie przejmuj, może dzieciak jej dał do wiwatu, a niestety ty się nawinęłas do wyżycia, ale z drugiej strony trzeba mieć odwagę żeby osobę, którą się ledwo zna ochrzanić z góry na dół, ja bym tak nie potrafiła ![]() scorpionec gratuluję wagi!!! nieźle Mamuśka wykarmiłaś Igę. Co do mleka to się nie wypowiem, bo my na Bebilonie jedziemy katakumba napisałam Ci maila ![]() pytałas sie czemu tak czytamy słoiczki, ja zaczęłam od kiedy kupiłam bobovitę pt. marchew, a tam się okazało że jest ryż woda itp. Bo np. gerber jak pisze, że marchew to marchew i tyle. POza tym ostatnio tez w hippie w morelach wyczaiłam cukier i ryż ![]() Poza tym ja zaczęłam jej sama gotować, więc w słoiczkach tylko owocki inne niz jabłko - ale tu mam ograniczone pole manewru, bo Młoda jeszcze nie skończyła 5 miesiąca. skylie fajnie że z Tż już ok. Ja za chwilę wyprawiam Tatusia z dzieckiem na spacer, a sama biorę się za naukę, bo we wtorek kolejny test do roboty i muszę ustawy poczytać ![]()
#4131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byliśmy wczoraj u ortopedy i wszystko z bioderkami ok ![]() Dziewczyny powiedzcie mi, bo na usg nam wyszło, ze nie ma jeszcze jąder kostnienia, czy u Was już się pojawiły?? My mamy 5 miesięcy i tydzień i nie ma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
szmanka, maila dostalam. trzymam kciuki
alyiah jak mama? a sloiczki. az poszlam i poczytalam te co mam, ale maja to co na etykiecie pisza. jedynie przecierowe z hippa maja cukier, ale z tym nic nie zrobie. herbatki graulowe nie maja cukru, ale mloda woli te geste, bardziej owocowe chyba ja sama gotuje, ale mala nie je jeszcze obiadkow, tylko sniadania, wiec na razie tak czy siak owoce tylko je ze sloika |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Raczkowanie
|
U nas herbatki granulowane mają cukier jakiś tam, ale Młoda nimi tez juz gardzi. Ostatnio wykupiłam w sklepie wszystkie możliwe soczki jakie są po 4 miesiącu i na razie testujemy jabłko z marchwią i wchodzi , więc się niezmiernie cieszę, że zaczęła pić.
katakumba co to za piękny wózek parasolkę macie , cudne kolory!!!
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
a jaki fajnie sie prowadzi
![]() dalalm mlodej deserek z heinza czekoladowy z bananem, bylam ciekawa reakcji. i moje dziecie wzgardzil! wolalo marchewke z jablkiem ![]() polozylam mloda na kocu zeby sobie na brzuchu polezala, zabrala sie za proby podnoszenia pupy w gore, przy czym tak pieprznela nosem w podloge ze sie az zaniosla ... ale pewnyh rzeczy nie unikniemy jak mysle, chyba ze zamontuje jej odbojnik na czolku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() moje dziecko dzisiaj po raz pierwszy dostało słoiczek marchewkę z jabłuszkiem ![]() ![]() ![]() muszę się Wam pochwalić moje dziecko wygrało w konkursie bebiko ![]() ![]() ![]() ![]()
#4136 |
Zakorzenienie
|
Paula, gratulacje
![]() ![]() Tak czytam, co piszecie o tych słoiczkach (ja jeszcze nie wprowadzam) i mnie krew zalewa. Dla takich maluszków cukier dają ![]() Dzisiaj mój TŻ osiągnął porozumienie dusz z Emilką (dopiero teraz ![]() ![]() ![]() A Pampki bez gumek mam sleep & Play rozmiar 4-tzn jest kawałek gumki na pleckach tylko. Na noc zakładam tylko Bella Happy-rano pupcia nie jest nawet poobciskana od tych wszystkich wewnętrznych gumeczek ![]() Jutro idę na zakupy z siostrą po jakiś ciuch na Komunię córki. Nie wiem, co kupić-poradźcie!!!!! Jestem wysoooka i chuuuda-założyć spodnie w kancik i jakąś koszulę (jaki krój?), czy szeroką spódnicę do kolan (lub za troszkę) plus koszulę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
starsznie mi sie podobaja szczuple dziewczyny w spodnicy olowku i bluzce dopasowanej. mozecie sobie pozwolic na olowki wlasnie dzieki dlugim nogom i brakom brzucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() xandra78 tzn ze masz pampki w pomarańczowym opakowaniu? wyprobuj te w zielono-niebieskim ![]() a co do ciuchów to nie pomoge bo ja raczej mam odwrotny problem..jestem wysoka i szeroka ![]() my wypróbowalyśmy tego pampa z rossmana i nie jest zly..ale cena zblizona do pampów...tz az policzyl ze pampek za szt wychodzi(bez promocji a zawsze gdzies takie sa) 79 gr a te rosmanowe 74.... ![]() moje dziecko wczoraj mialo strajk zywieniowy... tzn do tej pory wszystkie nowości pochlania bez zająknięcia...wczoraj zrobilam jej 60 ml tego nowego mleka( lekarz radzil by tyle jej dac bo ma sklonności do rozwolnień) i przez 40 min zjadla 30 ml a na stekala sie ze hej... i skonczylo sie na cycu ![]() chyba tak latwo sie na nie nie przezuci.. sprobuje jeszcze podać jej te mleko z kleikiem ryzowym łyżeczką moze tak sie uda ![]() ![]() Paula Szyszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiec mleko bedzie dostawala moje a kleik na sztucznym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.