Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-01, 15:26   #4621
nelyen
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

prz Twoich wymiarach celowałabym w 65D, poza tym o nie łatwiej polecam: dopasowana.pl, poza tym w Łodzi chyba jest jakiś stacjonarny...? były tu już wielokrotnie podawane adresy sklepów stacjonarnych, poszukaj

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 16:15   #4622
ineczka7
Zadomowienie

w łodzi w połowie maja jest spotkanie lobby, będą przedstawicielki ze sklepów z innych miast i przywiozą do mierzenia staniki, o które się je poprosi, chyba warto się wybrać
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 19:04   #4623
karolinka86
Zakorzenienie

Jak wygląda takie spotkanie? Gdzie można sie dowiedzieć o nim? Czy są one tylko w takich większych firmowych sklepach?

Zobaczcie jaką dziwną miarkę znalazłam na stronce triumpha http://www.triumph.com/pl/index.php
Wg niej powinnam mieć stanik A75 Szok!! W życiu bym się w taki nie zapięła!! Zawsze kupowałam D75!!Moze teraz zobaczę inny rozmiar, ale na pewno nie az taki mały Bius mam jednak spory... A moje wymiary to wg.waszych wskazówek mierzenia 77 i 90 cm

Jestem ciekawa czy sprzedawcy znają sie na tym dobrym dobieraniu staników tzn.że np obwód stanika powinien być mniejszy od rzeczywistego naszego obwodu Ciekawe co by mi zaproponowali, gdybym tak poszła do sklepu i po prostu podała swoje wymiary

Kiedys chciałam d75 i akurat nie było, to babka dała mi d80 i powiedziała że najwyzej sobie zwęże obwód!! Akurat to był zupelnie miękki stanik, bez zadnych usztywnien i fiszbin...

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 19:14   #4624
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Jak wygląda takie spotkanie? Gdzie można sie dowiedzieć o nim? Czy są one tylko w takich większych firmowych sklepach?
O spotkaniu można się dowiedzieć z Lobby...
Lub z Kalendarza : http://www.tygodniowy.pl/c07642a7380...9019bc/19/2009

W sklepach najczesciej organizowane są spotkania bra-fittingowe, gdzie bra-fitterka najpierw prowadzi mały wykład, a potem ustala rozmiar każdej z pań. Natralnie można wtedy zakupić staniczek.

Są też spotkania lobbystek, gdzie każda z pań bierze swoje staniki. Na niektóre z takich spotkań trzeba się umówić na Lobby.
Cytat:
Zobaczcie jaką dziwną miarkę znalazłam na stronce triumpha http://www.triumph.com/pl/index.php
Wg niej powinnam mieć stanik A75 Szok!! W życiu bym się w taki nie zapięła!! Zawsze kupowałam D75!!Moze teraz zobaczę inny rozmiar, ale na pewno nie az taki mały Bius mam jednak spory... A moje wymiary to wg.waszych wskazówek mierzenia 77 i 90 cm
Też się nimi kiedyś sugerowałam. Mi na moje teraźniejsze wymiary wychodzi 65G. Tylko, że oni takich rozmiarów nie mają...

Cytat:
Jestem ciekawa czy sprzedawcy znają sie na tym dobrym dobieraniu staników tzn.że np obwód stanika powinien być mniejszy od rzeczywistego naszego obwodu Ciekawe co by mi zaproponowali, gdybym tak poszła do sklepu i po prostu podała swoje wymiary

Kiedys chciałam d75 i akurat nie było, to babka dała miaszego obwodu Ciekawe co by mi zaproponowali, gdybym tak poszła do sklepu i po prostu podała swoje wymiary

Kiedys chciałam d75 i akurat nie było, to babka dała mi d80 i powiedziała że najwyzej sobie zwęże obwód!! Akurat to był zupelnie d80 i powiedziała że najwyzej sobie zwęże obwód!! Akurat to był zupelnie miękki stanik, bez zadnych usztywnien i fiszbin...
Bo oni w ogóle nei znają się na dobieraniu bielizny!! Rozmiar 70D już jest dla nich problemem... A wg nich na każdy duży biust nadaje się D... A na mały 75A lub 70B.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez MOTYLowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

ostatnio przeżyłam niezły szok, jak uświadomiłam sobie, że od zawsze noszę zle dobrane biustonosze...niby zawsze z triumpha..a ładnie mnie w błąd przemiłe panie wprowadzały.
Pod biustem mam 73 a w biuscie 83-84. Z kalkuratorka wyszedł mi rozmiar 65C, hehe a wszystkie w mojej szafie to 70B. Mam teraz takie pytanie-ggdzie mogę dostać takie biustonosze 65C? w polskich sklepach czy wyłącznie trzeba szukać na stronach internetowych? bardzo proszę o odpowiedz.
pozdrawiam
65C, ale polskie.
Natomiast lepiej rozejrzeć się za brytyjczykami w rozmiarze 65D.
Zajrzyj na spis "uświadomionych" sklepów stacjonarnych. A także na dopasowana.pl i intimo4you.com
Stary 2009-05-01, 19:14   #4625
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Niestety na razie jest bardzo mało sklepów z uświadomionymi ekspedientkami

Edytowane przez nefretam
Czas edycji: 2009-05-01 o 19:19
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 19:28   #4626
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefretam Pokaż wiadomość
Niestety na razie jest bardzo mało sklepów z uświadomionymi ekspedientkami
Ale i tak jest lepiej niż na początku. Trzeba być dobrej myśli i dumnie szerzyć naszą stanikologię.
Stary 2009-05-01, 19:29   #4627
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Hehe ja wg tego powinnam mieć 70F co najciekawsze: jak zmienię obwód pod biustem o 1cm w górę, to rozmiar raptem mi się zmienia na 70E pff...
Z wymiarów, które podałaś wynika, że powinnaś nosić 70D, ale skoro mówisz, że 75D było dobre w misce to pewnie jesteś nietabelkowa. I w tym momencie już nie wiem co Ci doradzić (ja nowa w tym temacie).
Stary 2009-05-01, 20:10   #4628
evelinek_r
Wtajemniczenie

Dziewczyny, wygarnianie działa Nie mam co prawda miary, ale kiedy jakieś 2 tygodnie temu dorwałam Balleta 32F (dużomiseczkowy), to miałam naprawdę sporo luzu, z powodzeniem mógłby mieć o oczko mniejszą miseczkę. Obecnie miseczka jest cała wypełniona, tylko na bokach tak brzydko się marszczy, ale na moje oko, to z powodu szerokich fiszbin.

Poza tym muszę przyznać, że te "większe" staniczki podobają mi się dużo bardziej, niż np. Triumphy, są tak ładnie zdobione i dopracowane, aż przyjemnie popatrzeć, a co dopiero nosić.

Dziś po raz pierwszy pokazałam się mojemu lubemu w balletku na skypie. Jego txt- Jakie one duże! I jak ładnie ubrane (fuksja+czarna koronka). Nie moge się zdecydować, czy wolę cię w tym cukiereczku, czy bez. Jest piękny.- Ale mój biust, czy stanik?- Yyy...Oba

Nie muszę mówić, że zawsze powtarza, iż uwielbia mój duży biust
evelinek_r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 20:19   #4629
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:

Ja jak wpisałam 83 pod biustem, to każą mi nosić stanik... 85
A jak 106 w biuście, to F, jak 107, to G...
Stary 2009-05-01, 20:25   #4630
ineczka7
Zadomowienie

Chciałam powiedzieć, że dopasowana mówi, że możliwe iż w Łodzi na spotkaniu będzie miała już te nowe CK, podobne do maskaradek tylko w milszej rozmiarówce )
http://www.curvykate.com/tease-me-bl...-kate-bras.php
http://www.curvykate.com/tease-me-bl...-kate-bras.php
http://www.curvykate.com/thrill-me-n...-kate-bras.php

już wiem, że będę miała mało kasy na jedzenie po spotkaniu
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 20:44   #4631
Antii89
Zakorzenienie

Kurde
Jestem na skraju rozpaczy. Po zobaczeniu moich buł (między połową pachy a ramiączkiem stanika).... Po prostu mi się wylewa, a ogólnie jestem szczupła, a tu takie coś.
I tego się nie da, żadnym sposobem włożyć do miski.
I ta Pollyanna coraz bardziej mnie wkurza, jak podciągne ładnie ramiączka to:
spłaszcza
marszczy się przy ramiączkach
robi buły

Jak normalnie je podciągnę do chodzenia to się marszczy jak głupia, wyprostuję się minibuły.
Tracę cierpliwość, chyba zaraz ją wyrzucę.
Stary 2009-05-01, 21:23   #4632
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Kurde
Jestem na skraju rozpaczy. Po zobaczeniu moich buł (między połową pachy a ramiączkiem stanika).... Po prostu mi się wylewa, a ogólnie jestem szczupła, a tu takie coś.
I tego się nie da, żadnym sposobem włożyć do miski.
I ta Pollyanna coraz bardziej mnie wkurza, jak podciągne ładnie ramiączka to:
spłaszcza
marszczy się przy ramiączkach
robi buły

Jak normalnie je podciągnę do chodzenia to się marszczy jak głupia, wyprostuję się minibuły.
Tracę cierpliwość, chyba zaraz ją wyrzucę.
Trudno mi coś doradzić z tą pollyanną, ale z tymi bułami mam to samo - i choć migracja postepuje - choć bardzo powoli, pomimo codziennego kilkakrotnego wygarniania i wkładania wszystkie do miski i tak zostają. A ogólnie to wszyscy tylko jęczą jaka to chuda jestem. ale bułki mam a co

i melduję, że kilkutygodniowym zastanawianiu się, podszyłam dziś mojego aragona, turkusowym ramiączkiem od stanika, nie wierzyłam, że to coś da, bo ramiączo rozciągało się tak samo jak obwód aragona ale postanowiłam spróbować. i szok, ledwo zapinam się na 1 haftke a wczesniej na 3 było już troche luzu. dzięki antii za patent
muszę coś znaleść, żeby antosię podszyć

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 21:31   #4633
justmine2
Raczkowanie

Wg niej powinnam mieć stanik A75 Szok!! W życiu bym się w taki nie zapięła!! Zawsze kupowałam D75!!Moze teraz zobaczę inny rozmiar, ale na pewno nie az taki mały Bius mam jednak spory... A moje wymiary to wg.waszych wskazówek mierzenia 77 i 90 cm - to jest cytat karolinki 86, nie wiem czemu tego nie widać...

Jestem prawie pewna, że coś zmiieniali przy tym kalkulatorze. Kiedys jak wpisywałam 68/84, to wyskakiwało 70B bo od 84 odejmowali 70 czyli 14 cm czyli B. A teraz wychodzi 70C bo nie odejmują już widocznie od obwodu stanika, tylko mojego...
Tak też jest i w Twoim przypadku - zamiast odjąć 75, które wyliczyli, to odjęli Twój obwód i wyszło 13 cm czyli A.
Ktoś im powinien powiedzieć, że zawsze powinno się zaniżać obwód i odejmować obwód stanika, a nie nasz. No ale jak już mówiłam, wydaje mi się, że i tak coś w nim majsterkowali, może w końcu kiedyś uda im się stworzyć dobry kalulator - nie od razu rzym zbudowano

Edytowane przez justmine2
Czas edycji: 2009-05-01 o 21:33
justmine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 21:39   #4634
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
Trudno mi coś doradzić z tą pollyanną, ale z tymi bułami mam to samo - i choć migracja postepuje - choć bardzo powoli, pomimo codziennego kilkakrotnego wygarniania i wkładania wszystkie do miski i tak zostają. A ogólnie to wszyscy tylko jęczą jaka to chuda jestem. ale bułki mam a co

i melduję, że kilkutygodniowym zastanawianiu się, podszyłam dziś mojego aragona, turkusowym ramiączkiem od stanika, nie wierzyłam, że to coś da, bo ramiączo rozciągało się tak samo jak obwód aragona ale postanowiłam spróbować. i szok, ledwo zapinam się na 1 haftke a wczesniej na 3 było już troche luzu. dzięki antii za patent
muszę coś znaleść, żeby antosię podszyć
Chyba muszę wysłać zdjęcia do Galerii na Lobby.
Ale te bułki mnie dziś przeraziły, bo o co chodzi... Te buły widać nawet pod koszulką. Ja nie chcę.

To dobrze, że pomogło. Mnie za luźne obwody doprowadzają do rozpaczy. Niestety z moim 64 ( a może już 63 pod biustem) wybór staników zmalał niemiłosiernie.
Stary 2009-05-01, 21:50   #4635
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Mogłabyś podać linka do tej galerii?
Stary 2009-05-01, 21:57   #4636
gasolina84
Zakorzenienie

dziewczyny czy czynny już jest sklep stacjonarny w Lublinie na Kraśnickiej? albo kiedy otwarcie?
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 21:59   #4637
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
zakładam, że jeżeli nei wiesz co to za galeria to się do niej nie dostaniesz trzeba mieć odpowiednie uprawnienia nadane przez moderatorki forum lobby
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 21:59   #4638
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Ale te bułki mnie dziś przeraziły, bo o co chodzi... Te buły widać nawet pod koszulką. Ja nie chcę.

To dobrze, że pomogło. Mnie za luźne obwody doprowadzają do rozpaczy. Niestety z moim 64 ( a może już 63 pod biustem) wybór staników zmalał niemiłosiernie.
podeślij i daj znać co uradziły
a wiesz, że ja nie mam tak mało pod biustem (no w sumie jakieś3-4cm więcej niż Ty) ale też mi wszystko lata i te bułki, masz racje pod koszulkami fuj. ja też nie chce

Stary 2009-05-01, 22:02   #4639
margotek
Rozeznanie

mój nowy nabytek Debenhamms 30FF
co myślicie?

Troche obciera mnie fiszbina pod pachą, ale da sie wytrzymać, obwód ścisły ale zapinam się na najciaśniejszą haftkę i oddycham normalnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5909.jpg (29,7 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5910.jpg (22,7 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5913.jpg (23,4 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5915.jpg (39,1 KB, 72 załadowań)

margotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 22:03   #4640
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
podeślij i daj znać co uradziły
a wiesz, że ja nie mam tak mało pod biustem (no w sumie jakieś3-4cm więcej niż Ty) ale też mi wszystko lata i te bułki, masz racje pod koszulkami fuj. ja też nie chce
Hm no u mnie tylko ściśliwce się sprawdzają albo podszywanie.
Miałam nawet zacząć ćwiczyć na zwiększenie obwodu, ale chyba jeszcze nie zaczęłam. Ja i mój zapał. Oł yeah
A te bułki, muszą jakoś zniknąć, jak to wygląda? W miarę szczupła i obtłuszczone plecy. Tylko ja nie jestem już pewna czy to tłuszcz czy pierś?

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Do Galerii można otrzymać dostęp. Ale trzeba udzielać się przez jakiś czas na Lobby. Natomiast można tam wysłać zdjęcia, bez dostępu. W innym wątku dziewczyny odpowiadają dla tych, które nie mają właśnie dostępu.
Stary 2009-05-01, 22:12   #4641
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Hm no u mnie tylko ściśliwce się sprawdzają albo podszywanie.
Miałam nawet zacząć ćwiczyć na zwiększenie obwodu, ale chyba jeszcze nie zaczęłam. Ja i mój zapał. Oł yeah
A te bułki, muszą jakoś zniknąć, jak to wygląda? W miarę szczupła i obtłuszczone plecy. Tylko ja nie jestem już pewna czy to tłuszcz czy pierś?

Do Galerii można otrzymać dostęp. Ale trzeba udzielać się przez jakiś czas na Lobby. Natomiast można tam wysłać zdjęcia, bez dostępu. W innym wątku dziewczyny odpowiadają dla tych, które nie mają właśnie dostępu.
ale to by było śmieszne nigdzie tłuszczu nie mam a zbiera mi się pod pachami ? to musi być pierś bo co - no i musi jakoś zmigrować

jakie to ćwiczenia na zwiekszenie obwodu?

Stary 2009-05-01, 22:14   #4642
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
ale to by było śmieszne nigdzie tłuszczu nie mam a zbiera mi się pod pachami ? to musi być pierś bo co - no i musi jakoś zmigrować

jakie to ćwiczenia na zwiekszenie obwodu?
Niestety z pamięci nie wymienię, ale znalazłam taki wątek na LMB I mój TŻ miał mi jakieś ćwiczenia wymyśleć.
Na razie stosuję jedno : jem!!! Tylko chyba nie pomaga.
Stary 2009-05-01, 22:15   #4643
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Dzięki za odpowiedź. Może kiedyś zapracuję na ten zaszczyt
Stary 2009-05-01, 22:26   #4644
agta85
Wtajemniczenie

Na balkonetce można teraz umieszczać zdjęcia w katalogu, dzięki czemu powstaje otwarta galerii: http://balkonetka.pl/katalog/

Aha, jeśli ktoś jeszcze nie zagłosował na Stanikomanię, to zachęcam:
http://bobbyy.pl//blog.php?id=111
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 22:30   #4645
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margotek Pokaż wiadomość
co myślicie?

Troche obciera mnie fiszbina pod pachą, ale da sie wytrzymać, obwód ścisły ale zapinam się na najciaśniejszą haftkę i oddycham normalnie
fajniutki wogóle miałam jednego debenhamsa i bardzo mi się podobał - zauważyłam, że całkiem fajny krój mają ich staniki - ładnie zaokrąglają ale kurcze na ebayu coś ich zbytnio nie widuję ... szkoda że z ich strony nie można do polski zamawiać :/
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 22:31   #4646
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur

szukam porządnego body, myślicie że to będzie ok?
http://www.dopasowana.pl/product-pol...onents_hidding

w sensie, czy może ktoś ma z nim doświadczenia, czy przy mojej budowie (według kalkulatorków 30ff plus wąska talia) nie będzie mi on odstawał?

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 11:52   #4647
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
co myślicie?

Bardzo ładny. Fajny kształt piersiom nadaje.
Stary 2009-05-02, 12:16   #4648
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur

Cytat:
co myślicie?

Bardzo ładny ślicznie Ci w nim

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 13:38   #4649
spioch7
BAN stały

Jaki stanik( do stroju kąpielowego) proponujecie na biust 70 A? nie chce wygladac jak deska...mile widziane fotki..
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 13:47   #4650
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Jaki stanik( do stroju kąpielowego) proponujecie na biust 70 A? nie chce wygladac jak deska...mile widziane fotki..
Prosiłyśmy Cię już 2 razy żebyś kupiła miarkę i podała nam swoje wymiary, bo 70a nie dobrym rozmiarem.

Sprawdź tu http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...C61.083984&z=4 czy nie ma koło ciebie dobrego sklepu z bielizną.

Edytowane przez nefretam
Czas edycji: 2009-05-02 o 13:50
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości