|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!
Przypadek mi się podobał, ale też oczekiwałam po nim czegoś więcej
|
|
|
|
#3182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
troche jednak się boję ustnej z polskiego, bo mam w komisji taka francę, która ileś lat temu powiedziała chłopakowi, że jak nie przystąpi do matury to mu da na świadectro 2, żeby zdał, a jak chce podejść do matury to ona mu i tak da 1 i go nie dopuszczą. nauczycielka z powołania, nie ma co ;p |
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mojej Pani Dorotki to u nas jest przepis że nauczyciel nie może Cię uczyć w szkole ( w sensie w LO ) to jakich miałam nauczycieli w gim i ogólnie jakie łącza mnie relacje z nauczycielami którzy nie uczą mnie przedmiotu to moja sprawa. Reszta mojej klasy ma egzamin z najlepszą 'kumpelą' mojej wych ( też polonistki zresztą ) z którą nasza klasa jest bardzo żżyta bo to klawa babeczka jest. Ale nasze kontakty z nią są czysto prywatne bo nigdy nie uczyła nas przedmiotu w szkole.
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 |
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Nie potrafiłam w tym filmie wskazać wad, ale zalet również nie.
był mdły i nie chodzi o brak efektów specjalnych, bo tego nie szukam, tylko mało porywające przedstawienie z pozoru porywającej historii. ![]() chyba zacznę coś robić na ustny ang... nie wiem kiedy ja ostatni raz się wypowiadałam w tym języku ![]() arkadia dla przykładu: oglądałam w piatki wieczorem zazwyczaj lekkie komedie, dla odmóżdżenia właśnie i szalenie mi się podobały jak próbowałam to zrobić w normalny dzień to już byłam zdecydowanie na NIE Właśnie z tymi hiszpańskimi tak mam... mają coś denerwującego w sobie ale pociągającego też.
Edytowane przez grudniowa-szatynka Czas edycji: 2009-05-01 o 23:35 |
|
|
|
#3185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w każdym razie zazdroszcze, że masz jakąś znaną twarz w komisji, zawsze lepiej nie wiem, może chociaż troche mniejszy stres
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
lm77 - tak się składa że w mojej szkole są jeszcze 2 polonistki jedną jest właśnie moja matka chrzestna ( jak wczesniej pisałas coś o cioci to padłam
A co do tego jakie mam kontakty z moim egzaminatorem to np moja wych bardzo dobrze o tym wie i nic nie mówiła o takich przepisach a śmiem twierdzić że jeste najlepiej poinformowanym nauczyciele w moim LO... Grudniowa - dziękuję za wsparcie hehe
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 |
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 |
|
BAN stały
|
dokładnie przepis o nauczycielach jest taki, że nauczyciel z komisji nie może Cię uczyc w ostatniej klasie.. cyzli w pierwszej i drugiej może i możesz miec z nim egzamin
u nas w szkole był przypadek - mamy taka jauczycielke od niemieckiego - postrach liceum, legendy o niej chodza po cąłym miescie... wyzywa uczniow od idiotów, bandy kretynów, ale przy tym nie krzyczy tlyko zwasze taka opanowana... zimna krew i klasy ktore mialy z nią lekcje dostawały przynajmniej raz w tygodniu palpitacji serca .... nigdy nie wystawiła pozytywnej oceny z odpowiedzi... jedynie same 1, no czasami 2.... a mojej kolezance ktra miala same 2 wystawiła zagrozenie "bo tak i ma nie dyskutowac" walczyli o jej zmiane u dyrekcji strasznie... i wywalczyli... w 3 klasie dostali inna nauczycielke... i co? teraz wsyztscy mają z nią egzamin ustny... pochlastac sie mozna... i ja przy okazji tez mam z nią egzamin chociaz nie naleze do tej wojującej klasy... wiec czuje panike bo laska pluje jadem ![]() stąd wiem o tym przepisie bo klasa mojej kolezanki dowiadywała sie włąsnie czy tak moze byc.. i okazuje sie, że może... a cos jeszcze wam powiem... jak sie u nas pojawiły listy z kim mamy egzamin z polskiego to sie ludzie zaczeli biegusiem zapisywac na korki u tych swoich egzaminatorek.. a ja sie zastanwaim czemu u mnie taka duza zdawalnosc jest? tylko czemu ja zostałam przy tej mojej uczciwosci i sie teraz martwie że pojdzie mi źle? a może powinnam kupic sobie spokoj sumienia?
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no wlasnie, a ponoc korków u egzaminujacego nie można brać.. szczerze to nawet mi taki pomysł nie przyszedł do głowy wogole nie wiem czy funkcjonuje coś takiegoi u mnie jak korki u uczących. to trochę nie na miejscu.
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dwie osoby w klasie biorą korki z angola co będzie nas egzaminował i co? Ja umiem angielski lepiej od nich i ja moge nie zdać a ta dwójka na sam wstęp ma już 6pkt bo wątpie żeby ich urąbał skoro jeszcze bierze od nich kase ![]() tŻ pojechał. Dziewczyny i Chłopcze opanujcie się bo nie nadążam Normalnie piszecie z predkością swiatła.. Idę spać bo jutro chce wstać ok 9 i skończyć te głupie streszczenia. Dobranoc
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
To jest coś nie tak nauczyciel ma być obiektywny i podchodzić do każdego ucznia tak samo ja sadze ze jak by ktoś to zgłosił po egzaminie ze egzaminujący dawał uczniowi lekcje i go uczył mógł by być unieważniony egzamin ludzie to egzamin dojrzałości a nie głupi egzamin pod koniec gimnazjum.I z tego co wiem to nawet u nauczyciela z który uczy cie danego przedmiotu nie powinno się brać lekcji dodatkowych a co dopiero na maturze to jakieś jaja są.
|
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
Smieszne to, bo mam przed soba dużo trudniejsze egzaminy maturalne, a najbardziej boje sie PODSTAWOWEGO polskiego... nie umiem po prostu zamknac sobie mózgu pod tym kluczem
Zawsze dam się ponieść fantazji i długopis lata po kartce... a potem, mimo że nieskromnie powiem - jakies sukcesiki literackie mi sie uzbierały przez lata i czuje, że smykałke do pisania mam... z probnej marne 51 % |
|
|
|
#3193 |
|
BAN stały
|
zabijcie mnie... miałam wstac o 6 by zabrac sie za te lektury... jest 7.58 a ja zaczynam dzien od wizażu a jeszcze od 14 do 16 mam korki, potem wizyte u lekarza i nie wiem o ktorej bede w domu.. a we wtorek ustny niemiecki z kobietą szatanem a ja nawet ksiązki nie otworzyłam, a orłem z niemca to nie jestem pogońcie mnie stąd, bo nie chce sie udzielac w wątku "Maturzyści 2010"
Edytowane przez Totylkokasia Czas edycji: 2009-05-02 o 07:59 |
|
|
|
#3194 |
|
Konto usunięte
|
ja tez nie chce poprawiac za rok:/
musze zdac |
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Macie świadomość że to jeszcze 48 godzin i 19 min
![]()
|
#3196 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3197 |
|
Konto usunięte
|
nie mam czasu ide mamie pomagac;/
jakby nie mogli w inny dzien ale niem teraz cos do roboty wymyslili:/ |
|
|
|
#3198 |
|
Rozeznanie
|
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Musze dokonczyc te epoki i wspolczesne lektury.. U mnie pod domem jest cyrk (maja takiego fajnego psa-ciagle spi^^-a wyglada jak lew A tak w ogole im blizej matury-dluzej spie ![]() Ciekawe jak wstane w poniedzialek ![]() A chcialam sie dzis umowic z kims..zobaczymy czy wyjdzie ![]()
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi jak z tym waszym polskim? piszę rozszerzenie, dzisiaj zamierzam przerobić lektury z rozszerzenia. nie mam pojęcia czy brać się za lektury z podstawy i epoki? ;o help!
|
|
|
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
gamaa, moim zdaniem epoki sa kompletnie niepotrzebne, zeby powtarzać, ważne tylko żebys wiedziała takie naprawdę podstawowe podstawy
ja kurcze w ogóle nie wiem za bardzo jak sie przygotować na ten polski..... masz może spis tych lektur rozszerzonych?
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
No tak bo w rozszerzenie wchodzi podstawa + rozszerzenie.
|
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
na rozszerzeniu niby jest wszystko, a prawda jest taka, że zazwyczaj dają coś z poza kanonu. W wymogach sobie zastrzegli, że mogą być takie teksty, ale 'w znanej uczniom konwencji'. Wg mnie łatwiej napisać z polskiego rozszerzenie, bo na podstawie zapomnisz jakiegoś szczegółu i nie jest ciekawie ;p Ja powtarzam tylko poetów, nie chce się dotykać prozy ^^
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei powtarzam tylko prozę, a z epok jedynie najważniejsze zagadnienia
![]() Dzień dobry tak w ogóle Wstałam dopiero, idę się ogarnąć, zjeść jakieś śniadanie i jeszcze raz przerobię wszystkie lektury i tym razem wyłączę wizaż i skupię się tylko na tym! ![]()
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tamtym roku też tak było.. no nic ale jak nie zdam to chyba pozabijam.. A tak w ogóle to dzien dobry Zasnąc nie mogłam czyli już się stresuje aaaaaAAAAaaaaAAAA ![]() zaraz dokoncze lektury |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry ;*
pogoda się u mnie popsuła, jest chłodnawo, pokropiło, słoneczko się przebić nie umie.. mam nadzieję, że jutro będzie ładna pogoda bo chciałam się zrelaksować-iść na jakiś spacerek albo na rower a nie w domu siedzieć i się pewnie uczyć ;/ pouczę się teraz słówek z ang bo na polski jakoś nie mam ochoty a zostało mi: -Potop, Pożegnanie z Marią(ale tego chyba nie bd czytać )-wiersze 20-lecie i lit. współczesna -zeszyty(epoki) i tematy maturalne |
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zabieram za resztę lektur. A w międzyczasie czekam aż mi koleżanka odpisze, czy jej mama mnie przyjmie dziś. Potem trzeba ang popowtarzać. I zobaczymy na co jeszcze starczy czasu
|
|
|
|
#3208 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mnie zostal potop, pan tadek, literatura wojenna. no zalamac sie idzie xD i wiersze. ale przeczytam i zrobie mape mysli. i jakos bedzie. A poki co wysusze wlosy, doma,uje drugie oko, ubiore sie i ide sie rpzejsc do galerii moze zobacze jakas bluzeczke, bo stres zaczal na mnie dzialac, a jeszcze prezentację muszę poprawiac i wkuwac. chyba wezmę ksiazke ze streszczeniami do autobusu XD
w ogóle to mi pol klawiatury nie dziala w operze, nie wiem czemu i znow mi sie wlaczyly dziwne skróty klawiaturowe...
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.Ja wczoraj nic się nie uczyłam,bo byłam w górach i w Czechach na wycieczce z rodzicami
Na odstresowanie.Dzisiaj planuję niewiele.Jak mam nie zdac wosu to nie zdam,i tak jest dodatkowy.Kupiłam sobie cały strój na maturę za 15 zł na targu Spodnie w kant za 10 i bluzkę za 5
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Za godzinę mam wizytę u dentysty
Boję się okropnie. Pocieszam się, że wiem, że nie jadę do sadysty, tylko do dobrego lekarza I że dzisiaj powinien się skończyć ból, i że będę mogła normalnie napisać maturę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

moze nikt nie założył, że można z nauczycielami utrzymywać prywatne kontakty. 
poza tym musiałby ktoś naprawde kogoś nienawidzić, żeby tak donosić.

a ja nawet ksiązki nie otworzyłam, a orłem z niemca to nie jestem 

I że dzisiaj powinien się skończyć ból, i że będę mogła normalnie napisać maturę