Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-01, 23:29   #3181
sydunia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
sydunia to tak jak ja po tajemniczym przypadku benjamina... spodziewałam się cudów na kiju, ochów, achów a zupełnie mnie nie zachwycił, do tego pitt (młody) mnie denerwował swoim lanserstwem
Przypadek mi się podobał, ale też oczekiwałam po nim czegoś więcej
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 23:30   #3182
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

Cytat:
Oj nie strasz Arkadii
tak serio to zawsze można się załsonić niewiedzą - nam mówili tylko, że nie moze być uczący. moze nikt nie założył, że można z nauczycielami utrzymywać prywatne kontakty.
oczywiście, że można, gdyby nei moja koleżanka ( jej tata jest nauczycielem) to bym nie wiedziała :P

troche jednak się boję ustnej z polskiego, bo mam w komisji taka francę, która ileś lat temu powiedziała chłopakowi, że jak nie przystąpi do matury to mu da na świadectro 2, żeby zdał, a jak chce podejść do matury to ona mu i tak da 1 i go nie dopuszczą. nauczycielka z powołania, nie ma co ;p
lm77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 23:31   #3183
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Cytat:
Właśnie ja muszę mieć "dzień" że obejrzeć hiszpański film bo albo będzie mnie irytować albo się zakocham... chyba wybiorę lektora, a barcelonę sciągnę.

lm77 chodzi o to, że ten nauczyciel w komisji nie może Cię uczyć. A skoro to nauczycielka z gim, no to.... poza tym musiałby ktoś naprawde kogoś nienawidzić, żeby tak donosić.
Ja z tymi filmami dokładnie tak samo! P prostu muszę mieć dzień. Czasami po prostu mam ochotę usiąść i obejrzeć jakąs komedyjke romantyczną dla 13 latek. Ot tak dla oderwania się od 'problemów dorosłego świata'

A co do mojej Pani Dorotki to u nas jest przepis że nauczyciel nie może Cię uczyć w szkole ( w sensie w LO ) to jakich miałam nauczycieli w gim i ogólnie jakie łącza mnie relacje z nauczycielami którzy nie uczą mnie przedmiotu to moja sprawa. Reszta mojej klasy ma egzamin z najlepszą 'kumpelą' mojej wych ( też polonistki zresztą ) z którą nasza klasa jest bardzo żżyta bo to klawa babeczka jest. Ale nasze kontakty z nią są czysto prywatne bo nigdy nie uczyła nas przedmiotu w szkole.

Szczęśliwa dziewczyna od 09.2014

~dbam o włosy
~100 dni bez chipsów dzień: 88/100
~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56
arkadia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 23:32   #3184
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Przypadek mi się podobał, ale też oczekiwałam po nim czegoś więcej
Nie potrafiłam w tym filmie wskazać wad, ale zalet również nie. był mdły i nie chodzi o brak efektów specjalnych, bo tego nie szukam, tylko mało porywające przedstawienie z pozoru porywającej historii.

chyba zacznę coś robić na ustny ang... nie wiem kiedy ja ostatni raz się wypowiadałam w tym języku

arkadia dla przykładu: oglądałam w piatki wieczorem zazwyczaj lekkie komedie, dla odmóżdżenia właśnie i szalenie mi się podobały jak próbowałam to zrobić w normalny dzień to już byłam zdecydowanie na NIE
Właśnie z tymi hiszpańskimi tak mam... mają coś denerwującego w sobie ale pociągającego też.

Edytowane przez grudniowa-szatynka
Czas edycji: 2009-05-01 o 23:35
grudniowa-szatynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 23:34   #3185
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

Cytat:
Napisane przez arkadia1616 Pokaż wiadomość

A co do mojej Pani Dorotki to u nas jest przepis że nauczyciel nie może Cię uczyć w szkole ( w sensie w LO ) to jakich miałam nauczycieli w gim i ogólnie jakie łącza mnie relacje z nauczycielami którzy nie uczą mnie przedmiotu to moja sprawa. Reszta mojej klasy ma egzamin z najlepszą 'kumpelą' mojej wych ( też polonistki zresztą ) z którą nasza klasa jest bardzo żżyta bo to klawa babeczka jest. Ale nasze kontakty z nią są czysto prywatne bo nigdy nie uczyła nas przedmiotu w szkole.
może się myle, albo w mojej okolicy są inne przepisy, sama nie wiem w każdym razie zazdroszcze, że masz jakąś znaną twarz w komisji, zawsze lepiej nie wiem, może chociaż troche mniejszy stres
Stary 2009-05-01, 23:35   #3186
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

lm77 - tak się składa że w mojej szkole są jeszcze 2 polonistki jedną jest właśnie moja matka chrzestna ( jak wczesniej pisałas coś o cioci to padłam - chociaz o tym nie wie za dużo ludzi ) a 2 właśnie jest na zwolnieniu...

A co do tego jakie mam kontakty z moim egzaminatorem to np moja wych bardzo dobrze o tym wie i nic nie mówiła o takich przepisach a śmiem twierdzić że jeste najlepiej poinformowanym nauczyciele w moim LO...

Grudniowa - dziękuję za wsparcie hehe

Szczęśliwa dziewczyna od 09.2014

~dbam o włosy
~100 dni bez chipsów dzień: 88/100
~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56
arkadia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 23:35   #3187
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arkadia1616 Pokaż wiadomość
W 3 klasie LO. Ja mam ang ustny z kobietą, która przez miesiąc miała z nami lekcje, ale w 2 klasie. Pierwotnie mieliśmy mieć kobietę, która nas uczyła przez całą 1 klasę. Ale wiedzieliśmy, że to spotkanie mogłoby się dla nas źle skończyć, więc zadziałaliśmy, żeby jej nie mieć
Stary 2009-05-01, 23:41   #3188
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

dokładnie przepis o nauczycielach jest taki, że nauczyciel z komisji nie może Cię uczyc w ostatniej klasie.. cyzli w pierwszej i drugiej może i możesz miec z nim egzamin

u nas w szkole był przypadek - mamy taka jauczycielke od niemieckiego - postrach liceum, legendy o niej chodza po cąłym miescie... wyzywa uczniow od idiotów, bandy kretynów, ale przy tym nie krzyczy tlyko zwasze taka opanowana... zimna krew i klasy ktore mialy z nią lekcje dostawały przynajmniej raz w tygodniu palpitacji serca .... nigdy nie wystawiła pozytywnej oceny z odpowiedzi... jedynie same 1, no czasami 2.... a mojej kolezance ktra miala same 2 wystawiła zagrozenie "bo tak i ma nie dyskutowac"

walczyli o jej zmiane u dyrekcji strasznie... i wywalczyli... w 3 klasie dostali inna nauczycielke... i co? teraz wsyztscy mają z nią egzamin ustny... pochlastac sie mozna... i ja przy okazji tez mam z nią egzamin chociaz nie naleze do tej wojującej klasy... wiec czuje panike bo laska pluje jadem

stąd wiem o tym przepisie bo klasa mojej kolezanki dowiadywała sie włąsnie czy tak moze byc.. i okazuje sie, że może...

a cos jeszcze wam powiem... jak sie u nas pojawiły listy z kim mamy egzamin z polskiego to sie ludzie zaczeli biegusiem zapisywac na korki u tych swoich egzaminatorek.. a ja sie zastanwaim czemu u mnie taka duza zdawalnosc jest? tylko czemu ja zostałam przy tej mojej uczciwosci i sie teraz martwie że pojdzie mi źle? a może powinnam kupic sobie spokoj sumienia?
Totylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 23:46   #3189
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Totylkokasia Pokaż wiadomość
a cos jeszcze wam powiem... jak sie u nas pojawiły listy z kim mamy egzamin z polskiego to sie ludzie zaczeli biegusiem zapisywac na korki u tych swoich egzaminatorek.. a ja sie zastanwaim czemu u mnie taka duza zdawalnosc jest? tylko czemu ja zostałam przy tej mojej uczciwosci i sie teraz martwie że pojdzie mi źle? a może powinnam kupic sobie spokoj sumienia?

no wlasnie, a ponoc korków u egzaminujacego nie można brać..

szczerze to nawet mi taki pomysł nie przyszedł do głowy wogole nie wiem czy funkcjonuje coś takiegoi u mnie jak korki u uczących. to trochę nie na miejscu.
Stary 2009-05-02, 00:39   #3190
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Cytat:

no wlasnie, a ponoc korków u egzaminujacego nie można brać..

szczerze to nawet mi taki pomysł nie przyszedł do głowy wogole nie wiem czy funkcjonuje coś takiegoi u mnie jak korki u uczących. to trochę nie na miejscu.

u mnie dwie osoby w klasie biorą korki z angola co będzie nas egzaminował i co? Ja umiem angielski lepiej od nich i ja moge nie zdać a ta dwójka na sam wstęp ma już 6pkt bo wątpie żeby ich urąbał skoro jeszcze bierze od nich kase

tŻ pojechał.

Dziewczyny i Chłopcze opanujcie się bo nie nadążam Normalnie piszecie z predkością swiatła..

Idę spać bo jutro chce wstać ok 9 i skończyć te głupie streszczenia.

Dobranoc

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 01:03   #3191
Agula 88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia1003 Pokaż wiadomość
u mnie dwie osoby w klasie biorą korki z angola co będzie nas egzaminował i co? Ja umiem angielski lepiej od nich i ja moge nie zdać a ta dwójka na sam wstęp ma już 6pkt bo wątpie żeby ich urąbał skoro jeszcze bierze od nich kase
To jest coś nie tak nauczyciel ma być obiektywny i podchodzić do każdego ucznia tak samo ja sadze ze jak by ktoś to zgłosił po egzaminie ze egzaminujący dawał uczniowi lekcje i go uczył mógł by być unieważniony egzamin ludzie to egzamin dojrzałości a nie głupi egzamin pod koniec gimnazjum.I z tego co wiem to nawet u nauczyciela z który uczy cie danego przedmiotu nie powinno się brać lekcji dodatkowych a co dopiero na maturze to jakieś jaja są.
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 03:13   #3192
Shee'naz
Wtajemniczenie

Smieszne to, bo mam przed soba dużo trudniejsze egzaminy maturalne, a najbardziej boje sie PODSTAWOWEGO polskiego... nie umiem po prostu zamknac sobie mózgu pod tym kluczem Zawsze dam się ponieść fantazji i długopis lata po kartce... a potem, mimo że nieskromnie powiem - jakies sukcesiki literackie mi sie uzbierały przez lata i czuje, że smykałke do pisania mam... z probnej marne 51 %
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 07:58   #3193
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

zabijcie mnie...

miałam wstac o 6 by zabrac sie za te lektury... jest 7.58 a ja zaczynam dzien od wizażu a jeszcze od 14 do 16 mam korki, potem wizyte u lekarza i nie wiem o ktorej bede w domu.. a we wtorek ustny niemiecki z kobietą szatanem a ja nawet ksiązki nie otworzyłam, a orłem z niemca to nie jestem pogońcie mnie stąd, bo nie chce sie udzielac w wątku "Maturzyści 2010"

Edytowane przez Totylkokasia
Czas edycji: 2009-05-02 o 07:59
Stary 2009-05-02, 08:39   #3194
2018070520180950
Konto usunięte

ja tez nie chce poprawiac za rok:/
musze zdac
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 08:41   #3195
pawil18
Zadomowienie

GG do pawil18

Macie świadomość że to jeszcze 48 godzin i 19 min

pawil18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 08:45   #3196
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

Cytat:
Napisane przez pawil18 Pokaż wiadomość

teraz już tak ale to nie było za bardzo motywujące
Stary 2009-05-02, 08:46   #3197
2018070520180950
Konto usunięte

nie mam czasu ide mamie pomagac;/

jakby nie mogli w inny dzien ale niem teraz cos do roboty wymyslili:/
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 08:47   #3198
kingak19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pawil18 Pokaż wiadomość

;(((((((((((((

_________________________ __________

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827
SZUKAM
kingak19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 09:13   #3199
ilo16na
Zakorzenienie

Hej
Musze dokonczyc te epoki i wspolczesne lektury..
U mnie pod domem jest cyrk (maja takiego fajnego psa-ciagle spi^^-a wyglada jak lew )
A tak w ogole im blizej matury-dluzej spie
Ciekawe jak wstane w poniedzialek
A chcialam sie dzis umowic z kims..zobaczymy czy wyjdzie

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 09:30   #3200
gamaa
Zakorzenienie

powiedzcie mi jak z tym waszym polskim? piszę rozszerzenie, dzisiaj zamierzam przerobić lektury z rozszerzenia. nie mam pojęcia czy brać się za lektury z podstawy i epoki? ;o help!
Stary 2009-05-02, 09:42   #3201
kanigirl
Raczkowanie

gamaa, moim zdaniem epoki sa kompletnie niepotrzebne, zeby powtarzać, ważne tylko żebys wiedziała takie naprawdę podstawowe podstawy
ja kurcze w ogóle nie wiem za bardzo jak sie przygotować na ten polski.....
masz może spis tych lektur rozszerzonych?
kanigirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 09:42   #3202
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gamaa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jak z tym waszym polskim? piszę rozszerzenie, dzisiaj zamierzam przerobić lektury z rozszerzenia. nie mam pojęcia czy brać się za lektury z podstawy i epoki? ;o help!
No tak bo w rozszerzenie wchodzi podstawa + rozszerzenie.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 09:59   #3203
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

na rozszerzeniu niby jest wszystko, a prawda jest taka, że zazwyczaj dają coś z poza kanonu. W wymogach sobie zastrzegli, że mogą być takie teksty, ale 'w znanej uczniom konwencji'. Wg mnie łatwiej napisać z polskiego rozszerzenie, bo na podstawie zapomnisz jakiegoś szczegółu i nie jest ciekawie ;p Ja powtarzam tylko poetów, nie chce się dotykać prozy ^^
Stary 2009-05-02, 10:07   #3204
Anuu
Zakorzenienie

Ja z kolei powtarzam tylko prozę, a z epok jedynie najważniejsze zagadnienia
Dzień dobry tak w ogóle
Wstałam dopiero, idę się ogarnąć, zjeść jakieś śniadanie i jeszcze raz przerobię wszystkie lektury i tym razem wyłączę wizaż i skupię się tylko na tym!
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 10:07   #3205
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
To jest coś nie tak nauczyciel ma być obiektywny i podchodzić do każdego ucznia tak samo ja sadze ze jak by ktoś to zgłosił po egzaminie ze egzaminujący dawał uczniowi lekcje i go uczył mógł by być unieważniony egzamin ludzie to egzamin dojrzałości a nie głupi egzamin pod koniec gimnazjum.I z tego co wiem to nawet u nauczyciela z który uczy cie danego przedmiotu nie powinno się brać lekcji dodatkowych a co dopiero na maturze to jakieś jaja są.

w tamtym roku też tak było.. no nic ale jak nie zdam to chyba pozabijam..

A tak w ogóle to dzien dobry

Zasnąc nie mogłam czyli już się stresuje aaaaaAAAAaaaaAAAA
zaraz dokoncze lektury

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 10:21   #3206
Renia90
Zakorzenienie

dzień dobry ;*
pogoda się u mnie popsuła, jest chłodnawo, pokropiło, słoneczko się przebić nie umie.. mam nadzieję, że jutro będzie ładna pogoda bo chciałam się zrelaksować-iść na jakiś spacerek albo na rower a nie w domu siedzieć i się pewnie uczyć ;/

pouczę się teraz słówek z ang bo na polski jakoś nie mam ochoty a zostało mi:
-Potop, Pożegnanie z Marią(ale tego chyba nie bd czytać )
-wiersze 20-lecie i lit. współczesna
-zeszyty(epoki) i tematy maturalne

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 10:25   #3207
sydunia
Zakorzenienie

Ja się zabieram za resztę lektur. A w międzyczasie czekam aż mi koleżanka odpisze, czy jej mama mnie przyjmie dziś. Potem trzeba ang popowtarzać. I zobaczymy na co jeszcze starczy czasu
Stary 2009-05-02, 10:42   #3208
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mnie zostal potop, pan tadek, literatura wojenna. no zalamac sie idzie xD i wiersze. ale przeczytam i zrobie mape mysli. i jakos bedzie. A poki co wysusze wlosy, doma,uje drugie oko, ubiore sie i ide sie rpzejsc do galerii moze zobacze jakas bluzeczke, bo stres zaczal na mnie dzialac, a jeszcze prezentację muszę poprawiac i wkuwac. chyba wezmę ksiazke ze streszczeniami do autobusu XD

w ogóle to mi pol klawiatury nie dziala w operze, nie wiem czemu i znow mi sie wlaczyly dziwne skróty klawiaturowe...
Stary 2009-05-02, 10:58   #3209
Serendipity
Zakorzenienie

Witajcie.Ja wczoraj nic się nie uczyłam,bo byłam w górach i w Czechach na wycieczce z rodzicami Na odstresowanie.Dzisiaj planuję niewiele.Jak mam nie zdac wosu to nie zdam,i tak jest dodatkowy.

Kupiłam sobie cały strój na maturę za 15 zł na targu Spodnie w kant za 10 i bluzkę za 5
Stary 2009-05-02, 10:58   #3210
sydunia
Zakorzenienie

Za godzinę mam wizytę u dentysty Boję się okropnie. Pocieszam się, że wiem, że nie jadę do sadysty, tylko do dobrego lekarza I że dzisiaj powinien się skończyć ból, i że będę mogła normalnie napisać maturę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości