|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |||
Organizatorka
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Cytat:
![]() ![]() A postów rzeczywiscie dużo PRODUKUJĄ ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zadomowienie
|
czy ja potrzebuję tego nowego kabuki? (bo różu na pewno nie, wyglada na matową mocnowypaloną cegłę)
ale przynajmniej cos na EDM od dłuższego czasu mnie kusi..bo jakoś z chęci na cienie mnie skutecznie swatche leczyły
#3873 |
Organizatorka
|
ja mam taie samo myslenie o tym kicie z drugiej strony licze na to ze kolor sie nie bedzie zgadzal z rzeczywistością
![]() co oni mysla że mamy to jakies matrioszki ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Rozeznanie
|
Ha! Poszłam i spróbowałam! Udało się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Konto usunięte
|
ja zużywam więcej proszku, a nigdy nie miałam efektu maski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 |
Raczkowanie
|
Kochane ja się już zmieszałam i sama nie wiem. Czy ta promocja na EDM to te 5% zniżki dopiero powyżej 15$ jest czy na każdy zakup, a tylko ten balsam powyżej 15$ dają?
Czy któraś może mi to wyjaśnić proszę... ![]() ![]()
#3879 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
A balsam, tak jak piszesz, do zamówień powyżej 15 $ (liczone bez kosztów wysyłki). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Raczkowanie
|
alkaxy dzięki za odpowiedź. W takim razie jak tylko na poczcie odbiorę swoje próbeczki to zamówię następne rzeczy
![]()
#3881 |
Raczkowanie
|
Nie martw się, ja też dużo więcej wzięłam za pierwszym razem
![]() ![]() ![]() Hm. Dzis ponowna próba. Jest lepiej, ale nie tak jak chciałabym ![]()
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę - jestem bladziochem, ale nie jakimś strasznym, podkłady, których od tej pory używałam, to beże z odrobiną żółci - MAC Fix NC20, Max Factor Miracle touch Warm almond 45, Sisley Phyto Teint Eclat 2, teraz z powodzenie Giorgio ArmaniLuminous Silk Foundation - 4 i Shiseido Perfect Smoothing Foundation - O20..
Chciałabym zamówić sobie zestaw do makijażu minerałowy z EDM - biorę udział w zbiorowym zamówieniu... Czy Golden Light o formule Intensive będzie dobrym kolorkiem? Do tego chciałabym jakiś ciepły róż - myślałam o Nick-Nack... Dodatkowo chciałabym coś wykończeniowego i jakiś bronzer - ale delikatny - do modelowania... Pomożecie ![]() Zamieszczam zdjęcia buzki - jak zwykle aparat nie chce współpracować, dodał jakieś różowe refleksy, których standardowo nie mam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() ja na poczatku probowalam malowac sie taka iloscia ale u mnie nic nie widac ani wyrownania kolorytu ani jakiegokolwiek krycia ![]() na jedna warstwe to mi idzie trzy razy tyle, jedna czesc na czolo, druga na lewa strone twarzy trzecia na prawa i ledwie jest jakis efekt wiec zwykle na to idzie druga warstwa a czasem trzecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Rozeznanie
|
Co do ilości proszku nakładanego na twarz- ja też używam ok.3 razy tyle. Tzn. 1 taką porcję pewnie na jeden policzek, ale jakiejś masakrycznej tapety nie mam, nakładam więcej minerałów, ale po troszku, nie walę od razu grubej warstwy i zwykle na mokro. Mam ciemne przebarwienia i pryszcze i chyba bym musiała sporo się namachać korektorem, a tak to mi większość niedoskonałości podkład załatwia. Niestety trochę Sunlight wyłazi mi spod podkładu, a Multitasking nie kryje wszystkiego, a nałożony na wierzch jest ciut za jasny. Dobrze mi kryje przebarwienia podklad LaurEss Subtle Neutral Elemental.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już zaczynam sie gubić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Organizatorka
|
Cytat:
bronzer medium bronze z calego serca odradzam branie podladow big w pierwszym zamowieniu lepiej wziac pedzel i probki, roz big tez odradzam, sampel starczy Ci na rok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj znowu testuje...
napackalam paskow na buzi bo i tak nie wychodze dzis nigdzie (musze zdrowiec) no i sam pink tan za ciemny i za rozowy (w miksie z fairly summer ujdzie ale na pewno lepiej bedzie wygladal jak sie ciut opale) najlepiej na tescie paskowym wypadly fairly summer, sunkissed fair, fairly light( na calej twarzy zdecydowanie za zolty...) teraz siedze i po pol twarzy mam pomalowane sunkissed i fairly summer....i glupieje naprawde. albo ja slepa jestem, albo nie potrafie sie kompletnie okreslic kolorystycznie... sunkissed wydaje sie bardzo podobny ale odrobinke ciemniejszy jest... chyba juz se daruje i zostane przy fairly summer bo te wszelkie kombinacje nie za wiele mi daja ![]() ![]() wiem ze marudze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozwól, że jeszcze chwilkę Cię pomęczę - mój zestaw byłby w takim razie następujący: Golden Fair - Intensive Flat Top Brush Tea Time - blush Angled Blush Brush Natural reflections medium Bronzer - czy to to, co radziłaś, bo trochę się gubię Kaolin Powder - sunlight... Co do wymiarów - będę sie dzielić z koleżankami, więc spokojnie mogę brać duże opakowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Organizatorka
|
tylko nie przestrasz sie kolorem brazera w pudelku! bo zdaje sie ciemny bardzo
ja na Twoin miejscu wziełabym kit 6produktow za 34 dol i zamiast podkladu korektor intensive fair a do tego zestaw 3sampli podkladow, korektor i róż (swemming pool lub email me) - dostaniesz 5% znizki po wpisaniu kodu i balsam mietowy gratis. poprostu zly kolor podkladu wyglada zle, jak masz problem z zamowieniem to Ci moge pomoc albo jakas inna osoba. to tyle moge Ci doradzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z zamówieniem nie powinnam mieć problemów, na ciuchowym jestem organizatorką zagranicznych zamówień, więc jakoś powinnam rozgryzć i tą firmę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Organizatorka
|
to róz
![]() ![]() z kolorami podkladow mineralnych jestr tak ze ze 3 kolory pasuja dosc dobrze a jeden jest idealny i chodzi sie co chwile przegladac w lustrze i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Pastereczko czy ja dobrze to oceniam ze sunkissed i fairly summer sa prawie takie same? bo prawie nie widze miedzy nimi roznicy...oczywiscie na twarzy.
a tak w ogole to teraz mam nieco smieszna sytuacje... twarz mam zaczerwieniona lekko ostatnio, szyja jasna a wczoraj lekko slonko mi wzielo dekold ale ciut tak na czerwono narazie. i troche komicznie to wyglada kiedy dopasowuje odcien do szyi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Organizatorka
|
dobrze widzisz te dwa kolory sa podobne choc po zdjeciach edm nikt by nie doszedl.
Ja szyje maml ekko zolta i bardzo jasna w porownaniu do reszty ciala a twarz z rozem nieco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zadomowienie
|
No nic, chyba zamówię ten zestaw bigów z pędzelkami... Najwyżej jak mi nie podejdą, to oddam wszystko dziewczynom i zacznę kombinować z samplami.
Dziękuję Wam dziewczyny bardzo za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sunkissed mam w formule matte... i chyba troche wchodzi mi ona w pory bo z tej strony twarzy gdzie ja mam sa one bardziej widoczne... poza tym nie widze zeby na mnie krycie bylo gorsze od intensive. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3898 |
Wtajemniczenie
|
Ale możesz przecież wziąć do full kita te darmowe sample. Wtedy będziesz mogła wypróbować więcej odcieni/formuł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Raczkowanie
|
Witam Minerałomaniaczki.
Trafiłam na Wasz wątek dopiero wczoraj, a powód był błahy. Kończy mi się korektor, a zatem tradycyjnie weszłam w ranking KWC i znalazłam tam świetne recenzje korektorów EDM. Pomyślałam sobie, że może warto by spróbować, bo są naturalne i tanie, poza tym same plusy. ![]() ![]() Mam bardzo jasną cerę (używam filtrów), ale nie porcelanową (ma lekko żółtawy odcień), ale jednocześnie skłonność do rumieńców itp. Potrzebuję korektora uniwersalnego (tzn. i pod oczy i na niedoskonałości - gdzieniegdzie pryszcz, skrzydełka nosa). Najlepszy byłby chyba Intensive Fair, ale boję się, że będzie za ciemny. Sunlight wygląda mi na dość żółty, a Aussie Perk Me Up chyba najlepszy jest pod oczy, hm? Załączam zdjęcie mojej twarzy. Dziękuję. PS: Nie wiem, czy wpisałam się w dobrym wątku. W razie jakiejkolwiek pomyłki - przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
podobno sunlight jest najlepszy na cienie pod oczami, a aussie perk me up nie kryje zbyt dobrze.
na zdjeciu Twoja cera wyglada na bardziej rozowa niz zolta
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.