|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!
Cytat:
(miałabym więcej ale za cholere nie umiałam sobie przypomnieć nazw miejscowości przez co trudno mi się było odwołać do całości)a dlatego wybrałam 2 temat, bo przestraszył mnie Hymn Słowackiego-dla mnie interpretacja takiego czegoś to czarna magia
Edytowane przez Renia90 Czas edycji: 2009-05-02 o 18:42 |
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pisałam właśnie o Bezdomnych, tylko dlatego, że inny temat to były wiersze. Też mi się wydawał trochę dziwny
, ale jakoś udało mi się uskrobać 80% ,więc klucz chyba nie był taki najgorszy ![]() Trzeba będzie jednak powtórzyć coś z poezji...
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
u mnie kolezanka zobaczyla wiersze, nawet nie przeczytala tematu i powiedziała NIGDY INERPRETACJA WIERSZY i rzuciła się na bezdomnych, zdała fatalnie...a ja jako zobaczyłam wiersze to zaraz drugi temat, zobaczyłam bezdomnych i az sobie przeklnelam pod nosem z mojego marnego losu, ale potem spokojnie przeczytalam temat o wierszach i jakos dalam rade, bo trudny to on nie był
|
|
|
|
#3335 |
|
maszyna, nie człowiek
|
W sumie pewnie tez bym cos napisala (nei robilsimy tej matury), ale sama konstrukcja tematu byla dla mnie dziwna, troche jakby odrzcająca. Ale prawda jest taka ze jak masz te dwie godzinki, to zawsze iles punktow zdobedziesz. Ja na operonowskiej pamietam ze z raku znajomosci Makbeta pisalam Lalke (zdawalam ja w drugiej klasie)
Ale teraz juz uzupelnilam braki wiedzy o tym szekspirowskim utworze ._. W sumie sadze ze jakos to bedzie. Poki co znikam sie poduczyc jeszcze, bo matura jest jak pudełko czekoladek
|
#3336 |
|
Konto usunięte
|
ja wlasnie te dwa wiersze mialam bardzo dobrze omawiane takze loooz
![]() i wolalam je wziac bo pewniej sie czulam |
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Ano lubię
Podejrzewam, że Ty też ![]() Ja na próbnej wybrałam porównanie wierszy, bo Ludzie B. wywołują u mnie odruch wymiotny
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
Ojj co do wierszy to ja np. w ogole nie umiem ich interpretować. Zawsze albo pomysle za duzo albo za mało. Ale na probnej wybralam wlasnie analize porownawcza..bo ten temat z ludzi bezdomnych to był jakiś kosmos i odziwo poszło mi naprawdę dobrze, ale tylko dzięki temu, że te wiersze były naprawdę łatwe. Także moim zdaniem jesli ktoś albo wiersz dobrze zna, albo po prostu go rozumie i umie zinterpretowac(np. pełno osob z mojej klasy) to ja jesli byłabym taka osoba na pewno brałabym własnie wiersz
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znowu jem.. tym razem big milka
|
|
|
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Judym to obok Czarusia Baryki
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak by było Przedwiośnie nie obraziłabym sie. |
|
|
|
|
#3344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie życie Teraz też mam ochotę na piwo... ale na razie nie mam z kim iść, no i poza tym muszę najpierw skończyć te cholerne lektury Cytat:
![]() Przedwiośnie w sumie mi pasuje...
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() a w Ludzi bezdomnych moja polonistka celuje no i w Wesele ale to chyba juz kazdy...ja powoli zaczynam w to wierzyc, ze otworze arkusz o zobacze W E S E L E
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro tak wygląda sprawa to Żeromski staje sie coraz bardziej mozliwy...
a jednoczensie dowodzi to, że jakiekolwiek próby doszukiwania się prawidłowosci w poczynaniach CKE chyba nie maja sensu . Trzeba poczytac te streszczenia i juz. Wiec lece do nich bo mam w planach jeszcze min. prawa cżłowieka
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Lektury zakończone. No i chciałam powiedzieć, że mogę w najbliższym czasie tu bywać rzadziej, bo mogę zbytnio nie mieć dostępu do kompa
Z raz czy dwa dziennie może mi się uda, ale czy więcej, to nie wiem
|
|
|
|
#3348 |
|
BAN stały
|
a ja na probnej tej wczesniejszej pisząc o lalce pomyliłam ją z ludzmi bezdomnymi... (do dzis sie zastanawiam jakim cudem
) ale z drugiej strony to podbne jest... tu facet - tam facet... tu zakochany - tam zakochany... a i tak miałam 58% jakie ja tam rzeczy wypisywałam o matko kochana chyba stworzyłam nową powieśc - Lalke bezdomną ![]() no a teraz zmieniłam na rozszezrenie.. (o ja głupia a jak to napisze w miare w poniedzialek satysfakcjonująco mnie |
|
|
|
#3349 | |||
|
Pani Buka
|
Ojej, wiecie co? Nadrobiłam to parę stron od wczorajszego wieczoru, i to, co mi się rzuca w oczy, to, że jest powszechna panika. Dziewczyny, parę głębokich oddechów i uspokójcie się - damy radę
![]() Cytat:
ja też, jest napisana, ale umiem na razie parę pierwszych zdań, myślę, że od 6 maja na spokojnie się nauczymy ![]() Cytat:
chociaż szczerze mówiąc nie wiem jak mogłabym zanalizować fragment książki którą czytałam dziesiatki razy ![]() Cytat:
ja dzis zrobiłam niewiele... poczytałam trochę nowożytności z historii, prawo z WOSu (jest okropne... musiałabym na głowę upaść żeby studiować prawo i tym bardziej podziwiam osoby które sie na to decydują ) a wieczorkiem je skończę, no i prawa człowieka, jutro konflikty i to już wszystko a na polskim (rozszerzeniu) zdecydowanie wezmę wiersz chyba że go kompletnie nie zrozumiem.EDIT: no dobra. panikować mogę zacząc jak sobie pomyślę, że na edytorstwo potrzebuję pewnie jakieś 90% z polskiego i angielskiego
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2009-05-02 o 19:33 |
|||
|
|
|
#3350 |
|
Rozeznanie
|
oby nie było WESELA
(
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
|
|
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
dzisiaj nic mi się nie chce, ledwo te streszczenia robię, ale o dziwo angielskiego to miałam chęć się pouczyć kurka, jutro i matury już... szybko jakoś a ja jeszcze tą prezentację muszę zrobić, no i biologii i matmy się uczyćCytat:
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka czytała to-mówiła, że świetne! a film też chyba widziała
![]() właśnie umyłam włosy.. teraz brak okupuje łazienkę więc muszę chwilę poczekać aż się wykąpie.. kurde już 20:00 ... |
|
|
|
#3353 |
|
Rozeznanie
|
Zmierzch???
dobry wybór! film mi sie podobał. genialny^^ no ale zalezy tez kto co lubi.wiecie co????? chyba wybiore na maturze wiersze jakies :confused :![]() bo cos czuje ze z moim antytalentem do wypracowan to nic nie zdziałam -chyba ze dadzą cos z współczesnosci![]()
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
|
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
Ok EDUKACJA zakończona, mój umysł musi pracować w pełni sprawnie i rześko w poniedziałek
Polecam.... A mam pyt-czytaliście Iliadę i Odyseję ???To się zalicza do prozy czy do czego ??? ![]()
|
#3355 |
|
Rozeznanie
|
ja nie czytałam.....
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
JA jutro musze dokonczyc ten polski i 3 epoki jeszcze-dam rade
|
|
#3357 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Pawil to są eposy. Czyli epika wierszem ;p
|
#3358 |
|
Konto usunięte
|
siedze na kompie od 1 po południu. mam juz dosc. cala rodzina kaze mi sie isc przewietrzyc. kumpel zaprasza na piwo i tance.
a ja mam panike w glowie polonistka chce moja prezentacje a ja mialam zamiar ja za tydzien w weekend obic. laski do keidy trzeba ja oddac wczesniej? nie dam rady |
|
|
|
#3359 |
|
Raczkowanie
|
przeciez nie masz obowiazku oddania prezentacji....musisz oddac bibliografie i mozesz oddac konspekt, ale nie prezentacje.....
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12127799]siedze na kompie od 1 po południu. mam juz dosc. cala rodzina kaze mi sie isc przewietrzyc. kumpel zaprasza na piwo i tance.
a ja mam panike w glowie [/quote] u mnie to samo: mama mnie wyganiała na podwórko a ja nie. już 2 dni pod rząd nie byłam nawet na pół minuty na powietrzu(tyle co przez okno z mamą pogadałam) ale jutro cały dzień siedzę na świeżym powietrzu żeby moje szare komórki odżyły ![]() ![]() brat: -co dzisiaj? Grant?(dyskoteka) a ja no yhm.. chyba matura ;p kolega pisze sms-a: -na pewno nie dasz rady wpaść na Grant? nie. o! siedzę i powtarzam wykąpana, nóżki gładkie ciałko wypeelingowane, twarzyczka też wykremowana i wybalsamowana - prawie jak mumifikacja ruszam dalej z epokami: romantyzm itd. Lirangel tak jak wcześniej wspomniano nie oddajesz całej pracy tylko bibliografię i konspekt.. tej pracy nawet pisać nie musisz jeśli Ci nie jest potrzebna i umiesz ot tak z samym konspektem, ale raczej większość pisze ![]() a babka Cię może pocałować w
Edytowane przez Renia90 Czas edycji: 2009-05-02 o 21:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

bo ja wierszy baaardzo nie lubię, a o dziwo miałam sporo punktów wtedy 
(miałabym więcej ale za cholere nie umiałam sobie przypomnieć nazw miejscowości przez co trudno mi się było odwołać do całości)a dlatego wybrałam 2 temat, bo przestraszył mnie Hymn Słowackiego-dla mnie interpretacja takiego czegoś to czarna magia

, ale jakoś udało mi się uskrobać 80% ,więc klucz chyba nie był taki najgorszy 

(