|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chudzielce
bez obciążenia mięśnie raczej nie urosną .. jak robisz to samo to mięśnie się do tego przyzwyczajają .. jak dajesz im obciążenie to maja nowe zadanie sprawić aby to było dla nich łatwe wiec się powiększają i znowu jak się przyzwyczaja to znowu zwiększasz obciążenie i tak dalej .. wiesz do tego potrzebne są przyrządy .. siłownia np. na pewno masz w szkole siłownie może warto poćwiczyć a nie się obijać na wf.. ja sama sobie uzbierałam na orbitreka wiec każdy możne tylko trzeba chcieć
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
a skąd wiesz że się obijam na wf
nie mam w szkole siłowni, nie wiem dlaczego miałabym miec -.- dobra dzięki za informacje
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skoro nie masz w szkole, to karnet na siłownię jest tańszy niż na aerobik zazwyczaj, wszystko Ci pokażą co masz ćwiczyć i jak - wiem, bo chodziłam jakiś czas
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
moja szkoła jest wiekowa, ledwo małą sale gimnastyczną mamy
![]() siłownia odpada, nie mam możliwosci chodzić . Musze znaleźć coś żeby w domu ćwiczyć
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
nio to jedynie możesz zakupić sobie jakieś urządzenie
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, jakie ćwiczenia sprawia, że utyje w nogach?;p
mam bardzo chude nogi, i chce przybrać masy w udach i łydkach. czy bieganie sprawi, że schudnę przy moim szybkim metabolizmie? a co powiecie na jazdę na rowerze? a pływanie? |
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
nie jestem specjalistką, ale wiem, że mięśnie ud dobrze rozwijają przysiady, przysiady z obciążeniem, wspięcia na palcach to do łydek, sama praktykuje i widać jakies tam efekty..
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
na rozbudowanie nóg dobre są wykroki z obciążeniem ;]
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
na łydki dobre będzie włąśnie wspinanie się na palcach... ja robie 4 serie po 30 powtórzeń
1. seria: stopy złączone 2.: złączone pięty, a palce na zewnątrz 3.: stopy równolegle do siebie rozstawione na szerokość bioder 4.:tak jak w poprzednim tylko palce na zewnątrz Mam nadzieje, że ktoś zrozumiał to co opisalam te ćwiczenia pomogą wam rozbudować łydki z tym że nie zaczynajcie od razu od 30 powtórzeń, bo możecie mieć zakwasy :p
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proste takie Spróbuję.A to działa na pewno? A, i od ilu powtórzeń najlepiej zacząć?
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
oooo i ja sie dołacze, jesli mozna oczywiscie
)))Ja to wogole ociupina jestem, 160cm i 42 kg zywej wagi
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
witam chudzinki
![]() ja mam 160 i 44 kg. W dodatku drobniutka przez co wydaje się jeszcze chudsza... zawsze był to mój największy problem. Nienawidziłam i do dzis nie nienawidze komentarzy typu "ale ty jesteś chuda"... Ale od niedawna kompletnie przestałam sie tym przejmować i mam gdzieś co ktos o mnie mówi I cieszę sie, że moge jeść ile chce i nic mi sie nie 'odkłada'
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
zajrzałam u ta z ciekawosci bo sama za chudzielca sie nie uważam ale ku mojemu zdziwieniu większość z Was to normalne szczupłe dziewczyny, żadne tam chudzielce, począwszy od założycielki wątku. Bo zaraz i ja poczuje się chudzielcem
ale jeśli też jestem chudzielcem to się z tego bardzo ciesze bo w takim razie chuzielce mają super ciała ;P
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny...
Ja to jestem taki średni chudzielec, z dokładniejszych kalkulatorów BMI wychodzi mi, że mam jeszcze mniej niż niedowagę. ![]() Na jednej stronie wyszło mi BMI 16,3 a wychudzenie jest od 15,0 - 17,4 Poniżej 15 jest oczywiście wyniszczenie... a powyżej 17,4 niedowaga.A ja myślałam, że mam niedowagę... ![]() Wzrost 177 cm, waga ok. 51 kg. "Biust" - 76 cm ![]() Pod biustem - ok. 69 cm Talia - 62 cm (gdyby nie te nierówne wcięcia, jedno mniejsze, drugie większe, z powodu problemów z kręgosłupem pewnie byłoby mniej )Kości biodrowe (bardzo wystające ) - 85 cmPupcia - 91 cmGóra uda - 48 cm Środek uda - ok. 43 cm Nad kolanem - 36 cm Łydka (najgrubsze miejsce) - 34 cm Nad kostkami - 22 cm Wg mnie nogi mam niezbyt proporcjonalne do góry...
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam BMI 17,5
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
Ja jeszcze miesiąc temu miałam 15,0, teraz 17,1
Udało mi się roztyć wreszcie.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;12051738]Ja jeszcze miesiąc temu miałam 15,0, teraz 17,1
Udało mi się roztyć wreszcie.[/quote] to dopiero chudziele c z Ciebie był. Gratuluję dojścia do przyzwoitszego wyniku choć i tak jesteś wychudzona ale porównując do tamtego stanu to duży sukces;P
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Mam 169cm wzrostu, niedawno ważyłam 43kg. Teraz udało mi się dojechać do 48kg
![]() W sumie nie widać różnicy, bo nawet przy tych 43kg na szkielet nie wyglądałam. |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
48 to już całkiem przyzwoita waga
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
No boję się tylko, że teraz albo znowu spadnę z wagi, albo przeciwnie - roztyję się
Tak czy siak, w sumie kompleksów na tym tle nie mam, bo wagi po mnie w ogóle nie widać. Może jak na orlicę przystało mam pneumatyczne kości
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;12052392]No boję się tylko, że teraz albo znowu spadnę z wagi, albo przeciwnie - roztyję się
Tak czy siak, w sumie kompleksów na tym tle nie mam, bo wagi po mnie w ogóle nie widać. Może jak na orlicę przystało mam pneumatyczne kości [/quote]No i mamy problem rozwiązany ;P puste kosci!
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Orlica, a dlaczego taka chuda byłaś...? Jeśli mogę spytać...
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
4 lata temu zaczadziłam się i ledwo mnie odratowano, powstały trwałe zmiany w organizmie, m.in. strasznie przyspieszył metabolizm. Dopiero teraz mi się wszystko chyba zaczyna normować.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Aha, rozumiem...
![]() Dobrze, że już wszystko wraca do normy, w końcu tak niskie BMI jakie jeszcze niedawno miałaś jest naprawdę dużym zagrożeniem... Orlico, nie pamiętam ile miałaś w biuście, ale chyba jakieś 77 o ile się nie mylę. Patrząc na avek i inne Twoje foty to w sumie wcale "płaska deska" nie jesteś, ja mam te 76 cm ale jakby tak patrząc z boku, mój biust wystaje może ponad 1 centymetr od ciała... No i żaden stanik z miseczką na niego nie pasi... Nie pasują na mnie sukienki np. gorsetowe, gdzie są miseczki... wszystkie moje sukienki muszą mieć ramiączka, no bo na czym by się miały utrzymać takie bez ramiączek... Jednak trochę mi głupio jak inni widzą moją deskowatość... Dziwią się na pewno... W tamte wakacje jeszcze się tym nie przejmowałam, do póki nie dowiedziałam się, że jakieś debile z klasy komentują moje braki... Od tej pory chodzę w bluzach i nie wiem co będzie w lecie... Tak samo jest z moją koleżanką, która ma 83 w biuście... ale to zawsze 7 cm więcej i wg mnie jej biust jest po prostu średni. Dziwnie mi z tym ale się nie przejmuję, że taka jestem... niech tylko inni się nie dziwią to będzie ok. Po prostu mam mało tłuszczyku w tułowiu... Za to może trochę więcej w tych durnych udkach...
Edytowane przez Kiciunia85 Czas edycji: 2009-04-28 o 22:08 |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rany, ale masz chamskich kolegów - ale faceci tak mają, u mnie w gimnazjum z jednej dziewczyny też się śmiali, że jest "deską" mimo, że wcale nie była :| Tzn. jeśli ona była deską to by znaczyło, że ze mnie i z paru innych też się powinni ponaśmiewać, bo tak samo zbudowane byłyśmy Myślę, że nie powinnaś się przejmować małym biustem - kojarzysz te Brytyjki prowadzące program "Jak się nie ubierać" - Trinny i Sussanah. Trinny jest płaska właśnie jak deska - i nie ubiera się w same bluzy Zakładaj staniki z push-up'em, wkładki silikonowe do sukienek itd. i myśl o tym o ile gorzej jest kobietom z wielkim biustem. Bo szczerze? Ja bym nie chciała mieć zbyt wybujałych kształtów, taki biust nie prezentuje się dobrze, szczególnie gdy obwiśnie
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie piszę, że bym chciała wyglądać tak jak Wy, bo z tego, co wiem, to też potrafi wkurzać. Mam koleżankę, która jest o wieeele od Was chudsza, ale nie pamiętam, ile waży i ją to strasznie denerwuje
Tyle, że ja tutaj nie widzę żadnych chudych dziewczyn Nawet trochę chciałam jeszcze tłuszczyku zrzucić, kurcze, może ja anoreksje mam i nie wiem ![]() I mówię o każdej każdej (przynajmniej tych, co wstawiły zdjęcie, bo po wymiarach nie umiem i tak sobie wyobrazić) bez uogólniania! Nie ma co się martwić komentarzami ludzi
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, a ja powiem, że chciałabym wyglądać jak Wy - serio! Chuda to jest Hiltonka, a nie Wy
I dziwnie mi tak gadać, bo jestem przyzwyczajona do tego, że mówię każdemu 'przecież wyglądasz super, nie musisz się odchudzac!'. Dziwne jest dla mnie to, że ktoś chce przytyc Znaczy rozumiem, bo jeżeli ktoś się za taką uważą to chce więcej tłuszczyku. Zawsze na odwrót się chce. Ja marzę o waszych kształtach - i serio, ani razu nie pomyślałam tak, że 'to ja już wolę swoją figurą niż którejś z Was'. Bo ja po prostu chcę schudnąc no, ja jestem coś typu Beyonce ![]() Pozdro!
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
![]() wzrost 174 nie wiem ile ważę obecnie, bo mi się waga zepsuła zimą ważyłam 54.biodra 88 talia 62 biust 84 pod biustem 71 kostka 22 łydka 33 udo 49 i nienawidzę swoich chudych rąk! a więc wymiary mam zbliżone do Kiciunia85 pozdrawiam p.s. moje bmi to 17.8
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem. Edytowane przez beaciusia Czas edycji: 2010-04-09 o 22:04 |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

z tym że nie zaczynajcie od razu od 30 powtórzeń, bo możecie mieć zakwasy :p
Spróbuję.
A, i od ilu powtórzeń najlepiej zacząć?

Poniżej 15 jest oczywiście wyniszczenie... a powyżej 17,4 niedowaga.
Nawet trochę chciałam jeszcze tłuszczyku zrzucić, kurcze, może ja anoreksje mam i nie wiem