|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Mój dzisiejszy jadłospis, może nie był najlepszy - byłam na duużych całodziennych zakupach, w kinie, więc wiadomo jak to jest .. ale starałam się, jak mogłam
![]() W/U (zobaczymy co będzie dalej, ale może nastawię się na P) Iśn; owsianka(4 łyżki płatków nestle frutina, ale bez rodzynek, 2 wkrojone orzechy laskowe, 2 wkrojone orzechy nerkowca i 2 wkrojone migdały, 200ml mleka 1,5%) IIśn; jabłko (wzięłam ze sobą, nie miałam innej możliwości ;/ .. ) O: filety z piersi kurczaka za sałatą + grzanka czosnkowa później biegiem na pociąg, jazda pociągiem i dlatego nie było czasu na podwieczorek K; kanapka z plastrem twarogu półtłustego, sałatą, rzodkiewką, papryką Bardzo proszę o ocenę! Myślę, że powoli się przełamuję, ale boje się tego przytycia, no. Już taki schizy mam, ot co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no tak, tylko chciałam tak jakoś stopniowo, żeby nie mieć tzw JOJO ;/ przydałoby mi się z 4-5 kg przybrać, żeby mi okres wrócił, ale głównie na brzuchu chciałabym przytyć, jednak nie wiem czy jest jakiś sposób na to (dodam, że codziennie rano robię 200 brzuszków i 2 razy dziennie 8min legs) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Rozeznanie
|
Wklejam raz jeszcze, trochę poprawione i bardzo proszę o ocenę
![]() W/U I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, szklanka kefiru, kiwi, pół brzoskwinki z puszki, łyżka ananasów kandyzowanych i suszonych bananów. Trening: 40 minut biegania II. Kromka grahama z białym serem i ogórkiem, parę rzodkiewek. III. Trzy łyżki kaszy z sosem pieczarkowym domowej roboty, jajko sadzone, sałata i pomidory polane kefirem. IV. Jogurt naturalny z garścią mieszanki studenckiej, dwie kostki gorzkiej czekolady, cappuccino waniliowe. V. Sałatka z kapusty pekińskiej, czerwonej fasoli, oliwek i czosnku, kromka grahama. |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uda mogły spaść jeśli nie ćwiczysz. Ja w tamtym roku tak się pochorowałam że w niecałe 2 tygodnie zgubiłam właściwie cała mase mięśniową wypracowaną przez poprzednie prawie 3 lata - koszmar po prostu, miałam uda jak patyczki. Nie wiem co się właściwie stało, może mięśnie jakoś się odwadniają przy długotrwałej wysokiej gorączce (ponad tydzień nie mogałm zbić gorączki nizej 38 st), albo coś w tym stylu ![]() Wszystko szybko się unormowało jak już mogłam normalnie jeść i ruszać się. Łykaj probiotyki, pij kozie mleko, jedz jajka i te swoje ostre sosy z gotowanymi warzywami. Będzie dobrze. ![]()
![]() |
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zadomowienie
|
Odkąd jem ponad 2000 mama megaa brzuch. Tak wszystko siedzi we mnie, że omg. Ale mam na dzieje, że to minie... prawdaa???
P: Ś: omlet z 2 jaj+ twaróg+ jabłko+ cynamon+ otręby + kromka chleba wieloziarnistego+ pomidor+ szczypior IIŚ: jogurt nat. 200g+ orzechy+ migdały O: 50g kaszy gryczanej+ cieciorka w pomidorach+ parówka+ polędwica sopocka+ oliwki czarne+ na deser orzeszki w papryce P: dwie kromki chleba wieloziarnistego+ trójkącik serka topionego+ pomidor+ rzodkiewki+ ogórki małosolne K: makrela w pomidorach 170g+ dwa wafle ryżowe+ sałata+ rzodkiewka I jakk?
#4030 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze niskotłuszczowy nabiał, nie wiedze masła, może powinnas pomyśleć nad włączeniem do diety tranu?
#4031 |
Zakorzenienie
|
cava,dziekuje. Rybek brak,bo zapomniałam kupic
![]() ![]() Dziekuje za rady ![]()
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-03 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Raczkowanie
|
mam pytanie ... czy na W/U na drugie śniadanie mogę zjeść jogurt '7 zbóż' truskawkowy - z ziarnami ? czy nie bardzo .. ? bo nie mam nic innego, ewenrualnie jogurt z ziarnami i rodzynkami, które nie bardzo lubię ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
no myślę, że raczej tak.. na U normalnie jemy takie jogurty, na R niekoniecznie, ale jak wychodzisz, to możesz.
tylko czemu ty się pytasz? ^ przecież diety trzeba przestrzegać w 90% :P
![]() |
#4034 |
Rozeznanie
|
mysle tak jak dontknow...tylko do tego jogurtu zjedz cos jeszcze,bo sam to za malo.moze jakis owoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
o dokładnie, zapomniałam to dopisać!
![]() |
#4036 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Sn: dwie kromki chleba pelnoziarnistego(100g razem-222 kcal) posmarowane grubo serkiem homo nat,2plasterki wedliny z kurczaka,pol pomidora,2liscie salaty,
jablko, aeroby 2Sn:serek wiejski lekki200g,jablko,cynamon, marchewka o: piers z kurczaka z przyprawami(chili,curry), warzywa duszone na 1lyzeczce oliwy z oliwek(2cebule,1,5papryki ),brokuly P:sałatka z : liści sałaty,polowy pomidora,jajka na twardo,2łyzek tunczyka z puszki,połowy ogorka) K:reszta tunczyka z ogórkiem. poprosze ładnie o ocene. i zawsze mam dylemat czy na obiad jesc warzywa+białko+wegle w malej ilosci czy same warzywa+bialko?
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-03 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ś: owsianka (miseczka płatków+ szklanka mleka koziego+ jabłko+ winogrona+ cynamon) IIŚ: jajko+ dwa chlebki sonko+ pomidor+ szczypiorek+ 0,5l soku warzywnego O: łosoś w sosie z białego wina (z mrożonki)+ miseczka kaszy jaglanej+ 200g surówki wiosennej + paczka sezamków na deser P: dwa sucharki+ dwa plasterki sera hochland+ łosoś wędzony+ ogórek małosolny+ rzodkiewki K: serek wiejski+ rzodkiewki+ pomidor+ szczypiorek+ półtora kromki chleba wieloziarnistego JAk dzisiaj? coś zamienić, moze coś powoduje, że te jedzenie tak siedzi we mnie?
![]() |
#4042 |
Wtajemniczenie
|
R (pogodziłam się z trenerką, we wtorek wracam na tkd ;P )
1. 3 kromki kwadratowe (2 z szynką, 1 z serem białym półtłustym), pomidor, szczypiorek, kubek kakao (łyżeczka naturalnego, mleko 2%, słodzik) 25 km na rowerze (1h 50 min) - około -600kcal 2. makaron razowy 1 solidna garść+ 'sos' mięsny(2 łyżki mięsa mielonego, jajko, papryka ostra, sól, łyżeczka słonecznika, łyżeczka oleju)+ fasolka zielona 3. kubek maślanki 1,5%, jabłko, otręby, jakiś daktylek lub parę, ze 2 łyżki mieszanki studenckiej 4. serek wiejski zwykły, marchewka I jak i jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy jadłospis, mam nadzieję, że od mojego pierwszego jaki tu umieściłam (strona 122) jest jakaś poprawa !
![]() W/U Iśn;kromka razowca z sałatą, plastrem polędwicy z indyka i papryką, jabłko IIśn; jogurt '7 zbóż' truskawkowy (175g) i tu był spacer O; łyżka ziemniaków z koperkiem, gotowane udko z kurczaka bez skóry, 2 ogóreczki kiszone tu także wyjście na spacer P; i tu właśnie nie wiem co dać, hmmm ? K; prawdopodobnie twarożek z sera białego półtłustego i jogo naturalnego z rzodkiewką lub szczypiorkiem cava, iza_wiosenna - ocenicie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja uważam że ilościowo malutkoooooo. Dodaj orzechy,oliwę,masło.Więce j kalorycznego jedzenia-banany,suszone owoce,brzoskwinie/ananas z syropem,jakieś jogurty(nie koniecznie nat.może owocowe),ser żółty,tłuste mleko.
![]() |
#4045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jem teraz 2100-2200. Wiec nie jest to chyba tak strasznie malutko
Kto się boi, nie wiedząc właściwie czego, podwójnie się boi. Edytowane przez beaufyf00l Czas edycji: 2009-05-03 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
teraz tyjesz, bo organizm jest w szoku, że z 1000kcal dostarczasz mu tyle (choć nie wiem czy akurat tyle wychodzi^ bo mi coś nie gra w tych obliczeniach ;p )
jednak wiedz, że niedługo będziesz potrzebowała więcej, bo organizm się już przyzwyczai. staraj się zmienić, może nie ilość, ale JAKOŚĆ posiłków. to co napisała ania- zamień niektóre składniki na lepsze.
![]() |
#4047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4048 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
Oky to ja powracam niczym bumerang. Oto moj dzisiejszy menus:
U (2 kubki herbatki rooibos) Sniadanie: owsianka z ok 6 lyzek platkow owsianych + troche slonecznika + lyzeczka marmolady z czerwonej porzeczki + garsc rodzynek. Na mleku kozim 2% banan Lunch 1 laterz (taki gleboki, sredniej wielkosci) salatki: salata, rukola, szpinak jakeis inne 2 rodzanie zielska + swierza bazylia + pomidory koktajlowe + tunczyk in brine (nie wiem, jak to po polsku- w oeju? wsw?) + cieciorka z puszki + olej z orzechow brazylijskich. kilka orzechow z mixu orzechow jablko Obiad Makaron bezglutenowy tagiatelle (wstazki) + prazone orzeczki piniowe, slonecznik i dynia + sos pesto pomidorowy, spora porcja miska salatki j/w szklanka soku swierzego not from concentrate jabko+mango 60g suszonego mango I do tego w miedzyczasach duzo H2O i roznych herbatek, glownie pokrzywa i owocowe I jak??? dzis jakos mnie naszlo na tlusto - wegetariansko :P. Prosze o ocenke ![]()
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-05-03 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Raczkowanie
|
beautyfool-ja też z 1000kcal przeskoczyłam na 1500-1700.Bardzo szybko.W ciagu 2 tyg.Jak mozesz to naspisz jak u Ciebie jest z waga?Szybko poszla do gory?Bardzo teraz rosnie?Jak chcesz to napisz na priv...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.