Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-03, 15:14   #3091
Nerchie
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Dziwne porównanie Co z tego, że coś jest i będzie? Co to ma w ogóle do rzeczy? Jest wiele rzeczy, których nie akceptuję, mimo tego, że były, są i będą...
Napisałam, że nie akceptuję seksu nieletnich, a nie nieletnich, którzy uprawiają seks. Widzisz różnicę?
Jestem moherem, wiem
Widze różnicę, tylko zastanawiałam się jakie to ma dla ciebie wogóle znaczenie, ILE LAT ma osoba uprawiająca seks, jak wiadomośc że dojrzałości mamy trzy, emocjonalna, społeczna i fizyczna? I .. hmm, żadna nie jest uzalezniona ściśle z wiekiem, wiadomo 12 lat to mała szansa na wszystkie trzy. bardzo mala, dlatego ustanowiono prawną granicę 16lat, bo powyżej tego wieku najszybciej znajdzie się dojrzałe osoby, niż poniżej. U nas nie zadaje się takich pytań wprost, nie obgaduje się niedziewic i dziewic również. Może nie koleguje się i nie zadaje się z ludźmi cofniętymi umysłowo. Dla mnie wiek tutaj nie ma znaczenia, sa i 20 latki i 25 latki, które wiedząc, że nie dadzą rady utrzymać dziecka. A 27latka, która odstawia tabletki i zachodzi w ciąże CELOWO bo dziecko poprawi ich stosunki i polepszy związek? Fajna odpowiedzialność Tutaj mi się przypomina artykuł kominka "dobra matka to martwa matka". Jak dla mnie dowód to nie jest przepustką do dorosłości, wiadomo że trudniej znaleść dojrzałą osobę w gimnazjum niż w liceum czy studiów, ale segregacja wg wieku taka bezwzględna to trochę jak rasizm. Uprawianie seksu jest tak normalne jak trawniki, uprawianie przez nieletnich, jak deptanie tych trawników. Nie wiem czy dobrze się wysłowiłam i czy dobrze przekazałam to co miałam na myśli :p ale jak coś będę tłumaczyć jeszcze raz xD

Cytat:
Takie głupie gadanie to jeszcze pół biedy, gorzej, gdy dzieciaki uprawiają nieodpowiedzialny seks Moja mama jest nauczycielką w liceum, co jakiś czas jakaś uczennica zachodzi w ciążę i potem moja biedna mama musi wstawać wcześniej, albo wraca do domu później, bo musi jeździć na indywidualne nauczanie do dziewczynek, którym zachciało się bawić w seks Uch, jak mnie to wkurza Seks nie jest dla dzieci i zdania nie zmienię.
Nie twierdzę, że ja zawsze jestem super-odpowiedzialna, ale ja jestem dorosła, więc se mogę pozwalać, a co!
Jak twoja mama wybierała zawód to miała wizję Pani mówiącej do uśmiechniętych dzieci? Zdawała sobie sprawę zakładając, że jest dorosła musiała wiedzieć, że takie sytuacje będą i są, może mieć pretensje tylko do siebie.

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
U mnie to na porządku dziennym Liczebność mojej mieściny przede wszystkim zwiększają wszelkie sztachet-party i imprezy domowe, gdzie alkohol leje się strumieniami, a majtki wiszą na sufitach
Dlatego też, jestem typem domownika Lubię swoje cztery ściany, gdzie jest cisza, spokój, tylko od czasu do czasu sąsiad puści jakieś umcy-umcy i szyby w moim domu chodzą
Czy tylko ja nie żyje w filmie amerykańskim? Chodzę na domówki i z umcy-umcy i z rockiem w głośnikach do różnych ludzi, do różnych domów. Ludzie się całują, jedni wymiotują, jedni tańczą jest chaos, ale 4lat imprez i ani jednego dzieciaka. Mam wrażenie, że przemawiają do was stereotypy, nie jesteście staromodne, ino niesprawiedliwie oceniacie inne od was osoby. Moim zdaniem.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-05-03 o 15:18
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 16:31   #3092
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Widze różnicę, tylko zastanawiałam się jakie to ma dla ciebie wogóle znaczenie, ILE LAT ma osoba uprawiająca seks, jak wiadomośc że dojrzałości mamy trzy, emocjonalna, społeczna i fizyczna? I .. hmm, żadna nie jest uzalezniona ściśle z wiekiem, wiadomo 12 lat to mała szansa na wszystkie trzy. bardzo mala, dlatego ustanowiono prawną granicę 16lat, bo powyżej tego wieku najszybciej znajdzie się dojrzałe osoby, niż poniżej. U nas nie zadaje się takich pytań wprost, nie obgaduje się niedziewic i dziewic również. Może nie koleguje się i nie zadaje się z ludźmi cofniętymi umysłowo. Dla mnie wiek tutaj nie ma znaczenia, sa i 20 latki i 25 latki, które wiedząc, że nie dadzą rady utrzymać dziecka. A 27latka, która odstawia tabletki i zachodzi w ciąże CELOWO bo dziecko poprawi ich stosunki i polepszy związek? Fajna odpowiedzialność Tutaj mi się przypomina artykuł kominka "dobra matka to martwa matka". Jak dla mnie dowód to nie jest przepustką do dorosłości, wiadomo że trudniej znaleść dojrzałą osobę w gimnazjum niż w liceum czy studiów, ale segregacja wg wieku taka bezwzględna to trochę jak rasizm. Uprawianie seksu jest tak normalne jak trawniki, uprawianie przez nieletnich, jak deptanie tych trawników. Nie wiem czy dobrze się wysłowiłam i czy dobrze przekazałam to co miałam na myśli :p ale jak coś będę tłumaczyć jeszcze raz xD
1. Wiesz, pisząc o nieletnich nie miałam na myśli osób bez dowodu. Posiadanie dowodu nie jest granicą, po przekroczeniu której można już, moim zdaniem, uprawiać seks, bez przesady Pewnie źle się wyraziłam, mogłam napisać po prostu: dzieciaki Ale generalnie rzecz biorąc ludzie w wieku 18-19 lat są naprawdę bardziej dojrzali niż w wieku lat 16, kiedy, nie obraź się, ma się jeszcze fiu bździu w głowie Nie jestem jeszcze taka stara, by nie pamiętać, jak wtedy było
Kiedy rozpoczyna się współżycie, wiadomo, że jest to (a przynajmniej powinno być...) równoznaczne z wzięciem na siebie odpowiedzialności za ewentualne poczęcie, bo nie ma metod antykoncepcyjnych skutecznych w 100%, niestety Ja mam 25 lat i bardzo się denerwuję, kiedy mam jakieś podejrzenie ciąży, nie wyobrażam sobie, że mogłabym mieć takie stresy, będąc jeszcze uczennicą

2. Ja Cię nie potępiam, absolutnie Nie wiem, jak Ty traktujesz seks i nie wnikam w to. W każdym razie traktowania go jak zabawy naprawdę nie akceptuję i nie zaakceptuję Bo później z takich zabaw często biorą się całe tragedie Ciąża, zwłaszcza jeśli tatuś się przyznaje do dziecka, to jeszcze mały pikuś

3. Wspomniana przez Ciebie 27-latka, która odstawia tabletki i zachodzi w ciążę, żeby naprawić swój związek, jest po prostu, moim zdaniem, głupia i naiwna A najdziwniejsze jest to, że naprawdę istnieją takie osoby...

4. 16-latki chodzą jeszcze do szkoły, 20-25-latki mają naprawdę o wiele większe szanse na znalezienie pracy i zapewnienie utrzymania sobie i dziecku
Poza tym związki 16-latek zazwyczaj nie są poważne, trochę śmieszy mnie nazywanie miłością zwykłego zauroczenia/zakochania. A później płacz i zgrzytanie zębów

5. Ja nikogo nie chcę nawracać, wyrażam tylko swoje poglądy
Do łóżka nikomu zaglądać nie mam ochoty, niech sobie młodzież robi, co chce, w końcu to nie mój biznes, ale zdanie własne na ten temat mieć mogę, prawda?

Cytat:
Jak Twoja mama wybierała zawód to miała wizję Pani mówiącej do uśmiechniętych dzieci? Zdawała sobie sprawę zakładając, że jest dorosła musiała wiedzieć, że takie sytuacje będą i są, może mieć pretensje tylko do siebie.
Gdzie ja napisałam, że moja mama narzeka? O ile się nie mylę, napisałam tylko, że to mnie wkurzają te 17-letnie mamusie ()...

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2009-05-03 o 17:20
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 17:23   #3093
19agusia91
Zakorzenienie

Nie można oceniać jednostki przez pryzmat ogółu .

To tak samo jak gadanie, bo facet to musi być starszy od dziewczyny, gdzie tam rówieśnik. Mój Tż jest moim rówieśnikiem, jesteśmy razem ponad rok i nie mam ochoty go zamieniać.

Ja lubię chodzić na imprezy - domówki. Klubów nie lubię. Ale jestem bardziej domatorka, lubię mieć u mnie gości. Zresztą, mieszkam na wsi, bez autobusów, bez ludności większej () i do samotności to już się raczej przyzwyczaiłam. Czasami zdarza się mieć zły humor, bo poszłoby się na spacer , a tu nie ma z kim, ale no..

Nerchie, nie denerwuj się.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 17:42   #3094
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Czy tylko ja nie żyje w filmie amerykańskim? Chodzę na domówki i z umcy-umcy i z rockiem w głośnikach do różnych ludzi, do różnych domów. Ludzie się całują, jedni wymiotują, jedni tańczą jest chaos, ale 4lat imprez i ani jednego dzieciaka. Mam wrażenie, że przemawiają do was stereotypy, nie jesteście staromodne, ino niesprawiedliwie oceniacie inne od was osoby. Moim zdaniem.
U Ciebie ani jednego dziecka, a w moim otoczeniu można pomyśleć, że nasienie przenosi się razem z wiatrem i zapyla nastolatki. Młoda dziewczyna z brzuchem jest codziennością.
Widocznie masz inne towarzystwo, Wasze imprezy może są szalone, ale jesteście odpowiedzialni. Niestety, w przypadku mojej miejscowości i tutejszej młodzieży nie można tego powiedzieć.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 18:01   #3095
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
To tak samo jak gadanie, bo facet to musi być starszy od dziewczyny, gdzie tam rówieśnik. Mój Tż jest moim rówieśnikiem, jesteśmy razem ponad rok i nie mam ochoty go zamieniać.
Ja kiedyś wyczytałam, że związek kobiety z mężczyzną starszym to piekło, z młodszym - czyściec (albo na odwrót: z młodszym - piekło, ze starszym - czyściec), a z rówieśnikiem - niebo
Mój TŻ też jest moim rówieśnikiem
Stary 2009-05-03, 18:09   #3096
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś wyczytałam, że związek kobiety z mężczyzną starszym to piekło, z młodszym - czyściec (albo na odwrót: z młodszym - piekło, ze starszym - czyściec), a z rówieśnikiem - niebo
Mój TŻ też jest moim rówieśnikiem

MY też jestesmy z Tz równiesnikami

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 18:12   #3097
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
MY też jestesmy z Tz równiesnikami
Zaraz się okaże, że wszystkie Włosomaniaczki są z rówieśnikami
Stary 2009-05-03, 18:14   #3098
motylek1007
Zakorzenienie

ja nie jestem, rok róznicy między nami

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 18:21   #3099
carlo_rossi
Rozeznanie

Oj dziewczyny nie ma co sie spierac. Roznie to w zyciu bywa, czasem 16 latka jest bardziej odpowiedzialnai wiecej w zyciu przeszła niz 20-paro latka. ALE z doswiadczenia wiem ze mając te nascie lat wiecej nam sie WYDAJE niz faktycznie jest. Z perspektywy czasu wszystko inaczej wygląda. Popieram Pania Jesien ( tez troche zmoherowiałam :P ) ale nie neguje innych przypadkow. Pamietam jak to bylo w moim gim., dziewczyny juz w 1 klasie sypiały z chlopakami o 10 lat starszymi ( kurcze przeciez to karalne )i myslaly ze sa fajne, oni niby je kochali. Pozniej okazywalo sie ze bylo tak jak w tej ksiazce - sto pociagnieć szczotka... ( przyczytalam wczoraj framgment bo mnie zaintrygowałyście ) dzis te 'fajne' dziewczyny juz nie maja czym sie chwalic. 2 nie maja matury,2 maja juz dzieci i facetow, ktorych bym sie bala spotkac w ciemnej uliczce. Oczywiscie nie mowie ze zawsze tak musi byc ale jednak znam wiecej takich przypadkow niz tych szczesliwych i odpowiedzialnych.
Stary 2009-05-03, 18:40   #3100
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
Popieram Pania Jesien ( tez troche zmoherowiałam :P ) ale nie neguje innych przypadkow.

Cytat:
Pamietam jak to bylo w moim gim., dziewczyny juz w 1 klasie sypiały z chlopakami o 10 lat starszymi ( kurcze przeciez to karalne )i myslaly ze sa fajne, oni niby je kochali.
Powiem szczerze, że chyba mniej dziwią mnie takie dziewczyny niż tacy faceci Czy oni mają jakiś problem z kobietami, że biorą się za uczennice?
Stary 2009-05-03, 18:46   #3101
19agusia91
Zakorzenienie

A ja bardzo lubię () pogląd pewnego księdza : "seks przedmałżeński przyczyną wszystkich rozwodów, chorób, wojen całego świata"
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-05-03, 18:51   #3102
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:

Powiem szczerze, że chyba mniej dziwią mnie takie dziewczyny niż tacy faceci Czy oni mają jakiś problem z kobietami, że biorą się za uczennice?
Mysle ze czesto idą na łatwizne ( nie zawsze ale czesto). Młoda- mniej pewna siebie i swoich potrzeb- zakochana- naiwna- spragniona miłości - bedzie sie starac o niego a nie on o nią. Kobiety zaś omijają takich ' Piotrusiow panów'.

Dzis znowu uzyłam petrole z chlorofilem włosy są cudne. Nawet zapach mi juz nie przeszkadza
Stary 2009-05-03, 18:58   #3103
19agusia91
Zakorzenienie

Tak jeszcze na temat miłości. Mnie smuci, bardzo smuci, gdy ktoś ledwo co pozna osobę, a już ze sobą "chodzą", twierdzą, ze się kochają, wielka miłość. A po tygodniu płacz, rozczarowanie i myśli, ze miłość nie istnieje, no bo przecież taka wielka miłość , a się rozpadło. No i jak wtedy uniknąć rozczarowań? Jak można się angażować w związek, jeśli nie zna się tej drugiej osoby praktycznie w ogóle i widzi tylko w złotej otoczce? Przecież człowiek to nie tylko same zalety.. Nadużywanie słów "Kocham Cię" i innych jego form typu "kochu", "KC" jest strasznie smutne.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-05-03, 19:01   #3104
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ja nie jestem, rok róznicy między nami
Ja również nie jestem, mój Tż jest 2 lata starszy ode mnie

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 19:11   #3105
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bardzo lubię () pogląd pewnego księdza : "seks przedmałżeński przyczyną wszystkich rozwodów, chorób, wojen całego świata"

Osobiście znam 3 dziewczyny, rok młodsze ode mnie, wyznające zasadę, że seks przedmałżeński jest grzechem (dwie już wyszły za mąż). Ja też tak kiedyś myślałam, ale jak zaczęłam się spotykać z moim TŻ, to szybciutko zmieniłam poglądy ( ) i teraz takie podejście uważam za mocno ryzykowne (choć go nie potępiam), ale lepiej już nic więcej nie napiszę na ten temat, bo znów rozpętam jakąś aferę

Cytat:
Mysle ze czesto idą na łatwizne ( nie zawsze ale czesto). Młoda- mniej pewna siebie i swoich potrzeb- zakochana- naiwna- spragniona miłości - bedzie sie starac o niego a nie on o nią. Kobiety zaś omijają takich ' Piotrusiow panów'.
Pewnie i masz rację...
A tacy faceci, to nie faceci, tylko

Cytat:
Tak jeszcze na temat miłości. Mnie smuci, bardzo smuci, gdy ktoś ledwo co pozna osobę, a już ze sobą "chodzą", twierdzą, ze się kochają, wielka miłość. A po tygodniu płacz, rozczarowanie i myśli, ze miłość nie istnieje, no bo przecież taka wielka miłość , a się rozpadło. No i jak wtedy uniknąć rozczarowań? Jak można się angażować w związek, jeśli nie zna się tej drugiej osoby praktycznie w ogóle i widzi tylko w złotej otoczce? Przecież człowiek to nie tylko same zalety.. Nadużywanie słów "Kocham Cię" i innych jego form typu "kochu", "KC" jest strasznie smutne.
Oj, tak, ja również nie lubię nadużywania słowa miłość. Moim zdaniem o prawdziwej miłości można mówić dopiero wtedy, kiedy naprawdę dobrze pozna się człowieka i to, koniecznie, będąc z nim w związku
Stary 2009-05-03, 19:12   #3106
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz się okaże, że wszystkie Włosomaniaczki są z rówieśnikami
Ja nie jestem - mój mąż jest ode mnie starszy o 6 lat I dobrze nam z tym.
Cytat:

Mogą mieć problemy... Znałam kilka takich przypadków, że facet był koło trzydziestki (a często nawet i po trzydziestce) a dziewczyna ledwo liceum zaczynała... I byli to faceci, którzy naprawdę mieli problemy ze znalezieniem jakiejś osoby mniej więcej w swoim wieku, a taka młoda dziewczyna - wiadomo - może polecieć na starszego faceta. Zawsze można się koleżankom pochwalić... nie wiem... zaiponować?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 19:51   #3107
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Pamietam jak to bylo w moim gim., dziewczyny juz w 1 klasie sypiały z chlopakami o 10 lat starszymi ( kurcze przeciez to karalne )
Zgadzam się z tym, że przesadzały panienki, ale akurat żaden prawnik nich mi do łóżka nie zagląda (;
Ale to akurat moje zdanie- skrajnej anarchistki (; I to moje wtrącenie nie było żadnym krytykowaniem Twojego zdania

Sama znam kilka panienek, które w 1 gim. sypiały z kim popadnie. I smutno mi było jak na to patrzyłam, bo wszystkie te panienki miały spore problemy w rodzinie, i stąd pewnie po części brały się te ich zachowania ;/

Cytat:
Dzis znowu uzyłam petrole z chlorofilem włosy są cudne. Nawet zapach mi juz nie przeszkadza
Boski jest, nie? Sama go uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Ja nie jestem - mój mąż jest ode mnie starszy o 6 lat I dobrze nam z tym.
A można wiedzieć ile już jesteście razem?
Stary 2009-05-03, 21:27   #3108
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym, że przesadzały panienki, ale akurat żaden prawnik nich mi do łóżka nie zagląda (;
Ale to akurat moje zdanie- skrajnej anarchistki (; I to moje wtrącenie nie było żadnym krytykowaniem Twojego zdania
nie odebrałam tego jako krytyke Dobrze, ze każdy ma swoje zdanie. Inaczej byłoby nudno
Cytat:
Sama znam kilka panienek, które w 1 gim. sypiały z kim popadnie. I smutno mi było jak na to patrzyłam, bo wszystkie te panienki miały spore problemy w rodzinie, i stąd pewnie po części brały się te ich zachowania ;/
Moje (dawne) znajome akurat pochodzą z tzw dobrych domow, tylko cos im sie poprzewracało w głowach ale nie wnikajmy w to. To na szczescie nie nasza sprawa
Co do petroli to z checia bym uzywala kazdego dnia...ale wiadomo co za duzo to nie zdrowo Myślę, ze ta odzywka zagości w mojej łazience na dłużej
Stary 2009-05-03, 21:29   #3109
Magdzia94
Zakorzenienie

Kurcze wiecie co. Nie mogę już tą maską Mariona. Dzisiaj użyłam jej i znowu mam super włosy tak jak przy 1 użyciu, a robiłam wszystko tak samo jak ostatnio. Ciekawe czy przy nast. użyciu tez będe zadowolona.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 21:37   #3110
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Kurcze wiecie co. Nie mogę już tą maską Mariona. Dzisiaj użyłam jej i znowu mam super włosy tak jak przy 1 użyciu, a robiłam wszystko tak samo jak ostatnio. Ciekawe czy przy nast. użyciu tez będe zadowolona.
Może tym razem woda była "inna" a może zależy to od dnia, w którym używasz (dzień cyklu, księżyc i takie inne).
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 21:47   #3111
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

A można wiedzieć ile już jesteście razem?
Hm... A czemu pytasz? Byłam studentką, jak się zaczeliśmy spotykać

Stary 2009-05-04, 00:14   #3112
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Co do petroli to z checia bym uzywala kazdego dnia...ale wiadomo co za duzo to nie zdrowo Myślę, ze ta odzywka zagości w mojej łazience na dłużej
Ja używałam codziennie, ale ja zmywałam ją szamponem żeby nie obciążała włosów.

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Może nie powinnaś jej używać po każdym myciu włosów? Są odżywki, które dobrze się sprawują używane raz po raz (;

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Hm... A czemu pytasz? Byłam studentką, jak się zaczeliśmy spotykać
Z czystej ciekawości zapytałam Zawsze po prostu tak fajnie się o swoim mężu wypowiadasz [ W sumie nic dziwnego, tak powinno być, ale jednak nie zawsze tak jest ]
Stary 2009-05-04, 00:24   #3113
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Z czystej ciekawości zapytałam Zawsze po prostu tak fajnie się o swoim mężu wypowiadasz [ W sumie nic dziwnego, tak powinno być, ale jednak nie zawsze tak jest ]
Acha, rozumiem
Jesteśmy dobrze dobrani

A czy ja się doczekam zdjęcia koloru Twoich włosów?

Stary 2009-05-04, 01:19   #3114
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja również nie jestem, mój Tż jest 2 lata starszy ode mnie
Mój też tylko on twierdzi, że "wziął mnie sobie na wychowanie"

Co do tego seksu dzieciaków... ja na przykład uważam, że za wcześnie ropoczęłam życie seksualne, chociaż byłam już pełnoletnia Z perspektywy czasu stwierdzam, że straszny dzieciak ze mnie był pod pewnymi względami. A, z innej strony, nie lubię rozmyślań w stylu "co by było, gdyby...". Nie jestem jakaś zmoherowiała, ale bardzo mi szkoda nastoletnich dziewczynek, które przeżywają swój pierwszy raz, kiedy jeszcze nie są na to emocjonalnie gotowe. Nie potępiam ich, po prostu mi ich żal, bo tracą coś absolutnie wyjątkowego- możliwość dorośnięcia do tego pierwszego razu.

Zmieniając temat, mam ostatnio jakieś suche włosy i nie są wcale sypkie, tylko się jakby zbijają w całość, nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi. Sama nie wiem, od czego się ostatnio takie zrobiły. Dzisiaj nałożyłam na godzinę przed myciem oliwę z oliwek z miodem, mam nadzieję, że to coś pomoże...
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 08:16   #3115
motylek1007
Zakorzenienie

nadal nie mam tej suszarki czapki a to juz ponad tydzien

[*] 11.09.2012
Stary 2009-05-04, 08:18   #3116
cat_on_de_road
Raczkowanie

na pewno dojdzie dzis lub jutro

słuchajcie a Petrole z chlorofilem, ktore tak zachęcacie do wcierek to balsam czy tonik?

P.S. Nie bądź trollem!
cat_on_de_road jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 08:22   #3117
motylek1007
Zakorzenienie

pewnie taka wcierka jak seboradinu (tonik). Mialam to daaawno tezmu i juz nie pamietam działania

[*] 11.09.2012
Stary 2009-05-04, 08:50   #3118
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cat_on_de_road Pokaż wiadomość
na pewno dojdzie dzis lub jutro

słuchajcie a Petrole z chlorofilem, ktore tak zachęcacie do wcierek to balsam czy tonik?
a mam balsam i jak dla mnie jest bardzo dobry. Nakładam na skalp i na dlugosc włosów. Głowe chwiele masuje, zostawiam na kilka/ kilkanaście minut i spłukuje
Stary 2009-05-04, 09:48   #3119
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cat_on_de_road Pokaż wiadomość

Jeśli do wcierek, to lotion(tonik)

Stary 2009-05-04, 11:41   #3120
Nerchie
Zakorzenienie

Hm, wiesz ja też pokazuje kontrastujące tylko zdanie do twojego. Jednego czego naprawdę nie lubię to uogólniania, trochę wyglądało to tak jakby wyciąć moją odpowiedź, że zsiadły się domatorki i co by tu nie powiedziec o tych co nie są,w sumie analogiczna sytuacja do tego zsiadają się niedziewice i jada po dziewicach. Pewnie nikt nie wziął by pod uwagę, że nie kurde hm nei wszystko jest jednokolorowe. To mnie naprawdę denerwuje i wczoraj byłam pod wpływem emocji, co mi dziś już przeszło. Z powodu starszej kuzynki, z którą zżyta jestem wiem, że te studentki to super wzorcami nie są, mam porównanie ze swoimi towarzystwami, są i takie które różni tylko to żełatwiej im dostać pracę i tu nie zawsze, bo moja najlepsza koleżanka z ławki baaaardzo dużo pracuje i w sumie nie licząc opłat za dom utrzymuje siebie, powiedzmy że rodzice jej nieakceptują. ;] Miesięcznie wyciąga czasem po 2300zł. Och nie chce odwracać całkowicie schematu, że to licealistki są mądrzejsze, bo tak tez nie jest. Wiek nie jest w żadnym razie dobrym odnośnikiem. Po prostu nie jest i już. Bardziej środowisko, choć to nie zawsze. Sa 16latki w ciąży, są i 30 latki w ciąży. Ciąża jest normalną sprawą, nie wiem po co tyle krzyku wokół tego i sensacji, to naraża na stres i poronienie, o bo ja też miałam w szkole dziewczyny w ciąży i nacisk był żeby je nie denerwować, a nie biegać za nimi z pejczem. Zresztą, znam 17latkę, która urodziła bo chciała za aprobatą obydwóch stron rodziców udało się zajść, urodziła, ślub ma we wrześniu (siostra narzeczowego owej kuzynki). Uogólnienia krzywdzą ludzi po prostu, nieakceptacja też, może jestem aż tak do bólu tolerancyjna, że az obojętna, ale moim zdaniem to lepsze niż jakiekolwiek agresywne stanowiska. (kolegowałam się z nazistą swego czasu)

miałyscie moze te maseczki?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-i-oliwa.html i ą zółtą z rewitalizującamaseczką z żeń-szeniem i proteinami pszenicy? Ponoć do brązowych włosow odzywka z oriflamu jest dobra,miała którąs? XD składam zamówienie i kuszą mnie jakieś do włosów

Dziewczyny kallos jest w szklanym pojemniku?

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości