![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Witam mamusie po weekendzie majowym
![]() Miss. hot wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() Nie wiem czy to jest możliwe bo dzidziuś jeszcze malutki ale pod pępkiem ruszał mi się brzuszek tzn. miałam taką górkę z jednej strony zawowałam szybko męża i on też to widział i znikneła górka, fajnie to wyglądało ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-03 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
czesc mamusie mam pytanie bo do gina ide dopiero w czwartek.dzisiaj bylam u znajomych i ich corce wyszly plamy takie jak przy rozyczce ja mam 79 przeciwcial moja corka byla szczepiona ale nie wiem czy ja nie ryzykuje chociaz juz przechodzilam rozyczke,dodam ze moja corka bawila sie z nia caly dzien.jezeli wiecie cos na ten temat to prosze napiszcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Jestem w pracy i wreszcie mam więcej czasu na Wizaż
![]() W piątek byliśmy na majówce w skansenie, o czym już pisałam, sobota spędzona w domu na typowo domowych sprawach, a w niedzielę urządziliśmy na działce teściowej grilla. Brzuszek się pomalutku powiększa, co przyjmuję z dziwnym uczuciem. Niby się na to czekało, ale radości nie czuję. Brzdąc się nadal nie rusza, co mnie zastanawia, jak czytam, że dziewczyny będące w tym samym tygodniu ciąży co ja już to czują. Teściowa też się dziwiła. Potem biorę książkę i czytam, że pierworódki ruchy dziecka mogą poczuć dopiero w okolicach 20 tc. Więc spokojnie czekam (dopiero 17 tc się w środe skończy).
#125 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Grill wczorajszy wspaniale się udał - pogoda i towarzystwo dopisało ![]() Z rana dziś byłam na badankach, a teraz już w pracy ![]() A jutro wizyta u ginki ![]()
#126 |
Zadomowienie
|
A ja mam dzisiaj jakąś handre, wczoraj rozmawialiśmy z moją mamą i ona doradza nam wyjechać do Angli bo mój mąż ma możliwość tam pracować i uważa że tutaj nie damy sobie rady skoro dziecko w drodze a tylko mój mąż pracuję, normalnie mam metlik w głowie bo ja nie chciałabym wyjeżdżać , rodzić i być daleko od domu, to pierwsze dziecko i nie wiem czy dam sama radę, bo mąż by miał taką prace że w dzień rzadko byśmy sie widzieli, głowa mnie boli z tego wszystkiego.
Już Was mamusie nie zanudzam ![]()
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do mnie ostatnio maluszek pukal jakies trzy dni temu ![]() ![]() Malin byc moze i Ty juz mozesz poczuc maluszka, ale do tego najlepiej jest sie co jakis czas(najlepiej probowac kilka razy dziennie, bo maluszek nie zawsze mocno sie rusza) spokojnie polozyc, wyciszyc i skupic na maluszku ![]() No jak dla mnie 9 miesiecy za dlugo, bo juz bym chciala znowu moc pojsc na fitnes ![]() ![]() Nie zapominajmy, ze juz prawie w polowie jestesmy, wiec i druga czesc ciazy jakos zleci ![]() Moj TZ chce za miesiac do Hiszpani jechac autem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam sie szykowac do gina, a nie chce mi sie, bo maluszka i tak pewnie dzis nie zobacze ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-04 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a jak u Was ze spaniem? bo ja od kilku nocy źle sypiam. Budzę się co jakiś czas. Głupie sny mi się śnią, macica uciska na pęcherz. Masakra...
![]() |
#129 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() mam nadzieje, ze wypoczęte jesteście ![]() ja odpoczęłam i się poczucyłam do tego egzaminu ![]() Joannah gratulacje córeczki ![]() cieszę, sie ze wywołałam uśmiech ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a maleństwo już w łykedn zapodało mi bolesnego kopa - rośnie to ma więcej siły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny w maju!
Przyjemnie się czyta, że wszystkie miło spędzałyście czas w weekend ![]() My oficjalnie zainaugurowaliśmy sezon kajakowy (ciekawe, jak długo będę się mieścić w kajaku? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A śpię jak noworodek ![]() ![]() ![]() Zmykam popracować. Pięknego maja, mamuśki!
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Ja śpie dobrze o 22.00 to mnie już nie ma, tylko znowu wróciło sikanie w nocy miedzy 3 a 4 nad ranem idę taki zaspany krecik do wc i śpie dalej
![]() ![]() Dzisiaj mnie kość łonowa pobolewa, czy to normalne???
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-04 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
a mnie wczoraj żołądek dokuczał cały dzień, od kilku dni mam zaparcia...
dziś głowa od rana boli..ah te uroki ciąży ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Ja może bym normalnie spała, ale suńka mi nie dała. Tulić się chciała cały czas. Kot obrażony-mały yorczek nie podoba mu się wcale
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||||||
Zakorzenienie
|
witajcie,
my spędziliśmy cudowny weekend majowy w Antwerpii u mojej siostry, było SUPER. Przywiozłam też trobę ciuszków dla Kruszynki i torbę ciuszków ciążowych po siostrze oraz kolejną książkę o ciązy hehe ![]() dziś rano mieliśmy wizytę kontrolną u położnej, bez echa, ale słuchaliśmy serduszka i ona przez dotykanie mojego brzuszka oceniła gdzie macica jest , gdzie dzidzia. odpowiedziała na wszystkie moje pytania i wątpliwości, poleciła dobrą książkę no i mamy datę usg połówkowego, zaraz po powrocie z Paryża, 25 maja godizna 12 oglądamy Kruszynkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nasz weekend był cudowny ![]() Cytat:
![]() Aniu, dziękuje, brzusio mi rośnie, nawet położna powiedziała, że dzidzia ślicznie urosła i ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja swoich pierwszych ruchów też spodziewałam się ok 20 tyg, to pani z pretecho mi uświadomiła, że ja mam się spodziewać wcześniej i miała rację. ale nawet teraz czuję ruchy w najmniej spodziewanych momentach a nie wtedy gdy na nie czekam ![]() nie przejmuj się ![]() ja muszę siadać do pisania testów...heh do pracy rodacy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
witam po weekendzie!! szkoda ze juz sie skonczyl
![]() Gdyby nie nocne wycieczki do toalety to spalabym dobrze, ale ja tez padam kolo 22 i wstaje o bladym świcie!! żartowniś ja tez zastanawiam sie nad Maxi cosi mura 4 (i w niemczech tez nie da sie kupic go w wersji 3 w 1:/ ), wiesz moze ile on wazy?? bo ja na kazdej stronie znalazlam inne informacje ![]()
#138 | |||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry po dłuuugim weekendzie
![]() No więc ostatecznie spędziliśmy go poza Warszawą a dokładnie w naszych rodzinnych stronach na wsi. Generalnie cały czas miałam zajęcie ponieważ w piątek przywlokłam od weterynarza małego kota ![]() ![]() A dziś mam w planach pranie, sprzątanie mieszkania i odmrażanie lodówki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro zaczynamy 21 tydzień i zauważyłam że moje Maleństwo z każdym dniem jest coraz bardziej aktywne ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() zartownis slodki avatarek ![]() Moj tz tez chcial bardzo jechac do portugalii w tym roku samochodem, ale wiem, ze taka podroz nie jest wskazana w ciazy...tyle godzin jazdy samochodem... ![]() nikus fajnie, ze weekend sie udal...Ja wyczekuje na ruchy dzidzi.... ![]() Ide dzisiaj na usg ogladac dzidzie ![]()
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak , mój mąż romantyk, ale jego dobrą stroną jest to, że nie chodzi z głową w chmurach. jak trzeba jest romantyczny, jak trzeba praktyczny. w domu potrafi wiele rzeczy naprawić, ma głowę na karku ![]() ![]() ja się własnie dziś pytałam o twardnienie brzuszka bo zauważyłam to po kochaniu się. połozna powiedziała mi że to normalne, gdyż macica rośnie i w różnych sytuacjach gdy napinają się mięśnie to właśnie jest taki efekt. fakt , że umnie to przechodzi po maksymalnie 2-3 minutach. powiedziała mi też , że dużo wcześniej mi się to robiło, tylko o tym nie wiedziałam, bo macica dopiero teraz jest na tyle duża, że to czuję ![]() ale jeśli u ciebie utrzymuje się to dłużej to dopytaj lekarza, niech się obejrzy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Malin30 moja kolezanka ma 26 tc i nie czuje ruchow ! wiec co ona ma powiedziec
![]() ![]() Mi sie tez spac nie chce, zwykle wstaje z Tz o 6 i pozniej sie nudze ![]() ![]() Martusia kurde ale masz smoka w brzuchu heheh ![]() A ja za 2 dni wizytaaa ![]() ![]() Karamari a gdzie Twoj brzusio ??? Chudzinka z Ciebie ![]() a i jeszcze dzis mi sie snilo ze widzialam na monitorze przy USG pustke, nie wiem czyje bylo to Usg ale dziecko ktore tam powinno byc zniknelo... i teraz sie zastanawiam czy brac sobie to do siebie czy co ![]() ![]()
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
snem się nie przejmuj. czytałam w mojej książce, że im bliżej porodu tym gorsze sny się ma , ale one nic nie znaczą, w sensie nie są prorocze tylko odzwierciedlają niepokój związany z nadchodzącym porodem i zmianami w zyciu. a twój sen dwa dni przed kontrolną wizytą, na którą tak czekasz to normalka... ![]() ![]() dobra, już teraz na serio biorę się za testy...
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja się tak strasznie nie przejmuję tym, że nie czuję jeszcze ruchów brzdąca. Ja się bardzo ucieszę, jak ono da o sobie znać na urlopie. Mam tylko nadzieję, że badania będą OK i że ginek nie zakaże nam wyjazdu. Na morfologię i mocz idę za tydzień, a wizyta u gina 14 maja (to raptem półtora tygodnia, a nie tak dawno byłam u niego. Ale ten czas leci).
Póki co czekam na wieści od znajomych. Na dzisiaj mają termin porodu. To pierwsze z tegorocznych dzieciaczków naszej paczki. Kolejne 5 w drodze ![]()
#144 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do kibelka to ja wstawałam 2 razy, bo za trzecim zwyciężyło lenistwo ![]()
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Hehe. Mam tak samo!
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja tez uwielbiam patrzec na moj brzuszek... ![]() ![]()
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
malin ja mam wizytę 15 maja, faktycznie czas szybko leci
![]() Tequilla mnie też taki wyjazd przeraża ale nie chce o tym myśleć bo sie dołuje strasznie, martwie się co będzie dalej ale mam nadzieje że jakos się ułoży wszystko i zostaniemy w Polsce ![]()
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o twardnienia to u nie trwają krótko ok 30 sek ale powtarzają się co 0,5-1 godz ![]() Wracam dziewczynki do sprzątania. ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.