|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
Pokaż wyniki sondy: W którym mieście chcesz/możesz spotkać się z pachnącymi Wymiatacz(k)ami: | |||
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 46,34% |
Kraków |
19 | 46,34% |
Warszawa |
16 | 39,02% |
Wrocław |
5 | 12,20% |
dojadę gdziekolwiek odbędzie się spotkanie |
8 | 19,51% |
w żadnym z wymienionych |
4 | 9,76% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata! - czyli miejsce na offtopy dla pachnących- czesc II
Przyszłam Wam tylko pomachać na dobranoc
![]() Wszystkim pięknie dziękuję za miłe słowa ![]() ![]() ![]() ![]() Pędzę nadrobić wątek. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() Fenris ![]() Angel gratuluję serdecznie!
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
|
Fenris
![]() Ide spac, a w zasadzie przenosze sie z ksiazkami z sofy do loza, bo wciaz nie chce mi sie spac ![]() Dobranocka Sweeping Team ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Czekam na Ragnarok
|
Kochane jesteście
![]() Dzień dobry. I miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wstałam o 3.30 ![]() ![]() Przynajmniej poczytam spokojnie, coście tu na(po)tworzyły/li ![]() Miłego dnia! ![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- No i doczytałam ![]() ![]() - Aniele - gratulacje! ![]() - Vesenko - też szukam ekspresu. Wykończyłam już DeLonghi i Zelmera ![]() - Mirro - zdj. 1 ![]() - Teresso, nie lataj tyle z tymi kijami, bo będziesz mieć łydki jak Szozda ![]() ![]() ![]() - BigM - czyżbyśmy miały tę samą Syrenkę? ![]() ![]() - Irko - wymiotłaś po bandzie ![]() Gdzie podział się Tygrys? ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Halo! Gdzie są wszyscy? ![]() Śpita? ![]()
Edytowane przez sasia73 Czas edycji: 2009-05-04 o 05:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Czekam na Ragnarok
|
Ja nie śpię, siedzę w pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
Powitać poniedziałkowo
![]() Zaraz ruszam do roboty, bo całą majówkę przebimbałam beztrosko - to jest to, co tygrysy (czy jaki to był zwierzak ![]() ![]() Maj za to będzie bardziej pracowity i wyjazdowy, żegnajcie tańce do świtu. Miłego dnia dla wszystkich Wymiataczy. A z zaległości: Taiwo, piękne zdjęcia z gór, urzekły mnie. Irenko, gratuluję udanego wypadku i zazdroszczę bliskości gór. Buty też piękne ![]() Mirro, ja bym drugie buty brała. Fenris, trzymam kciuki za wyjście z dołka. Mariolu, ![]() Sasino, proponowałam kawę, a ty w tyglu największym jesteś teraz, faktycznie odłóżmy to do przyszłego tygodnia.
#2497 |
rude jest piękne:)
|
Ja tez juz jestem
![]() ![]() kurcze nie ma naszego Tygrysa ? Aniele gratuluje ![]() Fenrisku trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze ![]() Sasinko ![]() ![]() Mariolu ![]() Kattduracelko ![]() Joasiu przyjemnej pracy ![]() calusnie mi od rana wyszlo ale co tam ,pogoda sie u nas zmienia i jest chlodniej ,to przynajmiej powitanie niech bedzie gorace.
#2498 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich pomajówkowo
![]() Żem się stęskniła za Wami ![]() Idę sobie poczytać wstecz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Się witam i ja.
Ale u mnie piiijęęęknie pachnie mahonia (jak w załączniku) ![]() i jeszcze cieplutko jest i słonecznie Sasiu - za nasze Syrenki ![]() A Tygrysa Winogronowego, to ani chybi dostawca odciął od interneta, bo tak mnie się zda, że napisałby (Tygrys, nie dostawca), że go nie będzie przez kilka dni. Tak sobie spekuluję ... ![]()
#2500 |
Czekam na Ragnarok
|
Proszę o sposoby na rozbudzenie, bo zasypiam na siedząco :/
Kawa nic nie daje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | ||||||||||
niecnotliwa dziewica
|
Kasiu, w piątek udało mi się dostać tylko próbkę emulsji Avene - LRP dać nie chcieli, a w ciemno z kolei ja nie chciałam.... z Avenki jestem bardzo zadowolona, tylko nie umiem się na to-to malować, bo podkład mi się mazia i jhestem dzis w wersji saute. A po południu planuję nabyć pełnowymiarowe opakowanie, jednego albo drugiego
![]() [quote=tymena;12111738] Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2502 |
Zakorzenienie
|
Big Mamo - widzę, że masz ogrodnicze ciągotki, więc Ci się ogrodniczo pożalę. Mam nieuleczalnego kręcioła na punkcie Prowansji. No mam i już! I nie żalę się z tego powodu
![]() ![]() Taaaa, odkręciłam ci ja jakiś czas temu ową agrowłókninkę, czekam, czekam. Nic. Żadnego pączka, żadnego znaku życia. Macam. I ![]() ![]() ![]() ![]() Tak samo zrobiłam z bugenwilą, choć wiem, że nie wsadza się jej do ziemi, ino lata z donicą na zimę do dumu. Ale przeca chciałam mieć ów dum opleciony pędami obsypanymi różowym kwieciem jak na południu Francji. Stare a durne babsko ze mnie. I ![]() Przydałoby się cos na rozum, tabletki jakieś albo napój. ![]()
Edytowane przez sasia73 Czas edycji: 2009-05-04 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emulsja jest całkiem fajna ![]() ![]() Postaraj się odczekać jakieś 15-20 minut przed nałożeniem podkładu. Powinno pomóc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O, shit. Łączę się z Tobą w bólu. A ze mnie taki lewusek ogrodowy, że nawet Gwiazdę Betlejemską w doniczce potrafię zasuszyć lub zapodlewać na śmierć w ciągu siedmiu dni. Wsie badyle schną mi pod ręką i pozostaje tylko czasem u kogoś podziwiać roślinę wypielęgnowaną czułą i dobrą ręką. W ogóle uważam, że ogrodnictwo to sztuka i takie jakieś szlachetne zajęcie. A wszystkim Wymiataczom ślę powitanie i kwiat, choć tylko taki ![]()
![]() |
#2505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cholera, ale mnie denerwuje ta reklama hotdoga czy inszego keczupu
![]() Sasiu - jam ogrodnik z odzysku (kole trzydziestego roku życie mnie "wzięło"), któren tyle w życiu roślin namarnował,że się opisać nie da ![]() A wszystko przez upór, że będę mieć roślinki, które do mojej strefy klimatycznej się nie nadają. Zimy u mnie sierioznyje i nawet to, co na zachód od Wisły spokojnie sobie zimuje u mnie ginie. Zatem doszłam do wniosku, że nie będę roślinnym kilerem i sadzić będę tylko to, co ma szansę na przeżycie ... Jak chcesz mieć dom opleciony kwitnąco to polecam wiciokrzew, są różne odmiany. Na fot.1 jest np.pomorski. ma duże biało różowe kwiaty (nie pachną). Ten , który ja mam (fot.2) kwitnie dość długo i co ciekawe kwiaty początkowo są białe i stopniowo przyjmują barwę żółtą, pachnie obłędnie słodko-frezjowo, a co najważniejsze - powtarza w sierpniu kwitnienie. Się nazywa japoński. A jakie śliczne motylki nocne do niego przylatują - z długimi na 2 cm trąbkami (mąż się śmieje, że to kolibry ![]() ![]() Obawiam się, że tej wiosny "załatwiłam" na amen jeden krzaczek lawendy, bom ją za krótko przycieła - ale jeszcze zobaczę, może się odzyska. Ha, palone suche patyczki lawendowe to dla mojego niewprawnego nosa wypisz wymaluj Gris Clair ![]() Ćwieka mi pan Lutens zabił ...
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-05-04 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zakorzenienie
|
Mamuś, wiciokrzew mam
![]() ![]() http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,75547...408,bah77.html (na zdjęciu to nie ja) Nie pozostaje mi nic innego jak grać pilnie w totka, wygrać i przenieść się na południe. I tak kiedyś zrobię, o ! ![]() A lawendę zostaw, odbije. Jak nie w tym, to w przyszłym roku. ![]() ![]() Utrapienie z tymi kfiotkami ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- KomEwo, Rawito - dzięki, choć należy mi raczej kopa wymierzyć, bo swoje lata mam, a rozum jakby nie nadążał ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez sasia73 Czas edycji: 2009-05-04 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Pomachuje do Was majowo ![]() Przybylam powitac Was szysckich i pedze dalej. Watek postaram sie nadgonic wieczorna pora, a juz teraz gratuluje Big Mamie pieknego lawendowego pnacza. Bardzo mi sie Aniu, podoba. Milego poniedzialku zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
Ja tez w tyle z watkiem jestem, pomachac Wam tylko zdaze poniedzialkowo i uciekam.
Macham wiec ![]() ![]() Milego tygodnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie poniedziałkowo
![]() U nas się właśnie zbiera na deszcz ![]() Dziękować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam zbierać na te z prima mody, ale stwierdziłam, że za wysoki obcas i odpuściłam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2511 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaką sukienkę? ![]() Ja teraz szukam sukienki na sobotnie wesele..nie mam kompletnie na nią pomysłu ![]() -------- Napisałam relację z wczorajszego wypadu w Tatry na podforum "górskie". Wklejam ją też tutaj, krajobrazy naprawdę cieszą oczy ![]() 03 maja plan do wykonania Trzydniowiański Wierch i Kończysty Wierch. Pobudka 3:30 - postanowiliśmy wyjechać jak najwcześniej, żeby w drodze powrotnej nie stać w kilometrowych korkach. Na miejscu w Chochołowskiej byliśmy ok.6:15 Wyjście na trasę 6:30. Na trasie żywego ducha. Nawet pana od biletów jeszcze nie było. Już na początku drogi odczuliśmy, że wilgoć panująca w Chochołowskiej znacznie obniża temperaturę odczuwalną ![]() Trzeba było wyciągnąć czapki i rękawiczki. Równym i dość szybkim tempem doszliśmy do rozgałęzienia szlaków. Stamtąd ruszyliśmy czerwoną trasą przez Krowi Żleb na Trzydniowiański. Na początku idzie się w lesie, śniegu brak, za to dużo błotka ![]() Potem powoli zaczyna się śnieg. Ponieważ wyszliśmy na trasę dość wcześnie śnieg był zmrożony. Z jednej strony dobrze, bo nogi się nie zapadały, a z drugiej niestety było cholernie ślisko. Wspinaczka pod górę była mozolna, szczególnie dla niskich osób, może być męcząca, bo bardzo wysoko trzeba nogi podnosić. Za to po wyjściu z lasu piękne widoki (1) (2) ![]() Potem przejście między kosówkami, po ścieżce pokrytej korzeniami, jeszcze chwilę wspinaczki i jesteśmy na szczycie. Z Trzydniowiańskiego widoki zapierają dech (3) (4). Tutaj też spotkaliśmy pierwszą osobę, która zaraz po nas weszła na szczyt ![]() Na Trzydniowiańskim zrobiliśmy sobie piknik ![]() I dalej w drogę, zieloną trasą na Kończysty Wierch. Większość trasy dość przyjemna, łatwa. Za to sama końcówka nieźle dała nam popalić. Mocno ośnieżona, śnieg miejscami jeszcze zmrożony, a miejscami już przepadający. Ślisko i stromo. (5) A potem już tylko zasłużony odpoczynek i wspaniałe widoki (6)(7)(8). Po krótki odpoczynku ruszyliśmy w drogę powrotną. Schodziliśmy czerwoną trasą przez Jarząbczą. Trasa łatwiejsza niż ta, którą wchodziliśmy. Miejscami ośnieżona, ale śnieg sięgał max do kostek. Po drodze mijaliśmy piękne skupiska kaczeńców (9)(10) Pod sam koniec trasy, minęliśmy parę osób, które wybierały się chyba na Trzydniowiański. Także mimo strachu, że w weekend majowy tłumy, okazało się, że na szlakach tłumów niet, a nawet powiedziałabym, że ludzi było znaaaacznie mniej niż latem. Dopiero w samej Chochołowskiej byli turyści, ale i tym razem wypożyczyliśmy rowery i szybko zjechaliśmy na parking ![]() Na dole byliśmy na 15. Powrót do Krakowa był trochę uciążliwy mimo wybrania trasy omijającej zakopiankę. Ale ostatecznie nie było tak źle. Za to weekend majowy zaliczam do bardzo udanych ![]()
![]() |
#2513 | ||
Zakorzenienie
|
Sasiu - fotka prowansalska wymiata
obawiam się jednak, że taki efekt z rośliną kwitnącą długo i obficie to u nasz nie do osiągnięcia jest, z bluszczem lub dzikim winem - owszem tym się nadziejam, póki co codziennie ją oglądam - wiadomo "pańskie oko konia tuczy" i czule do niej przemawiam "rośnij, badylu, bo cię wyrąbię" Cytat:
![]() dziękuję za gratulacje, ale sprostować muszę, że foty pnączy nie moje tylko ściągnięte z neta dla zobrazowania (aczkolwiek moje, gdy zakwitnie, to wygląda tak samo ![]() Cytat:
![]() Irenko ![]() ależ ślicznie (skrzywiona roślinnie powiem : a te kaczeńce ![]() ![]() obawiam się, że na górę to moze i bym wlazła, ale w dół to pewnie już tylko z lawiną ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-05-04 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2515 |
Zakorzenienie
|
Cześć cześć
![]() Irenko, ja tyż kupiłam suknie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiem Ci, że po śniegu schodzi się nawet lepiej niż normalnie, pod warunkiem oczywiście, że ma się odpowiednie buty i ubrania, coby nie przemoknąć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Długie, powłóczyste powiadasz? kurcze ja to nie potrafię chodzić w długich kieckach. Zawsze mi się coś w obcasy zaplącze ![]()
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Czekam na Ragnarok
|
irkax - przepiękne widoki.
Za 10min idę do domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zadomowienie
|
Mariola, mummy-to-be
![]() ![]() Joasiak, Margotko, ciesze się, że Wam sie moje zdjęcia podobają ![]() Margot, jeśli szukasz idealnego filtra, to bardzo chętnie podeśle Ci do przetestowania Bioderme Photoderm Bronz SPF 40, to jest w wersji spray, wchłania się bardzo dobrze, lepiej niż wiele zwykłych nawilżaczy, fiolki próbkowe mam, akurat by się nadały ![]() Uściski dla wszystkich, ja jak zwykle, korzystam z 1,5 godzinnej przerwy, a potem dalej do pracy rodacy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
![]() Nawet nie próbuję nadrobić wątkowych zaległości ![]() Mam nadzieję, że dłuższy weekend Wam się udał ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.