|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!
Dzięki za odpowiedź i jeszcze raz powodzenia!
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dziewczyna ma dzisiaj maturę, nie ma czasu dla mnie w ogóle!
Nie śpi po nocach, strasznie się boi, szkoda mi dziewczyny mojej... HURRA HURRA DZISIAJ MATURA! HURRA HURRA! Broniewski StachuraMarynara i fryzura, matura! Marynara i fryzura, matura! Mój kolega ma dzisiaj maturę, nie ma czasu na piwo w ogóle Puchną oczy, w gardle suszy, szkoda mi tak młodej duszy.. HURRA HURRA DZISIAJ MATURA! Marynara i fryzura, matura!! Nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie oficera Warto byś o tym pamiętał, gdybyś w razie nie zdał.. Warto byś o tym pamiętała, widząc generała! HURRA HURRA DZISIAJ MATURA! Marynara i fryzura, matura! Powodzenia dziewczyny!
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś tu ma chyba blisko do szkoły
. Ciekawa jestem, jakie tam tematy, lektury i w ogóle jaki poziom tych matur (czy trudne, czy może łatwe ). No i dajcie znać, jak Wam poszło!
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Matura trwa już 18 minut.
Jestem ciekawa, co też CKE zgotowało![]() ![]() Trzymam cały czas ![]() Miałam nawet wstać przed ósmą, żeby wpaść Wam to powiedzieć, ale nie mogłam się ruszyć z łóżka.
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł już ktoś?
Ja wyszłam po godzinie i piętnastu minutach - życzenia się spełniły Atmosfera rewelacja - komisja przyszła a ja moonwalki ćwiczę Teraz czekam na niemiecki ![]() Paula, a to Ty nie piszesz matury? Laureatka? ![]() Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2009-05-04 o 11:21 |
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mów - jakie lektury były na maturze? ![]()
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Pan Tadeusz i Chłopi
charakterystyka i porownanie Zosii i Telimeny charakterystyka i kontakty z córkami Bylicy
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-05-04 o 11:35 |
|
|
|
#3758 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem temat by prosty Ja wzielam rzecz jasna pana tadeusza rozpisalam sie prawie na cztery strony wiec chyba zdam
a ten tekst czytania ze zrozumieniem tez bardzo przyjemny bo o hipnozie wiec nie bylo problemow. Jedynie czego sie obawiam to to ze nie trzymalam sie scisle tego tego porzadku przy charaktrystyce A jak tam wasze odczucie?
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Wybrałam temat z Chłopów. Ogólnie to zadania nie były trudne, ale ostatnio z moim myśleniem jestem trochę na bakier, więc zobaczymy jak mi wypadło czytanie ze zrozumieniem, no i na ile trafiłam w klucz.
Wypadałoby powtórzyć sobie dzisiaj angielski.
|
#3760 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, napisałam we wstępie przy chłopach, że utwór ukazuje realistyczną wizję wsi. Błagam powiedzcie, że to nie jest błąd, a jak jest to, że nie skreślą mi pracy, bo ja przez niektóre panikary sama zwątpiłam
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo punktów nikt Ci za błąd nie odbierze! Pracy tym bardziej nie skreślą, bo robią to już w ekstremalnych przypadkach. Spokojnie!
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
ja też pisałam pana tadka. Moje uczucia? hmm.. nie najgorzej mi poszło wiec mam nadzieję że to 21 pkt będę miała ... Ogólnie stwierdzam że nie było trudne. dziewczyny kiedy będą odpowiedzi w internecie?
|
|
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
Ta matura za prosta była... przynajmniej tak mi się wydawało.... ;]
A czytanie ze zrozumieniem ... normalnie bajka;] Najgorsze chyba już za mną ![]() A ja napisałem że ....Telimena zaręczyła się z Hrabią ALe je*** mnie to.
W ten gnój nie wchodzę pardon madame... Edytowane przez pawil18 Czas edycji: 2009-05-04 o 12:36 |
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
ja nt. pana tadka napisalam w zakonczeniu
ze zosia i telimena to pieklo i niebo.. aniol i diabel ;] tylko nie wspomnialam ze telimena sie zoska opiekowala i ze byla kokietka
|
|
|
|
#3765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam Pana Tadeusza, bo Chłopów nie cierpię. No i pierwsze słyszałam, że tam był jakiś Bylica
Czytanie bardzo przyjemne, wypracowanie na 3,5 strony. Wyszłam jakieś pół h przed końcem, bo strasznie długie te fragmenty były Dajcie mi jutro angielski o takim stopniu trudności i będę wniebowzięta![]() A co by było ciekawiej, to wsiadłam rano w zły autobus Miałam pewność, że będzie jechał, no i wiedziałam, że nim zdążę, więc
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem zadowolona ale czy trafiłam w klucz-ciekawe
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Onet podaje, że o 15
A o 14 same arkusze
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
tekst o hipnozie przyjemnie się czytało
![]() Oczywiście wybrałam temat z "Pana Tadeusza", bo nie mam zielonego pojęcia kim był Bylica
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje Was tez tak nosi żeby sprawdzić? |
|
|
|
#3771 |
|
Konto usunięte
|
ja wzielam tadka ale u mnie wiekszosc braka chlopow;/
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
Mnie nie. Polski jest mi obojętny, mogę mieć gorszy wynik i absolutnie nic się nie stanie. Jutro będę na pewno z niecierpliwością na odpowiedzi czekaćU mnie większość Pana T. pisała. Tzn z klasy ci, z którymi rozmawiałam po. Ale szła psycholog szkolna i nam mówiła, że rozmawiała z jakąś grupką osób w szkole, to większość Chłopów
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo.
Ogolnie jestem zawiedziona tematami ![]() Wg mnie oba byly trudne. wiec sadze ze jest zdane-ale dobrze zdane nie.
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę invissible! Odezwij się do nas!
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, a jest ktoś z rozszerzenia?
Odzywam się.
|
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że w wątki zaczyna wrzeć
![]() Zaraz przeczytam co napisałyście, ale najpierw zdam moją relację ![]() Pisałam 'Chłopów'. Po otworzenia arkusza byłam mile zaskoczona, na początku nie wiedziałam, który temat wybrać, ale jednak zdecydowałam się na Reymonta. Jestem z siebie dumna, bo przypomniało mi się, że podobny los starszych osób został ukazany w 'Przedwiośniu' (mam nadzieję, że dostanę za to punkta ).Tekst o hipnozie bardzo przyjemny (ogólnie lubię czytać 'Focusa' ), pytania też w miarę normalne ![]() A teraz hit dnia: Każdy powinien dostać zestaw naklejek na arkusze. No i oczywiście każdy dostał. Oprócz mnie. Się lekko zdenerwowałam, bo sobie pomyślałam, że każą mi pisać za rok ( Echhh ![]() Coraz bliżej do wakacji! W ogóle do mnie nie dociera, że właśnie jestem po I maturze. Czuję się jakby to była kolejna próbna, a nie już ta prawdziwa
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce poprostu wiedzieć czy wbiłam się w ten cholerny klucz
Jak policze sobie mniej wiecej pkt to będę mogła spać spokojnie i wiedzieć czy jutro iść czy nie U mnie większość Pana T. Chłopak co koło mnie siedział to skończył w jakieś niecałe 1,5h i wypracowanie na 3 strony
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
a kto pisał rozszerzenie, jaki temat wzięłyście,no i jak Wam poszło?
ja wzi ęłam ten prostszy (wydaje mi się ) o drodze
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
Mi to się to wszystko dość podchwytliwie łatwe wydaje... Ale miejmy nadzieję, że nie jest :P Też wybrałam Tadzia, bo pierwszy raz o tym panu z Chłopów słyszałam ![]() A hipnozy rzeczywiście fajne ![]() Nie wiecie kiedy są w szkoła ogłoszenia wyników? Bo muszę umówić się na wizytę do lekarza...
|
|
#3780 |
|
Konto usunięte
|
pisanie ciezko cos mi szlo boje sie ze nie zdam ale mialam 2 str a4 w kazdej po 10 slow srednio
http://matura.nauka.pl/index.php/id=...tm_campaign=GG tu odp będą o 15:00
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

. 

Czytanie bardzo przyjemne, wypracowanie na 3,5 strony. Wyszłam jakieś pół h przed końcem, bo strasznie długie te fragmenty były