|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!
Ten wątek obecnie przeglądają: 92 (74 użytkowników i 18 gości)
|
|
|
|
#3902 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam to: [to nie klucz!] dla rozszerzonych 1. Dwie sfery opisane przez autora. Sztuka i polityka. 2. Jaki wpływ miała muzyka na strakujących? Towarzyszła im, ukoiła skołatane nerwy, sprawiła, w jej obliczu znaczenie strajku zmalało. 3. Góra i dół. Góra - religia - znaczenie życia w sensie uniwersalnym. Dół - polityka - życie doczesne, na tym świecie. 4. Środki językowe wyrażające subiektywizm: Narracja pierwszoosbowa, narrator opisuje swoje przeżycia, np. "czułem". Narrator przedstawia swoje opinie np. "Najlepsze polskie pismo". 5. Środki językowe "poetyckie": Metafora: "ruchome schody" Porównanie: "sztuka jest jak butelka rzucona na morze" 6. Od konkretu do ogółu konkret: koncert zgłagodził jego nieanawiść podczas strajku ogół: piękna muzyka jest wartością ponadczasową, kwestie doczesne nie mają przy niej znaczenia. 7. Jaką rolę powinna spełniać sztuka wg autora: - powinna przemwiać do odbiorcy, - powinna mieć uniwersalny przekaz, - powinna bazować na doświadczeniu, - być "pomostem" między światem polityki a religią. 8. zagrożenia sztuki: - polityka - wymuszająca poruszanie tematów politycznych - religia - zawężająca "horyzonty" sztuki. |
|
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Polonistka na gadu mi napisała że za błąd rzeczowy odejmują jeden punkt ;]
|
#3906 |
|
Konto usunięte
|
ja sie boje ze na anglou wylosuje za daleko od glosnikow miejsce i nie bede ze sluchu tego slyszec
a na ang mi najbardziej zalezy |
|
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
ja pisalam podstawe...zastanawia mnie wiele rzeczy
na stronie gazety wyborczej beda odpowiedzi o 15 tak ? co byl podany fragment napisalam ze jest to METAFORA a jesli chodzi o ts gotowke to przyjelam to do POTOCZNYCH...pamietacie moze ta tabelke? osttanie pytanie...ja mialam chyba ze 1.informacja 2.informacja 3.opinia 4 . informacja....ale nie jestem nawet pewna czy tak mialam heheh
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. MOzesz napisać cos wiecej, tzn przez agencję czy sama no i wogóle ?
|
|
#3909 |
|
Konto usunięte
|
tez mam metafore i w potocznych
a tablki nie pamietam
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Bylo kilka pytan o przecieki z polaka
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
Co Wy piszecie!!!
Gotówkę zalicza się do naukowego , jakby była forsa albo szmal to do potocznych. Ot, błysnąłem
|
#3912 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Zte, Marcia, Kachaa -kochane moje
Ide. Nic już nie zmienię. Zacytuję tylko Piłata: 'Com napisał, napisałem'
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 |
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12145576]
ogólnie CKE zrobiło mi urodzinowy rpezent. aha P.S. ide z Tż po szkole i cos mi nie styka bo anwet nie zlozyl mi zyczen i mowei mu tak "powiem ci cos wieczorem" ale mnie nekal wiec go spytałam od razu "misiu czy ty pamietasz u moich urodzinach?" tż: no jasne ze tak a keidy mam? (chwila konsternacji) 4 maja aha... a co dzisiaj ejst? poniedziałek(moje przeciagle spojrzenie) no co? o boze dzisiaj ejst 4 !!! [/quote] też mam dziś urodziny :P STO LAT WSPÓŁSOLENIZANTKO
|
|
|
|
#3915 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moje gg 15639524 odezwij sie opowiem wszystko, ale za 10 min po obiedzie ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- to ja jestem łom bo mam w potocznych gotowke;/ |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i te środki subiektywne ale to TYLKO 2 punkty, prawda ![]() ?
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2009-05-04 o 13:56 |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
ja pisałam Pana Tadeusza, bo wczoraj był film na TVP Kultura, dobrze, że mama mnie zawołała
![]() co do testu, był dość prosty, ale ja jak zwykle coś musiałam odwalić, nie napisałam tak jak wszyscy metafora, tylko peryfraza ![]() co do tej tabelki, to są 3 informacje, jedna opinia. mam nadzieję, że będzie conajmniej tyle, co na próbnych ![]() kurcze, a tyle się nad tą gotówką zastanawiałam i chyba jednak źle mam Edytowane przez agusia642 Czas edycji: 2009-05-04 o 13:56 |
|
|
|
#3918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisalam podobnie jednak w 3. dalam GORA Biblioteka - oderwanie od rzeczywistosci, DÓŁ sala strajkujących w 4 - dalam czasowniki w 1 os. l poj oraz metaforę walki wewnetrznej autora (tam bylo ze walczy WE mnie ten i ten... ba bla ) w 6 konkret uwetura Wagnera
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
gamma no to wszystkiego najlepszego !
Matko kochana .. łeb mi zaraz rozsadzi.. A Ilona ma racje kilka osób tu wpadło albo link do przecieków podało albo pytało się co bedzie. |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam gotowke w potocznych
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
to nie jest klucz, to sa odpowiedzi ktore znalazlam, ale ja mam tak tabelke jak jest w tych odpowiedziach
|
|
|
|
#3923 |
|
Rozeznanie
|
WSZYSTKIM solenizantka zycze sto lat!!! czekam juz na te odpowiedzi...chyba w miedzy czasie zajme sie angolem
matura a potem studia...nie mam pojecia gdzie pojsc ale chwilowo zajmuje sie maturka powiem Wam ze prawie zero stresu dzis mialam moze przez to ze ostatnie tyg byly dla mnie nerwowe....
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mi się przypomniało. Przychodzę do szkoły i co się dowiaduję? 'Przecieki są! L. znalazł. O czwartej rano były w necie. Będzie motyw dziecka u Kochanowskiego i Leśmiana i lalka.' Oczywiście genialny L. obkuł się z motywu dziecka u tych dwóch, z lalki też się obkuł. I kurczę żałuję, że w innej sali pisałam, bo chciałam widzieć jego minę jak zobaczył tematy
![]() A co do tabelki to ja też mam informacja, informacja, opinia, informacja. Męczy mnie ten środek stylistyczny. Jak przeczytałam to chciałam wpisać: 'metafora taka.' Tym bardziej, że jeszcze przed wejściem na salę gadam z koleżankami i mówię, że nerwów po ścianach i sufitach chodziłam i koleżanka wzięła to sobie dosłownie to jej mówię: 'metafora taka.' I potem w pytaniu z tym chciałam wyskoczyć. Ograniczyłam se do samej metafory... Odkryłam, że nie znam się na środkach stylistycznych xD |
|
|
|
#3925 | |
|
Konto usunięte
|
dziaa
![]() dzieki ![]() Cytat:
hehe oby nam jutro też dali takie jak dzisiaj nieee ja tak sobie myślałam "wpisze gotówke w naukowe" i nie wiem. Pawl poszedł już mnei zbulwersowaliście tą gotówką
|
|
|
|
|
#3926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eh tam, trudno się mówi Chociaż mi się wydaje że do naukowych też nie należy. Jezeli wiedziałabym, że to nie potoczny, to nie wpisałabym nigdzie.
|
|
#3928 |
|
Rozeznanie
|
Z tą gotówką mnie zagieli
i Teraz zamiast 2 ptk będe miała 0 ale dobra, może jeszcze zdam
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
No i po polskim
pisałam Pana Tadeusza eh w sumie było to dość proste tylko boję się że jak dowalą jakiś głupi klucz to będzie kiepsko... ![]() Lirangel i gamaa wszystkie najlepszego
|
#3930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

a jesli chodzi o ts gotowke to przyjelam to do POTOCZNYCH...pamietacie moze ta tabelke? osttanie pytanie...ja mialam chyba ze 1.informacja 2.informacja 3.opinia 4 . informacja....ale nie jestem nawet pewna czy tak mialam 

. MOzesz napisać cos wiecej, tzn przez agencję czy sama no i wogóle

ale dobra, może jeszcze zdam