|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze cz. VII
dziewczynki miałam na myśli to, że te ciuszki zrobione są z takich materiałów że odrzuca np. bistor, kresz czy taki materiał z jakiego kiedyś szyto fartuchy chyba stylon. No albo zostają okropnie wykulkowane, niesamowicie sprane czy poplamione ciuszki.No tak się u mnie w sklepikach sprawa przedstawia Sama mam w domu kurtkę ze skóry którą dostałam "po mamie" . No ma juz chyba z 20 lat i uwielbiam ją choć jej nie noszę
ma już 60 lat i jest bosski. Lubie rzeczy z charakterem i z przeszłością ale takie bistorowe portki to do mnie nie przemawiają |
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie bylas, ze takie szmaty?ja tam nie narzekam na moje poznanskie lumpeksy ;d |
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zakupy z marca i kwietnia. Coś ostatnio przystopowałam z lumpkowaniem
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
w warszawie cieżko jest z lumpami, ja nigdy nie chodze na dostawy bo mi niedobrze jak patrzę na tą wiochę która się wtedy odstawia;/ brak kultury i chamstwo to mało żeby określić co się dzieje;/ a potem - wpołowie tygodnia ciężko coś wypatrzyć porządnego. Są tez lumpy nie na wagę - rzeczy wycenione, ale drogie - bluzki ok 20-30zł a dla mnie cała zabawa polega na tym żeby coś fajnego za grosze złapać bo w składowaniu ciuchów, które może kiedys założe nie widze sensu.
A co do staroci to mam pasek po babci który jest starszy ode mnie i go uwielbiam
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
marchewkowe pole oddawaj glany
![]() ![]() !!
|
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
szkoda tylko że uwierają (niby mój rozmiar-37, ale parę milimetrów za krótkie) zastanawiam się właśnie jak je jakoś rozbić bo nie można tylko siedzieć i patrzeć na tę zdobycz, trzeba ją nosić
|
#3518 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, poprawiłaś mi humor tą wypowiedzią , dodałabym ,że nie dość ,że radości to i satysfakcji z udanego polowania ;DW moim lumpku była mega dostawa kostiumow i to nowych (mi mają jeszcze naklejki ) wszystkie po 5 zł i tróżne marki np. VS, River isand, |
|
|
|
|
#3519 |
|
Raczkowanie
|
marchewkowe pole świetna bluzeczka
69love na Ratajach na os. czecha- szmaty jakich mało. Kiedys zaglądałam tez do lumpka na ul.dąbrowskiego i to samo. ale dawno tam juz nie byłam więc może sytuacja się zmieniła. no ale ten u mnie na osiedlu to koszmarek |
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem z Tarnowa, gdzie też bywa ciężko z lumpeksami - chodzi o stosunek ceny do zróżnicowania i jakości towaru ... Dlatego ostatnimi czasy zawęziłam sobie obszar polowań do kilku sklepów, ze szczególnym uwzględnieniem tego na Szkotniku.Osoby z Tarnowa wiedzą, że to duży sklep, z dużą ilością dobrego towaru w rozsądnych cenach . Wiedzą też na pewno, że w dzień dostawy lepiej tam nie iść samotnie, i ja staram się tego unikać jak ognia. Ale też staram się nigdy tych dostaw nie omijać!Bywa ciekawie, to na pewno - ostatnim razem kiedy tam byłam, właśnie w dniu dostawy, mój chłopak pilnował koszyka, a ja próbowałam się przebrać ( w tym lumpeksie nie ma przebieralni i to stanowi wyzwanie). Kobieta, która stała obok nas, była na tyle bezczelna, że porwała mi bluzkę z koszyka - który stał tuż przy naszych nogach . "Bo myślała, że to jest przez kogoś zostawione".Dobrze, że się w porę zorientowałam. Na takich ludzi chyba nie ma rady, trzeba po prostu całe to chamstwo przełknąć, bo inaczej nici z łowów. |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Maturzystki POWODZENIA!!! Eh kiedy to ja pisałam maturę.to juz z 10 lat!
|
|
|
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze
trampeczki- nóweczki, brązowo- jasnożółte superaśnefirma - HOT ITEM [?] 19zł
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry. W sobote udalo mi sie wyslac torbe siostrze,z ciuszkami. A juz wieczorem mialam kolejna dostawe.
Dowiedzialam sie wlasnie ze kuzynka jest w ciazy ,takze teraz bedzie trzeba i zadbac o nia. Ciesze sie na sama mysl. Mam tak dobrze ze od czasu do czasu jakies ciuszki dostane. Wiec biore. Troszke dla siostry,na pewno nie wszystko bedzie dobre,ale na pewno komus innemu sie przyda Na pewno nie zalozy tej ostatniej zebry.
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Kilka rzeczy dla mamy,ktore niestety bedzie musiala przerobic. Mysle ze nei bedzie miala z tym problemu bo szyje od czasu do czasu.
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
I moje.
- golf LINDEX - sukienka ZARA -bluzeczka ZARA -rozowa ESPRIT -w kwiatki EVE - blekitna tuba FILO - niebieska STAFF -zielona MEXX -sukienka WITCHERY -biala wyszywana TARGET Nie chce mi sie juz wszystkiego fotografowac,bo duzo tego. Jeszcze cos dla TZ ta,dla brata...
To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym. ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ Edytowane przez Bling Czas edycji: 2009-05-05 o 17:49 |
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
piątkowe zakupy;
- zebrowate legginsy(xhilaration) - 1,25 zł. - koszulka na ramiączkach(ralph lauren) - 1,10 zł - bluzeczka (GAS basic[?]) - 1,57 zł - bolerko (next) - 0,88 zł
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
widzę, że dziewczyny tak jak i ja od samego rana latają po lumpach
jedna z moich dzisiejszych zdobyczy koszula jakieś 5złale jeszcze zaraz lecę na łowy
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Podglądam Was od dłuższego czasu i postanowiłam dołączyć ... Oto moje dzisiejsze "zdobycze":SN851711.jpg Torebeczka-12 zł(jeszcze z metką )... W rzeczywistości jest taka malutka, słodziutka![]() SN851713.jpg 10 zł.... D&G ![]() SN851715.jpg 10 zł, atmosphere; SN851717.jpg 6zł, również atmosphere, taki nietoperzyk |
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
No nareszcie u mnie jakieś lepsze łowy
Sukienka ciążowa Koturny Pasek Czarna tunika |
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Procentowo- ale się "zrujnowałaś"
Karolkuuu bluzeczka przecudna!!!!! i świetnie na tobie leży! super zakup a do tego jaki oszczędny |
|
|
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja zawsze kiedy myślę, że dobrze poszło, to jest na odwrót ![]() Cytat:
jutro wolne od matur, tak więc do lumpa marsz z rana! Edytowane przez agusia642 Czas edycji: 2009-05-04 o 14:33 |
||
|
|
|
#3532 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach... teraz trzymaj kciuki, żeby klucz mi podpasował ![]() Niestety rozszerzenie było trudne....
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyglada na to, ze z roku na rok poziom matury sie obniza. no ale to nie o tym watek..Kasiunia - piekna sukienka i koturny, zreszta pasek tez! ![]() Karolkuuu - rewelacyjna koszula.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-05-04 o 14:50 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi jakby co o czytanie ze zrozumieniem ![]() Bo tematy były ok, ale ten tekst... Robiłam arkusze z 3 ostatnich lat i takiego tekstu jeszcze nie było. Ale faktycznie to nie o tym wątek więc ciii-sza
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
oj Aguś ,zobaczysz ... będziesz miała 99,99 %
![]() A oto moje zakupy : 1) balerinki -atmosphere, 14 zł 2) getry -NikeFITDRY ok 7 zł 3) tunika "nietoperz" -atmosphere, 9 zł 4) spódniczka -kabaret , ok 8 zł 5) balerinki - FAX ,4 zł 6) kopertówka -Japelle , 5 zł 7) torebka na długim pasku - bez metki , nie pamiętam ceny
|
#3538 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jestem ostatnio załamana moimi łowami, nic interesującego :/ |
||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam dzis torebke Nexta, dlugo z nia stalam przed lustrem i sie zastanawialam, w koncu wziela, 15zl kosztowala, ale sama nie wiem. Nie podoba mi sie w niej to okragle metalowe na srodku? Co myslicie? Poza tym jest fajna, ma ksztalt takiego kuferka, jest taka sztywniejsza. Moze by dac wywalic to kolko i polaczyc paski normalnie? Na drugiej fotce widac jak wyglada " z tylu"
Zdjecie rozjasnione, zeby bylo dobrze widac. Edytowane przez Marua:) Czas edycji: 2009-05-04 o 16:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

ma już 60 lat i jest bosski. Lubie rzeczy z charakterem i z przeszłością ale takie bistorowe portki to do mnie nie przemawiają 

szkoda tylko że uwierają (niby mój rozmiar-37, ale parę milimetrów za krótkie) zastanawiam się właśnie jak je jakoś rozbić bo nie można tylko siedzieć i patrzeć na tę zdobycz, trzeba ją nosić 

... Dlatego ostatnimi czasy zawęziłam sobie obszar polowań do kilku sklepów, ze szczególnym uwzględnieniem tego na Szkotniku.
19zł