|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!
jak widac wyzej ja chcialabym^^ ale powtorze tez inne formy.
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomylil sie ![]() A ile pkt jest za wprowadzenie?Ja walilam scieme o Mickiewiczu dosc dlugo
|
|
|
#4203 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do dziewczyn, a może i chłopaków które/którzy pisały/pisali z języka polskiego poziom rozszerzony, jak myśliscie czy jeżeli podałam pare znaczeń drogi takich jak np. droga jako rzeka ( kontekst Heraklit z Efezu, Wisława Szymborska), droga jako przeznaczenie, śmierć ( kontekst egzystencjalizm - filozofia S. Kierkegarda), droga jako życie, droga jako ewolucja, postęp techniczny będzie to dobrze?
i czy wy też wypisywaliście taki środki jak porównania, epitety, pytania retoryczne, powtórzenia, wyliczenia, metafory,wulgaryzm i mowa pozornie zależna nawet się trafiła,?? i oczywiście do nich przykłady i wydaje mi się że zrypałam zakończenie, dosłownie, nie wiedziałam jako zakończyć napisałam jeszcze raz że droga ma bardzo wiele znaczen, zarówno we fragmencie powieści jaki i w życiu, że, w myśl piosenki powinniśmy już dzisiaj "wyruszyć w drogę z bagażem zdarzeń" a im bogatszy bagaż w doświadczenia tym lepiej... bardzo poleją z tego?
Edytowane przez IsThisLove Czas edycji: 2009-05-04 o 18:47 |
|
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde, ale mam stres przed jutrem
mimo ze na 2 próbnych mialam po 100 procent teraz się bardzo boje tez tak macie ?! :p
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie najadłam jak świnia i znowu mnie brzuch boli ech,..
Ale przytyłam przez tą mature ale za tydzien biore się za siebie w końcu bedzie duuuuużo czasu ![]() Uuu to chłopak ładnie pojechał.. Gdyby sprawdzała to moja polonistka to jego praca już by była skreślona...
Edytowane przez marcia1003 Czas edycji: 2009-05-04 o 18:44 |
|
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ona mu dala ta kokarde..teraz wiem ze to byla kokarda ale na egzaminie nie bylam pewna i paradoksalnie nie napisalam tego zeby nie zrobić blędu rzeczowego;/ ale w pewnym sense obiecywala mu wiernoość poprzez ta kokarde nie? czy nie?
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
dziwia mnie odpowiedzi z polskiego. np w zadaniu nr 1. na pytanie czym grozi takie zahipnotyzowanie, było trzeba napisac że wypadkiem samochodowym. S przeciez tego w tekscie nie było. trzeba odpowiadac na pytania na podstawie tekstu !!
to samo w 4 zadaniu, wymien 2 przykłady, a podane sa trzy że z nałogów nerwic i bólu |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
kicia przecież to bylo napisane w tekście...
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zdajesz ang R czy P? ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam od dzisiaj zacząć się odchudzać, ale coś mi się nie wyszło No, ale od 14 maja to już definitywnie!
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - dopiero teraz dokopałam się do Twojego posta z pytaniem o egzaminy. Ehh ślepnę na starość.
Na 1 podejście miałam UWAGA pana Roskosza. Nie wiem czy musze pisać coś więcej? A na drugie Panią Krysię ale nazwiska nie pamiętam. To ta Pani z jaśniejszymi włosami. I dziękuję wam kochane wizazanki za 3manie kciuków Postaram sie nie dać plamy...
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 |
|
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
a co do ang ja miałam z podstawy z próbnej tylko 86 %, ale według mnie tez słuchanki i rozumienie, a nawet ten list formalny był bajecznie prosty, tylko ja zawaliłam głupotami, moja anglistka powiedziała że nigdy nie było jeszcze takich łatwych słuchanek na próbnych i żebyśmy się nie spodziewali takiej łatwizny na faktycznej maturze, czy wy też myślicie że dowalą coś trudnego?
|
|
#4214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak. Ja rozumiem pisać coś takiego jak się jest pewnym. Ale on nie wiedział i sobie wymyślił tą Młodą Polskę ![]() (wiadomo, że jak się naściemnia w takich błahych sprawach, no ale coś takiego?! Chciałabym zobaczyć minę egzaminatora )Cytat:
Kurcze, ja też się właśnie nażarłam prażynkami. I mi nie dobrze. I uważam, że pomogłoby mi Kinder Bueno, które leży w torebce i czeka jako nagroda za jutrzejszą maturę ![]() Też mam zamiar się za siebie zabrać po maturze. Będzie całkiem nowa Ola
|
|
|
#4215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Pani Buka
|
IsThisLove - pisałam drugi temat, ale co do zakończenia to jest za nie tylko 0-3 pkt wiec myślę że 1 złapiesz co najmniej
![]() DeBourbon - o szalona! ja zawszę muszę skopać coś w listeningu ![]() w ogóle mam wrażenie że TŻ ma już dość mojego marudzenia ale dzielnie daje radę :p
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2009-05-04 o 18:52 |
|
|
|
#4217 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję.Na czym Cię oblał? ![]() A pań nie kojarzę, jak zdawałam to ich jeszcze nie było. W każdym razie jakbyś trafiła na pana Borysa (taki po trzydziestce, trochę pakerowaty ), to uważaj na haczyki w stylu niedomknięte drzwi itp. ![]() Będzie dobrze
|
|
#4219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. wspołczuje
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Alexia, Flames może stworzymy jakieś kółko wspólnej adoracji w odchudzaniu
? Jeszcze któraś zamierza troche sadełka zrzucić?
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że matura nie matura - cały czas "walczę" teoretycznie nie mam z czym ale chcę być fit. jak kiedyś ![]() jak coś to zapraszam na fitness, do walki z tłuszczem II, kiedyś prężnego wątku a teraz mało kto tam zagląda ![]() Niby coś tam robię z ang ale boli mnie głowa i wogole jestem taka wymemłana jakaś że szok. do tego tż znowu śpi i nie mam komu marudzić, pewnie specjalnie to robi
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula -Pan Roskosz chciał mnie udupić na czym się dało, bo wydzierał się na mnie np o to że jak włączałam światła to je pokazywałam i DOTYKAŁAM auta. I sie darł na mnie czy ja sobie kpiny robię z niego i czy ja go mam za idiotę i czy ja uważam że on tego nie wie To on tutaj jest egzaminatorem a nie ja!! i takie tam dyrdymały. Ale ogólnie 2x łuk
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Jedynie muszę popracować nad sobą bo jestem, hmmm, jakby to określić sflaczała Muszę wymodelować moje ciałko, zrobić coś żeby mi tyłek choć trochę urósł i brzuszek się spłaszczył, bo zaczyna wystawać
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, dwa pierwsze to jest dodawanie przedrostków itp, a dwa kolejne to tworzenie różnych części mowy, wersja okrojona, ale może się przyda
|
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, czemu jeszcze go trzymają. ![]() Cytat:
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest koleś, który podobno dosłownie linijkę, kątomierz i co tam jeszcze ma w oczach. Potrafi oblać, bo przy parkowaniu prostopadle, samochód nie stoi pod kątem 90 stopni, tylko 93
![]() Najlepsze, że dowiedziałam się, że on jest aż taki już kilka dni po egzaminie. Okazało się, że jak na niego czekałam w WORDzie, to właśnie zobaczyłam egzaminatora, którego widok twarzy wystarczył mi, żeby być pewną, że jeśli go wylosuję, to oblałam. To był on Mam pytanie co do ang R. W książce mam opisane jak pisać wszystkie wypowiedzi pisemne. No i jest podany temat wypracowania: Should animal testing be banned, or is the use of animals for experiments justified? Poniżej jest napisane: -Temat sugeruje, że trzeba przedstawić argumenty za i przeciw. Następnie jest kilka podpunktów, między innymi, żeby wynotować sobie argumenty za i przeciw. I dalej: Jeśli wynotowałeś mniej więcej tyle samo argumentów "za" co argumentów "przeciw", napisz rozprawkę według planu 1 (for and against essay). Jeśli argumenty któregoś typu przeważają, napisz rozprawkę według planu 2 (opinion essay). Co to ma byc?! Jaka to jest w końcu rozprawka? Przecież nie może być do wyboru |
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie chce bóg wie ile schudnąć tylko zgubić boczki i trosiu brzusio spłaszczyć Może założymy osobny wątek? co wy na to ?
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a te nasze wypracowania to będzie sprawdzał zwykły nauczyciel czy komputer jakos ;>???????? i mogą skreslic wypracowanie??w jakich przypadkach?
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
|
|
|
#4230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
normalnie az sie zaczełam jutra bac
Edytowane przez kiciaaa Czas edycji: 2009-05-04 o 19:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

)