|
|
#3451 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VIII
Cytat:
Poza tym z sama choroba juz tez nauczylam sie na tyle funkcjonowac, zeby wiedziec co w danym momencie moge a co nie, wiec mysle, ze zadna krzywda by mi sie nie stala. Tym bardziej wlasnie, ze specjalnie zdecydowalismy sie na wrzesien, bo wtedy juz upalow tak wielkich byc nie powinno. Ja strasznie chcialabym do Turcji pojechac chociaz wtedy pewnie ujawni sie miedzy nami konflikt interesow on-narty, ja-plaza
|
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, na pewno wyjdzie excellent! (piszesz maturę z angielskiego? brzmi znajomo, ja też na maturze wybrałam zmagania z językiem Shakespeare'a ).Co do postaci TB, cóż chyba zaliczam się w takim wypadku do tego pokolenia, bo właśnie moje nastoletnie lata przypadły na schyłek działalności radiowo-felietonowej Tomka. I... kurcze, dla mnie nie była ona odbierana jako rodzaj drogowskazu czy głosu jakiegokolwiek pokolenia, były ekspresją osobowości i wrażliwości Tomka jedynie - absolutnie nietuzinkową i osobliwą, dla mnie była ona raczej odkrywaniem specyficznego poczucia humoru i podejścia do przeróżnych spraw (he he, chorobliwa awersja do kompa ) niż wyznacznikiem pożądanego wśród młodzieży "life style*u". Choć przyznaję, na pewno mogło takowe utożsamienie zaistnieć, skoro nawet niektóre zespoły muzyczne (Smashing Pumpkins choćby) oskarżane były o wywoływanie w nastoletnich duszach głębokiej depresji . Wszystko jest kwestią podejścia i podatności na wpływy, wydaje mi się.Dla mnie TB to postać tragiczna, miotająca się, w jakiś sposób głęboko nieszczęśliwa (zraniona?), ale korzeni takiego stanu należałoby szukać z pewnością dużo głębiej.
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-05-04 o 16:47 |
|
|
|
|
#3453 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
Grecy są niesamowici - przesympatyczni, gościnni i całkowicie wyluzowani (aż do granic niemożliwości), kuchnia grecka - przepyszna, a krajobrazy - bossssskie Turcja / Tunezja - bardzo podobne pod względem mentalności tubylców (nachalni, chociaż uśmiechnięci i nic złego z ich strony Cię spotkać nie może), ale zdecydowanie mniej do zwiedzania, jeżeli lubi się intensywne wakacje a już na pewno nie te same widoki, co w barwnej i soczystej Grecji (wszystko żółte i szare do bólu + niesamowite ilości śmieci :/). Jedzenie paskudne, właściwie oparte na jednym albo dwóch smakach.To tak w skrócie. O Egipcie i Teneryfie się nie wypowiem, bo nigdy nie byłam, nawet przelotem natomiast co do Egiptu nasłuchałam się dość paskudnych historii od ludzi, którzy mieli (nie)przyjemność opuścić obszar hotelowy i próbować na własną rękę pozwiedzać miasta.
|
|
|
#3454 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tomka czytałam, nie słuchałam, bo o ile pisał fajnie, to muzykę serwował zbyt rozmytą, jak dla mnie. No i mierziła mnie nieco jego maniera. Ja chyba ogólnie zbyt trzeźwa jestem. Reprezentuję typ myślenia Tewiego Mleczarza. Zawsze jest jakaś druga druga strona. ![]() Z drugiej strony "podarował" mi Monty Pythonów - jedną z fascynacji mojego życia. Jego tłumaczenia są niewierne, czasem zbyt dowolne, ale żywe, radosne, robione z miłością i pasją. Kiedy zaczynałam przygodę z Pythonami nie znałam angielskiego i to także dzięki tomkowej ikrze - byłam w stanie ich pokochać. Teraz widzę nieścisłości, ale nie zmienia to faktu, że jego tłumaczenia mają klimat i bronią się. I za to mu chwała. A jakkolwiek by na jego manierę nie patrzeć - był wyrazistą, ineteresującą osobowością, a takich nam trzeba. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dajcie znać, co z wynikami, pliiiiizzz... Cytat:
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-05-04 o 17:07 |
||||||
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
A mnie nie ciągnie do żadnych "egzotycznych" krain
Nieznoszę upałów, niemiłosiernie przypiekającego słońca, ciepławych jak zupa oceanów bez fal, niedających wytchnienia gorących nocy i tabunów (niemieckojęzycznych) turystów Poza tym oczami wyobraźni wizualizuję sobie przyszłe zmarchy powstałe na skutek prażącej z nieba bestii. Mękę to ja już przeżywałam na południu Francji czy Hiszpanii, wyleczyłam się ze słonecznych obszarów raz na zawsze. Zdecydowanie moje rejony to klimat umiarkowany Z rozkoszą więc wyskoczę nad (chłodne, zburzone falami) polskie morze, mmmm...
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-05-04 o 17:15 |
|
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
Sabb...
spokojnie każdy zdąży zapomnieć o tych maturach bo dopiero pochwalimy się 30 czerwca! wtedy, niestety, wyniki...
|
#3457 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Turcja- cudeńko, piękne okolice, krajobrazy. byłam 3 razy i pojechałabym i czwarty za względu na fantastyczny klimat! Egipt- wspaniały kraj jeżeli chce się pozwiedzać, poznać inną, jakże odmienną i ciekawą kulturę. Ale po raz kolejny bym nie pojechała Grecja- tam to ja jedynie piłam i klubowałam. znam Grecję z nocnego życia fantastyczna! Na wyjazd we dwoje wybrałabym jednak Grecję
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Konto usunięte
|
dżizzz... tak się stresuję przez moją współlokatorkę że z nerwów zbiłam miseczkę bo mi się ręce trzęsą
![]()
|
|
|
|
#3459 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
ja zdecydowanei wole zwiedzac w ten sposob, roznego rodzaju grupy turystyczne i przewodnicy mnie mecza a czasem nawet irytuja. Pamietam, ze jako dziecko zawsze sie wkurzalam, ze musze kogos sluchac zamiast ogladac to co akurat chce![]() Cytat:
Bedac nad naszym morzem bardzo rzadko jestem na tyle odwazna aby wejsc o wody w dzien, za to noca uwielbiamCytat:
Chociaz do wrzesnia mamy jeszcze duzo czasu, ale dobrze byloby znalezc dobre biuro turystyczne oferujace super warunki na 2 tygodnie. to bylby idealny wypoczynek. bo tydzien, to jakos tak malutko mi sie jednak wydaje
|
|||
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam w tamte wakacje na Rodos i bardzo mi się podobało
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Rozeznanie
|
Grecja...mmm...zawsze chciałam zobaczyć Partenon i pozostałości.......oddych ać powietrzem innym niz nasze....podobno Korfu (wyspa) jest niczego sobie.........gaje oliwkowe...........Via Appia ...... Rzym........
Grecja..........
|
#3462 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
a wtedy to już zabawa do samego rana (ahhh, te wina i muzyka )i rzeczywiście - Rodos jest cudne (ja jeszcze darzę niesamowitym sentymentem Mykonos) - ale i resztę Grecji warto zwiedzić
|
|
|
#3464 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
A ja tak daleko nie pojadę w tym roku
I na krótko![]() Może ktoś mnie z Barowiczów do siebie zaprosi
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3465 |
|
Konto usunięte
|
Winterko jak wypoczniesz na Śląsku, to zapraszam
![]()
|
|
|
|
#3466 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
A Śląska to nie miałam w planach urlopowych,raczej okolice Ostródy
A Ty stamtąd jesteś?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Wiedźma
|
Gothic, nie demonizuj. Jest co oglądać:
- pozostałości rzymskie - mi in. fenomenalnie zachowany amfiteatr w El-Dżamm (cudo, cudo!), ruiny Kartaginy i Duggi, muzeum mozaik - meczety, święte miasto Islamu Kairouan - dwie naturalne oazy plus oazy każdego typu do wyboru, do koloru (a jak przepędzą cię w 46 stopniowym upale po górach do jednej czy drugiej oazy to z pewnością nie będziesz się nudziła - Tunis z przepiękną Medyną - wyschnięte słone jeziora (robią wrażenie) - góry Atlas z drążonymi w skale siedzibami Berberów - pozostałości z czasów II Wojny Światowej - szansa zobaczenia czołgów z kampanii afrykańskiej - i nie pomnę co jeszcze bo byłam tylko dwa tygodnie A do tego skutery wodne, paralotnie, banany i inne rozrywki. Plus wyprawy na wielbłądach i na quadach. I pogoda o wiele bardziej przyjazna, niż na przykład w Egipcie. Też warto! Ja tez szczerze polecam Grecję. Ma wszelkie możliwe zalety. nie tylko zabytki z różnych epok, nie tylko fenomenalne ukształtowanie terenu (Meteory, zobaczcie Meteory, tego nie można przegapić!), ale i naprawdę mili ludzie. I blisko. Grecja wymiata. Choć Turcja tez niczego sobie. I Egipt... Egipt uwielbiam nie tylko za zabytki, które mnie na kolana rzuciły (i na serio ateński Partenon to pikuś w porównaniu z Karnakiem na przykład) ale jeszcze za rafy koralowe... Ja w ogóle mogę się zbierać i jechać dokądkolwiek dziś nawet. A najchętniej do Peru... Cytat:
|
|
#3469 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
|
|
|
#3470 |
|
Konto usunięte
|
Winterko ja ze Śląska - od lat 21 z Jaworzna a od 2 - jeszcze z Katowic...
![]() ![]() ![]() Mogę Ci pokazać miasto pod kątem zabudowy urbanistycznej |
|
|
|
#3471 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
![]() jest jeszcze nieszczęsne miasteczko Gwiezdnych Wojen na środku pustyni
|
|
|
#3472 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
I oczywiście, jak mogłam zapomnieć o Mos Eisley! Gapa, gapa, gapa! Nakręcona byłam na to miasteczko jak dzika. Toż ja się na Gwiezdnych Wojnach wychowałam. Odwalilismy tam chyba z 200 zdjęć. Skoro byłaś, to wiesz, że tam po prostu NIE MA CO fotografować. Dodam jeszcze wyprawy Jeepami po trasie rajdu Paryż - Dakar. Ekstremalne przeżycie.
|
|
#3473 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
myślałam, że na większych wydmach zejdę z tego świata i mniej więcej po pierwszych 5min poszło nam koło
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
My się z małżem nawet zgrać urlopowo nie możemy i dlatego musimy planować krótkie wypady z Gdańska
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
No - my w sumie zadnych nie wykupilismy wycieczek po Egipcie ale zawsze mozna cos na miejscu.
Szczerze... to mi sie chce wylozyc zwloki na lezaku i smazyc sie. Plywac, smazyc, plywac, smazyc. Tyle. Ale byc moze, ze na cos sie pokusimy ![]() Si do Grecji ciagle jezdzil i stwierdzil, ze nuda i ze ma traume z dziecinstwa (rok w rok jezdzili) i ze on tam nie jedzie juz. Ale ja go wyciagne ![]() A mi sie w autobusie do Bicz dostalo... A bylo to tak : Jechala sobie parka, mamusia rozwalona na siedzeniu, tatus saczyl piweczko kulturalnie niezainteresowany niczym, dziecko na oko 2-3 lata jak zwykle biegalo po calym autobusie ku radosci mamusi. Bo przeciez kazdy musi lubic TAKIE dzieci... Siedzielismy akurat w poblizu skladanych krzeselek, bachor podchodzi i lup to krzeselko rozklada mi na nogi. Ja to krzeselko w odruchu spowrotem do pionu. Na co dziecko do mnie 'hej!' Moj wzrok wyrazajacy dezaprobate. Dziecko podchodzi i lup to krzeselko na dol jeszcze raz. Ja krzeselko w gore. Na co urazona mamusia do mnie 'he's only a baby u bitch' zasmialam sie tylko. Mama roku. Ja mam sobie dac nasrac na glowe obcemu dzieciakowi bo mamusia uwaza, ze on sie tylko bawi. |
|
|
|
#3477 |
|
BAN stały
|
Dziekuję Wam
U mnie sprawa sie wyjaśniła ![]() G. ma mnie głęboko w nie ma sensu iść z nim na wesele...czuję się strasznie straciłam przyjaciela...straciłam nadzieje na coś więcej, straciłam do niego szacunek dzisiaj. Miałam sie odgryźć...ale zachowam spokój i po prostu urwę kontakt. |
|
|
|
#3478 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwyczajnie olej, po co sie szarpac. |
|
|
|
|
#3480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie przechlapane macie lekko, krótko raczej nie da się wypocząć, zanim się człowiek rozkręci trzeba już do domu wracać![]() Cytat:
Pewnie by mnie lekko szlag trafił.Cytat:
![]() A dzięki stażowi poznasz napewno dużo fajnych ludzi Grunt, żeby nie siedzieć w domu i się nie zadręczać. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

Podobno na Teneryfie jest pięknie. A co do bezpieczeństwa to o jedzenie chodzi? Jeśli tak to zawsze pozostają Ci butelkowane napoje i gotowe potrawy, więc pewnie nie będzie źle 
Poza tym z sama choroba juz tez nauczylam sie na tyle funkcjonowac, zeby wiedziec co w danym momencie moge a co nie, wiec mysle, ze zadna krzywda by mi sie nie stala. Tym bardziej wlasnie, ze specjalnie zdecydowalismy sie na wrzesien, bo wtedy juz upalow tak wielkich byc nie powinno. Ja strasznie chcialabym do Turcji pojechac
on-narty, ja-plaza
Landryn stawia na Grecje bo myslac po mesku uznal, ze ze wzgledu na moje zdrowie i pierwsza taka wycieczke bez rodzicow sprawujacych nad nami opieke to bedzie najbardziej bezpieczne
Temat niemal gimnazjalny.

)