|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Eh, ja to mam pecha jednak. Okazało się, że mam zapalenie ucha i muszę wziąć antybiotyk silny a co za tym idzie staranka w tym cyklu są zawieszone :/ W sumie jeszcze skonsultuję sie z ginekologiem bo ostatnia tabletke wezmę na 3 dni przed owulacją, ale nastawiam się na wstrzymanie... W zasadzie nie tyle wstrzymanie ile uwarzanie
![]() Przepraszam że tak mało sie ostatnio odzywam, ale choroba jednak silniejsza i mało przy kompie siedzę, mój jeszcze-nie-mąż się cieszy bo ma wreszcie komp dla siebie :P |
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 30 staraczek: KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) staranka zawieszone ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) staranka zawieszone asienka240 - (Asia, 21 lat, ze Śląska) cykl 1, last @ 24.03 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 9, last @ 28.03 ![]() pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław) cykl 2, last @ 3.04 Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 5, last @ 3.04 edi25 - (Edyta, 25 lat, Częstochowa) cykl 4, last @ 3.04 ![]() sarrita - ( Sara, 27 lat, Warszawa) cykl 2, last @ 1.04 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 12, last @ 9.04 Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 10, last @ 9.04 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 4, last @ 11.04 nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 3, last @ 15.04 PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) cykl 1, last @ 15.04 edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 7, last @ 16.04 DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 9, last @ 16.04 solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 3, last @ 16.04 malami82 - (Agnieszka,27 lat, Lubuskie) cykl 5, last @ 17.04 youyou - ( Ola, 27 lat ,Warszawa) cykl 2, last @ 17.04 magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 4, last @ 19.04 ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 7, last @ 19.04 achaia - ( ???, ??? , ??? ) cykl 1, last @ 19.04 Lenka1000 - (Lena, 31 lat) cykl 2, last @ 21.04 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 5, last @ 22.04 ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 3, last @ 24.04 gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 5, last @ 24.04 karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 4, last @ 24.04 Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 9 ,last @ 27.04 Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 6, last @ 29.04 pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 30.04 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 9, last @ 4.05 roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 13, last @ 4.05 paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 2, last @ 7.05 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 22 zafasolkowane: Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 27 lipca 2009) adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 27 sierpnia 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009) DDosiek – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 12 września 2009) Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 15 września 2009) Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu precious_81 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu(termin – 15 września 2009) Milibili – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu Nika1980 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 10 października 2009) sweetpinky – gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu malin30 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 7 października 2009) miss.hot – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 22 października 2009) sorejna – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 23 października 2009) Agusia_a9 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu flowerspower – gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (termin –11 listopada 2009) gusiec – gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu smerfeta01 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009) zuzanna12 – gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 20 listopada 2009) aliisanka – gratulujemy!dwie kreseczki w 8 cyklu ( termin na 15 grudnia 2009) martaN23 – gratulujemy!dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 18 grudnia 2009) Maria2008 – gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 12 grudnia 2009) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] Malga19 - Aniołki dwa [*] [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*]
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-05-07 o 18:39 |
|
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny blagam o pomoc...mam zgage,meczyla mnie juz wczoraj wieczorem i teraz od ponad godz znowu.macie jakies domowe sposoby...
jestescie wspaniale,kazda martwi sie o kazda,doradza i pociesza.milo jest poznac ludzi,ktorzy nie mysla tylko o sobie i o swoich problemach... RÓŻA ja mysle ,ze tu nie lekarz Ci jest potrzebny...tylko dlugi weeeekend z twoim ukochanym SAM NA SAM...w miejscu gdzie bedziecie sie cieszyc soba,natura i cisza... |
|
|
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łyżeczka sody oczyszczonej popita wodą, wiem że to wydaje się nierealne ale naprawde nie jest złe i poza tym naprawde działa ! ![]() Darusiu, gratuluję ukończenia kursu! jesteś wielka, gratuluję mnie od kilku dni męczy żołądek, wciąż jakby mi coś leżało na żołądku, zmora po prostu, i nie wiem co na to poradzić ..
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-05-04 o 18:55 |
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ula87 rozumiem Cię doskonale, Twoja szwagierka trochę nieżyciowa, dziwi mnie takie podejście. Ja jestem z tego typu kobiet, co mogą zakasać rękawy i zrobić parę "męskich" rzeczy.Mojemu TŻ-towi to się podoba, mówi że dla niego to ideał kobiety, która jest kobieca i delikatna ale jeśli będzie trzeba to nie boi się tzw. brudnej roboty. ![]() Co do oczekiwań rodzinki, to my też czujemy lekką presję, jestem na razie pierwszą mężatką, moje siostry jeszcze niezamężne, dodatkowo rodzeństwo moich rodziców zostało już dziadkami i widze że moi też strasznie by chcieli wnuka... Na razie całą miłość przelewają na psa ![]() Na szczęście nie mówią nam nic wprost żebyśmy się rozmnażali ale to widać jak by bardzo chcieli. Na razie nic im nie mówimy że się zaczeliśmy starać, jak się uda to będzie niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Dziewczyny zapisywałam się dziś do gina, mam umówioną wizyte za dwa tygodnie ale chciałam kolejne juz umówić bo wiem że do niego jest baaardzo ciężko z wolnymi terminami i pierwszy wolny dzień był pod koniec lipca! ![]() Wzięłam ten termin i od razu kolejny wolny pod koniec sierpnia, bo potem byłby straszny problem z wizytą. Ech zastanawiam się co będzie jeśli uda mi się zafasolkować i będą konieczne częstsze wizyty. Masakra.. |
|
|
|
|
#3187 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny...zakazuje trzymać kciuki!!!!!! ![]() Bo zawsze jak trzymacie to nic nie wychodzi!! A teraz żadna nie trzyma![]() Dziś mija 5 dzień i @ nie ma. na teście (który kupiłam) pisze by zrobić test w dniu miesiączki a jak wyjdzie 1 krecha a okresu nie ma to po 3 dniach powtórzyć-czyli tak jak u mnie!! I jeszcze pisze że Powinno się jako dzień spodziewanej miesiączki brać , biorąc pod uwagę cykl albo najczęsciej spodziewany albo najdłuższy... U mnie najczęściej było 28 dni ale najdłuższy po tabletach był 30 dniowy..A więc biorąc ten 2gi pod uwagę to datę @ miałabym w sobote ..ale to 3 dni i tak mineły!! Niby można test robić po dacie miesiączki o każdej porze ale boję się że może to być wczesna ciąża i tak pod wieczór może nic nie wykazać! No po prostu nie mam doświadczenia no... Kurcze a plecki bolą jak na okres..ale do tego dochodzi jeszcze brzuch i rozwolnienie i zgaga! Cytat:
![]() ................... Dziś znowu myślałam że okres przyszedł bo byłam na mieście i tak jakoś dziwnie mokro mi się zrobiło..W domu idę do wc a tam... nic .... wkładka mokra od śluzu...A więc jeszcze jest nadzieja..
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Jelly to ja nie trzymam juz kciuków, ale czekam z niecierpliwoscią na pozytywne wieści
![]() to jest coś podejzane
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
a myślisz że lepiej test rano z 1 moczu zrobić czy można popołudniu?
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak testy zawodzą, to widzę jedyne rozsądne wyjście, beta hCG z krwi
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Wierze ze Ci niecierpliwość zżera. Sama nie wiem czy bym wytrzymała. W sumie juz jest kilka dni po terminie @ wiec moze to juz nie ma znaczenia. Rano jest większe stężenie tego hormonu. Jeśli dasz rade wytrzymać to poczekaj do jutra rano. Piszesz ze Cie brzuch zaczyna boleć więc może do rana się wyjaśnić (oczywiście nie zycze Ci @) Prosze tez nie nastawiaj się za bardzo, nie chce zeby Cie dołki dopadły jeśli jednak to nie bedzie to. Czasami ta nasza @ jest okrutna i lubi sobie zartować z nas.
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo to był proszek do pieczenia ... ![]() najlepsze na zgagę są apteczne specyfiki słyszałam też coś o mleku ale z tymi domowymi sposobami bywa różnie, więc polecam poradzić się farmaceuty
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
jestem juz po wizycie . ginka mi powiedziała że z temperatur wynika że nie jajeczkuję
szkoda że nie ma u siebie USG tylko u siebie w szpitalu . od następnego cyklu w 3 dc stymulacja Clo przez 5 dni po jednej tabletce . 28 maja do szpitala na USG (pozniej idzie na urlop) Clo przez 2 cykle pózniej coś na Met... ( nie pamiętam nazwy) a pózniej drożność jajowodów dziwczyny jak mi przykro ...myślałam że wszystko z nami wporządku a tu nawalam już sie troszke wypłakałam ...juz mi troche lepiej , dobrze ze to teraz wyszłogina powiedziła jeszcze że nie można się kochać przez cały miesiąc co dwa dni , tylko od 10dc do ok 20 dc co drugi dzień , jak mój mąż to wytrzyma ( 5 razy w miesiącu to przecież celibat) dziś mam 16dc szyjka otwarta na maxa , jajniki pomacane-czyste , więc mamy korzystać z okazji i liczyć na cud ale Wam tu smęcę, przepraszam Sweet trzymam , trzymam ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przynajmniej mniej więcej wiadomo co jest nie tak i jak się podleczysz to na pewno bedzie ok. Wierze w to ![]() a mężuś nie ma wyjscia, w końcu musi wytrzymać dla Waszego wspólnego dzidziusia. Ja dzisiaj robiłam test owulacyjny i tez sie troszke boje ze z moim jajeczkowaniem cos nie tak. Ani śladu drugiej kreski. Nigdy nie robiłam takich testów i nie wiem ile wczesniej zaczyna sie pojawiać druga kreska?? Cykle mam 28 dniowe. Nastepny test za 2 dni czyli 13dc mam nadzieje ze cos się pokaże.
|
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
Uleńko, a ja wiem, że bywają cykle bezowulacyjne, a temperatura, to na pewno nie jest pewną metodą żeby to potwierdzić, ja Ci proponuję skorzystać z jakiegoś lepszego gabinetu, i iść na obserwację owulacji...
bo co mozna w tych czasach potwierdzić na podstawie badania macania, i obserwacji temperatury...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz śliczne cykle tak jak powinno być ... ja mam 33-35 dc i boję się że mogę mieć policystyczne jajniki , gina też mi mówiła , wszystko się okaże 28 maja Allisanko wiem ...tylko ze ja nie chcę znieniać i dalej szukać , ona pomogła mojej mamie i wierzę że mi też pomoże, a może ja jakaś słupia jestem że tak myśle wiem napewno że przez ostatnie cykle owulacji nie było , śluzu jak na lekarstwo
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-05-04 o 20:21 |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że sama obserwacja temperatury to mało... Teraz robi się np. monitorowanie cyklu. I nie pisz że nawalasz, tak nie wolno myśleć!!! Teraz trzeba korzystać z okazji, skoro to ten czas
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak nagle wynikneło że to jednak poważna sprawa?? Nie myśl tylko proszę że "zawiodłas" zawieść można bowiem tylko wtecy gdy robi jest się w stanie coś zrobić a się niezrobi no się nie chce!! Ty nie miałaś wyboru. nie miałaś wpływu na to że zachorowałaś (można tak o tym mówić?)!! Wierzę mocno że po leczeniu uda Ci się zafasolkować. Przecież były już na wątku "chore" dzieczyny i teraz mają brzuszki! Trzymaj się kochana i nie płacz..To tylkop pogorszy sytuacji..Będziesz miała kiepski humor a wniczym to nie pomoże.
|
|
#3199 |
|
BAN stały
|
czesc
pozdrawiam wszystkie staraczki jak rowniez gratuluje zafasolkowanym i oby nas przybywalo ja mam ochote zrobic sobie sztuczne pazurki tylko nie wiem czy w ciazy mozna...jak wy myslicie? |
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
Uleńko, to że pomogła Twojej mamie to super, ale czy pomoże Tobie? przecież teraz podstawą w gabinecie jest usg, Skarbie, spróbuj choć dla pewności u innego lekarza..
na zdrowiu nie oszczędzaj, bo to jest najważniejsze na świecie wierzę że monitoring cyklu przez usg, powie coś więcej niż badanie macanie trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki ![]()
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehehe, no jakoś dziwnie z tym Twoim niby @ ale nie @ i nie wiadomo... Mi też się @ spóźniała i w końcu przyszła zołza - co mam nadzieję że u Ciebie nie przyjdzie ![]() Ale za mnie trzymajcie Co prawda jeszcze kupę dni do dnia 0, ale przydadzą się kciuki, aby plemniczek-wojowniczek wlazł do jajka i żeby ono ładnie zagnieździło się w macicy
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
monitoring będe miała w następnym cyklu tylko ze ona przekaże mnie na czas urlopu innemu ginowi...ja już sama nie wiem co mam robić
![]() ta ginekolog wydaje sie dobra w tym co robi i ma bardzo dobrą opinię
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Ulenko, co nie zrobisz, to ja mocno trzymam za Ciebie kciuki ![]()
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na urlop ginki nic nie poradzisz, a skoro jej ufasz i ma dobre opinie, to może warto spróbować
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także spokojniutko
|
|
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli udasz się do renomowanego salonu, gdzie sprzęt jest odpowiednio czyszczony, a samo miejsce dobrze wietrzone, ryzyko jest równe zeru ![]() Ula |
|
|
|
|
#3207 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() plemniczek-wojowniczek powiadasz ale to jest wogole dziwne jak tak sobie pomyslec co tam sie dzieje w naszych organizmach. U nas właśnie zaczyna się gorący okres starankowy i plemniczki gdzieś tam czatują w zakamarkach heha ten wiesiołek to chyba naprawde skutkuje. Wczesniej stosowaliśmy jakies żele intymne bo przyznam że czasami byłam przetarta, a teraz nic śluzik jest i wszystko ok i można dowoli się przytulać ![]() a dzis mam noc w samotności bo męzuś na szkoleniach ale jutro wraca i nadrobimy wszystko![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Zanim udam sie do lekarza na jakis monitoring chciałam sprawdzić na testach owulacyjnych. Myśle tak dlatego bo naprawde mam wrazenie, przeczucie ze po zabiegu nie wszystko jest tak jak było. Może organizm jeszcze nie wrócił do normy tylko że to juz pół roku mineło Bede spokojna obiecuje
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i lepiej z porannego moczu robić testa ![]() Cytat:
![]() ja już brałam clo,ale okropne w smaku i niektórzy źle się po nim czują,ale mi tam nic nie było super znosiałam,teraz wróce do bromergonu i znów będę odlatywać ![]() wiesz po tempce niby nie widac,a może jest jajeczkowanie któż to może wiedzieć ja sie trochę oczytałam na różnych forach ,kobiety niby nie miały owulacji,a miały monitorning i niby rzadnych szans,a tu nagle ciąża,tak samo przy wysokiej prolaktynie zachodzą,ale nie wszystkich to tyczy oczywiście,trzeba wierzyć,że w końcu się uda
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Co tu taka cisza?
Ja biedna czekam na telefon od mężusia i próbuje czymś myśli zająć Niedobry nic sie nie odzywa, a aj biedna zaczynam sie denerwować. Miał dzwonić a tu cisza.Jak tylko przyjedzie to mu sie porzadne lanie należy ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- o chyba usłyszał bo dzwoni
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ też dziś w pracy do późna a ja sama w domku, oj nie lubię tego
![]() Dziewczyny może zadam głupie pytanie, ale to Wy jesteście specjalistki - jakie są objawy owulacji? (niestety nie badam tempki) według moich wyliczeń jestem tuz po ( a może w trakcie).Od wczoraj bolą mnie cycki (cała brodawka jak dotknę), a teraz byłam w łazience i zauważyłam że pojawiły się żyły na nich.. hmm co to oznacza? może to normalne? Dopiero niedawno zaczęłam baczniej obserwować swoje ciało, więc nie jestem pewna. Pobolewał mnie tez prawy jajnik, czy to oznacza że jajeczko się uwolniło i jest jeszcze szansa na zafasolkowanie jeśli będziemy działać np dziś?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

na kursie się wymęczyłąm,ale już naszczęście po,ależ się cieszę 

już sie troszke wypłakałam ...juz mi troche lepiej , dobrze ze to teraz wyszło
ale przynajmniej mniej więcej wiadomo co jest nie tak i jak się podleczysz to na pewno bedzie ok. Wierze w to