|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Tancerka zdziwilabys się, ale w moich regionach bigos na weselu to standard
![]() Dziewczyny a jakie menu zaplanwoałyście? Pochwalcie się, może coś podpatrzę? ![]() Lain jakie utwory zaplanowałaś?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-05-04 o 20:16 |
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
czesc czesc
witam nowa PM U nas tez bardzo zimno i jakos tak ciemno sie zrobiło, co do menu to my jeszcze nic nie ustalalismy ale kucharka dała nam przykładowy jadłospis chociaz jak bysmy mieli jakis pomysł to mamy mowic, w tym co ona dała sa m in flaki, kluski slaskie, gołabki, w kosciele w ktorym my bedziemy brac slub organista gra beznadziejnie wiec go chcemy wyeliminowac prawdopodobnie zaspiewa nam kolezanka mojej siostry(jesli sie zgodzi)
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupa: Krem z pieczarek 200ml z groszkiem ptysiowym lub tradycyjnie rosół w wazach z makaronem Danie Główne: Dwa rodzaje mięs: Schab pieczony + Devolay, ziemniaki oraz zestaw surówek Deser: Lody z owocami i bitą śmietaną, polane sosem owocowym STÓŁ SZWEDZKI - Zimna płyta:
Roladki wołowe z kluską śląską i czerwoną kapustą Gorąca kolacja II: Filet z kurczaka soute z brzoskwinią zapieczony żółtym serem, podawany z kolorowym ryżem Gorąca kolacja III: Brizol wieprzowy z pieczarkami w śmietanie Gorąca kolacja IV: Barszcz czerwony z krokietem ale moge je na wszystkie strony modyfikowac (np do wyboru kilkanascie rodzajow zup itp )modyfikacjami zajmiemy sie w przyszlym roku niedlugo przed weselem na razie nie zaprzatam sobie glowy![]() wejście: Marsz Wagnera (na organach) ofiarowanie: Ave Maria - Schuberta (sopran+organy) komunia: How beautiful are the feet of Them - Haendla (sopran+organy) podpisywanie papierów: aria na strune G - Bacha (na organach) wyjście: Marsz Mendelssohna (na organach) |
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
znasz się na tych pioseneczkach czy jak??? ja to tylko chcę na wejście i wyjście te ślubne utwory- marsze czy jak to się nazywa i gdzies w środku Ave Maria a resztę to nie mam zielonego pojęcia i szczerze mówiąc to chyba poza tymi trzema utworami może być grane obojętnie co...
Cytat:
Chilanes nie mam teraz ze sobą tej kartki z jadłospisem- mogliśmy wybierać z podanych dan, a nie sami ustalac.. z tego co pamiętam napisze ale mogę się pomylić w jakiejś nazwie więc będę wam tłumaczyc te dania tak po mojemu ![]() na początek będę miała rosół a na drugie schab pieczony w sosie z zielonego pieprzu czy coś takiego na kolejne danie jakiś forszmak potem będzie na pewno kotlet z piersi kurczaka z ananasem i brzoskwinią oczywiście paszteciki z barszczykiem a piątego dania to nie pamiętam za bardzo... to sa oczywiście ciepłe dania a na drugi dzień na pewno będzie żurek a na drugie danie kotlet z piersi kurczaka panierowany z szyszkami ziemniaczanymi- czyli takie smażone kulki ziemniaczane- jak wielkie frytki potem mają być jakieś zraziki w sosie śmietanowym z kluskami śląskimi a potem mają być szaszłyki z frytkami.. myślę że jak za 145zł za osobę za 2 dni to menu jest calkiem smaczne i sama bym mogła kżde danie zjeść bez wybrzydzania- tym bardziej że byłam już w tym lokalu na dwóch weselach i jedzonka było dużo i było przepyszne- przynajmniej się najadłam do syta a nie tak jak ostatnio na weselu byłam głodna... tych zimnych dań co na stołach stoją wam nie wymienię bo po prostu nie pamiętam... z tego co pamiętam to na pewno ryba po grecku, pierś z indyka w maladze, jakieś sałatki 2 rodzaje, pieczone mięsa, pasztet jakis, galaretki mięsno warzywne, mozarella z pomidorem, śledziki jakies 3 rodzaje, jajka faszerowane, do tego jakies kawałeczki kurczaka smażone i panierowane w sezamie z jakimś dipem będą, oczywiscie te marynowane warzywka typu papryka czy ogórki konserwowe tez będą, chlebek, chrzan i tak dalej no i na deser oczywiście lody. do tego wiejski stół, płonacy indyk... oj kupa tego jest nie wiem kto to zje ale naprawdę jeśli chodzi o relację ceny do jedzenia, jego ilości i jakości to jest suuuuper
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-05-04 o 21:03 Powód: bo zapomniałam o deserze i płonącym indyku;) |
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, podpatrzę pozapisuję, skonsultuję
|
#2136 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję w imieniu siostry! ![]() ![]() Cytat:
a no pewnie taki fajny chłopak to i dobrze wygląda ![]() danke w imieniu siostry !!!![]() Cytat:
wszystko jej oczywiście przekażę ![]() ooo tak ona ma takie typy jak Ty właśnie więc możecie sobie ręce podać ))super ,że masz swoje upragnione talerzyki nie tanie ale jak są takie jak chciałaś to się opłacało![]() Lain, Grulla dziękuję z całego serca Wam jesteście niezastąpione! |
|||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
szalone
wybraliśmy orkiestrę, braliśmy pod uwagę 3
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę bez sensu.. te ostatni dni jakoś tak mi mijały miło z TZ ciągle był, a tu teraz oooo sama, on do pracy na noc... e tam idę spać
... jeny kiedy ten ślub
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam sie. tzn. poznalam sie troche podczytujac dwa krakowskie fora weselne dziewczyny podawaly swoje propozycje, ja posluchalam na you tube i sobie dobralam ![]() nawet juz wiem jakie czytania beda tak to jest jak sie czlowiek nudzi czasem ![]() bylismy z TZem na zakupach i sobie kupilismy caly rzadek gum kulek juz prawie caly zjedlismy tzn. dorzucamy do buzi jak zaczyna tracic smak i robie sie wielka guma
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-05-04 o 21:26 |
|
|
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są takie moje własne osobiste i najpiękniejsze na świecie!!! kocham je!!! aż strach pomyśleć jak się będę cieszyła z pralki jak jest sto razy większa i droższa od talerza a tak w ogóle to ostatnio toczyła się debata na temat lodówki u mnie w domu... bo mama to mi mówi żebym brała wielką lodówkę bo to sprzęt na lata i potem jak będę miała dzieci to mi się wielka przyda... ja myślałam o jakiejś małej albo średniej ale może mama ma rację??? nie wiem sama nawet jakiej wielkości lodowki będę potrzebowac??? jakie wy dziewczyny macie wymiary lodówki- o wysokość w zasadzie mi chodzi??? i o liczbę szuflad w zamrażarce- jeśli macie lodówkozamrażarki.... bo w domu mam taką że jak wyciągnę rękę do góry to dopiero sięgam jej czubka.. mam 167 wzrostu więc ta lodówka to chyba ze 190cm wysokosci ma... ale dokładnie to nie wiem... w każdym razie wydaje mi się gigantyczna jeśli porownac to jakie zapasy mojego wykonania tam będą... jakiś jogurcik czy serek hehehe ale z drugiej strony jak włożę ze 3 garnki z jedzeniem od mamy to muszą się zmieścic... jakieś butelki z piciem i piwkiem tam dodac i resztę bzdetów typu sałata, warzywa... nie mam pojęcia??? ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- zarezerwowana??? albo chociaz sprawdzone czy mają terminy??? jak tak to suuuuper i gratulacje cieszymy się tu razem z tobą szczególnie że ty tu biedulka nasza jestes weselna Cytat:
po sesji to już nam tylko roczek zostanie i zabieramy się za przygotowania![]() Cytat:
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama planuje ta lodowke dac nam bo jest calkiem nowa (tylko musimy skombinowac miejsce gdzie sobie ja przechowamy ), a kupic do domu taka sporo szersza i wieksza no le moja rodzina jest ekstremlna, bo dosc czesto robimy spore imprezki gdzie mama szaleje w kuchni, a rodzice lubia robic zakupy hurtowo - w Selgrosie albo Makro. wiec jak kupuja mi serki wiejskiej to cala paletke ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
po sesji - mialam taki okres relaksu i odmozdzania sie ![]() oj tesknie do tamtych czasow ![]() mozna sobie wybrac ![]() jest taka strona gdzie sa wypisane rozne opcje
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-05-04 o 21:34 |
||
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
spadam bo Tadziu obok mnie leży a ja na wizażu siedzę
dobranoc
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zleci zleci...
dopiero co był u mnie rok do ślubu, a tu już 5 miesięcy... miłych przygotowań!
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najprawdopodobniej wolne będzie w piatek na czas korowodu ale ja mam ćwiczenia o 12 i na pewno nie odwołają bo są w systemie blokowym i musieliby odwoływać cały tydzień a już przepadło ze 3x
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
haha u mnie podobna scena
ale przez nastepny tydzien bede z TZem non stop, wiec spoko - przezyje te dzisiejsze chwile samotnosci na sofie ma tv ![]() moja walizka wazy juz 15 kg a ja jeszcze wszystkich kosmetykow nie spakowalam. i sandalow
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-05-04 o 21:43 |
|
|
|
#2146 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle to ja mam dobre serduszko i wolę, żeby brat miał, bo wiem, że my sobie jakoś poradzimy, a nie wiadomo na jaką on laskę trafi i jak mu się w życiu ułoży i jakoś mi lepiej z myślą, że on już coś ma. JA sie zawsze martwię o innych tz mi zdaje relację z pierwszego dnia Już drinkują![]() ![]() Cytat:
fajnie Mają stronkę?Cytat:
![]() Cytat:
A u tż mamy małą lodówkę. A do mieszkanka docelowo kupimy taką dużą side by side. |
|||||
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy sie integruja sie
![]() oo Samcia a co to za hotel Novum w Niepolomicach jest? kolezanka taki wynalazla i chce tam wesele robic ![]() jakas nowosc? bo przyznam, ze nigdy wczesniej o nim nie slyszalam w aspekcie weselnym
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-05-04 o 21:53 |
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie czego sandały do podręcznego A idziesz jutro do szkoły? Jeju ale Ci fajnie Będę tęsknić![]() haha no
|
|
|
|
|
#2149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
Cytat:
Cytat:
I jak dla naszej 4-osobowej rodziny to spokojnie wystarcza Z tym że my tam nie przechowyjemy jakichś alkoholi czy coś tylko samo jedzonko ![]() Dobranoc
|
||
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
my na dwoje mamy teraz taką małą z 3 półkami, zamrażalnikiem i warzywniakiem i to jest stanowczo za mało nawet dla nas 2 :P
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jakiś nowy, ja tam nie byłam i nawet nie brałam go pod uwagę, bo na zdjęciach mi sie nie spodobał, nawet ostatnio z koleżanka oglądałam, bo ona się zastanawiała czy tam robic, ale właśnie uznałyśmy, że niefajny. Wiem tak pi razy drzwi gdzie jest i że jak otwierali fabrykę Mana to był w nim bankiet. A koleżanka szuka czy już sie zdecydowała? Ten mój Lech jest niedaleko Niepołomic przy głównej drodze(4), więc każdy trafi może jej pokaż?To jest tak, że jak jedziesz na Wieliczke tam od Ciebie to cały czas prosto i w końcu docierasz do mojego hotelu, wiec dojazd z Krk lux Poza tym ten mój ma super opinie, bo co chwile się dowiaduję, że ktos tam miał wesele i ktoś na nim był i że bardzo fajnie i pyszne jedzonko i dużo Jeszcze w Szarowie(koło Niepołomic) jest hotel Azalia, ładny taki elegancki, ale jak dla mnie troche klaustrofobiczny i za bardzo ą ę, ale może jej akurat taki spasuje
|
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz mam caly plecak zawalony kamera, aparaty itp![]() jutro jeszcze ide na uczelnie, bo mam cwiczenia same, a ze mnie nie bedzie na nich w przyszlym tygodniu to jutro sie pofatyguje ![]() Cytat:
) i nawet jej nie zalezy zeby bylo niedaleko Niepolomic, bo mieszka kolo mnie, ale tam im sie jakos najbardziej spodobalo a wiele objechali chciei tez tam gdzie ja bede miala, ale nie bylo wolnych terminow ![]() a ja wiem gdzie jest Twoj hotel, bo jak jechalismy w Bieszczady we wrzesniu zeszlego roku to widzialam
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-05-04 o 22:11 |
||
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa masz bardzo fajne menu- podoba mi się! ale zaciekawił mnie Kotlet ŻENUA się nazywa
ja się nie znam na kulinariach ale brzmi śmiesznie heheheza to ten łosoś w pieczarkach mmm albo to coś w sosie serowym z frytkami...mmmm.. aż mi slinka cieknie no a desery to bym chyba wszystkie zjadla a nie tylko jeden w zasadzie deserami z twojego menu mogłbym się żywić całe wesele![]() dzięki za opinie na temat lodóweczki... czyli chyba jednak nie ma co się rozdrabniać tylko brac tą wysoką 190cm czy ileśtam i potem swobodnie sobie z niej korzystac a nie mysleć gdzie wsadzić miskę z sałatką pomiedzy garnki od mamusi ![]() ja już wykąpana chyba lecę spac... dziś był pogrzeb tżta dziadka i jakiś taki tż dziś małomówny więc nie mam z kim gadac a nie będę przecież naciskac jak chce sobie posiedzieć w spokoju i ciszy... z resztą jutro oddaje pracę mag i musi ją dopieścić więc ja siedzę cicho i z wami będę gadac
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-05-04 o 22:19 |
|
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie to wgrywanie zdjęć jest łatwe a jakby mi ktos nuie pwoiedział to bym nie wiedziała
Ale wgram wam jutro bo bateria od aparatu padła;/Chciałam wam jeszcze menu pokazać ale gdzieś wcięło je;/ Pokazywałam teściowej i nie schowałam do teczki weselnej i neiw eim gdzie teraz jest: Ale poszukam i Wam wkleję ![]() Wiem na pewno, że na obiad jest 8 rodzajów mięsa , pózniej chyba 2 ciepłe kolacj, zimna płyta, nad ranem śniadanie na ciepło( można powiedzieć 3 kolacja), placki 2 razy plus raz tort i do tego dostajemy indyka pieczonego i jakąś rybę taaaaaką dużą ![]() Jak znajdę ta kartkę to wam napisze dokładnie A najbardziej wrażenie robi te 8 rodzajów mięs na obiad (przez całe wesele jest 7 kawałków mięsa na osobę, nie podają wszystkiego na obiad)Znalazłam menu a więć tak: Obiad: rosół, potrawka, pieczen z karkówki, kotlet schabowy,kotlet drobiowy,dwolaj drobiowy z masłem i koperkiem, dewolaj wieprzowy z serem,zawijane wieprzowe z pieczarkami,zawijane wieprzowe z cebulą i boczkiem, pałki drobiowe z kurczaka, ziemniaki,pyzy,kluski śląskie,kapusta kiszona,kapusta słodka,kalafior, szabelek,surówka z białej kapusty, surówka z marchwi, surówka z selera Po obiedzie: kawa z ciastem, zimny bufet: polędwiczka ze śliwka kalifornijską,schab, karkówka z jajkiem i marchweka, karkówkja z omletem,galaciki, ryba po grecku, zraziki w occie,masło,pieczywo, łosoś w całości, indyk (w odstępch czasowych te 2 ostatnie) Podwieczorek filet z pangi podawany na gorąco, sałatka z gyrosa,sałatka z kapusty pekińskiej, zupa strogonow Kolacja: ryż polany białym sosem i pomidorowym, do tego mini marchewka i princusie(z kurczaka i z warzywami),udziec podawany na gorąco plus sos czosnkowy i tatarski,krem pieczarkowy, krem kalafiorowy, żurek flaki Tort i kawa i placki Sniadanie: golonki po bawarsku, szaszłyki, barszcz Do każdego ciepłego dania dodawane jest mięso z obiadu. Możźe menu nie takie wyszukane i orginalne jak Wasze ale chyba może być nie?? Co myślicie???
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-05-04 o 22:46 |
|
|
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać...tyle od wczoraj napisalyscie a teraz prosze sie przyzać która mi grype sprzedała??????? Ide zjeść i spać...jak ja nie lubie byc chora
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm tak się wydaje że wesele to malo roboty ale nawet głupie menu trzeba siąść i ustalić
nie powiem żeby mi to zajęło 5 minut... myślałam i myślałam co by tu wybrać z możliwych opcji! a ile jeszcze takich rzeczy trzeba obmyslić to masakra... mi ewidentnie przydałby się konsultant ślubny- a ja bym tylko zatwierdzała lub odrzucała propozycje ale kogo na to by było stać- na pewno nie mnie![]() idę chyba spać dziewczyny dobranocka ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Obca ale te posiłki np podwieczorek to są z tych wszystkich rzeczy do wyboru czy to wszystko na raz???? bo w jadłospisie masz maaaaaasę jedzonka ale ja nie bardzo rozumiem czy to są do wyboru czy jak?? w każdym razie dania są ciekawe i myślę ze jak dobrze gotują w twoim lokalu to będzie pysznie przeczytałam jeszcze raz twoje menu i już wiem- nie doczytałam słó "zimna płyta" i myslalam ze to wszystkie są ciepłe dania serwowane na samo jedno danie
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-05-04 o 22:53 |
|
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko będzie na weselu Ja nic nie musiałam wybierać Takie jest menu odgórne Myslę, że głodny nikt nie wyjdzie
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz już wszystko wiem i wydaje mi się że jedzenia jest mnóstwo i na pewno nie będzie nikt głodny. o ile jedzonko będzie smaczne bo na ostatnim weselu było mnóstwo tego wszystkiego a ja co spróbowałam to było bleeeee i wróciłam do domu głodna.. ale to taki wyjątek pewnie musiał być a nasze wesela będą miały smaczne jedzonko ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- dobranoc dziewczyny
|
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siostra miała wesele tam, ja byłam tam na 2 imprezach jeszcze I naprawdę jedzonko pyszne Mam nadzieję, ze do wesela się nei zmieni Tam właścicielka dużo zajmuje się przygotowaniem jedzenia. Pilnuje tego bardzo dokładnie. I dlatego wszytskie piątki i soboty mają zajęte, nawet w środę wesela mają. Nawet jakaś para z Zielonej Góry robiła tu wesele. A do nas jest jakieś 130 km. Przyjechali autokarami. Młodzi byli tu na weselu i tak im się spodobało, że postanowili swoje wesele zrobić na tej sali więć coś w tym musi być
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie chce tego łososia, w ogóle cięzko będzie wybrać, bo wszystko wyląda smacznie. A na deser na pewno będzie pana cotta ![]() Cytat:
I ciężkostrawnie, bo samo mięcho Na pewno goście będa zadowoleni i po tej golonce sie wytoczą Tylko wódki dużo przygotuj, bo jak sie tak najedzą tego mięcha to nie będzie kopać i więcej wypiją, żeby sie upić![]() Idę spać, miałam ćwiczyć z hantelkami i iść na rower, ale mnie leń dopadł. Jutro ide kupić karnet i zaczynam walczyć ![]() Papa
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

prawdopodobnie zaspiewa nam kolezanka mojej siostry(jesli sie zgodzi)

)

...
nie wiem sama nawet jakiej wielkości lodowki będę potrzebowac??? jakie wy dziewczyny macie wymiary lodówki- o wysokość w zasadzie mi chodzi??? i o liczbę szuflad w zamrażarce- jeśli macie lodówkozamrażarki.... bo w domu mam taką że jak wyciągnę rękę do góry to dopiero sięgam jej czubka.. mam 167 wzrostu więc ta lodówka to chyba ze 190cm wysokosci ma... ale dokładnie to nie wiem... w każdym razie wydaje mi się gigantyczna jeśli porownac to jakie zapasy mojego wykonania tam będą...
miłych przygotowań!