![]() |
#1261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Nowa Currara Touch & Die (próbka w majowym Avanti) - ostateczna ocena - kopia Flowerbomb tylko bez nut herbacianych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Guerlain Lover
|
Red Jeans Versace - owocki, ale bez rewelacji, nie zachwyciły mnie.
5th Avenue after five - czytałam opinie, że czuć w nich herbatkę z cytryną, ja niestety nic takiego nie czuję - zapach lekko mydlany, nie w moim typie. Eau de Fleur Magnolia Kenzo - zawiodlam się na Silk i The, więc myślałam, ze może Magnolia mnie zachwyli - niestety nie ![]() Eternity Moment CK - Eternity klasyczny mnie zachwycił, niestety ten nie,a wszystko z powodu starsznie mydlanego zapachu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
Very Irresistible Summer Coctail- zwykly , oklepany, nudny zapach , ktory po 1,5godziny calkowicie wywietrzal...
#1264 |
Zakorzenienie
|
'Eau de Gloire' Parfum d'Empire -
![]()
#1265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
możesz napisać o nim coś więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Warm Sand Matthew Williamson to porażka niestety
![]() ![]() ![]() ![]() b.Clean Relax Fragrance United Colors of Benetton natomiast bardzo przypadł mi do gustu ![]() Nuta głowy : cytryna, mandarynka, bergamotka Nuta serca: bazylia, lawenda, geranium Nuta bazy: cedr, drzewo sandałowe, kadzidło, wanilia, piżmo |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
She wood. A myślałam, że miłość od pierwszego niuchnięcia nie istanieje
![]() Niesamowite są. Biedny mój portfel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Pretty - Elizabeth Arden
Kobieco, delikatnie, przyjemnie....ale jednoczesnie nudno, bezbarwnie i wtórnie.. na dodatek po godzinie juz nie bylo nic czuc... Myslalam , ze nie ma bardziej nietrwalego zapachu niz Green tea..okazuje sie, ze jest!
#1271 |
Rozeznanie
|
Versace, Red Jeans...wiązałam z tym zapachem wielkie nadzieje, a tu kompetne rozczarowanie...Jak Ktoś wcześniej wspomniał - owocowo, taki bliżej nieokreślony miks..nie takich owoców się spodziewałam. Prawdę powiedziawszy, to już nawet dokładnie nie pamiętam, jak pachniały te perfumy, a to już mówi samo za siebie..
Kylie Minoque, Couture - na moim nadgarstku zapach rozwinął się dokładnie w trzech fazach: 1. guma balonowa, przyjemnie słodka; 2. owocow, ale głównie taka sproszkowana (jak w orenżadkach) poziomka; 3. klasyczne dla średniej półki zakończenie, czyli dobrze znane nuty piżma i czegoś jeszcze; raczej delikatnie słodko. I tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
W gazecie znalazlam Currare, podobnie jak Lavenderfray, tylko, ze taka zielona juz nie pamietam jak sie nazywa, ale pachnie identycznie jak Midnight poison. To chyba sa podroby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Rozeznanie
|
Heliotrope Etro..piękny wyrazisty gorzki migdał...., niestety dość ulotny.ale piękny bardzo
#1274 |
Zakorzenienie
|
Gucci Flora - piękny, słodki, zniewalający. Gdyby nie cena, już byłby mój.
Angel Sunessence - bleeeeeeeeeeeee. Mimo, że bardzo lubię klasycznego Anioła. Ten cuchnie zgnilizną ![]()
#1275 |
Zakorzenienie
|
Są w Douglasie.
Na mnie nie zrobiły jednak większego wrażenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też testowałam dziś w Douglasie She Wood, I zaskoczenie: toż to pachnie jak Skin Trussardi! ![]() Może nie tak samo, ale bardzo zbliżenie.
![]() |
#1277 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej bym ich do siebie nie porównała ![]() Wood jest w moim odczuciu ciepłym i przytulnym zapachem, a skin wręcz przeciwnie ![]() Obydwa zresztą bardzo lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Dostalam probki dwoch nowych zapachow
Amor amor sunrise - na lapie calkiem fajnie pachnie, cos jakby owocowo-soczyscie + nutki olejku do opalania, takie troche cieplejsze, pizmowe, fajne. Nawet bym nie pogardzila, ale zapach wybitnie plazowy ![]() Little kiss cherry Dalego - z bliska nie do zniesienia, cos mi zreszta przypomina, ale z daleka juz ok. Owocowy do bolu, troche pachnie proszkiem do prania, wierci w nosku syntetycznymi cytrusami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na mojej skórze She Wood jest podobne do Skin szczególnie w początkowych fazach. Nawet sprawdzilam nuty - wspólne są cytrusy w otwarciu, potem jaśmin, fiołek, konwalia (tu zależnie od źródła) i cedr. Ale faktycznie Wood jest cieplejszy od Skin. Mniej "cielesny" a bardziej słodko/przytulny. ach, prawie zapomniałam. testowałam też dzisiaj Belle de Minuit od Wizażanki ( ![]() Jest mniej ponura, męcząca i "emo". Mam wrażenie, że ten zapach mruga do mnie zalotnie. Niby korzenna i ciężka, ale udalo się zamknąć w niej lekkość i przestrzeń.
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-05-04 o 23:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
She wood - na mnie to wierna kopia Verte violette.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
DKNY Fresh blossom- kolejny oklepany zapach, na dodatek po 2 godzinach ledwo wyczuwalny na skórze.
Jennifer Lopez- Sunkissed Glow - nie znam wersji klasycznej, ale ta wydala mi sie ciepla, przyjemna , rzeczywiscie kojarzy sie z cieplym piaskiem na plazy...
![]() |
#1284 |
Zadomowienie
|
![]() Mi też She Wood (poza Skin'em) przypominało Verte Violette ![]() Fiołki rządzą ![]()
#1285 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wzięłam sie za testy Harajuku Lovers, na razie odfajkowałam Baby, Music i G. Z tego wszystkiego najbardziej przypadł mi do gustu Baby - bardzo trwały, pudrowo-słodki, po kilku godzinach bardzo wdzięczna baza, irys i kwiat pomarańczy, ta charakterystyczna zwiewność pochodząca z połączenia tych składników... ![]() ![]() Testowałam też Code Summer - został sam kwiat pomarańczy, trwałość niezła, ale ja w Code najbardziej lubiłam tą niejednoznaczność, "warstwy", Summer stracił tą cechę, tak samo jak EDT zresztą.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Raczkowanie
|
O masz ci los
![]()
#1287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Rozeznanie
|
Bardzo mnie ciekawi...gdzie testowałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
BAN stały
|
skusiłam się na wąchanie z próbek Smoka i Pythona
![]() no cóż zazdroszczę tym na których ładnie toto pachnie Smok na mojej skórze to męska, gorzka woda kolońska a Python -paskudne kfiatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.