Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-05, 09:40   #271
sweetpinky
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Mnie głownie swędzą piersi, brzuch i plecy Smaruję się 2 razy dziennie, nic więcej nie jestem w stanie zrobić. Co ma być to będzie....

ano właśnie, co ma być to będzie, najwyżej po jak będę miała dużo udam się na jakiś zabieg
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Witajcie i ja melduję się w drugiej części. Dość długo mnie nie było... jakoś mi to zleciało byłam u rodziców na wsi i wczoraj dopiero wróciłam.
hej
Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
widziałyście , ze już są mamusie lutowo - styczniowe 2010 - rany jak to leci dopiero co niedawno powstał nasz wątek

studenci żyją już juwenaliami i jak ja mam z nimi zajęcia prowadzić - ja się zapytuję??
o kurcze nieźle ale ten czas leci

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 09:41   #272
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Jak mam dobrać odpowiednie spodnie ciążowe? Bo w takich zwykłych z guzikiem nie daję już rady...ciśnie mnie już. Najwygodniej chodzi mi się w dresach ale przecież nie mogę w nich chodzić wszędzie. Nie jestem tak przyzwyczajona. W dresach mogę chodzić po domu ale jakoś nie mogę się odważyć na wyjście na ulicę
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 09:44   #273
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Co do rozstępów mi się pojawiły na samym początku ciąży na udach. Nie wiem jak to z tym jest jednym się robią innym nie. Ja niestety należę do tej pierwszej grupy. Wczoraj poszperałam troszeczkę po ciuchlandach i znalazłam spodnie ciążowe takie z bawełnianą wstawką. Jest to moja pierwsza para takich spodni i nie wiem ale jakoś dziwnie się w nich czuję. Zastanawiam się czy są one dobre dla mnie bo jakoś mi złażą z tyłka. W biodrach są dobre ale ta wstawka mi jakoś spada.
a nie ma tam jakiś tasiemek , gumek w moich spodniach jest regulacja za pomocą takiej gumki z dziurkami
Stary 2009-05-05, 09:48   #274
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mam dobrać odpowiednie spodnie ciążowe? Bo w takich zwykłych z guzikiem nie daję już rady...ciśnie mnie już. Najwygodniej chodzi mi się w dresach ale przecież nie mogę w nich chodzić wszędzie. Nie jestem tak przyzwyczajona. W dresach mogę chodzić po domu ale jakoś nie mogę się odważyć na wyjście na ulicę
ja poprostu poszlam do sklepu i mierzyłam dużo. A spodnie mam coś ala jeans z dużą gumą ciągliwą, bez żadnych guzików i suwaków. Może za duże kupiłaś

Stary 2009-05-05, 10:05   #275
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
a nie ma tam jakiś tasiemek , gumek w moich spodniach jest regulacja za pomocą takiej gumki z dziurkami
Niestety nie ma gumka jest przyszyta i nie można jej regulować ale jakoś wolę w nich chodzić bo nie jest mi ciasno i usiąść jest mi wygodniej bo nic nie ciśnie.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ja poprostu poszlam do sklepu i mierzyłam dużo. A spodnie mam coś ala jeans z dużą gumą ciągliwą, bez żadnych guzików i suwaków. Może za duże kupiłaś
I ja tak myślę że może za duże ale jeszcze powinnam dorosnąć. Nie jest mi szkoda pieniędzy bo wydałam 12 zł. Po wypłacie zamierzam się i tak wybrać na takie normalne zakupy do sklepu bo bez spodni już nie daję rady.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 10:07   #276
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Niestety nie ma gumka jest przyszyta i nie można jej regulować ale jakoś wolę w nich chodzić bo nie jest mi ciasno i usiąść jest mi wygodniej bo nic nie ciśnie.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

I ja tak myślę że może za duże ale jeszcze powinnam dorosnąć. Nie jest mi szkoda pieniędzy bo wydałam 12 zł. Po wypłacie zamierzam się i tak wybrać na takie normalne zakupy do sklepu bo bez spodni już nie daję rady.
może poprostu musisz do nich "dorosnąć"
Właśnie zmierzyłam się w "pasie" i mam już 90 cm
Stary 2009-05-05, 10:45   #277
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

sukces Dziewczyny - wstałam o 10 szybciutko się umyłam, teraz pije kawkę a zaraz zjem wczorajszy makaron i śmigam na lumpikowy maraton.
Dla dzidzi nie będę nic kupować, bardziej myślę o sobie Ze spodniami, wiem, że może być problem (ciężko dopasować) ale jakieś bluzeczki na pewno na mnie czekają

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Myslimy nad imieniem, TZ chcialby mu dac na imie Robert od Roberta Kubicy, ktoremu caly czas dopinguje. Nawet niezle imie jest jak chcialam tzn, zeby w Polsce tez istnialo, ale Robert w Polsce jest chyba dosc popularne
Ja na razie wymyslilam Patrick, ale TZ nie chce, bo zna dwoch Patrykow. No nic na razie szukamy dalej
Robertów aż tak dużo nie jest, a jak już to bardziej się znajdą wśród naszych rówieśników, niż wśród małych dzieci. Patryk, też ładne imię

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja dziś chyba ostatni dzień w pracy - po wczorajszym 8-godzinnym siedzeniu przy biurku i monitorze, w który świeci słońce (a całą zimę prosiłam o rolety jakieś) po południu dopadł mnie ostry ból głowy, oczu i krzyża Stwierdziłam więc, że za taką cenę to ja nie będę się męczyć, tym bardziej, że umowę mam do końca roku i na 95 % nie mam do czego wracać po macierzyńskim
A dziś idę do lekarza i L4 i mam wszystko w
Niestety dużo pracodawców ma takie podejście jak Twój.
Pod tym względem ja mogę się czuć szczęściarą. Tylko inaczej jest też jeśli pracujesz w małej firmie, a inaczej jak w dużym koncernie.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Ale mi wczoraj żołądek dał popalić. Dzisiaj wzięłam urlop na telefon, bo cały brzuch mnie boli. Popracuję trochę nad swoimi sprawami naukowymi pół leżąc na łóżku.

zartownis, ja też będę kupowała nowy wózek i łóżeczko. A co do imienia Robert, to nie zauważyłam, żeby w Polsce było to popularne imię, więc może się zgodzisz?
Jeśli chodzi o wózek, to byłam pewna, że kupimy nowy ale ostatnio przyjaciel przekonywał nas, że warto rozejrzeć się po internecie i kupić super wypasa za śmieszne pieniądze.
Rozmyślanie nad tym zostawiłam na później Jeszcze mamy czas.

Cytat:
ja juwenalia pamiętam tylko na 5 roku wcześniej to tylko kułam do egzaminów, zresztą jak caly mój rok cuż biologia to nie taki łatwy przedmiot
Na studiach doszłam do perfekcji jeśli chodzi o wkuwanie. Na pierwszym roku do każdego egzaminu przygotowywałam się ok 2 tyg. a na ostatnim doszłam do 2 dni.
Teraz na pamięć uczę się kołysanek

oj wieje dziś, tylko żeby nie padało zbieram się, do miłego
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 11:06   #278
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Nikuś miłego świętowania

Co do second handów to kiedyś częściej tam kupowałam, a teraz jakoś brak mi czasu Ale ja już nie będę pracować na pewno odwiedzę kilka

Ja dziś chyba ostatni dzień w pracy - po wczorajszym 8-godzinnym siedzeniu przy biurku i monitorze, w który świeci słońce (a całą zimę prosiłam o rolety jakieś) po południu dopadł mnie ostry ból głowy, oczu i krzyża Stwierdziłam więc, że za taką cenę to ja nie będę się męczyć, tym bardziej, że umowę mam do końca roku i na 95 % nie mam do czego wracać po macierzyńskim
A dziś idę do lekarza i L4 i mam wszystko w
no to tak jak ja. Wątpię, że po macierzyńskim będzie tam dla mnie miejsce. Dlatego też dałam sobie spokój i jestem na L4

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Do mnie pijesz
Wozka nie chcemy uzywanego, bo wiadomo, ze jest na dlugi czas, nasz az na 4 lata i nie chce zeby mu sie cos za rok zaczelo telepac, dlatego wybralismy dobra firme. Ubranka moglyby byc uzywane, ale jakbysmy dostali za darmo za uzywane placic nie bede. No juz tacy jestesmy i moj Skarb tez.

Caly czas mysle o NASZYM SYNU, rosnie slodki rozrabiaka, moze buntownik, wczoraj wierzgal jak szalony ginek mi na macice naciskal. Za trzy tyg zobaczymy go razem. mam nadzieje, ze bedzie wszystko w porzadku...

Myslimy nad imieniem, TZ chcialby mu dac na imie Robert od Roberta Kubicy, ktoremu caly czas dopinguje. Nawet niezle imie jest jak chcialam tzn, zeby w Polsce tez istnialo, ale Robert w Polsce jest chyba dosc popularne
Ja na razie wymyslilam Patrick, ale TZ nie chce, bo zna dwoch Patrykow. No nic na razie szukamy dalej
My wózek nowy i nowy materacyk do łóżeczka. Ubranka dostaniemy-co rusz ktoś nam oferuje, ale też nie będziemy płacić za nie.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Niekoniecznie. Mnie swędzi teraz skóra, bo jest bardzo sucha. A najbardziej na łydkach, a tam przecież rozstępów nie ma Na piersiach swędzi tylko wtedy, gdy mam na sobie biustonosz.
Mnie ostatnio nie swędzi przez co smaruje się tylko raz dziennie po wieczornej kąpieli bo rano nie pamiętam. A jak mam na sobie cyckowe wygody to wieczorem chcę się zadrapać.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
i znowu zaczełam jeść czekoladę od wczoraj wciągnełam całą tabliczkę milki
Czekolada mniaaam
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 11:06   #279
aniago25
Zadomowienie

My wózek na pewno kupimy nowy, łóżeczko, kojec, krzesełko do karmienia mam od siostry więc nie warto tych rzeczy kupować nowych ,nawet nianie elektryczną już dostałam ,a ja dzisiaj się czuję jak by mi walec po głowie przejechał może to przez pogodę bo u mnie pochmurno i pewnie będzie padało ale później zrobię sobie mały spacer.

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-05-05 o 11:08
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 11:11   #280
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
może poprostu musisz do nich "dorosnąć"
Właśnie zmierzyłam się w "pasie" i mam już 90 cm
Ja 97 mam

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
sukces Dziewczyny - wstałam o 10 szybciutko się umyłam, teraz pije kawkę a zaraz zjem wczorajszy makaron i śmigam na lumpikowy maraton.
Dla dzidzi nie będę nic kupować, bardziej myślę o sobie Ze spodniami, wiem, że może być problem (ciężko dopasować) ale jakieś bluzeczki na pewno na mnie czekają

Robertów aż tak dużo nie jest, a jak już to bardziej się znajdą wśród naszych rówieśników, niż wśród małych dzieci. Patryk, też ładne imię

Niestety dużo pracodawców ma takie podejście jak Twój.
Pod tym względem ja mogę się czuć szczęściarą. Tylko inaczej jest też jeśli pracujesz w małej firmie, a inaczej jak w dużym koncernie.

Jeśli chodzi o wózek, to byłam pewna, że kupimy nowy ale ostatnio przyjaciel przekonywał nas, że warto rozejrzeć się po internecie i kupić super wypasa za śmieszne pieniądze.

Na studiach doszłam do perfekcji jeśli chodzi o wkuwanie. Na pierwszym roku do każdego egzaminu przygotowywałam się ok 2 tyg. a na ostatnim doszłam do 2 dni.
Teraz na pamięć uczę się kołysanek

oj wieje dziś, tylko żeby nie padało zbieram się, do miłego
Udanych zakupów!!!
Stary 2009-05-05, 11:12   #281
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
My wózek nowy i nowy materacyk do łóżeczka.
No wlasnie, myslalam o materacu, ale jest taki wybor, ze sie pogubilam, nie wiem jaki wybrac...

No i stalo sie...bylam na pierwszych zakupach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_069.jpg (56,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_075.jpg (49,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_076.jpg (52,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_078.jpg (60,5 KB, 25 załadowań)
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 11:21   #282
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
My wózek na pewno kupimy nowy, łóżeczko, kojec, krzesełko do karmienia mam od siostry więc nie warto tych rzeczy kupować nowych ,nawet nianie elektryczną już dostałam ,a ja dzisiaj się czuję jak by mi walec po głowie przejechał może to przez pogodę bo u mnie pochmurno i pewnie będzie padało ale później zrobię sobie mały spacer.
Ja też nie za bardzo dzisiaj znowu męczy mnie zgaga, piję kawę może wpadnę na normalny rym ... pogoda kieska i chyba deszcz się zapowiada...

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
No wlasnie, myslalam o materacu, ale jest taki wybor, ze sie pogubilam, nie wiem jaki wybrac...

Jakie piękności a skarpetki najlepsze Odkąd pamiętam zawsze mnie wzruszały takie małe skarpeteczki zwłaszcza, że i tak okazują się za duże

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

Wybór jest faktycznie duży ale ja głównie myślę o gryczano-kokosowym.
Stary 2009-05-05, 11:31   #283
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
to Cię zdziwię, moja przyjaciółka ma rozstępy w bardzo nietypowych miejscach, gdzie inna dziewczyna napewno by nie miała. Wydaje mi się, że to też zależy od tego kto jak, ile i gdzie przytyje.
Jejku jak ja panicznie boję się rozstępów normalnie o niczym innym nie myślę, jakaś paranoja
A kiedy jej się pojawiły te rozstępy? Bo może to są rozstępy nabyte w okresie dojrzewania, jak się za szybko rosło. Mój mąż ma na plecach, a ja na biodrach w okolicach stawów biodrowych. Koleżanka miała na kolanach.
Rozstępy ciążowe to inna sprawa, a takie pojawiają się najczęściej na brzuchu. U mnie - odpukać - póki co czysto.

Cytat:
Ps zaczynam godzinkę z muzyką poważną od pampersa ciekawe jak dzisiaj dzidzia będzie reagować?
Ostatnio czytałam, że dzidzia nie słyszy delikatnych dźwięków muzyki klasycznej, tylko mocne basy. Ja Mozarta będę puszczać już urodzonemu brzdącowi.

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Zalezy, jaki wózek chce się mieć. Ja nie widziałam na Allegro nic ciekawego wśród używanych wózków, dlatego nastawiłam się na kupienie nowego. Poza tym i tak fotelik musi być nowy.

Cytat:

Co do materaca, to ja się zdecydowałam na taki 3 w 1, tzn. pianka, kokos i gryka.

A ciuszki boskie
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 11:43   #284
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja juwenalia pamiętam tylko na 5 roku wcześniej to tylko kułam do egzaminów, zresztą jak caly mój rok cuż biologia to nie taki łatwy przedmiot
no właśnie - a moi studneci postanowili sie juz nie uczyć - fakt do sesji jeszcze miesiąc, ale uprzedzałam ich ze we wrześniu nie bedzie powtórek - bo jak - chyba na porodówce
Zanim czas pokona nas"

Edytowane przez katarzinka
Czas edycji: 2009-05-05 o 11:44
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 11:54   #285
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cudne te skarpetki
Ja jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka, ale powoli chyba zacznę robić listę rzeczy potrzebnych

A teraz odliczam czas do wyjścia - jeszcze trochę ponad 2 godzinki
I na 16 do lekarza podglądać maluszka

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 11:58   #286
klaudiaaa86
Zadomowienie

Ja mam w pasie 86 a w cycach 98

Co do rozstepow to ja mam na hmmm po bokach pupy ,nie wiem jak sie to profesjonalnie nazywa noo biodra czy cos.ale to juz mam ze 2lata wiec juz sie przyzwyczailam... a malutko ich jest wiec luzz

No mamusie styczniowe - To jak one urodza to my juz bedziemy swirowac z dzieciakami ja jak male sie poda na tate to do stycznia mnie zamkna w wariatkowie

Miss.hot ale to masz to Usg na ktorym widac bedzie juz plec? Polowkowe? czy jakie? Ja mam jutro na 9.30 ale moj ginek ma chyba za slaby sprzet i na pewno mi nie powie buuu...

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever

Edytowane przez klaudiaaa86
Czas edycji: 2009-05-05 o 11:59
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:03   #287
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

piękne ciuszki a te skarpetki
Cytat:
A kiedy jej się pojawiły te rozstępy? Bo może to są rozstępy nabyte w okresie dojrzewania, jak się za szybko rosło. Mój mąż ma na plecach, a ja na biodrach w okolicach stawów biodrowych. Koleżanka miała na kolanach.
Rozstępy ciążowe to inna sprawa, a takie pojawiają się najczęściej na brzuchu. U mnie - odpukać - póki co czysto.

Ostatnio czytałam, że dzidzia nie słyszy delikatnych dźwięków muzyki klasycznej, tylko mocne basy. Ja Mozarta będę puszczać już urodzonemu brzdącowi.

Zalezy, jaki wózek chce się mieć. Ja nie widziałam na Allegro nic ciekawego wśród używanych wózków, dlatego nastawiłam się na kupienie nowego. Poza tym i tak fotelik musi być nowy.

Co do materaca, to ja się zdecydowałam na taki 3 w 1, tzn. pianka, kokos i gryka.

A ciuszki boskie
ona nie miała wcześniej rozstępów, zaczęły jej się robić w 2 ostatnich miesiącach. A przytyła jakieś 18 kg i przy okazji miała strasznie opuchnięte ciało i brała jakieś leki.

Co do materaca to ja też taki chcę, podobno taki najlepszy

Stary 2009-05-05, 12:05   #288
aniago25
Zadomowienie

zartownis jakie sliczne ubranka , takie malutkie są najsłodsze
Wstyd się przyznac ale przez ten ból głowy to ja jeszcze w piżamie w łóżku siedze :/ a tu 13.00 godzina.
Stary 2009-05-05, 12:07   #289
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Miss.hot ale to masz to Usg na ktorym widac bedzie juz plec? Polowkowe? czy jakie? Ja mam jutro na 9.30 ale moj ginek ma chyba za slaby sprzet i na pewno mi nie powie buuu...
Nie zwykła wizyta i zwykłe USG
Ja na każdej mam Usg, a do połówkowego to jeszcze trochę czasu - jutro zaczynamy 17 tc

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 12:08   #290
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
zartownis jakie sliczne ubranka , takie malutkie są najsłodsze
Wstyd się przyznac ale przez ten ból głowy to ja jeszcze w piżamie w łóżku siedze :/ a tu 13.00 godzina.
Ja w piżamie chodziłam jeszcze godzinę temu. Myślałam już, że zaczynam wracać do życia, ale niestety znowu żołądek daje o sobie znać, więc zaparzyłam sobie herbatę miętową.
Stary 2009-05-05, 12:12   #291
aniago25
Zadomowienie

Ja mam wizytę za 10 dni ale bez usg a szkoda bo bym chciała maluszka zobaczyć, ja chyba muszę poszukac lekarza z lepszym usg żeby mi powiedział jaka jest płeć dziecka bo mój ma na izbie przyjęć takie usg że do samego porodu nie będe wiedzała.
Stary 2009-05-05, 12:17   #292
sweetpinky
Zakorzenienie

Mój gin w gabinecie swoim też ma kiepskie USG więc umówiłam się z nim w szpitalu gdzie będzie mieć dyżur pod koniec maja, więc może i ja się wkońcu dowiem

Stary 2009-05-05, 12:23   #293
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dziewczyny, w 17 tc dopiero zaczynają się formować narządy rozrodcze, więc badanie połówkowe może dać odpowiedź, jaką płeć ma Wasze dziecko.
Stary 2009-05-05, 12:24   #294
Shine01
Raczkowanie

a wlasnie to polowkowe to sie kiedy robi?
do kiedy konkretnie? bo ja mam na 9 czerwca czyli dokladnie skoncze wtedy 22tygodnie
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:25   #295
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
a wlasnie to polowkowe to sie kiedy robi?
do kiedy konkretnie? bo ja mam na 9 czerwca czyli dokladnie skoncze wtedy 22tygodnie
Między 18 a 22 tc
Stary 2009-05-05, 12:30   #296
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, w 17 tc dopiero zaczynają się formować narządy rozrodcze, więc badanie połówkowe może dać odpowiedź, jaką płeć ma Wasze dziecko.
no właśnie, ostatnio mój gin mi to samo powiedział, bo ja go ciągle męczyłam o płeć i on mi coś takiego powiedział, że dziewczyny naczytają się gazet, że już widać dużo wcześniej a to niekoniecznie musi być prawdą. Bo podobno wcześniej można się dowiedzieć na najlepszych USG.

Stary 2009-05-05, 12:31   #297
Shine01
Raczkowanie

kurcze to nie bedzie za pozno ? bo mi gin. kazala sie zapisac za okolo 6 tygodni, o to tak powiedzialam i mnie zapisali dokladnie 6 po wizycie...
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 12:33   #298
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
no właśnie, ostatnio mój gin mi to samo powiedział, bo ja go ciągle męczyłam o płeć i on mi coś takiego powiedział, że dziewczyny naczytają się gazet, że już widać dużo wcześniej a to niekoniecznie musi być prawdą. Bo podobno wcześniej można się dowiedzieć na najlepszych USG.
Tylko to trójwymiarowe USG może pokazać płeć dziecka. Na zwykłym to jest domniemywanie, które potwierdza się lub nie przy porodzie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
kurcze to nie bedzie za pozno ? bo mi gin. kazala sie zapisac za okolo 6 tygodni, o to tak powiedzialam i mnie zapisali dokladnie 6 po wizycie...
Będzie akurat
Stary 2009-05-05, 12:43   #299
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko to trójwymiarowe USG może pokazać płeć dziecka. Na zwykłym to jest domniemywanie, które potwierdza się lub nie przy porodzie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Będzie akurat
to będę musiała iść na trójwymiarowe bo mnie ciekawość zeżre

Stary 2009-05-05, 12:47   #300
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
to będę musiała iść na trójwymiarowe bo mnie ciekawość zeżre
Ja się tylko martwię o zdrowie brzdąca... Z tą płcią to ja naprawdę poczekać mogę do porodu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości