Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-04, 23:36   #3211
gooha3
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
mój TŻ też dziś w pracy do późna a ja sama w domku, oj nie lubię tego
Dziewczyny może zadam głupie pytanie, ale to Wy jesteście specjalistki - jakie są objawy owulacji? (niestety nie badam tempki) według moich wyliczeń jestem tuz po ( a może w trakcie).
Od wczoraj bolą mnie cycki (cała brodawka jak dotknę), a teraz byłam w łazience i zauważyłam że pojawiły się żyły na nich.. hmm co to oznacza? może to normalne?
Dopiero niedawno zaczęłam baczniej obserwować swoje ciało, więc nie jestem pewna. Pobolewał mnie tez prawy jajnik, czy to oznacza że jajeczko się uwolniło i jest jeszcze szansa na zafasolkowanie jeśli będziemy działać np dziś?
Działać zawsze można lepiej więcej niż mniej
mnie czasmi własnie tak coś kuło w jajnikach. Dobrze jest jeszcze obserwowac śluz. Nawet jak chodzisz do ubikacji można sprawdzić na papierze czy jest przeźroczysty czy zaczyna się taki nie rozciągliwy biały. Wtedy juz jest po wszystkim. Z tego co mi się wydaje to mnie piersi zaczynały boleć po. Czasami tez w czasie owulacji pojawiało się u delikatne plamienie.

Moim zdaniem tak do końca nie da się przewidzieć natury więc pozostaje nam tylko działać

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 23:51   #3212
malami82
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
nie było mnie chyba tydzień i mam co nadrabiać. U mnie przez ten czas sporo się działo. Po pierwsze net wysiadł i dlatego nie mogłam tutaj zaglądać ....
Miałam pogrzeb w rodzinie, synek mojego kuzyna prawie się utopił, a teraz leży w szpitalu i nie wiem co będzie dalej niestety nie wiadomo ile czasu był pod wodą. Lekarze wiedzą tylko, że część mózgu obumarła, ale jeszcze nie wiedzą za co jest odpowiedzialna.... A maleństwo ma dopiero 1,5 roku Strasznie się martwię, ale wierzę, że wszystko skończy się dobrze ....
Dodatkowo w czwartek byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i teraz czekam na odpowiedź.
Dziś mam 18 dc .... Mierzę temp., ale to mój pierwszy cykl dlatego krążę po omacku ... staranka też są, ale nie chcę jakoś specjalnie myśleć, że się uda ... Tym bardziej, że dopiero pierwszy cykl jestem na lekach i tak szczerze to nie czuję jakichś zmian....
Obiecuję, że nadrobię zaległości i teraz będę zerkać tutaj duuuużo częściej
malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 07:50   #3213
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

będzie krótko i treściwie....
Rano test -1 krecha!
po 10 min. przyszła małpa... najdłuższy mój cykl w historii 33dni.
Mama miała racje by z testami czekać 2 tyg. po spodziewanej dacie @.

Proszę o zmianę @ 5.05.2009

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 07:55   #3214
Biejatka
Rozeznanie

Cześć Kobietki
Ja planuje zajść w ciązę już od 20 cykli i nic ... tzn. jest mała nadzieja, okres mi się spóźnia tydzień. Może w moim brzuszku jest już fasolka ... oj tak bardzo bym chciała.
Może te pierwsze promienie słoneczka zadziałały swoje ...
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 09:00   #3215
roza26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
dziewczyny blagam o pomoc...mam zgage,meczyla mnie juz wczoraj wieczorem i teraz od ponad godz znowu.macie jakies domowe sposoby...

jestescie wspaniale,kazda martwi sie o kazda,doradza i pociesza.milo jest poznac ludzi,ktorzy nie mysla tylko o sobie i o swoich problemach...
RÓŻA ja mysle ,ze tu nie lekarz Ci jest potrzebny...tylko dlugi weeeekend z twoim ukochanym SAM NA SAM...w miejscu gdzie bedziecie sie cieszyc soba,natura i cisza...
No w lipcu wybieramy sie na urlopik-ja tez mysle ze to nam jest potrzebny-oderwanie sie od wszystkiego-stresow,ludzi,problemow-takze ejszcze troszke

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
jestem juz po wizycie . ginka mi powiedziała że z temperatur wynika że nie jajeczkuję szkoda że nie ma u siebie USG tylko u siebie w szpitalu . od następnego cyklu w 3 dc stymulacja Clo przez 5 dni po jednej tabletce . 28 maja do szpitala na USG (pozniej idzie na urlop)
Clo przez 2 cykle pózniej coś na Met... ( nie pamiętam nazwy) a pózniej drożność jajowodów
dziwczyny jak mi przykro ...myślałam że wszystko z nami wporządku a tu nawalam już sie troszke wypłakałam ...juz mi troche lepiej , dobrze ze to teraz wyszło
gina powiedziła jeszcze że nie można się kochać przez cały miesiąc co dwa dni , tylko od 10dc do ok 20 dc co drugi dzień , jak mój mąż to wytrzyma ( 5 razy w miesiącu to przecież celibat)
dziś mam 16dc szyjka otwarta na maxa , jajniki pomacane-czyste , więc mamy korzystać z okazji i liczyć na cud
ale Wam tu smęcę, przepraszam

Sweet trzymam , trzymam
Kochana od tego tu jestesmy aby sie wspierac i wysluchiwac-nie smutaj sie kochana-najwazniejsze ze wiadomo co jest nie tak i juz Twoja ginka zaczyna z Toba dzialac-zobaczysz-szybko sie wyleczysz i zafasolkujesz-ja tez czekam na wizyte i zaczynamy dzialac-zobaczysz kochana uda nam sie kiedys

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
nie było mnie chyba tydzień i mam co nadrabiać. U mnie przez ten czas sporo się działo. Po pierwsze net wysiadł i dlatego nie mogłam tutaj zaglądać ....
Miałam pogrzeb w rodzinie, synek mojego kuzyna prawie się utopił, a teraz leży w szpitalu i nie wiem co będzie dalej niestety nie wiadomo ile czasu był pod wodą. Lekarze wiedzą tylko, że część mózgu obumarła, ale jeszcze nie wiedzą za co jest odpowiedzialna.... A maleństwo ma dopiero 1,5 roku Strasznie się martwię, ale wierzę, że wszystko skończy się dobrze ....
Dodatkowo w czwartek byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i teraz czekam na odpowiedź.
Dziś mam 18 dc .... Mierzę temp., ale to mój pierwszy cykl dlatego krążę po omacku ... staranka też są, ale nie chcę jakoś specjalnie myśleć, że się uda ... Tym bardziej, że dopiero pierwszy cykl jestem na lekach i tak szczerze to nie czuję jakichś zmian....
Oj biedne dziecko-informuj nas co z nim

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki
Ja planuje zajść w ciązę już od 20 cykli i nic ... tzn. jest mała nadzieja, okres mi się spóźnia tydzień. Może w moim brzuszku jest już fasolka ... oj tak bardzo bym chciała.
Kochana kurcze 20cykli a ja zaczynam 13ty i narzekam-podziwiam wytrwalośc-a powiedz mi bylas u lekarza?znasz przyczyne czemu tak dlugo to trwa?
Sweet Jelly -nie przejmuj sie i nie smutaj-zaczniemy razem nowy cykl i bedziemy mialy nowe mozliowsci Ja dzis czuje sie juz lepiej-łykam wiesiołek jak co miesiac przed owulka-smutek mi jakos przeszedl-w koncu co tam-ile mozna sie smucić-trzeba zebrac nowe sily na nowe staranka i na wizyte u ginki Chcialabym wrzucic na luz ale nie umiem-musialabym przestac mierzyc temp ale nie chce bo wiem ze gienkologom takie wykresy duzo pomagaja do okreslenia roznych rzeczy wiec wole to robic a jak to robie to wiadomo ze widze co sie dzieje w calym cyklu wiec to i tak nie luz etam co ma byc to bedzie-nie udalo sie w 12 cyklach moze uda sie w 13ym badz 14ym albo i dalej-kiedys na pewno sie uda-widocznie Bozia jeszcze chce abysmy nacieszyli sie soba a potem nam zesle slicznego anioleczka Milego dnia kochane kobietki-powiem Wam ze jestescie wspaniale PS.Dra gratuluje tytułu

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Cześć Kobietki
Kochana i mam nadzieje ze to jest juz fasoleczka Trzymam mocno kciuki i informuj nas-zrob tescik najlepiej aby za duzo nie myslec
Stary 2009-05-05, 09:24   #3216
Koona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Rano test -1 krecha!

Sweet_Jelly j nigdy nie wytrzymałabym tak długiego czasu na oczekiwania, i dlatego mam zasobą kilka przepłakanych dni po testach z wynikiem neg.
Ale cóż głowa do góry! Obiecuje Ci że przyszły cykl będzie Twój
Stary 2009-05-05, 09:26   #3217
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Rano test -1 krecha!

Qrcze, a ja tak już się cieszyłam, że zaciążyłaś... Miałaś wszelkie objawy
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 09:41   #3218
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Rano test -1 krecha!

szkoda ze Cie ta @ jednak odwiedziła. Ja sie ostatnio "sparzyłam" na tescie wiec teraz postanowiłam czekac do ok 2 tyg. po terminie @
Głupia franca z tej @ tylko nadziei Ci narobiła

ale jak nie ten cykl to nastepny
Cytat:
Cześć dziewczyny
To straszne nieszczescie z tym dzieckiem . Oby wszystko było dobrze.

Trzymam za prace.
Ja własnie przed chwilą dostałam telefon i ma rozmowe kwalfikacyjną w czwartek wiec dalej prosze o

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-05, 09:45   #3219
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witajcie,
Sweet_Jelly-przykro mi, no ale masz kolejny cykl i nowe szanse...uda sie napewno.

A ja kolejny dzien mnie mdli, pije herbate i juz nie moge bo mi sie nie dobrze robi, nie moge duzo jesci bo zaraz mam zgage czy mi sie odbija....ach w du....jakos moze mi przejdzie...Musze się wybrac do lekarza, ale boje sie tego co mi powie, w tym tygodniu powinna byc owulka, ach to wszystko normalnie mnie wykonczy....jeszcze dzis ide na pogrzeb bo kolezanka z klasy sie powiesila masakra...........
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 09:51   #3220
gooha3
Zadomowienie

Patka czyżbyś mi chciała podkraść bluzke na allegro??
Ktoś o podobnym loginie na allegro licytuje ta bluzkę co ja chce czy to Ty??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-05, 10:01   #3221
magdulec
Zadomowienie

Dzien dobry kobitki!
W tym tyg powinna byc owolka, dokladnie w niedziele, tak mi sie przynajmniej wydaje z moich obliczeń a tu ani sladu dni płodnych, sluzu nie ma , moze cos mi sie pochrzaniło jak @ sie opóźniła wiecej jak tydz.

Cytat:
Cześć Kobietki
Witaj, miejmy nadzieje ze słoneczko pomoglo Tobie i innym staraczkom. Gratuluje wytrwalości.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
jeszcze dzis ide na pogrzeb bo kolezanka z klasy sie powiesila masakra...........
Wspólczuje, taki dzisiejszy świat, wielu ludzi nie daje rady przetrwać i walczyc.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 10:11   #3222
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Dzien dobry kobitki!
W tym tyg powinna byc owolka, dokladnie w niedziele, tak mi sie przynajmniej wydaje z moich obliczeń a tu ani sladu dni płodnych, sluzu nie ma , moze cos mi sie pochrzaniło jak @ sie opóźniła wiecej jak tydz.
Do niedzieli jeszcze dużo czasu, wiec nie panikuj, śluzik moze sie jeszcze pojawić. Bez dołków prosze, bo tu staranka przed Tobą wiec czym tu sie smucic tylko przyjemnie działać

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-05, 10:17   #3223
dra
Zakorzenienie

witajcie

Cytat:
Cześć dziewczyny
kurcze smutne to,przepraszam,ale gdzie byli rodzice,dziecko wszedzie biega,na chwile spóścic z oka,a już moga być tragedie więc powinni pilnować,kurde ale gdzie się kąpał o tej porze roku...przepraszam,ale uważam,ze to wina rodzicó,ale mam nadzieje,ze szybko dojdzie do siebie i jakoś to będzie,takie młe dziecko informuj nas co z nim...
trzymam kciuki aby była pozytywna odpowiedz

Cytat:
Rano test -1 krecha!

kochana głowa do góry nie ten to następny cykl nie smutać sie tu...

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość

-smutek mi jakos przeszedl-w koncu co tam-ile mozna sie smucić-trzeba zebrac nowe sily na nowe staranka i na wizyte u ginki Chcialabym wrzucic na luz ale nie umiem-musialabym przestac mierzyc temp ale nie chce bo wiem ze gienkologom takie wykresy duzo pomagaja do okreslenia roznych rzeczy wiec wole to robic a jak to robie to wiadomo ze widze co sie dzieje w calym cyklu wiec to i tak nie luz etam co ma byc to bedzie-nie udalo sie w 12 cyklach moze uda sie w 13ym badz 14ym albo i dalej-kiedys na pewno sie uda-widocznie Bozia jeszcze chce abysmy nacieszyli sie soba a potem nam zesle slicznego anioleczka Milego dnia kochane kobietki-powiem Wam ze jestescie wspaniale PS.Dra gratuluje tytułu
dzięki
kochana zobaczysz my też się doczekamy za któryś razem,ale na pewni i będziemy przeżywać wielką radość

Cytat:
Napisane przez Koona Pokaż wiadomość
Sweet_Jelly j nigdy nie wytrzymałabym tak długiego czasu na oczekiwania, i dlatego mam zasobą kilka przepłakanych dni po testach z wynikiem neg.

kochane a mówiłam nie testować,poczekać zawsze do tygodnia jak @ nie przyjdzie i nie patrzeć na objawy zbytnio.widzicie ja miałam nie raz a tu @ zawsze była i co tylko mnie dołowało,powiedziałam koniec nagle objawy które zawsze przed @ były nie ma znikły,chyba psychika dużą rolę odgrywa i organizm świeruje też nam,ale powiem jedno wtedy jak byłam w ciąży i miałam objawy były inne i to się jednak czuje,że jest się w ciąży,wiem to teraz wcześniej nie rozumiałam,ale teraz tak,chyba że się objawów nie ma to inna sprawa
ja czekam za @ nie wiem czy przyjdzie po 28 czy 36,bo ostatnio mnie zaskoczyla po 28 wiec jakby tez przyszla to jutro termin,ale już siedze w domu to moze kiedy chce przyjsc,bo na kursie jak byłam to musiałam sie pilnować,aby mnie nie zalało,ale teraz eh przyjdzie to przyjdzie nie to nie
Stary 2009-05-05, 11:48   #3224
edi25
Raczkowanie

witajcie dziewuszki Jelly ach ta małpa musiała przyleźć nie trać nadzieji napewno się uda
Ula też nie jestem zwolenniczką stawiania tezy tylko samym badaniem co do temp też mogła ulegać wachaniom stres przeziębienie zbyt dużo czynników wpływa na jej zmienność aby mogła to od razu stwierdzić jak chcesz dam ci namiary na paru dobrych gin ale w częstochowie nic się nie martw
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 11:54   #3225
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

plemniczek-wojowniczek powiadasz
ale to jest wogole dziwne jak tak sobie pomyslec co tam sie dzieje w naszych organizmach.
U nas właśnie zaczyna się gorący okres starankowy i plemniczki gdzieś tam czatują w zakamarkach heh
a ten wiesiołek to chyba naprawde skutkuje. Wczesniej stosowaliśmy jakies żele intymne bo przyznam że czasami byłam przetarta, a teraz nic śluzik jest i wszystko ok i można dowoli się przytulać
Ja brałam kiedyś wiesiołek i faktycznie wpierwszym cyklu brania było dużo więcej śluzu, a w następnym juz mniej... Od następnego cyklu też zacznę go brać

Cytat:
Cześć dziewczyny
O kurcze... to straszne...

Cytat:
Rano test -1 krecha!
ojej, no trudno... teraz trzeba kilka dni poczekać a potem ostro brać sie do roboty

Cytat:
Cześć Kobietki
20 cykli... o kurcze... Trzymam kciuki aby to była fasolka zrób test

Cytat:
Patka czyżbyś mi chciała podkraść bluzke na allegro??
Ktoś o podobnym loginie na allegro licytuje ta bluzkę co ja chce czy to Ty??
hehehe, oj nie Ja nie mam konta na allegro Zawsze korzystam z konta męża

A u mnie już 21 dc... Matko ale to szybko zleciało... Walczę z okropnym bólem cycków... To przechodzi pojęcie jak one bolą... I do kompletu powychodziły niebieskie żyłki... Przyjdzie @ i pożegnam na 2 tygodnie ból cycków

A dziś miałam taką ochotę na czosnek, że nie wytrzymałam i na śniadanie zjadłam kanapki z czosnkiem Dobrze, ze mam dziś wolne, to przynajmniej pochucham tylko mężowi

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:29   #3226
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

hehehe, oj nie Ja nie mam konta na allegro Zawsze korzystam z konta męża

już myślałam, że to Ty. Jakaś Patka1984 chce mi ukraś bluzkę będę walczyć

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-05, 12:46   #3227
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
już myślałam, że to Ty. Jakaś Patka1984 chce mi ukraś bluzkę będę walczyć
Walcz, walcz

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-05, 13:01   #3228
ula 87
Zadomowienie

cześć kobitki ja tylko na chwilę wpadłam bo dopiero teraz przyjechałam z ZUSu i lece autko szorować

dziękuję Wam za wszystkie słowa , dużo dla mnie znaczy znajomość z Wami , pomagacie mi

Sweet... tak mi przykro a ja wierzyłam ze to fasolka

Dra a jak pęcherz ? kuruj sie , kuruj

postanowiłam ze zobaczę jak mnie gina potraktuje tego 28 maja i jak mi podpadnie to ja zmienie

milego dnia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 13:24   #3229
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
postanowiłam ze zobaczę jak mnie gina potraktuje tego 28 maja i jak mi podpadnie to ja zmienie

milego dnia
O ja właśnie jutro będę dzwonić do przychodni przyszpitalnej aby umówić się do gin która specjalizuje się w trudnych przypadkach i pracuje na patologii ciąży. Pójdę do niej i zobacze jaka jest (a ponoć często jest niemiła, ale za to bardzo kompetentna...) i jak zamierza prowadzić moją ewentualną ciążę... Jak będzie ok to będę do niej chodzić, zwłaszcza że to na NFZ, a jak mi nie podpasuje to będe chodziła do swojego gin co prawda prywatnie, ale również bardzo dobry lekarz.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-05, 16:01   #3230
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Qrcze, a ja tak już się cieszyłam, że zaciążyłaś... Miałaś wszelkie objawy
Cytat:
Napisane przez Koona Pokaż wiadomość
Cytat:
szkoda ze Cie ta @ jednak odwiedziła. Ja sie ostatnio "sparzyłam" na tescie wiec teraz postanowiłam czekac do ok 2 tyg. po terminie @
Głupia franca z tej @ tylko nadziei Ci narobiła

ale jak nie ten cykl to nastepny
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Sweet_Jelly-przykro mi, no ale masz kolejny cykl i nowe szanse...uda sie napewno.
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
kochana głowa do góry nie ten to następny cykl nie smutać sie tu...
Cytat:
ojej, no trudno... teraz trzeba kilka dni poczekać a potem ostro brać sie do roboty
Cytat:

Sweet... tak mi przykro a ja wierzyłam ze to fasolka
Wiecie co... troszkę się zdziwiłam..Mąż mówi do mnie bym wyluzowała bo on się tak "niepodpala" ...Też widać już wyluzował.Bo po pierwszych dwóch cyklach to był baaaaardzo zawiedziony

Żal mi też (i to mocno) Kasy którą straciłam na testy. 1 test sobie zachowałam..Ale już w sumie w tym cyklu wyrzuciłam kase na 3 testy bo kupiłam zrobiłam a mogłam poczekać- małpa by sama przyszła i wyjaśniła sprawę... Poszło w błoto -Ok 40zł .. A na nadmiar kasy nie narzekam! No i wydatki przed nami!

Mam nauczkę by czekać naprawdę te 2 tygodnie po terminie..A dopiero jak te 2 tyg. wybiją - dopiero kupować tescik! Bo inaczej znowu tylko kasę wydam a małpa się pojawi! Bez sensu

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2009-05-05 o 16:03
Stary 2009-05-05, 16:16   #3231
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co... troszkę się zdziwiłam..Mąż mówi do mnie bym wyluzowała bo on się tak "niepodpala" ...Też widać już wyluzował.Bo po pierwszych dwóch cyklach to był baaaaardzo zawiedziony

Żal mi też (i to mocno) Kasy którą straciłam na testy. 1 test sobie zachowałam..Ale już w sumie w tym cyklu wyrzuciłam kase na 3 testy bo kupiłam zrobiłam a mogłam poczekać- małpa by sama przyszła i wyjaśniła sprawę... Poszło w błoto -Ok 40zł .. A na nadmiar kasy nie narzekam! No i wydatki przed nami!

Mam nauczkę by czekać naprawdę te 2 tygodnie po terminie..A dopiero jak te 2 tyg. wybiją - dopiero kupować tescik! Bo inaczej znowu tylko kasę wydam a małpa się pojawi! Bez sensu
oj tak te testy troche kosztują. Zakup sobie zapas z allegro za 1,50zł przynajmniej nie bedzie ich szkoda
Mam nadzieje ze za ta cene to nie sa jakies całkiem do d..... i ze wyjdzie na nich ta druga kreseczka kiedys

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-05, 16:21   #3232
magdulec
Zadomowienie

Cytat:

przynajmniej nam zalezy jak biegamy po aptekach po testy i zeby ujrzec 2 kreseczki na nich, przynajmniej producenci tych testow nie zbankrutują
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:04   #3233
kobra913
Raczkowanie

Czesd dziewczyny ja wlasnie w pracy okzalao sie ze jutro na szkolenie mam uciekac dwa dni wiec Patka chyba czwartek odpada bede we wtorek i środe tam.A tak ogulnie to w tym miesiau testuje wiec trzymajcie kciuki widzialam bociana wiec moze cos bedzie
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:20   #3234
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
Czesd dziewczyny ja wlasnie w pracy okzalao sie ze jutro na szkolenie mam uciekac dwa dni wiec Patka chyba czwartek odpada bede we wtorek i środe tam.A tak ogulnie to w tym miesiau testuje wiec trzymajcie kciuki widzialam bociana wiec moze cos bedzie
oj to szkoda. Ale co się odwlecze to nie uciecze - jak to się mówi Trzymam kciuki

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-05, 17:28   #3235
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
oj to szkoda. Ale co się odwlecze to nie uciecze - jak to się mówi Trzymam kciuki
a no masz racje to do zobaczenia milego wieczorku
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 18:32   #3236
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak te testy troche kosztują. Zakup sobie zapas z allegro za 1,50zł przynajmniej nie bedzie ich szkoda
Mam nadzieje ze za ta cene to nie sa jakies całkiem do d..... i ze wyjdzie na nich ta druga kreseczka kiedys
Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
przynajmniej nam zalezy jak biegamy po aptekach po testy i zeby ujrzec 2 kreseczki na nich, przynajmniej producenci tych testow nie zbankrutują
te z neta miałam już! na razie nie będę ich ani żadnych innych kupować bo został mi 1 nieruszony test. na ten cykl (ale wykorzystam go dopiero jak 2 tyg. będzie mi się małpa spóźniała).

A o producentów testów ciążowych i owulacyjnych się nie boję Wystarczy maniaczek fasolkowych w Polsce takich jak my, dla każdego z nich.

Stary 2009-05-05, 20:12   #3237
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

z moim męzem jest na odwrót , czym dłuzej tym gorzej to znosi , z resztą ja też tak mam .
wczoraj mnie pocieszał że dobrze że będę monitorowana bo teraz pod okiem gina musi się udać , powiedział też ze wybierze się na badania tylko mam mu dać troszkę czasu

oj...te testy , nie warto kupować i kasy wyrzucać , dobrze ze mnie nie ciągnie na testy ale muszę pomyśleć nad testami owulacyjnymi
Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
trzymam ...trzymam za wszystkie trzymam

popracowałam przy samochodzie , jutro muszę skończyć drugie , bo w czwartek przywiozą nam trzecie . troszkę męcząca ta praca , no ale co zrobić . i na giełde też będę musiała jechać

wiecie co...moja sostra choruje na refluks żołądka i właśnie uodporniła sie na leki i dziś miała znowu atak i chyba będzie musiała znowu jechać do szpitala bardzo jej współczuję już od roku się tak męczy a do operacji sie jeszcze nie kwalifikuje muszę poszukać dobrego gastrologa

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 20:19   #3238
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość

właśnie się dodzwoniłam do lekarza wizytę mam w czwartek chodziły do niego moje siostry i dużo koleżanek z ciążami i bardzo sobie go chwalą zobaczymy już się boję ja jestem chyba jakaś rypnięta
a moge zapytac co to za lekarz, ja co prawda mam dobrego gina w czwie, ale jak i ten jest chwalony, to mi sie moze przydac

Cytat:
jestem juz po wizycie . ginka mi powiedziała że z temperatur wynika że nie jajeczkuję szkoda że nie ma u siebie USG tylko u siebie w szpitalu . od następnego cyklu w 3 dc stymulacja Clo przez 5 dni po jednej tabletce . 28 maja do szpitala na USG (pozniej idzie na urlop)
Clo przez 2 cykle pózniej coś na Met... ( nie pamiętam nazwy) a pózniej drożność jajowodów
dziwczyny jak mi przykro ...myślałam że wszystko z nami wporządku a tu nawalam już sie troszke wypłakałam ...juz mi troche lepiej , dobrze ze to teraz wyszło
gina powiedziła jeszcze że nie można się kochać przez cały miesiąc co dwa dni , tylko od 10dc do ok 20 dc co drugi dzień , jak mój mąż to wytrzyma ( 5 razy w miesiącu to przecież celibat)
dziś mam 16dc szyjka otwarta na maxa , jajniki pomacane-czyste , więc mamy korzystać z okazji i liczyć na cud
ale Wam tu smęcę, przepraszam

Sweet trzymam , trzymam
mnie testy owulacyjne nie wykazywaly owulacji( a robilam bardzo skrupulatnie), to co tam dopiero wykresy, nie stresuj sie tym za bardzo i zmien lekarke na taka co ma usg, bo w dzisiejszych czasach to podstawa

Cytat:
biedactwo ale przynajmniej mniej więcej wiadomo co jest nie tak i jak się podleczysz to na pewno bedzie ok. Wierze w to
a mężuś nie ma wyjscia, w końcu musi wytrzymać dla Waszego wspólnego dzidziusia.

Ja dzisiaj robiłam test owulacyjny i tez sie troszke boje ze z moim jajeczkowaniem cos nie tak. Ani śladu drugiej kreski. Nigdy nie robiłam takich testów i nie wiem ile wczesniej zaczyna sie pojawiać druga kreska?? Cykle mam 28 dniowe.
Nastepny test za 2 dni czyli 13dc mam nadzieje ze cos się pokaże.
powinnas robic codziennie!!!! to podstawa,
moze ci sie od razu pojawic druga kreska bez wczesniejszych bladych, i jak tylko sie pojawi to nalezy dzialac
poza tym druga kreska moze sie pojawiac przez kilka dni, nawet jak juz bedziesz po owulacji i gdy robisz co dwa dni to zwyczajnie przegapisz
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 22:28   #3239
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
a moge zapytac co to za lekarz, ja co prawda mam dobrego gina w czwie, ale jak i ten jest chwalony, to mi sie moze przydac

mnie testy owulacyjne nie wykazywaly owulacji( a robilam bardzo skrupulatnie), to co tam dopiero wykresy, nie stresuj sie tym za bardzo i zmien lekarke na taka co ma usg, bo w dzisiejszych czasach to podstawa

powinnas robic codziennie!!!! to podstawa,
moze ci sie od razu pojawic druga kreska bez wczesniejszych bladych, i jak tylko sie pojawi to nalezy dzialac
poza tym druga kreska moze sie pojawiac przez kilka dni, nawet jak juz bedziesz po owulacji i gdy robisz co dwa dni to zwyczajnie przegapisz
wedługulotki ja wogole powinam dzisiaj zacząc robić. Zrobiłam wczoraj i jak nie było ani zarysu drugiej kreski to myslałam ze za wczesnie i odłozyłam na jutro moze niepotrzebnie. W sumie to mi nie chodzi o to zeby wcelowac bo i tak przytulanki mamy dosyc czesto. Chodzi mi o to zeby sprawdzić czy wogóle owulacja była.

Oki to ja ide zrobić jeszcze ten test.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Zrobiłam test owulacyjny i dalej ani sladu po drugiej kreseczce, wiec czekam :nudy: z nadzieją ze wogóle sie pojawi w tym cyklu.
------------------------------------
Kolezanka wysłałam mi jakis filmik na youtube i od filmiku do filmiku doszłam do filmów o porodach. Naogladałam się tego i dziwnie się czuje. Z jednej strony strach i nie wyobrazam sobie jak ja to bede przechodzic, a z drugiej taka wielka chec przytulenia tego dzidziusia.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-06, 00:53   #3240
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam za prace.
Ja własnie przed chwilą dostałam telefon i ma rozmowe kwalfikacyjną w czwartek wiec dalej prosze o
Oczywiście będę trzymać . Mam nadzieję, że nam obu się uda i rozmowy będą owocne

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość

kurcze smutne to,przepraszam,ale gdzie byli rodzice,dziecko wszedzie biega,na chwile spóścic z oka,a już moga być tragedie więc powinni pilnować,kurde ale gdzie się kąpał o tej porze roku...przepraszam,ale uważam,ze to wina rodzicó,ale mam nadzieje,ze szybko dojdzie do siebie i jakoś to będzie,takie młe dziecko informuj nas co z nim...
trzymam kciuki aby była pozytywna odpowiedz
Też tak myślałam na początku ... Ale okazało się, że tego dnia było tam full ludzi, więc nie tylko rodzice. Zacznę od tego, że mój kuzyn i jego rodzina (rodzeństwo i rodzice też) mieszka na wsi. Wszyscy razem. Dzień przed wypadkiem zmarła jego babcia i tego dnia trwały przygotowania do pogrzebu. Przed ich posesją jest zarośnięty staw, który należy do gminy jako zbiornik ppoż ... I to właśnie ten przeklęty staw .... Cała posesja jest ogrodzona i była zamknięta, więc maluch sam musiał otworzyć bramkę
Na chwilę obecną przeszedł kilka konsultacji w szpitalu. Odzyskał przytomność, sam oddycha. Lekarze twierdzą, że widzi i słyszy, również gaworzy. Będą mu robić dodatkowe badanie, żeby sprawdzić jakie uszkodzenia mózgu ma ... Na chwilę obecną nie wiedzą jak to się skończy i jakie będą następstwa tego wypadku ....
malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości